• Sweden

    Ahoj,chtěl bych vás poprosit jestli by jste mi neporadili nějaký opravdu kvalitní kamenný obchod kde by se dalo vyzkoušet více přileb renomovaných značek a nemusel jsem kvůli tomu objet půlku republiky.Chci vyzkoušet více modelů od Specialized,Gi­ro,popřípadě Bell.Tady u nás u kameňáků mají samý Laser a noname značky kolem 8stovek apod.Chci kvalitní helmu za kterou jsem ochoten si připlatit jenom bych je prostě chtěl ozkoušet,doporučte prosím nějaký obchod z vlastní zkušenosti.Díky moc.Kraj Vysočina a blízké okolí výhodou :-)

    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      V Brně v XCR mají Giro. Vedle ve Spešlu mají Spešly. Snad všechny modely.

      0 0
      • goofy  

        V Brne urcite zajit do Sirera. Maji Bell, Spesl, Giro, Fox, jeste neco tam tusim meli.

        0 0
    • Sweden  

      něco poblíž??Jihla­va,Tábor??Není tam někde něco nového,dlouho jsem nic nesháněl,a když už jo tak vše přes e-shop.

      0 0
    • had_zachau  

      Treba se kouknout na stranku dovozce, kde vetsinou byva seznam prodejcu? :) Napr GIRO

      0 0
    • Sweden  

      tak jsem dnes na vaše doporučení navštívil Šírera v Brně,výběr celkem velký,škoda jenom že tam neměl foxky,na ty jsem se těšil hlavně na model Flux.Měl jsem snad vše na palici co tam měl,jediný co sedlo bylo Giro XAR a pak Rudy project sterling,nakonec jsem vzal giro jenom kvůli barevnému provedení,Rudy má celkem šílené kombinace,ikdyž musím říct že mi seděla asi o chlup líp,měla síťku proti hmyzu a kolečko na stahování měla větší a robustnější.Nevím jestli jsem neudělal chybu,uvažuji o tom že tam v pondělí zajedu ještě jednou a možná vyměním,uvidím.Jako bonus jsem si koupil nový Camelbak který byl se slevou –50%,což celkem šlo.

      0 0
      • Necris  

        Tohle není kritika, jen offtopic. Nechápu, jak se vám ty štítky můžou líbit. Každý si to chválí a mě to přijde jako zužování výhledu. Nesnesl jsem to na hlavě ani jedinou vyjížďku. Ještě že se dal odepnout.

        0 0
        • Barberry.pha  

          Taky jsem s tim laboroval a tedka mam ksilty dole u obou helm, sice jsem si zezacatku pripadal blbe ale tedka uz mi to vubec neprijde a ten vyhled je uplne nekde jinde ;)

          0 0
          • d  

            Štítek je super věc do deště nebo jako stínění před sluncem hlavně při sjezdu. Chce to jen zvážit, jestli má smysl si ho zrovna vzít nebo ne.

            0 0
        • TheJD  

          Zrovna na teto helme, a i na dalsich helmach Giro, se da ten stitek dat tak nahoru, ze ho ani nevidis a muzes ho dat dolu jen kdyz potrebujes.

          0 0
          • Sweden  

            naprostý souhlas,mysåím že už jsem to níže psal,když se dá štítek ouplně nahoru tak není vůbec v zorném poli,funkčnost tohoto štítku je parádní

            0 0
      • šimlos  

        Mám jejího předchůdce – Giro Xen a je to skvělá přilba,pohodlná,vě­trá,sedí,vybral jsi dobře.

        0 0
    • Sweden  

      tak tak,jediný obavy mám z toho že mi bude při jízdě vadit právě onen celkem velký štítek,včera jsem to zkoušel jen tak doma a musí se celkem napřímmit hlava/pohled abych měl dostatečný rozhled.Naštěstí je štítek dostatečně polohovatelný,takže když se odklopí do nejvyšší polohy tak je to téměř jako když tam není.Co se celkového vzhledu týče tak myslím že pokud má člověk celopéro a lítá z 80% po lesích apod.tak je myslím ideální co se vzhledu týče,já si zase nedokážu představit že bych měl na hlavě něco co je určeno na silničku ač by mi to sedělo sebe líp,ale to je věc názoru.Jenom mě trochu pořád štve že jsem možná nevzal toho Rudy Project Sterling,ta byla co se pocitu na hlavě týče naprosto dokonalá,akorát jak jsem psal,ty barvy jsou prostě děs a měl jsem pocit že týl hlavy neměla tak chránění jako má Giro,je to prostě těžký si vybrat když jsou dva horký kandidáti :-( Jinak Xar je fajn přilba,jenom ta cenovka u Šírera je trochu vyšší,ale to je daň za to že nakupujete v kameňáku.

      0 0
      • king-bike  

        neni nic lepsiho kdyz te neco pocitove sedi vic.. vymenit :)

        0 0
        • Sweden  

          to jsem si při zkoušení právě taky říkal že když je pocitově něco lepší mám na nějaký barvy vykašlat :-( bylo to holt těžký rozhodování,chybu jsem neudělal to vím,jenom je ve mě pořád ten pocit že rudy byl prostě o chloupeček příjemnější,však pani na prodejně by mohla vyprávět jak jsem byl cca.1,5hod nerozhodnodnej :-)

          0 0
        • jIrI___  

          +1. Ale imidž je evidentně na prvním místě :)

          0 0
          • Sweden  

            tak ono kdyby tenhle žabičkovej Rudy aspoň neměl posraně modrý doplňky,na modrou jsem prostě tak nějak alergickej,tak bych si ho asi býval vzal,nevím no :(

            0 0
    • Sweden  

      tak jsem po první větší projížďce s XAR naprosto spokojený,naprosto jsme spolu srostli:) na hlavě jsem jí po par km necítil,ikdyž byl včera pařák jako blázen tak větrání naprosto dokonalé,polo­hovatelný štítek je dokonalost samo o sobě,slunce svítí a nechá se jet pouze v čirých brýlích.Takže nelituji a měnit rozhodně nebudu!!!

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Měnit rozhodně ani nemůžeš, když už jsi ji použil :)

        0 0
        • Sweden  

          a proč ne …vnitřek vyndáš.vypereš dáš zpátky a každej kulový pozná,nicméně to nemám v plánu

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Takový zákazník je snem každého obchodníka :)

            Nicméně si myslím, že se pleteš, a i jedno použití poznat je. Jinak ať slouží.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.