• Šlapátor

    Poraďte prosím s výběrem kola pro dítě 6 let 120 cm. Nechci asi žádnou supermarketovku, ale zase nic extrémně drahého, když z toho stejně brzo odroste. Co mě hlavně zajímá, jakou velikost rámu bych měl koupit (6 let, 120 cm)? A samozřejmě uvítám jakýkoliv info pro nákup dětského kola. Dík.

    0 0
    • Rokro  

      Na 6letý dítě to chce kolo na 20" kolech. Zkusil bych napřed kouknout po bazarech, inzerátech a na Aukro. Pokud nechceš starou plečku s torpédem, na kterých jsme se učili v mládí my (ale jsou lehčí a maj užší kola a ty děti se tolik nenadřou), tak ty dnešní, co vypadaj jako horský, mají většinou vzadu šestikolečko a přehazku a gripšift. Vpředu naštěstí jen jeden tác. Snažil bych se vybrat nějaký lehký. Ty v hliníku jsou sice dražší, ale je tam rozdíl v hmotnosti třeba i 2kg (12 versus 10). A to je pro pětadvacetikilový dítě asi sakra znát, zvlášť, když se teprve učí pořádně jezdit. Kdybys měl čistě náhodou zájem o starý ošuntělý 20" modrý, ale funkční a pojízdný kolo, tak ti ho za jednu studentskou pečeť přenechám. Holka tak dlouho otravovala, až jsme vyměkli a koupili jí místo něj hezký nový červený. Ty dcery s fotrama hrozně mávaj :-)

      0 0
      • pepek  

        Máš pravdu, pionýr je jednoznačná volba. Pro rychlosti, kterými děcka jezdí přehazku nepotřebujou a to kolo pojede určitě lehčeji, jak na nějakých drapákách. Děcko stejně hrozně rychle vyroste, sedne ke komplu, nebo videu a hotovo.

        0 0
    • zbartos  

      Loni měl syn 5 let/cca 119 cm a dostal k narozeninám dural Author Cosmic 20" model 2005 s hmotností cca 9,4 kg – www.author.cz/…d=13&pid=795 za cca 5700,– Kč. Hmotnostně a cenově podobná kola jsou minimálně ještě Ravo a Amulet. Syn dosáhl loni na pedály velmi těsně a kvůli úplně zasunuté sedlovce byl zpočátku problém s montáží blatníku. Záhy však povyrostl, takže jsem mu mohl na kolo dát normalní 26" blatník na sedlovku – viz foto v příloze z letošních velikonoc u Lednice. Je jasné, že mu toto drahé kolo vydrží max. 3–4 roky a že 20" Pionýr je lehčí, ale pokud jezdíš i do kopce/z kopce po nezpevněných cestičkách jako my, širší pneu, pevný rám, V brzdy a 6 převodů oceníš.

      0 0
    • mosquito  

      co nejake stare BMX z bazace? sice to byl singlespeed ale prevod byl skvelej a uzil sem si na nem hezke detsvi :)

      0 0
    • Jirikus  

      mám kluka 4,5 roku a letos jezdí tohohle superiora www.superior.cz/…ds/bike.html?… příští rok z něho vyroste a bude to už kolo s přehazovačkou a bude to tento. www.superior.cz/…ds/bike.html?… oproti arturovi cosmik má podle mně lepe udělanou geometrii rámu, u kosmika jde horní rámová hned nahoru, tady vodorovně, což je podle mně velké +.

      0 0
      • Šlapátor  

        Sáááfra, ten Superior vypadá fakt dobře, navíc to má takový neutrální design, takže až z toho holka odroste, může na to naskočit synátor (momentálně 3,5 roku). No a když vezmu, že já sám mám dva Superióry (xc87O a rx640 a mangelka xq770), tak bych zůstal věrnej značčce :-) Nejhorší je, že nevím, jestli jí to vůbec půjde, je trošku „chomout“ po tatovi :-) Co myslíte, mám jít do toho?

        0 0
        • Šlapátor  

          Myslím samozřejmě toho druhýho modrýho Superiora ;)

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Jo. Byli jsme ve stejny situaci, kluk o 3 roky starsi nez holka. Ted kup 20" a za 2–3 roky 24" a popojedou o stupinek, no a za dalsi 3–4 roky uz regulerni 26"…

            0 0
        • Žulda  

          Já do Superiora pro kluka půjdu příští rok. Tenhle je moc pěknej a když bude mít stejnou značku jako já, tak třeba nebude tak línej ;)

          0 0
          • orca  

            to ti přeji – děti byli aktivní do cca 7 let od té doby je konec … a dnes ujedou čím dál méně — žel …

            0 0
            • zbartos  

              Loni jsem toho pětiletého skoro pořád tahal za sebou na Trailgátoru. Letos už na velikonoce ujel sám po rovině a dobrých zpevněných lesních cestách 35 km + 30 km. Tažen na gumicuku vyjel cca 18% stoupání po lehce drncavé zpevněné lesní cestě a tuto sobotu už jel cca 12 km off-road a krátké výšvihy zdolával za pomoci tlačení do zad. Starší syn má 10,5 roku (cca 175 cm, 55 kg), jezdí na kole od 4 let a tuto sobotu jsem jej poprvé v životě přemluvil aby se mnou jel na kole (26", cca 14 kg) z Brna na chatu nad Blansko mimo veřejné silnice (tedy napříč kopce – to on ovšem dopředu nevěděl a myslel si, že pojedeme pořád po rovině podél řeky). K mému překvapení trasu s mírným nadáváním absolvoval naprosto lehce a v cíli u chaty naviiON ukázal 31,7 km, +920 m stoupání, čistý čas 2:37, přestávky 50 minut. Večer akci hodnotil kladně, takže nemám pocit, že by ho ježdění s přibývajícím věkem přestávalo bavit. Je to určitě hodně individuální.

              0 0
    • orca  

      Nedělej si iluzi pro děti se defakto slušnejší kola nedělají . A rozdíl mezi „značkovýma“ a supermarketovkama je minimální – hlavně ber v úvahu že to brzo odroste mnohokráte vaflákne se atd . takže to vem jen na rozjezd . A časem se uvidí.

      0 0
      • Krys  

        Nákup supermarketoveho bicykla pre deti je často lotéria. Kvôli minimalizácii ceny majú veľa súčiastok z plastu. Nevycentrované kolesá sú bežný štandard. Výhodou je fakt len tá nízka cena, čo ťa potom nemrzí, keď to rozmláti, alebo keď z toho vyrastie. Ja by som do toho ale nešiel. Keď lacno, tak asi Ravo. Syn nám onedlho vyrastie zo Svišta, tak pride na radu pravdepodobne Tygr. Najlacnejšieho som zatiaľ našiel tu www.rockroad.cz/…7-p-844.html

        0 0
        • orca  

          já jsem tím prošel tak vím o čem mluvím a nedělej si iluze že Ravo to dělá z něčeho jiného … A pokud ti jde o tak malé kolo je až škoda kupovat nové … Jo a užívej si dokud s tebou bude chtít jezdit – pak už zbydou jen vzpomínky…

          0 0
          • Krys  

            No neviem. Mal si niekedy doma Ravo? Ja mám doma Svišťa. Keď ho porovnám so supermarketovkami za porovnateľnú cenu, tak to Ravo vychádza ako jednoznačný víťaz. Údržba spočíva v občasnom dofúknutí kolies a zdvíhania sedla, ako syn rastie. Níč sa neulomilo, nikde žiaden vakel.

            Jo, a niekto musí kupovať nové bicykle, inak by boli v bazároch len kradnuté veci. ;)

            0 0
            • orca  

              noname , superrior , cube , tolik dětská kola …

              0 0
    • Micha  

      Ahoj, ted jsem prave koupil memu 5,5 letemu synkovi Kona Makena, „20“. Uz na tom ujel dobrych 20km, nescetne padu a kolo drzi s vyjimkou odreneho ramu a klik. www.kona.cz/2k7_kolo.php?…

      0 0
    • perry  

      Loni měla malá 6 let a dostala tohoto Authora. Tehdy nový se slevou za 3000 Kč.

      0 0
    • Krys  

      A je to tu. Blíži sa jar. Syn bude ptrebovať nový bicykel. 5 a pol roka. Bez pomocných koliesok to ešte nevie. Rozhodol som sa ale, že mu kúpim rovno plnohodnotný bajk bez torpéda a s prehadzovačkou. Asi 20". Budem mu behať za zadkom, kým sa to nenaučí.

      Z tých, čo som mu ukazoval sa mu najviac páčil tento: Specialized Hotrock 20" 08 eshop.skiser­vis.cz/Specia­lized/Detske-kolo-Specialized-Hotrock-20–08_g4378.html

      Mne sa celkom pzdávali Superiory na kupkole. Nejak mi ale nie su jasné tie veľkosti. kupkolo.cz/pro­dukty/Cela-kola21/Detska71/Det­ske-MTB-kolo-Superior-Racing-Team-Cadet

      Ešte som našiel takéhoto fulla: www.librakola.cz/…res/2465.jpg (detaily tu librakola.cz/shop/?pa­ge=vypis_kat&ka­tegorie=93 ) 11kkč sa mi už ale zdá trochu veľa. Teda mne ani nie, ale manželke. :)

      Nejaké ďalmmmmmmmmmmmmm šie typy?

      0 0
      • Krys  

        Pardon, sedí mi dcéra na kolenách :)))

        vvvvvvvvvvvvv­vvjjzatxgftyy­yyyyyyyyyyyyy­yyy zsffffc

        0 0
      • Krys  

        A samozrejme tipy, nie typy.

        0 0
      • Patar  

        SPRINTER Genesis-Alu 7005-leštěný
        A- SHIMANO 1×6..........­.....4.450 Kč
        B- SHIMANO/ SUNTOUR 3×6......4.880,– Kč

        Kola jsou komplet Alu včetně pedálů.
        Příplatky. ráfky Grand Rock nebo Grand Hill
        paprsky D.T.Swiss
        Kontakt: www. Cyklo-Patik.cz

        0 0
      • Peewit  

        Doma se mi válí tohle, 6ti kolečko, otočná rukojeť. Prakticky v tom stavu, v jakým je na fotce. Podle mě nemá najeto ani 50 km :-)

        0 0
        • Krys  

          Dík za ponuku, ale chcem to kúpiť v obchode. To musí byť akože významná udalosť. Vezmem syna a pôjdeme spoločne nakupovať. :)

          0 0
        • Žulda  

          Za kolik by ses ho zbavil?

          0 0
          • Peewit  

            Koukal jsem, že nové se už dá sehnat za 3990 Kč (já ho ještě kupoval dráž) Za 2500 by šlo do světa, jediná věc, na které je znát opotřebení je sedlovka(odřený lak, jak se neustále posouvá nahoru) Navíc jsem tam z toho důvodu dal rychloupínací šroub (byl tam normální s maticí), protože pokud se někomu mění posez, tak je to právě rostoucí pachole a jako bonus košík na lahev. Holka na něm jezdila od 5ti let úplně v pohodě.

            0 0
            • Žulda  

              Mohl bys prosím tě změřit výšku od země k rámové trubce a výšku sedla, když je úplně zatažený?

              0 0
              • Peewit  

                Od země k horní rámové trubce cca 50 cm. Od země k vršku sedla 60 cm.

                0 0
                • Žulda  

                  Mladej má rozkrok 47 cm, asi budu muset koupit to 16" Ještě to promyslím a kdyžtak bych se ozval, dík.

                  0 0
      • Žulda  

        Jak máš velkýho kluka? Našemu je stejně, ale je malý, cca 110 cm a 20" kolo mi přijde moc velký. Koukal jsem na ně u Šírera, prodavač mi doporučoval 16".

        0 0
        • Žulda  

          Ještě doplním, že jsem koukal na webu na tohle: www.author.cz/…6&pid=603620 ale musím to s klukem zajít vyzkoušet.

          Včera stejně řekl, že kolo nechce, že jezdí radši na koloběžce. Tak nevím, nutit ho nechci.

          0 0
        • Žulda  

          Ještě doplním, že jsem koukal na webu na tohle: www.author.cz/…6&pid=603620 ale musím to s klukem zajít vyzkoušet.

          Včera stejně řekl, že kolo nechce, že jezdí radši na koloběžce. Tak nevím, nutit ho nechci.

          0 0
        • Krys  

          Presne neviem, ale má viac ako 110. Večer odmeriam. V každom prípade, bez vyskúšania nekúpim.

          0 0
          • Žulda  

            Změř mu výšku od země k piňdasovi, aby neměl moc vysoko štangli a nebouchal se do něj…

            0 0
          • Krys  

            Tak syn má 119cm.

            0 0
            • Žulda  

              Tak to by mu tenhle nabízený Author měl být, mladej má 109. Holt na rok-dva ještě koupíme 16".

              0 0
    • MirkoCarver  

      Pozor na odpruženou vidli, i u normálních značek bývají nefunkční a jen zvyšují cenu a váhu kola. U kola co koupil kolega pro syna jsem s vidlici skoro nehnul ani já, antož pak dítě…

      0 0
    • Peewit  

      Doma se mi válí tohle, prakticky v tom stavu v jakým je to na fotce. 6ti koečko, otočná rukojeť. Myslim, že to nemá najeto ani 50 km :-)

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.