• monty11

    Dovolím si menší sociologický průzkum… :D

    Ve své okolí mám tři bikery (24–31let),kteří jsou stabilně singl s tím,že žena nedokaže pochopit jejich lásku pro takový způsob života. Máte to tak i ostatní? A co říkáte na ženy bikerky?

    0 0
    • Smazaný účet  

      25 let a sem singl. Ze by na tom neco bylo? Zenska se mi do denniho harmonogramu vazne nevleze :-D

      0 0
    • Déčko UH  

      Nevím jestli je tu vítán i názor opačného pohlaví, každopádně víš že je to i obráceně? Vlastní zkušenost..a pochopení nenalazeno dodnes..takže raději singl, než věčně něco vysvětlovat, zpovídat se, omlouvat se atakdále atakdále..

      0 0
      • Concorde  

        To bude ale hodně ojedinělý případ :)

        0 0
        • selmicka  

          Neřekla bych .. Jezdím traily, RS, po lesích a loukách, už přes 10 let sama. Po většinu toho času (nedobrovolně) singl. Chybí příležitosti k seznámení. Po lesích těžko někoho potkáš, a pokud ano, jen se za jízdy pozdravíte a minete :-(

          0 0
          • skorpion  

            nevies simulovat defekt? ;-) Dobre sa zoznamuje na cyklodovolenkach. Teda zenam. Pomer chlapov a zien je tam odhadom 9:1. Cim oddychovejsia dovolenka, tym sa pomer priblizuje k 5:5. Opacny extrem, 1:9 asi nikde nebude :-)

            0 0
            • monty11  

              Osobní zkušenost-opravdu jsem píchla kolo. Takové bohem opuštěné místo. Tak si v klidu na „cestě“ opravuju. Najednou se za mnou ozve Bacha jedu! Chlapec kolrm mě prosvištěl ani nepřibrzdil :D

              0 0
              • scret  

                bodejd, treba myslel, ze jsi nejaka uchylacka, co predstira defekt… rychle pryc:))))))))))))

                0 0
              • jenda95  

                no jestli jsi stala v pulce strava segmentu… :)

                0 0
            • selmicka  

              Ne, to vážně nedovedu. Lákavá představa :-/ Jak někde na trailu nastražím kolo s defektem a budu číhat, až se odněkud z lesa vyřítí biker, aby mi se mi velmi ochotně nabídl pomoc. Možná by to mohlo zafungovat, muselo by však být splěno několik podmínek:

              1. Výběr místa a času je naprosto zásadní a klíčový. Musí to být někde, kde je vysoká pravděpodobnost potkat někoho, s kým si budu rozumět, a být na tam ve správný čas.
              2. Pokud si vyberu správné místo a čas, pak ON musí jet dostatečně pomalu, aby mě stihl zaregistrovat a vyhodnotit situaci (tzn. vidí bikerku v nesnázích, rozhodne se zastavit a nabídnout pomoc). Bikeři se po trailech řítí většinou rychlostí, jakou jim dovolují jejich možnosti (schopnosti), tzn. velmi rychle.
              3. Dalším předpokladem je, že biker bude mít odvahu oslovit bikerku v nesnázích, tzn. není to plachý introvert, nebo sobec, který se stará jen sám o sebe a na nikom dalším mu nezáleží (osobní zkušenost monty11 výše to jen potvrzuje).

              Z toho je jasně vidět, že splnění všech těchto podmínek je velmi nepravděpodobné, limitně se blížící 0.Nevylučuji, že se to stát může, že má holka skutečně defekt a projíždějící biker jí nabídne pomoc, ale je to spíš o náhodě. Nebo znáte někoho, kdo by se takhle skutečně seznámil?

              0 0
              • Lišák  

                Ad 2) musíš defektit v mírném stoupání.

                Mám pocit, že nějaký bajkfórista tady jednou něco takového psal, že má za manželku defektobikerku.

                0 0
                • Petr L2  

                  Já bych to moc neřešil, potkat někoho zajímavého je o náhodě a ta se nedá naplánovat, čím víc se do toho tlačí, tím jsou výsledky většinou tragičtější.

                  0 0
                  • selmicka  

                    Přesně, proto nechápu, že to tady pořád někdo radí.

                    0 0
                  • skorpion  

                    nahoda je najlepsia. Ale ked nahoda nefunguje, musis ju naplanovat :-) Aspon trochu. Vacsiu sancu mas, ze stretnes ladoveho medveda v Arktide, nez v Afrike.

                    0 0
                • scret  

                  presne tak, musi se cekat ve stoupani a ne ve sjezdu…

                  Selmicko, rada pro priste:)

                  0 0
                  • jenda95  

                    Ne ne, ve stoupani lidi honi segmenty. pichnout musis nahore, v idealnim pripade tam dotycny jako nejlepsi ze skupiny stejne zastavi, protoze bude cekat na ostatni ze skupiny. Kdyz bude stat, tak uz mas napul vyhrano (se seznamenim i s defektem) … a navic nebude moc popadnout dech, takze ziskas cenne sekundy na konverzaci

                    0 0
                    • scret  

                      nevim, co si kde lidi honi, ja dneska uz v kopci maximalne tak svoje plice:))

                      0 0
              • Smazaný účet  

                Podle mě jsou single holky po 30tce buď prdlé, ošklivé, nesnesitelné, příliš náročné a vybíravé, nebo všechno dohromady. :0)

                0 0
                • mr.antik  

                  spíš rozvedené

                  0 0
                • selmicka  

                  Souhlasím, na mě sedí to ‚příliš náročné a vybíravé‘ :-) Někdy jsem i nesnesitelná (když mě něco štve, nk každý má své dny). Jo a jsem taky blázen do kola :-D

                  0 0
                • scret  

                  nemusi byt pravidlo… treba se clovek trefi do jejiho „okna“..:)

                  0 0
                • Petr L2  

                  Jseš vedle :-)

                  0 0
                  • ememem1  

                    naopak trafil presne. ked tak pozeram tie tvoje prispevky, nebudes ty nieco ako teoretik?

                    0 0
                    • Petr L2  

                      Co jako máš na mysli? Ono asi záleží kde se člověk vyskytuje a kde pracuje, co já potkávam sigle slečny, jsou v drtivě většine ok, zato když jsem chodil s dětmi do školky, často mi vrtalo hlavou, jak je možné že tak hloupé nebo ošklivé ženské neměli potíž sehnat partnera ☺

                      0 0
                      • Espen  

                        To je debata na dlouho. Ono je i dost hloupých chlapů, kteří radši sáhnou po tupý ženský, než po tý, co jim bude doma do všeho kecat.

                        0 0
                      • Pedro404  

                        Proč by blbý ženský nemohly najít partnera? Blbejch chlapů je spousta.

                        0 0
                      • ememem1  

                        prvacast je dosy mimo, na prvy pohlad sa to moze zdat ale opak je pravdou. s tou druhou by sa dalo suhlasit:-) , s poslednym potomkom som uzodmietal chodit na ihrisko lebo uz som tie slepice nedokazal ani len ignorovat.

                        0 0
                        • Petr L2  

                          Hele vymlouvat ti to nebudu, mě je to fuk, prostě konstatuji, že pěkná, chytrá, sebevědomá a soběstačná holka to má s hledáním partnerů daleko horší než ty ostatní, alespoň v našem okolí to tak je. S tím nic nenadělám. Stejně tak po zkušenostech ze školky a prvního stupně na základce se zdá, že blbé a je jedno jestli pohledné, či ne, se vdají bez větších potíží, byla jich plná škola. Třídní schůzky byly očistec.

                          0 0
                          • Ossis  

                            „pěkná, chytrá, sebevědomá a soběstačná holka“… ale vydržet se s ní prostě nedá :-D. Hele, taky jich pár znám.

                            0 0
                            •  

                              Největší neštěstí těchto žen je, že ve vztahu s mužem v podstatě soupeří, kdo z koho. To žádný chlap nemá rád a zcela to popírá smysl vztahu – ten je od toho, aby se lidé navzájem doplňovali, ne aby spolu válčili (o každou korunu, poličku v bytě, vteřinu volného času, osobní preferenci, nebo dokonce o to, kdo má být vůdčí osobnost ve vztahu. To je vůbec ta nejhorší varianta.)

                              Skutečně chytrá žena se chová navenek jemně, oddaně, láskyplně … ale právě touto cestou dovede svého muže mile přesvědčit o tom, že on vlastně chce to, co ona :-) nebo si to aspoň myslí. A co je hlavní, dělá to pro ni rád. Na druhou stranu, když taková žena cítí, že se blíží k limitům, včas moudře ustoupí. °°) Výsledek – oba jsou šťastni, vztah funguje.

                              Ale ta, která na to jde bojovně a po zlém (hádkami, vynucováním, prosazováním svojí vůle za každou cenu atd.), tak samozřejmě dosáhne pravého opaku a leda zničí vztah.

                              (A na inteligenci či vzdělání v tomto případě nezáleží – znám takové inženýrky i prodavačky. Je to o síle osobnosti, a štěstí v lásce nejspíš přeje jen těm silným.)

                              °°) Osobní oběť sice neodmyslitelně ke vztahům patří, avšak nesmí to být taková oběť, která by jednoho udělala nešťastným. To je přesně to, jak jsme se bavili o těch životních hodnotách a očekáváních.

                              0 0
                              • scret  

                                krasne napsano!

                                0 0
                              • selmicka  

                                +1* Nemohu než souhlasit :-)))))))

                                0 0
                              • Pavel  

                                Zkrátka takové to historicky ověřené „muž je hlavou rodiny a žena je krkem, který hlavou otáčí“. ;-)

                                0 0
                              • Petr L2  

                                Krásně jsi to shrnul, v zásadě popisuješ princip na kterém stojí klasický model rodiny fungující na tradičním rozdělení rolí muže a ženy ve společnosti a předpokládá, že jeden z partnerů je dominantní a druhý to akceptuje.

                                Aktuálně máme ale problém, že diky výchově a změnám ve společnosti je velké procento mužů, kteŕí z nějakých důvodů nechtějí, nebo neumějí přijmout roli hlavy rodiny, někteří a jejich počet stále roste, vůbec nevidí v rodině a dětech smysl existence, ženy zase nevidí důvod proč, když jsou vychovány v prostředí rovnoprávného postavení by měly i jen z taktických důvodů přijímat podřízenou roli v rodině. Model soužití dvou rovnoprávných jedinců je náročný a vyžaduje trpélivost, toleranci a dostatek sebevědomí, což ne každý zvládne. Takže v zásadě jsme jako společnost v dost slušné pasti. Rovnoprávnost je v zásadě užitečná, ale neumíme s ní zacházet. Odnesly to ženy, kterým měla pomoct a profitují z ní ( pochopitelně mimo psychologů, terapeutů a podnikatelů v oblasti služeb v domácích pracech) muži, kteři ve zmatené době a krizi tradičnich hodnot nejsou nuceni dospět a zaujmout očekávané postavení což celý problém ještě komplikuje. :-)

                                0 0
                                • scret  

                                  clovece, to je uplne katastroficky scenar:)

                                  Nevim, jestli to uplne zeny odnesly a ti zli a dominantni muzove z toho profitujou… Jako v cem?

                                  0 0
                                  • Tomínos  

                                    On to myslí tak, že muži profitují z toho že nejsou nuceni dospět a ženská chce sice rovnoprávnost, ale taky partnera který ji pomůže vychovávat děti a ne se starat o malé děti a jedno dospělý dítě..... aspoň bych řekl…:-)

                                    0 0
                                    • Petr L2  

                                      trefil jsi to přesně, díky :-)

                                      0 0
                                    • scret  

                                      takze jsme zase u jadra pudla, ze zensky nevedej, co chtej, ale nedaj pokoj, dokud to nedostanou:))

                                      0 0
                                • Chlebovnik  

                                  Aktuálně máme ale problém, že diky výchově a změnám ve společnosti je velké procento mužů, kteŕí z nějakých důvodů nechtějí, nebo neumějí přijmout roli hlavy rodiny, někteří a jejich počet stále roste, vůbec nevidí v rodině a dětech smysl existence…

                                  Z nějakých důvodů? Z NĚJAKÝCH DŮVODŮ?

                                  Ty důvody jsou více než jasné. Neoháněj se rovnoprávností, když právě rovnoprávnost v manželství a s ním souvisejícím rozvodem, výchovou dětí, alimenty atd. ZCELA CHYBÍ!!! Proč by si měl chlap v dnešní době zakládat rodinu, když každý druhý pokus o to skončí krachem manželství? A manželka ho poté ještě pořádně oškube.

                                  Děkuji, nechci. A jsem velice rád, že se čím dál víc mužů konečně probouzí, vidí věci tak, jak skutečně jsou, a na základě toho podniká zcela racionální rozhodnutí jako nezakládat rodinu. Protože v dnešní době skutečně není o co stát.

                                  0 0
                                  • scret  

                                    ja myslim, ze Petr L je tak trochu skodolibej a tak preje i ostatnim ty muka a peklo v manzelstvi a s detma:))))

                                    Jako svoje deti miluju, pred rokem jsem se ozenil… Ale proste svobodnej bezdetnej zivot byl uplne nekde jinde, takze se vubec nedivim, ze se nekomu do toho vubec nechce:)

                                    A slovo dospet je takove, no rekneme, ze se za tim v realu hlavne schovava asi megamilion povinnosti a starosti, ktery clovek predtim nemel…

                                    Navic k tomu vsemu se jako bonus prida sakra velkej strach o nekoho blízkyho… Dospelej se vicemene muze postarat, ale ty maly tvorecci? A v tu chvili nastupuje strach, kterej jsem treba do ty doby vubec neznal…

                                    0 0
                                    • Lišák  

                                      A slovo dospet je takove, no rekneme, ze se za tim v realu hlavne schovava asi megamilion povinnosti a starosti, ktery clovek predtim nemel…

                                      :-) No však jo. Dospělí mají megamilion povinností. Děcka ne. To zjistil už Hurvínek, když si v jednom dílu vyměnili se Spejblem role.

                                      0 0
                                      • Petr L2  

                                        +1

                                        0 0
                                      • scret  

                                        To je prece blbost a vsedni a dost stereotypni nazor na zivot..

                                        0 0
                                        • Lišák  

                                          Co je na tom blbost? Když chceš být alespoň trochu fajn rodič, tak těch megamilion povinností prostě máš. Pokud na to hodíš kakáč, tak máš sice pohodu, ale pravděpodobnost, že tě třeba pozve odrostlé děcko na vyžďku na kole se limitně rovná nule. Neříkám, že když se děcku věnuješ, tak to určitě bude jinak, ale ta pravděpodobnost, že to jinak bude je daleko větší.

                                          U nás v práci jsou dva skorodůchodci, kteří jezdí se svými dospělými syny na kole a občas zajdou na pivo. To bych chtěl taky zažít.

                                          0 0
                                          • scret  

                                            a vtip je v tom, ze ikdyz se diteti venujes, tak stejne na tebe muze hodit bobek…

                                            Jinak ja reagoval na to, kdo vlastne urcil to, ze kdyz mas deti, uz jsi dospel? to mi prijde dost alibisticky od lidi, co maj deti…

                                            0 0
                                            • Lišák  

                                              Ad 1. Neříkám, že když se děcku věnuješ, tak to určitě bude jinak, ale ta pravděpodobnost, že to jinak bude je daleko větší.

                                              Ad 2. Otázka je, co je to vlastně dospělost. Pro mě to znamená nemít starost jen o sebe, a z toho plyne ta fůra povinností.

                                              Neberu to jako nějakou povýšenost, nebo výhodu oproti bezdětným. Beru to jako prostý fakt.

                                              0 0
                                              • scret  

                                                priznam se, ze mne drazsi to prohlaseni, ze kdyz nemas deti, ze jsi vlastne nedospely… Ano, rozhodne nemas tolik starosti. Ale starosti nejsou dukazem dospelosti prece.

                                                Naopak si myslim, ze nekdo, pokud nechce deti, prtze je presvedceny, ze by nebyl treba dobrym rodicem (ikdyz to asi nikdo uplne na beton nemuze nikdy vedet dopredu) nebo nema prachy apod. Tak to uznavam…

                                                Lespi nez ti, kteri si naflakaji fakany, idealne po skole a pak nemaj pomalu ani co do huby a zebraj na socialce…

                                                Jinak podotykam, ze jsem otcem dvou deti:)

                                                0 0
                                                • -b-n-x-  

                                                  Mezi dospělosti a rodičovstvím podle mě není vůbec žádná spojitost. Samozřejmě že je celkem mnoho „nedospelych“ rodičů. A dle mne to taky nemusí být nutně špatně

                                                  0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      svobodnej bezdětnej život byla nuda a flákání časem… :-)

                                      0 0
                                      • scret  

                                        nj, kazdej to ma jinak… Ja se treba nenudil:)

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          já se taky nenudil, ale dneska při stejnym procentu času stíhám asi tak 3× víc činností… nechápu co jsem s tim volnym časem dělal… :-)

                                          0 0
                                          • scret  

                                            tak to ja taky, clovek proste holt musi kmitat:)

                                            Ale s detma proste o sakra spoustu veci prijdes a s tim jsem se asi zatim psychicky nesmiril no…

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Tak jako já tak napůl, ale řikám si, že v důchodu eště čas bude. :-) Ono se to krapet zlepší až vyrostou, nejhorší je to tak do 5 let, to na člověku furt visej. Nebejt rekonstrukce baráku, tak už bych měl i celkem času dost.

                                              0 0
                                              • scret  

                                                V duchodu bude casu vic, ale tezko polezu na M.Blanc apod.:) Na to proste nebudou uz sily… Nehlede na to, ze uz ted vim, ze se mnou nebude k vydrzeni, prtze potrebuju aktivni dovoleny atd.

                                                0 0
                                              • jenda95  

                                                „nejhorší je to tak do 5 let“? ha ha – prislovi „male deti, male problemy, velke deti, velke problemy“ si holt kazdy musi objevit sam (ok, casu stoji vice male deti, ale ze by to pozdeji bylo lepsi …)

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  jo, beru to že časově… trable s puberťákama jsou zas o něčem jinym, toho se děsim už teď. :-)

                                                  0 0
                                                • scret  

                                                  tak uz zas kolem nich nemusis tolik litat… Spis vic hlidat, co delaj a s kym atd.:)

                                                  0 0
                                                  • jenda95  

                                                    Otazka je, co je jednodussi. Takove petilete dite se malokdy zapomene do pulnoci na nejake party s mobilem zapomenutym v bunde/predcasne vybitym… :)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    zatim jeste neznam, ale tak precijen uz trochu spolehas na to, ze to dite ma nejakej trochu rozum a snad se dokaze i pripadne ubranit, kdyby neco…

                                                    Malej prcek nezmuze vubec nic a oklamat ho je daleko jednodussi…

                                                    Ale nepopiram, ze clovek ma strach asi porad…

                                                    0 0
                                                • Pavel  

                                                  Z vlastní zkušenosti je nejhorších prvních 18 let. Dál to nevím, mladému víc není… :)

                                                  0 0
                                                  • scret  

                                                    :))

                                                    no a pak se tu vsude hlasa: mejte deti… :)))

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Kolega z práce, dneska už dědeček, říkal, že nejlepší jsou děti tak do sedmi, osmi let. Těm můžeš navykládat cokoliv a oni ti to sežerou:)

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    Třeba:

                                                    Jak dělá kočkopes? – Mňaf, mňaf!

                                                    Nebo: Když kůň má hříbátko, co má pakůň? – Pahříbátko!

                                                    Nebo: Když lidi jedí, a zvířata žerou … pak tedy taky lidi kakaj a zvířata serou!

                                                    (Takhle si utahoval můj synovec, když „už“ chodil do školy, ze své o 2 roky mladší sestry.)

                                                    0 0
                                              • Petr L2  

                                                Do pěti? Já dnes řikám, už aby konečně odmaturovali !

                                                0 0
                                            • kolda  

                                              taky s tim obcas bojuju :) ale na druhou stranu, jak jsou deti trochu vetsi, da se s nima delat spousta cinnosti a je to cely veselejsi.

                                              chce to vydrzet prvni tri roky. pak si s nema uzijem par let hodne srandy a pak na nas hodi bobek.. a my se muzem vratit k akivnimu sportu v kategorii 50+ :))

                                              0 0
                                              • Petr L2  

                                                To jsem si říkal také, ale během puberty postupně odložily děti všechny sporty ne druhou kolej a màm po srandě. Holky už max na longboardu, když na kole, tak spíš jenom jako způsob, jak se dostat do pizzerie, kluk sice jezdí, ale s kamarády se někde plácá, nechce se mnou, představa že pojedeme někam „daleko“ ho nebere ani když je něco zajímavěho v cíli. Teď jedeme na hory a můj návrh aby si vzaly kola smetly ze stolu, mám si vzít kola svoje, klidně obě, oni po kopcích jezdit nebudou. A to jsme celé dětství prosportovali :-(

                                                0 0
                                                • Lišák  

                                                  No :-)

                                                  Přesně o tom kolda píše: chce to vydrzet prvni tri roky. pak si s nema uzijem par let hodne srandy a pak na nas hodi bobek.. a my se muzem vratit k akivnimu sportu v kategorii 50+ :))

                                                  0 0
                                                • Pavel  

                                                  V klidu. Tak to prostě je! :-)

                                                  I když teda, mladej (před nedávnem mu bylo 18) letos na „těžko“ se mnou opět jel a zatím na další ročník ne neřekl. Ale to je ještě daleko…

                                                  Halt se už pomalu začni těšit na vnoučata… ;-))

                                                  0 0
                                              • scret  

                                                *1:)

                                                0 0
                                  • Lišák  

                                    A co bude dál? Po nás potopa?

                                    0 0
                                    • Pedro404  

                                      Stejně je přelidněno, když nebude mít šklebáka každej vocas, jenom dobře.

                                      0 0
                                      • Lišák  

                                        Jedině dobře, kdyby šklebáky neměli slimáci a colored. Pokud sis toho nevšimnul, tak do p****e jde bílá rasa.

                                        0 0
                                        • Pedro404  

                                          Co naděláš, silnější pes holt mrdá.

                                          0 0
                                          • Tomínos  

                                            Máš recht :-)

                                            0 0
                                          • Lišák  

                                            Ono to nebude ani tak o síle a slabosti, jako o pohodlnosti, že? ;-)

                                            0 0
                                            • Pedro404  

                                              Esli je bílá rasa moc pohodlná na to, aby nevymřela, tak si nic jinýho nezaslouží, ne?

                                              0 0
                                            • Tomínos  

                                              Myslíš pohodlnost řvát ježíšmarjá muslimská invaze? Tak na to jsem pohodlný, to máš pravdu :-)

                                              0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              No clovece.....chodit cely rok do prace, premyslet o tomhle, tamtom a snazis se pro potomka zajistit budoucnost lepsi nez mas ty sam, je o mnoho pohodlnejsi, nez zplodit sedm larev a nechat je at si zijou vlastnim zivotem…

                                              0 0
                                  • favorit.  

                                    LOL :D

                                    …jako kdyby těm ženskym nestačilo že dostaly volební právo a že můžou studovat, co? :D

                                    0 0
                                    • Chlebovnik  

                                      Tak ono to jde spolu ruku v ruce. Ve zkratce:

                                      Díky volebnímu právu a zejména pak možnosti studia ženy získaly vyšší společenské postavení. To je samozřejmě krásné a já jim to z celého srdce přeji. Sám se považuji za egalitariána.

                                      Jenže se musíme podívat i na druhou stranu mince. Ženy si přirozeně vybirají toho nejlepšího partnera. To je samozřejmě logické a zcela v pořádku. Ale je chybou domnívat se, že tento proces končí ve chvíli, kdy vhodného partnera najdou. Opak je pravdou. Ženy neustále pokukují i jinde, zda by ten či onen nebyl vhodnějším otcem a támhleten zase manželem/živitelem rodiny.

                                      No a protože máme stále víc a víc vzdělaných žen, které jsou výš a výš na sociálním žebřčku, přirozeně si většina z nich myslí, že si díky tomu zaslouží jen ty nejlepší muže (čti: Minimálně stejně vzdělané, případně vydělávající mnoho [více než žena] peněz.) Žádná žena se nespokojí s mužem, jehož společenský status je nižší než její. Ženy vždy míří nahoru. Nebo se o to aspoň vehementně snaží.

                                      Problémem je, že čím víc vzdělaných žen máme, tím méně máme vzdělaných mužů. No a výsledkem toho je rozklad rodinné jednotky na „silnou nezávislou ženu, pro kterou není žádný chlap dost dobrý“ a „racionálního muže, který jde svou cestou.“ =)

                                      0 0
                                      • favorit.  

                                        a uplně to samé můžeš povídat i o mužích…

                                        Nějak už teď, unavenej, nemám energii to rozebírat a říkat v čem se mýlíš. Snad se tu najde někdo vzdělaný, otevřený a se smyslem pro spravedlnost

                                        …ale nedá mi to a zeptám se, trochu podle. Když jsou volby, tipuji že volíš Svobodné, že? :)

                                        0 0
                                        • tigermoth  

                                          Ale ono to nemusí být mimo. Však samečci tolika druhů každý rok svádějí souboje a nejlepší se množí. Jakmile sameček pozici neuhájí, je nahrazen. Lidi mají smůlu, že mají rozum a emoce a proto to nesou mnohdy těžce.

                                          Není hlavní aby přežil (ev. byl spokojen) jedinec, ale druh, tenhle princip se dá sledovat u dosti druhů zvířátek.

                                          0 0
                                        • Chlebovnik  

                                          a uplně to samé můžeš povídat i o mužích…

                                          Ne. Muži jsou nahraditelní. Jeden muž může (s nadsázkou) zplodit civilizaci. Jedna žena těžko. Proto má inherentně vyšší hodnotu. Chlap musí obskakovat mnoho žen a doufat, že mu nakonec jedna řekne „ano“. A ani tehdy nemá vyhráno – viz výše. Nemůže si vybírat tak, jako žena, která si jednoduše vybere ze zástupu nápadníků toho nejlepšího. Ano, ženy zcela jistě namítnou, že to tak vůbec není, a že jejich situace je stejně obtížná, jako ta můžská. Nicméně to je způsobeno právě faktory, které jsem nastínil výše. Nakonec všem ženám zbudou pouze oči pro pláč a budou společně lamentovat: „Kam se poděli všichni dobří chlapi?“

                                          0 0
                                      • Pedro404  

                                        „…čím víc vzdělaných žen máme, tím méně máme vzdělaných mužů.“

                                        Jakto?

                                        0 0
                                        • Chlebovnik  

                                          Univerzity nejsou nafukovací a vzdělávací systém, který čím dál tím víc potlačuje soutěživost, nahrává ženám.

                                          0 0
                                •  

                                  Obávám se, že „model soužití dvou rovnoprávných jedinců“ neexistuje. Vždycky, v každém vztahu, je jeden z partnerů jaksi vůdčí osobnost. Je v zásadě jedno, jestli to bude muž nebo žena; hlavně to musí být ten, kdo na to má. Myslím osobnostně. Takový člověk předně vůbec nedává svou dominanci najevo, ale chová se a jedná tak, že partnerk/ka jej přirozeně následuje a nevidí na tom vůbec nic divného. (Pokud si ovšem někdo zkouší vynucovat poslušnost terorem, nebo dokonce s partnerem bojuje o post vůdce smečky, není vůbec dominantní – spíš zamindrákovaný.)

                                  Pokud žena přijme onu domněle „podřízenou“ tradiční roli v rodině, bude mít ve skutečnosti na rodinu největší vliv ze všech a rodina bude fungovat. Pokud nepřijme, pravděpodobně žádnou rodinu nebude mít. (A když už, tak rozvrácenou … protože i kdyby nakrásně vzala všechnu odpovědnost náležející muži na sebe, měla by nakonec vedle sebe opravdu jen to velké dítě, jak už o tom psali ostatní … a takový muž jí nemůže imponovat.)

                                  Tradiční model rodiny funguje tisíce let a je nepřekonatelný.

                                  0 0
                                  • scret  

                                    „Takový člověk předně vůbec nedává svou dominanci najevo, ale chová se a jedná tak, že partnerk/ka jej přirozeně následuje a nevidí na tom vůbec nic divného. (Pokud si ovšem někdo zkouší vynucovat poslušnost terorem, nebo dokonce s partnerem bojuje o post vůdce smečky, není vůbec dominantní – spíš zamindrákovaný.)“

                                    nj, jenze to ihned dostava trhliny v momente, kdy se sejdou proste dva dominantni lidi…:)

                                    JInak tesat a mnohe zeny to dneska vyucovat uz na stredni…

                                    0 0
                                    •  

                                      „jenze to ihned dostava trhliny v momente, kdy se sejdou proste dva dominantni lidi“

                                      Ano. Pak nezbývá, než aby si to přiznali a zůstali třeba jen kamarády. Ideálně dřív, než si pořídí děti. Občas i rozchod může být umění …

                                      0 0
                                      • scret  

                                        blby je, kdyz uz mas barak a deti…

                                        0 0
                                        • Petr L2  

                                          Takový člověk předně vůbec nedává svou dominanci najevo, ale chová se a jedná tak, že partnerk/ka jej přirozeně následuje a nevidí na tom vůbec nic divného

                                          Tohle je myslím největší posun v celé debatě, už to není apriori partnerka která následuje :-)

                                          0 0
                                      • l-e-t-o  

                                        s bývalkou jsme byli dva dominantní lidi. Takže teď už jenom kamarádi

                                        0 0
                                • favorit.  

                                  Rovnoprávnost je v zásadě užitečná, ale neumíme s ní zacházet. Odnesly to ženy, kterým měla pomoct a profitují z ní ( pochopitelně mimo psychologů, terapeutů a podnikatelů v oblasti služeb v domácích pracech) muži, kteři ve zmatené době a krizi tradičnich hodnot nejsou nuceni dospět a zaujmout očekávané postavení což celý problém ještě komplikuje.

                                  …dalo by se to nazvat vykradení feminismu neoliberalismem a kapitálem :-) Každopádně dnes jsou často i opět slyšet hlasy které volají po rovnoprávnosti, ale ne po výkonu. Volají po tom, aby muži i ženy měli stejná práva i povinnosti a možnosti v životě.

                                  Takže ne, nejsme v hajzlu. Prostě společnost se vyvíjí. Osobně si troufám tvrdit, že problémem není stírání rolí, spíš naopak. Problém je, v mých očích, hlavně v riziku radikalizace společnosti, xenofobii, rasismu, fašismu, šovinismu

                                  0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    A jeste v nacionalismu :-)

                                    0 0
                                  •  

                                    Bůh dal nám místa dosti, všem podle určení,

                                    však často, což je k zlosti, čert místa vymění,

                                    a pak jsou z lotrů právníci a z mordýřů jsou světci,

                                    pak z umělců jsou horníci a z imponentů vědci

                                    k obrazu svému.

                                    Když domovník je knězem, kněz čistí ulice,

                                    když lékař chodí s dřezem a pere spodnice,

                                    pak blázen střeží reaktor a řezník básně píše,

                                    pak z cenzora je redaktor a švec je vládcem říše

                                    k obrazu světa.

                                    (Karel Kryl)

                                    0 0
                                  •  

                                    Stejná práva ženy už dávno mají, ale stejné možnosti mít nemohou. Těžit uhlí nebo létat na stíhačkách nebudou ženy nikdy. Stejně jako muž nikdy nenaučí mluvit malé dítě. Příroda zkrátka dala oběma pohlavím odlišné fyzické i psychické dispozice, proto i jejich role v rodině a ve společnosti musejí být rozdělené. To však NEZNAMENÁ, že by jedny byly méně důležité než druhé!!! Jedny bez druhých by totiž ztráceny smysl; pouze jejich vzájemné doplňování udržuje společnost při životě. Takový je přirozený řád světa a snažit se ho popírat či měnit je stejné bláznovství, jako poroučet větru a dešti.

                                    0 0
                                    • favorit.  

                                      Stejná práva mají ženy tak maximálně na papíře.

                                      …a stejné možnosti by mít měli muži i ženy. Nebo chceš snad někoho diskriminovat na základě pohlaví, případně vyznání, barvy pleti, věku,…? Měřítkem by měly být schopnosti.

                                      Přirozený řád světa je nesmysl. Existuje maximálně nějaký úzus v naší společnosti, ale to je asi tak vše. A ten se měnil a mění kraj od kraje a i v průběhu času. Co tobě přijde jako neuvěřitelné a nesmyslné může být jinde anebo jindy normou.

                                      A tu je fotka první pakistánské stíhací pilotky. Zahynula, myslím, loni. A není výjimka…

                                      http://i.dawn.com/…6fa403b1.jpg

                                      A tu ještě obdivovaná YPJ

                                      https://www.facebook.com/…67612131127/?…

                                      0 0
                                      • Chlebovnik  

                                        To bude sranda, až u tebe doma bude hořet a paní hasička se bude snažit vyrazit dveře. =)

                                        0 0
                                        •  

                                          Na druhou stranu, „paní hasička“ by mohla být třeba dobrou dispečerkou na hasičské centrále. Multitasking je odjakživa doménou žen; a udržovat v hlavě velikost a rozmístění jednotlivých posádek, techniky (druh, kapacita … ), informace o tom, kde hoří, co hoří … a flexibilně s tím vším pracovat v závislosti na vývoji situace a dělat rozhodnutí, koho kam vyslat, s jakou technikou, a do toho ještě uklidňovat vyděšené volající, získávat z nich potřebné informace (na to jsou potřeba zvlášť dobré komunikační schopnosti a sociální inteligence) a instruovat je do příjezdu posádky … klobouk dolů před těmi, kdo to umějí a dělají.

                                          0 0
                                        • Carloss  

                                          Příslušnice u výjezdové jednotky zatím naštěstí vylučuje zákoník práce, ale není nic co by dobrá fem-aktivistka ve vládě nedokázala změnit :)

                                          0 0
                                        • Val  

                                          a co kdyz se je bude snazit vyrazit Quintana se svyma ani ne 60kg? na druhou stranu by zas vybehl do 10eho patra a ani se moc nezadychal, zatimco svalovci by chcipali ve 3tim :)

                                          0 0
                                          •  

                                            Specializace lezec-záchranář je pro něho jako dělaná.

                                            0 0
                                          • Chlebovnik  

                                            Co je mi sakra po nějakým Kintánovi? Podstatné je, že paní ve videu je PROFESIONÁLNÍ HASIČKA.

                                            0 0
                                            • Carloss  

                                              a je to opravdu hasička zařazená do výjezdové jednotky?

                                              0 0
                                              • Chlebovnik  

                                                Nevím, ale pokud ne, tak ať se v tom případě netituluje profesionální hasičkou, ale jako dispečerka, HRM nebo nevím co tam dělá.

                                                0 0
                                            • Pedro404  

                                              A nemoh by profesionálnim hasičem bejt stejně 60 kilovej chlap? Nebo musej procházet nějakejma testama, kterejma ženský nemusej?

                                              0 0
                                              • Ice-goofy  

                                                Znám 60kg hasiče tak můžou ;)

                                                0 0
                                              • Chlebovnik  

                                                Samozřejmě, že mohl. Ale nelze nelze srovnávat profesionálního cyklistu s profesionální hasičkou jako důkaz toho, že vyrazit dveře nedokážou ani chlapi. Která jiná žena by měla být lépe vybavena k tomu vyrazit dveře, než právě profesionální hasička, která (zřejmě) prošla hasičským tréninkem? Stejný úkol navíc bez potíží zvládl fyzicky zdatný muž bez předchozího tréninku.

                                                0 0
                                                • Pedro404  

                                                  Tak ale jestli můžou mezi hasiče vzít i stejně vážícího chlapa, kterej by ty dveře předpokládám nevyrazil stejně jako ta ženská, tak přece ten problém neni v pohlaví.

                                                  0 0
                                                  • Chlebovnik  

                                                    Proč předpokládáš, že by je nevyrazil? Není to jen o hmostnosti, ale také o technice, koordinaci svalů a pohybů a o celkovém nasazení a fixaci na jeden úkol/cíl.

                                                    0 0
                                                  • Pedro404  

                                                    I kdyby to tak bylo (nevim jestli je) a chlapi v tomhle byli lepší (nevim jestli sou), tak to stejně dycky bude záviset na jednotlivci, nějaká konkrétní ženská určitě bude mít tu techniku a spol. lepší než nějakej konkrétní chlap. Smysl dávaj nějaký jednotný testy pro obě pohlaví, ne paušalizovat podle toho, jestli má konkrétní člověk ***** nebo šulina.

                                                    0 0
                                                  • Chlebovnik  

                                                    Samozřejmě. Také ty testy jednotné jsou. Naštěstí. V New Yorku v roce 2000 prošlo vytrvalostními testy 11 z 354 žen (3 %). Přitom 57 % mužů ve stejných testech dosáhlo perfektního skóre.

                                                    0 0
                                                  • Ossis  

                                                    Stejně važící chlap má teoreticky více svalů než stejně vážící ženská…

                                                    0 0
                                                  • Pedro404  

                                                    „Teoreticky“ to může bejt i obráceně:)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    No přesně, předevčírem jsem v tělocvičně potkal slečnu s figurou stěhováka, celý dojem násobily navlečené boxerské rukavice, myslím, že s tou by těžko snesl srovnání i leckterý profesionální hasič :-)

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Figura napovi, ale dulezitejsi by bylo co by rekly ty dvere :-)

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    Nejhorší je, když holka zkouší závodit s chlapy v „drsnosti“.

                                                    Pokud prohraje, způsobí si jen bolest či trápení beze smyslu.

                                                    A pokud náhodou vyhraje, všichni na ni budou jen koukat jak na zjevení …

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Tak nějak, jsou holčiny, co by chlapa v ringu složily, ale na druhou stranu kolik chlapů chce žít s pocitem, že to je zrovna ta jeho ženská, figura stěhováka jak si ty chlapce pamatuju já, je docela velkej, neoholenej maník s pivním mozolem.

                                                    0 0
                                      • -b-n-x-  

                                        Ja bych pro zacatek zrusil sportovni kategorie Muz/Zena. Byt zenou-sportovkyni, tak by me asi dost stvalo, ze nemuzu souperit s muzi. Poslednich cc 30 let slysim jak jsou zeny fyzicky i psychicky dokonalejsi, tak si myslim, ze je skoda, kdyz ty sve vyhody nemuzou uplatnit v celkovych kategoriich.

                                        0 0
                                        • Petr L2  

                                          Pro začátek by neškodilo se uklidnit, fyzická a psychická odolnost nemá nic společného s lepší fyzickou zdatností a bytelnější tělesnou schránkou. Nesnižuj se na úroveň militantních feministek, ty neřeší problém žen, ty si řeší svoje mindráky :-)

                                          0 0
                                          • favorit.  

                                            +1

                                            0 0
                                          • -b-n-x-  

                                            Ok, trochu jsem si zaprovokoval :-)

                                            Nicmene, by me ted jiz vazne zajimalo, v cem se teda projevuje ta lepsi fyzicka odolnost zen proti muzum? Nechci tuto myslenku nejak shazovat, ale proste ji jen nechapu. Pokud by mely byt odolnejsi, tak by prece mely byt treba v nekterych sportech, nebo disciplinach zakonite lepsi. Ale ja jsem nikdy o nicem takovem neslysel. Tak to proste jenom nechapu.

                                            0 0
                                            • mvd  

                                              Projevuje se to ve chvílích, kdy jde všechno do ******, trvá to dlouho a vypadá to naprosto beznadějně. V tu chvíli se chlapi sypou prvně psychicky, následně i fyzicky. Ženský na začátku kňourají, že je všechno bolí, že se nemají kde umýt, … Ale když se situace dostane do tohoto stádia, tak to nevzdávají. Nikdy. Mnohokrát potvrzeno v na krev survival situacích.

                                              0 0
                                              • pierogross  

                                                Je to celkem přesné, když si vzpomenete na prvního našeho Trosečníka, vyhrála to ženská, která na to nejmíň vypadala.

                                                0 0
                                                • scret  

                                                  ale neposuzujes to podle nejaky realityshow vid?:)

                                                  0 0
                                                  • mvd  

                                                    V tý soutěži všichni vědí, že je to „jen jako“. Že když dám smluvený znamení, tak to někdo odpíská a skončí to. Ta neskutečná ženská síla se projevuje v těch opravdových situacích, kdy se umírá. Ne ve válce hrdinně a rychle, ale hnusně a pomalu.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Jestli je pro tebe případně pár hodin umírání hrdinně a rychle, tak to potom jo.

                                                    0 0
                                                  • mvd  

                                                    Nebavíme se o tom, že je někdo zraněnej a umírá – tam toho on aktivně moc pro svoje přežití neudělá. Bavíme se o situacích, který chlap vyhodnotí, že není šance přežít a vzdává to. Ženská tenhle způsob uvažování nezná, nezabalí to. Posledním chlapem, kterej předvedl tenhle způsob boje o přežití byl Meresjev :o)

                                                    0 0
                                                  • Chlebovnik  

                                                    Tak uveď nějaké zdroje potvrzující tato tvá tvrzení.

                                                    0 0
                                                  • Val  

                                                    treba manzelku :))

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    Tak to neznáš TOUCHING THE VOID. (Mimochodem pro jeskyňáře povinná četba/film.) Je to podle skutečné události.

                                                    Googluj.

                                                    0 0
                                                  • mvd  

                                                    Čtyři dny? Slabota, najdi delší boj o život, než tohle

                                                    Děláme si z toho prdel, ale nechtěl bych bojovat ani ty čyři dny.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Člověče, pracuju jako hasič a řekl bych, že to vyjde tak nastejno a je to spíš o povaze daného soudruha, potkávám tvrďáky i ubulence u obou pohlaví. Bavím se o vytahování zraněných lidí z rozsekaných aut, kde někteří se „nechají“ zachránit a jiní se snaží pro svoji záchranu i něco udělat.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    *1

                                                    0 0
                                                  • mvd  

                                                    Ještě si nerozumíme. V krátkých rychlých událostech mají navrch chlapi, takže u tý nehody to nepoznáš. Mluvíme o těch situacích, který se táhnou a mají zhoršující se tendenci. Tam je chlap na začátku hrdina, a postupně ho to deptá, až zlomí. Ženská vedle hrdiny remcá, ale když ten začne hysterčit a odpadne, ona začne být racionální a vytrvalá.

                                                    0 0
                                                  • Chlebovnik  

                                                    A já ti znovu opakuji: DOKAŽ TO.

                                                    0 0
                                                  • mvd  

                                                    Nic Ti dokazovat nebudu. Jestli chceš, tak si přečti něco o základních rysech mužský a ženský psychiky a z toho plynoucího přístupu k řešení problémů, stresové odolnosti, atd.

                                                    Ale klidně to uzavři konstatováním, že plácám bez důkazů. Mně to nevadí :o)

                                                    0 0
                                                  • Chlebovnik  

                                                    Keců máš plnou pusu, ale když dojde na lámání chleba, tak skutek utek.

                                                    Mohl jsi aspoň projevit trochu slušnosti a sdělit nám už na začátku, že budeš jenom hloupě tlachat. Aspoň bychom se nemuseli obtěžovat čtením tvých DOMNĚNEK. =)

                                                    0 0
                                                  • mvd  

                                                    Nechci se vymlouvat, ale balím se na víkend. U toho občas mrknu sem, ale na to sedět a něco dvě hodiny hledat teď nemám čas. V pondělí zkusím něco pohledat. Hezký víkend :o)

                                                    0 0
                                                  • mvd  

                                                    Strávil jsem nějaký čas hledáním a nic kloudného nenašel. Nakonec jsem oslovil kapacitu v oboru, prof. PhDr. Karla Paulíka, CSc., mimo jiné autora knihy Psychologie lidské odolnosti.

                                                    Jeho odpověď je formulovaná velmi obecně a v podstatě z ní vyplývá, že o nějakém statisticky významném vyhodnocení reálných případů survival situací neví. Cituji: „U řady výsledků (byť třeba pozoruhodných) však vyvstává právě problém jejich zobecnitelnosti.“

                                                    Přiznávám, že můj názor nebyl opřený o reálné základy a nebudu jej nadále zastávat.

                                                    Uzavřu to tedy konstatováním, že člověka obohatí i to, když zjistí, že neměl pravdu.

                                                    Kdyby ses vsadil, mohl jsi vyhrát :o)

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Takže ti jde vlastně o to, že ženská se dokáže líp vyrovnat s tím, že stárne a proto umírá později než chlap, to máš pravdu, že ženský žijí déle je prokázaný.

                                                    0 0
                                                  • tigermoth  

                                                    To jsou ale p!čoviny:D Pardon ale nedá mi to:)

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Seš ještě mladej, abys řešil zásadní otázky života, vesmíru a vůbec. :-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    chlapi umiraj driv, prtze to proste s tou semetrikou doma uz nemuzou vydrzet:)) Smrt je pak jasnym vysvobozenim:))

                                                    0 0
                                                  • kankrlicek  

                                                    Ta tvoje to tady nečte, že jo? :)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    necte, ikdyz by mohla. Muj nazor zna:)

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Oni takhle trestaji ty semetriky. Podle vzoru trestani Cimrmanovskeho ucitele:" Nedám si dnes po obědě doutník. Neplačte, sami jste si to zavinili!"

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    :)

                                                    0 0
                                      •  

                                        Nechci diskriminovat vůbec nikoho, ale nebudu ani popírat objektivní fakta o vrozených mužských a ženských dispozicích, které jsou prostě jiné.

                                        Naše civilizace existuje nějakých 1500 let, vůbec nějaké civilizace jsou známy zhruba za posledních 6000 let. Předtím ale byli lidé skoro dva miliony let lovci a sběrači … a vrozené schopnosti obou pohlaví, které se za tu dobu evolučně vyvinuly, se za tak krátkou dobu rozhodně nemění. I když už dávno lovci a sběrači nejsme, pořád obecně platí, že muži disponují větší fyzickou zdatností a schopností plné koncentrace na jeden cíl (tzv. „dát do toho všechno“), zatímco ženy disponují schopností vykonávat mnoho různých, opakovaných a fyzicky nenáročných činností souběžně, v závislosti na měnící se situaci. Příklad s hasiči výše je toho názornou ukázkou.

                                        A k té pákistánské pilotce: Ovšem, zahynula, protože se pouštěla do něčeho, na co jako žena absolutně neměla povahu: Překonat strach i pud sebezáchovy, vrhat se do nebezpečí, plně se soustředit na cíl, útočit a zabíjet. Kdyby ta holka místo toho létala s dopravním letadlem, tak by byla pro svou společnost užitečnější a mohla tu ještě být. (Vyhnout se každému nebezpečí, eliminovat pokud možno všechna rizika a dovézt své svěřence v pořádku do cíle je v naprostém souladu s přirozenými instinkty matky-ochranitelky.)

                                        0 0
                            • ememem1  

                              asi tak.

                              0 0
                • monty11  

                  Takže do 30 žádný stres :D

                  0 0
              • Tomínos  

                Tak to máš šanci jenom když potkáš mě, já totiž z kopce jezdím hrozně pomalu :-)

                0 0
              • meris  

                Asi jsem nikdy nepotkal samotnou bikerku. Můj revír je jih Prahy.

                0 0
                • Petr L2  

                  Hele to je vlastně fakt, když si to tak nadhodil, tak si uvědomuji, že na západ od Prahy většinou potkám spíš samotnou holku na žiletce, nebo dámy 50+ na kondiční projížďce :-)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Já jo… trochu mi přitom spadla pusa, když to poslala dolů po hraně lomu, kde bych asi radši slezl… a pak jsem zjistil, že to byla Tereza Votavová… jiná liga. :-)

                  0 0
                • monty11  

                  Pravdou je,že sama jezdím jen v blízkosti domova. Někam dál (třeba na singltreky) bych se sama nikdy nevydala-špatný pocit :/

                  0 0
                  • meris  

                    Tak někam dál jsem ani neuvažoval. To moc lidí takhle samo asi nejezdí. Ale okolo komína spíš převládají malé skupinky.

                    0 0
          • alinceb  

            Pokud nemáš s kým jezdit, tak můžeš někdy s námi. Zatim je nás cca. 6 z LBC a okolí. Jezdí se v sezóně 1–2 týdně po práci a taky o víkendu. Jizerky, Žulák, Harcov, Ještěd nebo Císařák…

            Akorat teda na seznámení to není – všichni zadání…:)

            0 0
            • Pán z Dubu  

              Jasně, tady před B-F ste zadaní. Taky často jezdím sám a mě nepřizvals – holt na to asi nemám věk a pohlaví ;-)

              0 0
            • selmicka  

              Díky za nabídku! Ráda se přidám :-) Mohu spíš o víkendu, přes týden jsem v Praze. Zadaní nezadaní, na tom nezáleží. Budu fakt ráda, když mě s sebou vezmete. Bikování bude hned veselejší :-) Třeba mě ukážete traily, jaké neznám, nebo můžeme zajet na singltrek, na podzim je tam krásně. Těším se!

              0 0
          • Pán z Dubu  

            Asi to moc honíš, když se zastavíš na občerstvení – bude s kým dát řeč. Vendelín, Milíře, U Šámalů na Rašovce …

            0 0
            • selmicka  

              No je fakt, že se zrovna nešetřím. Když jedu, tak jedu. Jedu ráno a vracím se večer se zastávkou na oběd někde v hospodě. Občerstvovací stanice, které jsi zmínil, většinou bez povšimnutí míjím.

              0 0
          • michal96  

            jj asi tak a nebo než se rozhoupu a otočím je v tahu a zas nic :(

            0 0
          • Kosta  

            Hoď sem fotku a pude to samo.. ;)

            0 0
            • -b-n-x-  

              Nekde uz to tu bylo. Ve vlaknu kde hledala partaka na Rychleby.

              0 0
            • michal96  

              +1

              chceme fotku

              0 0
            • standoslav  

              Na co fotku ? Důležité je, že ji baví kolo, tzn. má přiměřenou postavu a pak i žízeň na min.dve piva. Takto to vidím dnes já, na 3. pokus jediné tato kritéria, jinak budu asi sám, star a sám.

              0 0
              • Pavel  

                hmm, moje žena ta první dvě kritéria splňuje, jen to pivo dvě si musím dávat za ni, protože pije jen Fernet… :)

                0 0
              • mr.antik  

                k čemu ty piva?

                0 0
                • Lišák  

                  K napití?

                  0 0
                  • mr.antik  

                    proč je ale důležitý pivo u manželky?

                    0 0
                    • Albek  

                      Prsa.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Jakože radši tlustší typy? To pak chápu

                        0 0
                        • Albek  

                          No prý jde pivo u žen do prsů :) Moje žena má větší výkonnost na kole než já,vypije stejně piv jako já a to jsem pivař.

                          Postavu má špagety,prsa se nezvětšují,ale popírají gravitaci,což je příjemný bonus,nevím jestli za to může pivo :D

                          0 0
                          • mr.antik  

                            tak to je rozhodně ta lepší varianta. Jinak bych rekl že pivo u holek jde do geneticky daných „problémových“ partií stejně jako u chlapů.

                            0 0
                            • Lišák  

                              8 – 10 piv každý večer by určitě šlo do geneticky daných „problémových“ partií. Jedno dvě piva na vyjížďce je fajn a, řekl bych, i zdraví prospěšné.

                              0 0
                              • mr.antik  

                                no ale vybírat manzelku podle toho jestli pije na kole pivo, jako kritérium č. 2?

                                0 0
                              • Breakpain  

                                Mám kolegu – co si to 1–2 na vyjíždcě (po ní) dal. Od té doby, co se nato vybodnul – tak asi 4kg zhubnul (tu váhu si drží a byla to jediná změna v jídelníčku) – takže ono to prostě „zadarmo“ zcela nebude ;) …

                                0 0
                                • ememem1  

                                  od isteho veku bez debaty.uplne rovnaka skusenost, tiez som myslel ze moc zerem a ani ne :-)

                                  0 0
                • standoslav  

                  Tak pokud by to byl jiný alkohol, s mírou tak nemám problém, ale poslouchat zas kecy, že ze mne táhne, to už nehodlám. Žena pije málo, jen občas víno, její otec pil ligu, matka prochlastala ledviny ve40ti, sestra alkoholička, která utekla od rodiny a já jsem teď cyp, že si dám třeba 10ks/tydne. Sodoma Gomora.

                  0 0
              • michal96  

                definuj přiměřenou postavu…

                0 0
          • tom.neky  

            Po lesích opravdu málokoho potkáš. A co tak seznamka? Tam je pravděpodobnost někoho potkat, kdo se chce seznámit, mnohem větší. A navíc poptávka po ženách co aktivně sportují je tam obrovská. Tam ti utrhnou chlapi ruce :-).

            0 0
            • selmicka  

              Díky za radu :-) Jasně, i to jsem zkoušela, ale nefunguje to. Přes seznamku jsem potkala jen samé podivíny, takže jsem to zavrhla. Je to ztráta času. Většinou to dopadlo tak, že jsme se potkali a viděli jen jednou. Někteří z nich tvrdili, jak sportují, jezdí na kole, tak jsem si říkala, že by to mohlo stát za pokus. Domluvili jsme se na singltrek a bylo to zoufalé. Nestačili mi, skuhrali, musela jsem na ně pořád čekat. To už je skutečně lepší jet na nějakou MTB dovolenou, jak navrhuje skorpion.

              0 0
              • Petr L2  

                No podle toho co píšeš, tak pravděpodobnost, že narazíš na někoho s podobnou výkoností je dost malá, většina lidí si pod pojmem sportovec představuje cosi o několik levelů níže, takže je otázka, k čemu by ten protějšek měl být, pokud by jinak byl OK, asi by si mu ten výkonnostní propad mohla alespoň pro začátek tolerovat, jinak ani nemáš šanci zjistit co je to za člověka, přečti si to tady, většina mužů to má s partnerkami stejně :-)

                0 0
                • selmicka  

                  No možná kdyby zafungoval i zbytek, tak bych mu to i odpustila. Jenže mě prostě spolehlivě odradí, když vidím, že chlap nedovede vyjet ten kopec, jakou má bídnou fyzičku. Aby nedošlo k nedorozumění, nejezdím závodně, nehrotím to, nechrtím, prostě jezdím v terénu jen tak pro radost. Jenže nechci mít doma pecivála, kterého budu muset přemlouvat na společnou vyjížďku nebo na lyže. NE. Prostě sdílení společných zálib a aktivní přístup k životu je pro mě důležité.

                  Ano, jak říkáš, chlapi to maj těžký, protože ne tolik ženských jezdí na kole, tak se s tím prostě smíří a jsou rádi za občasnou společnou vyjížďku. Jenže proč bych měla mít lenochoda, když tolik chlapů jezdí na kole? Nemusí to být zrovna závodník, jen požaduji, aby se mi výkonnostně minimálně vyrovnal.

                  0 0
                  • michal96  

                    hmm škoda,že bikerek jako Ty není víc…

                    0 0
                    • selmicka  

                      Ale tak myslím, že občas se nějaká najde. Nebo se musí ‚vychovat‘, pokud má kladný vztah k pohybu, dá se s tím pracovat. Někde jsem tu na BF četla jeden HODNĚ vtipný návod, jak vychovat z přítelkyně nebo manželky bikerku :-)

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Nechápu tu diskriminační podmínku lyžování. Jsou lidi (jako třeba já), kteří zimu nesnášejí a sníh tuplem. Lepší než dělat vše společně je mít něco společného a něco svého.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      tak když jeden „nesnáší“ to co ten druhej má rád je dost blbý

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Na horách se dá dělat i víc věcí než lyžovat.

                        A navíc by to toho druhého třeba chytlo. Proč ale vyškrtávat kandidáty takto striktně?

                        0 0
                        • scret  

                          prave, treba sneznice a pak horka saunicka:)

                          0 0
                        • Pedro404  

                          Na horách se v zimě dá dělat víc věcí, než lyžovat, ale pokud jeden z páru nesnáší sníh, jak píšeš nahoře, tak asi nebude chtít dělat v zimě venku na horách nic, ne?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            To nevím. Já sníh nesnáším, ale zase mi nedělá problém jít ven na tůru se brodit sněhem.

                            0 0
                            • mr.antik  

                              nj ale ten prvotní vztah k věci je důležitej… technicky a výkonově se to už nějak naučíš. když chceš.

                              0 0
                    • selmicka  

                      To bychom si asi nerozuměli. Miluju hory, sníh, ledovce, MTB, přes zimu běžky, lyžování, VHT.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Díky bohu asi ne :-D

                        0 0
                      • tigermoth  

                        Perkele, má to jeden smůlu že ti není o deset míň:) Mám stejný problém, jenom z druhé strany.

                        0 0
                      •  

                        A co bys řekla tomuhle: Pozvu tě na jeskyňářskou akci, půjčím ti vše, co budeš potřebovat: přilbu, čelovku, rukavice, holínky, chrániče na kolena, dokonce i svůj expediční overal /čistý a suchý, na rozdíl od toho starého domácího, co budu mít já/ a projdeme si v běžně nepřístupných jeskyních nejprve klasickou exkurzní trasu, kam se na akcích pro veřejnost vodí i děti. Je tam jen jeden 45° svah, jeden asi dvoumetrový puklinovitý komínek a na konci 15 m dlouhá chodba, kde se musí po čtyřech. Budu předpokládat, že po tomto letmém seznámení ještě nebudeš mít dost, a proto si prolezeme ještě druhou část jeskyně, která je už o něco exponovanější. Na jejím konci dostaneš nějaký úvazek a vylezeš si 25 m vysoký železný žebřík ke stropu jeskynního dómu, s přijištěním jako na ferratě. Za ním je pokračování, kde se teď bádá. Po návratu na povrch, pokud bys ani teď neměla dost, můžeme jít ještě do horního patra zdolávat úžiny, ale na druhou stranu zas není třeba na poprvé nic uspěchat. ;-) Lepší variantou bude příjemné posezení v restauraci U Lva /tradičním jeskyňářským jídlem je katův šleh s dvojitými hranolkami nebo kroketami, a nikde na světě ho nemají tak dobrý jako tam/ a popovídáme si při té příležitosti o životě, našich hodnotách a zejména očekáváních. Co se stane dál, je ve hvězdách … ale ať už najdeš partnera nebo jen nové kamarády, ať už náš klub získá novou členku či budeš mít jen zajímavý zážitek, bude to myslím hezké.

                        Tak co ty na to?

                        0 0
                        • Tomínos  

                          Teď jsi to podělal, ona má klaustrofobii, rychle to smaž a vymysli něco jiného!

                          0 0
                        • jenda95  

                          vsechno jsi zabil tim „tradičním jeskyňářským jídlem je katův šleh s dvojitými hranolkam“ – dalsi diskuze o zivotnich hodnotach myslim nema cenu :)

                          0 0
                          •  

                            Tady jde zejména o taková ta nejdůležitější očekávání od života – například jestliže někdo hledá partnera/ku hlavně kvůli dětem, po kterých touží, a druhý k nim nemá vůbec žádný vztah, tak je asi zbytečné spolu ztrácet čas. Nebo když má jeden rád svou zemi a nikdy by z ní neodešel na déle než na dovolenou, a druhý je kosmopolitní typ a chce pracovat každý rok v jiné zemi. Tyhle věci je, myslím dobré ujasnit hned na začátku, aby pak ze sebe člověk v zamilovanosti nezkoušel dělat něco, co není. To je dokonalý klíč k neštěstí.

                            0 0
                          • selmicka  

                            Snad mi Bucci dovolí vybrat si jídlo dle libosti (za odměnu, že jsem s ním lezla v jeskyních). Skutečně oceňuji jeho přístup, neboť životní hodnoty jsou naprosto zásadní a klíčové. Někteří lidi to neřeší, a když si to uvědomí, že si z nějakého důvodu nerozumí (každý chce něco jiného), tak je pozdě. Přitom stačí vyjasnit si věci hned na začátku, a mohli si ušetřit spoustu zbytečného trápení, bolestné rozchody, rozvody, ..

                            0 0
                            • monty11  

                              Určitě je to prvořadý,ale pořád tu „chemii“ nedokážu skrotit na úkor „hlavy“ a pak přichazí bolestné konce. Třeba se ta schopnost dorazí s věkem :)

                              0 0
                        • meris  

                          Jsem si vzpomněl na pro mě super zážitek, když jsem byl na Býčí skále a v Rudickém propadání.

                          0 0
                        •  

                          Tady je kdyžtak pár fotek z poslední větší společenské akce jeskyňářů:

                          http://franci.rajce.idnes.cz/…nosovo_2016/

                          0 0
                          • monty11  

                            Ja tedy lezu spíš nad zem,než pod zem,ale tohle je nádhera ♡.♡ :)

                            0 0
                          • meris  

                            Nedalo a musel jsem najít taky jednu. I když jsem v jeskyni byl asi čtyřikrát.

                            0 0
                          • Breakpain  

                            Potěš koště … by mi ruplo v kouli a někde bych se zasekl … už to vidím v novinách „v panice zahynul ve škvíře“ :) …

                            0 0
                        • selmicka  

                          To zavání dobrodružstvím :-) Hustá nabídka, rozhodně přijímám! Pokud mi tedy slíbíš, že to přežijeme ve zdraví a neuvízneme někde v závalu. V jeskyních už jsem dlouho nebyla. Vida na jaké zajímavé lidi se tu dá narazit, už se těším :-D O tom, že to bude hezké, vůbec nepochybuji :-)

                          0 0
                    • Tomínos  

                      Tak a teď si vem, že já jako snowboardista jsem tím pádem taky vyřazenej, to je pech :-)

                      0 0
                    • -b-n-x-  

                      Protože lidi, kteří nemají rádi sníh, jsou zlí. :-)

                      0 0
                  • scret  

                    uz jsem zazil par lidi, ktery rozhodne zadni lenosi nebyli a presto vykonostne treba nestacili…

                    Takze doporucuju nemit tolik prisny pravidla…:)

                    0 0
                    • selmicka  

                      Nemám přísný pravidla. Stačí mi, když budou jezdit na biku a na běžkách, a když mi budou stačit.

                      0 0
                      • standoslav  

                        A co kdyby ten adept byl třeba o 15l starší, a nestačil by, měl by ale „přidanou hodnotu“, – zkušenosti, nadhled, vyresenouminulost, treba byl masér, uvaril by, ? To má taky kouzlo, než mladý, výkonný se slámou v botách.

                        0 0
                        • Pedro404  

                          Co přesně se myslí tou vyřešenou minulostí? Todle zaklínadlo už sem tu v podobnym vlákně viděl.

                          0 0
                      • alinceb  

                        Máme v práci podobnou kolegyni jako jsi ty (možná trošku větší extrém, ale i tak jsem tě ze začátku skoro tipoval na její alterego) a taky má celkem problém se sháněním chlapa. Možná nebude úplně problém v těch chlapech…:)

                        0 0
                      • meris  

                        Já třeba nikdy nenašel vztah k běžkám a asi se to jen tak nezmění. A o kolo sebe mám plno lidí, co zrovna peciválové nejsou, ale běžky ne.

                        0 0
                        • tigermoth  

                          To jenom proto, že jsi nikdy nenašel správný terén. Takový Nízký Jeseník, tam si člověk připadá jak polárník, nikde nikdo a toho místa..

                          0 0
                          • meris  

                            Je to možný. Hlavní vliv na to asi byla škola, kde nám ukázali, jak „správně“ namazat a pak nás hnali po kopcích.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              já běžky v mládí nesnášel… dycky namázáno tak, že buď to klouzalo, nebo pod nohou koule sněhu, a makejte k vrbatovce. ale když se člověk naučí trochu techniku a mazat tak akorát, tak ho to i začne bavit. ;-)

                              0 0
                              • meris  

                                Kamarád mě ukecává ať někdy vyrazím. Že i běžky se od té doby hodně změnily. Naposledy jsem byl řekl bych někdy v roce 99 nebo tak nějak.

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  hlavně se změnila úprava tratí. V Jizerkách je to až na pár dní v roce vždy na dané podmínky dobře upraveno a už je v ČR i víc míst kam se dá zajet. Kdo má blízko DE nebo AT má jistotu úpravy vždy. To je pak jiný svezení, samozřejmě dost udělá moderní kvalitní výbava ale nejvíc udělá styl a fyzička :)

                                  0 0
                                  • meris  

                                    Ok…asi se letos nechám přemluvit a zkusím to. Fyzičku mám letos žalostnou a kilometry na kole taky.

                                    0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      Pokud si hulkou nevypichnes oko, jsou bezky jeden z nejzdravejsich a pritom pomerne levnych sportu.

                                      0 0
                                      • Petr L2  

                                        No nevím, jestli na lyžařských fórech to mají stejně jako na BF, tak si nechat poradit nákup výbavy pro amatéra bude všechno, jenom ne levný sport

                                        0 0
                                        • -b-n-x-  

                                          Jednak pisu „pomerne“ levny a za druhe si troufam tvrdit, ze bezkarska vybava za 10k je uz pomerne ok – na rozdil od bike vybavy :-). Samozrejme nejaci zavodnici a ja nevim kdo jeste, ted zacnou tvrdit, ze za 10 se nedaji koupit ani poradne bezky :-)

                                          0 0
                                        • McBlacky  

                                          poměrově to levný je. Top kolo proti top výbavě je 10× dražší ;)

                                          0 0
                              • Japhy  

                                A když se nemusí běžky mazat vůbec (a tím nemyslím šupináče), je to ještě lepší :-)

                                0 0
                          • selmicka  

                            Přesně tak, chce to správný terén, správné počasí (ideálně prašánek, jasné nebe, jiskřivý sníh) + termosku s něčím na zahřátí :-) No a pak je to radost, luxusní svezení, že máš pocit, že lyže tou pohádkou jedou samy ;-)

                            0 0
                            • -b-n-x-  

                              Myslíš lyže, nebo bježky? :-)

                              0 0
                              • Lišák  

                                Řekl bych, že myslí běžecké lyže. ;-)

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Snad bježecké lyže, ne?

                                  0 0
                                • selmicka  

                                  Trefil jsi to přesně, díky :-) Celá ta debata je o běžkách ;-) Sjezdovky jsou přidanou hodnotou :-D

                                  0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    Bjezky jsou fajn, ale osobne to mam presne naopak. Sjezdovky (presneji teda freeridovky) a ty bjezky bych mel jakozto pridanou hodnotu :-) Jako nic proti nim, ovsem jizda dolu je precejen sport z jine galaxie :-)

                                    0 0
                                    • Petr L2  

                                      I na běžkách se dá jezdit dolu a nuda to rozhodně není :-)

                                      0 0
                                      • mr.antik  

                                        věřím že jezdit na cyklokrosce DH taky není nuda, ale…

                                        0 0
                                      • -b-n-x-  

                                        To je pravda. Nuda to neni a vetsinou je u toho hodne zabavy :-) Si pamatuju jak jsme kdysi jeli nejakou zkratkou hlubokym snehem a i kdyz jsme kazdy spadli tak 10×, byl to vylozene pozitivni zazitek :-). Nezapomenu na ty zamotane lyze-nohy ve krovi do ktereho spadl kamos :-)

                                        0 0
                                      • Pedro404  

                                        Ale zábava taky ne, spíš boj o holej život.

                                        0 0
                        • Jetson  

                          Naprosto rozumím. Už od dětství, vždycky když jsem ze sjezdových lyží viděl zoufalé běžkaře přejíždět cestama sjezdovky, odložil jsem běžkování na potom…:)

                          0 0
              • fíha  

                To chce najprv porovnat segmenty, nez uveris, ze „taky jezdí“..

                0 0
              • tom.neky  

                Já mám právě docela dobré zkušenosti se seznamkou, proto jsem to napsal. Seznamky fungují. Že je tam spousta podivínů a obecně mužů, kteří ti nebudou vyhovovat, prostě tak je. Ale pokud člověk dodrží určité pravidla, tak se dá v té „žumpě“ občas něco najít. Jinak hodně štěstí při seznamování :-).

                0 0
          • sobor  

            A kde tě můžu potkat na trailu,že by jsme dali kafčo?

            0 0
      • Fiend  

        To taky znam :-) Nastesti ted mam chlapa, ktery me ve vsem maximalne podporuje (snad to plati i opacne) a dokonce propadl i mymu dalsimu konicku – motorkam :-) Takze si nemuzu vubec stezovat … zatim :-D

        0 0
        • -b-n-x-  

          No ty weo. Motorky! Tak tem tvym konickum neni pro chlapa uplne tezke propadnout :-)

          Vetsinou se po chlapech chce aby propadli konickum typu nakupovani, moda, kde-kdo-skym (jakoze teda psychologie), nekdy „zdrava“ strava, a dalsi fakt super konicky :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            J jake vekove kategorii se tyhle konicky vyskytuji…ja jestli jsem uz tim prosel a minulo mne to, nebo mne to teprve ceka…

            0 0
          • Fiend  

            No, to by ses prave divil ;-) Mit takovy „super“ konicky, ktery si tu vypsal, tak se jdu rovnou odprasknout :-D

            0 0
      • R-a-d-i-m1  

        Přišly už nějaký pozvánky na vyjížďku? Bych se přidal… :-)

        0 0
    • Pavel  

      Já takovou ženu potkal. Říká mi „můj cyklomagorku“, brali jsme se na Lysé, kam v příšerném lijáku vyjela na kole, a „seznamovací fotku“ měla na kole se startovním číslem… :)

      Takže ano, JSOU takové, které ti láskyplně řeknou „Jdi už ***** na to kolo!“. ;-)

      0 0
      • Martin  

        značka ideál :)

        0 0
        • gerrard  

          Ale prd velebnosti. Idealni je ta co doma ceka s teplou gulasovkou ;).

          0 0
          • Martin  

            gulášovku si udělám i sám :)

            0 0
          • Pavel  

            S gulášovkou sice ne, ale se skvělým vývarem ano. Plus čajem s rumem… ;-) Samo, že ne vždycky, ale když jsem se minulý týden vracel z Beskyd 20 km v dešti, tak přesně takhle to bylo. A nebylo to poprvé…

            0 0
          • ememem1  

            tak tak

            0 0
      • Bruca  

        vem ji s sebou na Chřyby :-))

        0 0
        • Pavel  

          Zas TAK báječná žena to není. Anebo vlastně je, když tam nejede a ani by jí to nenapadlo? :-)

          0 0
    • Martin  

      mno, po celkem dlouhé době v režimu „forever alone“ jsem našel ženskou, kterou kolo celkem baví a zdá se, že přivítá motivaci k tomu, aby se zlepšovala :) a vítá, že konečně může jezdit s někým, kdo ji pěkně prožene, aby si nejezdila jenom stylem „paní radová k vodě“

      asi to chce mít štěstí

      0 0
      • Pavel  

        A dotazy „Co na tom kole vidíš?!?“ konečně nepadají, že? :)

        0 0
        • Martin  

          spíš dotazy „jak to, že ti nestačím“ nebo „na co je tahle věc“ :) případně „kdy zas někam vyjedeme?“

          0 0
          • Dejv94  

            „Kolik to stálo?“, řekneš ji třetinovou cenu a ona „Cože? Tolik? A mě si nic nekoupil?“ A máš tichou domácnost…

            :-D :-D :-D

            0 0
            • Martin  

              to je ta stinná stránka :)

              0 0
            • Pavel  

              A proto já jí říkám plnou cenu, aby věděla, jak drahá ta moje mrtvolka bude! :-D

              0 0
          • Pavel  

            U mne to jsou hlášky typu „Neříkej, že jsi to sjel/vyjel!“, „Tys to vyjel/sjel? Ty prase!“, „Miláčku, já už nemůžu“ a případné „Jestli se mi na tom kole zabiješ, tak nechoď dom, bo tě zabiju!“ :-))

            0 0
            • raw 4  

              Jo jo…nebo tebe bavi jezdit do tech kopců? A vidíš v tom lese něco když jedeš tsk rychle?

              0 0
              • Pavel  

                K tomu „A vidíš v tom…“ Jakej les?!? :)

                0 0
                • raw 4  

                  :-) …naposledy me ale pobavila…kdyz rikala…tam na víkend nepojedeme nejsou tam kopce…

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Dupacka je moc prace, vysledek nejisty. Radeji si dobre vyhonit a i na kolo je pak vice casu.....nerazi takove heslo?:)

      0 0
    • Breakpain  

      Je to Tvůj život ne ;-) … Takže pokud jsi spokojený, tak je to myslím OK ;)

      Hlavní je, zda neteskníš po partnerce nebo po dětech … pak bys byl vůl, kdyby ses takhle choval. Já tomu nechal volný průběh a aktuálně mám slečnu, která mi to „toleruje“ ona jezdí za rodiči, já na kolo …

      Z dlouhodobého hlediska nevím, zda to je ideální, ale zatím to bez problémů funguje ;) … tak na tom nic neměním ;) … Nicméně já o sobě vím, že děti mi nechybí (spíše jsem vždy uvažoval tak, že děti netřeba – trpěly by IMHO se mnou … ), aktuální slečna děti chce. Až je bude vyžadovat a hrozit rozchodem – tak se rozhodnu, co dál … takže asi tak. Každý to má nějaké ;)

      0 0
      • arny71  

        „Nicméně já o sobě vím, že děti mi nechybí“

        31 let, hmm. No, pomalu čas se nad tím zamyslet. Chápu, že osobní zkušenost je nepřenosná, ale děti jsou nejvíc. Ta paní vedle v posteli je a vždycky bude v podstatě cizí ženská (s nadsázkou, samozřejmě).

        Děti jsou tvoje krev. Tohle pouto nepřerveš. Třeba to jednou zjistíš sám. :)

        0 0
        • Breakpain  

          No já se nepřu samozřejmě, akorát žiju naivně v domnění, že děti jsou, „až“ když začneš cítit, že je chceš a né, že si je uděláš preventivně. A zatím se žádné „mateřské“ pouto ve mně neozvalo.

          Nikdy neříkej nikdy ;-) nevím co bude za 10 let, ale zatím je to spíše tak, že po nich touží slečna a já v hlavě kalkuluju, zda je mít, aby nezdrhla a nebo to odpískat. Zatím vyhrává to, že jí „splním“ přání ;) … a budu doufat, že se pak změním, jinak budou děti chudáci :-)

          0 0
          • gerrard  

            Materske pouto maji zenske. Muz je rozsevac. Jestli cekas na materske pudy tak fakt neprijdou. :)

            0 0
            • Petr L2  

              Ale prd, většina chlapů nakonec časem „dozraje“

              0 0
            • Breakpain  

              Tak vojet kde co problém není, ale pochybuju, že bych pak byl nadšený, kdyby z toho všade lezl potomek, že ;) …

              0 0
              • Pavel  

                Tož období to bylo fajne, ale jsem už celkem rád, že to mám za sebou… :-))

                0 0
        • scret  

          snad to nezjisti, az se bude rozvadet a ta cizi pani mu ty deti bude chtit vzit… To je pak peklicko…:(

          0 0
          • Espen  

            Jj, nebylo to příjemný. Připadal jsem si jak nějakej otravnej šváb, co žebrá, aby mohl vidět svoje dítě víc, jak jednou za 14 dní ze soboty na neděli.

            0 0
    • monty11  

      Jen to upřesním. Já jsem žena a zajímá mne pohled opačného pohlaví. Mě třeba nikdy nepřišlo,že by partner byl „brzdou“ mého koníčku,přestože to biker nebyl. Nicméně u mužů bikerů(tedy těch co znám) to tak je. Takže mě zajmalo,zda je to globalní,nebo se to týká pouze jich :)

      0 0
      • mr.antik  

        tak záleží jak to hrotí kdo do extrémů… Bohužel kdo to hrotí víc, jde to časově i energeticky docela náročný, poměrně „sobecký“ sport, tak je jasný že to pro řadu ženských co chtěj rodinu není uplně ideální prototyp partnera.

        Mnohem horší ale je, když jdou do vztahu ve stylu „on se sklidní“ nebo „ona si zvykne“.

        0 0
      • Breakpain  

        Brzda to asi není nikdy, spíš jde o to, jestli drahá polovička akceptuje to, že je člověk hodně v háji a sportuje ;-).

        Jak už tu ostatní psali – většina slečen není tak nadšená pro sportovní aktivity, jako muži. Takže pokud nesportují s nimi, obvykle se objeví syndrom „nevěnuješ se mi“ ;-). To mi pokazilo defakto všechny vztahy až na jeden – v něm se přítelkyně sportovně opět neangažuje, nicméně mne neposlala k šípku, že vlastně skoro každý den sportuju = nejsem s ní ;).

        0 0
        • Pavel  

          Nejsem s ní = má ode mne na chvíli pokoj. Musíš to prostě přehodit na todle. ;-)

          0 0
          • Breakpain  

            No, já to beru pozitivně, ale nevím, jestli i ona ;) … přeci jen se pak vidíme třeba 1h za den, kterou máme společnou ;-) … (v týdnu). O víkendu jsem to omezil a už nejezdím celodenní výlety, ale rozložil to – vstanu a v 6 zmizím na kolo a do oběda jsem zpět (v sobotu i v neděli) ;-). Využil jsem toho, že si o víkendu ráda přispí, takže začne otevírat oči v 9–10 a kolem 12 jsem už zpět ;-).

            Osobně s tím problém nemám a nikdy to neřešil – prostě, když to slečně začalo vadit – nechala mě ;-) … Pokud mi ale slečna nesahá na sport – jsem ochotný akceptovat a podřídit se čemukoliv, protože je mi to totálně jedno – takže peru, žehlím, uklizím atp. ;-) …

            0 0
      • Lachtis  

        Mno, mně je 29 a taky jsem nějaký pátek singl. Nějak to neřeším, samozřejmě, že bych rád našel partnerku, která má stejné hobby a hlavně neřeší rodinu (všechny „adeptky“) „bohužel“ měly jiné priority, zejména rodinné… O rodině, resp. o dětech uvažuji někdy ke čtyřicítce, pokud tedy vůbec…

        V prvé řadě je to o prioritách. Co jsem tak zpozoroval je opravdu dost bikerů singl a možná, že to vyplývá i z toho, že kolo je v podstatě individuální sport a mnoho z nás na kolo „nasedá“, aby se odpoutalo od běžných starostí, zmatku, lidí… Proto už z principu kolo přitahuje více jedinců, kterým nějakým způsobem vyhovuje život bez nastavených pravidel a nepreferují každodenní kontakt s lidmi :-). Alespoň já to tak mám :-D

        0 0
        • maajkee  

          O rodině, resp. o dětech uvažuji někdy ke čtyřicítce, pokud tedy vůbec…

          A myslíš, že děti stojej o dědečka místo táty? Nějak to upřímně moc nechápu, tohle oddalování, já měl první dítě ve 31 letech a už tak mi to příjde zpětně, že nebylo vlastně na co čekat a mohl jsem je mít klidně už v pětadvaceti. Čím je člověk mladší, tím myslím se s totální životní změnou srovná líp. Ve čtyřiceti, jakožto starej kocour, zvyklej na svý pohodlí a svoje návyky budeš možná prožívat nečekaný šok :)

          Vím, že je to kliše, ale opravdu to člověk pochopí až když ty děti má, jak je to krasný a v podstatě je to hlavní podstata našeho druhu.

          Pokud nikdo nebude dělat děti, celá ekonomika a celej systém se zhroutí. Je to na tom odedávna založený.

          0 0
          • Martin  

            frak da system :)

            0 0
            • maajkee  

              Tak samozřejmě, když je někdo sám, nemá žádný úspory ani nemovitosti, tak může fakovat systém :)

              0 0
          • Lachtis  

            Hale nevnímám to tak, já zase nechápu ty „děti“, co si ve 20ti udělají děti, přitom nemají žádné zázemí, stabilní práci, zkušenosti atd… Já to vnímám tak, že v pozdějším věku, třeba v těch 40ti, budu mít takové ty mládenecké doby za sebou a opravdu budu připraven na to, bych se věnoval především rodině, kterou budu schopen finančně i materiálně zabezpečit. Navíc věk je jen číslo, důležité je, nakolik se opravdu cítíš – taky to zní, jako nějaká fráze, ale vnímám to tak.

            No a třeba v okolí mám kámoše, který oslavil 42let a stal se prvně otcem a neskutečně si to užívá. Je to povahově stejný typ člověka, hraje/hrál závodně fotbal, rád si zašel do hospůdky, jezdil po výletech, dovolených, zkrátka si tu svobodu užíval. A teď, když se s ním bavím, je to zcela jiný člověk, miluje svého syna, přítelkyni a po práci se vždy těší, jak přijede domů a veškerý svůj čas věnuje rodině. Ale zpětně ničeho nelituje, jak říká, „mládí“ si užil a teď si užívá rodiny.

            Každý to má prostě jinak a určitě je to i ovlivněno dobou, ale 40ti letí tátové a 30ti leté (a více) maminky bude (je) za chvíli standard…

            0 0
            • maajkee  

              No jasný, ale jak jsem psal, až bude mít syn nebo dcera maturiťák, možná si ten děda co bdue její táta s ní už ani nebude moct zatancovat.

              Ale ať si to každej dělá jak chce, hlavně proboha, ale ať pak ty co nemaj a nebudou mít děti třeba vůbec nenadávaj státu, že jim pak nic nedá.

              A já mám za to, že aby člověk mohl něco podnikat s dětma je potřeba fakt sílá, jak už psychikcá a fyzická a ta logicky s věkem odchází, čest vyjímkám.

              0 0
              • iron.hide  

                mat deti je pravo, nie povinnost.

                co povies tym ludom, co nemozu mat deti vobec, aj ked velmi chcu?

                0 0
                • maajkee  

                  To je zcela něco jiného. No a od toho tu existuje adopce, umělé oplodnění a další alternativy.

                  0 0
                  • Chlebovnik  

                    Tyhle tvoje alternativy jdou ale zcela proti přirozenosti každého živého tvora na této planetě, nejen člověka, kterou je šíření VLASTNÍ genetické infromace.

                    Jinak děti jsou zcela jistě dražší než to, co ti stát vrátí v důchodu. A když do toho přičteme neustále se zvyšující věk odchodu do důchodu. No, škoda mluvit…

                    A v návaznosti na tvůj příspěvek výše:

                    Pokud nikdo nebude dělat děti, celá ekonomika a celej systém se zhroutí. Je to na tom odedávna založený.

                    Díky tomu, že zrovna já nebudu mít děti, ekonomika rozhodně nepadne. Podívej se kolem sebe, naše problémy jsou zcela opačné.

                    0 0
                    • maajkee  

                      Však je to nejposlednější alternativa když někdo nemůže. Zároveň může pomoct malému člověku prožít relativně normální život.

                      0 0
                    • Petr L2  

                      adopce je v přírodě zcela normální

                      0 0
                    • tom xtr  

                      „Díky tomu, že zrovna já nebudu mít děti, ekonomika rozhodně nepadne.“

                      Tak přesně tenhle čím dál víc rozšířený životní postoj je největší ******* většiny dnešní Evropy – bohaté a zlenivělé. A pokus řešit to importem mládí z chudých částí světa jak vidno je jen další ******* k tomu.

                      0 0
            • Smazaný účet  

              Jedna vec je vyzralost a to na kolik se citis, ale prirodu az tak neosalis…hlavne co se zenskych prvorodicek tyce…

              Jinak je hezke si rikat jak to male zvlada ve ctyriceni…ale do tak, ze bude 55 – 60 kdyz s ditkem bude mlatit puberta ode zdi ke zdi…

              0 0
              • maajkee  

                Právě.

                0 0
              • Martin  

                mě měli rodiče taky až ve čtyřiceti a přežili jsme to všichni ve zdraví :)

                hlavně na to mít mentálně :)

                0 0
                • maajkee  

                  No ona je další věc, že znám spoustu těhle otálejících párů, který kolem 35 letech delají na dítěti už pár let a ne a ne se to povíst. Dva kamarádi neplodný a to nejezděj na kole :)

                  0 0
            • arny71  

              Věk není číslo, ale realita. To co ve 29 přejdeš levou zadní, tě v 50 umrtví na několik dnů. Jen počkej zajíci, uvidíš sám.

              0 0
              • Smazaný účet  

                A zacina to vikendovym zotavovanim po patecnim popijeni:)

                0 0
                • bóďa  

                  Však to je už dané:

                  do 30ti – paříš celou noc a ráno vypadáš, žes celou noc prospal

                  do 40ti – paříš celou noc a ráno vypadáš, žes celou noc pařil

                  po 50tce _ celou noc prospíš a ráno vypadáš, žes celou noc propařil

                  0 0
                  • Petr L2  

                    A když přecejenom zapaříš, tak jsi out na dva dny :-(

                    0 0
                  • -b-n-x-  

                    Takze jedine vekove rozpeti kde se da poznat, jestli jsi paril, je 40–50 :-)

                    0 0
                    • Pavel  

                      Já v tom intervalu jsem a stojí to za pyču, ani mladej ani starej. Do rána rozhodně pařit nezvládnu a ráno vypadám, že jsem propařil noc. Pochopitelně to DALŠÍ ráno. ;-)

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    tak věkem jsem v prostřední kategorii, ale podle těchdle kritérií už je mi 50. a to tam chybí kategorie „a o víkendu po obědě na hodinu vytuhneš“.

                    0 0
                  • Martin  

                    tohle půjde do perel :D

                    0 0
          • Milenius  

            Jsem rád, že je tu taky někdo normální :) Díky.

            Nevím, jestli ostatní počítají s tím, že to ti samci z Afriky a Arábie zachrání… a až budou sami v důchodu, na kolo už nevylezou, jestli je ten mohamedán s deseti dětmi bude živit.

            0 0
            • Lišák  

              A Ty myslíš, že ne? Proto sem přece přišli. To ví snad každý.

              0 0
        • monty11  

          Taky to tak citím,na kole vypínám.. :)

          0 0
          • Breakpain  

            Někde jsem tu zahlídl, že jsi holka ;-). Jestli Ti vadí být sama – najít si bikera, který bude mít pochopení a bude s Tebou sdílet koníček je nadmíru jednoduchá práce :D … můžeš je tu přehrabovat vidlema ;o) …

            0 0
            • Smazaný účet  

              Je dobre si uvedomit, ze spolecne konicky jsou dobre…ale JENOM kdyz oba maji i jine konicky…pak se muzou radovat, ze delaji neco spolu, nebo mit radost, ze si jeden od druheho odpocnou a pritom neco delaji…

              0 0
              • Petr L2  

                Teorie jsou na prd, jediné co funguje, si to soužití odzkoušet :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jo…u nas to fuguje ve vyse popsanem smyslu:)

                  Treba si radi dame vecer pivko spolu, nebo zena u svojeho kompu a o patro vys u svojeho:)

                  0 0
            • monty11  

              No evidentně většina bikerů o „závazky“ nestojí ;-) a těmi závazky vážně nemyslím dítě a hypotéku :D

              0 0
              • Petr L2  

                No z toho co tady a v podobné diskusi nedávno padlo bych řekl, že dost bikerů by sneslo možná lépe závazek ve formě dětí a hypotéky, než závazek k matce těch jejich dětí .....

                0 0
    • jirkous3  

      Řekl bych, že to není o „cyklistice“ ale o čase, který kdo stráví kvůli jakémukoliv koníčku mimo domov. Rozhodně je to velký problém na začátku vztahu, postupně to jde ale čím dál tím snadněji.

      0 0
    • maajkee  

      Viděl bych to takhle, pokud někdo nedokáže najít partnerku která by mu vyhovovala, je možná čas obrátit pozornost na sebe, jestli problém není třeba ve mě.

      Vztah je přeci založenej na toleranci, to je naprostej základ a je uplně jedno jestli ženská jezdí nebo nejezdí na kole. Občas prostě láska znamená ustoupit z něčeho svýho ale s vidinou toho, že ta láska mě naplňuje a dá mi to ve výsledku přeci víc, než nějakej koníček.

      Moje žena se mnou občas na kolo jezdila, včetně dovolených a výletů na těžko do zahraničí, ale nikdy bych ji k tomu nenutil a pokud by nejela měl bych ji rád uplně stejně. Pak přišly děti a samozřejmě teď už moc nejezdí, jen semtam vezmem vozejk, sedačku a vyrazíme s prackama kousek do přírody. Kola jsou hlavně můj koníček a ona ho respelktuje, já se na druhou stranu snažím tím koníčkem neomezovat rodinu, pak zase třeba hlídám děti já a manželka jde třeba plavat.

      Každopádně rodina, manželka a dvě děti jsou to největší štěstí co mě v životě potkalo a rozhoxdně bych nikdy neměnil za to, že můžu na kolo kdy se mi zachce a že se můžu vožrat a přijít v noci kdy se mi zachce

      Pravděpodobně je to prostě o tom, že jsi se ještě vlastně pořádně do nikoho nezamiloval a nenašel tu pravou.

      0 0
    •  

      Doktor Hořec: „Kamera, hérečky, píchání, chlastání, co?

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Jsi tu krátce regnutá, téma se tu dostalo už i na trička http://www.bike-forum.cz/…-tricka.html#…

      0 0
    • kyl  

      40 let a taky sám ale bude to spíš tím že se s nikým už prostě nesnesu.

      0 0
      • Breakpain  

        A vadí Ti to? Asi ne, jinak bys s tím něco dělal – takže defakto jsi spokojený a není co řešit, ne ;) …

        0 0
        • ememem1  

          problem nastane ked uz telo mozno nebude vladat, leda tak s palickou do vytahu a na lavicku pred dom. nemusim kazdy den s niekym kecat, jazdim zasadne sam aj viacdnovky, kolektivne sporty nemusim ale skoncit ako geront musi byt dost hroza.

          0 0
        • kyl  

          Nevadí,mám svůj klid v osobním životě.Ještě bych rád aby to pochopili i v práci a nesnažili se mě pořád cpat do nějakého kolektivu a nebo na pozici kde bych měl pod sebou ještě někoho.

          0 0
    • snas89  

      to je uplne jedno..me by stejne zadna nechtela i kdybych doma poslusne sedel u televize:)))

      0 0
    • l-e-t-o  

      I když si najdeš skvělou ženskou, která ti kolo toleruje a podporuje tě v něm, navzájem se milujete atd. Pak s tebou i sama začne jezdit a začne ji to bavit. Tak to není na furt. Myslel jsem si, že si rozumíme a vzájemně se chápeme, ale když jednoho dne přišla a že změnila názor na život a potkala někoho jiného, ke kterému ucítila to, co cítila ke mne, tak mi prostě oznámila, že je konec a že už spolu nemůžeme být.

      Takže si myslím, že o tom jestli ti kolo toleruje nebo ne to fakt není.

      0 0
      • Nutribird  

        Takže zjistila, že je brána jako samozřejmost. Snaha vrátit ji její vstřícnost a něčím ji to vynahradit z druhé strany nulová. Začla se cítit nepotřebná a našel se někdo kdo ji uměl ocenit. Tvoje velká chyba a bezohlednost. Sobec

        0 0
        • Petr L2  

          Ale no tak.........

          0 0
        • Chlebovnik  

          HAHAHAHAHAHA! =D

          Roasties get out!

          REEEEEEEEEEE!

          0 0
        • pierogross  

          ???

          0 0
        • l-e-t-o  

          Jsem pro ni dělal první poslední a to prý od žádného bývalého nezažila. Nebyl jsem žádný sobec, který by ji bral jako samozřejmost.

          Prostě žila v domnění, že to, co cítí ke mě jedinečné. No a jak zjistila, tak bohužel nebylo.

          0 0
          • maajkee  

            Jsem pro ni dělal první poslední

            No to je bohužel někdy taky chyba :)

            0 0
            • l-e-t-o  

              nemůžu za to, že to tak mám a jsem na přítelkyně hodný

              0 0
              • maajkee  

                Jako co jsme se v životě bavil s hodně ženskejma, tak jako hodný chlapi maj samozřejmě rádi, ale každá holka má ráda když chlap občas hodnej není, nesmí se z toho stát samozřejmost typu no jo, ten můj hodnej šmudla :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No…zenska musi vedet, ze vedle ni je chlap, ktery si dokaze stat za svym…zase to nesmi byt uplny ****, co se hada o kazdou hovadinu…

                  0 0
          • scret  

            njn, to je nekdy zivot.. Proste se najednou zabouchla do nekoho jinyho… To se muze stat i chlapovi…

            Osobne bych ji to nemel za zly.

            Se svoji dlouholetou bejvalkou dneska vychazime paradne, je jak moje segra…

            Samozrejme chvilku trvalo, nez jsem ji odpustil, ze me pustila k vode a dneska chapu, ze to byla i dost moje vina…

            0 0
            • l-e-t-o  

              taky se na to tak dívám. Raději, že mi to řekla teď po půl roce, než třeba za 3 roky, když bychom byli svoji, měli děcka apod.

              Vídat se budeme určitě, protože máme společné kamarády. Navíc se všemi ex se bavím úplně normálně, sem tam si zavoláme, vidíme se, probereme co život a tak.

              0 0
              • scret  

                …zapichame…:)))

                (vim, blbej for)

                0 0
              • maajkee  

                Tak po půl roce to jste se ještě ani pořádně neznali, horší by to bylo po pěti letech.

                0 0
                • scret  

                  casto hodne zalezi na intenzite vztahu. Uz se mi taky stalo, ze jsem mel vztah pul roku, nedopadlo to a bylo to sakra velky zklamani a propita vejplata…

                  0 0
                  • l-e-t-o  

                    mi mluvíš z duše chlape.

                    Oba jsme si mysleli, že ten druhý je ten pravý. Láska na první pohled. Společné bydlení hned po týdnu u ní v bytě, i když starý byt jsem pustil kámošovi asi až po 4 měsících soužití s Kamilou. Společné plány na velkou cestu po Kanadě příští rok, týden před rozchodem společná kérka. Bylo to nádherného půl roku, co jsme spolu prožili a pak prostě přijde a bum, konec.

                    0 0
                    • scret  

                      uff:(

                      0 0
                      • l-e-t-o  

                        následující 2 týdny jsem byl každý den v hospodě. Do toho si musel najít nový byt, mezitím nějak přebývat u kámoše, pak vše přestěhovat. Bylo to celkem krušné období.

                        0 0
                        • scret  

                          a to jentak se zase odmilovala? zvlastni devce…

                          0 0
                          • mr.antik  

                            tetování… tak to byla feťačka to je jasné a ty jsou hodně nepředvídatelné

                            0 0
                          • mvd  

                            Těžko se to soudí, když často ani sami aktéři nedokážou racionálně zhodnotit, co a proč se semlelo. Bývá v tom někdy problém, který si jedna strana ani sama nepřipouští (podvědomě potlačuje), natož, aby ho dokázala říct nahlas partnerovi. Pak se uvolní ten blok a vylítne to.

                            Znal jsem pár, kde to navenek slušně fungovalo, vztah snad 8 let. Jednou se pohádali (kdo se nehádá, že jo?) a on furiantsky řekl: „Jestli chceš, tak se můžeme rozejít!“ Ještě ten večer odešla a tím to skončilo.

                            0 0
                            • scret  

                              kdybych se se zenou rozchazel nebo rozvadel pokazdy, kdy to jeden z nas rekne, tak nedelame asi nic jinyho:)

                              Holt nekdy trochu itoska… zena ma moravsky predky…:)))

                              0 0
                              • mvd  

                                Myslel jsem to naopak. Tím „vylítne to.“ nebylo myšleno to, co řekl on. On tím prohlášením jenom uvolnil ten blok v ní.

                                Samozřejmě tam musel být velký problém, který ona v sobě potlačovala. Říká se, že nejhorší vulkanické exploze jsou u zdánlivě spících sopek, zatímco pravidelně soptící vulkány „odpouští páru“ víceméně neškodně.

                                0 0
    • puka  

      Nevím jak to funguje, ale z mého pohledu mladého zajíčka máte jen vysoké nároky. Jezděním po opuštěným lese asi těžko nějakou najdete :)

      0 0
      • mr.antik  

        na co strácet čas pochybnou zábavou, diskotékama nebo čim se dneska lidi baví…

        0 0
        • puka  

          Tak to nemyslím. To je pro lidi, co neví co s penězi.

          0 0
          • mr.antik  

            Tak kde se chceš po škole seznamovat? Práce + koníčky, co bys chtěl dělat jiného

            0 0
            • meris  

              To by mě taky zajímalo.

              0 0
              • Petr L2  

                Například já potkal manželku v tramvaji. ............

                0 0
                • Chlebovnik  

                  Před kolika lety?

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Už je to dlouho, máme děti na střední, ale myslím, že to nehraje velkou roli, tenkrát to také nebylo tak vpoho, ještě frčela vlna walkmanů a kdo neměl sluchátka, četl knihu.....

                    0 0
                    • Chlebovnik  

                      Jo, to máš recht.

                      Dřív tě přinejhorším poslala do ******.

                      Dnes tě rovnou obviní ze sexuálního obtěžování. =)

                      0 0
                • Tomínos  

                  Na diskotéky nechodím a tramvaje u nás nejezdí = jsem v prdeli :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Zastřel se.

                    0 0
                  • scret  

                    zas mas hjundaie a na to zensky letej:))

                    0 0
                    • Tomínos  

                      :-) Ahááá, tak to jsem nevěděl.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Si děláš prdel, ale tohle je pravda. Vezl jsem kamarádku domů a v ulici stála 911. Já říkám, hele Porsche, nádhera. Ona „To je hnusný, to za tím je mnohem hezčí.“ (bílej Hyundai Santa Fé) :0(

                      0 0
                      • scret  

                        njn, vim, mam cernyho santu:)))

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak né každý může mít vkus, že jo. :0)))

                          0 0
                          • scret  

                            …ale tak za to se nestyd:)))

                            Jinak na to, ze je to korejec, tak je to vetsi drzak nez nejaky fauve…

                            Kazdopadne pristi rok ho budeme mit 10let, tak asi pujde… Hledam nejakou nahradu, ale zjistuju, ze vsechno, co se mi libi je minimalne za mega:((

                            Teda libila by se mi jako sluzebak novy Cupra v kombiku… ale do toho zas nenacpu rodinu no:(

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              To je asi otázka štěstí na kus, stejně jako to fauvé…

                              Velké poctivé auto za mega byl před zdražením Touareg Nomad. Šestiválec, výkon dostatečný (200k), rovný milion. Teď ho ale zdražili. :0(

                              0 0
                              • scret  

                                bohuzel s Touragama nejsou moc dobry zkusenosti…

                                Stacilo mi par zkusenosti lidi okolo, nejakej Tuareg, nejakej Multak atd. Vsechno auta od novoty a naprd…

                                Mozna v nejaky akci ci vyprodejich, ale vzdycky, kdyz na to koukam, tak byl za 1,2 a vic… Spis tak 1,4…

                                Jinak pred nastupem novy XC90ky se ten „vybehovej“ model prodaval taky za mega a to bylo supr…

                                Na tu koukam a jety par let stary jsou za 6–7kil kua:(

                                0 0
                        • -b-n-x-  

                          „cernyho santu“ – pod timhle oznacenim bych si na BF predstavil neco jineho nez nez SantaFE

                          0 0
                      • monty11  

                        Souhlas. Santa je roozhodně hezčí :D

                        0 0
                        • Tomínos  

                          Já mám jen Tucsona, starýho :-( Ale novýho bych bral všema deseti.

                          0 0
                          • scret  

                            je.ka predrazena…

                            0 0
                          • mr.antik  

                            to je pro holky ne

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Pro holky je prece RAW4:)

                              0 0
                            • Tomínos  

                              Proč? Jako, že bych měl nalepit řasy na světla?

                              0 0
                              • scret  

                                dyt do toho zas nedavaj motory:(

                                A kdyz tam das motor a vybavis to, uz to stoji meganesmysl…

                                Ikdyz dat treba za Tiguana mega je nesmysl snad jeste vetsi:)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Namaxovaný Tiguan se 190 koníky může být za víc než 1,5… Nemluvě o biturbu. To je fakt lepší vzít toho Touarega Nomad. Navíc tam se podle mě nemá co kazit – vždyť to nemá vzduch, ani moc elektriky.. má to skoro horší výbavu než moje fábka…

                                  0 0
                                  • scret  

                                    za 1,5mega? wtf?

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Ne, tak 1,5 mega ne. 1 613 500 Kč… Highline R line 2.0 TDI 190k 4motion DSG s max. výbavou. Za biTDI si řeknou 1 699 000 Kč.

                                      Je to nesmysl.

                                      0 0
                                      • scret  

                                        ntvl, za pitomyho tiguana…

                                        0 0
                                        • Petr L2  

                                          Jel jsi v tom někdy?

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Já myslím, že v tom nemusíš jet abys mohl tipnout, že Tiguan za 1.6 vs. Touareg za 1.6 bude jasné vítězství pro Touarega. Touareg nebude mít tolik elektronických pičičand, ale podvozkově a motorově bude někde jinde.

                                            0 0
                                          • scret  

                                            v tiguanu? jel… ale fakt ne v tom za 1,7mega:))

                                            Za to muzes mit treba Jagose Ftype, infinity, Volvo, bavoraka nebo audinu Q…

                                            A to je trochu nekde jinde…

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              F-Pace jo, dokonce s 3.0d 300k, F-type ne :0)

                                              Ale je to tak u všeho – za maximálně vybavenou nižší střední můžeš mít holátko střední atd. Nic nového pod sluncem.

                                              Akorát to nedává smysl. I když pro někoho to smysl dávat může – nepotřebuje velké auto, tak se rozmazlí výbavou u menšího. Asi jenom Češi potřebují obrovskou káru, aby sousedovi spadla brada, ale vevnitř nemají nic.

                                              0 0
                                              • scret  

                                                eee, samozrejme Fpace:)

                                                0 0
                                              • scret  

                                                nj, jenze spoustu veci, za co si musis tvrde priplatit u ty nizsi tridy, tak v ty vyssi se bere jako standard…

                                                0 0
                                              • Petr L2  

                                                No to je ono :-) Zlatí slova mého bývalého šéfa: " proč řešíš jak to auto vypadá zvenku, vždyť sedíš vevnitř a koukáš ven" :-)

                                                0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Tak nikdo neříká, že musíš zaškrtat všechno, co v ceníku je. Blbou A6 taky dostaneš lehce přes 3 mega, Q7 přes 4 a půl…

                                          0 0
                                          • Petr L2  

                                            Pokud chceš ušetřit, vezmeš Infiniti QX 70, 1,5 mega a máš to poladěné víc, než je potřeba a navrch motor jak z traktoru, já bych to tedy nechtěl, stačilo mi s tím jezdit týden, ale je hromada frajerů, kteří si s tím za slušné peníze hodně zvýší ego :-)

                                            0 0
                                            • scret  

                                              pokud mluvis o ty nafte, tak v ni nevidim rozdil oproti jinejm naftam v SUV podobnyho typu… Co ti na tom konkretne vadilo??

                                              Btw. co ti zlyho udelal nejakej majitel infinity?:)

                                              0 0
                                              • Petr L2  

                                                Nic, měl jsem ho na týden na zkoušku, zbytečnější auto jsem nikdy neřídil, velké jako kráva, nikam z toho není vidět, málo místa v kabině, při vystupování jsem musel sedadlem dozadu a předklonit hlavu, ještě menší kufr, než ve Fábii, ale hlavně táááákhle velký čumák a kola jako lokomotiva. Vezeš se v krávě jako náklaďák, máš místa jako ve Fábii, vidět okolo bez kamer blbě, prostě mě vůbec nenapadlo, k čemu by to auto mělo být, vždyť do toho kufru se nevejde ani bag na golf, takže to je tak na ježdění s compem do kanclu .-)

                                                0 0
                                                • scret  

                                                  myslim, ze je to uplne stejne zbytecny auto ako X6 a jeho podobny klony…

                                                  Hele ne kazdej potrebuje auto na chalupu se zahradkou na strese:)

                                                  Jel jsi v necem podobnym? Porovnavam s X6 a tvy poznamky jsou trochu mimo…

                                                  Kola 20 nebo 21 muzes mit na ostatnich autech taky, mista je tam uplne normalne (merim 180cm)… Velky to auto neni, jen to chce trochu umet soferovat a mit odhad kvuli vetsimu cumaku a tvaru kastle, jinak se mi s tim parkuje uplne normalne… ale ano, souhlasim s tebou, fabie to fakt neni:))

                                                  Neco konstruktivniho k tomu motoru mas??

                                                  0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Hlavně mi přijde trošku přehnaný místa jak ve fábii, možná v kufru, protože nepředpokládají, že majitel se chce živit jako stěhovák. Ten můj vergl je menší, kufr to má malej, ale prostor pro lidi bych hodnotil jako větší jak v oktávce.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    jj, trochu si Petr zaprehanel:))

                                                    Taky bych rekl, ze v tom je mista jako v oktave, spis vic…

                                                    Jinak konkretne tohle auto, kdyby melo vetsi kufr, tak uz ho mam… Ale to je tim, ze proste i Santa a jemu podobny derivaty je vzadu pro mne a rodinku malej… Infinity ma kufr mensi, to neni auto na stehovani, jak jsi psal…

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Když to pak zjistíš, že je vlastně malý všechno, kromě dodávky v rodinný verzi :-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    prave:)

                                                    Aktualne se peru, jaky dalsi auto vybrat… ideal by byl Multak, Trafic atd. Novej Peugeot Traveller bude asi moc peknej… Ale s timhle nemuzu zas sluzebne, takze neco mensiho… Galaxy? Smax? velkej kombik? velky SUV? Zvysena svetla vyska se mi obcas hodi, 4×4 je v zime super.. Nemusi clovek nandavat retezy jak pitomec… Kola jsem smireny davat timpadem na kouli nebo stresni (kombik)…

                                                    A nechci slaby auto, takze minimalne 170k a vic… U SUV 200k a vic…

                                                    Je to peklo…:)

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Máš to těžký :-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    mi povidej:)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Jasně Multivan, již delší dobu ho řeším, jediné co mě trochu děsí, je to že bych s tím musel jezdit po Praze :-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    libi se mi Multak skoro vsim, az na hodne mizernou spolehlivost poslednich rocniku…

                                                    Takze jeste mam i v hledacku novej Peugeot Traveller… jsem zvedavej, az prijde…

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Hele mám 180/85 hrana na horním konci opěradla mě tlačila nad lopatkou, měl jsem tam hodně stísněný pocit, tam je místa dost pouze na nohy, tedy za předpokladu, že se tam pod ten volant nasoukáš. Kdykoliv jsem.lezl vem potřeboval jsem.aby někdo dal pryč sloupek a horní hranu dveří. Fakt nic moc. Jediné zajímavé je šířka na zadních sedadlech. To auto je velké pouze z venku. Motor se mi líbil, po zkušenosti s 1,6 v Xtrailu což je tedy chcípák, příjemná změna, fakt mě nenapadá k čemu to auto je.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    takze klasika, proste sis trochu zaprehanel:)

                                                    „Pokud chceš ušetřit, vezmeš Infiniti QX 70, 1,5 mega a máš to poladěné víc, než je potřeba a navrch motor jak z traktoru, já bych to tedy nechtěl, stačilo mi s tím jezdit týden, ale je hromada frajerů, kteří si s tím za slušné peníze hodně zvýší ego“

                                                    A ve vysledku je to o tom, ze pro tvy ucely je to nevhodny… Ne kazdej potrebuje prevozni dodavku…

                                                    Vtip je v tom, ze kdyz vylejzas, tak se ti automaticky odsune sedadlo:)

                                                    Design i pojeti toho auta je proste jiny… To neni zadnej 7mistnej mastodont se kterym budes mit problem zajet do podzem.garazi… Ale ma to byt sportovni SUV… podle toho i tak vypada…

                                                    Schvalne jsem se musel jit projet a ne, nic.. Zadnej problem… Jo, asi 2m clovek by problem mel… Nebo 130kg clovek.. Za mne velmi prijemny auto, ktery rozhodne vzbuzuje emoce (bud to budes milovat nebo nenavidet), s dobrym motorem, jizdnima vlastnostma, navic pohodlny fakt i z 21 kolama a za supr prachy…

                                                    Navic relativne bezproblemovy auta…

                                                    A pokud srovnavas s hrackou jako Xtrail, navic ty novy s damskyma motorama… 1,6 je vysmech do takovyho auta…

                                                    To je duvod, proc se staly vsechny renaulty a nissany uplne nezajimavy…

                                                    Novej Koleos vypada moc hezky, bohuzel chciplej motor:((( francouzi vozraly zfetovany… kazdej jim na ten downsizing prdi… Dalsi duvod proc bych uz neuvazoval treba o Traficu…

                                                    Jel jsem v Espacu a prijemny, hezky auto, pohodlny, ale uz relativne maly a hlavne zase chciplej motor… Navic v topu za cca 1,2–1,3mega? wtf…

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    jak jsem psal, já ho měl doma na zkoušku jezdil jsem s ním, to sedadlo nezajede vždy, pokud si dobře pamatuji, tak až když vypneš motor a i s tím sedadlem vzadu se mi z toho lezlo blbě a to, že jsem musel sklonit hlavu, to se ani po zajetí nezměnilo, nikde jsem nepsal, že to jede špatně. Kdyby to auto mělo vnější rozměry trochu v harmonii s vnitřním prostorem, tak k němu neřeknu ani popel. Jediné co asi je vpoho, mít kola na kouli, tak určitě nepřesahují šířku auta :-) Takže pro mě, auto pouze na parádu, na dovolenou by to bylo malé možná i pro dva a dávat u tohohle něco na střechu, to by asi musel člověk vzít sebou i žebřík :-)

                                                    Já nic s X-trailem nesrovnával, pouze jsem se podvědomě bál, co do toho QX nacpali, protože přecejenom i Infinity je Nissan a kdo ví, jak moc se jim tam ten virus z Francie šíří, takže to bylo příjemné překvapení.

                                                    Když jsi nakousnul Espace, tak toho jsem měl na testování vloni, to se ti líbí? Ještě jsem měl doma na zkoušku Talisman a po těchto dvou autech myslím, že na dalších deset let nemám důvod to opět zkoušet a rozhodně není důvodem pouze motor:-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    Sedadlo zajede vzdy, kdyz vypnes motor, tzn. kdyz vylejzas… Malokdy vylejzam se zapnutym motorem a i tak s tim pak nemam problem… Mista je tam hafo, jen je to delany fakt jako sportak, tak aby te to prijemne „obejmulo“… Ale do niceho se neboucham nic… Tak jako treba u jinejch aut… Tohle je dle myho perfektne ergonomicky udelany… Suprove tuhy…

                                                    Jediny, co mi vadi, je ovladani na zrcatka, ktery je nalevo pod volantem…

                                                    Nastesti to s nissanem ma spolecny jen nejaky cudliky a podobny blbiny… Resp. je tam cejtit to, ze kde koncil nissan (murano), tam tohle zacina… rencly koncej, tam kde nissan zacina… Ikdyz ted ty novy (talisman, espace, koleos) jsou o dost jinde a dilensky a uvnitr mi to prislo prijemny… Teda az na ty debilni velky intertainmenty a ovladani skoro vseho dotyhove:(

                                                    Nesouhlasim s tebou, ze je to auto zvenku velky a uvnitr maly… Spis to hodne opticky klame… Zaparkuj to vedle nejakyho SUV a uvidis, ze to tak velky neni… Ani nemam problem kupodivu na zadnich sedadlech. U X6 jsem mel stisnenejsi pocit… Kufr je mensi a to je ten duvod, proc ho nemam konkretne i ja… Pro dva na dovcu uplne ideal… Kola na strechu v poho… Opet je to o dost nizsi nez nejaky velky SUV…

                                                    GLE nebo jak se ta hruza jmenuje jsem zatim nejel…

                                                    Espace mi nevadil, mel jsem pujcenyho Initiale… Nicmene za ty prachy auto nicim fakt nenadchne. Pohodli je fajn, to frantici umej… Bohuzel to uz neni MPV a proto to celkem nechapu… Kor kdyz maj ted Talismana…

                                                    Motor neni vylozene slabej, na klidny jezdeni v pohode… Nicmene na sviznejsi jizdu uz nestaci…

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Hele to nemá cenu, začalo to tím, že jsem reagoval na poznámku o Q7 přes 4 a půl, tím, že tohle stojí 1,5 a můžeš s tím taky honit parádu a ještě ušetříš.

                                                    Ty se mě snažíš přesvědčit, že je to super prostorné auto, já se v tom cítil stísněně, což mi v kombinaci s tím, jaká je to kráva připadá nesmyslné. Co mám dělat, prostě od auta čekám něco jiného a asi se mi těžko někdy bude líbit.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    ja ti ale nevyvracim, ze ti to nevyhovovalo… Jen mi prislo tohle mimo:

                                                    „Pokud chceš ušetřit, vezmeš Infiniti QX 70, 1,5 mega a máš to poladěné víc, než je potřeba a navrch motor jak z traktoru, já bych to tedy nechtěl, stačilo mi s tím jezdit týden, ale je hromada frajerů, kteří si s tím za slušné peníze hodně zvýší ego“

                                                    Prislo mi, jakobys to vlastne hanil… Coz si podle me to auto nezaslouzi…

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Hanil, to ani ne, spíš mi to po odzkoušení připadalo jako jediný důvod existence toho auta, jiný praktičtější mě prostě nenapadá :-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    tak nad smyslem existence spousty aut bychom se tu mohli bavit sakra dlouho…

                                                    Jinak Traveller je uz zrejme v prodeji…:)

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Není to samý i Toyota?

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    jj a i cintron… Jen ten pazout mi prijde asi nejhezci…

                                                    Ikdyz se priznam, ze jsem to cekal v realu hezci.. dle promo fotek to auto vypadalo lip…

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    Pokud nezlidštili podvozek, tak to bude prostě zas jen obyčejná nepohodlná dodávka…:(

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    ty jsi jel v predchozi generaci? Expert Teepee… Myslim, ze tohle bude srovnatelny s Multakem, co se tyka pohodli…

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    Ano, kamarád biker a ještě kolega v práci mají oba Citroën Jumpy Multispace L2H2 ve slušné výbavě a jsou to hrozný prkna. Co si si matně pamatuju T5 (seděl jsem v tom už celkem dávno), tak to bylo podvozkově i sedačkama příjemnější…

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    T5 ale myslis Multaka, prtze Transporter je zbijecka jak muj trafic… I generation byl pohodlnejsi nez muj trafic…

                                                    No sam jsem na to zvedavej… Podle ceniku bych byl nekde skoro za mega s pazoutem, coz je docela dost… Ale je pravda, ze nechci uplny holatko…

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    tyhle rozdíly budou jen v pružinách a tlumičích

                                                    0 0
                                            • pierogross  

                                              Poslouchejte pánové, a neprohlásila Honda letos v létě, že Inf. v Evropě úplně úplně končí? To je docela prů… řekl bych…

                                              0 0
                                              • scret  

                                                proc? a ano, minimalne v CR konci urcite…

                                                0 0
                                                • pierogross  

                                                  Tak já to beru tak, že když mám luxusní káru a nemám tady zastoupení, tak by mi to připadalo nějak divně. Jinak nic proti.

                                                  0 0
                                              • -b-n-x-  

                                                Honda? :-)

                                                0 0
                                                • pierogross  

                                                  No jó, ty jsi daleko, u nás v Evropě je Infiniti luxusní divize Hondy, jako Lexus od Toyoty atd.

                                                  0 0
                                                  • scret  

                                                    ale prd… Honda ma Acuru, Nissan Infinity, Toyota Lexus…

                                                    0 0
                                                  • pierogross  

                                                    Ježiš kurwwwa pardon ty wole to je hnus tak se seknout. Soráček úplně mi vyschlo. Červenám se až se modrám jak jsem starej tak jsem blbej mizííím. :)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    :)

                                                    0 0
                                  • pierogross  

                                    …nemá se co zkazit… a víš, že přesunuli výrobu do polska, kamarád chudák koupil, nevěděl, prvního půl roku sedmnáctkrát (17 !!!) v servise, pak ho vrátil.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Fakt? Já myslel, že kastle dělají na Slovensku a kompletují v Německu.

                                      0 0
                                      • pierogross  

                                        Jo, to taky tak bylo, a spousta lidí si to myslí dosud. Ono sedmnáctkrát v servise za půl roku je pěkné, to neuděláš jen tak :)

                                        0 0
                      • X-biker  

                        Jsem mel oranzovocerve­nometalizoneco Nissan Murano 3,5 V6 v hnědé kůži a holky z toho byly hotové to je fakt :-D jenže mě je SUV na prd, protože jsem malej a nedam na střechu kola tak sem k tomu musel mít ještě stary passat combi a ten mam dodnes protože to je nejlepší kara. B5,5 combi TDI v kůži a chipu :-D Murano slo z domu :-D

                        0 0
                        • Stingray  

                          Tam byly průserový převodovky, jestli se nepletu.. Jinak je to super kára.

                          0 0
    • Val  

      nejhorsi je, ze zeny poznaly, ze budu biker driv nez jsem zacal vubec jezdit! asi na to maj nejakej cmuch, stejne jako mali chlupati psici, kteri se muzou pretrhnout pri stekani na cyklistu i kdyz ten je momentalne bez kola

      0 0
    • Edwin  

      Láska je jen jedna.

      0 0
    • X-biker  

      Je to o toleranci, ona skousne muj cas venovany kolum, byt plny kol a opadavajiciho bordela z nich, bikove videjka pred spaním atd a ja ji dam lasku, péči a ty veci okolo co zena potrebuje :-) vikendy dělíme na půl, jeden den kolo s kamosema a jeden den vylet spolu a psem. Když se zadari udela si vylety s kamoskama a mam cely vikend pro sebe. Hned na zacatku vztahu jsem ji rekl jak se veci maji a budou mit, pul roku to slapalo, víkendy jsem žil jak kdybych byl singl a pak to nevydrzela a musela prijit dohoda nebo konec. Ted to mame nastavene viz vyse a funguje to sice me sere, ze nemam cely vikend pro kolo, ale family life je pro me nejdůležitější. Usinat a budit se sam a bloudit prazdnym bytem je peklo. Skoda, ze nechce jezdit ani moc kolem baraku jak se rika „na pivko“. Abych ten druhý vikendovy den seděl taky na kole, klidne po rovine snecim tempem, ale s riditky v ruce :-)

      Zazil jsem holku, kterou jsem bral sebou všude – Bila, Kouty, Koprivna, Rychlebky, vyjizdky kolem baraku atd. Kdysi mi to prislo fajn ani jsem se o ni nebal jezdila skoro jak ja jen neskakala velke skoky :-D To už bych ted nechtel, bal bych se a clovek s kamosema vypne a pokeca o kundach a kokotinach a nemusi se brat ohled na holky (ti co jezdí jak holky si musi poradit sou to prece chlapi hehe) :-D

      A mel jsem i takovy neutral, jezdit nechtela, ale jezdila takove ty vyjizdky kolem baraku , ale objela se mnou treba mojich prvnich 100km, dostkrat spadla, bala se z kopce na sekundu pustit brzdy ale jinak velka sportacka takze to brala jako sport a spolecne chvíle. A pak se tak jednou vratim z Kopřivne v nedeli vecer a byt prázdný a na sedacce dopis na rozloučenou :-D

      Takze klasicky dojeb a zas party hard prokalene noci akcicky kokotinky a za naky cas asi v 5 rano jsem potkal soucasnou a ta uz to se mnou snad vydrzi :-D

      0 0
      • Pedro404  

        Mně bikeparková holka vyhovuje, kámoši zdaleka nejsou tak časově kompatibilní (a kdo má ty celovíkendový vejlety, nedejbože něco delšího, furt dohadovat a synchronizovat a řešit auta) a o kundách a kokotinách si pokecam i s ní:) Zároveň jí ale nebaví moje trailový ježdění, takže si zajezdim i sám.

        0 0
        • alinceb  

          Protože tvoje „trailový ježdění“ je tak trošku o život…:D

          0 0
          • Tomínos  

            Není, jezdí hezký věci :-)

            0 0
            • alinceb  

              To vaše prachovský je právě o život ještě víc…:D

              0 0
              • Tomínos  

                Nene, u nás se snad ještě nikomu nic vážnýho nestalo :-) Přijeď se mrknout, uvidíš :-)

                0 0
                • alinceb  

                  Až mi sroste ruka, tak bych rád. V Prachovkách by se možná dalo jezdit i zimě, ne?

                  0 0
                • JakeF  

                  Jestli to nebude tím, že většina lidí si to prohlídne a pak zvolí chicken line :).

                  0 0
                  • Tomínos  

                    Jestli se dobře pamatuju, tak jsi nic takovýho nevolil :-) I když dnes jsme tam byli s Atillou v největším chcanci a to jsme nic jinýho než chicken line nejeli, tak nějak se víc nedalo :-)

                    0 0
                    • JakeF  

                      Protože ten nejtěžší trail žádnou chicken line nemá, tak jsem ho ani nezkoušel, jestli si dobře pamatuju já :D. A u tý nejvyšší skály jsem taky vyměknul… Bude potřeba opravnej pokus, skilly už jsou zase o kus jinde, hlavně ty trialový :).

                      0 0
                • vana.i  

                  Mimochodem, byl jsem o víkendu na Suškách (není to Prachov..), potkal jsem tam polena na dopadu, větve za zatáčkou.. Raději si procházejte rychlejší úseky předem.

                  0 0
                  • Tomínos  

                    Poleno na dopadu tam bylo, když jsem tam v sobotu maličko přetáhl Šemíka :-) (Nevím jestli jsem v tý oblasti mimo v místopise, ale tohle bych bral jako Sušky)

                    0 0
      • Sunshine 29  

        Koukám že to máme dost podobně…

        0 0
    • Pavel  

      Nicméně, ať už bajkerka či nebajkerka, univerzální pravidla platí pro všechny ! ;-)

      0 0
    • monty11  

      Díky všem za reakce. Tak nějak se mi potvtdilo,že moji znamý nejsou nějaká extra výjimka a že bikeři jsou asi vážně převážně singlisti. Svým způsobem to chápu,ale stejně mi přijde,že my ženy,se umíme.tak nějak lépe půlit :D

      0 0
      • maajkee  

        Většina mých známých bajkeru single určitě není, spíše výjimky. Naopak v nebajkerskem sektoru, mezi bohemama a hospodským povalecema je single lidí poměrně dost.

        0 0
        • ememem1  

          tusim si ozaj dospel a dosiel k poznaniu, ze tvojim stastim bolo, ze si odtial vcas usiel :-)

          0 0
      • Smazaný účet  

        Ja nevim z ceho ty zavery vyvozujes, ale to je tvoje vec:)

        0 0
      • Fiend  

        Ja si hlavne myslim, ze to neni ani tak o „bajkerech“ jako o lidech samotnych :-)

        0 0
      • meris  

        Já když to tak vezmu jsem singl a moji kamarádi bikeři mají vesměs rodinu. Ale zjišťuji, že většina se z nich seznámila už před dost lety a vydrželo jim to.

        0 0
      • Val  

        ani ne tak singlisti jako singletrailisti

        0 0
    • Sunshine 29  

      Nemám…Obecně jsem furt v prdeli, na biku, letos jsem odehrál další sezónu, v zimě na lyžích.Je buď se mnou nebo to respektuje.Proto se tomu říká přítelkyně, partnerka. Pokud to tak nefunguje, nestojí za to marnit čas. Samozřejmě by to mělo fungovat i opačně.

      Bikerku bych asi nechtěl

      0 0
    • Mr.Duck  

      ****** nakou lasku!! Jedine bike 26 freeride antinazi!!

      0 0
    • tigermoth  

      Mě obecně přijde, že když má člověk fakt rád sporty nebo aktivity, kde jsi furt někde dlouho venku a daleko, neklape to. Dřív nebo později se to zesere. Pozoruju to na kamarádech i na sobě. Kombinace kola a lezení po horách je holt dost naprd.

      0 0
      • Breakpain  

        Pak je otázka, co zvítězí ;-) … jestli preferuješ sport nebo být s někým. Vím o pár lidech, kterým to srdce netrhá, že jsou free a řeší to tím, že se pak vyspí s každou, která je po ruce … a jsou happy.

        0 0
        • Martin  

          vždycky zvítězí pravda a láska

          0 0
      • monty11  

        Kombinace stejná… Jinak já jsem ráda,když jede se mnou a trávíme tak čas spolu. A on sice jede,ale pak řeči k čemu to je a že jsme radši měli zůsrat doma. Někdy mi přijde,že jájsem víc chlap a on žena :/

        0 0
    • raw 4  

      Mam skvělou ženu takže to většinou chápe a všechno je o domluvě…někdy mě i vyhání když jsem brblavej…mame malyho, takze po narození se udelalo par změn. např ..jezdim spis brzo rano (když vyrazím sam)…ale na vícedenní cyklo akce stale pouští. ..klap klap na drevo.

      0 0
      • Sunshine 29  

        Mám to stejně…Vždycky je to o kompromisu a schopnosti si vyjít vstříc. To je láska. Zbytek je promrdanej čas ☺

        0 0
    • favorit.  

      jak to tak čtu, tak se mi vybavil Béda… Určitě ho znáte, protože je geniální!

      https://www.youtube.com/watch?…

      …jinak teda, na co jsem přišel. Ty dva lidi by většinou neměli být kráva a vůl (anebo kráva a kráva, či vůl a vůl), páč pak je uplně jedno jestli jezdí na kole anebo sbíraj zámky a háčkujou

      0 0
    • mrofmoha  

      no bude asi potreba oprasit tema seznamka :)

      …ja s sebou jednou zenu na kolo vzal.. a protoze ji mam moc rad a nerad bych se rozvedl, tak uz jsem to pak vicekrat neudelal… :)

      0 0
    • tom.neky  

      Chlapi, opravdu vážně. To dáte přednost kolu, před nějakým smysluplným vztahem?

      0 0
      • Pedro404  

        Pokud kvůli vztahu musíš přestat jezdit na kole, tak neni smysluplnej.

        0 0
        • tom.neky  

          Přestat úplně jezdit kvůli vztahu, to opravdu žádný smysl nemá. A ženská, která má chlapa ráda, tak by to po něm ani nechtěla. Ale přišlo mi, že někteří tady mají nazor, že pokud partnerka nepozná rodíl mezi ultegrou a acerou a neujede denně alespoň sto kiláků, tak to s ní nemá smysl.

          0 0
          • tigermoth  

            Jestli nepozná rozdíl mezi Ultegrou a Acerou, není to partnerka ale Osoba svěřená do opatrovnictví.

            0 0
        • Pavel  

          Amen!

          0 0
      • favorit.  

        parafrázuji Bédu:

        Taky jsem potkal jednu ženskou. Já jsem jezdil na kole, vona chtěla taky. Já jsem chlastal, vona chtěla taky! Emancipace jedna zasraná. Ale já, já mám zázemí v cyklistice! Sednu na kolo a jedu! Prostě jedu!

        0 0
      • Chlebovnik  

        .

        0 0
        • Pavel  

          Tak u nás je to naštěstí pade na pade.

          PS jsem v tom podruhé… :)

          0 0
      • puka  

        Musíš udělat kompromis. Najít holku/ženu, která bydlí minimálně o 10km dál a pak k ní dojíždět na kole a nakonec budete šťastní oba. :D

        0 0
        • Pavel  

          Jo, to funguje. Ta moje je o 220 km. A šťastní jsme… ;-)

          0 0
          • favorit.  

            tyjo, kolik najedeš na kole za rok? :D

            0 0
            • Pavel  

              Letos bída, nejdřív práce práce práce, pak práce, úraz, a pak zase práce. Ale sedmička snad letos asi padne.

              0 0
          • mvd  

            Jak často to dáváš po ose?

            0 0
            • Pavel  

              Párkrát do roka ano. Ale letos ani jednou, viz výše.. :-(

              0 0
    •  

      Jsem single, 37 let. Ničemu se nebráním, ani se do ničeho nenutím. A nezdá se, že by mi něco chybělo.

      Lásce se nedá poručit. Když přijde, dobře. Když nepřijde a budu mít 100% mimopracovního času pro sebe a své koníčky, taky dobře.

      0 0
      • selmicka  

        Přesně! Možná bychom se měli potkat a dát nějaký trailík, až mi dovezou toho CANYONA :-) Odkud jsi?

        0 0
        •  

          Z Prahy-Radotína. Nastěhoval jsem se tam proto, že je to odtamtud blízko do Českého krasu, což je ideální místo pro 2 moje velké koníčky: kolo a speleo.

          0 0
    • meris  

      Zkoušel někdo hledat bikerku/bikera na nějaké seznamce? Mám ve svém okolí pár lidí, co mají třeba již roční vztah a našli se například na Tinderu.

      0 0
      • Chlebovnik  

        Hledat partnerku na Tinderu může jenom blázen.

        0 0
        • meris  

          A máš k tomu tvrzení nějakej důvod, nebo jsi to napsal jen tak? Docela mě to zajímá.

          0 0
          • Chlebovnik  

            Samozřejmě, že mám. Paretův princip v akci.

            0 0
            • meris  

              A je to reálně přenositelný do ČR?

              0 0
              • Chlebovnik  

                Samozřejmě že je, zejména pak mezi mladou generaci. Vždyť je de facto stejná jako ta na západě. Především v tom, že konzumuje stejná média a od toho se odvíjí vše ostatní.

                0 0
                • meris  

                  Ok. Pravda je, že já se už nepovažuji za „mládež“.

                  0 0
        • McBlacky  

          na jednu až x nocí, kde x je menší než 10, to není úplně blbej nápad. Z hlediska optimalizace nervů a času je ale lepší si objednat domu escort ;)

          0 0
          • meris  

            Kupodivu jsem tam narazil i na zajímavé holky. A dokonce na pár holek, co znám osobně/přes někoho. A myslím, že tam to nebylo o počtu nocí. Mimo jiné i na tři bikerky. Bohužel bych se cítil blbě s nima na kole vůbec vyrazit, protože bych jim nestačil buď fyzicky a nebo technicky.

            0 0
      • Breakpain  

        Jo a nedopadlo to – dokonce měly na profilu fotky ze závodů a jak jsem pak pochopil, tak to byl 1–4 závody za rok s tím, že jinak defakto na kole nejezdily. Prostě něco jako novodobí sporťáci z kanceláři, co skoro nic nedělají a pak vtrhnou na Spartan race, aby měli fotku :-).

        Pravověrnou bikerku jsem našel jen jednu a tam jsme naráželi nato, že trénovat něco „korektně“ prostě dohromady nešlo ⇒ bylo to ještě horší, než s nebikerkou :-) …

        Takže to chce opravdu, ale opravdu velkou kliku :D …

        0 0
    • HonzaRez  

      Potvrzuju. V sobotu jsem měnil duši v Dolních Ředicích a kolem projeli nanejvýš 2 bejkeři a pár domorodců. Ani jedna bejkerka nebo silničářka…

      0 0
    • day by day  

      No ja mel 3 roky partnerku jak na bike tak na hory, bohuzel ji to prestalo bavit :-( Ted 4 mesice single a najit partnerku na vazny vztah a spolecne zajmy se zda byt neralne… Takze Havirov a okoli Beskyd nabidka??? :-)

      0 0
    • Blahycz  

      Tak já měl i období kdy jsem měl 3 ženský najednou. A pendloval jsem mezi nimi pár měsíců na kole. Každá z jiného kraje. Ale je fakt že se to nedá dlouho a začali mě rozčilovat. Tak jsem je vyměnil za chlast. A klape nám to 

      0 0
      • -b-n-x-  

        To jsi musel byt hodne natrenovany ne?

        Hele, a jak se mezi sebou snasely?

        0 0
        • Blahycz  

          Tak já to měl nějak na háku,takže buď jsem přijel nebo ne. Taky jsem nadupal nejvíc km. Jedná řekla přijeď zamnou do Krkonoš,,tak jsem jel,za dva dny druhá,stav se na víno,sedim na zahradě. Tak jsem jel. Pak grilovacka ,,no a tak různě. Jen mi pak chyběly dny v týdnu abych to stíhal.

          0 0
          • -b-n-x-  

            No ty woe :-)

            Bys mohl napsat nejakou knihu povidek. To by mohlo mit uspech :-)

            0 0
            • Kosta  

              A pak si koupil auto… :D

              0 0
            • Pavel  

              Měl jsem to velmi obdobné jako kolega Blahycz. Včetně té myšlenky to sepsat. Raději jsem to ale zapomněl… :-)

              Žena ví, že jsem (po rozvodu s „nebožkou“) nežil životem přísného askety, ale nechce (asi raději) znát podrobnosti. No, stejně bych jí je neřekl, protože si je nepamatuju… ;-))

              0 0
      • scret  

        :))

        0 0
      • Pavel  

        A nepletly se ti? :-) jj, to znám, ta „logistika“ byla docela náročná. Základní pravidlo bylo, že nesmí být z jednoho města…

        0 0
        • Blahycz  

          Hele oni i celkem cestovali ,, takže když jedna byla na prodlouženým víkendu z práce na horách a měla tam polopenzi a já koupil v Bousově ruma ,hodil do batohu a jelo se :)

          Nojo,,ale pak jak tady zaznělo "ta logistika,, ja si už pak pletl jména, zapomínal který co říkám a začínalo se to motat. Pak začali jezdit ke mě,a ja jako idiot pořád luxoval vlasy z postele. Samozřejmě jedná byla blondýna,druha zrzka a třetí černovlasá. A všem jsem dával stejný tričko na spaní :) a pak se mi do toho ještě zamotala bejvalka která měla takovou vínovou barvu. No bylo to tady jak na rybím trhu :D ,,pak jsem vzal bejvalku zpátky. Už sem to nedával.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Bloncka, bruneta a zrzka jo? Tohle fakt vypada dosti zajimave :-)

            Takze se nikdy nepotkaly? Ktera teda vyhrala pobyt s tebou treba na novy rok? Nebo vanoce?

            0 0
          • Pedro404  

            A k čemu to je dobrý, piglovat takle na tajňačku tři ženský najednou? Mi to připadá akorát jako spousta stresu za trochu šuku…

            0 0
            • Blahycz  

              Však píšu že jsem to měl nějak na háku takže mi to bylo jedno ani jedna za to nestála. A taky že jsem vzal nazpátek bývalou přítelkyni. A trochu bych neřekl,chodil jsem do práce s věčně fialovou bambulý.

              0 0
              • Pedro404  

                Pokud ti to bylo jedno a nestála za to ani jedna, o to víc nechápu, proč sis udržoval tři:)

                0 0
                • Petr L2  

                  A proč to řešíte? prostě si to vyzkoušel a má klid, nejhorší v životě je, když člověk na stará kolena skuhrá, co všechno nestihnul, co mohl a nezkusil a co vše vlastní blbostí, leností, nebo díky nerozhodnosti přišel.

                  0 0
                  • Pedro404  

                    Dyk já mu to nevymlouvám, jenom mě zajímá, co ho k tomu vedlo.

                    0 0
                    • Petr L2  

                      Já myslím, že tohle je zrovna ta část lidského jednání, ke které nemusí být žádný důvod, stačí mít chuť, nebo nemít důvod proč ne .-)

                      0 0
                  • Pavel  

                    No já toho stihl, mohl a zkusil tolik, že to raději ani sám nechci vědět… :-)

                    0 0
                  • R-a-d-i-m1  

                    Absolutní pravda…

                    0 0
                  • standoslav  

                    Já takto měl po 1.rozvodu taky tři, že stejného města. Jednu jsem miloval, druhá byla super na pokec o sportu atd a třetí vždy na telefonu, když jsem si vzpomel. Pak mne jednou ta sportovní potrestala, byl jsem viden s tou co jsem miloval v kině. Ta sportovní ke mně přišla na noc, vypilo se, šlo se lehnout (měl jsem jen jednu postel) a strávila se mnou noc bez sexu. Docela tristni. Nakonec jsem si vzal, tu co jsem miloval a vydrželo nám to 29let.

                    0 0
                    • scret  

                      a to je ta, se kterou se ted rozvadis? nebo si te pletu s nekym jinym?

                      0 0
                      • standoslav  

                        Ano, je to ona, ale rozvádí se spíše ona, já byl dosud spokojen.

                        0 0
                        • scret  

                          duvod?:(

                          0 0
                          • standoslav  

                            Ona uvádí hlavně můj těžký alkoholismus, nespolehlivost, nechuť žít pod její taktovkou. Já myslím, že je v přechodu, vyhořela a prožívá krizi str.veku. To že jsem když jsme spolu byli vyjel na kole, max.2× týdne a dál si třeba 3piva, nebo třeba 2× mes. jsem si zašel na pivo, +nějaký ten lahvac doma.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              ženská co ti nedovolí si dát pivo = rychle se jí zbavit.

                              Podle jejích měřítek by naše západní sekce byla banda ultra notorů :) oh, wait…

                              0 0
                            • scret  

                              jj, ty taktovky, to je problem…

                              0 0
                              • Petr L2  

                                Ono velký problém mnoha žen je to, že si myslí, že muže předělají a ten jim za to bude vděčný, když zjistí, že je to nereálné, tak místo realistického zhodnocení špatné úvahy označí nepředělaného muže za idiota, který jim zkazil život :-)

                                0 0
                                •  

                                  A pokud ho náhodou opravdu předělají, tak tím zničí to, co na něm původně milovaly, a předělaný muž jim přestane imponovat. To je taky známá věc.

                                  Žena totiž vždy podvědomně hledá oporu a jistotu (i když to v důsledku současné doktríny o nezávislosti nepřizná). A když ji v muži najde, neustále jej podrobuje „zatěžkávacím zkouškám“ (to je to předělávání). Nelze jim to mít za zlé, je to jejich přirozenost. Ovšem na muži pak je, aby zůstal celý život sám sebou a vnitřně pevný … aby v té zkoušce obstál. Kdo se nechá předělat, ztratí nakonec ženu i sám sebe.

                                  0 0
                                  • standoslav  

                                    Je to hodně intimní, ale když jsem třeba chtěl sex, 3dny jsem nepil, bo ji ten smrad vadil, to se dá pochopit, ale teď po letech, kdy máme v baráku dost místa by klidně mohla mít svou loznici, atd. Prostě ji chytré hlavy, většinou rozvedené a nemrdatelne baby poradily, ať neztrácí čas s chlapem. A až ji barák spadne na hlavu .........

                                    0 0
                                    • scret  

                                      peklo… Ikdyz chapu, ze vsude je neco… Ale tak, deti uz mate nejspis z baraku, tak to neni az takovy drama…

                                      Ja mam dva maly prcky a sype se to taky:(

                                      0 0
                • Breakpain  

                  Aby se nenudil? :)

                  0 0
              • Lišák  

                Ta bambule byla vážně tak tvrdá? :-)

                0 0
                • Blahycz  

                  Bambule byla fialová,,. Coby mě k tomu vedlo,,,jen jsem si to prostě chtěl zkusit,byl to momentální životní stav. Jen se dělím o zkušenosti. Nestáli mi za nějakej vztah.

                  0 0
                  • Lišák  

                    fialovou bambulý.

                    Fialová, ale i tvrdá :-)

                    Nestáli mi…

                    Byly to měkotiny :-)

                    0 0
              • Tomínos  

                To bylo v zimě? Jestli ti kulich s fialovou bambulí vadil, tak sis měl pořídit třeba ušanku.

                0 0
          • Martin  

            oni cestovali? takže to byli chlapi? :D

            0 0
            • pepek  

              . . . . a pak se diví, že měl fialovou bambuly

              0 0
              • Martin  

                aňy nehcy vedet, co to fskutečnosti bilo

                0 0
    • plevka  

      předchozí vztah se mi rozpadl po sedmi letech a určitě to nebylo tím, že jezdím na kole a bývalá nejezdila skoro vůbec, ikdyž jsem jí pořídil slušné kolo…a po skoro roční singl pauze (v tu dobu jsem jezdil nejvíc na singlespeedu, ale to s tím asi nesouvisí:) začal další vztah s o 14 let mladší holčinou, která miluje všechny druhy sportu, ale v tu dobu měla kolo jen na ježdění do obchodu nebo na přehradu a tak…no a po 9 měsících už se mnou jezdí jak na bajku, tak na silnici a fakt ji to baví a mě taky :) Takže je to určitě individuální..

      0 0
    • siafu  

      tak já jsem dost introvert a samotář, takže jsem single a jako single pravděpodobně zůstanu, protože to není jediný problém… kolo s tím nemá nic společného, bohužel :D

      0 0
    • meris  

      Koukal jsem, že podle fotek jezdí s Trail Guide dost holek…

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.