Milionté vlákno o Avidu tentokrát J3 a výkon

17 nepřečtených
  • ghostik

    Ahoj, mám brzdy Avid Juicy, destičky Goldfren, nové, zajeté, kotouč origo Avid 185mm. Vážím necelých 70 Kg. Brzdy se mi po dlouhém boji podařilo jakš takš odvzušnit, páka se nepropadá, je v nich DOT 4. No a co mám za problém- brzdy málo brzdí. Srovnávám s véčkama a brzdama Tektro Auriga a Draco. když sedím v sedle, nejsem s Juicynama schopný jedním prsteme zabrzdit kolo do smyku, nebo zo „zednout na přední“. Dvěma prstama už bez problémů. Na těch Tektrách bez problému jedním prstem, ani se nemusím moc snažit. Takže kde je problém? Deskama to nebude, tohle moc nešlo ani s orig. organikama. Odvzušněné by měly být použitelně. Jediné co mě napadá tak že by kotouč špatně brzdil? čistý je, odmaštěný je, destičky dosedají celou plochou. Nebo jen prostě Juicy 3 nemají dostatečný výkon? (To se mi moc nezdá)

    Anketa: Takže co s tím?

    1x
    33%
    0 0
    • kravjec  

      co máš za kotouče?při tvoji váze by to měly v poho zvládnout nepolil sis při odvzdušnění desky?

      0 0
      • ghostik  

        Kotouče orig Avid (G3 ?) 185mm, nemyslím si, dával jsem pozor, navíc s předchozíma to bylo stejné. A projev není jako zamaštěné desky. S nima to nebrzdí skoro vůbec, tady je cítit jak to brzdí, zpomaluje dobře ale jedním prstem to prostě nemá takový výkon. Se dvěma prstama bez problémů.

        0 0
        • kravjec  

          podle profilu jsou ti dva roky to je jasné že to jedním prstem nedáš :))

          0 0
          • ghostik  

            Na Tektrách, Véčkách, no problem. Eště jsem vlastně jel Formuly RX a tam samozřejmě taky bez problému ( kotvy jak prase).

            0 0
            • kubad  

              a ted tu o Karkulce :-)

              jinak z tech brzd co uvadis ty Avidy maji brzdit nejvic, kde je problem na dalku tezko radit, mastnota nebo spatne odvzdusneno.

              0 0
              • ghostik  

                Špatně odvzušněno- to by se propadala páka ne?

                Zamaštěné- zamáštěné brzdy sem už viděl několikrát ty nyberzdí skoro vůbec. Kotouč jsem odmaštoval, desky pro jistotu taky.

                Já už je mám 4. rokem, a brzdí pořád stejně, ale teď teprv mi to začalo vadit. Nejdivnější mi je, jak se to chová. Když brzdím jedním prstem tak bez problémů zastavím ale prostě se to chová jko by brzda měla málo síly na zablokování kola. Když přidám druhý prst, tak hend bez problémů, brzdí ostře ani se nemusím moc snažit. Nechápu to.

                0 0
                • kravjec  

                  špatně odvzdušněno neznamená že se musí propadat páka někde v okruhu máš bublinku a páka je taková gumovější pokud máš opravdu desky,kotouč a nastavení OK tak je to zavzdušněno s avidama si musíš prostě někdy pohrát máš na to odvzdušnění sadu nebo to děláš pomocí něj.udělátek ?

                  0 0
                  • ghostik  

                    No sada byla homemade. Žeby to opravdu bylo tím? Protože zrovna co jsem zkoušel dnesky znova ty tektra tak ty byly zavzdušněné fest, ale jak se dotkly desek tak brzdily normálně. No možné to je. Bohužel v servise je ted čekací lhůta přes měsíc :D

                    0 0
              • ghostik  

                Co myslíš tou o karkulce? :) Co se ti nezdá?

                0 0
        • Vejr  

          Mám stejnou zkušenost, brzdný účinek jaký popisuješ vydržel jednu sezónu, pak se začly ***** zatuhlé pístky a Avidy šly pryč – podotýkám, že o ně bylo postaráno dobře, 3× prohlídka po cca 2 tisích km, 3× výměna destiček. Nyní SLX, najeto podobně jako na Avidech a nemuselo se nic řešit + účinek je o moc lepší. Kotouče Avid G3 mám doteď a kromě rovnání zatím dobré.

          0 0
    • smith22  

      Juicy 3 už jezdím 6 let a malým výkonem netrpí.Zvláště nechápu to tvé srovnání s Tektro véčkama kdy tvrdíš, že véčka brzdí víc – to by mělo být naopak a rozdíl by měl být sakra znatelný.

      Z toho co jsi popsal mě napadají jen 2 věci – špatně odvzdušněno nebo znehodnocený desky – zamaštěný nebo zapečený – ale to by jsi s tím musel jinak řádit.

      Třeba já jsem ty Juicy 3 za celých 6 let ještě neodvzdušňoval(ik­dyž bych měl :-) a brzdí to pořád stejně dobře.S véčkama nesrovnatelně.

      0 0
      • ghostik  

        Hmmmm. Tak nevím na desky mi to moc nesedí. Možná to odvzdušnení. Zkoušel jsem dvoje Tektro hydraulicke kotoučovky, dvoje véčka (nejsou véčka ako véčka), a formuly rx. Když vezmu jen ten vykon kratkodobý tak to brzdilo všechno podobně. Všechny jmenované jednim prstem brzdily stejně jako moje juicyny 2 ma. Zkusím si pučit od kámoše přední kolo s jinym kotoučem a uvidím.

        0 0
    • mastihuba  

      Pic…s. .:)

      0 0
    • ghostik  

      No, zkusím prohodit desky, kotouče a uvidím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.