• sportovni_biker

    Zdravím, dneska se mi podařilo prorazit duši, plášť, rozhodit celej výplet, ale co je nejhorší…trochu promáčknout hranu ráfku u Mavic Aksium. Dobře je to vidět na fotce a zajímá mě, jestli to půjde narovnat, popř. jak? Pokud ne, jestli se s tím dá dál jezdit (takto prohnutá je jenom vrchní hrana, brzdná plocha je takřka původně rovná)

    0 0
    • XC-biker1  

      myslim že v kleštích (sýkovkách) , popřípadě ve svěráku by to neměl být problém

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Jenom dej pozor, abys nezničil vnitřní hranu cu drží patku pláště, pak by ti to tam už nedrželo a nedej bože, aby ti to někde ve sjezdu nevyletělo a nebouchlo, to by bylo AU, AU,

      0 0
      • sportovni_biker  

        To je právě to z čeho mám strach, že jak to chytím do kleští, tak se to zdeformuje.

        0 0
        • XC-biker1  

          tak si to podlož nějakým kouskem rovného dřeva

          0 0
        • JSt  

          vem to pres hadru do francouzaku a vyhni to zpet. jsem tak rovnal taky raf (bajkovej teda, ale to je snad jedno).

          0 0
    • Medunka  

      Pokud je rovna brzdna plocha, tak to nech byt. Je velka pravdepodobnost, ze rafku ulomis lem pro patku plaste. Plasti tohle nevadi. @jecnak

      0 0
      • ¨MZ  

        jo, takhle jsem dopadl já u Ksyrií, trefil jsem v šedesátce zadním kolem pořádný kámen, měl jsem to ale prohnuté mnohem víc. Výplet mi vydržel, to kolo se kupodivu nehnulo ani o milimetr do strany ani na výšku. Když jsem to rovnal, tak mi asi 1,5cm toho lemu zůstal v kleštích. Vystřihl jsem si kousek starého pláště, poškozené místo podložil a sezonu jsem na tom ještě dojezdil. V zimě jsm to nechal vyměnit, nový ráfek i s výměnou stál 3000 :-( To mě ta etapa KPO Tréninkové tour vyšla docela draho :-)

        0 0
    • jonti  

      Rovnal som takto normalne rafiky x-krat, a v pohode. Tie aksia by tiez nemali byt nejake extra tvrde, co sa materialu tyka, tak nevidim dovod preco by to neslo.

      0 0
    • Lister  

      teda sporťáku co ty s těma Mavicama děláš…ty je za chvíli nebudeš mít rád :-)

      Pokud je brzdná plocha v pohodě a plášť tam drží, tak bych to nechal, případně bych to jen lehce zkusil zpátky ohnout – třeba v té hadře – nemusí to být nutné 100% rovný, stačí jen lehce dorovnat (kdyby to bylo na MTB, tak tam by mě tohle nevadilo vůbec)

      Ale fakt bacha na tu hranu, nerad bych tě někde ve sjezdu sbíral ze země :-(

      0 0
    • sportovni_biker  

      No tak jsem se na to dneska podíval znovu za denního světla a je to horší než jsem myslel. Ta brzdná plocha není úplně rovná a sice, vrchní pol. je prohnutá dovnitř, naopak spodní pol. je vybulená trochu ven. Vidět to nejde, pouze po přejetí prstem. Jinak s tím ohýbáním jsem to opatrně zkoušel i s hadrem, ale nepohnul jsem s tím a ještě jsem poškrábal vnitřek ráfku, tak to kdyžtak nechám do servisu.

      0 0
      • Gorgov  

        v servisu ti doporuci novej rafek, rovnat to rozhodne nebudou, nikdo si to neveme na triko. Leda bys tam mel najekyho znamyho. Jinak ja sem tohle tenhle tejden rovnal, rekl bych ze to bylo vic a srovnal sem to tak ze to ted nepoznam kde to bylo.

        0 0
      • Vilém  

        Opatrne srovnat a brzdnou plochu zarovnat.Delam to sikovkama, na brzdnou plochu si dam Al hranolek a opatrne dorovnam.Zabrouseni delam smirkem, ktery dam na nejaky vhodny hranolek.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.