Oakley Jawbreaker Prizm Road vs Trail

22 nepřečtených
  • Samsanek

    Ahoj závodníci,

    Po dlouhém šetření peněz si udělám radost s tímto modelem brýlí,ale tápu trochu v tom jaká skla zvolit. Trénuji na silnici,ale závody jezdím pouze na MTB? Byl by model s Prizm Road pro terén méně vhodný? Nejezdíte někdo MTB právě se skly Prizm Road?

    Díky moc za případnou radu či osobní zkušenost.

    0 0
    • Hanz21  

      Co člověk, to názor, Prizm Trail jsou na slunci poměrně dost ostré až nepříjemné občas, Prizm Road právě naopak, ale v lese zaostávají. To ja asi jasné díky jejich určení… Ale pokud bych si měl vybrat a mít jedny zorníky, jdu do Prizm Road, sám je vozím i v lese a není to přechodově tak strašné jako například u zorníku typu Fire Iridium nebo Black Iridium (s nimi jsem měl velké problémy a řešil jsem Photochromic zorníky). A ve finále se dá druhý zorník vždy dokoupit, i když investice navíc…

      Honza

      1 0
      • Samsanek  

        Moc díky za osobní pohled.

        0 0
      • Ajkalla  

        Ja myslíš jako ostré ? Taky uvažuji o koupi, ale nemám rád až moc tmavé brýle.

        0 0
        • Hanz21  

          Ostré ve smyslu, že když vyjedeš z lesa na slunce, dost se slunce do očí opírá. Není to jen můj pocit, více lidí to tvrdí, ale zase ne všichni, je to prostě individuální… Třeba za mě jsou Prizm Golf daleko příjemnější v tomto ohledu… V lese nebo do horších světelných podmínkách jsou Prizm Trail suprové zorníky…

          0 0
      • easton  

        Tohle můžu do puntíku potvrdit.

        Zkoušel jsem oboje a vybral Prizm Road. Postupně jsem je začal taky vozit i na MTB do lesa. Jen v zimě a to kvůli velké části vyjížďky ve tmě, používám čirá skla. Jinak prakticky pořád a všude Prizm Road. Po roce používání bych do nich šel znovu.

        0 0
        • easton  

          ..jen jsem teda zapomněl dodat, že já bych rozhodně volil místo Jawbraker Radarlocky s Prizm Road, ale to jen tak mimochodem. ;)

          0 0
    • Risanek  

      Ahoj, přidám své zkušenosti s Prizm Trail skly. Osobně jsem velice spokojen, do lesa parádní zorníky (kořeny i šutry opravdu „vylézají“ ze země), navíc mi naštěstí ani příliš nevadí na ostřejším slunci, proto je užívám na sport jako jediné (běh, turistika). Zvažoval jsem dokoupení tmavších skel, ale prozatím nebylo potřeba.

      0 0
      • sharkeeCZ  

        Mám podobnou zkušenost. Jezdím TRAIL i na silnici a nevadí mi to. Pokud je však zataženo, pak jsou již skla hoší, takže zvažuji naopak čirá skla pro zimní období a večerní jízdy.

        0 0
        • mirage  

          Ahoj chlapi nebo kdo bude reagovat. Nechci zakladat nove vlakno, tak reaguji na 6 let stare. Zvazuji koupi bryli Oakley. Chtel bych jedny bryle na vse, tak se divam na nejake Oakley photochromic, mate nejake zkušenosti ?

          0 0
          • snas89  

            Jj. Mam jawbreaker photochromic.

            Za me super a spokojenost.

            0 0
          • JakeF  

            Mám během času už třetí Oakley fotochromiky a vždycky to jsou skla, co vozím nejčastějš. Co se týče barevnýho podání, tak třeba Prizm Ruby nebo Prizm Trail mám radši, ale právě díky tý univerzálnosti většinou stejně vozím fotochromy. Plus je výhoda, že na fotochromikách se neloupe a nepoškrábe ta Prizm vrstva, protože jí nemaj.

            1 0
            • mirage  

              A tmavnou i nejak solidne na slunci? A je hodne rozdil Oakley photochromic oproti jinym znakam s chroma upravou?

              0 0
              • JakeF  

                Jiný značky nevozím, nemám porovnání. Prizm Ruby maj podle netu 17% propustnost a jsou trochu tmavší než plně zatmavený fotochromy. Na moje ježdění na bajku po lese mi rozsah fotochromů vyhovuje, ale to bude individuální.

                0 0
                • mirage  

                  Na silnicku to asi taky nebude problem,co?

                  0 0
                  • mirage  

                    A ty chromy jsou stou prizm upravou nebo ne? A je lepsi tam ten prizm mit?

                    0 0
                  • skobic  

                    Osobně bych fotochromatiky volil od jiné značky než Oakley. Prizm skla super (vyzkoušeno trail nebo road), ale fotochromatiky od Julba, Adidas nebo Rudy Project jsou prostě lepší – v porovnání s Oakley.

                    1 0
                    • mirage  

                      Diky vsem za rady, toz se stim nejak poperu, ale asi na muj vek, urcite nejake ty chromy, budou takove univerzaly na vse.

                      0 0
                  • JakeF  

                    To už bude o osobních preferencích. Dovedu si představit, že když jedeš na silnici někde mezi polema v přímým slunci, tak už by někomu to zatmavení nemuselo stačit. Pokud správně koukám, tak ty moje by měly mít 31 – 77% propustnost. Já to s nima zvládnu, ale čistě na takový vyjížďky si často beru Prizm Ruby, když už je mám :))

                    Co se týče Prizm úpravy, tak moje fotochromy v Radar EV jsou bez ní.

                    0 0
              • tomxxx  

                Fotochtomy tmavnou rychle a pomalu se rozjasňují. Když je máš na očích, nevíš o nich. Jinak jestli je budeš používat i v zimě na sněhu (třeba běžky), tak počítej, že budou zatmavené stále. Další věc co umí je třeba zatmavit půlku skel, když máš třeba kus brýlí ve stínu od kšiltu helmy.

                Na bika jsou fotochromy asi nejuniverzálnější, na silnici mi přijdou nejuniverzálnější trail torch nebo pro někoho kdo má raději tmavší tak Prizm road. Já třeba fanda forochromů úplně nejsem, v podstatě jsem je nepoužíval, ale to si každý musí zkusit, dokud je nebudeš mít doma, nezjistíš to. Od Oakley jsem je ale neměl, měl jsem skla Vario v adidasech.

                0 0
    • milan.v  

      Jinak zde jsme ta skla poměrně detailně naněkolikrát rozebrali…

      https://www.bike-forum.cz/…akley-2.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.