Nabídka navigace Kola pro život - Garmin eTrex Legend. Zkušenosti?

64 nepřečtených
  • daymaker

    Nazdárek,

    teď je boom navigace Garmin eTrex Legend. Mimo jiné od „Kola pro ž.“, ale to je jedno. Vypadá celkem fajn, ale pamět je teda tragicky malá atd. Nemám s navigacemi žádné zkušenosti, tak se chci zeptat, zda má někdo zkušenost, nebo jiné, finančně rozumné alternativy? Díky http://www.kolopro.cz/…to-s-gps.htm 

    0 0
    • juli  

      Za tyhle penize necekej zadne zazraky. Citlivost je u legenda dost mala. V místnosti nenajde druzice ani nahodou. V zastavbe, hlavne uzke ulice obcas vypadava spojeni, stejne tak uzka udoli a opravdu hodne husty les.

      Pro bezne jezdeni si myslim OK, obcasna ztrata signalu neni nic dramatickeho a zpravidla po par metrech uz zase funguje.

      Pokud je za cenu kolem trinacti stovek vcetne softu s mapou (TOPO Czech 50 a MapSource), tak to jde. Pokud je to bez CD – nebrat. Mountfield mapy jsou dost desne.

      Do 8Mb dostanes cca 1/5 uzemi CR, coz je si mysli dostatecne. Pocitej jeste s investici 300 Kc do kabelu a pokud nemas v coputeru RS232 tak dalsi prasule pujdou do intf. USB-RS232. Taky kolem tristovek. Navic potrebujes drzak na kolo, ten stoji nekde kolem petikila (ja si ho delal).

      Shrnuto: Navigace podle ruzice kompasu je fajn, podle mapy vzhledem k male velikosti na nic, odolnost OK. Za tu cenu se da prezit i jeji pripadne rozbiti.

      0 0
      • kolombo  

        Nevidím tam žádnou informaci o mapě a s novou edicí je to už nepoužitelné :-(

        Je to lepší, než nic, ale žádný zázrak bych od toho nečekal.

        0 0
        • juli  

          No prave. Tobude nejsis Mountfield. Ja ji nedavno koupil na Dino M i s mapou za 1400. Bez kabelu.

          0 0
      • zichis  

        Kabel je dle popisu součástí nabídky. Co tam ale nevidím, tak program Mapsource+mapa TOPO 50. Co stojí? A ještě si zjisti, kolik stojí držák na řidítka. K tomu ještě futrálek a už z toho bude pěkná sumička.

        Chtěl bych daymakera upzornit na některé zápory Legenda: semtam přestane reago­vat joystick. (nevím jestli je to featura všech, nebo jen těch Moutfíldovskejch) Na ČB displeji nerozeznáš vrstevnici od cesty, s řekou se to taky plete, TZ vypadá jak asfaltka. Dlouho mu trvá, než zase chytí ztraceý signál. Když stojíš na místě, a má výhled tak na pět družic, za minutu se chytne, ale běda, když se pohybuješ – jakmile se zastíní jedna z nadějných družice, kterou Legend hodlal použít do inicializačního výpočtu, začne po­čítat zase znova. S necitlivostí v lese má Mufir pravdu. Statné stromy moc nevadí, přes ně družice vždycky aspoň na chvíli probleskne. ******* je s nízkejma hustejma křoviskama. V nich se ztrácí signál i na vrcholcích kopců.

        Do začátků je GL výborná volba, zjistíš jak se s tím dělá, zjistíš co ti vyhovuje a co ne, a díky tomu si za půl roku budeš schopnej dobře vybrat moderní navigaci. Rozhodně bych nepočítal s tím, že ho budeš mít nastálo. Nejrozumější je koupit GL na bazaru a za ten půlrok ho na bazar zase vrátit. Ve výsledku přideš tak o dvě stovky ale získáš mnohem cen­nější zkušenosti.

        0 0
      • ememem  

        V zastavbe, hlavne uzke ulice obcas vypadava spojeni, stejne tak uzka udoli a opravdu hodne husty les. – tak je potom pekny shit lebo to nerobi ani moj mobil (volaka nokia)za 1E (akciovy samozrejme)

        0 0
        • MaPa  

          Vzhledem k tomu že tenhle přístroj se už před rokem dával zdarma tak je ještě levnější než tvůj telefon, takže na to „má“ právo. Jinak komentovat Garminí přístroj téhle pra-generace snad už dneska není potřeba.

          0 0
          • ememem  

            aha, no tak to som nevedel, nemam prehlad, len mi to prislo docela divne.

            0 0
            • zichis  

              pro přehled se stačilo podívat na datum vlákna ;-) A než začneš něco srovnávat se svým mobilem za 1E, ověř si jak přesně ti ukazuje ;-)

              0 0
              • ememem  

                uplne v pohode, v com by mal byt problem? (teda okrem toho ze z mojho pohladu cely garmin aj zo svojimi mapami stoji za prd ale to sme uz pred casom rozoberali v inom threade tak sa nejdem opakovat.)

                0 0
                • ememem  

                  btw- datum threadu je rok a pol to sa nieco tak rapidne zmenilo?

                  0 0
    • tmax  

      Ja používam eTrex Vista, čo je o stupienok vyššie umiestnený model, ktorý ma navyše oproti Legendu barometrický výškomer a pamäť 24MB. Pôvodne som chcel Legend, no len tretinová pamäť ma odradila. Síce nepotrebuješ mať celú ČR (SR, D, A, PL,…), stačí ti len územie v „dosahu“, no treba pamätať aj na to, že keď uložíš nejakú trasu, aj tá zaberá miesto. Napr. ideš na týždennú štreku, potrebuješ viac máp, no aj priestor pre ukladanie. Samozrejme za predpokladu, že si to ccheš doma archivovať a nemáš prístup na noťas alebo PC počas cesty.

      Ako bolo spomenuté, výpadky signálu sú bohužiaľ častejšie, než by bolo milé, no prístroj je staršieho data, netreba čakať zázraky. Ja som spokojným (ústupky boli) užívateľom necelé 3 roky. Zatiaľ drží. Výhodou je dosť veľká odoslnosť voči vplyvom počasia (blato, sneh, dážď – no problem) aj externým „narušiteľom“ (odlietajúce kamienky, papeky,…). Párkrát mi aj padol, ale len doma, lebo v originál držiaku drží ako hluchý dvere. Ani raz nevypadol.Za tú cenu by som ho bral, otázkou ostáva len ten soft. U mňa bolo prioritou ani nie čumákovanie do mapy počasjazdy (hoci ak idem do úplne neznámeho terénu a mám vopred naklikanú trasu, pomoc je to veľká), ale zálohovanie prejdených trás do budúcna. Na dôchodku budem ukazovať spolu s fotkami ;o)

      Zakončil by som to tým, že bez mapy sa aj tak nezaobídeš. Na displeji GPS-ka nebudeš mať nikdy taký celistvý pohľad na terén ako na mape.

      0 0
      • kolombo  

        Vistu jsem měl taky. Jedmou se mi stalo, že jsem jezdil po oblasti, kde jsem neměl nahranou mapu a je to dost nepříjemná zkušenost.

        Teď mám 60CSx a mapu TOPO Pro, paráda.

        Pokud ten Legend bude s jakoukoli přednahranou mapou, tak je to přijatelné řešení, s nutností koupit mapu je to asi drahé :-(

        Pokud by jsi chtěl starou edici, tak mi tam jedna nezaregistrovaná mapa leží a tuhle verzi já už nikdy nepoužiju, nějak by jsme se domluvili.

        0 0
    • mufir  

      Dodal bych, že legend je extrémě odolný. Vykoupal jsem ho nedobrovolně i s ko­lem v moři (byl cca 1,5m pod hl. moře:-) a kromě zkratovaných akumulátorů se mu nic nestalo. Opláchnul jsem ho pod tekoucí vodou dal nový baterky a funguje dál. Používám ho ale jen na záznam projeté trasy a s rezervou občas i k navigaci podle předem naklikané trasy v MapSource). Citlivost v lese je ale opravdu mizerná.

      0 0
      • zbartos  

        Jen bych upozornil, že když jsem Legenda měl v horkém slunečním dni v autě na palubní desce, tak se rozpustilo lepidlo, které drží gumové těsnění kolem těla přístroje. Takže můj Legend už teď není vodotěsný…

        BTW Mám ho z akce Mountfield za 4500,– Kč od 6/2006 a pokud ho používám v kombinaci s papírovou mapou, jsou všechny jeho chyby přijatelné… Ale ten joystick opravdu občas blbne…

        0 0
    • t29  

      Mno nevím nevím… s černobílým displejem se žít dá, s malou nerozšiřitelnou pamětí taky, ale slabý přijímač a sériový port by mi navigování dost znechutily. Legenda bych doporučil, ale jenom poslední verzi, Legend HCx, která má citlivější přijímač, paměťovou kartu Micro SD, barevný displej a USB port.

      Jestli je rozumná částka šest tisíc, seženeš za ni zmíněný Legend HCx s předinstalovanou TOPO Czech 2 (přitom samotná TOPO Czech 2 stojí dva tisíce).

       
      0 0
      • MaPa  

        Sériový port má jen jednu výhodu a to možnost připojit ho do PDA které nemá USB host.

        Tím se dá řešit malý display – plánuješ na PDA a naviguješ podle displaye. (Platí pro někoho kdo takové PDA má samozřejmě).

        Ad zakladatel: V dnešní době už bych do toho neinvestoval, a když tak formou kterou uvedl Zichis = koupit-prodat a během používání si vyhranit co od té věci očekáváš a jak ji budeš v reálu opravdu používat.

        0 0
    • daymaker  

      Dik všem. To co mě právě trochu odrazuje tady od těchto hračiček, že si člověk koupí mašinu a pak musí ještě šaškovat s dokupováním map a podobným nutných „prkotin“. :-) Možná bude rozumnější pošetřit a koupit malinko vyšší řadu. Uvidíme… Biku zdar

      0 0
    • BlickM  

      www.trekbuddy.net

      0 0
    • Vilém  

      Ta cena je odpovidajici. Neni to zadnej zazrak, spis naprostej zaklad. Pokud nejezdis moc v lesich, tak to i signal ma:)

      0 0
    • marapara  

      Zdar. Tuhle navigaci jsem si 2 roky zpět koupil u Mountfielda za 3000 i s mapou topo cz. Jen ta mapa stála něco tusím kolem 1500. S ní je to ok, ale bez ní bych tu navigaci nebral.

      Jinak co se týče používání, etrex legend není věru moc citlivý přístroj. Ale jako pomocník je to dobrá věc. Loni v létě jsem byl po 3 letech na 5 dní dovči u kamaráda v jižních čechách. Hodně tras co jsem jezdil jsem už měl projeté, ale za ty roky jsem zapoměl zkratky, odbočky atd. Měl jsem i legenda a docela dost mi v tom pomáhal. Jinak bych musel často zastavovat a dívat se do mapy. Takto jsem koukl na displej, jestli jedu dobře nebo za jak dlouho mám asi odbočit a nemusel jsem pořád zastavovat a vytahovat mapu z batohu. V tomto je to fajn.

      0 0
    • Zodiax  

      Dotahl jsem si z US tu vylepsenou zlutou verzi HC, s barevnym displayem, 24MB pameti, USB a citlivejsim senzorem. Funguje naprosto v pohode, ale trham si vlasy, ze jsem skudlil a neprihodil par dolacu na verzi s SD kartou. Na 8MB toho fakt moc nedas, treba nemecke topo mapy maji kolem 3–6MB jen jedna oblast.

      Kdyz jsme jeli z Italie pres Slovinsko do Chorvatska minuly rok tak nebyla sance ani do tech 24MB nacpat vsechny oblasti ktere jsme jeli a pak to je jen pulka toho co navigace umi. Osobne by me odrazoval i ten cernobily display, turisticke znacky na tom za jizdy podle me moc nerozlisis a stejne budes muset zastavit.

      Osobne bych si priplatil a vzal neco z rady HC, prip. idealne HCx

      0 0
      • kolombo  

        Pokud kupuješ nový přístroj, tak jedině něco s kartou.

        Nejen kvůli kapacitě, ale volba ukládání prošlých tras na kartu dělá z GPSky parádní měřič denních úseků a počitadlo převýšení a průměrů.

        0 0
    • smartin  

      Docela by mě zajímalo jaké mate s navigacemi na kole zkušenosti.Sa­mozřejmě v rozumné cenové relaci(okolo7ti­síc)Ani tak mě nezajímá samotné aktuální navigaci.Jsem zastáncem dobrodružné neznámé jízdy,popřípadě s přípravou doma nad mapou.Spíš mě zajímá následné spracování dat,co se týče komunikace navigace-pc-net(zaznamenání trasy v mapě,km.čas n.m.v apod.) díky za veškerý skušenosti

      0 0
      • Honza729  

        Ahoj,

        mam 60 CSx s mapou TOPO 3. Dneska ji za sedmicku sezenes celkem s prehledem a porad je to jedna z nejlepsich navigaci do terenu na trhu.

        A ted k veci. Jak pises, muzes si predem v PC naklikat trasu, kudy chces jet a prenest ji do navigace. Po ujeti trasy, pokud mas zapnuty zapis, si muzes trasu stahnout do mapsource a dal s ni nakladat. Ve formatu gpx ji pak muzes povesit na net, treba na tyto stranky , ktere funguji i v cestine. Jejich smysl je prave ten, ze tam lidi ukladaji svoje trasy a kdokoliv si je pak muze stahnout do navigace a jet podle ni.

        Jinak se klidne ptej dal, je tu vic lidi se zkusenostmi daleko vetsimi nez mam ja (Mlok, Kolombo napriklad). Pak tu najdes i lidi, co se te zcela vazne zeptaji, k cemu stazenou trasu potrebujes, zda potrebujes vedet, zda mas jet za stromem doprava nebo doleva, ale toho si nevsinej, to jsou mistni sasci… :)

        0 0
        • MlokCZ  

          Jen doplním jednu věc k 60CSx a ± podobně výkonným GPSkám (třeba Vista HCx).

          S novými mapami jako Topo 3 Pro (nePro verze s mnohem menším objemem dat celkem jde) je výkon přistroje nedostačující a při posouvání mapy je to utrpení.

          A tohle se bude s novějšími mapami už pouze zhoršovat (i když ten největší skok, který přišel s Topo 3 Pro se už konat nebude, ten byl daný tím, že jsou tam data z podkladů 1:10000, tedy budoucí nárůsty dat už nebudou tak velké).

          Proto bych dnes volil pouze jedinou cestu a to Oregon (cokoliv jiného je znatelně pomalejší, i Colorado je znatelně pomalejší).

          Nebýt toho malého výkonu, tak bych byl s 60CSxkou pořád maximálně spokojený (snad s ní ještě nějakou dobu vydržím). Když jsem teď ale měl v ruce současně svojí 60tku a kamarádův Oregon, tak jsem jen čuměl o kolik je rychlejší (už jsem měl Oregon v ruce dříve, ale tenkrát ještě nebyla Topo 3 Pro, kde ten rozdíl rychlostí těch přístrojů vynikne mnohem více).

          0 0
          • Honza729  

            Jasne. Ja zatim jedu na nePRO a zpomaleni v porovnani s TOPO 1.2 prakticky nezaznamenavam.

            Jen jeste k Mlokovi dodam: U Oregonu je mapa TOPO 3 zasluhou dotykoveho displeje a lepsiho rozliseni vizualne jina nez v 60 CSx. Na prvni pohled jsem myslel, ze tam ma kamos naskenovanou klasickou papirovou topo mapu.

            0 0
      • MirkoCarver  

        Pokud ti nejde o navigaci, ale jen o záznam trasy, tak nejlevnější varianta je Holux GPSport 245. Je cca za 2000 kč, ale ukazuje jen směr a vzdálenost k jednomu bodu. Je to GPS tachometr na kolo.

        0 0
      • MaPa  

        Proti proudu :-)

        0 0
        • smartin  

          Ahoj.

          Tak jsem to sondoval na netu( Holux GPSport 245)a nevypadá to špatně.Nemá s tím někdo osobní zkušenost?Snad jediný co mě tam vadí je nevyměnitelná nabíjecí baterie,což je podle mě nevýhoda,musí se hlídat stav nabití před vyjetím.(Celkem dlouhá nabíjecí doba-5hod.)Ale asi to zkusím a pujdu do toho.Ale stejně zlatý vyměnitelný AAA tužkový baterie.

          0 0
          • MirkoCarver  

            Mám ho a zatím plná spokojenost, akumulátor po celodenní vyjížďce ukazuje plné nabití. S novým FW zobrazuje i projetou trasu.

            0 0
    • Revolt06  

      Cus tak jaro mame tedy co?Rozhodl jsem se ze si letos poridim nejakou navigaci ale problem je v tom ze vubec nevim jakou muzete neco doporucit tak kolem 5000 diky za rady

      0 0
      • BlackRider  

        No za tyhle peníze máš 2 možnosti, buď koupíš legend hcx za nějaké 4,2k s topo cz3 nebo za 5,3k vistu hcx s stejnou mapou, rozdíl je pouze v barometrickém výškoměru a kompasu, nic víc. Citlivost čipu výborná, rychlost taky a oproti např. 60 CSX jim nic nechybí, dokonce jsou hodnoceny líp jak on.

        0 0
        • maajkee  

          já mám legenda hcx už 2 roky, barometrikcý výškoměr a kompas mi nikdy nechyběl, jsem s ním naprosto spokojenej, skvělá výdrž, skvělá citlivost, paměťovky.

          0 0
        • MlokCZ  

          S tou rychlostí tedy vůbec nesouhlasím. Legend HCx, Vista, HCx i 60CSx jsou ± stejně rychlé.

          A jakmile se použije Topo 3 Pro, tak je rychlost hrozná, pokud je nutné na vyjížďce něco přeplánovat a trochu listovat v mapě, tak je to tragédie.

          Mám 60CSxko už několik let a nebýt té pomalosti, tak jsem naprosto spokojený. Takhle už delší čas přemýšlím, jestli nepřejdu na Oregona, který je mnohem rychlejší.

          S nePro verzemi Topo mapy už je to mnohem lepší, jenže zase Pro verze mapy je o hodně lepší.

          Já bych tedy dnes už do těch přístrojů staršího data nešel i když jsou levnější. S tou pomalostí to bude s dalšími verzemi map pořád horší a horší.

          A když za 6tis. se dá koupit Dakota včetně Topo 3 Pro mapy…

          A Oregon 200 taky, i když ten za 6tis bude jen s nepro verzí Topo 3.

          0 0
          • BlackRider  

            Tak s tou topo pro to moc neposoudím, zkoušel sem jí jenom jednou, nicméně nepřišlo mi to nijak tragické, ale je to asi jak s těmi koly, někomu stačí kolo za 20 jiný musí mít za 40 :). Ještě jsem se nedostal k vyzkoušení v autě, to bude asi na tu rychlost nejnáročnější, nicméně na turistiku a kolo mi to bohatě stačí. Oproti starému legendu to byl obrovský krok dopředu :).

            0 0
            • MlokCZ  

              Zkus si na Pro verzi v terénu naplánovat třeba 20km dojezdu nějaké trasy terénem (ne tak ojediněle se stane, že původní plán nevyjde, že cesta chybí nebo se to nedá vůbec jet, atd.).

              To je téměř nemožné.

              Jsem si kvůli tomu dokonce nahrál do gpsky i nepro verzi a v nouzi se přepínám na nepro verzi, i když tam zase spousta cest chybí.

              Pokud se jede pořád dle předem naplánované trasy nebo slouží jen jako záznam, tak problém není.

              0 0
              • BlackRider  

                Já sem 2 roky jezdil se starým legendem, takže na tohle jsem zvyklý, proto mě to nerozhodí, navíc většinou stejně eště vozím klasickou mapu, ale věřím, že někomu to může vadit. Já jsem s tím celkem počítal, když jsem se díval v této cenové relaci a stejně tak znělo zadání dotazu. Takže pokud se bavíme o cenové realaci ± 5k, tak v balení je ne Pro mapa a tudíž žádný problém.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Starej Legend, kde lze použít jen starší mapa je pořád rychlejší než ty přístroje kategorie 60CSx, Vista HCx s Topo 3 Pro.

                  Pro verze má prostě obrovské množství dat a potřebuje rychlý HW.

                  Pár příkladů:

                  • měřítko 300m po posunu mapy se vykresluje ta jedna obrazovka 5s
                  • měřítko 500m po posunu mapy se vykresluje ta jedna obrazovka 10s

                  Když potřebuju nouzově něco přeplánovat, tak musím posouvat hodněkrát a postupně najít trasu, takže se třeba zase vracím z posunem zpět

                  Ideálně potřebuju použít nejprve měřítko kolem 500–800m, abych našel celkový průjezd a pak to na menším kolem 200–300m kontroluju v detailu.

                  S těmi časy (co jsem teď přeměřil) to prostě nejde.

                  Samozřejmě pokud vezeš ještě klasickou mapu, tak zhruba to přeplánuješ na ní a ta pomalost nemusí až tak trápit, i když Pro verze Topo je rozhodně lepší než papírové mapy, i když i Topo 3 Pro má samozřejmě k dokonalosti hodně daleko (a jsem zvědav teď na 3.1 update až vyjde po opravení té chyba, co jim tam teď chybí nějaká vrstva).

                  No i když posouvat mapu na gpsce i když už né tolik se hodí i v jiných situacích.

                  To, že v balení ±5tis. je nePro verze, to je naopak už úplně špatně. Tím sice s koupenou mapou rychlost bude v celku ok, ale dostaneš mnohem horší mapu a stejně časem budeš přecházet na novou lepší verzi mapy, přístroj si kupuješ určitě na více let, takže na problém s rychlostí stejně časem dojde a ještě v ceně nebudeš mít Pro verzi mapy.

                  A když za příplatek 1000Kč navíc můžeš pořídit Dakotu včetně Pro verze, tak já bych určitě připlatil, i když je to nad limit (nepsal těch 5tis. ale jako striktní hranici, jen kolem 5tis.).

                  0 0
                  • BlackRider  

                    Tak zrovna před Dakotou mě varovali, moc se prý nepovedla, prý má slabší a méně citlivý čip, ale jestli to tak je netuším, moc testů na ni není.

                    My 2 se asi bohužel neshodnem :), mi třeba bohatě nePro verze stačí a myslím, že se najdou i další, kterým bude vyhovovat.

                    0 0
                  • BlackRider  

                    Tak, už sem přišel na to proč ti vadí ta rychlost a mi ne, zkus si dát rozlišení 20–30m, tohle se mi totiž vykresluje naprosto plynuje a ihned, ale těch 300m jak píšeš ty a více trvá strašnou dobu, to souhlasím, jenomže to je pro mě nepoužitelné, protože na to prostě nevidím.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      20–30m je na 60CSxku zcela k ničemu, protože v tu chvíli na displeji nevidíš vůbec nic jak to máš přiblížené.

                      Konkrétní hodnoty bych ale nesrovnával mezi Vistou HCx a 60CSx, protože to nemusí být stejné, protože ten ukazatel pro měřítko pro tu vzdálenost číselnou může být jinak dlouhý a pak si ty hodnoty nemusí vůbec odpovídat.

                      U 60CSxka nemá smysl použití pod 80–120m, spíše ani těch 80m už se moc použít nedá. Normálně jsem u nePRo verzí používal 200m pro běžné použití, teď u Pro používám 120m, protože díky tomu, že je na ní mnohem více informací, tak už to bylo pro 200m nepřehledné, ale 200m bylo lepších v tom jak velký výřeze byl vidět.

                      Hledat přeplánování trasy se ale už nedá ani na 120m, protože to musíš pak pro delší úsek posunout tolikrát a vidíš tak malý výřez, že se brzo akorát ztratíš.

                      A na nePro verzi se i 200m vykreslovalo téměř hned a 500m šlo v klidu použít. S Pro je to ale úplně jinak s tím velkým mnosžvím dat.

                      0 0
                      • BlackRider  

                        60ku sem neměl v ruce tak neposoudím, ale asi to bude rozdílné, protože na 200m je toho tolik že nerozliším ani ulice, jenom hlavní tahy a teprve od 50m dolů se zobrazujou ikonky míst z databáze a názvy všech ulic.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Názvy ulic mám i pro 200m, ale tam už to začíná při detailech Pro verze. Pro 120m vidím zcela přehledně všechny detaily i u Pro verze mapy.

                          Co se při jakém měřítku zobrazí ale také hodně závisi na nastavení.

                          Rozdílné to dle toho popisu bude a to hodně, odhaduju tak 50m na Vistě HCx bude odpovídat 200–300m na 60SCxku.

                          0 0
                          • BlackRider  

                            no z toho co píšeš tak to asi bude uplně jiné zobrazení, tzn na vistě se zobrazí menší část mapy na displeji se stejnými detaily a proto se to asi vykresluje rychleji, rozumnější vysvětlení mě nenapadá.

                            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • ALEX007  

      jen se trochu opozdene prizivim…chtel jsem puvodnte cisty „gps cyklocomputer“ z kategorie Cyklo u garminu, ale znalci me ukecavaji na kategorii Outdoor…tak prosim jenom poradte, ze soucasne nabidky, ktery byste doporucili, Dakotu nebo Oregon? diky

      0 0
      • Bouba  

        Ahoj, mám zkušenosti jak s Garmin eTrex Legend, tak s Garmin Oregon 300. Garmin eTrex Legend nedoporučuji na nic jiného než hledání keší (hra www.geocaching.com používám Garmin Oregon 300, a to jak na kolo, tak na pěší turistiku, případně jako navigaci do auta nebo mapu při návštěvě cizích měst. Nevím co konkrétně od navigace požaduješ ale jako cyklocomputer (pokud jezdíš závody) mi navigace přijde dost velká. Jinak na cykloturistiku OK. Po dvou letech používání vidím jako jedinou slabinu Oregonu 300 display který je na přímém slunci špatně čitelný a občas je potřeba pro lepší viditelnost dat zastínit rukou. Jinak ti Oregon 300, případně vyšší typy můžu doporučit jako spolehlivou navigaci s velice dobře řešeným držákem na kolo (z kterého mi ještě nikdy nevypadla :-)

        0 0
        • ALEX007  

          díky..já geocaching neřeším, ani cyklo komputer nepotrebuji závodní..chci co nejcitlivejsí funkcí navigaci, zejména abych mohl stahovat trasi jiných lidí a projet si je, nebloudit a uzívat si víc jízdy nez bloudení mezi dvorky příměstských domků…asi to bude oregon…v čem zaostává treba oregon 300 za 450? velmi blbe se mi to srovnava protoze prodejci podvádej s prislusenstvim a matou ceny…

          0 0
          • Bouba  

            Ahoj, pro tvé použití o kterém píšeš není mezi 300 a 450 takřka žádný rozdíl. Výběr tedy záleží na tobě. Pokud chceš ale eliminovat problém v špatně čitelném display na přímém slunci tak to řeší až 550ka.

            0 0
          • MirkoCarver  

            Jen varuji, pokud by jsi chtěl také používat tepák, tak u Oregonu je zcela k ničemu, tepovou frekvenci jen ukazuje, ale nezaznamenává. Na kolo je asi lepší Edge :-) Jinak citlivost a přesnost je u Oregonu velmi dobrá. Rozdíl mezi Oregonem 300 a 450 je především v paměti, ale oba mají slot na paměťovou kartu.

            0 0
            • Yann  

              Me se na Oregonu 400t zaznamenava jak tep tak i kadence:

              Udaje z GPX – na obrazku.

              0 0
              • MirkoCarver  

                A jsi to schopen dostat třeba do SportTraksu? Jak? To bych vážně uvítal.

                0 0
              • MirkoCarver  

                V mých GPX souborech není nikde „hr“ ani „Oregon“. Aktualizoval jsi firmware?

                0 0
                • Yann  

                  Ja uz nepamatuju, jestli jsem aktualizoval mam tam:

                  Beta Software 2.98

                  Verze softwaru GPS: 3.40

                  Do SportTracks to nenahravam, na to pouzivam Forerunner305. Toho Oregona mam jenom na navigaci. Oba pristroje umi prijimat nezavisle na sobe HR a CAD.

                  0 0
                  • ALEX007  

                    tak ja jsem vice mene rozhodnutej pro oregon. nasel jsem na anglickem ebayi za dobrou cenu…jen nevim zda do toho pujde dobre nahrat ta lepsi ceska mapa?

                    http://cgi.ebay.co.uk/…184397541002

                    250 plus 15 liber..165liber, kurs 29,8 tj 7800 kc na alza.cz 8300. no to bych se na to vykaslal a koupil v CR.

                    u 550 uz je rozdil lepsi ve prospech velke britanie, ale kdyz do toho budu dokupovat mapy, to se asi ten rozdil smaže co?

                    vubec, kolik asi je rozdil mezi cenou mapy koupene rovnou s produktem vs. dokoupení? mam v tom hokej.

                    rekneme, u mapy czech top3, ktera ma to meritko1 k 10000

                    0 0
                    • ALEX007  

                      asi se to vyplati koupit rovnou s mapou kterou chci, ne? treba na mobilveci.cz je rozdil mezi verzi 550 a 550pro jen 800 kč

                      • nejvic mi vrta hlavou ten rozdil displeyu mezi 450 a 550. fakt nepotrebujunejvyssi model a na fotak taky kaslu…ale nechcu navigaci na kerou neni vidět:( má víc z vás tu 450oregon? je to fakt tak hrozný, ze na tonení vidět?
                      0 0
                      • ALEX007  

                        Vlastnosti modelu Oregon 300: Dotykový barevný displej s úhlopříčkou o velikosti 7,6 cm, dobře čitelný na přímém slunci

                        tohle je vymysl? anebo ma 300 lepsi displej nez 450?

                        0 0
                        • Yann  

                          Pokud si pamatuju, tak 300 a 400 mely displej stejny…

                          U tech novych modelu nevim, uz to nesleduju.

                          0 0
                      • Yann  

                        O ty mapy nakonec jde. Pokud to chces koupit v zahranici, tak si k tomu pripocti i nejakou mapu CZ. Tady se Garminy prodavaji v sade s nejakou mapou. Koukni treba na Garmin.cz

                        S tim displejem ti neumim poradit, nikdy jsem nezkousel jiny model. Ja pouzivam tu 400 na riditkach, na slunci to neni zadny zazrak, ale da se to.

                        Fotak uplna blbost neni, protoze ti to da do fotky GPS souradnice, takze na porizovani dokumentace s to da +/- pouzit a tu GPSku mas porad po ruce. To at si ale kazdy rozhodne sam.

                        0 0
                    • gargamel  

                      Právě před pár dny mi dorazila z angl ebaye oregon 400t. Byla v ní základní mapa evropy. Bez problémů jsem nahrál TOPO Czech 2010. Mapy koupíš levně na aukru.

                      0 0
                  • MirkoCarver  

                    Děkuji mnoho moc. Opravdu stačí aktualizovat software v přístroji a tep se ukládá a i zobrazuje ve SportTracksu. Američtí soudruzi příjemě překvapili :-)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.