Landštejn CykloCamp MTB maraton 2010

16 nepřečtených
  • Filuna

    V sobotu 4.9.2010 jsme uspořádali na České Kanadě nultý ročník závodu Landštejn CykloCamp MTB maraton. Pokud jste byli jedním ze 167 účastníků, budeme rádi, napíšete-li nám vaše hodnocení, nápady, postřehy, kritiku a další připomínky k této akci. Vaše příspěvky pro nás budou vodítkem pro zlepšování organizace v dalších ročnících. Děkujeme. Filip Klíma – spoluorganizá­tor akce.

    0 0
    • Duppy123456789  

      Super akce, dobrá organizace a odpolední program, jen příště vylepšit značení, ty šipky na silnici v mokru nebyly moc vidět. Nejlíp třeba šipky na stromech, kůlech apod. Jinak na jedničku :-)

      0 0
    • pelhrimov  

      Závěr napíši nezvykle hned na začátek: Určitě se pokusit takto koncipovaný závod pořádat i příští rok. Já osobně jsem velkým příznivcem kratších regionálních závodů na 25 a 50 km. Pořadatelé se asi pro tu akci rozhodli, protože ten areál kempu po takovémto využití přímo volá. Takže pro to množství letošních účastníků byl tento arélál super zázemím. Myslím si, že startovné se závodníkům bohatě vrátilo (zázemí, vlastní závod, pořadatelé na trati, 3× jídlo, 2× pití, ceny), to nebývá na všech závodech obvyklé někde se platí i za parkování :). Závod má pěkný web, mapka trasy také byla propracovaná, výsledky jsou už také zveřejněny.

      Teď ty připomínky z pohledu chrta, protože pomalejší účastníci, kteří si šli „jen zasportovat“, po projetí cílem dávali najevo spokojenost. Podle mne někteří pořadatelé neprovozovali v dospělém věku cyklistiku nebo atletiku na závodní úrovni nebo už to zapoměli, takže proto v tom co se týkalo vlastního závodu malinko chybovali:

      1. Odložení startu o kterém někteří závodníci nevěděli. Ano při

      závodě sice nepršelo, ale závodníci se před závodem už 30–60 minut rozjíždějí a to znamenalo, že už v cca 9:50 byli promočení a počítali s tím, že odstartují. Hlavně mladí kluci asi vymrzli, protože přeci jenom nemají ještě sebou tolik věcí a chybí jim zkušenosti.

      1. Hromadný start a bezpečnost na silnici. Na prvních 15 kilometrech to byl

      rovinatý silniční závod, takže se peloton neroztrhal a Rakouskem jelo cca 40 závodníků roztažených po CELÉ ŠÍŘCE vozovky BEZ ZABEZPEČENÍ blikajícím vozidlem pořadatelů. Stačilo by to udělat jako když jede třeba kombajn, před ním jede záměrně uprostřed vozovky osobní auto třeba jen se zapnutými blinkry. Nebo nasadit teréní motorku nebo čtyřkolku, ta to pak může projet celé. Na české straně na nás dohlížela Policie ČR, takže pořadatelé tu bezpečnost řešili. Možná by pomohlo startovat ve dvou vlnách, dlouhá (jsou rychlejší) a pak krátká a zařadit pořádný kopec na začátek :)

      1. Občerstvovačka: Teď trošku nadsadím, ale z pohledu chrtů to byl pokus

      o vraždu :) Peloton, 40 km/h, odbočka 90 st. na úzkou cestu a tam za rohem schovaná občerstvovačka, ještě, že nikdo nenapadlo po pár kilometrech závodu zastavit. Občestvovačka by stačila v prostoru cíle pro ty co jedou do druhého kola. Viz. závody Liga Cyklosport Hájek. Být pořadatelem, tak si to s tou občerstvovačkou takto ulehčím, 25 km musí každý objet na vlastní zásoby.

      1. Značení trati: Značení by mělo být výraznější, ve Starém Městě

      se mi výrazné zdálo, ale na trati na mokrém asfaltu a na stromech se zelené šipky ztráceli a také to byl první ročník, tak trať nikdo neznal. Teď mne mrzí, že jsem v cíli nadával, ale neviděl jsem šipku a připravil se o první místo v kategorii. Při návratu na před hlavní silnicí se v jediném kopci peloton roztrhal a odbočení doprava do lesa a pak hned doleva nebylo úplně ideální, jelo se tam rychle. Byl to MTB závod a rychlostní průměr hobbíků na krátké trati byl 30 km/h). Pak ještě při rozpravě zaznělo něco o červené turistické trase, ale ta vedla někam dále k opevnění :( Doporučení: Místo zelených pentliček použít bílo-červené vytyčovací pásky (mlíka) a šipky včas na asfaltu 4 cm široké a 40 cm dlouhé a úplně nejlépe si na začátku července dojet do Kamenice nad Lipou (stejně jste tam asi byli ve firmě Urban Pneu pro věci do tomboly), klidně týden před závodem a podívat se jak je tam značená trať, ona je značená trvale, takže to lze udělat i teď, ale v současnosti tam nejsou samozřejmě mlíka. V Rakousku nebylo co řešit, ale chce to v lese vychytat kritická místa. Je třeba říci, že na KAŽDÉM závodě vždy někdo zakufruje, v Kamenici, na Králi Šumavy, …

      1. Někteří závodníci dojížděli až při tombole a myslím, že přímo

      na cílové čáře je nikdo neodchytil, to by také bylo

      ošetřit.

      Teď mne napadlo, 12.9. se jede první ročník Ligy přímo v Jindřichově Hradci, tak mohou pořadatelé na krátkou trať vyrazit, jede se sice neobvykle ze středu města, ale traťová komisařka zatím vždy vytyčila trať velice výrazně.

      POZOR: Ten můj canc s připomínkami je dlouhý, ale ten závod byl CELKOVÉ PĚKNÝ, takovýchto závodů má být v každém regionu více. Už přemýšlím o tom, jak trénovat na příští ročník, abych se pokusil roztrhat ten peloton hned na začátku.

      0 0
      • lubi  

        Nadšení pořadatelů predčilo výsledky zavodníků. Nultý ročník nelze srovnávat s akcemi typu Glaxy-serie, KPŽ nebo Cyklo Hajek liga . Každý se učí a zásadní připomínky jen ke značení trati. Zázemí bylo super , ostatni taktež.Pohodová záležitost pro hobiky , profici a fajnšmekři se mohli vyřádit v druhé polovině 55 km tratě .

        0 0
      • Jigsaw  

        souhlas to značení bylo dost špatný, pořadatelů bylo na trati taky dost málo, ale byl to nultej ročník tak se nad tím dají přivřít oči

        0 0
        • Smejči  

          Ano super závod, jen to značení. Chtělo by to víc fáborků při odbočce nebo použít „mlíko“!

          0 0
    • Pegina  

      Ahoooj, byl to suprovej závod a příští rok dorazíme s kamarádem určitě znova. Jsme sice oba jen hobíci, ale rádi objíždíme podobné závody a tak trochu měříme sílu s profíkama. Nic méně musím souhlasit s uživatelem „pelhrimov“ asi ve všech bodech, vylepšit značení, trochu více bezpečnosti na silnicích by nevadilo a příště zvolit lepší místa pro občerstvovačky. Každopádně trať byla skvělá a myslím, že si každý užil pořádného terénu, zapracoval na technice a v některých případech zjistil, co v něm je nebo ne(jako třeba já :-)). No a zázemí, společně s jídlem po závodě, to bylo bezkonkurenční. Ať se daří všem bikerům!

      0 0
    • bavor  

      Dík pořadatelům a organizátorům za dobře připravený cyklistický závod.Drobné připomínky již byly napsány.

      Přeji ať přízeñ a chuť k organizování dalšího podniku vydrží až do příštího roku. Sportu zdar.

      0 0
    • linhy  

      Ahoj všem, kteří se závodu zúčastnili ať již jako samotní aktéři a nebo jako pořadatelé. Nejsem žádný profesionál, loni jsem prodělal infarkt a tak je pro mě vítězstvím v každém závodě to, že se ho zúčastním a dojedu. Chápu někdy kritiku ze strany ambiciózních závodníků, někdy by ale nemuseli svou agresivitu v závodě a ani v kritice na samotný závod přehánět. Ano, první občerstvovačka byla na hodně nešťastném místě, ale co se značení tratě týká a vůbec pořadatelů této akce, musím jen poděkovat za skvělou akci. Samozřejmě, že jsou závody na vyšší úrovni, tam ale také závodí jiní a i pořadatelé mají dlouholeté zkušenosti. Jsou ale také závody, kde je třeba značení trati opravdu katastrofální. Měli bychom si všichni uvědomit to, jak je těžké takové závody uskutečnit. Co času, práce se musí udělat, abychom se pak mohli postavit na start. Kritizovat dovede opravdu každý a myslím si, že nejvíce ten, kdo nemá o nějakém pořadatelství jakékoli akce ani páru. Ještě jednou díky za skvělou akci a už dnes se spolu s kamarády, kteří se spolu se mnou zúčastnili, těším na příští rok. Ahoj

      0 0
    • J3Sl4n  

      Jak se vám líbil letošní ročník Landštejn CykloCamp MTB maraton 2011? Kolik jste kdo dostal žihadel? Já jsem dostal 2. Jak by tady bylo krásně, kdyby tu nebyli ty protivný vosy.

      0 0
      • scalar  

        Žihadla taky dvě, moc pěkná nenáročná trať (ale to je v tomto prostředí jasné – krásná příroda a malé kopce). Nadšení pořadatelů bylo velké, nicméně ten velký přehmat s absencí profesionální čipy vybavené časomíry nevyrovnalo. Čekat tak dlouho na výsledky, navíc dodatečně upravené (což velmi snižuje jejich věrohodnost) opravdu již patří minulosti.

        0 0
        • J3Sl4n  

          S časomírou máš pravdu, ale zase na druhou stranu se pořadatelé snažej. Zázemí je super. A na to že je to druhej ročník, tak dobrý. Alespoň maj prostor pro další zlepšování.

          0 0
          • Mmmartin  

            Časomíru bych zas až tak neřešil. Berte to tak, že je to teprve druhý ročník a regionální závod. Každopádně to aspoň z mého pohledu byl moc pěkný závod. Trať pěkná jezdivá a super zázemí včetně všeho okolo. Hodně všemu pomohlo i počasí a pokud bych věděl, že příští ročník bude takový jako tento, tak už bych se těšil. A ještě k té trati. Ne že by se nedala udělat náročnější, okolí by k tomu bylo …, ale zrovna mě vyhovuje přesně tohle ;-)

            0 0
            • scalar  

              Máš pravdu, pokud to měl být regionální závod, tak v pohodě a na slušné úrovni. Měl jsem ale pocit, že organizátorům jde o něco víc, ale to je otázka, na kterou si musí odpovědět sami.

              0 0
          • P123  

            Podle nás to byl závod super, bylo vidět, že organizátoři se snažili na všech frontách o spokojenost, aby se všichni bavili. Měl to být pohodový závod a byl, nádherná příroda. Na výsledky jsme si rádi počkali, stejně bylo předávání cen až odpoledna. A ta tombola, nikde jinde jsme neviděli!I my jsme byli obšťastněni, můžeme tedy jen děkovat. Posíláme i pozdrav sympatické pořadatelce s kšiltovkou Týdeník, je to profík, to se pozná.Těšíme se už za rok.

            0 0
            • biker1234  

              Konečně jsme se dostal k reakci – ta registrace na fóru je docela a zbytečně zdlouhavá. Souhlasím ve všem. Dostali jsme od pořadatelů pozvání emailem a nelitovali jsme, že jsme vážili cestu ani na chvilku. Zdravíme pány organizátory a děkujeme za skvělý zážitek i pozvánku. Ať vám váš elán vydřží do příštích ročníků. KP

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.