• yeseteer

    Zdravím Vás,

    vím, že těchto vláken už máte plné zuby a nebaví vás to. Vyhledávání jsem použil a nějaké informace našel, přesto bych chtěl ještě požádat o pomoc. Rozhoduji se mezi těmito dvěma koly:

    Auhor Dexter

    a

    Mongoose Tyax Super

    Obě by byla za stejné peníze, teď už jenom které je lepší. Poraďte prosím.

    0 0
    • Bafoon  

      mongoose, už kdyby jen kvůli vidlici XCR. na RST házím špínu ;-/

      0 0
    • Lišák  

      Z těchto dvou určitě Mongoose.

      Má funkční vidlici, je lehčí, má (mně  sympatičtější) SRAM.

      Brzdy – neznám. V nejhorším dáš kvalitní desky a budeš doufat, že to bude brzdit :-)

      Na Authorovi mě děsí, že má ocelová řídítka. To mně fakt hlava nebere…

       

      Jinak jde o to, jak Ti sedne geometrie. Pokud budeš mít kolo sebelépe vybavené a nebudeš na něm pohodlně sedět, tak je to na prd.

       
      0 0
    • Maynard  

      Čus! předpokládám že kupuješ prvního bajka…já osobně bych vzal mongoose protože mám s tou značkou dobré zkušenosti…i se dá říct že je lépe osazeno než author(sram řazení, „vidlice“), ani designově nevypadá zle…ale jestli na něm začneš trochu víc jezdit(myslím tím po horách, ne do hospy;) tak musíš počítat s tím že ti spousta věcí odejde a budeš je muset vyměnit..toš asi tak

      0 0
      • yeseteer  

        jezdit budu když si najdu chvíli čas. Pokud se mi povede sehnat pro kolo nějaké bezpečné parkování na privátě na VŠ, tak asi najezdím víc. Nejvíc kilometrů v lehčím terénu (polní cesty, silničky na Vysočině), ale hodně rád se na kole vyblbnu i v těžším terénu. Bohužel současný „dědeček bajk“ už na to moc nestačí, začíná se pomalu ale jistě rozsypávat a i taťkovi se začalo nelíbit, co s jeho kolem provozuji, takže peníze z letošních brigád půjdou na moje první kolo. Je mi jasné, že s tímto to nebude žádný zázrak. Koukal jsem i po dražších a lepších kolech, ale nakonec jsem se rozhodl pro levnější variantu. Přeci jenom neplánuji, že mi tohle kolo vydrží do smrti ;)

        0 0
        • Maynard  

          však uvidíš;)..hlavní u kola je rám a ten mongoose vypadá že by mohl i něco málo vydržet(samo že to není žádný FR ale určitě se o něho nebudeš muset bát když ti příjde chuť pustit zkopce przdy;)…když sem skončil s tím mým tak zůstaly původní, kromě rámu, jenom řídítka, představec a ráfky:)

          0 0
    • yeseteer  

      děkuji všem za odpovědi … i pro mě byl Mongoose favoritem. Měl jsem tu čest dnes v prodejně vidět Authora na vlastní oči (byl mi doporučován prodejcem). Příliš mě nepřesvědčil designem, proto jsem se ještě dnes poohlédl po něčem jiném, podobném. Výsledkem byl Mongoose, na kterého jsem se díval i dříve, ale díky mě neznámým komponentům jsem ho přešel, jednohlasně jste se shodli, že je lepší než než Author, proto doufám, že se mi ho ještě podaří sehnat :) A už teď se těším jak malé dítě, až ho někde proženu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.