• Kos_CZ

    Zdar všichni!

    Rozhodl jsem se tento rok znovu zorganizovat 24-hodinový závod/vyjížďku, kterou mí známí před lety páchali – Le Maňas 2023. Pro mne osobně to bude závod se sebou samým, pro někoho zdatného spíše delší vyjížďka. Předpokládaná délka vyjížďky/závodu do cca 400 km. Start je v plánu 24.6.2023 v 10:00.

    Pokud by se chtěl někdo přidat a případně to vzít soutěžně, pak bude pro prvního v cíli připravena čokoládová medaile o hmotnosti 1 kg.

    A aby to nebyla nuda, průjezdné body se budou losovat hodinu před startem.

    Více info na https://lemanas.cz/

    0 0
    • Kos_CZ  

      Takže první obnovený ročník se uskutečnil nakonec včera na trase Kralupy nad Vltavou -Drážďany-Kralupy nad Vltavou (Praha).

      Jen co se trochu posbírám, napíši report…

      3 0
    • Kos_CZ  

      Start obnoveného závodu/jízdy Le Maňas 2023 byl v Kralupech nad Vltavou 1.7.2023. Bylo nás, vzhledem k ohromujícímu zájmu o účast, celkem… dva. No a kamarád bydlí kousek od Kralup, takže místo stratu se tak nějak nabízelo. Vyráželi jsme těsně po desáté na Veltrusy, kolem zámku a dál podél vody na Mělník a pokračovali po levém břehu až do Roudnice nad Labem, kde jsem si dali v restauraci normální oběd. Mno… tedy normální… Jako hotovku měli svíčkovou a tak jsme si poručil dvojitý knedlík.

      Paní si mne změřila pohledem a povídá „Opravdu?“.

      „Ano!“ odpovídám já.

      „Paní s pochyby v hlase: "..ale to je 12 knedlíků!“

      „Jo..!“ odpovídám já a obsluha nás opouští s pochybovačným výrazem o mém duševním zdraví ve tváři.

      Ano, trochu jsem machroval ale doufal jsem, že to budou klasické napěněné knedlíky (konzistence houbičky na nádobí). Kdyby to byly knedlíky co dělá moje máma (s kusy housek v hutném těstě), tak jsme mrtvej! :D

      I tak jsem ale věděl, že musím jíst rychle, protože jen co zaženu prvtní hlad, už to budu do sebe soukat pomalu. Dal jsem to a kolega one paní po pár minutách hlásil do vnitřního lokálu „…on to snědl!“ Jídlo bylo dobré a jel jsem na něj další skoro dvě hoďky.

      Foukalo ovšem od západu, takže všechny kousky cesty na západ byly tlačenkou proti větru.

      V Ústí stavíme na benzínce a doplňujeme cukry.

      Pak se vítr stočil trochu více na jihozápad a tak nám cesta mezi Ústím nad Labem a Děčínem utíkala o poznání veseleji. Cesta je víceméně bezproblémová, jen moje plánování nebylo bezchybné a tak sem tam dojde na gravelový úsek, případně si chceme odskočit a čilý provoz nám to bez veřejného pohoršení znemožňuje.

      Další doplnění cukrů probíhá až Pirně, kde kolem sedmé nakupujeme v místním obchoďáku. Opět nějaké džusy, gumové medvídky, housky, salám atd. Najíme se a vyrazíme do Drážďan, kam dorážíme dvacet minut před devátou na Schlossplatz. Chvilku si to tam fotíme, objedeme centrum a lehce po deváté vyrážíme zpět s úsměvem na rtech, neb už jsme za půlkou…

      Bohužel počasí začíná pracovat na tom, abychom se nenudili – obloha se zatahuje a kvapně se k nám přibližují srážky, jak si kontrolujeme na radaru. Dobr je, že nám fouká víceméně do zad, či zezadu z boku, horší je, že tentokrát pršet bude. Podvědomě přidáváme, ale před Pirnou dojíždíme už za tmy chlapíka na handbiku, který má jen blikačku vzadu, ale vepředu nic – jede po tmě. Blázen! Lámanou němčinou se ho ptám zda „Kein licht?“ – prý že „Nein…“ – a pak ještě něco, ale tomu nerozumím. Jen z tak nějak mi z fragmentů dochází, že si vyjížďku natáhl o trochu více, než původně chtěl. Po pěti minutách nám přeje (asi) šťastnou cestu a že už je doma (padlo slovo „house“). Tak ho opouštíme a jedeme dál svůj závod před deštěm.

      (Jak jsem si posléze našel doma, pán je hustej týpek, co na handbiku najede hrozný dálky: https://www.strava.com/…tes/14553260)

      Pomalu začíná krápat a krápání houstne. Stavíme a zalézáme do přístřešku na nádraží Kurort Rathenu, kde počkáme až přeprška přejde – občerstvíme se a zjišťujeme, že naše zásoby pití povážlivě klesly, zato možnosti někde něco koupit v Německu v sobotu v půl jedenácté večer jsou dost mizivé. Pokračujeme za občasného sledování radaru dál, planě zkoušíme, zda by třeba v Königsteinu něco nebylo, ale městečko jak po vymření, tak jedeme dál. Pomalu začíná pršet a je to tentokrát poněkud silnější – pěkně masivní kapky a houstne to – nikde tu není nic kam by se dalo schovat, tak berem první dostupné místo – drenážní proluku pod železniční tratí kam zalezeme a kde se hodinu schováváme před deštěm. Tedy původně jsme se tam měli schovávat jen asi 20 minut, jenže místní terénní nerovnost způsobila, že původně malý mrak nad námi začal nabírat na velikosti a nehodlal odletět. Takže navlékáme nepromokavé věci a jedeme dál, abychom se o 45 minut později schovávali opět, tentokrát pod železničním mostem kousek před Děčínem.

      Při průjezdu Děčínem stavíme na Benzině, která je okupována ze zadní strany místní postavičkou jménem „Božka“, který pořád řve do okolí „nadávky“. Zatímco se občerstvujem, Božka přichází k nám před vchod Benziny, sedá si, ale ztrácí rovnováhu a svalí se na na záda. Zvedne se, zapaluje si cigáro a ptá se, zda jsme češi. Oba ho ignorujeme a tak další „diskusi“ táhne sám Božka:

      ***„Jste Češi?“

      "Rozumíte česky?

      „To já sem ušel 70 kilometrů! A sám, bez kola!“

      „Ujeli byste 70 kilometrů?“

      „Neujeli! A já to ušel sám, protože jsem Božka!“***

      Mezitím dohulí, a se slovy „Ste dementi!“, " Nejste Češi!" odvrávorá do tmy.

      My dopijeme, dojíme a pokračujeme na Ústí, kam dorážíme půl páté.

      Kupujeme klasické kombo cola+něco a pokračujeme celkem bez problémů směrem na Litoměřice. Cestou využíváme nulového provozu a jedme víc po normálních silnicích a tím objíždíme značnou část gravel úseků. Další schovku před deštěm máme na autobusové zastávce po průjezdu Terezínem a poslední v Nové vsi (opět benzínka). Do Kralup dorážíme takřka na minutu přesně po 24 hodinách – Starkys je skoro doma, já musím ještě do Prahy – podél Vltavy (Řež objedu vrchem) a pak přes Stromovku, Letnou a Strahov dorážím po dvou hodinách domů.

      Celkem jsem najel 383km, celkový čas 26 hodin a čtyři minuty.

      Takže zase za rok!

      10 0
      • Smazaný účet  

        Jste borci! Video bude?

        0 0
        • Kos_CZ  

          No něco málo ano, ale musím to sestříhat, takže to pár dní zabere…

          0 0
      • jecnak  

        Pěkná práce. Jen ty stezky by mě asi zabily (teda spíš lidi). Co pár fotek?

        0 0
        • Kos_CZ  

          Tak fotky…

          4 0
          • Aduldinho  

            TVL, ty knedle nemaj chybu, to bych se už nehnul, ani po klasické porci, na kole fakt knedle neee :-)

            2 0
          • Smazaný účet  

            Dobrý :-) Takhle jsem se jednou nadlábnul a po 20 minutách jsem si poblil přední kolo.

            0 0
          • Cabasekxxx  

            Super. Ale tohle sežrat tak mě vezou. Natož abych sedl na kolo a někam jel.

            0 0
          • mart910  

            ty knedle nechapu, sak to nema zadny energicky prijem a na straveni spotrebuje telo jeste vic energie nez z toho obeda prijalo :D

            0 0
            • Kos_CZ  

              Tradiční houskový knedlík – 100g: Energetická hodnota 228 kcal, Bílkoviny 7,5 g, Sacharidy 46 g, Tuky 1,3 g

              Nějaké sacharidy v tom budou, v omáčce taky a hlavně na to naše tempo tohle stačilo.

              0 0
              • mart910  

                Jasne sak v pohode, kdyz to vyhovuje :) Ja bych se uz nezvedl ze zidle :D

                0 0
          • BB  

            ale těch knedlíků je jenom 10 :D

            0 0
      • Aduldinho  

        Parádička, hoši, jste borcí, těším se na video! ;-)

        0 0
    • AussigBiker  

      Tak to gratuluju, to je super vykon! Ja jezdil nejdal na HT a pak na sterkoletu doooost pomalu z Phy do UL, bohužel me trochu zbrzdily zdravotni problemy nakonec na par let, ale ted o svatcich konecne snad zase konecne vyjedu.

      0 0
    • nomecz  

      super vejlet i report a kdo nakonec vyhral ? :-)

      0 0
      • Aduldinho  

        Ten co strávil těch 30 knedlíků :-D

        0 0
        • JakeF  

          To jakože někdo opravdu zvládnul sníst 40 knedlíků? :D

          0 0
          • nomecz  

            ano 50 knedlíků je fakt dost :-)

            1 0
            • Aduldinho  

              Tak sem je raději přepočítal, je jich „jenom“ 10 :-)

              0 0
              • Kos_CZ  

                Jo, byl jsem plnej, ale žádný drama to nebylo – byly to takové ty napěněné mrchy, takže se to v pohodě vešlo a nehoda v podobě „zpětného proudu“ nehrozila…

                1 0
                • Aduldinho  

                  OK, na tvou počest si dám dnes tedy také knedle, ale na kolo půjdu až snad někdy po 16h :-)

                  1 0
      • Kos_CZ  

        Já, protože jsem ujel víc… :D

        Ale vážně – kdyby nás jelo víc, měl jsem pro nejzdatnějšího/nej­rychlejšího připravenu cenu – čokoládovou medaily pro vítěze 1kg (připravenou = počítal jsem s tím, že jí vyrobím a vítěze obdaruji).

        Jenže tak, jak jsem „událost postavil“ to vypadalo spíš jak phishingová akce na vytažení osobních údajů než seriózní pokus o nějakou cykloakci. Tak snad příští rok bude ochotno jet více lidí… Uvidíme.

        0 0
        • Hykal  

          Hele tady to zapadlo, do toho bych šel.

          0 0
        • AussigBiker  

          Snad natrénujur a třeba bych se s váma příští rok svez z do UL nebo z UL do Drážďan. Ale posledních pár let mě naučilo, že nemá cenu plánovat :). Když to sem pak napíšeš příští rok, tak si snad všimnu a když tak se přihlásim a na kousek cesty.

          1 0
          • Kos_CZ  

            Pro upřesnění – nepojedeme zase do Drážďan, ale někam jinam – jen ještě nevíme kam. Třeba to uděláme tak, jak jsem původně zamýšlel – že každý podá návrh a ten se hodinu před startem vylosuje… Uvidíme. Každopádně mi včera během dne, kdy jsem vysedával u práce, trochu ztuhlo koleno, takže to nějaké následky má… :D

            0 0
            • AussigBiker  

              Jo aha, jasný. Tak to sem napiš a uvidíme. Chápu. Já si dal 25km pěšky a 3 tejdny jsem kulhal :D

              0 0
        • nomecz  

          musis poresit marketing :-) kdyby to nebylo na druhym koncu republiky tak jedu taky

          1 0
    • Starkys  

      Za mě nakonec povedená akce. Na to, že jsme nakonec jeli jenom dva, tak myslím, že to stálo za to. Určitě pokud příště bude větší parta bude to ještě lepší. Hodně jsem se toho bál, přeci nás čekalo spoustu hodin v sedle. Ale nakonec to hodnotim tak, že už teď se těším na další takovou hovadinu :-D

      A samozřejmě nejlepší moment celé akce jsou ty knedlíky, sám jsem nechápal jak si to do sebe mohl narvat a šlapat.

      Každopádně sem si díky tomu vylepšil svůj rekord a ujel 359km na jeden zátah. Zároveň skvělá příprava na Okolo republiky. Zdravotně vše dopadlo pro mě dobře. Vyspal jsem se z únavy a už sem vymýšlel kam bych jel.

      Kos_CZ: Snad to koleno bude dobrý a nezpůsobí to komplikace na start Okolo republiky a ještě jednou díky za tuhle akci. Bylo to super!

      3 0
    • bobson41  

      nechal jsem se vámi inspirovat , tak jsem si to dal taky , jen ne z Kralup , ale z Neratovic , tak jsem to měl o 4km kratší :-)

      3 0
    • Kos_CZ  

      Tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych z toho zmatlal nějaké video. Jak to nedělám často, tak mi to nejde moc od ruky…

      https://youtu.be/gWmBmy5_q0s

      4 0
      • bubman  

        Super video. Pánové klobouk dolů před vámi. Dušane zdravím tě a ani jsem nevěděl, že něco takového jedete. Dobrá práce.

        0 0
        • Kos_CZ  

          Tak se přidej příště.. :)

          0 0
          • bubman  

            No na rovinu já bych to asi nezvládl :-)

            0 0
            • Kos_CZ  

              Hele, ono je to hodně o hlavě – člověk se nesmí rozsypat z představy, že je to hodně kilometrů a současně musí jet na pohodu, protože je to daleko. Ale protože nejde o závod (což tohle nebyl), tak jsme jeli podle sebe, když bylo potřeba, tak jsme se zastavili atd.

              Ještě je výhod a v tom, že jsme si prostě se Starkysem sedli, co se týká jízdního stylu – vyhovuje nám podobné tempo i délka jednotlivých úseků a současně si nelezeme na nervy (tedy doufám, že mu nelezu na nervy). :)

              Občas jedeme mlčky, když je něco zajímavého, tak o tom poklábosíme. Je to o tom si to užít a ne se na tom zničit a tak se k tomu musí přistupovat…

              0 0
              • bubman  

                Jo tak nějak to bude. Je fajn, že jste si sedli. Ale na mě je to fakt moc. Každopádně v mých očích jste borci.

                0 0
      • kerim  

        Klobouček, vypadá to pohodově, až na tu kilometráž:-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Hezký. Něco na těch videích od tebe se mi líbí a nemůžu přijít na to co. Asi ta pohoda. Čekal jsem, že se objeví Božka :-)

        0 0
        • Kos_CZ  

          No Božka se tam neobjevil, protože to nestálo za ten risk, že nám bude něco dokazovat. :D

          A díky za pochvalu – já většinou nemám naprosto představu, když to točím, co z toho vyleze a až teprve na konci zjišťuju co vlastně mám a co z toho půjde dát dohromady. A protože nejsem ani dobrý řečník a ani nemám nějak libozvučný hlas, tak prostě ve většině případů nechám jen obraz a doplním ho nějakou pohodovou muzikou a doufám, že to nebude úplná tragédie.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jasně, ony ty místní figurky bývají sice zábavné, ale taky dost otravné a je lepší na ně nereagovat :-)

            Vlastní hlas se nelíbí nikomu. Jsou na to i nějaké studie, proč tomu tak je. Na Okolo republiky jsi to ve videu okomentoval pěkně k věci. Nemumláš, nepištíš a navzdory varování ani nejsi nijak sprostej :-)

            0 0
      • Aduldinho  

        Moc pěkné, Kosi, hned bych se přidal, tu cyklo do Drážďan sem jel už hodně dávno s kamarádem a kamarádkou na MTB s brašnama a přespali jsme v Drážďanech, zpět vlakem do Chomutova, díky za vzpomínku ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.