• doubeq

    Milí webmasteři, zakládám Vám tady záměrně a ještě ve špatné kategorii toto téma. Proč zdraví? Protože práce s místní galerií je psychické zdraví ohrožující.

    Že nejsou fotky v pořadí, jak autor zamýšlí se dá vyřešit vložením po několika souvisejících a uložit. A tak dokola. Ovšem to, že se s tím teda člověk takto prdí zkazí fakt, že se třeba 3 z 5 nenahrají a je to.

    Další kategorie prudy je hláška CRFSKGJK token je neplatný, čemuž ale předchází minuta čekání, než se vůbec něco stane. A to často souvisí s předchozím bodem.

    Otáčení je kategorie sama pro sebe. V mobilu se dá řešit v režimu stránky pro počítač.

    A nakonec tu máme popisky, které je potřeba editovat a editovat a editovat a editovat, jelikož galerie má hlad a žere písmenka, někdy i slova.

    Jinak dobrý. A než někdo položí otázku o vkládání z PC, tak rovnou odpovím. Syn mi krade klávesy s notebooku, jelikož mu jsou 2 a kousek, tak to prostě z mobilu vkládám raději a navíc proč se ***** s transferem z do.

    Anketa: Taky máte tyhle libůstky rádi jako já?

    13x
    43%
    0 0
    • Singlespeed  

      Nahrávám fotky po jedné za sebou, vždy se nahrají ve správném pořadí. Za popiskem udělám cca 5–10 mezer a pak to písmenka nežere, takže tento problém taky nemám. Pokud se objeví hláška s tokenem, odešlu to tlačítkem znova a pokud se to nechytne tak zase znova. Obvykle se to nahraje po prvním opakovaném odeslání, takže to není zase takový opruz, aby mě to zvedalo ze židle :-).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Blbý je že často někdo odešle galerii, podělá se pořadí a popisky a mezitím už to někdo komentuje…

      Jinak otáčení fotek v mobilu mi kupodivu funguje, jenom to chce tak 10–15 s čekat.

      0 0
    • jecnak  

      Už jsme to s programátory řešili vícekrát, předávám jim link na toto vlákno. Prosím ostatní ať přidají info, v jakém prohlížeči se jim to stává.

      V mém případě to občas blbne, pokud nemám úplně rychlé připojení. Otáčení fotek mi funguje, byť je to hrozně pomalé. Poslední verze Firefoxu a Win10.

      0 0
      • doubeq  

        Mě v Chromu v mobilu v režimu pro PC fotky otáčí celkem svižně, respektive reaguje na tlačítko. Připojení považuji za spolehlivé.

        0 0
    • Cavendish  

      Otáčení fotek na mobilu IPhone7 s prohlížečem Safari jde bez problémů. Jen je to pomalejší.

      0 0
    • doubeq  

      Doplním. Android 11, Sony Xperia 5, Chrome prohlížeč.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pořadí se dá přesunem upravit, tak napodruhý si to dá říct. Problém bývá při vkládání jedné fotky, většinou už nejde zeditovat, pak je tam 2×. Jinak ty fotostory tady už mě delší dobu nebaví, hlavně ty supiš sluníčkový komenty od pěti „robotů“.

      0 0
    • myscho  

      No tak si si nemal robiť dieťa. Sorry, musel som :D

      0 0
    • myscho  

      Bol som..a dieťa bude na Vianoce :D

      0 0
    • PENE  

      K cemu je vlastne v galerii tlacitko reagovat, kdyz neni jasne kdo na koho reaguje?

      1 0
    • Mr.Duck  

      Mohl byste mi nekdo poslat link na galerii kde se stane chyba s temi komentari, abych se na to mohl podivat jak to vypada na pozadi po nahrani / pred editaci?

      Dik.

      0 0
      • doubeq  

        https://www.bike-forum.cz/…ho-triatlonu

        Token neplatný, otáčení v režimu pro PC, náhradní 10 fotek proběhlo úspěšně jen pro 4, zbytek červený kříž.

        Android 11, Sony Xperia 5. Nezávislé na updatech, stejně to nefungovalo i na Huawei.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Ahoj.

          Trochu opozdena odpoved, kdyz jsi psal jsem byl akorat na zavodech a pak tak trochu rozbitej a konecne se davam do kupy..

          • Jak dlouho jsi tu galerii vytvarel, jestli si vzpomenes? Neplatny CSRF token je vetsinou kvuli expiraci – kdyz mas formular otevreny prilis dlouho, token muze vyprset, nicmene znovu odeslani formulare by to melo vyresit bez ztraty dat.
          • Cerveny kriz se vetsinou objevi kdyz je fotka prilis velka nebo z jakehokoliv duvodu nepodporovana. Chtel bych to naucit vratit chybovou hlasku aby bylo jasne co je za problem, pripadne nejaky cislo chyby abysme se mohli podivat co se stalo.
          0 0
        • Smazaný účet  

          Potřebuješ pořádnej mobil ;-)

          0 0
    • mum-on-bike  

      Další věc: popisky jsou po napsání kurzívou a dokud se kurzíva nezmění na klasický Times New Roman nebo co to je za font, tak to po zadání Nahrát všechno spadne, většinou mě to odhlásí z účtu a všechno znova :-/ To by asi nebyl takový problém, ale někdy to v té kurzívě drží hrozně dlouho, jakoby se to někde seklo. Pak ten popisek radši smažu, uložím bez něj a znovu edituju, abych nepřišla o ty popisky, co se překlikly v pořádku.. V souvislosti s mizením nedokončeného reportu je ukládání textu naprostý základ, buď to píšu vedle v texťáku (pc) a pak kopíruju, nebo v mobilu do schránky. Ale i tak je dost vopruz vkládat znova fotky jednu po druhé, když mi jde o pořadí a nemám možnost je přešoupat v pc.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Ahoj!

        To odhlaseni z uctu je nejaky zajimavy fenomen co jsem jeste nevidel. Pokud pak popisky „zustanou v kurzive“, pravdepodobne proto ze te to jiz odhlasilo.

        Ty popisky v kurzive jsou zajimavy, a nejvic uzitecny poznatek. Jiz predtim se mi podarilo najit jak se tenhle problem s popisky stane, ale te kurzivy jsem si nevsiml, je to velmi uzitecna pomucka. Kdyz je totiz popisek kurzivou, znamena to ze se uklada. Tudiz dokud se nenarovna, tak se neulozi spravne. Neni mi uplne jasne proc je to tak udelane, misto aby se ulozily najednou pri odeslani formulare, jdu se na to podivat.

        0 0
        • mum-on-bike  

          Díky, kdybys tohle vyřešil, bylo by to fajn. Stále to přetrvává, report z 3.10. zase. Nejvíc to zabíjí ty popisky, tak už to nahrávám bez nich a pak edituju a edituju..

          0 0
    • doubeq  

      A co mizení fotek? Stalo se Vám to někdy? Mě už několikrát, nijak nelpím na svém obsahu zde, ale pokud nejde o poruchu, ale o čistku ze strany admina, tak by bylo alespoň slušností poslat automaticky generovanou zprávu.

      0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Tak jeden čas tady mizelo kde co a kde kdo v množství větším než malém, ale už nějakej čas je docela (ťuk ťuk ťuk) klid…:-)

        1 0
        • doubeq  

          Mě se nezdá, smazali mi fotku s fokáčou a rozjetou debatu o jídle :-) , ne ale vážně, slušností by bylo dát na vědomí proč.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Taky newim, proč mi smazali nový „bajk“, měl jsem zatím nejlepší hodnocení :)

            0 0
          • Slavik  

            Autoritářský režim nikdy nevysvětluje proč – nedává tím prostor k diskuzi a ani k odvolání. By možná vyšlo najevo, jak je absurdní…

            0 0
    • Smazaný účet  

      No tak dnešní zkušenost… chtěl jsem to zabalit a vybodnout se na to, to se nedá. Z mobilu úplně bez šance, zkusil jsem po jedné, nahrál jsem první fotku a už jsem ji ani neotočil. Jinak jen točicí kolečko, po chvíli se objeví červený křížek, ale vůbec to nereaguje.

      Tak jsem překous lenost, zkopíroval fotky do kompu a opět po jedné (jinak točicí kolečko a nic) nahrával fotky. I tak se mi tři kously, ale po odeslání se ukázalo, že se nahrály – asi to jen dojede na nějaký timeout a už se před odesláním neukážou. U popisků jsem poctivě čekal, až se změní z kurzívy a neztratil se žádný. Fotky zmenšuje b-f standartně na 1260 šířky, nebo jak to optimálně zmenšit před nahráním?

      1 0
      • Mr.Duck  

        Upřímně max. velikost fotky nevím (nejsem teď u pc), ale jestli na to dostanu čas a prioritu, zkusím přidat nějaký skript co fotku zmenší do limitu ještě před nahráním, mělo by to dost problémů vyřešit. Určitě ne všechny, ještě jsem na galerii nesahal tak nevím jak je to vše udělané a nepředpokládám že to vyřeší všechno, ale nějak se to aspoň posune a snad odhalí zbývající problémy. Díky za detaily!

        0 1
    • Mr.Duck  

      Pridal jsem drobnou odezvu k editaci popisku fotek, neni to uplne reseni ale melo by to zlepsit situaci nez reseni bude. Zaroven to pri ulozeni vyhodi upozorneni pokud se popisek jeste uklada.

      1 0
      • mum-on-bike  

        Nevím, cos provedl, ale včerejší vkládání galerky bylo jak flow trailík s pivním stánkem na konci :-D Né, vážně, i přes dlouhé popisky načteno za chvilku, nic se neztratilo, účet nespadl. Nahrnula jsem tam teda všech 13 fotek najednou, asi tři se furt točily a nenačetly. Dala jsem to Uložit a co bylo načteno, to se uložilo, dřív mi to ve stejné situaci vždycky všechno spadlo a vkládala jsem znova. Pořadí teda zpřeházené, ale v pohodě reakce na přesouvání, dřív to nereagovalo, skákalo jak pitomý a tak. Super a dík! :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          To asi bylo vyváženo tím, že jsem včera nemohl kvůli neplatnému tokenu na nic reagovat z mobilu, musel jsem vymazat koláčky a zase se přihlásit (napodruhé, napoprvé to zase nešlo kvůli tokenu).

          0 0
          • Mr.Duck  

            Bohužel chyby CSRF jsou buď kvůli vypršení časového limitu, nebo chyba prohlížeče. Ten token je tam kvůli bezpečnosti takže tu chybu nemůžu automaticky ignorovat a nahrát znovu.

            Nicméně je možné že je tam nejaká chyba co ti tu hlášku vyhodí když by neměla, ale zatím tomu moc nenasvědčuje a teď řeším chyby při nahrávání (červený křížek), pak se musím podívat na to otáčení atd..

            0 0
        • Mr.Duck  

          Díky za fídbek, jsem rád že to pomohlo.

          Máme v plánu spolehlivější řešení ale nejdřív je potřeba potlačit větší chyby jako že se nedozvíš proč se nepodařilo fotku nahrát třeba když je velká.

          0 0
    • Mr.Duck  

      Tak od ted by vam to melo aspon rict, kdyz je nahravany obrazek prilis velky. Taky jsem prodlouzil casovy limit nahravani.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Teď jsem si všiml, že když má galerie titulní fotku na výšku, tak v náhledech se ukáže jen výsek vrchní části fotky na šířku. Je něco špatně v mém přijímači, nebo to je nově?

      0 0
      • bara2  

        Nejen na výšku, mám 1. fotku hodně širokou a taky ju to v náhledu odřízne.

        0 0
      • Mr.Duck  

        V tom mám prsty, trochu jsme upravili náhledy aby se sjednotil jejich styl. Pohraju si s tím.

        0 0
        • Polka  

          A neměnili jste při tom nějak dobu platnosti cookies? Protože já teď můžu po přihlášení (zaškrnuto zapamatování) přidat třeba jen 4–5 příspěvků (ale je to třeba dáno i časem) a pak to už háže token error a musím mazat cookies. A přijde mi, že to dělá právě od té doby.

          0 0
          • Smazaný účet  

            jj, pc v pohodě, ale na mobilu už jsem 2× mazal koláčky

            0 0
            • Polka  

              Asi jsem měl dopsat že na PC a Firefox, že by divná aktualizace FF? Ale jinde cookies ok. Na mobilu v Android/Chrome vše stále ok, i nahrávání ve fotogalerii.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.