• BrunoCZ

    koukám co vybrat, poradíte? např. tady

    0 0
    • Blade  

      Prevence, nebo hojení následků?

      0 0
    • MlokCZ  

      Tenhle mám dlouhodobě vyzkoušený jako prevenci a funguje dobře.

      0 0
      • pepek  

        To je horší kup, jak ty tvoje pláště. Indulona stačí bohatě.

        0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        255 za mast, kteoru si natřeš na prdel? Ale to už je zvrhlost. Neblázni. Opravdu si vem pořádně mastný krém. Niveu, Indulonu, zadek si umyj a mamaž. Bude to pálit, ale za 2minutky je po vlku a nepřijemném svedění.

        0 0
      • Karkulka  

        I u mě spokojenost s tímdle krémikem od sixtusu ;-)

        0 0
      • MARIN  

        jako prevence VYBORNY a pouzivam ji i na hojeni kdyz ji pred jizdou zapomenu aplikovat a na to je taky dobra. Jinak man jednu uz 3rok, takze vydrz baleni nadstandartni

        0 0
    • BlickM  

      Nemažu , a když se „blíží“ následky … Infadolan … je většinou po ruce :-)

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Nebojme se nazvat věci pravým nazvy. Prostě, když máme VLKA. Tak nejlepší řešení je si prdku umýt a namazat mazutem(modrou Niveou). Tohle je nejlepší řešení. Používám již několik let a jsem spokojen. Vlk uteče, prdka se napaří a vše je ok.

      Nivea stojí 110 snad kiloveé balení. Nejmění naopak 30 korun a vejde se do taštičky pod sedlo:)

      0 0
      • BrunoCZ  

        ono je lepší předejít než řešit následek

        ten krém by asi neměl být moc mastný, nevím, spíš nějaký co se vstřebá rychle do kůže než nějaký co je mastný a utírá se o vložku

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Máš úplnou pravdu.

          Nivea je spíš řešení po příjezdu domů. Během jízdy se vyplatí nějaké lehčí krémy. Stačí i na ruce, hodně tekuté s vyživným prvkem.

          Pokud si zadek namažeš niveou a pak jdeš na kolo, tak musíš počítat se špinavou vložkou v kalhotech a nekomfortní jízdou.

           

          Jak říkám, mazat ano, ale vždy podle situace…

          0 0
          • MlokCZ  

            To je přesně ono. Od té doby co používám preventivně Sixtus jsem už pár let žádný problém řešit nemusel, protože prostě nevzniknul.

            Možná by jako prevence fungovalo dobře i něco levnějšího než ten Sixtus, ale při spotřebě jedno balení za dva roky opravdu nemám potřebu to testovat, když ten Sixtus se mi velmi osvědčil.

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Ono jde právě o tu spotřebu. Pokud 1× balení drží 2 roky, tak je ok. Ale pokud si člověk maže zadek denně, tak je na čase experimentovat i s jiným výrobkem.

              Tohle téma mě zaujalo, protože sám tím hodně trpím. No trpím spíš po celém dni v sedle, popř. při trekkingu.. A už lecos jsem musel řešit:(

              0 0
              • Rychlej turista  

                No já ti nevím člověče, ale ty tady řešíš jiný problém, ne cyklistický. Vlka prakticky neznám, určitě ne z jízdy na kole. To mazání je proti odřeninám a tím i omezení možnosti vniknutí infekce do těchto ranek. Protože pak se udělají beďáry a ty prakticky zmemožní další jízdu, takže se maže kvůli tomu. Já používám bílou vazelínu nebo infadolan, protože co je dobré pro děti, je vyhovující i pro cyklisty. Idulona taky stačí. Prostě cokoliv je lepší, než nic.

                  
                0 0
            • Krutor  

              Souhlasím s tebou, při tom jak to dlouho vydrží, ta cena je podružná.

               

              Navíc, znám lidi, co žádný prolémy s opruzeninama ****** nemají, takže to občas řeší indulonama apod. To už jsem za ty roky všechno odzkoušel, prevence je zásada a Sixtus mi udělal dobrou službu a tak není potřeba zkoušet.

              0 0
      • MlokCZ  

        Jenže právě, že tohle je trošku nepochopení, k čemu ten Sixtus (ten v odkazu) vůbec je. Vlk je zcela jiný problém, i když i tady může trošičku pomoci preventivní použití Sixtusu.

        Já nemám problém ani se svěděním ani s vlkem, to je úplně jiný problém (na vlka mi až na ten jeden extrémní případ stačila vždy dostatečná hygiena + dobrá vložka). Problém jsou případné odřeniny v kombinaci hodně hodin v sedle + pot.

        Ten krém v odkazu slouží naprosto k jiným účelům, nejde tu o hojivé účinky ve chvíli kdy se problém objeví (a to jakýkoliv), ale používá se to preventivně před jízdou a zabraňuje především odřeninám. A na tohle mně funguje excelentně, používám pouze někdy na delší vyjížďky.

        Indulonu jsem zkoušel nejrpve taky (ten Sixtus dříve nebyl moc dostupný, tak jsem zkoušel dostupnější řešení) a vůbec se mi neosvědčila, bylo to skoro stejné jako když nepoužiju nic.

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Hygiena je opravdu potřebná, ale po celodenním výletu v sedle se člověk v divočině nemá moc šanci osprchovat.

          Možná to bude znít opravdu divně, ale jsme cyklisti, tkaže se nám chtělo někdy v lese na velkou. Takže vykonáme potřebu a pak? Pak je potřeba si umýt zadek, ale bohužel v pustině nemusí být vždy voda a po následující jizdě se vlk prostě udělá.. Přeedjít kousání vlkem je právě s obyč krémem. Mně osobně se to osvědčilo pokaždé…

          Ale jak říkám, mnoho lidem to přijde nechutné si mazat zadek…

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak já jezdím na akce pouze s ubytováním, tedy sprcha večer je vždy, takže tohle u mě nehrozí. Jediné větší negativum pro vlka, co běžně mám je to, že se třeba na celodenní akce delší dobu sedí třeba i po dojetí (třeba na pivu) v tom propoceném.

            0 0
    • Sorin  

      Nejprve sem aplikoval Century Riding cream od Sportique, zkušenost dobrá, cena nic moc, ale uplně nejvíc se osvědčila home made mast z konopí. Hojivý účinky neváhám nazvat zázrakem. Očekávatelný mínusy sou netradiční vůně masti, která ovšem mizí do čtvt hodky po aplikáži a jistý riziko spojený s nutností vypěstovat vlastní konopnej základ. Ikdyž je pravda, že už to není tak horký jako třeba před lety.

      0 0
    • jIrI___  

      Oholená a pořádně umytá prdel je prevence sama o sobě, netřeba pak kupovat různé serepetičky a mít poličku vystavěnou krémy jako nějaká slečinka :)

      0 0
      • roud  

        A když si holíš prdel tak si jak slečinka nepřipadáš ?  ? ?

        0 0
        • jIrI___  

          To ani ne. Neznám totiž žádnou slečnu, která by si prdel holila :). A je to fakt už krajní řešení, které používám výhradně při několikadenních výletech na těžko bez možnosti pořádné hygieny.

          0 0
          • roud  

            radši už to nebudem dál rozvádět ;O]

            0 0
          • petrbw  

            Na takové výlety vozím hojivé vlhčené ubrousky pro mimina.Hojí opruzeniny, lehce promažou, moc nestojí.A po každé potřebě je to dobrá hygiena, pokud není po ruce voda.

            0 0
      • Biker jak Pes  

        Teda nevím, jak sedíš, ale tam, kde sedím já mi chlupy zdaleka nerostou… :)

        0 0
      • Stancek  

        Si fakt holis prdel jo? :-)

        0 0
    • ananas  

      před dlouhou jízdou krém sportique a když už je po ní a náhodou se vyskytne nějaká ta opruzenina tak je výborná ondřejova mast

      0 0
    • BTom1  

      Používám vše od QOLEUM a nejvyšší spokojenost.....

      0 0
    • Pebe  

      Sportique Century Riding cream, měl jsem i Sixtus, ale ta pro mě nepříjemná „vůně“ tea trea oilu byla nepřekousnutelná. Sportique taky voní ale už se to dá překousnout.

       
      0 0
      • Smazaný účet  

        toto je smrádek :)), ale funguje to.

        0 0
        • Krys  

          Najsmradlevejšia detská mazacia gebuzina je Holtov krém. Sme s tým museli istý čas mazať dcéru. Smrdela jak bezdomovec po noci prechlastanej pri táboráku.

          0 0
    • vinnca  

      taky mam problemy s opruzeninama hlavne pri behu ci dlouhem pochodu, hodne mi pomaha to vapno na decke prdelky…jakse to jmenuje…zasyp, slouzi jak prevence, tak represe:)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Po letošním jaře, kdy jsem měl prdel jak po náletu si rozhodně radši připlatím za něco kvalitnějšího. Před jízdou namažu Century Riding Cream od Sportique, jak tady už někdo zmiňoval, po příjezdu Dermazulen (dostaneš v lékárně) a teďka nově ještě na noc jakousi mast z Oriflame, je jí jenom 15ml a je drahá jak čert, ale během pár dnů mám prdel jako novou. Dokonce i po dnešních skoro 7 hodinách je v pohodě a nevidím problém zítra sednout na kolo znovu, což bych normálně asi nedokázal… :P

      0 0
    • BizzyNZ  

      ach boze! tak to je teda tema! jak sa vsetci rozpisali – vyholenci! :) ja by som tuto temu ukoncil pomaly, bohvie kam az zajdete nakonec!

      0 0
      • Krys  

        Zadok na rozdiel od boha, na ktorého sa odvolávaš, existuje. A dokonca existujú aj rôzne problémy so zadkom pri dlhých cyklovýletoch. Nevidím žiaden dôvod, teda okrem obmedzeného intelektu a predsudkov, prečo by sa na túto tému nemohlo diskutovať a vymeniť si skúsenosti.

        0 0
    •  

      Ahoj, já osobně bych ti doporučila na tyto partie mazání konopného původu. Osobně doporučuji tělové konopné mléko. Můžu říct že jsem nikdy nebyla tolik spokojena jako s těmito produkty. Už objednávám pro celou rodinu přes internet :-) konkrétně tady a doporučuju. Je to vysoká kvalita. Oxa

      0 0
    • MirosPikos  

      Testováno na dětech :)

      0 0
    • Martinson  

      Levný a celkem osvědčený Antivlk https://www.lekarna.cz/…ninam-100ml/

      0 0
      • Maka123  

        Jezdím teprve rok, nejraději mám Indolonu modrou – velký kelímek sto korun a na tři měsíce.

        0 0
    • Dag  

      Měl jsem problémy s tzv. vlkem. Vyjížďky nad cca 50km a výše jsem nemohl usedet. Odpruzeniny, atd.. Zkoušel jsem různé přípravky a celkem to pomohlo.

      Nakonec jsem přišel na to, že je třeba vecy na kolo přát v prášku který je určený na praní sportovního oblečení.

      Používám Perwoll Sport a od té doby je po opruzeninach.

      Jednou mi prášek došel, tak jsem vypral v běžném a opruzeniny se hned objevily.

      Komu jsem toto doporučil, měl po problemech.

      0 0
    • doubleingram  

      Vlk mě zatím netrápí ale občas se mi dělají takový zapouzdřený bulky na kopru a v okolních partiích, který občas nejdou vymačknout, bolí to, musí se to složitě propichovat a bolí to jak čert.

      Nemáte s tím někdo zkušenosti?

      Závislost na mazání nebo hygieně jsem spíš nevypozoroval.

      0 0
      • Maka123  

        Radši si toho vůbec nevšímat, tím mačkáním se to jenom zhorší.

        0 0
        • Breakpain  

          Nj jenže když to vymáčkneš, je to asi tak 4× rychleji zahojený, aspoň u mě.

          A pro kolegu výše – netuším co s tím, dělá se to v závislosti na tom, jak dlouho sedím na sedel. Když jezdím do hodiny, je vše OK. 2h jsou diskutabilní a kolem 4h už je zaděláno na problém :-/ …

          0 0
        • doubleingram  

          Jen že když to neřešíš, tak už se toho pak vůbec nejde zbavit Resp. Někdy to vůbec nejde vymačknout.

          0 0
      • MirosPikos  

        Přesně na tyhle boláky výborně zabírá výše postovaná Weleda.

        0 0
      • Karlos009  

        Na ty zapouzdřený bulky mi skvěle funguje Tee Tree olej. Nepropichuju, vmasíruju olej, večer a ráno a je po bulce. Funguje to i na jebáky, i když ty už mě (vzhledem k věku) moc netrápí. :-)

        0 0
        • doubleingram  

          Kez by to u me bylo tak jednoduchy, je bulka a bulka. Na ty co obcas mam by nefungoval ani technickej benzin, natoz „placebo“ tea tree :)

          0 0
          • Espen  

            Taky se mi dělaly. Preparoval jsem to stejně jako ty, jednou jsem musel i na chíru, aby to propíchl. Teď už nějaký čas klid,od té doby co po záchodě vždy umyju řiť.

            0 0
            • doubleingram  

              Hygienu v tomhle směru mám celkem přísnou. Ale může to být.

              Zkusím Antivlka a uvidíme.

              0 0
          • Karlos009  

            Tee Tree rozhodně není placebo. a mě to fakt funguje. Jak se mi začně dělat vřed, potírám ho ráno a večer a pomalu zmizí. Nikdy se mi nestalo, že bych to musel řešit „chirurgicky“. Ale jestli tě to píchání ****** baví. :-)

            0 0
    • odik  

      Krémy dobrý, používám co je doma, niveu, manželky tělový mliko, ale taky dost podle myho záleží na sedle. Jezdím na hodně stařičým Brooksu a v pohodě i 6,7 hodin.

      0 0
    • MAXXX  

      Zdravim, oteviram znovu toto tema. Chci se zeptat na nejake nove zkusenosti od posledne co jste resili mazani na zadek. Pouzivam tu Weledu, ale chtel bych zkusit neco " profesionalnejsiho " . V lete mi ceka dlouhy zavod, a uz ted to chci preventivne mazat. Diky za kazdy tip.

      0 0
      • Martinson  

        https://www.lekarna.cz/…ninam-100ml/ levný a osvědčený

        0 0
      • JFtryall  

        Ja pouzivam konopku a taky dobry.

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Mazani je sice dobra vec,ale doporucuji prdel na dlouhe sedeni v sedle pripravovat dopredu,takze hlavne prdel na sedle ktere vyhovuje dobre osedet. Sedlo+vlozka v kratakoch a zvykla prdel na dlouhe sedeni=bez vlka :-)

        0 0
        • n_bye  

          Jak se tohle trénuje na desetidenní cestu na těžko, kterou člověk absolvuje v jedněch hadrech? To je zase chytrystika bože.

          0 0
          • plzakj  

            Jezdis v lete 2 tejdny do prace a z prace v jednech hadrech, v praci se neprevlikas, doma se nesprchuhes ;-)

            0 0
          • Tencovozikmin  

            Hele ty božo a kde je v dotazu psáno že pojede na prasáka v jedněch hadrech na těžko 10 dnů? To jsi vydedukoval kde?A na težko 10 dnů v jedněch hadrech bez možnosti si oprát nebo se umýt to jako fakt jo?

            0 0
            • MAXXX  

              V jedněch hadrech sice pojedu, ale minimálně jednou bude možnost si věci vyprat klasicky v pračce.

              0 0
      • wego1991  

        Jen technická: jako ,,prevence'' se tyto přípravky mažou před nebo po vyjížďce?

        0 0
    • Guxx  

      Aktualne se mi osvedcilo tohle:

      https://www.lekarna.cz/…0522-195338/

      funguje bez ohledu na delku vyjizdky a pocasi..(takze typicky na leto)

      Pokud neni extra vedro tak mi staci Sixtus

      Rybilku uz jsem zcela zavrhnul.-)

      0 0
    • MAXXX  

      Diky hosi, vyzkousim.

      0 0
    • rask  

      Srovnání oněch Chamois krémů: https://road.cc/…amois-creams

      0 0
    • mirage  

      Sportique, je dobrý a pomáha a je jen na přírodní bazi

      0 0
    • Delkim  

      Nedám dopustit na sprej Crotch Guard. Ideální způsob aplikace, protizánětlivé složky, atd…

      Použití před i po švihu.

      https://road.cc/…kin-care-oil

      0 0
      • MAXXX  

        Googlil jsem, možná špatně, ale u nás na nějakým e-shopu jsem ho nikde nenašel.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.