Mapa s vyznačenou kvalitou silnic

14 nepřečtených
  • Egesi

    Čau,

    Neexistuje náhodou na webu něco jako interaktivní mapa silnic s vyznačením kvality povrchu? Podle které by se daly plánovat švihy na silničce.

    Např. dneska sem se navezl do totálně rozmr… silnice, která se ale dala předem objet jinudy, kdybych se mrknul do mapy a viděl tam např.červenou linku = tudy na hovno, tak bych to vzal jinou cestou. (ale jinak bylo uplně nádherně, doporučuju navštívit Drahanskou vrchovinu a Mor. kras – silnice i mtb, je tady fakt luxusně :)

    Jestli to neexistuje tak by to mohl být zajímavej otevřenej projekt mapy pro cyklisty, něco jako wikipedie třeba. I s dalšíma vychytávkama, např. cykloservisy po cestě, hospody atd., mohlo by to sloužit široké veřejnosti i motoristům vlastně, včetně třeba lestních a polních cest atd.

    Nechce se toho někdo ujmout? :) Třeba krásná diplomka by to mohla být :)

    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      A co aktualizace, to asi diplomant už řešit nebude… Víš, jak to chodí, většinou něco podlehájící aktualizaci rychle umře. Ale zkus napsat googlu, ten to má nasnímané :)

      A motoristům ne, jen to neee :)

      0 0
    • camillio  

      Já na podobné účely, pokud jedu někam hodně za humna, chodím na streetview. Zmapované je tu už kde co, dá se podle toho orientovat. Sice to není všelék a po zimě bude lecos minulostí, ale lepší než drátem do oka…

      S cyklisty bych na spolupráci moc nevěřil. Sám mám občas problém si naklikat vlastní mapu do bikemapu, představa že někomu ještě datlím, kde to stálo za pytel a kde je hospoda (u kterých ale stejně nestavím) mě nenaplňuje pocitem obecného blaha.

      0 0
    • hony007  

      Existuje mapa (cyklostezek) Brno a okolí sever, až ke Svitavám, ke které byla i knížečka s cestama a na nich vyznačená kvalita. Mám ji doma, ale je tak 10 let stará a nevím, jestli existuje její aktualizace.

      0 0
      • Egesi  

        Tyjo super, tam zrovna bydlím :), hodíš sem třeba autory atd., třeba vydávají nový verze… dík

        0 0
        • hony007  

          Je to tato ale přeci jen rok vydání 2006, takže podklady ještě o rok až 2 starší.

          0 0
    • cvtracktor  

      No ty už chceš koukám víc než já. Používám mapy cykloserveru. Protože uvažuju o koupi silničky, tak si všímám, jak moc odpovídá značení. Plná čára – silnička, čárkovaná – trek, tečkovaná – horal. V Česku zatím spokojenost. Včera jsem jel na horalu v okolí Božího Daru po Německu jen po cestách značených pro silničku. Polovina cest byla pro treka, část vyloženě pro horala. Byl jsem na horalu, takže jsem byl spíš rád, než že by mi to vadilo. Ale jinak se na to vůbec nedá spolehnout :-(.

      0 0
    • TeryPV  

      No jo no…to jsou ty cyklobuzny :-) Že vás to furt baví :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.