Nerve, Spectral, Trance, IQ,...?

25 nepřečtených
  • Sipal

    Ahoj, potřeboval bych trochu nakopnout ve výběru, váhám mezi spoustou ne zcela ideálních variant a chtěl bych to už nějak rozlouskount. Řeším, jestli 120 (Canyon Nerve, RB IQ) nebo 140 (Canyon Spectral, Giant Trance, něco jiného) – jestli je zdvih 120 větší kompromis něž vyšší cena a váha 140 modelů.

    Budu jezdit hlavně zpevněné cesty, v okolí nemám moc hravých singlů a nejsem ani žádný letec, ale zas když už na nějaký techničtější úsek narazím, tak si ho chci v rámci mých schopností užít. Reálně na tom kole najedu do 2k ročně, jezdím i na silnici a víc času si těžko najdu.

    Anketu berte jako volbu v poměru cena/výkon celého kola vzhledem k výše popsanému použití. Rozmezí absolutních cen je samozřejmě celkem široké, ale zrovna tady asi úplně neplatí, že dražší je lepší.

    Gianta jsem zařadil hlavně z důvodu kladných ohlasů na Maestro, možnosti testu a poprodejních služeb (reklamace, servis), u Canyonů pak řeším jestli spíš 1×11+RockShox nebo 2×10+Fox a pak samozřejmě ten zdvih (a parametry jako hmotnost a cena, které se od něj odvíjí). Na RB mám tip v jiném vlákně.

    Samozřejmě přijímám i návrhy na jiné modely nebo výhodné nabídky. Chystám se i na For Bikes, ale nevím jak moc tam budou kola k vyzkoušení a třeba Canyon se mi velikostně ani modelama vůbec netrefil.

    Odkazy:

    Nerve 7.0

    Nerve 8.0

    Spectral 7.0

    Spectral 7.0 EX

    Giant Trance Advanced 27.5 2

    RB IQ 275 RACE

    0 0
    • chezter  

      spevnene useky, nehrave single = pre mna urcite 120mm zdvihu a 2×10

      0 0
    • File12  

      To bude složitější. Každopádně s ani jednim neuděláš chybu. Je to o preferencích. Podle mého ti bude stačit 120mm ale těch 20mm navíc už neni rozdíl. ten udělají pláště a geo. Koukni na forbikes i podle toho co se ti bude libit víc. popřípadě pokud tam bude testovací trat jako minule tak aspon ty gianty vyzkoušíš. Trance, IQ a Nerve jsem zkoušel.

      s 1×11 jsem spokojen. ale pokud bych chtěl opravdu univerzální kolo, tak spíš 2×10. Převodem 32×10 lítam do 30kmh. Nad už je to hodně nepříjmený na frekvenci šlapání ale to je zase na tobě.

      0 0
    • MirosPikos  

      Tvrdíš zpevněné cesty atd.

      Já bych to viděl buď Spectral AL (650B) a nebo Nerve 29".

      Vím, že jsem ti moc nepomohl, ale Spectrala mám, je to fajnový kolo ale musí mít terén. Pokud bych chtěl kolo na zpevněné cesty, volil bych HT 29" a nebo FULL se 120 zdvihu také ve 29".

      V těm převodům a pružení/tlumení – za mě 2×10 a cokoliv jinýho než FOX :)

      0 0
      • Sipal  

        No, zpevněnky jsou spíš nutnost než dobrovolná volba, než se dohrabu na nějaký singl nebo techničtější sjezd, tak abych pomalu zase jel domů. Jinak 2×10 a ne FOX je i moje volba, ale nenašel jsem – proto píšu že vybírám z kompromisních variant. A 29" asi ne, už jsem odolával tak dlouho že přece nevyměknu teď, když už zase začínají být out :-).

        0 0
        • MirosPikos  

          Jedna věc je móda a druhá věc jsou skutečně jiný vlastnosti.

          Já prostě vím, že bych zvolil na ježdění po otevřené krajině 29" buď HT nebo 120 FULL.

          Vždycky je to o tom, na co to kolo chceš. Nějaká móda ti může být ukradená. Proto jsem ti za sebe doporučoval 29" na malým zdvihu, se kterým slušně ujedeš rychlý kilometry a nebo 650B na větším zdvihu, se kterým si můžeš dát i bikepark, pokud se jednou tak rozhodneš. Nemyslím vyumělkovaný hliněný „cyklostezky“ lesem, ale nějakej drsnější terén.

          0 0
          • jecnak  

            Presne tak. Nekupovat kolo podle toho co by clovek chtel jezdit, ale co opravdu bude jezdit = obvykle to co ma kolem bydliste.

            0 0
            • Sipal  

              S tou 29" to byl fór, ale je pravda, že jsem o nich neuvažoval. Mám je zafixovaný jako relativně těžký potvory co jedou spíš setrvačností, než že by to byly hravý kola, což je spíš opak toho, co bych rád jezdil. Teď mám HT 26 a na těch šotolinách mi nepřijde, že by mě nějak omezovalo a že bych potřeboval HT 29. Ale beru na vědomí, můžu testnout i nějakou 29 na 120, jaký z toho budu mít dojem. Kdyžtak pro představu kde jezdím nejvíc, tak Křivoklátsko jižně od Berounky.

              0 0
              • MirosPikos  

                To je právě o tom, si to s tou 29" na šotolině zkusit :) Na podzim jsem si půjčil nějaký RockMachine HT v 29". Výbava nic moc, celkem těžký ale v porovnání s mým CRR 26" co mám v profilu to prostě jelo líp a to byla místy celkem hrubá šotolina :)

                0 0
              • File12  

                Křivoklátsko lítam taky ale sever. Předtim sem mel 29RB IQ ted 27,5 enduro. 29 lítam pekne. Je to fakt tank ale ta hravost mi tam chyběla.

                0 0
          • LRRTM1  

            A já si myslel, že na BF se řeší hlavně móda a štýlo? Proč já sem teda vlastně lezu? :-)

            Ale k tématu: Na štěrk, polňačky a široký cesty bych taky jednoznačně radil 29" HT (předpokládám, že soudruh neměří 150cm). Nebo 29" fulla spíš kvůli pohodlí. Pokud by tazatel inklinoval k trailům a blbnutí po pěšinkách v lese, tak 120mm full 27,5". Tady ale hrozí to, co se stalo mnohým… chytne ho to, začne si dávat větší pekla, objíždět různý bajkový lokality a za chvíli zjistí, že 150mm je to pravý :-)

            0 0
            • Sipal  

              Soudruh má sice 187, ale svůj další vývoj vidí právě směrem k tomu blbnutí, takže stejně nejspíš vezme 27,5. Chrtem už jsem byl :-), ne že by to bylo zlý, ale zas chci zkusit něco jinýho. Takže logicky mi stačí HT, ale táhne mě to k těm trailům, i když je budu jezdit jen občas. Anketa vychází celkem jasně, takže to vypadá na toho Nerva pro začátek a pak se uvidí. Každopádně všem díky za rady.

              0 0
              • Bretek  

                Zajeď si někam ty kola vyzkoušet. Nebo napiš někomu zde na bf kdo kolo má jestli by tě nenechal svést. Já sem tak zkoušel oba Canyony. Těžko se totiž někde testujou.

                0 0
              • LRRTM1  

                Zvláště pokud neplánuješ kolo mít do smrti (jeho nebo Tvojí) a nemáš problém ho v případě potřeby časem vyměnit za něco s větším zdvihem, tak si myslím, že Tvůj plán je dobrej.

                0 0
              • allrose  

                zase jeden co koupí nerváka…a do roka zjistí,že chtěl spektrala…

                0 0
                • MirosPikos  

                  Přitom by stačilo koupit Spectrala a k němu nějaký jezdivejsi pláště, které pak případně vyměnit za MK II nebo co teď obouvaji v Canyonu.

                  0 0
                  • Tehu  

                    podle me Spektral na MK II jede sakra dobre a da se bezne pouzivat jako pohodlne kolo na vyjizdky turistickeho tipu s obcasnyma prejezdama po asfalte. Samozrejme nepojede jak nejaky 29 HT na RaR ;-)

                    0 0
                  • LRRTM1  

                    No a maximálně ještě vyměnit kola, vidli, rodla, představec a brzdy :-D

                    0 0
                • Gabbo  

                  ..koupi Spectrala a zjisti, ze chce Striva

                  0 0
                  • jecnak  

                    Jj to jsou pak ty chudaci na vyjizdkach, co do kazdyho prudsiho kopce tlaci, po rovine nestihaji a z kopce maj stejne bidnou techniku, ze je zdvih nezachrani.

                    0 0
                    • KAPLIS  

                      .

                      0 0
                    • pocestny  

                      Takže vlastně potřebují elektricky poháněný freeridový bike se spoustou gyroskopů a čidel, který jede sám do kopce i z kopce. Stačí držet řídítka a utáhnout SPDčka.

                      :D

                      To příjde! Těším se na odchod do důchodu…

                      0 0
    • Tehu  

      Podle typu vetsinou netechnickych ci neterenich cest bych vzal 29" 120mm treba nerve

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.