• Petr8

    Zdravim,chtel jsem se zeptat na kotoucove brzdy M446.Loni jsem poridil nove kolo,prvni s kotouci.

    Kolo je tohle- http://www.giant-bicycles.com/…13808/62980/#…

    Chci se zeptat,jake desticky jsou dobre pro jeho brzdy M446??

    Myslim,cena/vy­kon,zivotnost.

    S brzdami jsem uplne spokojen,ale zivotnost desticek mi prijde velmi kratka..Zadni mi prvne odesly po 700km.Predni vydrzely cca 1200km.V servise mi daly ty nejlepsi,co maji za 400,–Kc.Musim se zeptat na znacku.Shimano to neni,to by mi pry vydrzelo jeste mene.Ty co mi tam daly na zadku vydrzely 900km,takze trosku zlepseni,ale i tak mi to prijde malo.Jezdim prevazne zpevnene/asfaltove lesni cesty.Z kopce do kopce a celkem pianko.

    Diky

    0 0
    • Tomik :-))3  

      tak asi zbytečně moc brzdíš :-)

      0 0
    • Dejv94  

      Divné, já většinou ojedu 2× přední desky než měním zadní.

      0 0
      • Breakpain  

        Záleží kde jezdíš, jak brzdíš :-) … já mám brutálně sjetý zádní a přední ještě drží – vzadu je vždy větší bordel a zadní přibržďuju decentně skoro vždy … předek jen když „brzdím“ … většinou stačí cinknout do brzdy a jedu dál … a to právě dělám zádní brzdou.

        0 0
    • Kosta  

      Normální to asi není, ale záleží na druhu směsi. Mně sintrované vydrží mnohonásobně větší nájezd (brzdím hodně a bahnu se snažím vyhýbat). Nové desky bych bral asi goldfreny, nebo kterékoliv sintry.

      0 0
    • pepek  

      Potřeboval bys větší kotouče, dát 160mm kotouče na 29palců a 98kg je divný. A příště radši najdi nějakýho chlapa-servisáka, ty ženský tomu prd rozumí.

      0 0
      • Petr8  

        Aha,takže se mám zeptat na větší kotouče?Netušil jsem,že na kolo takhle od výrobce dají nějaké malé.Rám mám xl,když dělají i na vyšší lidi,je pravděpodobně, že i víc váží.Obr nejsem mám do 190cm.Ty desky, které zmiňujete to jsou značky?Sintra a dalsi?Kotouče mám asi nějaké standart k těm brzdam,myslím,že jsou shimano.A s tou ženskou jsem to nepochopil vůbec;-)

        0 0
        • blackboy007  

          mám taky 160 kotouče a vážím 90 kg ty kotouče nechej jenom dej kvalitní destičky já mám brzdy XT a po najetí 1600 km mám opotřebení asi 40–50% jestě vydrží asi 1000 km

          0 0
        • pepek  

          Ne, je to druh materiálu: sintrované, organické, nebo kevlarové. Značky jsou jiné, např: Shimano, Koolstop, Faststop, Baradine, BBB, Superstar atd.

          O ženských v servisu jsi psal sám, tak mi napadlo, že třeba chlapi by ti lépe poradili.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • Petr8  

            Zitra se zeptam v servise,co mi tam dali posledne za znacku desticek.A zkusim se zeptat na ty materialy a take pripadne vetsi kotouc,co na to reknou.

            Stejne zadni desky opet KO a predni brzda trochu vibruje,kdyz zmacknu lehce a jen na chvili.Takze prohlidka nutna.

            0 0
            • Carloss  

              Vyměnu desek zvladneš i sám, pokud budeš chtit.. a aspon usetris za servis- dalsi desky

              0 0
            • Petr8  

              Přední desky jsou nějaké A2Z AZ-620 jsou modré,jestli jsem to dobře četl a zadní prý shimano xt,nějaký starší typ, co mi tam pasuje.V prodejně říkali,že prostě jezdím tak,jak jezdím, tak mi vydrží, co vydrží.. ;-)Napište prosím, nějaký typ,značku, který případně myslíte dát k těm brzdam,co mám a které by mohly vydržet, jestli takové jsou.

              0 0
              • Vilém  

                To A2Z vydrzi dyl nez original shimano.

                Sintry vydrzi dyl, ale zase vic zerou kotouc a prvotni nastup neni takovy jako u organickych desek. Jak se trochu zahrejou, tak uz je to OK.

                Takze bych to prilis neresil, pri dnesnich cenach kotoucu a desek…

                0 0
              • Erknold  

                Musíš jezdit v šíleném marastu, že jsi je tak rychle oddělal. Piánko jezdím já, když svítí sluníčko jako dnes a to mi vydrží nějakých 2000 km :)

                Tak uvidíš, pokud ti nevydrží ani nějaké čupr co si koupíš teď, tak si prostě řekni, že to je spotřebák a zkus koupit nějaké Force za 160. Pokud by Ti vydržely třeba 500 km, tak je to výhodná koupě a vyměněné je máš za 5 minut.

                A jestli takhle rychle odděláš destičky, to by mi zajímalo, kolik ti vydrží řetěz.

                0 0
                • Petr8  

                  Ja temer vubec nejezdim v marastu.Vcera jsem jel take a pianko.Jak jsem psal,zpevnene lesni cesty,asfaltky,te­ren vyjimecne.Jen proste nahoru a dolu.Mam tu okoli kopcovite.

                  0 0
              • zzd426  

                XT desky do 446 brzd? tak to nevím, ale poslednich minimalne sedm let maj XT desky tvar, ktery by jsi do tech brzd nenarval, tak si myslim ze ti tam pekne kecaj. protoze do tvych brzd prijdou stejne desky jako do deorek, rozhodne ne XTček.

                0 0
                • Petr8  

                  Ze by mi tohle rekli,kdyz vi,ze o tom nemam prehled..tedy uz nejaky ziskavam:)Jeste se zeptam jednou,ted uz to bude pod prisahou..

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.