• Buf

    V diskusi o Palkovické cestičce a trasách kolem Frýdku zazněly názory, že singletrack je nebezpečný a není pro všechny. Chci aby jsme srovnávali oficiální i neoficiální cyklotrasy a cyklostezky a udělali si pravdivý názor na věc Pro úvod : Na první fotce je cyklostezka přes řeku Ostravici ve FM podél silnice R48 kde se může 1et 70 km/h Pustili by jste tam děti nebo důchodce ?

    0 0
    • Buf  

      Fotka č.2 : asi 200 metrů po proudu je lávka pro pěší od zimního stadionu kde ale cyklostezka nevede.

      0 0
    • hribik A1  

      pozdlz vsetkych prvych tried by som bral vsetkymi desiatimi tak ten pruh co je na prvom obrazku ako aj to cudo na druhom, keby sa nekoncili a nezacinali nanovo co 100 metrov (pravda, este viac by som tam bral skutocne dialnice, ale to je poziadavka z rise snov). nezabudaj, ze velmi vela deti aj dochodcov v sucasnej dobe jazdi prave po tych prvych triedach ktore nemaju ani taketo vybavenie, a maju bielu ciaru zarovno s okrajom vozovky. v lese nech kludne singletracky su

      0 0
      • Buf  

        Pokud si na fotce všimneš tak cyklopruh je na vyvyšenem chodniku vedle silnice bez jakychkoliv zabran, hrozi pád pod kola aut. Nezlob se ale raději pojedu po te silnici ve stejne urovni s auty. Navic jsem na hlavni a nemusim na nájezdech dávat přednost autům která sjíždí a najíždí. Podle mne měla cyklostezka být vybudovaná na té lávce o 200 m níže jak jsem psal u druhé fotky. Foto č.3 :I toto ti připada jako bezpečna cyklostezka, na to chci pokazat v reakci na lidi co říkali že singletrack je nebezpečný. Pod mostem ve FM , přítmí , motají se tam chodci i šakali, za bezpečnou cyklostezku považuju takovou co je v urovni s okolnim terenem.

        0 0
        • hribik A1  

          tak az je tam vyvysenie, tak to neni dobre, ale na fotke to fakt moc videt neni. tak krajnica by mala byt v urovni vozovky, bez obrubnikov, ako krasna, sirokanska krajnica, ktora je sucastou tej cesty, tym padom mas aj prednost ako na hlavnej. ci by bola celkove lepsia o kus dalej – zavisi od toho ci bezne dopravne trasy cyklistov vedu tak, aby to nebola zbytocna okluka, inac sa na to kazdy vydlabe. k trojke, takym niecim jazdim tu u nas kazdu chvilu. netvdim ze je to idealne, navyse je ten podjazd neosvetleny, ale alternativa je rovno cez plot a kolajnice (pochybujem ze by tam niekto pre par cyklistov a chodcov staval bezne priecestie, lebo normalna cesta v tom mieste nevede, som realista), alebo po hlavnej ceste plnej viacpruhovych svetelnych krizovatiek, ani jedno z toho neni lepsie. kazdopadne mestsku dopravu ziadne singlace neriesia, tie patria do lesa, k potoku, ale nie na dopravnu trasu

          0 0
    • jirka-s1  

      s cyklostezkama ve městě je to katastrofa,o Os­travě ani nemluvím,a spojnice mezi Ostravou a F-M taky chybí, na rychlý přesun do Beskyd,a hlavně pak zpět,často už za tmy,ale v Itálii jsem se přesvědčil,že stezky jdou udělat opravdu všude,a odděleně v zájmu bezpečnosti všech.

      0 0
      • Zbyněk  

        Není to náhodou cyklostezka z Appiana do Bolzana? Jinak souhlasím.

        0 0
        • jirka-s1  

          jo,to by měla být přesně ona,jeli jsme tam jen jednou,podívat se do centra(Bolzana),ji­mak jsme bajkovali po okolních kopcích,bylo tam krásně,letos to snad zase vyjde :-)

          0 0
          • Zbyněk  

            My tam jeli taky jen jednou – na silničkách z Passo Mendola a dál na Bolzano a Passo Costalunga. Rád využívám těchto cyklostezek a vedlejších silniček – je to příjemná změna oproti silnicím s auty. Člověk i tu krajinu vnímá jaksi líp. Ať se vám ta Itálie letos vydaří!

            0 0
            • jirka-s1  

              jo,dík! ono vůbec se tam jezdí ůplně jinak,ale to je hlavně v lidech…

              0 0
      • Black knives  

        Vypadá to,jako z pohádky.U nás budu rád,když alespoň město nebude chtít dělat cyklostezky kde je to snadné,ale kde je to potřeba.Určitě bude potřeba dodělat tu spojnici Ostrava-Ostravice.Ale než se dočkáme bude to trvat.A hlavně,mys­lím,že páni architekti k tomu přistupují velmi laxně.Malovat stezky podle pravítka,to umí i malé dítě.

        0 0
        • Black knives  

          Tohle bych uvítal.Je to z fotek čemby,z archi­vu.Zdařilý projekt cyklostezky v Jizerkách.

          0 0
          • Black knives  

            Podobnou cyklostezku této jsem viděl pod Hruboskalskem.

            0 0
          • kolombo  

            Koukám, že začnu dávat logo ČeMBA jinam, než do pravého dolního rohu :-)

            0 0
          • jirka-s1  

            no to vypadá hodně dobře,cestička jak malovaná,tohle by mohlo i pěkně schnout,někde se drží bahno hodně dlouho…

            0 0
        • Buf  

          Zrušené železnice nejsou jen v Itálii. Například na Ostravici je od mostu až k dalšímu mostu ještě stará trať, koleje apražce již dávno vytrhali „indiáni“, násep ale zůstal, dá se tam jet, ale jsou tam již sesuvy půdy a most se rozpadá. Cyklostezka byla ale naznačena na chodníku podél hlavní cesty. Proč? Projeďte si to kolem řeky je to paráda, klídek,a čistý vzdoušek.

          0 0
          • Black knives  

            Bobe,jezdím s foťákem.Co tedy přesně chceš za fotodokumentaci?

            0 0
          • ota  

            akorát fakt bacha na most(poté co se sjede doprava z asfaltky za nádražím)

            0 0
      • petrbw  

        No, spojnici Ostrava-Frýdek bych bral.Jezdím totiž často do práce na kole a návrat po tmě přes Paskov,Sviadnov bývá horor.Vždy potkám alespoň jednoho až dva takové, co by mě nejraději vytlačili z cesty do příkopy.Přesto, že jezdím dobře osvětlený.

        0 0
        • Luma  

          Taky jezdím do práce do OV(mittal) a musím použivat starou cestu Žabeň,Paskov,Hra­bová,Vratimov taky mám strach hlavně po ranní to je hrozný provoz hlavně Vratimov-Hrabová.

          0 0
          • petrbw  

            Luma:Hele, nová fotka v profilu.Já už jsem přemýšlel,kudy jinudy do té OV jezdit, ale zatím jsem nenašel žádnou lepší stezku než prostě po cestě.Třeba se jednou dočkáme.

            0 0
    • Buf  

      Něco pozitivního , tak by mohla vypadat cyklostezka kolem Ostravice a nemusel by to být beton dlažba ani asfalt a bylo by to levnější. Opravená lesní cesta za Proskovicemi Ostravské městské lesy , žádná toxická struska ale přírodní kamínek , rychle to schne , žádné bláto…

      0 0
      • hribik A1  

        ak je to vyslovne rekreacna a nie dopravna, tak kludne mohla

        0 0
        • Michal.J  

          Proč by fotka na obrázku nemohla být i dopravní?

          0 0
          • hribik A1  

            pretoze na dopravne ucely vacsina obyvatelstva hodnoti tieto zakladne principy:

            1. rychlost – co najvyssia mozna. doprava je trpena strata casu, ktoru treba co najmensiu. a tak ked bude na vyber pri ceste do roboty medzi cyklocestami s prevadzkovymi rychlostami 15 a 25 km/h, vedz, ze drtiva vacsina pojde po tej druhej, pri tej prvej bude zvazovat autobus
            2. pouzitelnost v kazdom case – tzn. aby aj kratko po dazdoch dosli na miesto bez toho aby boli od blata spinavi az k hlave. napr. ked idem do obchodu, na postu, do skoly, do roboty (nie kazdy tam ma sprchy a nie kazdemu sa chce tahat veci na prezlecenie) nechcem tam prist zaspineny. nepresvedcis ma o tom ze akakolvek prirodna cesta ak to neni priamo samy suter nebyva po dazdoch oslizla (v jesennom a predjarnom obdobi aj viac dni v kuse), za jazdy sa rozstrekuje najvrchnejsia vrstva, aj ked cesta ako taka je pevna, neblatista. vsetky prirodne cesty ktore poznam su take. to znamena spinave oblecenie a cistenie bicykla, cize dalsi stratovy cas navyse v pripade ze je po dazdi
            3. najnizsie mozne naklady – kedze castokrat sa parkuje na ulici, nie kazdy ma moznost parkovat vo vlastnej kancelarii, pouzivaju sa na tento ucel tu najodrbanejsiu ukrajinu, favorit, skladacku, pripadne najlacnejsi tescobike za 2499 korun. prirodna cesta bude taku plecku vzdy namahat viac nez asfalt, cize rychlejsie opotrebenie

            a tak keby toto bolo pri hlavnej ceste, tak sice cez vikendy tam mnoho ludi s radostou pojazdi, ale cez pracovne dni bude 85 % stale riskovat zivoty na tej ceste, kedze toto je pomalsie, narocnejsie na technicke vybavenie a ma obmedzenu dobu bezproblemovej pouzitelnosti

            0 0
      • Black knives  

        bobe,mám archiv fotek singltreku,a podobnývh pěšin ze světa.když budu vědět,kdy dorazíš k Foglovi,přinesu ti to vypálené na CD.Budu u něj v neděli večer.

        0 0
        • Black knives  

          Další.

          0 0
          • Blackbiker  

            ahoj, no když už jsme u toho tady je krásná cyklostezka z Karlových Varů do Lokte-tomu říkám cyklostezka-je právě na půdním podkladu-takový širší singltrek-někdy to nafotím ahodím to tu do threadu. Jinak zdravím Fogla a Bufa taky někdy jednou rád poznám, ahoj B.

            0 0
            • Blackbiker  

              a především pro mně samotného cyklostezka absolutně nesouvisí s asfaltem-asfalt je cesta, ne cyklostezka!

              0 0
          • Black knives  

            easy singltrek 1

            0 0
      • jirka-s1  

        taky nejsem pro to,cpát všude asfalt,apod.,kde je prosimtě ta cesta,že jsem na ni ještě nenarazil?

        0 0
      • Black knives  

        Bobe,nemáš náhodou fotky z výleru do Rakouska,(je to strašně dávno)kde jsem byl s tebou,a Šlapetkou u tvých přátel,pohranič­níků?Pro mě tímhle výletem začalo zkoumání a porovnávání,jak je to u nás,a v zahraničí.Který to byl vlastně rok?Ještě jsem měl Scott Boulder,tak to bylo hoodně dávno.Tak jsem poprvé viděl vedle hlavní cesty na kraji pruh pro cyklosilničáře,po­tom pět metrů zeleně,stromy,a potom krásná cyklostezka z vápencové drti,která se klikatila,dřevěný mostek,kameny pro okrasu.Já si připadal,jak vidlák na jiné planetě.Tehdy už mě napadlo,že tohle je něco,co mě ovlivní na dlouho.A taky že jo.Takže,za všechno vlastně můžež ty.Vždy je potřeba najít,a ukázat na viníka.Ty za to můžeš,že jsem takový poděs.Když jsme jeli s těma policajtama na výlet,jak jsme procházeli pod vodopády,sice fajn,ale ty cyklostezky mě dostaly.Kdybys měl fotky na papíře,zařídím oskenování.

        0 0
        • Black knives  

          Město udělalo chvályhodný počin.Vykoupilo část pozemků,a nahradilo tuhle myší díru cyklostezkou.

          0 0
          • Black knives  

            Jenže cyklostezkou megalomanskou.Rád bych měl ty peníze,které by se ušetřily na metrech čtverečních,co jsou zbytečné.Přijde mi to,jako kolonáda.

            0 0
            • Black knives  

              0 0
              • Black knives  

                Zato na opravu této části vysoce frekventované stezky peníze nebyly.Tipuji,město na to nedostane,musí to platit z rozpočtu.A tak,smů­la.

                0 0
                • Black knives  

                  Ale most přes Morávku máme hezký.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Cyklostezka podle mě akorát.Chodí tu hodně procházkářů.Jen,bo­hužel,svádí k velké rychlosti.Jako jediné řešení,dlouho­době,mi přijde na takových typech stezky dát značky omezující rychlost na např.20km/h.Vím,že to hodně lidí nezkoucne,ale i auto musí v pěší zoně jet 20km/h.

                    0 0
                    • Black knives  

                      Tady,vysoce konfliktní místo.To vím docela jistě.Motají se tady téměř celoročně všechny typy lidí,co jsou.A cyklisti jsou zde vnímání jako škodná.zase-vysoká rychlost.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Ale zato lidi ze sídliště mají za peníze cyklostezky postaveny tyhle piknik hausy.I s krbem,a střechou Bramac.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Ale je šance jet po pěšince okolo řeky.Zvládne i malá holka,a líbí se jí to.

                          0 0
                          • Black knives  

                            Jistě,je to jen zpestření,jinak by nic,a nikam nedojela,ale kousky po singlu jsou fajn.Ale jako dopravní ve městě je to nesmysl.Jen,že zrovna tady máme i singl,i cyklos­tezku ze zámkové dlažby.

                            0 0
                          • Blackbiker  

                            no já to řeknu takhle-tato stezka je pro mě stezka:-)

                            0 0
                            • ota  

                              frýdečáci buďte rádi, u nás není lautr nic,ten váš průjezd od Bašky až po Lískovec kolem řeky,ten vám Havířov může závidět,my město projíždíme se strachem, docela.nebo po chodníku ale občas platíme

                              0 0
                        • Blackbiker  

                          no tyhle piknik hausy jsou takříkajíc akorát na to aby se někam vyhodily peníze-slouží maximálně pro feťáky a bezdomovce-toť má zkušenost když jsem kolem nich večer jezdil…vyhozené prachy-kdyby radši město dalo peníze na výstavbu singletracků!

                          0 0
                    • Blackbiker  

                      a díky za fotky – hned cítím závan domoviny-a teď jen více fotek z lesů a luhů u nás!:-)

                      0 0
                    • pitos  

                      Jen něco k tomu omezení rychlosti. Je to podle mě nereálné, jedině by tam mohlo být nějaké doporučení že se má jezdit pomalu nebo tak něco. Tachometr není na kole povinný takže by to asi neklaplo:)

                      0 0
            • petrbw  

              Ale když pomineš peníze, jede se po ní super.Oceňuji to protože jsem často jezdil tou myší dírou.Taky jsem tam zažil, že tam měli složené dřevo na pořez a ještě mi vydžkovali, že jsem na soukromém.Tak, že za tento kousek dálnice dávám palec nahoru.Bydlím na slezské a tak tudy jedu vždy, když vyrážím směr Lysá,nebo jen cyklobar,Dobrá a tak.a to je často.

              0 0
              • Buf  

                Máš volbu , když je bláto dlažba a asfalt na protipovodňovce, když se dá singlem tak můžeš kolem řeky směr Kunčičky u Bašky

                0 0
                • Buf  

                  Kousek dál již pěkně kolem bublající Ostravice,

                  0 0
                • Black knives  

                  Taková místní perlička.Místecký park,asfaltové pěšiny křížem krážem.Protipo­vodňový val,na něm pěší i cyklostezka,a po hraně u řeky stejně pěšinka v hlíně.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Co mi však řekl ve hněvu pan správce lesů města FM,už má na stole návrh cyklostezky do Skalice.Děsím se toho,že zničí ten easy singl kolem řeky.Ale jinudy to jistě nepovede.Asi by to chtělo zjistit,kdy to bude aktuální.A pokud se nemýlím,občanské sdružení může vstoupit do jednání.ČeMBA je OS.Tak alespoň ovlivnit profilování,a povrch.

                    0 0
            • arcco  

              tak tam jsem dneska jel po prvé a i když se jedná jen o kousek dlažby, dost jsem nechápal :-)

              nám dávaj asfalt k baráku už několik let, má to i pozitívum, nikdo neotravuje :-)

              0 0
              • Black knives  

                Pokud se tady budeme bavit o zdařilých,či méně zdařilých formách cyklostezek,mám hned tuhle fotku.mě tenhle ůsek přišel vždy,jako naprosto dokonalý.je to kousek od pěšího mostu k vlakovému nádraží Baška.Šířka super.Ani ůzké,ani široké.Jsou tam i takové zhupy,i se docela klikatí.Podle mě-dokonalé.A k po­vrcxhu.Přijde mi to,jako zaválcovaná struska.Tvrdé,voda se tam nedrží,rychle se po tom jede.

                0 0
                • jirka-s1  

                  taky něco…přírodní materiál,dokonale zapadající do okolní krajiny.

                  0 0
                  • Luma  

                    north shore lávky-paráda

                    0 0
                    • Buf  

                      To není Kanada ale Poodří, a je to lávka přes řeku Ondřejnici před jejím soutokem s Odrou. Jsou tady krásné rybářské stezky a přes tu lávku vede naučná stezka z Proskovic do Košatky. Myslím si , že to splní stejný účel jako cyklomost přes Morávku ve Starém Městě , ale určitě to nestálo miliony a navic to vypadá normálně, prostě přírodní materiál..

                      0 0
                      • Black knives  

                        S tím mostem jistě záleží na délce přemostění,a frekvenci uživatelů. Mě zrovna ten Frýdecký most přijde fajn,na to,že v sezoně je hodně vytížený.A mimo sezonu sice méně,ale pořád je užívaný.Tyhle menší dřevěné mostky jsou sice krásné,ale životnost nebude tak velká,a propustnost už vůbec ne.To by nám to museli fakt stavět na každém kroku,a byl by tady bikový ráj.Ale není.Je škoda,že nemám fotku mostu přes cyklostezku ve Velkých Karlovicích.Ten most je i zastřešený,jaky bývaly mosty ve středověku. Cyklostezky musejí být rozděleny na dopravní,a rekreační.Rekreační na páteřní(rychlé,ši­roké)a mimo hlavní tah už potom můžeme polemizovat o šíři,trasování,a povrchu stezek blížících se singltreku. Mě přijde jako možná dobré mít možnost,jako máme v Místku.Po hrázi je cyklostezka ze zámkové dlažby,a je rychlá(tím i pro jiné uživatele nebezpečná),a kolem řeky singl.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Tady štěrková cesta v Pražmě.Jede se po ní docela rychle.

                          0 0
                        • jirka-s1  

                          samozřejmě,že záleží na využití,určitě je rozdíl mezi mostkem uprostřed města,anebo ztraceného někde mezi dědinama uprostřed luk,přes F-M taky jezdím po zámkové kvůli času,ale takovýhle průjezd skrz městem mimo auta je fajn,šířka by klidně mohla být i větší,v létě potkávám dost kočárků,takže se to určitě využije,v Ostravě si o tom můžem nechat jenom zdát…

                          0 0
    • petrbw  

      Tady je jedna z dnešního rána,singl kolem řeky směr zanzibar.Trochu bláto ale jinak hezké svezení.Celá tahle lokalita je moc hezká.

      0 0
    • petrbw  

      a ještě jedna

      0 0
      • Black knives  

        Jo,na tom vedlejší FM vláknu jsem psal,že toho mužika jsem tam dal,jako směrovku.Dá se jet tím chodníčkem vpravo.A teď si představ,že město FM z toho chodníku,co zvládne malé dítě udělá asfaltovou cyklostezku pro blaho občana.A že ty plány jsou.

        0 0
        • petrbw  

          snad na to nebudou mít ještě dlouho peníze.Asfalt do takové lokality prostě nepatří.A jestli ho tam někdy dají, vyjezdíme si singl o pár metrů vedle a bude.Je to moje oblíbená stezka.Tam si opravdu odpočinu.

          0 0
          • gmbiker  

            Taky doufám, že tam dlouho nic měnit nebudou, supr singl. Jinak díky za tip, ve FM bydlím teprve od podzimu, a tyhle stezky bych asi bez tohohle threadu nenašel.

            0 0
            • petrbw  

              Já na těchto stezkách teď začínám najíždět kilometry.Rár bych jel letos nějaké menší závody jako Brušperk za měsíc a pak silesii Opava.Jak sleze sníh, jezdím i na Lysou a podobně.Až bude teplo, můžeš se klidně přidat.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.