• Pepa999

    Ahoj,

    před měsícem mi jedna „milá“ paní otevřela do jízdy dveře auta. Vzhledem k úrazům z toho bude asi TČ. Kolo totálka, pracovní neschopnost, atd. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s nějakou společností, která se zabývá vymáháním odškodnění. Nechci se nechat její pojišťovnou nechat odbýt. Klidně můžou být zkušenosti i negativní, ať vím, komu se případně vyhnout.

    Díky moc

    Pepa

    0 0
    • Jáchym 1  

      No to téma je tady někde na BF je obsáhlé vlákno,ale třeba někdo pomůže.

      0 0
    • figur  

      Každopádně existuje judikát vrchního soudu, že odpovědnost v tomto případě nese ten, kdo otevřel ty dveře. Ona je povinna se přesvědčit, že nikoho neohrozí. Dál už to je asi na právníkovi, jak dotyčnou podudá… Pojišťovnou se nenech odbýt. Berou všechny jako podvodníky a podle toho se chovají. Nevím jestli to bude likvidováno z povinného ručení, ale v tom případě jsou tvé oprávněné nároky poměrně široké a vše v cenách nového.

      0 0
      • Pepa999  

        Díky. Zatím se teda ženská k vině moc nemá. Naštěstí je docela přidrzlá i na policii, tak ji to dají snad vyžrat. Ta se ani neomluvila.

        Jinak kolo bylo celkem nové, půl roku, tak tam bych na nějakou amortizaci přistoupit nechtěl. Ale vím, že se pojišťovnám moc platit nechce, tak jsem si říkal, že bych to nechal na na nějaké profíky, co v tom umí chodit a vymůžou vše, co se újmy týče. Ale těch několik měsíců bez kola v pěkným počasí mi nevrátí, zase budu muset jezdit v zimě.

        0 0
        • ZDRI  

          A rozhodl už DI Policie ČR o tom, kdo nehodu způsobil a zda je v plné míře její zavinění? Dostal jsi už o tom písemný doklad? To je docela důležité, bez toho nelze vymáhat náhradu. Blbé by bylo, kdyby Policie rozhodla, že část zavinění je i na Tvé straně. I proti tomu se lze odvolat, ale pak to bude na dlouho a s nejistým výsledkem.

          0 0
          • Pepa999  

            No, protože to bude klasifikováno jako TČ, tak se to bude předávat kriminální policii. Takže zatím se k vině nedostalo. Ženská vinu odmítá.

            0 0
            • ZDRI  

              Ano, ale „odborným podkladem“ pro kriminálku zde bude stanovisko DI PČR. A to bych si vyžádal a prostřednictvím advokáta popř. včas napadl (pokud zde míra zavinění nebude posouzena 0 vs. 100% v Tvůj prospěch).

              0 0
              • bathed  

                Ja myslim ze zasadnim podkladem bude spis znalecky posudek. Ten pravda bude vychazet ze skutecnosti ktere byly zjisteny ohledanim a vysetrovanim policistu z DI, ale soud asi k jejich zaveru moc prihlizet nebude….

                0 1
            • oberleutnant Weiss  

              Je úplně jedno, jestli se to bude předávat na kriminálku nebo jinam – bude-li z toho TČ, o vině a trestu bude stejně rozhodovat soud. A ty se buď jako poškozený připojíš s uplatněním nároku na náhradu škody, nebo tě odkážou na občanskoprávní řízení…

              1 0
              • Pepa999  

                Já bych právě potřeboval, aby mi pojišťovna zaplatila kolo. Mám rezervované nové, ale ne na věky, jak to občas se soudy je. Zatím takhle o vině nic nevím.

                0 0
                • kubad  

                  Pokud policie neuzavrela vyšetřování tak musíš čekat

                  0 0
                  • Pepa999  

                    Když jsem byl teď na dopravní policii, tak mi říkal, že už můžu pojišťovnu kontaktovat. Ale to jsem byl jen podávat vysvětlení, tak nevím.

                    0 0
                    • kubad  

                      Kontaktovat ji samo můžeš, a vyčíslit škodu. Ale dokud nebude uzavřeno nebude plnění.

                      0 0
                • oberleutnant Weiss  

                  A ani nebudeš vědět, dokud o ní nebude pravomocně rozhodnuto, viz výše…

                  0 0
                • zdenal8  

                  Tak co se týká rezervace kola, tak to klidně můžeš vypustit. Ona ani pojišťovna se kolikrát nepřetrhne s plněním.

                  Co má za pojišťovnu? Jen tak pro zajímavost.

                  0 0
                  • Pepa999  

                    Má Kooperativu, tak snad tam budou makat rychleji. Kolo holt budu muset zaplatit ze svého a pak čekat, až se to všechno vyřeší.

                    0 0
    • Georrge  

      Držím palce, ať dostaneš adekvátní odškodnění, tady je viník jasný.

      Pro nás ostatní dobrá připomínka, ať si na ty zaparkované auta dáváme víc bacha, protože běhat pak po policii, doktorech a pojišťovnách určitě nechce nikdo z nás, byť je viník jasný.

      4 0
      • -b-n-x-  

        Tohle je moje noční můra když jedu kolem těch zaparkovaných aut.

        4 0
        • Pepa999  

          Taky se snažím na toto dávat bacha. Dívám se do aut, ale ne vždy je vidět dovnitř. Navíc ona už tam asi nějakou dobu stála, protože mě nějakou dobu žádné auto nepředjelo. Kdybych viděl parkující auto, tak bych to otevření očekával.

          4 0
          • Georrge  

            Pokud je špatně vidět dovnitř, tak já třeba koukám do zpětných zrcátek, protože v nich je vidět na řidiče. Člověk kvůli tomu ale musí je pomalu, když jedeš rychle tak to nestíháš vnímat.

            0 0
          • -b-n-x-  

            Tohle prostě nelze na 100% vyřešit

            1 0
            • plzakj  

              Kdyz uz na takovej usek musim, tak jedu s velkym odstupem. Klidne prostredkem silnice. Ale chapu, ze to na dost mistech nejde.

              3 0
              • Pepa999  

                Tady to bylo v Brně na Cejlu, hned vedle jsou koleje. Baba stála dokonce v zákazu zastavení, bo tam něco opravovali. Tam se přes koleje blbě jezdí.

                0 0
        • plzakj  

          Jj. I pri otvirani dveri pri podelnym parkovani u nas v ulici, ktera je do oblouku. Je to blby no. Je lepsi, kdyz predvidaj obe strany.

          0 0
    • ZDRI  

      Spíš na než „společnost, která se zabývá vymáháním odškodnění“ bych si našel advokáta, který s tímto má reálné zkušenosti a jemu bych nechal zpracovat Tvůj návrh na náhradu škody (která se bude skládat ze zničeného materiálu, ocenění zdravotní újmy, ušlé mzdy, případně ušlého zisku a dalších případných náhrad).

      Toto nejspíš půjde ze škůdcova povinného ručení, pokud nemáš hodně nadstandardní požadavky, jejichž oprávněnost je obtížné věrohodně prokázat/podložit, s pojišťovnou škůdce zásadní problém nebývá, jsou to standardní postupy a jejich likvidátoři jsou profíci. Je to o rozumné míře přiměřenosti, pokud nastřelíš evidentně nesmyslně požadavky, likvidace zpozorní a začne řešit/zkoumat/zpochyb­ňovat vše.

      Mě bez řečí uznali všechny doložené doklady od materiálu i doktorů. Výhodou bylo, že pracovník pojišťovny byl také závodní cyklista, takže se nedivil, že samotný ráfek může stát několik tisíc. Stejně tak i rám mi uznali v plné výši (byla hlá jen vidlice, ale nechtěl jsem riskovat a jezdit na rámu po čelním srážce s autem…). Já byl ve finále náramně spokojený. Naštěstí se mi nic moc nestalo a jen za materiál jsem dostal mnohem víc peněz, než byla reálná tržní cena. Takže jsem si mohl koupit vysněné nové, lepší :-)

      2 2
      • Mikikuba  

        Přesně stejná zkušenost.

        0 0
      • Pepa999  

        Tak já ani nemám přemrštěné požadavky. Z materiálu chci prostě zaplatit/nahradit to, co bylo zničeno. Co se týče zdraví, tak tam nevím (zlomená čéška, žebra, palec ruky, píchlá plíce).

        Já jsem právě myslel nějakou právní společnost, která toto řeší. Na netu jich je dost, ale hodilo by se mi, kdyby mi někdo dal dobrý tip. Reklama je jedna věc a realita může být jiná.

        0 0
        • ZDRI  

          V tomto rozsahu zranění si určitě najdi advokáta (v tomto případě určitě advokáta, nejen právníka), jen bodové ohodnocení úrazu odhaduji v řádu nižších stovek tisíc (v závislosti na případných trvalých následcích), zde se to určitě vyplatí. Na co všechno máš dále nárok (i tady toho bude dost…) Ti už řekne a zpracuje on.

          0 0
        • figur  

          Je dobré se seznámit s bodovým ohodnocením bolesti a zkontrolovat, jestli to doktor napsal, jak má. Taky jsem měl štěstí na likvidátora cyklistu, takže ta domluva byla jednodušší. I když budeš mít někoho na vyřízení, celé bych to kontroloval a nespoléhal slepě na něj. Věřil bych jen sobě…

          0 0
          • ZDRI  

            Co bude Pepa kontrolovat, když je v tom laik? Jak má věřit jen sobě, když o tom nic neví? Má se řídit radami a obecnými moudry od jiných, 18-ti letých laiků zde na BF?!?

            Pepo, přesně proto píšu – najmi si hned advokáta, už s ohledem na případné TŘ. Tečka.

            0 0
            • figur  

              Jsem taky laik, a když ta situace nastala, tak jsem se v tom docela slušně zorientoval. Zase to není taková věda. Zkontrolovat, zda čísla diagnóz odpovídají nárokům na odškodnění není nic složitýho. U mě třeba doktor vynechal dvě položky a doplnil je, až když jsem se ozval.

              0 0
        • BHol  

          Z vlastní zkušenosti můžu doporučit https://dostupnyadvokat.cz/. Neřešila jsem odškodnění ani újmu na zdraví, ale podání trestního oznámení. Vyzkoušejte, určitě vám poradí. Zlomená čéška, žebra, palec ruky a píchlá plíce, to už je velká újma na zdraví, tady by to odškodnění mělo být určitě vysoké.

          0 0
      • milan.v  

        Takže jsi ve finále vlastně takový malý český šmejd…

        0 27
        • ZDRI  

          ??? A mohu vědět, co šmejdovského jsem udělal ???

          • Že jsem nechtěl dál jezdit na rámu po tvrdé čelní bouračce?
          • Že jsem takto dostal aspoň nějaké peníze místo bolestného? (zdravotní bodová náhrada byla cca osm stovek, a to jsem měl od rozbitého předního skla pořezané celé předloktí, krvavou bradu, nos, kolena, naštěstí bez šití, loket jsem nemohl pořádně zatížit min. 14 dnů)
          • Že jsem najednou neměl v sezóně na čem jezdit (než to pojišťovna dořešila a Duratec mi postavil nový rám)?
          • Že jsem s tím měl spoustu běhání, vyřizování, papírovaní (které Ti nikdo nezaplatí)?

          Nepřeju nikomu nic špatného, ale kdyby sis to v reálu vyzkoušel, třeba bys nepsal takovéto sprostoty!

          4 0
          • milan.v  

            Co je na tom sprostého, že jsi ochcal pojišťovnu a já to jen jako jediný nazval pravým jménem?

            A jak se zdá, tak těch lidí schopných takových věcí je více… Je mi z toho blivno, dezolátní chování…

            A ty kecy o špatnosti dějící se někomu jinému si nech, nevíš, co všechno někdo mohl zažít a komu všemu a čím v životě pomohl, držel bych se zpátky být tebou…

            3 24
            • gerrard  

              Prosimte jak ochcal pojišťovnu? Sem si to ještě jednou přečetl a nic zavadneho nenašel.

              1 0
              • milan.v  

                „Já byl ve finále náramně spokojený. Naštěstí se mi nic moc nestalo a jen za materiál jsem dostal mnohem víc peněz, než byla reálná tržní cena. Takže jsem si mohl koupit vysněné nové, lepší :-)“

                Koupil jsem si něco horšího, pojišťovna mi zaplatila tolik, že jsem si mohl koupit něco lepšího… Chápeme? Více k tomu už dodávat nebudu…

                1 14
                • gerrard  

                  No a co jako. To už se řešilo ve vztahu k pojišťovnám několikrát. Taky ti zaplatí opravu starého auta novým dílem. Tak proč ne cenu nového rámu abys měl kolo v původním stavu. To mne neurazí.

                  0 0
                  • mais  

                    Ale on má kolo lepší zatímco z Octavie ti Audi A4 nezaplatí chápeme?

                    0 8
                    • gerrard  

                      A co jako, že má lepší než měl? Pojišťovny nejsou žádné charity. Ty nezaplatí nic co nemusí. To ste borci fakt takoví závistivci, že někdo má takový problém a pojišťovna se k tomu postaví čelem a vy mu to závidíte.

                      3 0
                      • mais  

                        Jestli by nebylo vhodné když už žere aby nemlaskal= nechlubil se tím na netu…takový cechackovsky zvyk s něčím tak trochu ******* a pak se tím chlubit jak je kdo borec

                        1 12
                        • skaj  

                          Jak zere? Tohle jsou straslivy nesmysly. To jako mel rict “mila pojistovno, stejny rafek na cyklobazaru stoji 500, tak mi poslete 500 a ja ho jdu zakoupit a necham si preplest?” Vznikla mu skoda, ne jeho vinou. A jeji vyrovnani neni zaplaceni dilu dle aktualnich cen na bazaru + servis. Ale uvedeni do stejneho, nebo lepsiho stavu nez pred nehodou. Na naklady pojistovny, ne poskozeneho. Takze pojistovna bud pujde, a zajisti stejne kolo (nerealne) a nebo zaplati v cene novych, aby nebyl tratny. A to se presne stalo.

                          1 0
                          • mais  

                            No a to nemáš pravdu máš právo do stavu před nehodou a nejlepšího jak si výklad, kdyby si měl někomu platit škodu s tím že mu to máš uvést do lepšího stavu než před nehodou asi by se ti to nelíbilo ne? Jinými slovy opět bude ti každý chcit za Octavii dát Octavii s ne audi

                            0 4
                            • jmaselnik  

                              Jsi vedle jak ta jedle. Už jsou tady precedentní rozsudky, nové díly/ekvivalent nové věci jsou v pořádku. Ten příklad s audi je mimo.

                              0 0
                              • mais  

                                To ale nepopírám nová věc je ok případně Octavia za Octavii je taky ok ale tady je to podáváno že místo toho co měl dostal vysněné lepší…tedy audi

                                0 4
                                • jmaselnik  

                                  Ne, tady se bavíme o jedničkové vs třeba trojkové Octavii, která je úplně jinde, byť je to vlastně stejná třída.

                                  0 0
                                  • mais  

                                    Tak mi ukaž na trojkové Octavii něco tak řidičský zajímavého jako je jedničkové rs nebo nějakou dnešní trojku BMW zajímavou jako E46 s sestivalcovou atmosferou

                                    0 4
                                    • Azmir  

                                      Řidičsky zajímavé auto a Octavia I RS, pick one.

                                      3 0
                                      • mais  

                                        Proti vtyrkovy bude jo musel jsem se o1 omluvit že jsem na to nadaval

                                        0 1
                                    • jmaselnik  

                                      Jako chápu, že připustit omyl je nad Tvé síly. Tohle už je však fakt slabý ;)

                                      1 1
                                • Smazaný účet  

                                  Tak už mu přestaň závidět, že měl bouračku.

                                  6 0
                            • skaj  

                              Prosimte nikdo nikomu audi za octavii davat nechce. O tom tu vykladas jen ty.

                              On ma narok na minimalne stejnou kvalitu bez jakekoliv snahy na jeho strane. Tu pojistovna zajistit nedokaze. Takze plni v novych cenach, coz je uplne v poradku. To jen par mimonu z toho dela kauzu.

                              3 0
                              • figur  

                                Je to tak. Likvidátor si prohlédl kolo, pak jsem mu našel vždy poškozenou položku (nebo její novou variantu) na KK, ofotil si tu stránku a měl cenový podklad pro plnění.

                                0 0
                        • gerrard  

                          Kdyz mne zdechlo prase, tak at sousedovi taky? Mam doma jen pet sacku na zvraceni to nemuze na tuto diskusi stacit. :(

                          3 0
                          • mais  

                            Tak si kup šestej a nečti to

                            Ale ok beru tvé myšlenky za slovo když mi někdo sundá staré auto ozvu se ti a ty mi zařídit u pojišťovny nové ve stejné kvalitě.a stejných parametrů abych nebyl skodny

                            Ano je to demagogie ale tu tu obhajujete u kol tak proč by to nemělo jít u cehokoli

                            0 10
                            • gerrard  

                              Ty nechápeš ani ty elementární principy na základě kterých dostal odškodnění od pojišťovny vyplacené a plácáš tu argumenty jak vlaštovka hnízdo a čpí z tebe úplně obyčejná závist na všechny strany. Ten člověk měl bouračku, něco nechceš a naštěstí to dopadlo dobře včetně náhrady škody. Nic víc za tím nemusíš hledat.

                              3 2
                              • mais  

                                Za mě jsme domluvení pak se ozvu nic víc za tím nehledám a jako odměnu ti dám balení pytlíku na zvracení prý se to s úřady hodí tak abys nebyl skodnej

                                A máš pravdu může být rád že to při vší smůle co měl tak dopadlo… Odškodnění přes exekuce se tahá roky a bůhví jestli něco dostaneš…minimálně to nikdo nevalorizuje proti inflaci

                                0 8
                • mr.antik  

                  To je samozřejmě nesmysl, když ti naboří rok starý ráfek, tak budeš shánět na bazaru rok starý ráfek? A jen ty 3 ohnuté dráty nahradíš? A pak někoho kdo ti ho zaplete? Že s tim 2× pojedeš do servisu,tak ten cesťák jim taky vykážeš? A že se s tim doma budeš rozdělávat, dělat si bordel, pak uklízet? A ty hodiny co s tim strávíš ve svém volném čase jim taky náučtuješ?

                  Za mě je teda efekt vždycky záporný.

                  3 0
                  • ZDRI  

                    Ano, přesně o tom to je. Nevím jak dnes, ale tehdy pojišťovna (byla to ČP) standardně proplácela jen doložené doklady od poškozeného kola + pár korun za ohodnocení od doktora. Tehdy to nebylo v nových cenách, ale v pořizovacích minus amortizace podle stáří. Navíc jsem (hloupě) dělal hrdinu, když přijela sanita (kterou jsem volal já, protože paní byla v šoku a nevylezla ani z auta), nechal jsem si jen vyčistit/zavázat rány a hrdě tvrdil, že mi nic není, zavolal přítelkyni, aby mě + trosky kola odvezla. Když mi doma klesl adrenalin, zrovna do skoku mi nebylo… Ale potřeboval jsem chodil do práce, takže jsem s tím holt 14 dnů pajdal a nenechal si napsat ani neschopenku (i proto bylo nízké zdravotní ohodnocení). Já byl šťastný jak blecha, že se nic moc nestalo a hlavně už natěšený na nové kolo :-)

                    Nějaké vedlejší náklady (spousta vlastní práce s novým kolem, shánění materiálu, cestování do Plzně, atd.) tehdy ČP vůbec neuměla proplatit, resp. by to byl hrozný opruz z prokazováním. Proto jsme to po dohodě s likvidátorem/taky cyklistou udělali takto (popsal větší rozsah poškození kola, aby to cca pokrylo i další náklady, pojišťovnou nehrazené).

                    A konkrétně – místo rámu Štěrba (zeslabovaný CrMo Columbus se zakázkovým lakem a chromovanými spojkami), jsem koupil svůj první duralový rám (který jsem po pravdě už dlouho chtěl vyzkoušet…). Rám ze starého mi dlouho visel na půdě (fakt jsem se ho „bál“), ani pořádně nevím, kde skončil (myslím, že kamarád si z něho vypájel ty krásné spojky).

                    No, ať si každý sám vyhodnotí, zda je to šmejdovství, nebo ne…

                    1 0
                • rejdy  

                  Tak on to napsal možná trošku nešťastně, ale já to chápu tak, že měl např. 5 let staré kolo, které stálo v době koupě nové 100tis. Kč, po 5 letech už samozřejmě jeho tržní cena byla mnohem nižší. Od pojišťovny dostal 100tis. Kč, za které koupil lepší kolo, než které původně měl. (nebo něco málo přihodil ze svého…)

                  V tom nevidím nic špatného, nevím, proč by měl poškozený tratit a dostat jen poměrnou částku. Myslím, že jsou k tomu i nějaký judikáty, co se týče třeba poškození osobních automobilů atd.

                  3 0
                  • Georrge  

                    Asi to napsal nešťastně, protože i mě po prvním přečtení napadlo, že dostal víc peněz, než kolik ho to zničené kolo stálo jako nové. To by samozřejmě nebylo OK. Ale když jsem si to přečetl ještě jednou, tak asi fakt měl na mysli tržní cenu, kdyby ho chtěl prodat třeba na bazaru. Pokud dostal tolik peněz, kolik to rozbité stálo jako nové, tak za mě cajk.

                    Ale zase píše, že dostal tolik, že si koupil lepší než to staré, tak nevím :D

                    0 0
                    • DDDD  

                      Pochopitelně, dostal plnění v aktuální ceně nové věci. Jen to pár dementů nedokáže pochopit

                      0 0
                      • gerrard  

                        Já osobně bych chtěl vidět toho Mirka Dušína jak říká pojišťovně, že mu dávají moc a ať to trochu zmenší. :)))

                        5 0
                        • zdenek  

                          Ono to plnění od pojišťovny zase taková výhra nebývá.

                          Třeba na oblečení uplatňují amortizaci. Takže za 3 roky staré tretry jsem dostal zlomek ceny. Přitom jsem je mohl klidně nosit dalších 5 let. V silničních udělám jen pár kroků před dům, takže na nich není vidět žádné opotřebení.

                          Stejný model už se neprodával. Musel jsem tedy vybrat jiný a po pár jízdách se ukázalo, že nesedí. Momentálně už mám třetí nové a pořád to není takový komfort jako v těch původních. Takže asi tak se dá „vydělat“ na pojišťovně…

                          0 0
                          • jmaselnik  

                            Tak to jsi se nechal odrbat, sorry.

                            0 0
                            • zdenek  

                              Tak to je snad dobře, ne? Kdybych na tom vydělal, tak bych to zase schytal na BF. :-)

                              6 1
                              • jmaselnik  

                                tak samozřejmě pokud je pro Tebe zpětná vazba BF nejvíc, dopadl jsi vlastně nejlíp, jak to šlo :-)

                                0 1
                • DDDD  

                  Pojišťovny nemají problém (nebo mají ale i tak plní) při škodní události v ceně nových věcí. Švagr po úderu blesku komplet elektronika v domě KO. Jediný co musel, oběhat si servisy, že je věc neopravitelná (co bylo, na náklady pojišťovny opraveno). Takže dostal plnění v aktuální ceně nových věcí. Tržní cena té věci před úderem byla úplně jinde.

                  Podle tvojí logiky šmejd? Nebo jen klient, co postupoval podle smluvních podmínek?

                  2 0
                • jmaselnik  

                  Myslím, že to hrotíš. Kolega dostal náhradu v ekvivalentu nového kola oproti stávajícímu, staršímu a jetému. Logicky tedy má lepší kolo než před havárií, ale šmejd kvůli tomu určitě není.

                  3 0
                  • kubad  

                    A chtít po čelním nárazu vyměnit rám je taky v pořádku.

                    Souhlas

                    3 0
                • plzakj  

                  Tvl, jak kdyby si to kolo rozlamal dobrovolne. Ty mu to snad zavidis?

                  2 0
    • Vrci  

      Jen tak mimochodem i náklady právního zastoupení jsou nárokovatelné z povinného ručení viníka. Takže si najdi slušného advokáta. Dále rozdíl mezi nemocenskou a průměrnou mzdou, bolestné…

      2 0
      • Cyklofanatic  

        Takže nemáš nárok na náhradu příjmu v plné výši? Řekněme třeba nějaký průměr za poslední měsíce. Ptám se, nevím.

        0 0
        • Vrci  

          Máš. Dostaneš nemocenskou o ČSSZ to je cca 60 % a zbytek z povinného ručení.

          0 0
        • ZDRI  

          Konkrétně náhrada příjmu:

          • dostane nemocenskou od ZP (která není v plné výši jako plat)
          • + doplatek od pojišťovny viníka do výše doloženého příjmu, takže ve finále 100%

          Beru jednoduchý standard=zaměs­tnanec, u OSVČ to prokazování bude složitější.

          0 0
          • Vrci  

            Až na tu zdravotní pojišťovnu

            Nemocenskou vyplácí ČSSZ respektive místně příslušná OSSZ.

            2 0
            • sodek  

              Místně příslušná OSSZ, to je místo bydliště, místo sídla firmy v případě zaměstnance, nebo jak se to stanovuje?

              0 0
              • Vrci  

                Podle sídla firmy. Mohou být i různé orgazační složky přihlášené samostatně (dříve se tomu říkalo plátcova pokladna), ale to už se dneska skoro nepoužívá.

                0 0
            • Cyklofanatic  

              Díky

              0 0
            • ZDRI  

              Díky za opravu/upřesnění. Já nebyl snad 100 let nemocný, tak nemocenskou ani pořádně neznám :-)

              0 0
    • figur  

      .

      0 0
    • zdenek  

      Jako základ budeš potřebovat protokol o nehodě od PČR, pak musíš nehodu oznámit pojišťovně viníka, pokud to neudělala řidička. Samozřejmě si schovávej všechny lékařské zprávy, protokoly a účtenky od všeho.

      Více v SZ.

      0 0
    • Michal1985  

      Ahoj, stalo se mě dvakrát, že mě srazilo auto, vždy klient ČPP a v obou připadech nemohu na pojišťovnu říct půl slova. Vyplatili vše: materiální poškození, bolestné dle lékaře a ušlí zisk dle výpočtu z daňových přiznání…

      0 0
    • tomcat5  

      ,,ušlí zisk ,,

      PERLA

      1 4

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.