• bajkondra

    Ahoj,

    podělte se se mnou prosím , kam jezdíte servisovat vaše miláčky, já jezdím do Bikemarastu u Novovysočanské , z hlediska šikovnosti, poradenství, dílů a ceny je to myslím ok, ale poslední dobou jim to hroozně dlouho trvá a já doma trpím než si můžu bike vyzvednout.Co můžu, udělám si sám, ale moc toho neni, takže potřebuji normální servis, kde nejsou extra drazí a rozumí tomu a kde se nečeká s drobností týden.Idálně Praha 9, 8.

    Díkes

    0 0
    • atty  

      Vzhledem k sezóně v plném proudu teď asi neseženeš servis, kde bys nemusel čekat nebo se objednávat – kór ne v Praze a kór ne třeba na vnitřním okraji Prahy 9 (kde jezdí celkem dost lidí).

      Nejlepší je si pořídit základní nářadí a dělat si 80–90% věcí sám – do servisu jezdím jen na věci, na které nemám (a nechci pořizovat) drahý a specifický vercajk, nebo jím nerozumím, neumím a nemám žádné zkušenosti. A těch není zas tolik – vyměnit lanka, bowdeny, odvzušnit si brzdy, promazat střed atd. – to se dá vše v domácích podmínkách (pokud nemáš specifické součástky, kde jsou potřeba speciální nástroje, stahováky, klíče atd.).

      Máš pak za hodinku hotovo a ještě si vše nastavíš a uděláš přesně tak, jak to chceš…

      0 0
      • bajkondra  

        No jak píšu, co jsem schopen sám udělat, dělám, ale právě dost spec přípravků a poměrně velká znalost kola a komponentů mi v tom brání, nechci nic zesrat , takže se omezuju na výměnu plášťů, duší, pedálů, foukání vidle, měření řetězu, výměnu gripů, představce, sedla apod.

        Naposledy jsem si idiot zmáčknul brzdu při sundaném kole, chvíli myslel že budu muset odvzdušňovat , po telefonu do servisu mi bylo řečeno že není třeba, ať vrátím píst, otevřu odvzdušňovák na brzdě / deore / a mělo by to být ok…provedl jsem dvakrát a kolo sice nepřibržďuje,ale stále drobně škrtá a s tím pazvukem je to jízda za trest no a po třetí jsem to již nezkoušel a kolo odvezl.....a teď jsem odsouzen k čekání.

        Nějakej šikovnej kámoš biker by se šiknul, ale já mám ve svém kámo portfoliu samé lenochy , nebo nebikery :-)

        0 0
        • Petulda  

          Šikovnej kámoš se jmenuje Google (nebo YoutTube), kde jsou snad všechny myslitelný servisní úkony popsaný :-).

          0 0
          • bajkondra  

            a zkusit si připustit možnost , že prostě servisák nejsem a nechci být ? Jsou prostě věci , do kterých se sám pustím a jsou věci, do kterých se prostě nepustím, stačí výše uvedený problém a jsem v řiti…nejsem bohužel ten typ kliďase, co zkouší vyřešit daný problém x krát dokola, nebo ho napadne, že je chyba někde jinde......myslím že mohu spíš víc zničit, než opravit.......takže tolik ke googlu a youtubu...... ale každopádně díky za supr radu.

            0 0
            • Petulda  

              Necerti se, nemyslel jsem to zle, ale tak, jak pisou kolegove pode mnou – tohle je zakladni ukon na max 2 minuty.

              Pokud i kvuli podobnym prkotinam davas bike do servisu, je potreba pocitat s tim, ze v sezone jsou dodaci lhuty delsi nez dlouhy. A pikud najdes servis, kde maji „prazdno“, asi to bude mit sve duvody a bike bych tam nedaval ;-) .

              0 0
              • bajkondra  

                to já se nečertim :-) jen vysvětluji svůj um.......prostě bike není můj šálek kávy , ale i tak se snažím to mylinko vylepšit

                0 0
        • scota  

          Zkus se zeptat v Mojekolo P10– Záběhlice.

          Pokud ti kotouč drobně škrtá stačí vystředit třemen, což znamená povolit dva šrouby a zase je utáhnout tedy cca 10 minut práce, případně mírně roztáhnout pružinku mezi destičkama.

          0 0
        • atty  

          Na škrtání kotoučů je tady xy threadů, jak tomu pomoci a „vycentrovat“ kotouč optimálně – pokud máš nicméně kombinaci nerovnejch kotoučů, rychloupínáků a brzd s malou mezerou pístků, je to občas neřešitený problém, aby to fungovalo a necinkalo (vlastní zkušenost kotouče Formula R1, brzdy R1, rychloupínák a v té době 107kg :) )

          Nicméně zrovna tohle, je „servisní úkon“, který Ti v servisu udělají úplně stejně, jako bys dokázal doma – jde jen o zkušenost, jak pod zatížením ty třmeny upnout, případně jak trochu vyrovnat kotouč, pokud je extra křivej.

          0 0
          • bajkondra  

            co ale nechápu, že jsem pouhým zmáčknutím brzdy , kdy povyjel píst a pak jsem ho následně vrátil, se objevil tenhle problém ........ když předtím kotouč neškrtal…nicméně možnost hnout se třmeny mě vůbec nenapadla…dyk to říkám, že jsem lama :-)

            0 0
            • atty  

              Taky si to mohl „opravit“ protože u déle jetých brzd se prostě stává, že jeden pístek vyjíždí méně než druhej. tím pádem třmen vystředěnej na takto funkční brzdy může bejt o milimetr/mi­limetry jinde, než by měl být, aby to neškrtalo. Je dobrý při rozborce očistit pístky, opatrně je kapkou brzdové kapaliny v místě těsnění „rozhýbat“ stlačením a zapumpováním (jestli s otevřenou či zavřenou expanzkou – na to je víc názorů, protože pak můžeš i odvzdušňovat), aby oba pístky vyjížděly současně a stejně a pak vystředit správně třmen.

              0 0
              • bajkondra  

                Pístek blíže ke kolu od pohledu vyjíždí více, rsp skoro to vypadá že vyjíždí pouze ten.......hráli jsme si s tím půl hodiny, centrovali jsme pozici brzdiče/ třmenu, pružinku s destičkami jsme taktéž trochu roztáhli, ale nejlepší výsledek je bohužel lehounce přibržďující kotouč ........jo a kotouč / ice technology 180 / se mi také zdá na jednom, dvou místech zvlněný......takže jsem si kolo ze servisu vyzvedl s tím, že nechci čekat a zkusím to sám, nadopován pozitivní motivací od některých z vás a v nejbližší době to tam povezu znovu ........ ještě že jsem dopředu nahlásil, že se zřejmě uvidíme :-)

                No alespoň jsem si vyměnil destičky a nalil latex do duše …takže takový já jsem mechanik........

                0 0
    • hAjPR  

      BikeRanch na Krejcárku

      0 0
    • scott54  

      ahoj skvele zkusenosti mam se servisem eurobike kobyliske namesti…

      0 0
    • Jirra  

      Tento problém skvěle vyřešil Onuce a to záložním kolem, v jeho případě záložníma kolama :-)

      0 0
    • RMX  

      Máte někdo aktuální zkušenost se servisem Bike Ranch Krejcárek? Můžete doporučit?

      0 0
    • unfiny  

      Mam, měl jsem tam silnicku před Velikonocemi na malý servis, odborne asi v pořádku, jen to trvalo. Ač jsem se předem objednal a bylo mi slíbeno konkrétní datum pro vyzvednutí, musel jsem si počkat na kolo o trochu déle.

      0 0
    • RMX  

      Dík za info

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.