Nový plášť dozadu RR vs RK/XK

10 nepřečtených
  • Haalf

    Ahoj,

    zadní plášť už mám poměrně sjetý, a proto bych chtěl koupit nový. Nyní mám Schvalbe Racing Ralph Performance 2,25 v kevlaru. Jsem s ním velice spokojen, ale už svými jízdními vlastnostmi dává najevo, že je sjetý.

    Teď k novému plášti, původně jsem chtěl opět RR, ale říkal jsem si, že bych vzal verzi EVO, kvůli vyššímu TPI a také třem směsím.

    RR – 849 Kč http://www.kupkolo.cz/…2014_z92970/

    Nyní je ovšem na kupkolu také v akci plášť od continentalu a to buď Racing King a nebo X-King. Chtěl bych vaši radu ohledně toho, který vzít. Ta cena je totiž u contíků více než příznivá. Rovněž píší že verze performance má 187 TPI.

    RK – 390 Kč http://www.kupkolo.cz/…evlar_z5510/

    XK – 349 Kč http://www.kupkolo.cz/…vlar_z90513/

    Který tedy zvolit? Oplatí se připlatit a vzít RR anebo je ta cena u contíků natolik příznivá, že se oplatí vzít jeden z nich? Jak jsou na tom reálně v porovnání s RR pláště RK a XK co se šířky týče? Chtěl bych šířku 2,2. Budou o dost tenčí, nebo to bude nastejno jako RR?

    Díky za reakce, přikládám i anketu.

    0 0
    • MlokCZ  

      Tady máš přehled jak který v které verzi jede a k tomu jak mají odolný běhoun:

      XK zatím netestován.

      RK protection 2,2" je ± stejně široký RaR snake skin 2,25". U XK to zřejmě závisí i na rozměru, konkrétně 2,4" XK 26" protection jsou široké dost (jak mají být) takže bych čekal že i 2,2" budou, 29" jsou zřejmě užší.

      Další šířky si najdi v příslušném vláknu s šířkou plášťů.

      Grip všech verzí tu asi nikdo moc srovnaný mít nebude a hlavně se často stává, že každému to přijde úplně jinak. Performance Contíky jsem nejezdil. Mezi protection x snake skin verzí bych zvažoval XK protection x RaR snake skin a zcela vyřadil RK.

      RaR bych nebral EVO šlupku a v případě volby RaR bych vzal snake skin.

      0 0
    • Paja  

      Jsem na tom stejne jako ty, za ty prachy jsem vzal na vyzkouseni xkinga, raceking mi oproti RaRa prijde slabej zaberove.

      0 0
    • Thopr  

      Jezdím RK 2.2 z kupkola za 390kč, celkem jede, šířka je 55mm při 30psi, při 50psi májí 56mm. Na asfaltu celkem jedou, trochu hučivější při nižším tlaku. Minulý týden zvládly rychleby za brutus deště a nijak pomalu se nejelo, až jsem čučel. Ale verze z kupkola je made in china, zatím najeto 500km a na předku stále jako nový, zadek tak 90–95%- Za ty prachy cajk :)

      0 0
    • Tina  

      Pokiaľ chceš rýchly plášť odporúčam RK protection. RaR je skvelý univerzál, ale verziu EVO bez ochrany asi iba na upravené traily.

      0 0
      • Haalf  

        To je ta EVO verze na tom tak špatně? Čekal bych, že když má 2× více vláken, že bude odolnější. Momentálně mám na kole RaR performance a po nějakých 3000 km jsem neměl ani jeden defekt, takže tuto gumu hodnotím velice kladně. Právě čekám, že verze EVO by byla ještě lepší :)

        0 0
        • MlokCZ  

          Více tpi neznamená větší odolnost. Většinou (ale nemusí to platit vždy) je to přesně naopak. Verze s více tpi mívají méně materiálu a jsou tak méně odolné.

          V odkazu výše máš pro všech 6 plášť i testování odolnosti běhounu (boky jen pro poslední testy, to dříve nebylo testované).

          Performance RaR je na tom s odolností běhounu právě velmi slušně. Snake skin i šlupka EVO verze jsou na tom hůře, šlupka EVO verze má navíc ještě úplně papírové boky.

          Oproti performance lépe jedou + i lépe drží, ale odolnost je prostě horší.

          Protection verze je pak ze všech 6 verzí nejodolnější a to jak běhoun, tak boky. Ale zase ta tuhá kostra zhoršuje grip a pohodlí (částečně lze kompenzovat nižším tlakem)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.