Nastavení tlumiče Epixon na 50kg

4 nepřečtené
  • Klíma :-)1

    Zdravím všechny,

    přítelkyně si pořídila nové kolo Merida

    Kolo je dle mého za tu cenu super, vše funguje jak má, až na tlumič. Na každé vyjížďce se snažíme tlumič nafoukat, ale nadaří se najít správné nastavení. Začali jsme samosřejmě se SAGem 20–30% chodu tlumiče, ale i tak byl tlumič příliž tvrdý a nerovnosti téměř nepobíral. Aby reagoval tak jak bych si představoval musel se více upustit, ale pak byl ponořen kolem 50% a kolo pak postrádalo na zdvihu.

    Na netu jsem našel že pro 50kg jezdce by měl být tlumič nastaven na cca 100PSI (Jednalo se o starší verzi Epicon). My foukáme cca 50 PSI a stále je to dost…

    Předpokládám, že problém by mohl být v její hmotnosti, což je cca 50 kg. Je možné nechat tlumič nějak upravit? Dokázal by někdo prosím poradit? Začínám být bezradný a přítelkyně smutná, že nové kolo nefunguje jak má.

    Nákup nového tlumiče považuji jako poslední možnou variantu, věřím, že Epixon dokáže fungovat jak má :) Osobně mám zkušenost se starší verzí epicon, který fungoval na své poměry výborně i když se současným Foxem je nesrovnatelný.

    Děkuji všem za rady!

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.