• MP17

    Ahoj, nenašel jsem podobné téma, proto jsem si dovolil založit nové

    Na mém novém MTB Superior Team Elite 29 mám problém s nedokrvováním rukou (dlaní).

    základní informace:

    • původní říditka, osm let používaná: typ Salsa Salt Flat 3, 700mm šířka, 11° zakřivení, úplně v pohodě, samozřejmě na nějakých delších vyjížďkách to sem tam zabrnělo, ale chvilkové epizody
    • nová řídítka: ONE Race, Alloy, 5mm rise, 760mm, 31.8mm

    Již na začátku, navíc v kombinaci s jehličkovými gripy, se mi řídítka nedržela moc dobře, odkrvovala se mi hlavně pravá ruka, levá méně, původně tam byl strašně krátký představec (ONE Race, Alloy, 31,8mm, –7°) a měl jsem pocit, že do těch řídítek hrozně tlačím

    Tak jsem vzal představec ze Salsy o cca 4cm delší a lehce se to vylepšilo, brněla jen pravá ruka, ale pořád mám pocit, že rukám je nejlépe ještě takových 5cm za současnou pozicí řídítek, nebo možná by dlaně chtěly víc zahnuté koncovky.

    Zkusím si tam dát ta původní řídítka a uvidím, ale i tak se ptám – řešil jste to někdo někdy, kde může být zakopaný pes?

    Posez se mi moc měnit nechce, sedí se mi fakt dobře jinak, ale zajímavé je, že dnes jsem si dal na kolo i mé starší (pohodlnější) sedlo ze Salsy (WTB) a bylo to o dost horší, obě dlaně nedokrvené už po cca 10km a pak pořád během celé 33km vyjížďky.

    Díky předem za rady.

    0 0
    • Tomcat  

      Delší představec, širší řidítka vic dopředu jezdec, víc zatížení rukou , větší tlak na nervy a cévní systém… … takže změna k horšímu.

      1 0
    • jIrI___  

      Jak sis sám ověřil, nelze problém hledat pouze v gripech, říditkách apod. Bohužel veškeré rady jsou pouze věštění z koule. Z mého pohledu je nejlepší navštívit některého z osvědčených bikefitterů.

      0 1
      • Tomcat  

        Ale z popisu jde říct že změnil geometrii k horšímu. Řešení vrátit se k původní kdy tak nezatěžoval ruce.

        0 0
    • jecnak  

      Zkopirovat posed ze stareho kola nejde? Vetsinou staci najit si geo stareho a noveho ramu a upravit zbytek. Delam to tak pri prechodu z kola na kolo. Pripadne jen stack a reach.

      2 0
      • MP17  

        tady je srovnání těch geometrií

        0 0
        • Jáchym 1  

          To vysvětluje Tvůj problém.

          0 0
          • MP17  

            a na co bys tedy doporučil se zaměřit?

            0 0
          • TK75  

            To teda nevím jak…o centak delší reach a o pár milimetrů stack

            S o centak kratším predstavcem než měl může mít podobné sezení

            Riditka ma sirsu..dal bych predstavec kratší než o ten jeden centak a zaměřil se na natočení riditek plus sedlo

            1 0
          • Jáchym 1  

            Myslím,že pár doporučení tady padne.

            0 0
    • Jáchym 1  

      Z popisu vyplívá,že na supovi máš všechno jinak.Následky se brzy dostavily.

      Nezbyde nic jiného,než upravit posed blízký původnímu kolu.

      1 0
    • plzakj  

      Taky bych to videl na posed. Sklon/vyska sedla. Reach, drop riditek. Tipuju na prilis mnoho vahy na rukou nebo moc natazenej. Neco by se mozna dalo vycist z fotky, jak to mas nastaveny, jak na tom sedis.

      1 0
    • Fofrník  

      Nejsmrtelnější kombinace pro karpální tunely – řídítka příliš vepředu + řídítka široký jak násada na hrábě. Všechny ostatní (drobný) nedostatky už jen násobí a zesilují tu primární smrtelnou kombinaci.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nejsmrtelnější kombinace pro karpální tunely – řídítka příliš vepředu + řídítka široký jak násada na hrábě


        Já na tuhnutí /brnění /necitlivost rukou na bajku trpím taky (nejhorší je to v dlouhých sjezdech, když šlapu proti kopci, tak je to lepší), přičítám to přiucpaným karpálům a věku (57), delší představec ale mít musím (krátký = začnou mě bolet záda tak, že nejsem schopen pak následně žít/chodit), řídítka mám proto úzká /seříznutá na 63 cm a na nich parohy (střídám úchop = je to trošku lepší).

        Po delším sjezdu ale holt musím zastavit a nechat ty ruce odpočinout (= rozmrznout). Někdy to trvá i 5 minut, než do nich zase dostanu cit. Starý opotřebený človek.

        0 0
        • adam320  

          Tobe je 57 jo? Ja tipoval tak 17

          1 0
        • Jason Voorhees  

          Spíš bych tipoval malej rám a pláště pod 2". Pak brněj malíčky a f.káče = nepohodlí + krátkej posez.

          1 0
        • Fofrník  

          Někdy člověk trpí dlouhá léta, přitom k ideálu má opravdu jen milimetry. Důležitý je nerezignovat. A možná trochu (při jízdě) vnímat tělo a přemýšlet o tom.

          Já letos měnil set představec + řídítka za nový integrovaný kokpit (představec + řídítka = jeden kus). Téměř všechny parametry v oblasti řídítek se změnily. Od 80. kilometru to najednou začal být očistec. I palce rukou mě tak brněly, že jsem nebyl schopný mačkat ani AXS ovladač řazení.

          Významně mi pomohlo zkrátit řídítka o centimetr na každé straně, přičemž při výměně za stará řídítka jsem původní ověřenou a bezproblémovou délku dodržel. Brnění se významně snížilo a přelilo se na ukazováky a malíčky. Zkoumal jsem se během jízdy další asi dva týdny. Nakonec jsem celý kokpit zvednul distančním kroužkem 5mm a mám klid. Jezdím bez problémů (MTB HT) kolem 150km, smíšený terén, nastoupané metry kolem 2000m a nevím, co je brnění dlaní, nebo bolest zad. V sedle pak bývám kolem 7–8 hodin.

          1 0
        • J1RKA  

          jeto vekem :D takze pristi rok to bude neunosny nebo lepsi?

          0 0
    • cyklista86  

      Nemas nahodou v zapesti tu ruku v nejakem blbem uhlu? Moc siroka riditka a jeste k tomu rovna to je peklo pro zapesti a to muze zpusobovat vsemozny problemy. Jinak kdyz jedes narovnanej bez drzeni riditek, tak bys nemel sklouzavat ze sedla. Pokud sklouzavas, tak logicky tu vahu musis po celou dobu drzet rukama. Coz jim taky moc neprida..

      1 0
      • MP17  

        Ten úhel určitě tam bude nějak haprovat…

        Zítra zkusím původní krátký představec, Salsa řídítka a trochu si pohrát se sedlem

        A asi to vidím na rohy opět, ty ruce se mi tam tak nějak pořád tlačí do té pozice…

        Díky moc všem za rady!

        0 0
      • J1RKA  

        < Jinak kdyz jedes narovnanej bez drzeni riditek, tak bys nemel sklouzavat ze sedla > tohle je pitomost, pokud uz chces neco resit pri jizde bez drzeni, tak seto zkousi, kdyz mas ruce cca 1cm nad riditkama a musis v ty poloze vydrzet co nejdyl, rovnou teto proveri jestli mas i posilenej stree tela

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.