• marusanek52

    Ahoj, pokukuju po nějakém univerzálním bajku a vůbec nevím, co vybrat. Jezdím pravidelně na silničním kole (Tarmac SL7), semtam nějaký ten závod, formu relativně mám. Rád bych vyzkoušel hlavně na podzim a zimu vjet i do terénu jako zpestření tréninku.

    Jaký typ kola mám hledat? Spíš XC, nebo radši na začátek větší zdvih? Rozpočet moc velký nemám – ideálně 20 až 30 tisíc Kč, určitě bych chtěl jít spíš do něčeho použitého a nejspíš hardtail. Bydlím v Havířově, takže do Beskyd to mám kousek.

    Měl bych možnost poskládat Canyon Exceed CF SLX 2019, ale bojím se, aby geometrie nebyla zastaralá a kolo moc krátké – jsem zvyklý na agresivnější pozici.

    Díky.

    0 0
    • Velomiwookie  

      za me XC hardtail. pokud mas moznost v tomhle budgetu mit toho exceeda a sedi Ti, rozhodne do nej jdi, je to spis agresivni nez kratke. Myslim si i, ze ta geo je furt stejna i u soucasnych modelu, proste agresivni zavodni xc, tam neni moc co vymyslet

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

      Lapierre Edge 3.9 29 kolo, šedé Skladem 1 kus

      Lapierre Edge 3.9 29 kolo, šedé

      16 199 Kč -20% MOC 20 199 Kč

      GT Avalanche 29 Elite kolo, zelené Do 3 dní > 2 ks

      GT Avalanche 29 Elite kolo, zelené

      od 22 999 Kč -5% MOC 29 799 Kč

    • halfbikert  

      Před lety jsem řešil to samé. Za mě, potřebuješ, aby to kolo pocitově jelo. Do těžšího terénu ze začátku se stejně asi pouštět nebudeš, takže obecně za mě 100 mm zdvih, rychlejší pláště, pokud možno solidní kola, např něco dt swiss.

      Starší exceed je určitě dobrá volba. Rozhodně lepší, jak ten aktuální. Ten starší je lehčí, dle mého názoru pocitově líp jede a i líp vypadá.

      0 0
    • Gorr GrimWolf  

      Já bych vzal určitě HT, myslím že s tím rozpočtem toho moc ani nevymyslíš. Podle mne použité nedává smysl, protože zaprvé bude většina věcí zralá na výměnu nebo naopak ta cena oproti ceně kola v nějaké povedené akci je skoro stejná.

      Na Bike24 jsou BMC Twostroke v karbonu za cca 35k a to je parádní cena za ten stroj. Jinak já řešil něco podobného, mám BMC Twostroke a měl sem strach jestli to nebude overkill (řešil sem XC vs gravel) a nakonec správná volba. Mne naopak chytl terén a ten maratonský typ MTB mne až tak nebaví – pocitově to až tak nejede oproti silnici, takže si užívám právě hodně prudké výjezdy s technikou a sjezdy, co jsou přesně na hraně XC.

      Agresivní posed asi není problém skoro na všem – narveš tam nějaký –25 představec a je to.

      1 0
      • mikub  

        Tak hlavně, pokud seš zvyklej na silničku, tak ti MTB posed je vždycky uvolněnější. Pojem agresivní posed ve spojení s MTB používaj akorát enduristi, který jsou nervózní z toho, že na tom neseděj jak na haj… (záchodě).

        4 1
      • TK75  

        .

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.