Mikro bublinky po odvzdušnění

9 nepřečtených
  • F3RDH

    Vím, že témat skrze odvzdušňování je tady spoustu a na netu také nespočet (vše jsem už prošel). Mám dlouhodobý problém s odvzdušněním čtyřpístových brzd Shimano Saint a už si nevím rady. Zkoušel jsem metodu protlačení kapaliny od třmene do kalíšku stříkačkou, tak i ze shora směrem do třmenu a to obě metody několikrát, pořád dokola (systémem prošlo klidně 200 ml kapaliny). Po protlačení kapaliny, kdy už nelezou bubliny, zavřu na třmenu odvzdušňovací šroub a poté namačkávám páčku, vyleze pár bublinek, poté další a další. Podotýkám, že se to děje jak u přední, tak i zadní brzdy – je tedy nepravděpodobné, že by byly obě brzdy vadné. Zkontroloval jsem obě brzdy a nikde nic neprosakuje, vše těsní. Vyzkoušel jsem několik odvzdušňovacích kalíšků a i stříkaček. Při odvzdušňování brzdu poklepávám, měním pozice třmenu a celé vedení je nastaveno tak, aby třmen byl co nejníže a páčka nejvýše. Nechal jsem to i přes noc, se stlačenou páčkou, a problém to nevyřešilo. V průběhu celého procesu samozřejmě dávám maximální pozor, aby se nikam do systému nedostala bublinka, stříkačku s kapalinou nechávám i několik hodin odstát, aby se do brzdy netlačil olej se vzduchovýma bublinkama. U druhých brzd XT nemám tento problém a ani u žádných jiných brzd, které jsem úspěšně odvzdušnil, pouze tyto Saint dělají tento problém. Nechápu kde se tam ty bublinky pořád berou. Kalíšek na páčce mám už nasazený druhý den, stále promačkávám a stále vychází ven ty bubliny.

    0 0
    • Tomcat  

      Pokud to opravdu odvzdušníte pořádně. Možná by nechtělo odmítat možnost, že je systém vadný a pouhým odvzdušněním ho neopravíte . Tedy že to bude vadná expanzka, Stačilo by na test prohodit páky s těma XT brzdama jestli bublání ustane , nebo se přenese na ty XT…

      0 1
    • Mr.Duck  

      Jak starý jsou ty brzdy?

      Když máš moc bordelu u těsnění na pistku v páce, může se to projevit přesně tak, že tam kolem něj přisaje trochu vzduchu a pak při odvzdušnění, I když zbytek systému nemá žádný vzduch, jen pumpuješ vzduch od toho pístku a ten hned vytlačíš do expanzky.

      Viděl jsem to jak u M810, tak M820, ale vždy po min. 5 letech provozu v prachu a bahně.

      Většinou stačí páku rozebrat, vyčistit a složit. Případně aliexpress prodává nový těsnění. Mají I celé pístky ale jsou prý titanové, originální plast je na tohle lepší.

      0 0
      • F3RDH  

        Ty brzdy jsou sezónu staré, kupované na novém kole. Bahno na nich snad ani nebylo :D. Ale díky za tip.

        0 0
    • MatS  

      Nejsou blbe nalisovany olivy na hadici u pak?

      1 0
      • F3RDH  

        Nic neprosakuje, mělo by to být v pořádku.

        0 0
        • adam320  

          A brzdi to jak?

          0 0
        • Tomcat  

          To je furt dokola. Ono to je v pořádku , nebo chcete aby to bylo v pořádku?.....

          Bud to není odvzdušněné pořádně, nebo je vadná třeba ta expanzka, pokud to tedy neprosakuje a rozhodně oprava nebude zdarma a můžete to plnit litry kapaliny.

          A nebo to neni odvzdušněné pořádně.

          Mimo jaký model Saintů a jaký modelový rok?

          1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.