Liberta - protáčení klik, pomoc s problémem

14 nepřečtených
  • Fran-tic

    Zdravím,

    mám starou esku a problém se středem (nebo klikami). Vložil jsem ilustrační foto typu. Když šlápnu, kolo jakoby na pastorku zabere, ale protočí se mi v ose-klikách. Neodkážu to přesněji popsat, je to jakoby byla sjetá osa, jen to přeskočí po hranách, ale kolo nezabere – nereaguje na šlápnutí. Dá se definovat, čím to je, ať vím, jak to řešit popř. co shánět nové? Díky za každou radu.

    0 0
    • Fran-tic  

      pro místní fajnšmekry…řetěz na kole mám, takže tím to není :D

      0 0
    • kubad  

      pravdepodobne odesla vzadu volnobezka, to je to ozubene kolecko na zadnim kole :-)

      nova stoji neco pres kilo,

      0 0
      • Fran-tic  

        díky, samotnému by mi to trvalo věčnost, než bych přišel na to co a jak. Je možné, že by to mohlo být i něco jiného (ať vím, jestli můžu objednat ji)? I když mě teda moc nenapadá co.

        0 0
        • kubad  

          problem je v zadnim kole, bez s tim do servisu, tam to daji do kupy

          0 0
    • Mamut  

      Ten pravy klinok vyzera dost divne. Co takto ho zaklepnut?

      0 0
      • zichis  

        co si přečíst úvodní text? ;-)

        Jinak, pro Fran-tic: servisovat torpédo už vyžaduje trochu technickýho nadání a nářadí. Obojí mám a stejnak bych nevěděl co s tím. Normální závada byla, že to slabo brzdilo. To se dalo opravit. Ale že nezabírá volnoběh možná znamená neopravitelnou závadu.

        zkus projít http://www.bike-forum.cz/…o-naboj.html

        0 0
        • zichis  

          Tak dle toho co píše hroch, by to mohla bejt naopak závada snadno opravitelná. PPD někdo použil vazelínu v místě kam patří olej. Tím došlo k zalepení válečků zabírací hlavy.

          V tom případě by stačil základní servisní postup: Rozebrat-vyčistit-složit. Případně ještě vyměnit brzdový válec za nový, kdyžuž se do toho leze. K dostání v každém solidním cykloservisu :)

          0 0
        • nox159  

          jake technicke nadani a naradi na to potrebujes? vzdyt tam mas jednu matku kterou oddelas na zbytek naradi nepotrebujes ne? a kdyz to negunguje tak je to bud premazane nebo je tam bordel… takze vycistit slozit a bud to jede nebo ne, kdyz ne pak to az zacina byt problem…

          ja bych se toho nebal vsechno je nekdy poprve :)

          a hlavne u toho vraku nema moc co zkazit…

          0 0
    • Flegmatik  

      U těhlech klik se taky stávalo, že nevydrželo to nalisované, vroubkované spojení kliky a převodníku. Není to tím? Podle popisu by to být mohlo. Převodník se prostě otáčel nezávisle na klice. A to pomůže buď to nechat svařit nebo sehnat jiný převodník.

      0 0
    • fendelik  

      Využiji tohoto vlákna k dotazu ohledně klik. Chtěl bych vyměnit na Libertě na obrázku středové složení s klikama. Tušíte někdo jaké prosím koupit, respektive objednat na netu? Další pak ráfky. Existují nějaké černé třeba na 5, nebo 6-kolečko dozadu a i nový dopředu? Oba ideálně v černé barvě, a samozřejmě pokud tam půjde to 5-kolečko narvat… Díky za každou odpověď…

      0 0
      • Val  

        co se tyce rafku, pokud je to 622 tak pouzivam tyto zapletena kola, zatim k vlastni spokojenosti, jsou cerna (krome brzdne drahy :)

        http://www.dajsport.cz/…roubovaci-ru

        na stredove slozeni nejsem odbornik, ale predpokladam, ze by melo stacit si zmerit delku ramove trubky kde je osa umistena a delku osy a podle toho koupit novou, odbornici me kdyztak opravi

        0 0
      • iiki  

        Je otázka, jestli vyplatí do toho investovat. Za mne – ano, stavěl jsem zimní obludku městskou, trocha času a díly z podponku a výprodejů a je z toho fungující stroj.

        Kliky budou v současné době asi jen na 4hran. Pro ty kliky co tam jsou, tak klínkáč střed, nejlíp zapouzdřenej Kinex (jesli se podaří sehnat)

        Ráfky sehnat dle zadání (barva, velikost), náboj lze i na kazetu (vyskládáš pastorky v podstatě dle potřeby a nebudou problémy s ohýbáním zadní osy), např. strá Acera, ubráním podložek se udělá správná rozteč (u toho kola 122 mm ?), hotový záplet na volnoběžné Xkolečko tam půjde taky, musí se šířka zúžit na rozteč patek a pak ráfek docentrovat – patky se dají i lehce roztáhnout, ovšem nepřehánět.

        0 0
      • egyptian-lover  

        Prosím Tě…Když tu teď vidím ten Tvůj stroj tak bych Tě moc poprosit zda-li bys mi nemohl nafotit všechny samolepky z té Tvé Liberty co tam na rámu a vidlici jsou?…Dnes jsem se tu na ně ptal v jiném vlákně a moc bys mi pomohl…Teď jednu Libertu s kamarádem renovujeme a schází nám už jen samolepky a já bych si je udělal ve vektoru.Nějaké detailní fotky by nám moc pomohly…Budu Ti moc vděčný…kdyžtak můj mail je : egyptian-lover@seznam.cz

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.