• Petr8

    Ahoj,

    uvažuji o změně kola. Současné MTB HT Giant XTC kolo asi v pohodě, ale chci změnu. Trochu jsem zvažoval Gravel, ale asi nemám úplně odvahu to zkusit a přijde mi, že není moc na výběr a ceny jsou vysoko z mého pohledu i oproti MTB. Tak uvažuji opět o MTB HT, vybírám mezi:

    Cube REACTION C:62 RACE (2022, nebo 2023)

    https://www.cube.eu/…black/616300

    Cube ELITE C:62ONE (2023)

    https://www.cube.eu/…black/617020

    Cannondale Scalpel HT Carbon 4 nebo HT 3 (2023)

    https://www.cannondalebikes.cz/…on-4-c25401u

    https://www.cannondalebikes.cz/…on-3-c25301u

    Trek Procaliber 9.7 nebo 9.6 (2023)

    https://www.trekbikes.com/…9-7/p/35114/

    https://www.trekbikes.com/…9-6/p/35113/?…

    Jezdím nejčastěji na kratší vyjížďky po lese cca 20–30km, zpevněné a štěrkové cesty a někdy trochu terén. Občas se vydám na delší cestu 50–100km, kde jedu třeba polovinu po asfaltových lesních cestách.

    Chci aby kolo bylo pohodlné, a nechci úplně sportovní posed, spíš malinko vzpřímenějsí a aby kolo na dobrých cestách trošku jelo, jak jen to je možné s MTB, aby jelo celkově:).

    Velikost u všech modelů mi vychází určitě XL, měřím 188–9cm,92Kg dlouhé ruce i nohy. Seděl jsem v prodejně na Treku a Cannondale, ale jediný Trek byl XL, pocitově jsem si přišel nataženej, Cannondale vypadal ok, ale byl L. Ale já to v obchodě asi nepoznám.

    Dá se vůbec takhle papírově vybrat kolo se vzpřímenějším posedem? Nebo ho lze nastavit na každém z nich? A které je pohodlné:)?

    Cenové rozdíly mezi jednotlivými koly nejsou důležité.

    Vybrali by jste nějaké z nich?

    Díky

    0 0
    • vaseklazna  

      Mam 195cm a 90kg, loni jsem kupoval Procalibr 9.6 XL a s kolem jsem naprosto spokojen, je znat i isospeed kdyz jezdim v Jizerkach.

      1 0
    • esmo  

      Procaliber 9.7. Už jen z důvodu jeho oblíbenosti zde :)

      0 0
    • RadimMan  

      Ahoj, koukni i na tohle. Kolo je je hodně pohodlný a taky pěkně jede. Jinak mají novou geometrii „superfit“, kde si vybíráš velikost rámu ne jen podle tělesných, ale i pro záměr použití a pohodlnější pocit. https://www.ghost-bikes.cz/…ed-matt/7423

      0 0
    • Wodnik  

      Být tebou vyberu Trek Procaliber. Sám jsem vybíral a nakonec si koupil u Ramala-Silhavy v Plzni Trek Procaliber 9.8 za 89.000,–Kč. Už ho tam mají dražší, ale pokud nechceš vrážet do kola tolik vyber 9.7 a budeš maximálně spokojený. Já mám 184cm a mám L. Nad 185 už ber XL.

      0 0
    • Oswi  

      Ahoj, Gianta budeš prodávat? Jak je starý a co je to za model / výbavu?

      0 0
      • Petr8  

        Témeř jistě budu, mám ho vlastně v profilu. Je tam vše.

        0 0
    • Petr8  

      Včera jsem to současné vyzvedával ze servisu a měl jsem možnost svézt po prodejně na Cube REACTION C:62 PRO. Sedělo se mi pocitově moc dobře, asistovala mi mladá slečna a řekla mi, že jsem skoro na větší rám. To jsem vůbec nechtěl slyšet, ale nakonec jsem to zkusil a v pohodě jsem jel i na XXL 23", to mě docela vylekalo. Přišel i další prodejce a potvrdil, že můžu být tak i tak. Každopádně se mi to na Cube líbilo, tak jsem se jich ptal, co ten vyšší model ELITE, kde jsou jinak uváděné velikosti max je 22" a uvadějí že je na nepatrně vyšší postavu než 21" REACTIONa. Takže by to mohlo být ideální. Skladem nic nebylo, ale prý přijít má. Nezávazně jsem se domluvil, že mi dají vědět. Toho Treka co chválíte, bych takhle potřeboval zkusit projet, jen sednutí na něj v jiné prodejně na mě tak dobře, jak na CUBE nepůsobilo.

      0 0
      • Pan F.  

        Pokud chceš vzpřímenější posed, tak Cube C:62. Má výrazně kratší rám než Scalpel i Procaliber..

        1 0
        • Petr8  

          Dík, zdálo se to fakt dobrý pro mě. Měli tam i C:62 RACE v 21" a PRO 21" a 23" , klidně bych hned vzal ten RACE, ale byl oranžový a to nějak nevím a PRO jsem si říkal, že chci trochu „lepší“, ale možná v pohodě, když se mi bude dobře sedět:-), nebo kousnout oranž.

          Co ten ELITE C:62 ve 22" bude ještě také trochu vzpřímený? Papírově se mi líbí moc

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.