Krusnohorska magistrala 23 - sjizdnost na silnicce

12 nepřečtených
  • kejv2

    Chystam se na silnicce projet Krusne hory z Chebu do Decina, priblizne po cyklotase 23. Nemate nekdo zkusesnosti s jeji sjizdnosti na silnicnich plastich (28 mm)?

    Zatim jsem si udelal hruby nastrel a vytipoval jsem tyto potencialne problematicke u­seky:

    • Jeleni – Horni Blatna
    • v.n. Prisecnice – Hora sv. Sebastiana
    • Kalek – Rudolice
    • Hora sv. Kateriny – Nova Ves
    • Cinovec – Komari Hurka

    Da se toto sjet? Tj. je tam asfalt, pripadne aspon jemny sterk? Nejake dalsi postrehy k jinym usekum trasy?

    0 0
    • Chlebovnik  

      Silnička, bezduše 25 mm.

      Jelení – Horní Blatná jsem jel. Dá se celkem v pohodě, Je tam drsnější asfalt a trochu kamínky. Ale spíš bych to střihnul spodem přes Nové Hamry. Ne tak kvůli stavu cesty, ale spíš kvůli tomu, že z Nových Hamrů nahoru na Horní Blatnou položili nový koberec a je tam příjemná cesta lesem. Od horizontu dolů pak nějakých 200 – 300 m teda tankodrom, ale pak zase luxusní asfalt + výhled na Horní Blatnou.

      0 0
    • bodlak2  

      Znám to od Nové Vsi do cíle. Bez problémů na 25mm. Za Sněžníkem to ale jezdím až k zastávce Jílové, Sněžník, celnice, ne tou zkratkou jak máš nakresleno. Od Flájský přehrady cca 5km na východ je asfalt docela rozbitý, ale furt to jde.

      0 0
    • mrozu  

      Z Přísečnice až do Kalku je luxusní asfalt, z Kalku do Rudolic to není nic moc, ale na 28 mm pláštích se toho nemusíš bát.

      0 0
      • kejv2  

        Pro jistotu: Od Prisecnice do Kalku mas na mysli tu cestu lesem po cuklo 23 (ne po hlavni)? Ptam se proto, ze tohle znaceni v mape (tenka cara) vetsinou neznamena „luxusni asfalt“… Ale treba je to tentokrat jinak.

        Neslo by to z Kalku do Rudolic vzit alternative tudy?

        0 0
        • mrozu  

          Jj, od Přísečníce ta 23 cyklo. Jen ten kopec je trochu nekonečnej :D Z toho Kalku by bylo úplně nejlepší vzít to přes NDR – Rubenau, Grunthal, Seiffen.

          0 0
          • kejv2  

            Hm, do Nemecka se mi sjizdet nechce – je to prece jen pres 200 m vyskovych dolu a pak nahoru :-) Asi to z Kalku radsi risknu po te 23.

            0 0
            • mrozu  

              No 200 výškových to podle mapy sice fakt je, ale pocitově to vůbec nepřijde. Hlavně je to krásná cesta pořád podél potoka až do Deutschneudorfu. Naopak ta 23 jsou krpály nahoru dolu.

              0 0
    • kejv2  

      Diky vsem za reakce!

      Co ta hora sv. Kateriny? Da se sjet ta cyklo 25 do Nove Vsi nebo to radsi objet po 23 pres Mikulovice?

      0 0
    • kejv2  

      Tak loni to nakonec nevyslo, ale temer presne za rok uz ano: https://www.strava.com/…s/5830646552. Par komentaru k povrchu na trase (kdyby to chtel nekdo zkusit priste):

      cesta lesem pres Zajeci vrch

      Trochu horsi povrch, ale celkem v klidu i ze sjezdu.

      od Prisecnice lesem kolem hranice

      Stoupani nahoru po peknem povrchu, ale hned za horizontem se to zlomilo a nasledoval nejhorsi usek cele trasy. Hodne rozbity az chybejici asfalt a ve dvou zatackach ve sjezdu je z niceho nic hodne sterku (skoro jsem se vysekal). Bohuzel jedina alternativni trasa je pres Vysluni a pak po statovce 100m nahoru do Hory sv. Sebastiana. Priste bych tedy jel tento usek znovu s tim, ze ze sjezdu se musi velmi opatrne.

      Kalek – Rudolice

      Tohle byla zabava! Perfektni asfalt a ty dva prudke vyjezdy jsem si i celkem uzil, protoze jsem byl tak akorat rozjety a zaroven jeste ne unaveny. Doporucuju :-)

      od Flaji k silnici 382

      Tak 70% useku je po velmi hrubem asfaltu, ktery vyrazne zpomaluje i pri stoupani. Toto bylo opravdu velmi neprijemne, az demoralizujici. Zadnou rozumnou alternativu (krome sjeti az uplne dolu) na prvni pohled nevidim…

      Zbytek trasy vetsinou pekny az velmi pekny asfalt. Nebo aspon nic vic uz me vyrazneji nezaujalo :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.