Na silničce v Orlických horách

26 nepřečtených
  • vitzero

    Zdarec… Jakou výživu bych neměl vynechat v Orlických horách, krom Suchého vrchu a stoupání do Petrovic? Díky za tipy :)

    0 0
    • Radez  

      Můžeš si projet trať, nebo část Rampušáka.

      0 0
    • kopejda  

      Pokud myslis Ceske Petrovice tak to odtamtud to vem na Zemskou Branu a pak az na Serlich. Je tam super asfalt, skvela priroda a malej provoz. Kdybych jezdil silnici tak bych jel urco tam. Radsi ale hrebenovku :-)

      0 0
    • Dirtx-RKfan  

      Komáří vrch, Šerlich, Luisino Údolí

      0 0
      • Brus  

        škoda že zdobnice- luisino údolí je cesta v hrozném stavu. jinak ale deštné, šerlich, orlické záhoří, komáří vrch je supr

        0 0
        • Dirtx-RKfan  

          Souhlas, v sobotu jsem tam jel směrem z Říček a to je ještě větší tankodrom.

          Ze Záhoří do Bartošovic prý po polské straně vede nějaký pěkný „rovinatý“ úsek, nikdy jsem tam ale nejel, takže nemůžu potvrdit.

          Jinak se teď od pátku do neděle jede v okolí Lanškrouna závod juniorů Regionem Orlicka, tak za prvé bacha, jede se přes Červenou vodu, Jablonné apod. a za druhé doporučuji vyrazit a povzbudit v rámci tréninku. :-)

          0 0
          • Iv15  

            Ze Záhoří až do Bartošovic vede úzká silnička, stejná jako na české straně, úplně rovinaté to není, ale taky nový asfalt a skoro žádný provoz, perfetní svezení. https://mapy.cz/s/W5NL

            Pěkný je taky výjezd na Spalonu, lestos nový asfalt. Dá se taky jet směr Zielenec a pak na Čihalce přejít přes turistický přechod a potom přes Olešnici, Deštné a na Šerlich. Skoro celé pěkný asfalt.

            0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Kuba78  

      spousta lesnich silnic a spousta ROPiku, srubu, pevnosti kolem nich.. co vice si prat? bartosovice, zemska brana, hanicka..

      0 0
    • BikerM  

      Rad bych ozivil tohle tema, pojedu na par dnu do Orlicek na silnicku. Ubytko u Serlichu.. poradite nekdo trasy? Klidne i pres Polsko, 50–120 km? ????

      0 0
      • Singlespeed  

        A proč si to nenaplánuješ sám? V době nabušených mapových webů mě tyto dotazy docela dost překvapují. Lidé jsou čím dál více líní a myslí si, že jim obětavci donesou ninformace a zlatém podnosu.

        2 0
        • BikerM  

          Je to snadne. Kdyz se podivam do mapy, tak prd poznam kvalitu povrchu vozovky a jaky provoz na dane silnici byva. Vzdycky je nejlepsi rada lokalnich cyklistu. Taky se me obcas ptaji kamaradi z druhe strany republiky, kdyz do mych koncin jedou a rad jim poradim.

          A jestli ti muj dotaz prijde zbytecny, tak co teprve ten tvuj prispevek. :)

          0 0
          • Singlespeed  

            Na mapových webech máš většinou podrobnou fotomapu a dokonce i záběry z 360 stupňové kamery, takže snadno zjistíš povrchy, provoz, výhledy do okolí, de facto úplně všechno. Je to suma informací, které ti nikdo jiný nedá.

            0 0
            • Vrci  

              Je tam hodně. Ale zjistím rozdíl polní cesta, rozbitý asfalt a dobrý asfalt.

              Ale rovný vs zvlněný (boule bez roztrhání) ne. Dost často se kvalita nemění s křižovatkou, ale se značkou začátek a konec obce nebo okresu. A projíždět si ve streetview 80 km dlouhé trasy na 6 dní je poměrně neefektivní a otravné. Leccos se dá odhadnout a plánovat z heatmap, ale doporučení místních mi přijde lepší a efektivnější.

              0 0
            • BikerM  

              Jo, tohle vsechno vim. Na zkousku jsem se podival na jednu mistni silnici. A ejhle, on je ten zaber s uplne jinym povrchem nez tam aktualne je. Takze mi porad vychazi lepe mit aktualni info idealne od mistnaka nebo nekoho, kdo tam aktualne byl. :) Internetem zkratka vsechno nenahradis..

              0 0
      • Pnov  

        Výše někdo zmiňoval cestu po polské straně z Orlického Záhoří do Bartošovic. My to jeli z OZ jen do Neratova, povrch si moc nepamatuji, protože jsme měli MTB, ale myslím, že špatný nebyl. Co si však pamatuji, během cca 10 km jsme viděli přesně deset aut v obou směrech, což se nedá srovnávat s provozem na naší straně. Tam to frčelo, jedno auto za druhým. Takže plánovanou cestu zpět jsme přehodnotili a jeli zpátky stejnou cestou.

        0 0
      • Raf  

        Deštné – Masaryčka – nahoru se dá, dolů na silničce už to je hodně rozbitý

        Deštné – Zdobnice – doporučil bych jet obráceně, ze Zdobnice

        Říčky – Komáří vrch – škaredý asfalt, ale bez děr na obě strany

        Zdobnice – Říčky – takhle ok, dolů škaredý asfalt.

        Podél řeky to je vesměs ok. Silnice přes polský hřeben jsou různé, někde fungl nový asfalt (Záhoří – Klodská Bystřice), jinde totál rozbité na bika :D

        0 0
      • Velomiwookie  

        https://mapy.cz/s/cazapokofe jen pred startem smerem z cz je kratkej gravel usek, jinak krasa asfalt

        Plus doporucuju prejet do polsk, kudowa zdroj a odtamtud smer vychod do stolovych hor, nadherna silnice a vyhledy

        1 0
      • Pebe  

        tohle je moc pěkná trasa, jen jsou kostky v Dusznikách na náměstí, asi 200metrů a v Kudowě je trochu horší asfalt a o víkendu dost lidí. Ale sjezd do Kudowy je boží. Z Kudowy do Lewinu je to po hlavní, ale dá se.

        https://mapy.cz/s/feravabona

        a potom samozřejmě trojboj Šerlich, v Záhoří Polskem do Bartošovic, Hanička, Rokytnice, Nebeská Rybná, Zdobnice, Luisino, Děštné. Tam už asfalt místy nic moc hlavně z Rokytnice na Luisino. Ale dá se, to nejhorší je ve stoupáních. Pokud by to bylo málo, dá se vyjet z Bartošovic ještě oklikou přes Zemskou bránu na České Petrovice, Kunvald a zpět do Bartošovic.

        https://mapy.cz/s/gurozalufa

        1 0
        • Pebe  

          Z Petrovic do Klášterce bych sjezd nejezdil, dříve relativně pěkný asfalt posypali drtí a začalo se to drolit, je to lpší naopak z Klášterce do Petrovic

          A jinak se dá samozřejmě jet i ze Záhoří do Bartošovic čechama přes Neratov, je tam krásný kostel se skleněnou střechou a konečně i věže mají kopule, je tam i pivovar Prorok, dobrý pokud nevadí ležáky. V Záhoří je nová kavárna Kýhanka, naproti obchodu, https://kyhanka.cz/

          O víkendu je Rokytnici Anenská pouť, budou tam mít kávový stánek i Kluci z Neratova. Dříve měli kavárnu u kostela v Neratově, ale úplně to nefrčelo, tak teď objíždí různé akce se stánkem.

          A pokud se už člověk vydrápe na Spalonu, což je mimochodem kopeček s novým asfaltem, dá se následně sjet i do Nowé Bystrzyce, taky nový asfalt, je na Schronisku taková svérázná hospoda. https://mapy.cz/s/neloragede udělají i kafe, poháry, lívance nebo hlavní jídlo. Jen pozor, Jagoda je polsky borůvka, jahody jsou truskawky, tak aby se člověn nedivil, že si objená jagody a dostane fialový pohár (jako my se ženou:-)) )

          1 0
      • Zbyněk  

        U Šerlichu myslíš kde? Záhoří, Deštné nebo přímo Masaryčka? Na Šerlich každopádně doporučuji jet přímo z Deštné, protože je tam mizerný asfalt. Na Orlické Záhoří je silnice ve slušném stavu stejně i dál na Bartošovice. Určitě bych nevynechal Haničku a Mezivrší. V podhůří Orliček na české straně to s povrchem bude asi horší, ale aktuální stav neznám – nejsem místní. Do Polska vede pěkná vesta ze Záhoří na Spalonu. Zde ale pozor. Určitě nepokračuj dál po „hlavní“ 38, což je asi nejhorší silnice, po které jsem kdy jel (zlatá šotolina nebo louka), ale uhni vlevo na Nowu Bystrzycu. Bohužel v Polsku jsou buď pěkné asfaltky nebo šílené tankodromy. Pěknácesta jekolem hranic přes lyžařské středisko Zieleniec. Bílá údolím na Dusniki Zdrój horší povrch, ale projet se dalo. Mi se líbilo stoupání na Karlow z Machovské Lhoty, ale i z polské strany od Dusniki Zdrój přes Lezyce (konec po hlavní opět tankodrom). Je to ale už trochu dál. Pěkný úsek je z Olešnice přes Česko Čermnou a Dobrošov do Náchoda a odtud zpět třeba i po cyklostezce kolem Metuje do Pekla a po lesní asfaltce na Nový Hrádek. Z České Čermné lze jet zkratkou na Kudowu Zdrój a odtud do Česka na Malou Čermnou. Vyhneš se tak hlavím cestám. Pěkná cyklostezka je i mezi Náchodem a Hronovem nebo je tu Vysoká Srbská s dlážděnou 18% stojkou.

        1 0
        • Zbyněk  

          Jo ještě super je Mladkov – Petrovice poblíž Pastvin. Taky se dají využít některé lesácké asfatky. Třeba z Olešnice k Čihalce a po Knížecí na Polomské sedlo a Sedloňov nebo sjet k Šerlišskému mlýnu (pak je ale příšerně rozbitá cesta směr Deštné). Od Čihalky do Polska je ten kousek taky velmi špatný štěrkový povrch. Z Pekla u Náchoda na NMnM to je taky bída.

          0 0
        • BikerM  

          Primo Masarycka. Diky za tipy!

          0 0
          • Pebe  

            To budeš mít pěkné návraty, je teď teplo, z Deštného jsou to cca 4km pořád kolem 8–9% a užiješ si spoustu zábavy s mouchama :-D

            Od Záhoří, resp. od Bedřichovky to jsou takové schody, kdy se střídají prudší pasáže(8–10%) s mírnějšíma(3–6%), ale mouchy tam jsou taky :-)

            1 0
    • kondor  

      Pak ještě Hláska – Kunčina – Uhřínov – asfaltka do Deštné je dost mizerný, místy ten asfalt chybí úplně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.