• iron.hide

    Predosla tema sa pokazila, a uz mala aj tak 1500 prispevkov, tak zakladam novu.

    Anketa: Ste za povinne ockovanie dospelych osob?

    Ano
    16x
    25%
    Ne
    48x
    75%
    0 0
    • mr.antik  

      V ČR jsem proti a slovo covid bych už v médiích cenzuroval. Na slovensku je mi to jedno, resp. situaci tam nesleduju.

      0 1
    • adam1  

      Teď jsem sledoval budoucího ministra pana Válka :) sakra to bude sranda :)))

      Jinak k anketě ,jak by jste teda chtěli /navrhujete řešení?Myslím ty co hlasovali NE

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        1 0
      • mr.antik  

        Švedský model a, uzavřená oddělení v nemocnici a vytáhnout ze sklepa ventilátore. Roušky v obchodech bych klidně nechal protože tan chudinka nejohroženější skupina má tendenci se ve frontách lepit tělo na tělo.

        0 0
    • Barak  

      Konečně poradna anketa do pranice.

      0 0
      • decimax  

        27× vetsi ochrana po covidu nez ockovani

        0 0
        • Ludweek  

          To je zajímavé, já viděl výběr z několika studií, kde u Alpha varianty vycházelo očkování jako silnější ochrana, než prodělání a u Delty to vycházelo na stejno. Dá se to najít na stránkách CDC.

          Jinak přímo v článku je psáno, aby si to někdo nevykládal špatně a nesnažil se třeba nakazit a promořit. Vakcína je stále podstatně lepší, než to prodělat na tvrdo a pak mít třeba nějaké problémy.

          Taky tam těm, co to prodělali, doporučují jednu boost dávku, po které imunita dál razantně roste.

          Jako očkovaný nepochybuji, že tomu jednou budu, a kdo ví, možná už jsem i byl, vystaven, ale radši si to prodělat jako chřipečku a tím se dál naboostovat, než to prodělat a mít jakékoliv následky. Třeba i to, že moje o dost mladší kamarádka má dodnes, po zhruba roce, stále rozházené chutě a vůně, by mě jako občasného degustátora lepších bourbonů a whisky dost štvalo…

          2 0
          • decimax  

            Chut a cich je neprijemny, o to jsem prisel asi na 14 dnu:)Proste je to svinstvo, lidi se hadaji, Vojtech rika jen co ma prikazany a pocty dal rostou..Ale myslim ze v te nenaockovane pulce bude urcite pulka lidi co to uz meli tak moc lidi nezustava..tak jsem zvedavej podle tech poctu naockovanych co budou delat az se to cislo prehoupne a na jip budou lezet jen naockovani:(

            0 0
            • Esi  

              Když vidím jak vypadají někteří mladí okolo, tak přijít i chuť tak na půl roku by jim mohlo jedině prospět.

              Já úplně bez čichu byl cca 4 dny pak to bylo tak 14 dní takové všelijaké, chuť se rovnala cca měsíc. Jinak mi nebylo vlastně nic.

              0 0
          • adam1  

            Jsou i tací co nemají čich i po roce žádný :(,mi to taky sem tam hapruje kdy cítíš nějaké nesmysly :)ztráta čichu a chuťi z toho jsem byl asi nejvíc nervózní ,po cca týdnu mi vše chutnalo jak pochcané spálené seno:))

            0 0
            • decimax  

              Presne, byl to hnus, hlavne kdyz nakoupis plnou lednicku pres rohlik a rikas si ze budes aspon zrat kdyz mas trcet 2tydny doma a najednou nic, je po chuti:))

              0 0
            • Ludweek  

              jj, říkala nějaké bizáry, že jí okurka smrdí jako odpadky a tak… To by mě docela naštvalo, mám tu pár sběratelských kousků, které už ani nejde sehnat, a kdyby mi whisky roku 2017 voněla a chutnala po odpadcích, to by zamrzelo… To bych to snad radši poslal dál do světa v aukci…

              0 0
              • Janes  

                Máš snad na mysli Craigellachie 31 y.o. 52,2%. ?

                0 0
                • Ludweek  

                  nee, whisky roku 2017 podle Freda Minnicka (to jsem měl napsat rovnou, vím že je spousta kategorií a podkategorií a do toho ještě čistě marketingová ocenění nalepená i na čemkoliv třeba v Lidlu), což je Elijah Craig Barell Proof Batch B 2017 62.1%. Už je delší dobu vyprodaný a byla to haluz, že se to v našich končinách dalo vůbec koupit a za velmi slušných 2,5k, obratem by se to dalo prodat do US za násobek ceny. Takhle jsem kdysi na haluz objevil i Weller 107 antique za úplně směšných 800,– někde v Karlíně, tady do těch Amerik naštěstí nikdo moc nevidí, takže jsem to stihl koupit, dnes už to samozřejmě nejde a jediná dostupná lahev už je za 5k, což odpovídá i tomu, jaká je to podpultovka i přímo v US.

                  Jinak jo, jsem divnej, mám rád americké speciality, i když u nás masivně převažuje Skotsko a především peated verze, ale to si nechávám tak nějak do budoucna, aby bylo stále co objevovat.

                  Jinak sorry za OT.

                  0 0
                  • Janes  

                    Já si prošel vším možným, včetně maltek, ale nakonec mi na můj propálený kotel vyhovují nejvíc lahodné irské kousky. Dokonce jsem se k nim vrátil po docela dlouhé rumové nevěře :-).

                    0 0
                  • iron.hide  

                    v pohode, napriklad ja milujem laphroiku :)

                    1 0
            • Janes  

              https://www.super.cz/…asledky.html#…

              Nevím, kam to dát…

              0 0
      • DaSnail  

        Píše sa tam aji že očkovaný prekonavší ma väčšiu úroveň ochrany jak len prekonavší. To nejak nesedí s tvojím tvrdením, že ti očkovanie zničí imunitu získanú prekonaním choroby.

        Takže prekonavších doporučujú očkovat, a neprekonavších takisto očkovat. Je to dost antiantivax článoček, šimsis? :-)

        1 1
        • decimax  

          Nemyslim, uz jen samo osobe prodelani je x krat lepsi a myslim podle cisel hospitalizovanych to na dlouhou dobu bude stacit nez hazardovat s vakcinou po prodelani covid a tohle nam muze dat zatim nejaky cas zase na zjisteni dalsich faktu ohledne prodelani a ockovani..muze se ukazat neco jineho, ale zatim to tak nevypada..

          0 0
        • decimax  

          A vubec, kolik budes muset ty podstoupit ockovacich vakcin aby jsi byl na tom 27× lip, takze vlastne stejne jako ja?A jak to ze ockovanej je branej jako neinfekcni a nemusi se testovat narozdil odemne?V nemoc­nicich za 3 dny co jsou data 0 reinfekci, kolik tam lezi ockovanych???A sa­mozrejme i neockovanych co neprodelali ..

          0 0
          • DaSnail  

            Takže v tom článku, ktorý si sem dal, sú všetko blbosti okrem toho čísla 27? A možno aj to číslo 27 neni správne, lebo na každých 27 očkovaných chorých by mal byt jeden neprestrelný prekonavší chorý a to nesedí. Pan Dostál píše nula reinfekcí.

            Prekonanie kovidu môže spôsobit mozkovú mlhu. Ale nejak sa to nesleduje a kdoví či na to už majú nejaké testy ;-)

            0 1
            • decimax  

              A prodelane ockovani muze mit za nasledek embolku..kolega dostal k vakcine prasek proti srazeni krve, jen ze to bylo pres znameho a nechtel to ale doktor mu todoporucil, ze jsou pripady tak pro klid duse..Ale tim chci rict ze ani jedno neno ideal, ale jelikoz ja jednu sracku prodelal ktera pravdepodobne ukaze ze je dostacujici na danou imunitu(a kdyz ne pujdu se ockovat!!) tak nevidim duvod do sebe rvat dalsi sracku, ktera jeste take neni dostatecne ozkousena..kdybych to neprodelal necham se ockovat prvdepodobne

              0 0
              • Pikaču  

                Ja to tu budu sdílet zase.

                91 studií ze prodelani covidu je ucinejsi nez vakcinace:

                ( uz jich je 95 :))))

                https://brownstone.org/…-and-quoted/?…

                0 0
              • DaSnail  

                Ked sa nenecháš očkovat tak embolku z očkování určite nedostaneš. A kým sú reinfekce pana Dostála nulové tak je to v cajku. Máš to vychytané, já bych s tím nehejbal.

                0 1
                • Prasopes  

                  tak zas může dostat embolku z covidu. Ale ta bude nějaká lepší, bo přirozená

                  1 1
          • decimax  

            A vlastne jsme zase u prapuvodu meho problemu, kdyby byla verejna data ktera jsou ohledne prodelani covid v nemocnicich,ne­musime tu o tom vubec debatovat a dohadovad se co se kde psalo a ktera studie je pravdivejsi ale cisla by to zvladla za nas!!!Ale nam jsou tyhle data zatim upreny a to uz samo o sobe je velice zvlastni:)

            1 0
            • -b-n-x-  

              Hele, a nejsou nějaká veřejná data z jiných zemí?

              0 0
    • decimax  

      A proc treba Vojtech dnes na ČT nepredhodil data s ÚZIS ohledne prodelanych covid-kolik jich je v nemocnicich, kdyz je tak nekompromisni a chce ockovat i ty co to prodelai.A proc ockovani nema taky platnost jen pul roku jak po prodelani??

      0 0
    • decimax  

      A proc nemluvi o tom ze se netestuji ockovani?To by potom ten jejich graf s pomerem poctu nakazenych vypadal asi uplne jinak..

      3 0
      • Jano86  

        trefa!

        0 0
      • pocestny  

        toto je asi dvacátý příspěvek během dnešního dne, kde bych rád odpověděl jedním slovem: PENÍZE

        4 0
    • Jano86  

      provinne ockovanie je totalna blbost!boh nas ochranuj!

      0 0
    • yetti  

      Vím, že je to politicky neprůchodné, ale já bych povinně očkoval všechny nad 65let plus případně vysoce rizikové osoby jako třeba ty co se léčí s obezitou. Zbytek populace to nějak přežije ať bude očkovaný nebo ne

      2 1
    • Smazaný účet  

      Borci, jak to u vas na Slovensku vypada? Je u vas povinne ockovani tema? Nebo jak chce vlada zvysit proockovanost? Ve spitalech uz mate stejne jako my, ale my mame 2× tolik obyvatel …

      To je fakt paradox. Zeme, ktera se nejvic angazovala ve vakcinach, dovezla pak Sputnik a ted ma nejmene ockovanych …

      0 0
      • DaSnail  

        Na povinné očkovanie neni politická vôla. Preočkovanost sa už zvýši asi len prostredníctvom urnových hájikov.

        Socani a fašisti sú silne antivax bojovníci za slobodu.

        Organizované skupiny plochozemcov útočia na obchody s potravinami a pod.

        Šecko v porádečku, SNAFU :-)

        0 0
        • Ludweek  

          No jako Fico pobavil i u nás… Antivaxer č. 1 u vás a prý „nemoc jako hovado“…

          To je přesně ono, i kdyby ho to mělo zabít, bude určité skupině lidí říkat to, co chtějí slyšet, výměnou za hlasy. Je to smutné…

          Ale u nás zase máme Pitomia, který lavíruje na hraně a pár bývalých politiků, kterým to naštěstí, i přes velkohubá prohlášení, politické body nepřineslo.

          0 0
        • pocestny  

          Nemáte někdo tu nahrávku z Ficovy chaty a nějaké jeho vyjádření k tomu? Údajně ten odposlech byl oficiálně nařízen soudem – zajímalo by mě i to odůvodnění.

          0 0
          • Jano86  

            na tej nahravke nic nieje..dozvedeli sme sa ze bol na chate a jedou slaninu…

            0 0
            • pocestny  

              články obsahují spoustu citací, jak sebou šlehnul na snídani v hotelu, jak seděl 11 dní v hotelovém pokoji, a pak utekl a zfalšoval si test.

              chtěl bych to slyšet, jestli to tak fakt řekl, nebo to je něco jako tvrzení „máme silné důkazy o dvou ruských agentech ve vrběticích“…

              0 0
              • Jano86  

                ano to na nahravke rozprava tusim skus na YouTube DENIK N \tam by to malo byt

                0 0
                • pocestny  

                  fakt že jo… tak to je teda zásek do jeho antivaxerské rétoriky

                  (Z hlediska spáchání nečeho – to nevim, jestli se něco stalo. Ale můžou to krásně mediálně rozmazat)

                  dík

                  1 0
        • ememem1  

          hlavne to zaklincovali tym ze poslali do pecka lsogan vakcine = sloboda kedze pre ockovanych platia tie iste pravidla kao pre neockovanych.

          0 0
    • Pikaču  

      @decimax. Vlitnul jsi tu jako nova krev ale mam pocit ze jsme všechno tohle uz tu probírali a psali.

      Kazda skupina si stejne mele to svoje.

      0 0
      • decimax  

        Ja vim asi mas pravdu..:))jen jsem vlastne puvodne chtel upozornit ze to neni tak strasne cernobile, jak je nam podavano..konci volno, jde se makat a min kecat..nez to zakazou, teda aspon nekterym:))

        0 0
    • Pikaču  

      Bylo by fajn do diskuze odmitacu/ockovancu uvest věk a treba i anamnezu :)

      Diskutovat tu s 50+ fotrem nema smysl :P

      Tak jako nema smysl diskutovat s odbornikem ktery by napichal vsechno zive i mrtve ale sam děti nema a nikdy je mít nebude.

      1 0
      • Barak  

        Ten poslední odstavec je výborná perla. S odborníkem nemá cenu diskutovat. To je, jak když biomatka po rychlostudiu medicíny přes Google debatuje na odborné urovni s lékařem a diví se, že si doktor mele pořád to svoje.:-)

        0 0
        • Prasopes  

          on asi myslí „odborníka“ Ludweeka, to opravdu není odborník typu co myslíš ty:-)

          1 0
      • Ludweek  

        Co máte furt s těma dětma, to jako zasloužilým taťuldům se otevře třetí oko a nějak prozřou a vyjeví se jim vesmírná pravda, nebo co? :-)

        Kdybych dítě měl, bylo by samozřejmě naočkované, tak jak to s dětmi dělala a dělá naprostá většina populace.

        A časem by samozřejmě došlo i na Covid vakcínu, která už je btw. otestovaná půlkou planety a nic dramatického se neděje. Vážnější vedlejší příznaky jsou v jednotkách nebo max. malých desítkách případů na 1 mil. očkovaných, nikdo neumírá, mrtvé si musí Hnízdil a spol. dokonce vymýšlet.

        Nevidím nejmenší problém.

        0 0
        • Jano86  

          no teda deti ockovat..to neee

          1 5
          • Jano86  

            Ty dvaja co my dali dislike su pekne mimo!sialene ockovat deti…chlapci by mali dostat rozum

            0 5
            • iron.hide  

              A uz ich mas dokopy 10 :D

              0 0
              • Jano86  

                Rešpektujem to na to tie dislike sú :)

                0 0
                • gersa  

                  Tak si rozmysli, jestli je chceš nebo ne :)

                  0 0
        • matbiker  

          Ty vole, bych te chtel videt co bys rikal, kdyby to jedine mrtve dite po vakcine bylo zrovna tve.

          0 0
          • Dumbíček  

            Hlavním problémem je velice krátká doba, po kterou známe případné nežádoucí účinky. Pár měsíců je nic.

            A to si myslím, že snad nic vážného se ani po delší době neobjeví.

            0 0
          • decimax  

            A kdyby tve bylo to jedine s vedlejsim ucinkem vakciny?To se tu porad motame dokola:))Moje deti to meli, dobrej pocit to nebyl vubec zvlast kdyz meli 3 tydny stale nepatrne zvysenou teplotu ale ted velice pomalu a velice opatrne zacinam byt rad ze to ze to bylo tak a nehodlam je do toho zatim rozhodne ockovat, jsou do 6ti let a zatim rozhodne ne ale muze se to zmenit, treba se ukaze ze vakcina je lepsi ale zatim to tak nevypada, zatim vime hovno:(!

            0 0
          • Ludweek  

            No co asi? To, co dělaly prakticky všechny generace před námi, když žádné vakcíny neexistovaly, nebo pak později byly dostupné max. pro šlechtu. Ti lidé věděli, že úmrtnost dětí je zhruba mezi 30–50%, tedy pokud jsi měl 3 děti, bylo celkem jisté, že minimálně jedno zemře a nemohli s tím nic dělat.

            Tak zkrátka plodili víc dětí, aby tuhle drsnou realitu překonali počty.

            0 0
            • Dumbíček  

              Předpokládám, že to myslíš jako vtip a čekáš kdo první vystartuje. :-)

              0 0
              • Ludweek  

                Proč by to měl být vtip? Včera jsem do předešlého fora přesně takovou historickou statistiku dával…

                A co bys dělal ty? Spáchal sebevraždu?

                Naštěstí je to tak nepravděpodobné, že by ti dítě zabila vakcína, že je pravděpodobnější, že to dítě srazí vlak, auto a letadlo zároveň…

                0 0
                • Dumbíček  

                  Reagoval jsem na toto:

                  Tak zkrátka plodili víc dětí, aby tuhle drsnou realitu překonali počty.

                  Pokud to myslíš vážně, postrádá smysl s tebou dál diskutovat.

                  0 0
                  • Ludweek  

                    Tvl a jak si myslíš, že to ve středověku bylo? Proč je na náměstí v každé skoro vesnici morový sloup? Proč ještě před zhruba 400 lety žilo na planetě jen zhruba půl miliardy obyvatel, zatímco dnes je to přes 7,5 miliardy?

                    Z pohledu dnešní doby to může znít cynicky, to uznávám, ale při neexistenci vakcín jediná jistota toho, že budeš mít následovníky, bylo mít víc dětí a počítalo se s tím, že některé velmi pravděpodobně zemřou. Je to smutné, je to drsné, ale taková ta doba byla.

                    Nechápu, kde v tom vidíš problém. Zkus si dohledat statistiky úmrtnosti a pak to komentuj…

                    Nebo zkus má tvrzení vyvrátit i se zdroji, když nesouhlasíš.

                    0 0
                    • Janes  

                      …kdyby „jenom“ děti, ale co žen umřelo při porodu…

                      1 0
                      • Japhy  

                        Chlapi bojovali mečem, ženy pánví. Rovnoprávnost.

                        0 0
        • Pikaču  

          Co bys odměně ezoterika taky cekal nez ze mame treti oko.

          0 0
        • Kuba78  

          Tatuldum se neotevre treti oko, ale otevira se jim kudla v kapse, kdyz se jim nekdo pokusi sahnout na deti. To neni tvoje vina ze to nechapes, to asi nemuzes pochopit dokud deti sam nemas. Navic, upozornuji ze abys mel dite potrebujes k tomu dalsi kompatibilni hardware, samici homo sapiens ktera to dite vyrobi a ta ma taky dost co kecat do toho, co budete delas s vasimi detmi.

          tvoje prirovnani vakciny proti covidu pro deti versus napriklad hexavakcina samozrejme tezce kulha na obe nohy, ale ty to moc dobre vis, ale stale tu mantru omilas prestoze se na to nikdo nepta a tuto vec nikdo nerozporuje.. takze jen pro zopakovani, je dost rozdil ockovat proti obrne, cernemu kasli a zaskrtu ktery realne deti ohrozuje hodne anebo tetanu ktery je v podstate na 100 procent smrtelny versus nemoc, ktera ty deti ohrozi ve zlomku promile pripadu a ockuji se jen proto, aby dostal nejaky chrabry kancelarsky bojovnik metal za vysokou proockovanost.

          Ludviku Ludviku.. v minulem vlakne jsi byl v lepsi forme. zkus na tom zapracovat. Zacinas klesat s urovni, dokaz, ze jsi dustojnejsi souper..

          2 0
          • Barak  

            Trochu kaňka na té tvé tezi je, ze argument o potencionalni skodlivosti vakciny si museli odpůrci očkování vymyslet. Jinak by nebylo, co na te pomyslne vaze, na misku „neockovat“, vůbec dát.

            0 0
            • Kuba78  

              asi si stojim na vedeni, ale jaky argument o jake skodlivosti ktere z tech vakcin uvadim ve svem prispevku? nepisu o zadne skodlivosti. pisi o prinosu. prosim rozvest.

              0 0
              • Barak  

                Mnoho lidí se nechce nechat očkovat a argumentují, že ví Bůh, co to s tělem udělá v budoucnu.

                Proto předpokládám, že když nechceš nechat očkovat své děti, je právě tohle ten argument proti. Protože nějaké riziko, i když malé, že i děti mohou mít u covidu horší průběh, tam je. Takže pokud existuje varianta, jak toto riziko ještě snížit a zároveň si nemyslíš, že jim za deset let po vakcine vyroste druhá hlava, tak nerozumím tomu, cos napsal.

                0 0
                • Kuba78  

                  predpokladas spatne. vkladat protihraci do ust myslenky a veci ktere nerekl, je klasicka demagogie.. stejne tak argument s tim, ze se snad obavam ze jim naroste druha hlava.. jako vazne? ad hominem? velmi nizke.. debatujeme na urovni nebo se tu handrkujem jak na sjezdu CSSD?

                  pokud to potrebujes vedet, deti neockuji proti covidu ze dvou duvodu a ani jeden neni, takovy, ktery si ty myslis.

                  1. deti jsou mladsi 12 let, tedy se jich ockovani (zatim) netyka.
                  2. deti obe covid zcela prokazatelne bud prodelaly zcela bezpriznakove nebo se nenakazily vubec za situace, kdy byly tri tydny doma zavrene s dvema nakazenyma, s vysoce nakazlivou mutaci, bez jakekoliv ochrany. deti jsou tedy nyni prokazatelne imunni a ockovani nepotrebuji ani v pripade, kdy by teoreticky byly ohrozeny.

                  riziko u svych deti jsem tim (nechtene) snizil na v podstate nulu. Rekni mi tedy jediny logicky a rozumny argument, proc bych mel svoje deti nechat ockovat proti covidu.

                  0 0
                  • Barak  

                    Psal jsi v kontextu očkování o otevirani kudli v kapse a sahani na děti. Z toho jsem vyhodil, že je očkovat nechceš a jediný argument proti, který v této souvislosti zaznívá, jsem napsal výše. Proto jsem se ptal.

                    0 0
            • Smazaný účet  

              Vydrž, dovíš se to.

              0 0
              • Prasopes  

                hele a máte nějaký časový náhled na to, kdy to nás očkované začne kosit? To je zatím jen takové neurčité zlověstné mumlání od tebe a Rychlého turisty, ale kdy teda ta rána přijde?

                0 0
                • Ludweek  

                  Jo, to chci taky vědět, chtěl bych, až se to šílenství s realitami trochu přežene, asi tak za 2 roky stavět, tak abych zbytečně nekupoval pozemek třeba, když bych měl raději sepisovat závěť a darovat všechen svůj majetek na oběti vakcín… :-)

                  0 0
                • decimax  

                  No to vim nahodou uplne presne, bude to po sedme a samozrejme te posledni vakcine a psat se bude rok 2024,zacne to v Praze a bude to brutus.Prazaci to obserou nejvic, po ctvrte davce jiz bude znamo ze se zmensuje prirozeni, po pate rostou samcum prsa a sedma je uplnej konec, to se ti zacnou libit kluci, u samic opacnej efekt.Nastesti tou dobou Praha bude opet o krok napred a vyresi to novej genderovej zakon ochranujici tyhle nove hermafrodity:))!!U nas na Morave to bude v pohode, tady to bude mit opacnej efekt, prirozeni vyroste, jen ten gender se nam obrati a tim padem se stane to co nikdy doposud, moravak vyjebe poprve s Prazakem a jelikoz to moravakum vyroste opravdu, jako ze mooc, tak to ***** bude bolet:)))

                  0 0
                • -b-n-x-  

                  Myslím, že ti první už za měsíc začnou odpadat. Ale ten hlavní proud přijde až v lednu. A skončí v létě příštího roku.

                  0 0
          • Ludweek  

            Máš pravdu, když mě ulovila jedna slečna na svatbě kamarádů, hned jsem řešil, jestli je to kompatibilní hardware a na vakcinaci se samozřejmě ihned zeptal. Ani vlastně nevím proč jsem se jí na to tehdy ptal, bylo to asi rok před covidem, možná ze zhnusení, že některá jelita děti neočkují ani těmi základními vakcínami, kdy ty děti může do rakve poslat i jen odřené koleno, jak správně říkáš. Byla to naštěstí vystudovaná lékárnice a ne ezo divoženka, takže s očkováním neměla nejmenší problém.

            Problém je, že mě je to stejně tak nějak jedno. Myslím ty vztahy i děti.

            Když jsem byl tuším roku 2014 na pár měsíců pracovně v Polsku, jedna Slovenka mě tam celkem dobře vystihla, říkala: „ty si taký vtáčik“…

            0 0
            • Kuba78  

              no vidis. lepsis se. shodneme se na tom, ze ockovat deti proti tomu, co je skutecne ohrozuje rozhodne smysl ma.

              co se tyce „vtacika“ – netusim jestli to byla pochvala, politovani nebo vycitka a popravde je mi asi jedno jestli si vtacik, udrzme prosim debatu trochu u tematu.

              0 0
    • Kuba78  

      https://dfens-cz.com/…a-v-disentu/

      Jsem zvědav kolik z vás opovrhne Tímto článkem jen proto že je od zde nenáviděného autora…

      2 0
      • decimax  

        Dekuji dekuji dekuji

        0 0
      • pocestny  

        Výborné.

        Řídí to banda zkorumpovaných parchantů.

        0 0
      • Ludweek  

        Na celém Dfens mám stejně dodnes nejradši rané Urzovy články o pyramidách typu Amway a Herbalife. To je na roztrhání bránice… :-)

        Co zaujalo mě, nevím, jestli jste to zaregistrovali, ale byl článek, že v odpadních vodách je Covidu násobně více, než hlášených případů, a že to množství covidu v těch vodách už asi 4 měsíce stále roste.

        Do toho se netestují očkovaní, ani ti po prodělaném Covidu po těch asi 6 měsíců, nebo jak to je teď.

        Z toho by mi vyplynulo, že spousta těch, kteří jsou buď očkovaní nebo to prodělali, to v sobě mají zcela bezpříznakově.

        Což by mohla být byla dobrá zpráva, protože to by znamenalo, že se nám covid pomalu zařazuje do běžné skupinky koronavirů, které si tak nějak všichni stále předáváme, aniž bychom to řešili, sem tam někdo prodělá virozu a jinak nic. Asi to ještě potrvá, stále je dost lidí, kteří to ještě nepotkali vůbec, ať už po prodělání nebo po vakcinaci, tahle zima už asi stejně bude stát za prd, ale jestli jste někdo viděl graf průběhu španělské chřipky, tak nějak tak podobně by to mohlo skončit. Doufám…

        No a jinak MZ prý zadalo nějakou studii asi na vzorku 8000 lidí právě na protilátky, vzorky se sbíraly v září a říjnu, tak snad budou brzy nějaké závěry…

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • ememem1  

          si prvy krat napisal nieco normalne s cim by sa dalo dokonca aj suhlasit

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • decimax  

      .

      0 0
    • decimax  

      Zmrdi ulhani, mel jsem pravdu, jednotky novych reinfekci

      0 0
    • decimax  

      Soubor poslat neumim ale aspon malej screen

      0 0
    • decimax  

      Zmrdi ulhani, lzou nam vsem!!

      0 0
    • -b-n-x-  

      Tak samozřejmě očkování jedině povinně. Když už je povinné zachraňovat, i ty, kteří o to nestojí (povinnost zdravotníků starat se o všechny stejně), tak to jen rozšířit.

      0 0
    • Smazaný účet  

      https://ct24.ceskatelevize.cz/…ne-v-recku-a

      Ale ten poslední odstavec mě dost pobavil :-D

      „Dovolená jak hovado“ :-D

      0 0
      • -b-n-x-  

        :-D :-D :-D

        Ty woe. To je spíš do vtipů, ne? :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jako chcípám u toho ještě teď. Chtěl bych to slyšet v tom odposlechu, ten musel mega pičovat :-D :-D

          0 0
      • jIrI___  

        2 0
        • DaSnail  

          Už je to tu aspoň tretí krát, ale furt dobré :-)

          2 1
          • -b-n-x-  

            Jojo. Výborné :-D

            0 0
          • Radek Broz  

            Ono jak sem lidi furt ty píčoviny píšou, tento pořád aktuální:)

            0 1
      • david25  

        No co, aspon je kvalitne odcerveny :D

        0 0
    • -b-n-x-  

      Hele, myslíte si, že tento týden dáme 10k?

      Jsou dvě teorie:

      1. Nedáme, protože už nejsou testy zdarma
      2. Dáme i tak
      0 0
      • mr.antik  

        Myslim že máme mnohem víc, je se o tom neví.

        0 0
        • Ludweek  

          jj, máme:

          https://www.irozhlas.cz/…10221030_tzr

          Tipl bych to na bezpříznakové naočkované a bezpříznakové po prodělaném covidu, obě skupiny se nemusí testovat.

          Zatímco očkování důchodce s jejich slabší imunitou zcela neochrání, proto teď končí v nemocnicích, nebo na seznamech nakažených, mladí dospělí a dospělí s dobrou imunitou ať už očkovaní, nebo po covidu, to klidně mohou mít zcela bez problému a nikdo neví nejen proto, že se netestují, ale taky proto, že nemají žádné problémy, tak proč by se testovali.

          Taková ta akce, kdy otestovali loni kohokoliv, kdo chtěl, to by se mělo udělat teď, ty výsledky by byly asi velice zajímavé.

          Nicméně jak už jsem psal, nějaká studie na vzorku 8k lidí právě skončila a vyhodnocuje se, tak snad se brzy dozvíme víc.

          0 0
          • decimax  

            Ze je problem v netestovani je koukam shoda:)!Jen se bojim ze cisla hovori proti vakcinaci, pokud pouziji pocty reinfekci a hospitalizovanych reinfekci a porovnam to s ockovanyma dalo by se i predpokladat ze i tech bezpriznakovych bude daleko vic ve skupine ockovanych jelikoz maj evidentne mensi ochranu..Dobry to asi nebude ale ma to i malou vyhodu, timhle nezodpovednym netestovanim krom velkeho poctu obeti pribyde i velky pocet lidi co to budou mit prodelane a myslim ze tohle covid zpomali nejvic.Pokud teda ta ochrana bude plnohodnotna i u ockovanych co to prodelaji..To se ale pozna, to nevime nikdo a pak bude videt jestli bylo tohle masivni ockovani ku prospechu nebo ne..jen takova nic moc nicim podlozena myslenka ktera by mohla stat za uvahu

            0 1
            • Ludweek  

              No musím uznat, že ano, protože tohle „věštění z hoven“ je docela dost přesné, i třeba včetně vyššího záchytu drog o víkendech, nebo třeba antikoncepce.

              Jinak třeba výsledky dnešního testování v Přerově na gymplu, 30 dětí pozitivních, všechny bez příznaků…

              Být teď naočkovaný nebo po prodělané nemoci, asi bych byl klidný, ale o to víc bych, pokud bych ještě nebyl naočkovaný, nebo po prodělané nemoci, se snažil rychle naočkovat, protože teď to vypadá, že je to opravdu všude a největší riziko je to pro toho, kdo se s tím ještě nesetkal.

              Samozřejmě je pravda, že pro mladé a děti je riziko minimální, i když i tak je podle mě menší riziko s vakcínou, než to prodělat. Nechceš zjistit, že tvoje dítě má nějakou diagnozu o které nevíš, třeba astma, a přijít na to tak, že ho díky tomu sejme Covid brutálně.

              Jinak obecně v populaci ti starší, kteří jsou neočkovaní a neprodělali to, tak to budou ti poslední, kteří drží v ruce Černého Petra…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nechceš zjistit, že tvoje děti co (by) si hravě poradily s hovidem tak, že díky novým experimentálním látkám, je to napichováni jednou sejme brutálně.

                0 0
                • Prasopes  

                  jo, a ptáci budou za letu padat z nebe jako kameny…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    O tom píšeš ty.

                    0 1
                    • Prasopes  

                      pardon, já myslel že to je nějaká soutěž o nejvíc nesmyslnou větu:-(

                      2 0
                      • Smazaný účet  

                        B9–0475/2021

                        Návrh usnesení Evropského parlamentu o zřízení Evropského fondu pro odškodnění obětí očkování proti onemocnění COVID-19

                        Evropský parlament,

                        • s ohledem na článek 143 jednacího řádu,

                        A. vzhledem k tomu, že Evropská agentura pro léčivé přípravky již uvádí přibližně jeden milion případů nežádoucích účinků po očkování vakcínami proti onemocnění COVID-19:

                        • 435 779 případů u vakcíny Pfizer BioNTech,
                        • 373 285 případů u vakcíny AstraZeneca,
                        • 117 243 případů u vakcíny Moderna,
                        • 27 694 případů u vakcíny Janssen;
                        0 0
                        • plzakj  

                          Predpokladam, ze je tam zapocitany i muj tydenni cervenej flek na rameni a denni zvysena teplota, ktere doktorka pred druhou davkou zapsala do systemu.

                          0 1
                        • Barak  

                          Vzhledem k tomu, že v EU je očkováno 300 milionů lidí, nejsou ty tvoje čísla nežádoucích účinků žádné drama, nemyslíš? Navíc, když tam bude započítaný každý flek na rameni, jak píše plzakj.

                          2 1
                          • david25  

                            Dobri jste vsichni. Ted to beru obecne . Jednou se jede: ikdyby to zachranilo jediny zivot, ma to smysli. A ted se zas hodi: no co nejake ztraty, ale porad to ma smysl . Jsme lidi obcas vtipni :D

                            3 0
                            • mais  

                              dej si proti tomu umrti a nasledky covidu

                              0 0
                              • david25  

                                Nechapes pointu. Nevadi. To neni nic specialne o covidu. Obecne, diky.

                                1 0
                        • Smazaný účet  

                          B. vzhledem k tomu, že tyto nežádoucí účinky jsou někdy závažné; vzhledem k tomu, že závažné neurologické účinky se údajně projevily u přibližně 75 000 osob po očkování vakcínou Pfizer;

                          C. vzhledem k tomu, že Evropská agentura pro léčivé přípravky uvádí, že vakcíny proti onemocnění COVID-19 vedly v Evropské unii k úmrtí přibližně 5 000 osob:

                          • 4 198 případů u vakcíny Pfizer,
                          • 1 053 případů u vakcíny AstraZeneca,
                          • 392 případů u vakcíny Moderna,
                          • 138 případů u vakcíny Janssen,

                          D. vzhledem k tomu, že o kupních smlouvách jednala Evropská komise a že si nepřála, aby farmaceutické laboratoře nesly odpovědnost; vzhledem k tomu, že poslanci EP neměli ke smlouvám přístup během jednání;

                          0 0
                          • Ludweek  

                            Podle těch počtů to s těmi úmrtími s podezřením na vakcínu vychází velmi dobře, kdo z vás dnes jede do práce na kole nebo autem, riskuje svůj život daleko víc:

                            https://www.precisionvaccinations.com/…e-fatalities

                            Jinak mě by zajímalo, jaké byly ty čísla v čase, protože bych čekal hodně úmrtí na začátku vakcinace a pak méně a méně.

                            Proč? Protože když si vzpomeneme, kdo byl u nás očkován mezi prvními, tak to byl Miloš (nebýt prezident, už je po něm a asi by byl nahlášen jako smrt po vakcíně), Babiš a nějaká skoro 100 letá paní.

                            Po nich následovali nejstarší spoluobčané a šlo se postupně věkově dolů.

                            Tedy když je někomu třeba 90 let, už je i tak zhruba o 10 a více let nad průměrnou dobou dožití u nás, naočkuje se a za pár dnů zemře…

                            Celkem jistě se to nahlásí, ale prostě taky mohl zemřít a nejpravděpodobněji taky zemřel věkem.

                            Mě by vyděsilo, kdyby těch 5000 byli všechno mladí lidé, to potom ano, ale i třeba z toho, že přiložený článek je z první půle prázdnin, kdy jsem si šel zrovna pro druhou dávku, tak usuzuji, že ve velké většině šlo o hodně staré lidi, kde určit, jestli umřel na vakcínu nebo prostě věkem, bude dost obtížné.

                            Obzvlášť dnes, kdy jsou všichni k vakcínám hyper senzitivní, je víc než kdy jindy třeba si ty věci dávat do kontextu a přemýšlet nad tím.

                            Jestli někdo očekával, že naočkujeme desítky milionů důchodců po celé Evropě, a kromě ochrany proti Covidu jim to taky zajistí nesmrtelnost, tak tam je pak asi diskuze marná…

                            0 1
                            • -b-n-x-  

                              Hele, ono to taky může částečně fungovat jako tzv. „last click“. Starý, nemocný člověk žije třeba už jen tak tak, a pak stačí poměrně malý impuls typu vakcína a je hotovo.

                              Ovšem to je nejspíše stejný mechanismus jako i covid. Který ovšem umí ten „last click“ i dost silněji.

                              0 0
                              • Ludweek  

                                To samozřejmě taky, někdo dostane vakcínu a umře, kdyby byl odpírač, tak by ji nedostal a dva dny poté by ho zabila třeba únorová vycházka do Lidlu…

                                0 1
            • DaSnail  

              Čím masívnejšie očkovanie, tým viac hospitalizovaných očkovaných. Keby bolo očkovanie povinné a bolo očkovaných 100% obyvatelov, tak každý hospitalizovaný by bol očkovaný. Absolutní selhání vakcinace !!

              Optimálny stav by bol jeden očkovaný. Proti situácii 0 očkovaných je tam sice riziko že zas bude nejaký očkovaný hospitalizovaný. Ale výhoda je, že vznikne subjekt voči ktorému sa dá porovnat 27krát lepšia imunita prekonavších. Bez neho by to bolo 27 × 0 = 0

              Tento stav sme ale dávno prešvihli a s každým dalším očkovaným sa riziko hospitalizácie zvyšuje.

              1 0
        • -b-n-x-  

          Tak to je jasné. Je jen otázka o kolik se to liší.

          0 0
      • iron.hide  

        Pochybujem, rapidne vam to cislo poklesne, a uz budete sledovat akurat tak zaplnenost nemocnic a pocty umretych

        0 0
        • iron.hide  

          Naopak, u nas to pojde pekne hore, ocakavam uz aj 6–7k

          1 0
      • Smazaný účet  

        Moc by me zajimalo, o kolik testu se udela min oproti minulym dnum. A taky by bylo fajn, kdyby se to bralo v potaz. Ne jako v prvni vlne, kdy jsme se chvastali nad nizkymi cisly … jenze cisla byla nizka protoze se netestovalo …

        0 0
        • -b-n-x-  

          No, evidentně při té naší první vlně bylo i opravdu málo nákazy. Jinak by se to projevilo v nemocnicích a mrazakach.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jo, min nakazy, protoze jsme ejli zareagovali. Zavrene hranice, par dni po prvnim pripadu u nas se zavrely provozovny … vlastne brezen 2020 byl prvni a zaroven nejtvrdsi lockdown. Skoro jsem chtel napsat, ze to byla novinka mezi viry a nebylo to tak masivne rozsirene, ale kdo vi, jak dlouho to v Cine meli … vis jak to v techto rezimech chodi. Jeste muzeme byt radi, ze to netajili treba do srpna …

            0 0
      • Esi  

        Nedáme, půjde to výrazně dolů stejně jako počet testů, když od dnešního dne nejsou"zdarma"

        Jen bych čekal že výrazně stoupne procento pozitivních testů

        0 0
        • Ludweek  

          Možná nám s tím ale zamává testování dětí, ale tam bude hlavní nápor až za týden, teď toho otestovali ještě málo…

          0 0
          • Esi  

            Jojo, jedině by to mohli pozvednout očkovaní kteří mají snad testy zdarma :-)

            0 0
        • -b-n-x-  

          Pánové, já mám takovou obamu, že pořád, možná mylně, spoléháte nato, že je velké množství, kteří se testují kvůli vstupu do hospody, vstupu na cizí zemi, whatever. Jenže, klidně to může být tak, že už dávno se testují hlavně na doručení lékaře, případně hygieny. A tyhle testování budou bezplatně stále.

          0 0
          • bikerGT  

            S každým dalším testem vám do těla vkládají více a více nanobotů.

            0 1
            • gersa  

              A tobě už v hlavě zůstali jen ti nanoboti

              0 0
            • Smazaný účet  

              Nanoboty beru. Budou me určite umět řídit tak ze zapomenu na kraviny… podobne to dela i program manželka 1.0

              0 0
          • Barak  

            Já si hlavně myslím, že většina pozitivních ve statistice je výsledkem testů na základě žádanky. Tedy buď od lékaře, v případě příznaků nebo od hygieny v případě trasování. Nikoliv zachycených při běžném testování za účelem návštěvy hospody atd.

            0 0
            • plzakj  

              Jo, tenhle graf (asi zamerne) chybi.

              0 0
              • Barak  

                Zaměrně… je to vlastně důležitý údaj? Řekl bych, že moc ne. Možná se to ani nikde nesleduje…

                0 0
                • plzakj  

                  Tak jako hned by bylo videt, ze je to k hovnu. To ale ve statnim asi nikoho nezajima.

                  0 0
                  • Barak  

                    Tak k hovnu, nějaké záchyty tam určitě budou. Jenom si myslím, že to nebude to hlavní množství.

                    0 0
                    • plzakj  

                      Prinos / naklady = k hovnu.

                      Jenze, pokud se “prinos” nadefinuje jako “vydojit prachy z verejnyho pojisteni do rychlokvasenejch firem na testovani za cinsky testy”, tak ta rovnice hned vychazi jinak.

                      To je jak s tou erouskou. Kolik to sezralo milionu a prinos 0.0prd.

                      0 0
                      • Barak  

                        No, jo, to máš těžký. Neděláš nic, sklidíš kritiku. Uděláš něco, sklidíš kritiku… Jak je vidět, nikdo na celém světě zatím neudělal nic, co by šlo spolehlivě obšlehnout jako funkční koncept.

                        0 0
                        • plzakj  

                          Nj. Neni to lehky. Ale zas si nedelam iluze, ze jsme jedina zeme na svete, kde se hodi, ze prachy tecou spravnym smerem.

                          0 0
                          • Barak  

                            To určitě ne. Stačí se podívat do Německa, kde jsou vyšetřováni někteří politici, kteří si přihrávali byznys s rouškami a dalším materiálem.

                            0 0
          • plzakj  

            Neni. Viz pocty testu podle indikace

            https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

            0 0
          • Smazaný účet  

            Když se podívám na dnešní články napříč všemi kraji, tak hospodští pláčou nad ztraceným výdělkem. Těžko takhle hodnotit, jak moc se jednalo o restaurace nebo o nějakou nálevnu v garáži. Ale i když … štamgast z nějakého pajzlu si asi z testu těžkou hlavu nedělá, tam se nikdo bát nemusí …

            0 0
            • Smazaný účet  

              Přitom Stačí samotest na místě. Věřím ze spousta lidí bude mít 1 univerzální v kapse a jede se dál…

              1 0
              • david25  

                Asi tak

                0 0
              • Smazaný účet  

                A když půjdu s dětma na výletě na oběd nebo palačinku, tak hned tři. Tak určitě, celej žhavej.

                0 0
                • david25  

                  kolik maji? Jestli vic jak 15 tak at si na ty testy vydelaj :D

                  0 0
                  • waltari  

                    Do 18 jsou testy zdarma.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      ovšem… děti je pátek, pojedem se večer otestovat (do okresního města) pro případ, že bysme se zítra někde stavili.

                      0 0
                      • Pikaču  

                        Kup si samotesty 4 rovnou. Flusni to tam a celou zimu mas vstupenku za 400. Co resis?

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Kde je vůle, tam je cesta.

                        Na testy jsme chodili s dětmi skoro každý týden, protože by jinak nemohli na žádné akce. Nebylo to tedy z důvodu hospody, ale akce jako víkendová akce skautu, pěveckého sboru, bazén.

                        Když to šlo (když nebyl ještě vyčerpaný nárok na hrazené testy), tak vždy PCR test, protože platil týden.

                        Teď je ale hlavně už zvýšena hranice na 12 let, kdy se děti nemusí prokazovat, takže teď naopak pohoda (u nás, obě děti do 12 let).

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          vidiš, tyjo, dík za info, tak já to tak pozorně nečet… takže do 12 let věku mám dvě, takže flusat na antigen musí jen ten 13 letej. to už by se dalo, imho na to na vsi každej bude *****.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Pro ty starší platí alespoň částečná výjimka:

                            „a pokud se bude jednat o organizovanou sportovní soutěž, zvyšuje se tato věková hranice na 18 let.“

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              A ještě tedy pro ty 12–18 let platí stále, že je testování (preventivní) zdarma:

                              „Nárok na bezplatné provedení testu (RAT antigenní test jednou za sedm dnů a dva PCR testy za kalendářní měsíc) budou mít nově jen osoby mladší 18 let, osoby, které se kvůli zdravotnímu stavu nemohou podrobit očkování a osoby, které podstoupily alespoň jednu dávku očkování.“

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                tak jasně, ale k nejbližšímu testovacímu místu nějakých 20 km, takže za cestu propálim to co za jeden antigen.

                                0 0
                • Japhy  

                  Sedět prý můžou, obslouženi nebudou. Tak si dáš n porcí a n nápojů na sebe. Vyřešeno.

                  0 0
                  • Melvin  

                    To bude jak kdysi, kdy jeden co měl už 18 objednával piva nebo šel koupit láhve na večer do obchodu.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Obslouzit bych se taky dovedl. „Slecno, nechte mi to tamhle na stole, ja si to vezmu“.

                    Ted jeste najit paku na konzumaci :-D

                    0 0
                • plzakj  

                  Ten “jeden univerzalni v kapse” je predpokladam znovupouzitelnej :-)

                  0 0
        • -b-n-x-  

          Tak, a dneska skoro 7600. Zatím se tedy pokles testování nepotvrzuje.

          0 0
      • Ludweek  

        No, to bylo rychlý…

        https://www.idnes.cz/…_domaci_lisv

        0 0
        • jIrI___  

          Opět jedem bomby a spoustě lidem je to úplně šumák, nechápu to. Tak nějak je třeba se začít připravovat na to, že nás letos opět čekají Vánoce bez návštěv rodin a blízkých.

          1 1
          • Kuba78  

            Jaký si to uděláš takový to máš… K tomu aby jsi se stranil rodiny a blízkých na Vánoce přeci nepotřebuješ mít kolem sebe pandemii. To šlo už dávno předtím. Ale chápu že nyní je to výborná výmluva pro sociopaty..

            2 1
          • david25  

            tak az zacne byt ockovane stado zodpovedne, pak mozna. Aspon vidite kam vede ockovani. Mam tecku, muzu co chcu. My zodpovedni neockovani jsme stale ve strehu, protoze vime ze nakaza prichazi od nezodpovedne vetsinove spolecnosti. Ockovani je zlo, to rikam porad :D

            3 2
            • -b-n-x-  

              A co se tak podívat nejdříve na jednu stranu – azrael, portugalsko, dánsko, kde mají vysokou proockovanost včetně třetí dávky – jaké mají čísla a restrikce.

              No a potom druhou stranu – ukrajina, bulharsko, rusko, my, kde je proockovanost nízká, půlka nádora bojuje za svobodu nemuset se očkovat, a jaká jsou čísla a restrikce?

              0 0
              • david25  

                jenze to je nezodpovedny vychodni fuj fuj blok. My jsme prece prozapadne slusne vychovani a zodpovednost je nam svata… ou wait :D

                0 1
            • ememem1  

              to zas trocha taras ne?

              0 0
              • -b-n-x-  

                Jo, hele. Včera jsem si na tebe vzpomněl. Proti mě běžela holka s respiratorem. I jako vyplasenka jsem se divil :-)

                0 0
                • ememem1  

                  ludia su cudni…

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Noty kokos! A dnes cyklista s respiratorem. A bez helmy :-D

                    0 0
              • david25  

                no tak, hop :)

                0 0
          • Smazaný účet  

            Nevzpomínám si, že bych někdy trávil Vánoce bez návštěvy rodiny a blízkých …

            0 0
            • babkanakole  

              Já jo – v dávných dobách, kvůli tomu, že jsem zrovna chytla těžký zánět nosohltanu. I tak jsem se potkala „na dálku“ zrovna s těmi

              nejohroženějšími, protože s nimi bydlím v jednom baráku.

              Zkrátka to loni fungovalo naprosto stejně – člověk se jen snažil nepodarovat příbuzné případnou nakažlivou nemocí, naprosto jedno jakou. Maximálně se omezily návštěvy „ze slušnosti“ u příbuzných, na které si člověk jinak za celý rok nevzpomněl.

              0 0
            • Manas  

              Napriklad my loni, tata v nemocnici a mama covid.

              0 0
              • Smazaný účet  

                No jasne, stejne tak tamhle Pepa z depa, kteremu je 40 let a je stale panic …

                Jak to napsal jIrI___ to spis vyznelo v kontextu nejakeho lockdownu. Doufam, ze me ten klaun v cervenem svetru nebude v TV pred Svatky prosit, abych zustal doma. Ze je to opravdu uz naposledy, ze musime zvladnout posledni mesic … At radsi zvedne tu svoji rit a jede prosit ty duchodce, kteri se nechteji ockovat.

                0 0
                • Ludweek  

                  Před svátky? To už bude klaun v modrém svetru ne?

                  0 0
                  • Manas  

                    V teplakach s agentem Koblihou .. ale to se asi nepovede :(

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    No doufam, uz maji koalicni smlouvu …

                    Opozice hazela rozumy jak to Babis nezvladal, ale oni to taky nezvladnou. I kdyz maji vyhody v tom, ze vi jak se to delat nema, tak to nezvladnou …

                    1 1
                • mr.antik  

                  nevim co řeší, vsadim se že je očkovaný 3× a ještě k tomu jednou sputnikem. A jeho rodiče taky.

                  0 0
        • mais  

          o dva dny driv nez jsem predikovsal… bohuzel

          0 0
    • bikerGT  

      BDĚTE

      0 0
      • Esi  

        Běž do zadele a Krista si vezmi s sebou

        0 0
      • decimax  

        0 0
      • david25  

        Venuj se foukani bezdusi a neres pitchoviny :D

        0 0
      • Jano86  

        jaky mas kolo?dekuji

        0 0
        • decimax  

          Myslim že ma minimalne BOŽÍ kolo:)))

          0 0
      • Prasopes  

        a takle to dopadne, když se člověk zblázní z nasazování bezduší:-(

        0 0
      • Smazaný účet  

        Naprosto skvělej servr! :)))

        A kolik takových asi je.

        1 0
    • decimax  

      Jen si rikam jak jsme za ty posledni roky tema vsema ruznyma medialnima vlnama pekne otupele obyvatelstvo, ktere se uz ani nepozastavuje nad tim, jak se nas snazi stale nekam smerovat, aniz by jsme vedeli kam a proc..A nevim jestli se mi to zda ale rekl bych ze ten tlak postupne zacina nabyvat na sile a zacina se objevovat stale vice temat kde vlastne ve prospech nejakeho vyssiho dobra, prestava byt pomalu prostor uz i jen pro nejakou logickou debatu..V dnesni dobe staci trochu jiny nazor nez hlavni proud a hned je clovek konspirator nebo extremista nebo slunickar.Nic mezi tim neexistuje, odmitac nebo vitac vakcin, slunickar.A ve finale se uz ani nikdo nepozastavi ze nam tu je lhano..Nikoho ani nenapadne kdyz se zatajuje ohledne prodelanych, co kdyz se zatajuje i ohledne vedlejsich ucinku vakcin, snad ne, jen priklad a na druhou stranu tu mame zaryte neockovace co uz z podstaty veci berou vse jako podvod a vakcinu nikdy do nikoho bez ohledu na nic..Mam pocit ze at uz jde o jakekoliv tema dnesniho sveta, u vsech to zacina stejne-nevime o tom nic, pak se na zaklade nejakych info zaradime na jednu nebo druhou nazorovou stranu, po tom se stane nejaky to osvojeni danneho nazoru(zarazeni do kmene)a to asi neco prepne v hlave a od te doby zacnem podvedome nekdy az iracionalne uprednostnovat prosazeni danneho osvojeneho nazoru, prevazi hlad po nazorovem vitezstvi pred objekrivni informaci a kdyz se dostavi emoce jsme schopni zacit i prekrucovat a manipulovat a to vlastne jen pro to ze tak moc chceme mit pravdu a to nam slo puvodne jen o nejake objektivni info o tematu.Myslim ze tohle vedeni si moc dobre osvojili lidi jako Stalin, Hitler atd..Vedeli po cem touzi stado..Po emocich a velkych skutcich a ne po nudne objektivite, nadhledu a praci s fakty..

      4 1
      • Barak  

        Nechápu, proč někteří máte pořád potřebu do současné situace motat, když ne Židy a holocaust, tak alespoň Hitlera nebo Stalina.

        1 0
    • -b-n-x-  

      No, ale ovšem hoši! Je konec. E-rouska končí! :-(

      0 0
      • Esi  

        No tak to jsme všichni zatraceni :-)

        1 0
      • plzakj  

        Jojo. Stat jako firmu…

        0 0
      • mais  

        myslíš, tu zbytečnou aplikaci, co Nemehla sputili poté, co všichni už měli měsíc Covid sdílení přes mapy.cz? Celej tenhle problém řeší, jak ve filmu Jára Cimrman ležící spící … „teď tu byl…“

        0 0
    • gersa  

      Tak nakonec je to všechno pravda

      https://tadesco.org/…ou-pravdive/

      1 0
      • bikerGT  

        +1

        je nadevší pochybnost prokázáno, že očkovaní lidé, především Pfitzerem, ztrácejí auru.

        0 0
      • Barak  

        Per to sem. Web, na kterém se lze dočíst, že Angela Merkel je dcerou Adolfa Hitlera a jinak jede články jako chemtrails, škodlivost 5G síti a ilumináty, bude jistě relevantní zdroj informací.:-)

        2 0
        • gersa  

          Mám v práci kolegu, který nás pravidelně zásobuje, takže jsem v obraze :)

          Soudruh podplukovník v.v. jede bomby

          0 0
          • Barak  

            Upřímnou soustrast dělat s takovým materiálem… Jestli to teda kolega nemá jen jako zábavu, ale bere to jako seriozni zdroj informací.

            0 0
            • gersa  

              To jsem zatím nerozklicoval...... Tak čekám na jeho skobrtnuti v přesvědčení

              0 0
      • DaSnail  

        Tak to je silný materiál. Naštastie AstraZeneca luciferázu ani oxidy grafenu neobsahovala. Som to čekol. Preto ju asi zařízli a pretláčajú satanské vakcíny.

        0 0
        • Prasopes  

          já bych vakcínu bez luciferázy nechtěl. Chci mít všechno na max!!!

          0 0
        • Prasopes  

          btw. ale třeba v Moderně je jako pomocná látka cholesterol. Na tom je vidět, jaká je ta big pharma chobotnice – z jedný strany prodávaj hromady léků na cholesterol, z druhý ho do tebe píchaj injekcema. To není náhoda tohleto:-(

          0 0
          • DaSnail  

            Posledné čisté léčivo je Ivermektin. A už aji po nom idú…

            0 0
            • Barak  

              Hlavně, Ivermektin je pro pořádný chlapy, ne pro žádné ovce…

              0 0
              • DaSnail  

                Existujú informácie že od 6/2020 je do Ivermektinu pridávaná perorálna mRNA. Ale iné zdroje zas tvrdia že je to len dezinfo bigfarmy.

                0 0
                • plzakj  

                  A nema se IV aplikovat analne?

                  0 0
                • Ivan  

                  A teď si představ tu hrůzu, že mRNA obsahuje i jakákoliv zelenina, ovoce nebo maso, a vlastně skoro všechno, co sníš. No není to peklo?

                  1 0
                  • Barak  

                    Absolutní peklo.

                    0 0
                  • Prasopes  

                    oni už ty geny nacpali úplně všude:-( už nemůžeme nic dělat:-(

                    1 0
                  • DaSnail  

                    Bigfarma vládne všetkému. Neni úniku.

                    0 0
                  • Esi  

                    No a když k tomu máš telefon vyráběný v Asii tak ten sbírá data z těch čipů co jsou v těch vakcínách a posílá je dál a naopak do těch čipů posílá data která tě ovládají, to je teprve to pravé peklo

                    0 0
                    • Janes  

                      Nesmíš zapomínat na televize, obzvláště Samsung!

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Zdá se tedy, že odhad Károvy skupiny před měsícem na přinejmenším 5000 hospitali­zovaných u nás pro přelom listopadu a prosince je zcela reálný. (Na vrcholu epidemie bylo 9000).

      Neuvěřitelný, co je tady možné.

      https://www.seznamzpravy.cz/…ekalo-179291#…

      1 0
      • Smazaný účet  

        Takže patrně zase plná (opětovně již teď zřízovaná) kovidová odděleni, lékaříi a sestry z jiných přeřazeni na ně, zase odklady plánovaných operací atd atd.

        Ale co, koneckonců, i tohle vlákno je toho, co je tady stran myšlení obyvatel možné, zcela zjevným dokladem.

        0 0
      • -b-n-x-  

        Ale vždyť se zatím pořád až tak moc neděje. Není potřeba propadat panice.

        0 0
        • Smazaný účet  

          U nás na interně včera už 25 pacientů na opětovně zřízeném kovidovém oddělení, dva na JIP.

          Děje.

          Zbytek si povíme za tři-čtyři týdny.

          0 0
          • mr.antik  

            a všichni litují že nejsou očkovaní?

            0 0
            • Barak  

              Ne, jsou rádi, samozřejmě.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Těžko říct. Ale řek bych, že maj jiný starosti, protože se jim blbě dejchá.

              0 0
              • Janes  

                JJ, ono kdyby si neočkovaní machři někdy v životě opravdu prožili nemožnost dýchat, jako to dobře známe my, asthmatici, nebrali by to tak na lehkou váhu. Takový zážitek z paměti většinou nevymažete.

                0 0
          • Smazaný účet  

            No, snad ještě aktuální názor na situaci epidemiologa:

            https://www.seznamzpravy.cz/…-lidi-179349#…

            a dále budoucího ministra zdravotnictví:

            https://www.novinky.cz/…oce-40376691#…

            0 1
            • Smazaný účet  

              To je blazen. On strasi 20 tisici pozitivnich? Jako ze pri 60% proockovanosti hrozi cisla jako pri nulove proockovanosti?

              Takova hausnumera zase smrdi mne …

              0 0
              • Smazaný účet  

                Myslím, že oba jmenovaní pánové by jen a jen uvítali, kdyby mohli po případném diskursu s tebou své současné bláznivé názory na naší stávající epidemiologickou situaci korigovat. Zkus jim tedy třeba napsat, nebo tak něco. Phantasma.

                1 2
                • Smazaný účet  

                  Ja si zase myslim, ze uz se ceka jen na nejakeho gynekologa. Ten jeste na ministerstvu nesedel …

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Jan Cimický?

                    0 0
                    • david25  

                      Tak to je snad psychous ne?

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Jo, tohle dělá prý jako bokovku a navíc zadarmo.

                        0 0
                  • david25  

                    no zadnyho pycare jsme tam snad jeste nemeli. :) Zas ted kdyz jsme v ty py… by se tam docela hodil, kdyz se v tom umi hrabat :D

                    0 1
                  • Smazaný účet  

                    zatím jen primátor a poslanec, no…

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Gynekologa? A proč ne, pokud by o to stál, stejně jako toho radiologa, co tam bude teď . Jsou to doktoři a pokud dělali v nemocnici, pak se s reálnou situací stran epidemie také nějak setkali. A také dobře vědí, že například muset odkládat plánované operace je pozvolná cesta do pekel. A pokud by dotyčný nebyl blbej tak, jako například mnozí přispěvovatelé tady a zařizoval se rozumně podle připomínek lidí, kteří věci ze své profese opravdu rozumí…

                    2 0
                    • Slam09  

                      Zrovna ty jsi tady hanil doktory kteří by do té problematiky podle tebe mluvit neměli (shodou náhod měli opačný názor než ty) a teď to zase nevadí, ale zase by musel mít ten správný názor viď :-) Myslím, že ty bys to dělal nejlépe.

                      0 0
                      • david25  

                        Kdo je z gyndy ten je kamos, to mu nevadi :D

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nikoho jsem, pokud vím, „nehanil“. To, že nělteří lékaři, jichž si jinak osobně vážím, jako např profesor Pirk nebo docent Žaloudík měli či mají na epidemiologickiu situaci podobný názor, jako ti, kterých si zase nevážím (jako jsou například bývalý rektor UK Zima nebo doktor Šmucler) považuji jen za politováníhodné. A názor, že by třeba profesor Pirk, který je jinak skvělým odborníkem a operatérem raději neměl ve svém vlastním zájmu mluvit na veřejnosti, vyjádřil svého času už můj otec.

                        Sám epidemiolog ani virolog nejsem, takže mám tendenci důveřovat spíše těm, kteří v daném oboru profesně působí a znají jej a z nich zvláště těm, jejichž prognozy se ukázaly a opakovaně ukazují jako reálné.

                        A ne – já bych to zajisté (ponechám stranou, že by mne taková blbost, jako vzít politickou funkci nikdy nenapadla) nedělal nejlépe – chybí mi k tomu jak organizační, tak další nutné speciální schopnosti.

                        0 0
              • mr.antik  

                Pozitivní brzo už nikoho zajímat nebudou.

                0 0
              • MlokCZ  

                Proč se tak divíš? Delta je o hodně nakažlivější (než mutace co tu byla loni), očkování jen trochu omezuje přenos (ale nezabraňuje). 20 tis. pozitivních by nebylo vůbec nic zvláštního.

                Když vezmeme do úvahy, že teď se testuje minimálně a pak bude třeba více (třeba více škol už bude příští týden), tak na tom čísle jsme velmi snadno.

                Ještě k tomu oproti loňsku zatím ještě minimální opatření (tím neříkám, že to ta loňská nějak zachránila).

                Otázkou zůstává jak to bude v nemocnicích. Nejspíš i při 20tis. odchycených pozitivních bude stav v nemocnicích pořád znatelně nižší než loni, ale už se to bude také plnit až až.

                2 0
    • Smazaný účet  

      Ta mediální masáž s těmi fronty před očkovacími centry. Rozhovory s pacienty ve špitálech, jak v ukrutných bolestech litují toho, že do sebe nedali vakcínu … všichni senioři nebo vyšší střední věk, od pohledu špatný životní styl. Ale nálepku mají neočkovaní všichni stejnou a všichni jsou házeni do jednoho pytle.

      Máme 60% proočkovanost. Až bude těch 75%, tak bude co? Konečně prázdné špitály? Ale co lidi, co začali očkování už před půl rokem a budou mít třeba rok po vakcíně. Ty začnou být náchylní k nakažení úplně stejně jako zbylých 25% obyvatel. Špitály budou sice prázdnější, ale mašinérie pozitivních čísel pojede dál.

      Tihle lidi, co jsou momentálně ve špitálu a jejich vrstevníci by měli mít povinné očkování a pro normální zdravou veřejnost by to měla být běžná nemoc. Každý, ať se chová zodpovědně a můžeme tak začít normálně žít.

      A úplně jsem žasl nad argumenty těch vládních zmocněnců a hygieniků, že oni vždycky musí vycházet z nějakých aktuálních dat, že se nedá vycházet z predikcí. Ty woe, tady máš čtvrtou vlnu jako přes kopírák a oni chtějí vyhodnocovat data tady a teď. Přitom už musí být každému jasné, jak se to bude vyvíjet.

      0 0
      • bikerGT  

        Na tebe se čekalo, abys dělal poradce v pandemii.

        1 0
      • mr.antik  

        Až bude 75% nestane se nic. Ti samý televizní „odborníci“ řeknou, že je potřeba 95%, večetně novorozeňat. A když ani to nepomůže, tak 3 dávka, 4 dávka…

        2 0
        • -b-n-x-  

          Nicméně, je to pravda. Víceméně od začátku všichni odborníci tvrdili že je potřeba tak 75 procent. Ale na původní verzi. Teď má deltu se to odhaduje na 90.

          Já vím, zní to jako součást „ďábelského“ plánu na ocipovani co největšího počtu oveček. A třeba to tak skutečně je. Já to samozřejmě jakožto galakticky císař vědět nemohu. Ale spíše mi přijde pravděpodobnější ta primitivní nezajímavá verze že ti experti mají pravdu.

          3 0
          • Barak  

            Já si teda nemyslím, že víceméně všichni odborníci od začátku hovořili o 75 procentech. To říkali někteří, jiní, že přesně nevíme a může to být až k 90%.

            1 0
            • -b-n-x-  

              Co si vybavuji, tak to říkali ve smyslu „nevíme, ale klasicky při takových respiračních onemocněních by mohlo stačit cca 75 procent“.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Nevím, kdo je odborník a jestli naše vláda byla vládou odborníků, ale …

              Ještě před měsícem Vojtěch jasně a oficiálně řekl – při 75% sundáváme roušky. 75% je ta meta, ten cíl …

              0 0
              • -b-n-x-  

                Tady (na vládu), máme asi stejný názor.

                0 0
              • Barak  

                Tak tohle jsem ani nezachytil, co řekl. Už ty informace jdou jedním uchem tam, druhým ven. Nicméně, pokud to zaznělo, je to myslím jasná chyba v komunikaci.

                Divím se, že se za tu dobu nepoučili a nepřestali pořád něco slibovat. Vždyť se už tolikrát ukázalo, že člověk míní, corona mění, že už by se z toho poučil i naprostý debil.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  75% zminuji od zacatku ockovani, porad dokola tim argumentuji. Kdyby se 75% udelalo na konci listopadu, budou se zase vymlouvat na neco jineho. V tomhle jim nejde verit.

                  Navic jsem dost skepticky k vakcinacim, ktere probehly na jare. O tom se taky ze zacatku hodne mluvilo, ze imunita je snad jen pul roku? Dnes o tom nikdo nemluvi a treti runda se spojuje jen s duchodci …

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Cože?!!

                    Vždyť o tom, že vakcína funguje cca 6 měsíců (a hlavně teda u důchodců) se mluví HLAVNĚ v posledních dvou měsících. Aspoň je to takhle registruji.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Aha … tak v tom pripade tahle informace zase splyva mne :-D

                      0 0
              • plzakj  

                A ty bys veril pravnikovi?

                0 0
            • plzakj  

              A nebylo to tak, ze potrebujes 75% imunizovanych pro infekci s nejakym zakladnim R0 aby zacala fungovat kolektivniimunita?

              Do toho hazi vidle nekolik veci:

              1. Kdyz ma vakcina 90% ucinnost, tak musis naockovat cca 85%. Pokud ma jen 60% na dannou variantu, tak 125%. Pomuzou promoreni.
              2. R0 delty je pravdepodobne daleko vetsi nez puvodni varianty. Uz i Horejsi si mysli, ze kolektivni imunita fungovat nebude.
              0 0
        • Manas  

          Hele, asi to tak bude. To ze neni velka proockovanost tak to muzes docela dobre videt v primem srovnani napriklad s Izraelem/Por­tugalskem .. a pokud chces druhou variantu, tak si vem Rumunsko/Bulharsko. A extrem pak Rusko …

          0 0
        • david25  

          Ja si myslim ze jak to nebude aspon 120% tak furt nic. A petiletku splnime, ne ze ne.

          0 0
        • Japhy  

          Já jsem třeba docela uvěřil na kolektivní imunitu a výrazně nižší ne-li dokonce limitně nulovou pravděpodobnost přenosu od nepříznakových očkovaných. Realita posledních měsíců mě vyléčila a zbytečně velký a kontraproduktivní tlak na to donutit lidi se naočkovat taky. Jen si shrňme co je za poslední rok a půl všechno na smetišti dějin – promoření, kolektivní imunita, vymýcení, tečka, PES, e-Rouška, trasování, …

          Nechal jsem se pro svou pohodlnost očkovat hned jak to šlo a přesto se mi vůbec nelíbí ta stupňující šikana neočkovaných a už si zdaleka nemyslím, že co neočkovaný bez kontraindikace to dement. Dokonce si ani nemyslím že by stávající opatření s rouškama povětšinou pod rypákem měla nějaký zásadní vliv na statistiky, ty hrby u momentálně čtyřhrbého velblouda se podobají jako vejce vejci. Bude to jak u španělské chřipky nebo dýmějového moru, taky se časem zařadí do seznamu nemocí, které tady všude kolem pořád jsou. Jen je otázka kolik to bude ještě vln.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 0
    • pocestny  

      Prošli jsme si covidem v minulém týdnu, a tady je průběh:

      21.10. dcera (10) popisuje večer mírnou bolest hlavy jako tlak za očima, dostává nurofen

      22.10. zjišťuju od dcery, že její očkovaná učitelka vyučovala až do 20.10. se zjevnými příznaky nemoci (zimnice a kašel), nyní mají suplování, dceru necháváme samostatně v pokoji

      23.10. neřešíme nic, dcera je bez příznaků, kácíme strom na zahradě atp.

      24.10. domácí AG test pozitivní

      25.10. hygiena ráno informuje spolužáky, že děti byly v kontaktu s nakaženým. Rodiče si to dávají vzájemně vědět, a všechno směřuje na konkrétní učitelku. V poledne s dcerou jedu na PCR test – je pozitivní (oznámeno 26.10. zcela chybí výzva k uvedení kontaktů, podstatná je zejména návštěva ZUŠ 21.10., není to kam uvést)

      26.10. manželka začíná mít mírnou bolest hlavy, škrábání v krku a teplotu, později i kašle, takže fungujeme v odděleném režimu: Manželka s dcerou bydlí v horním patře, a já bydlím s dvěma mladšími dětmi v dolním patře, nosím nahoru jídlo a odnáším nádobí. Je mi skvěle, sekám naposledy trávník, přehazuju dřevo v dřevníku atp.

      27.10. rodiče dětí si navzájem volají, díky čemuž zjišťujeme, že se nakazilo několik dalších spolužáků, dcera nahoře trénuje na kytaru jako nikdy předtím (nudí se)

      28.10. manželka – PCR test pozitivní (oznámeno hned 28.10., včetně výzvy, aby uvedla kontakty, uvádí jen mě a mladší děti, protože naše víkendové akce byly naštěstí zrušeny z jiných příčin)

      29.10. můj PCR test pozitivní (oznámeno 30.10., výzva k uvedení kontaktů nechybí, ale já tam nemám koho uvést). Domácnost už nemusí fungovat odděleně, a začaly mi stejné příznaky jako manželce, manželka je už v pohodě. Je to můj 8.den od kontaktu s nakaženým. A kdybych čekal, až budu kontaktován hygienou a vyzván k testu, tak bych se zřejmě nedočkal.

      1.11. po nás hygiena žádá kontakty od dcery – bravo, úžasná práce, ale naprosto k hovnu.

      2.11. už jsem taky v pohodě

      Mám ještě k práci hygieny a vůbec k celkovému přístupu několik kritických připomínek, …

      0 0
      • Esi  

        No tak to jste měli stejný průběh jako my celá rodina v dubnu, tak že gratulace máte celá rodina od covid testů a podobných kravin na půl roku vystaráno :-)

        0 0
      • decimax  

        Vytej v clubu momentalne nejchranenejsi casti populace proti covidu:)!At si rika Vojtech a jeho armada demagogu co chteji, jste na tom momentalne nejlip..Dnes mi rikal znamej a ockovanej podotykam, ze vozi po laznich pacose co to prodelali a hodne tech lidi zacali mit problemy az po naockovani a ne male ale ofiko se to zatim nikde nedozvime, pokud je to pravda vystavili se zdravotnimu riziku absolutne zbytecne a jen proto ze stat lze a zatajuje fakta, protoze jak uz asi par dni vime narozdil od statu ktery to vi minimalne rok, je ockovani po covidu absolutne zbytecne..

        1 2
    • pocestny  
      1. netestování očkovaných je zcela zásadní chyba, lze tím vysvětlit vysoké nárůsty pozitivních nálezů, mocenské elity jsou si toho dobře vědomy, ale probíhá totalita jediného správného názoru, vymývají lidem mozek lhaním v médiích o pandemii neočkovaných, zamlčují se účinky běžně dostupných léků, tají klíčové statistiky a kromě toho se ohýbají statistiky vedl.účinků vakcín. Mi z toho vyplývá jediné: zásadní roli v tom hraje korupce. Babiš je **** a je lehce vydíratelný skrz dotační politiku EU. A současná politika EU je koncentrované zlo.
      2. hygiena dělá absolutní hovno ohledně trasování kontaktů, čímž vládě značně usnadňuje zvýšení počtu nakažených – a tím pomáhá k vytváření atmosféry strachu a ovládání populace. Konkrétně v našem případě bychom byli schopní se uzdravit dřív, než by nás pozvali k testu, mohli bychom to bez problému šířit spoustu dní, kdybychom se chovali sobecky.
      3. žádná léčba neprobíhá: Manželka chtěla požádat obvoďáka o nějaké rady a léky na kašel, dovolala se jen na nějaký zástup a byla odpálkovaná sestrou tak drsně, že už se jim znovu neozvala. Mému lékaři jsem se dovolal vzhledem k tomu, že mi nemoc probíhala od pátku do pondělí, až v pondělí, kdy už mi jeho pomoc byla houby platná. Jen jsem mu oznámil, že to mám za sebou. Je mi jasné, že ordinovat přes telefon je špatně. Ale v tomhle státě je tedy možné, že celé onemocnění proběhne zcela bez léčby. U starších lidí to může být problém.
      4. utvrdilo mě to v tom, co tady říkám celou dobu, že by očkování mělo být primárně určeno pro starší lidi a rizikové skupiny, případně zůstat na dobrovolné bázi. V ŽÁDNÉM případě neočkovat zdravé děti. Ten virus není sranda, a i když mám z více stran informaci o tom, že delta je obecně mírnější, než dřívější varianty, není to procházka růžovým sadem. Přesto do nějakých 45 let jsou ty rizika hodně nízká. A podle mnoha zdrojů to vypadá, že imunita po prodělání je dobrá.
      2 2
      • Ludweek  

        Jen bych dodal, že jak se netestují očkovaní, tak se netestují ani lidé po prodělané nemoci. Ty testované reinflekce, kterých je málo, i když to postupně roste, jsou nejspíš ti, kteří mají nějaké příznaky, ale taky jich může být a nejspíš i je spousta, kteří nemají vůbec žádné příznaky a testovat se nemusí, takže třeba dnes by se dost možná ani nepřišlo na to, že šéf české pošty to prodělal vícekrát, přičemž podruhé o tom vůbec nevěděl, ale šel na test preventivně, protože to měl někdo v blízké rodině:

        https://www.lidovky.cz/…n_domov_lijk

        Takže netestovat očkované a po prodělané nemoci není dobře, obě skupiny by se testovat měly…

        0 0
      • -b-n-x-  

        Je teda četl, jen ten začátek, dále je to na mě moc dlouhé.

        No a tak teda: proč si myslíš, že se dnes ještě pořád „netestuji“ ti očkovaní? Mě teda přijde, že se teď už i oni nejspíše testují docela dost. Asi by to mohlo být ještě více, ale rozdíl již dnes bude poměrně malý.

        No a samozřejmě je špatně jak pracuje státní správa (hygiena). Viz tvůj předchozí příspěvek.

        0 0
        • Slam09  

          Očkovaní po kontaktu s nakaženým nemusí ani na test ani do karantény. Může normálně do práce. Když se nechá otestovat tak jen když chce sám..

          0 0
          • -b-n-x-  

            No a v realu se nejspíše nechodí testovat příliš moc ani neockovani.

            0 0
            • Slam09  

              Když neočkovaného označíš za kontakt – musí na test a do karantény. Očkovaný ne..

              0 0
              • -b-n-x-  

                Ok. Chápu a taky vnímám že to je při dnešních znalostech chyba.

                Ale už teď přece máme i informace, že i mezi těmi pozitivně testovanymi je dost očkovanych. Ale proč teda, když vy tady pořád tvrdíte, jaxe ti očkovaní netestuji?

                0 0
                • Slam09  

                  Neříkám, že se všichni netestují – říkám, že podle současných nařízení nemusí. To je ta chyba, protože jak i tady někteří psali – proč bych se testoval? To jsem se nemusel očkovat..

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Protože se nejedná o chybu, ale o úmysl. Vědí o tom, a přesto to ignorují. Takže je to úmysl.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Takže se úmysl nezdařil, protože jim do toho uvědomělí očkovaní házejí vidle :-D

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Jednají stále stejně – ze své pozice i nadále úmyslně podporují šíření viru. Tím, že ignorují šíření viru očkovanými – rozdílným přístupem k testování očkovaných a neočkovaných, díky čemuž nakažení očkovaní mohou infekci roznášet bez jakýchkoliv omezení.

                      0 1
                      • decimax  

                        Ano, nevim co muze byt za zvracenej duvod tohoto jednani ale je to na peknej paragraf, regulerne ignoruji fakta ve prospech poctu podanych vakcin!

                        0 2
              • MlokCZ  

                Jenže v reálu už dlouho skoro nikdo cíleně nehlásí skoro žádné kontakty. Když vidím občas zveřejněné číslo průměrně nahlášených kontaktů (typu 0,7), tak reálně bude tak 10–20× větší.

                Tím nijak neobhajuji netestování očkovaných. Testoval bych všechny, zejména u dlouhodobých kontaktů typu v rodině není žádný důvod rozlišovat očkovaný vs neočkovaný.

                V reálu to pak dopadne takhle

                https://www.novinky.cz/…ine-40376668

                protože se netestoval nikdo.

                0 0
                • MlokCZ  

                  A naopak i očkovaní se někdy testují sami dobrovolně i když nemusí. U nás doma třeba včera manželka. Malej byl už 14 dní nemocný, nemohl se zbavit velkého kašle (jinak už mu nebylo více dní nic) a teď po víkendu lehla i malá.

                  Manželce včera večer už také nebylo dobře.

                  Malej byl na PCR testu před týdnem a něco (protože tam šla malá z důvodu, že potřebovala na nějakou akci, tak jsem tam vzali rovnou oba), i když jsme ho rovnou nemocného nechali doma. V pondělí pro jistotu test i malá a včera i manželka (která je očkovaná), obě tedy jen antigen doma. Všichni negativní. Kdyby vyšel někdo z nich pozitivně, tak určitě by následoval PCR, protože prodělaný Covid je vždy dobré mít i oficiálně potvrzený (při tom jak systém funguje).

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jenze manzelka se testovala, protoze mela nemocne dite a navic mela priznaky. To je neco jineho, to by sel na test kazdy. Ale fakt chodi na testy ockovani bez priznaku? Ja o takovem ze sveho okoli nevim …

                    0 0
                    • mr.antik  

                      Ne. Samozřejmě ani neočkovaný – pokud zrovna nechce jít do hospody.

                      0 0
                    • Barak  

                      Tak si z me udělej čárku.

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Jenže manželka neměla ani kontakt s pozitivním (když obě děti test negativní), proto byl její test hodně preventivní i když měla příznaky.

                      Kdyby jedno z dětí bylo pozitivní, tak by si test udělala manželka i bez příznaků a udělal bych si ho i já (mě zatím nic není a očkovaný jsem).

                      A znám takových případů větší množství, kdy očkovaní rodiče dobrovolný test ve chvíli, kdy děti jsou pozitivní. Samozřejmě jsou to jen jednotlivé případy a ne žádná statistika, takže jak je to celkově se z toho nedá určit. Ale rozhodně to ukazuje, že není pravda, že se očkování vůbec netestují.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Podle mě jestli někdo jde dobrovolně na test nebo nejde vůbec nesouvisí s očkováním, ale prostě s jeho přístupem.

                        Mně samotnému nebo manželce to může být fuk, jestli budeme pozitivní. Riziko je u nás malé když ani jeden nejsem ještě riziková skupina a k tomu očkování. Ale je jasné, že nakazit se můžeme a nebudu to přeci cíleně roznášet v rodině třeba k rodičům. Rodiče jsou sice očkování, jenže v jejich případě (věk, rizikové faktory) je riziko poměrně velké i přes očkování (také jdou teď raději na třetí dávku).

                        2 0
                    • gersa  

                      Jo, já jsem byl, bo jdu dávat krev. Tak jen pro zichr

                      0 0
                  • -b-n-x-  

                    Ano. I já jakožto očkovaný jsem před měsícem šel sám od sebe na test.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      a neni to plýtvání jen tak bezdůvodně utratit litr ze státního?

                      0 0
                      • Ludweek  

                        Co jsem viděl čísla, tak za letošek vakcíny zatím 9mld Kč a státem hrazené testy 10mld Kč…

                        Na druhé straně tu mnozí nadávají očkovaným, že se netestují a teď se jim bude nadávat, když třeba mají chřipku nebo něco, a nejsou si jistí, že se jdou otestovat…

                        Je to to nejodpovědnější, co mohl udělat. Kdybych cítil, že na mě něco leze a nevím co, taky bych šel.

                        2 0
                        • gersa  

                          Tak to vypadá, že ti nikdo nebude nadávat jen když budeš neočkovaný

                          0 1
                          • mr.antik  

                            Já se nechal očkovat 2× a to je kvůli tomu, že jsem musel. Takže 2 litry ze státního, ale když to chtěli.

                            0 0
                      • -b-n-x-  

                        Ano, je :-)

                        0 0
                • Slam09  

                  Souhlas

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Ockovanim prokazujes bezinfekcnost. Ukazes certifikat a muzes vsude.

          Masaz v mediich hovori o ucinnosti nad 90%, ve spitalech byli a jsou jen neockovani …

          Proc by si ten ockovany clovek mej zajit na test?

          A dneska? Ktery ockovany by si test platil?

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • -b-n-x-  

        V prvním článku spojitost s očkováním zmiňují, ale co ty další dva články?

        Je někde info, že to má souvislost s vakcínou?

        0 0
        • Ludweek  

          jj, už jsem viděl několik fotbalistů umřít přímo na hřišti na zástavu srdce, ale teď máme nového univerzálního nepřítele, takže co jiného by to bylo, že?

          Přetrénovanost, přílišné zatížení, mnoho zápasů, to se v době globální vakcinace samozřejmě nepočítá…

          0 2
          • david25  

            No ale zas se to nejak nahromadilo najednou. Takze by to klidne mohlo byt i takhle : Přetrénovanost, přílišné zatížení, mnoho zápasů, vakcinace. A popri to :D vis jak ten pomyslny posledni hrebicek do rakve :)

            0 0
            • -b-n-x-  

              No a co když je to naopak – následek minule prodelaneho covidu? Aha?!!

              :-D

              0 0
              • david25  

                ***** to je furt neco, tak takhle no :D : Přetrénovanost, přílišné zatížení, mnoho zápasů, vakcinace/kovid

                0 0
          • -b-n-x-  

            Možná, že vakcína na covid byla u fotbalistů již před 20 lety :-)

            0 0
            • Pikaču  

              Tak kolik fotbalistů/spor­tovcu spadlo behem posledních 20ti let a kolik za poslední rok?

              A zrovna tehle cyklista se bude třeba soudit a vysledek se dozvime za x let.

              0 0
              • -b-n-x-  

                Ten cyklista – nic neříkám.

                Ale co když ty herečky prostě padají kvůli tomu covidu. O kterém třeba nemusely ani vědět.

                Ale samozřejmě, může to být i kvůli očkování – pokud teda jsou.

                0 0
                • Pikaču  

                  Hele ja se zopakuju. Ockovani je ok pro urcitou populaci. Ale at se tu nerika ze rizika s ockovanim nejsou nebo ze si je vymýšlíme.

                  Nebo ze se mame naockovat abychom mohli do hospod viz foto

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Tak já třeba nevím jak to s tom rizikem po očkování je. Chápu, že to oficiální místa budou spíše tajit, než rozmazavat. Ale zase věřit všelijakým anonymům někde na netu, z toho už jsem se poučil.

                    0 0
                    • Pikaču  

                      Jo tech sracek na internetu je mraky.

                      Tady jsem ho nasel. Tepy stejne nikdy nesdilel tak uvidime jak casto bude jezdit.

                      0 0
      • Prasopes  

        u toho prvního by mě zajímalo, jak to po očkování měl s tréningem, bo o zánětech srdce u mladých se ví.

        u těch dalších 2 se nepíše jestli byli očkovaní

        0 0
      • waltari  

        Přilepím to pod tebe. Celkem se to hodí. ;-)

        https://www.europarl.europa.eu/…0475_CS.html

        0 0
    • Ludweek  

      Btw. jak nám tak začíná růst všechno, roste i počet reinfekcí u neočkovaných kteří to prodělali:

      https://twitter.com/dostalondrej?…

      Ještě minulý týden to bylo pod 100, včera už 169…

      0 0
      • david25  

        no nene, ty jo rostou nam cisla a prekvapive to roste i u neockovanych. Diky normalne by me to v zivote nenapadlo :D

        0 0
      • -b-n-x-  

        To je ale pořád dost málo

        0 0
        • Ludweek  

          jj, tak budou to ti, kteří mají asi nějaké problémy, nebo jim to náhodně chytli ve školách atp.

          Daleko víc bude zcela bezpříznakových když to chytnou podruhé, i jako ten ředitel české pošty např.

          0 0
          • david25  

            Proc ty vzdycky musis jednou za cas vytahnout takove ty mimochodem. Reditel CP, Lajos Konik sused atd. Pak je to takove no, radsi nic :D

            0 0
            • Ludweek  

              Proč? No protože to prodělal jednou, očkován nebyl, protože to ještě nešlo a podruhé to měl zcela bezpříznakově, což je ta nejnebezpečnější varianta především pro jeho neočkované okolí, že to roznáší a neví o tom, jen tak mimochodem… :-)

              0 3
      • Pikaču  

        Dansko, Belgie, Německo, Singapur, Israel.....

        Uvidime Portugal ještě časem.

        Hele, nemuzes prosimte chodit vic do hospody? Ja bohuzel nemůžu :)

        0 0
        • Ludweek  

          Já do hospod nikdy nechodil, když jsem byl naposledy, to ještě existovala Husa na Pankráci u kanclů, to už je ale hodně dávno… A to byly spíš teambuildingy nebo něco takového, sám jsem nebyl v hospodě roky, nikdy mi to nic neříkalo.

          Kdyby byli všichni jako já, tohle odvětví by prakticky v ČR neexistovalo… :-)

          0 2
          • Janes  

            Můj názor…už ani ty hospody nejsou, co bejvaly :-(

            0 0
      • Smazaný účet  

        Tak hlavně že ti 2× očkovaní s tečkou v kovidpasu jsou za vodou, že? Je jich 15× víc, ale výhody budou mít pořád, protože vakcinovat je třeba. Já musím nosit v hokně respoš, očkovaní nemusí. Zajímalo by mě, kdo tahle pravidla vymyslel, předpokládám, že stejnej ***** jako ty. Hlavně, že tady pořád dokola hlodáš, jak je očkování důležitý…pendrek, důležitý je kovida bez následků prodělat.

        0 2
        • Ludweek  

          O jeden příspěvek níže je o tom článek… Jak covida podělat…

          0 0
        • Barak  

          Nikde není psáno, že očkovaní budou za vodou, ať už tím myslíš cokoliv, napořád. Stačí jedno rozhodnutí na příslušných místech, že např. u lidí nad 50 let je po roce potřeba přeočkování a všem dotčeným lidem se přes noc certifikát v covidpasu změní ze zelené barvy na červenou.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Mě spíš zajímá, jak si můžou „politici a experti“, kteří mají přístup k těmto neveřejným datům, vůbec dovolit vymýšlet takové takové zhovadilosti a obtěžovat ty, kteří kovid už prodělali. Jestli tohle nevolá po občanské vzpouře, tak už nevím, co by se jiného mělo stát, aby občanský odpor byl více legitimní, než je tento případ.

            0 3
            • Barak  

              Tak, vymýšlení těchto „zhovadilostí“ je jejich práce. Někteří na to poměrně dlouho a obtížně studovali a celý profesní život se v tomto v oboru pohybují. Jiní byli zase demokraticky zvoleni ve volbách k tomu a věřím, že radost z toho úplně nemají, aby mimo svou běžnou agendu také činili rozhodnutí vedoucí (alespoň z jejich pohledu) k tomu, aby covid napáchal co nejmenší škody. Ano, výsledek je… ehm, rozpačitý. Fakt je, že jim to, ani sobě samým, úplně neusnadňujeme, viz výsledek ankety v záhlaví.

              1 1
            • decimax  

              Uplnej souhlas a kdyz k tomu prictes to jejich uprednostneni poctu podanych vakcin pred vyslednym efektem vakcinace, tim ze se ockovani nemusi testovat a data maji jasna, ockovani nebrani sireni, tak by tu mohlo byt zadelano na slusnej soudni proces!Nejsmutnejsi ale je ze i kdyby nahodou jo, tak se obetuje zase zoufalec typu Vojtech, kterej bez radne konzultace s Lexou neudela ani prd..

              0 2
              • Pennywise  

                Je vědeckými studiemi i kauzálně jednoznačně prokázáno, že očkování proti nemoci covid-19

                neznamená, že by očkovaný nemohl touto nemocí onemocnět nebo dokonce nebyl jejím

                přenašečem.

                Vzhledem k tomu, že jde o vědecky a empiricky potvrzenou jistotu, bylo dne 2.11.2021 podáno Trestní oznámení na,

                Adama Vojtěcha, t.č. ministra zdravotnictví, Pavlu Svrčinovou, t.č. hlavní hygieničku České republiky, a dále na dosud blíže neurčené další osoby z řad zaměstnanců Ministerstva zdravotnictví pro důvodné podezření, že se uvedené osoby mohly dopustit trestné činnosti spočívající ve spáchání trestného činu šíření nakažlivé nemoci dle § 152 zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník (TZ), ve znění pozdějších předpisů.

                0 0
            • Ludweek  

              Však 17. listopadu bude nácků plný Václavák. Covid nám krásně spojil ultrapravici. SPD, Svobodní, Trikolora, Volný blok, Švýcarská demokracie Pekové a další politický odpad, budou tam zkrátka všichni…

              0 0
              • jIrI___  

                Snad policie zase pošle koně, aby se zvýšilo průměrné IQ osazenstva náměstí.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Zase ale kdyby jsi se stavil, třeba by to šlo o hodně lépe :-)

                  1 0
              • bikerGT  

                Na poslední předvolební akci Volného bloku, na Letné, jsem potkal i 4 bikery. Fandili tam spolu, s kolem v ruce pod tribunou. Dal jsem s nimi chvíli řeč, tři z nich jsou zde registrovaní.

                0 0
                • Ludweek  

                  A nebyly tam klobásy zdarma, nebo tak něco? Dostat klobásu zdarma ještě s absurdním divadlem zdarma. To bych šel taky, nemít nic lepšího na práci. :-) Navíc tam byla asi i Bobo ne? Ta má asi nějaký 6. smysl, protože dokáže neomylně rozpoznat neúspěšné strany a přidat se k nim. A že už jich bylo…

                  0 0
              • Japhy  

                Tak dokud budou v politice všichni společně, ale každý na svou pěst, nemám vážnějších obav, každému jeho zasloužené jedno procento. A ta akce je vcelku prospěšná, vyventilují nějaké ty emoce a frustrace, zanadávají si na všechno od covidu po drahý plyn a bude jim dobře.

                0 0
                • Ludweek  

                  jj, lepší, když dostanou obuškem a trochu se proběhnou a zapláčou po slzném plynu, než když mlátí prodavačky v obchodech…

                  0 0
              • decimax  

                ..extremni levice, pirati, fetaci atd, bych si jen dovolil doplnit..

                0 0
                • david25  

                  Takze komplet vzorek republiky. :D

                  0 0
                • Ludweek  

                  extrémní levice? Nikoho takového jsem mezi těmi pořádajícími stranami neviděl…

                  Zkuse to rozvést, kdo konkrétně?

                  Ale možná víš něco, co já nevím, že by Volný, Landa, Peková atd. atd. byli ve skutečnosti to, co říkáš?

                  0 0
                  • david25  

                    Hrajes si tady na cloveka s vseobecnym prehledem. Takze by jsi mel moc dobre vedet co se deje kazdy rok 17.11. Tak prosim Forreste zaber :)

                    0 0
                    • Ludweek  

                      jj, bude toho víc, ale bitky, porušování pravidel atp. očekávám jen u té ultrapravice samozřejmě… Celkem jistě ne na srazu důchodců z KSČM…

                      0 0
                      • david25  

                        Je to marny, je to marny, je to marny :D. Ale jo uznavam, tenhle byl dobrej :)

                        0 0
                      • decimax  

                        Ale ale ale:))jestli pak ty nebude s jeden s tech pokrokovych a mirumilovnych squteru s cihlou v ruce:))

                        0 0
                        • Ludweek  

                          Squaterů? Proč squatovat, když mám 3+1 v Praze… :-)

                          0 0
              • Smazaný účet  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
                0 3
              • Smazaný účet  

                Nácků? Ty jsi fakt kus kokota…

                0 0
                • Barak  

                  Chystáš se tam?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jo, budu v první řadě na tribuně, někdo musí mít koule zvednout prapor svobody a říct nahlas jak se věci mají

                    0 0
                • Ludweek  

                  Však uvidíš, co to zase bude za manévry… Tak snad se aspoň vyzuří a nebudou dávat flákance prodavačkám, které jen vyžadují dodržování opatření.

                  0 0
                  • Smazaný účet  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
                    0 0
                  • ememem1  

                    ja teda neviem.jak.u vas, ale.u nas.vidim nackov len vo vlade lebo uz zas sa vyhrazaju zdravym ktorym nic nie je ze ich k vianociam pozatvaraju.

                    u vas je to ako?

                    0 0
                    • david25  

                      Chcou uplne zrusit testy :D

                      0 0
                      • ememem1  

                        to fakt? idealne, neni test, neni pozitivny. kto na tu genialitu prisiel? panbabis?

                        0 0
                        • david25  

                          Superstar prisel s napadem ze se nebudou uznavat ani pcr :D

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            Logiku to má – čím dál více se ukazuje, že se v současnosti skutečně jedná o epidemii očkovaných, kteří to zcela svobodně roznášejí a než by podlehli volání po testování všech, tedy i očkovaných, tak raději veškeré testování zruší. Aby to těmi testy nevyšlo natvrdo najevo.

                            1 4
                          • -b-n-x-  

                            Ani prc?

                            0 0
                            • Melvin  

                              Co vím psali, že antigenní. Sice tím, že snížili jejich platnost na den je skoro zrušili, ale furt to bylo za 2 kilečka. A někomu kvůli koncertu nebo podobně to přišlo vhod. Je hlavně zvláštní, že to chce zrušit, když v EU se to běžně uznává.

                              0 0
                    • Melvin  

                      Ale v Italii slovo dobrovolné nabírá zcela jiný rozměr. Zřejmě nejpřísnější režim platí v Itálii. Od poloviny října se tam musí všichni pracující prokázat zeleným pasem. Koho v práci chytí bez něj, hrozí mu pokuta 600 až 1500 eur (15 300 až 38 400 korun). Jedinci, kteří do práce nedorazí, protože nebudou mít zelený pas, budou označeni jako neoprávněně absentující a přijdou o mzdu za každý neodpracovaný den. Pokud si dotyčný do pěti dnů nezjedná nápravu a neprokáže se v práci zeleným pasem, může ho zaměstnavatel vyhodit.

                      2 0
                      • Janes  

                        To je tím, že tam ty mrtvý na chodbách a v mrazácích zažili a poučili se. Nejsou takový Švejkové, jako my…

                        0 0
                        • Melvin  

                          Já Tě chápu jak to myslíš, ale tobě to připadá, že je to normální postup, když se budeme bavit o něčem dobrovolném? Tobě nepřipadá ani tochu divné, že to stát jednoduše nenařídí?

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Možná to je prostě verze povinného nařízení. Což kdyby to dali naprimo, tak by třeba narazili na nějaké zákony. Ale takhle to je možná v souladu. Nevím ale.

                            0 0
                            • Melvin  

                              Jsem si nevšimnul, že by si poslední roky vláda dělala starost s tím, že vydává jedno protiústavní nařízení za druhým.

                              0 0
                              • -b-n-x-  

                                Tak já mluvil o itálii. Ale je možné, že to je i tam podobné.

                                1 0
    • Ludweek  

      Hmmm, něco na tom bude…

      https://blisty.cz/…ch-zemi.html?…

      2 0
    • Kuba78  

      Nejak to tu nestiham cist, tak jen pro informaci, jak jsem se zminil v minulem vlakne o jedne blizke osobe viz zde https://www.bike-forum.cz/…ronavirus-55#…

      tak nakonec vsechno dobre dopadlo, osoba se do pondeli vylecila, takze PCR test v pondeli negativni. druha ji blizka osoba uz tez nemoc ustupuje, dost pravdepodobne tedy nebude pozitivni test. hygiena si tedy muze oddechnout, protoze v podstate uplne vsechny blizke osoby ktere byly radne ockovany za posledni dva mesice prodelaly covid, ale jen mala cast z nich mela pozitivni test (i diky tomuto pristupu „testujeme az casem, treba to vyjde“), takze jsme nezhorsili cirkvi covidove statistiky a porad se jedna tedy jen o epidemii neockovanych jak hlasaji v televizi od rana do vecera. A muzu si oddechnout i ja, nebot oni jsou konecne po prodelani nemoci doopravdy chraneni pred covidem a imunni, nejen na papire.

      zbytek blizkych osob ktery je neockovany prodelal covid jiz na jare, pres veskerou upornou snahu jej chytit znova je plne zdrav a negativni (takze po vyprseni pulrocniho papiru po prodelani je dalsi papir v nedohlednu).

      Timto blizke okoli (radove desitky lidi) udelalo kyzenou tecku za koronavirem a vsichni flegrove s mrazakama, kubkove, duskove, chlibkove a jini alarmisti nam muzou polibit prdel.

      2 0
      • Ludweek  

        A budete dělat testy protilátek? Pokud to není potvrzené testem, radši bych udělal, ono spousta lidí „něco“ prodělá a myslí si, že to byl Covid, ale třeba ja já jsem se ptal před necelým týdnem na příznaky Delty, že se kamarád vrátil z rodinné akce, tak nakonec lehli úplně všichni, několik testů proběhlo a všechny negativní. Nejspíš to byla chřipka, protože jediný, kdo to nechytl, byl proti chřipce naočkovaný důchodce…

        0 0
        • Kuba78  

          Neckovana cast z jara protilatky ma zmereny na urovni “kurvavysoko” takze tam je to vyreseno. Ockovana cast to co prodelala byl na 100 procent covid, nebot to byly jen dve “vlny” ve dvou skupinach a v kazde skupine se udelal aspon jeden nejaky test co byl vzdy pozitivni.. sance ze najednou chytnes neco jinyho nez covid co vypada jako covid a osoba v domacnosti ma covid je minimalni. Navic, jak stat sam rika, ockovani jsou chraneni zazraznym papirem, takze tam protilatky merit nedava smysl.. bud maji hodne a pak jsou safe, nebo maji mene a teoreticky muzou dostat znova ale uz se vi do ceho jdou, navic porad maji ten zazracny papir (na rozdil od prasivych imunnich neockovanych).

          Dulezite je, ze vime ze ockovani funguje – vsichni ockovani chytli covid a radne si jim prosli, nemuseli do karanten ani na testy takze nezhorsovali alarmistum pomery ve statistice. A o to preci jde..

          2 2
        • Manas  

          Taky jsme necim podobnym proslicela rodina, sestrelilo to postupne kazdeho .. ale covid to nebyl. Mam za tyden ockovani proti chripce a doufam ze se dockam zdravej :)

          0 0
          • Kuba78  

            Tak samozřejmě že ostatní Infekce závidí covidu to Nesmírné PR a tak se snaží dostat taky na výsluní… U nás v tomto okruhu máme dost jasno díky tem pár testům. Ale to neznamená že bysme úplně zanevřeli na tradiční věci jako je rýma nebo běžná viróza.

            0 0
            • -b-n-x-  

              Jenže zatím ty ostatní infekce nemají třetí největší úmrtnost (v cr).

              0 0
              • Kuba78  

                so what. jak jsem psal, my jsme uz veskrze zleva zprava imunni a ostatni at se zaridi jak chteji.

                0 0
    • decimax  

      Jsem zvedavej jak dlouho media budou drzet basu ohledne reinfekci..

      0 1
    • decimax  

      To co se tu deje je regulerni uprednostneni poctu podanych vakcin pred efektem vakcinace jako takove!!!!

      0 1
    • Melvin  

      Testy se platí a i tak dnes přibylo 9902 lidí. S takovou snad co nevidět překonáme i loňský rekord.

      0 0
      • -b-n-x-  

        Tak snad již příští týden.

        Tento bychom měli překonat metu 10k.

        0 0
        • Ludweek  

          2 dny zpátky tu někteří ještě ani netipovali, že vůbec dosáhneme 10k…

          Co myslíte, kdy bude první lockdown a zavřené školy? Já to vidím max. na 2 týdny s tím, že to nebude chtít udělat Vojtěch a přenechá to už novému ministrovi, ať se v tom vymáchá pořádně hned na startu…

          0 0
          • -b-n-x-  

            Udělal bych experiment: neudělat žádné restrikce

            Ale to asi nebude.

            0 0
            • Ludweek  

              To za nás otestovali Rusové, a nakonec teď taky zavírají…

              0 0
              • -b-n-x-  

                Nezaviraji, mají dovolenou

                0 0
                • Manas  

                  Nekteri jiz take dozivotni …

                  0 0
            • jIrI___  

              Tenhle způsob se testuje na východ od nás, ne? Západ zvolil opačnou cestu. Výsledky jsou všeobecně známé :)

              0 0
              • -b-n-x-  

                Dnes je tady nějak moc nás „vyplasenek“ a „prowaxů“. Doufám, že se to změní, dorazí i antiwaxeři a dáme pořádný flame :-)

                0 0
          • JanITCZ  

            Zase pokud je bezny ucet na urcite urovni,tak jeden je klidnejsi.

            (Novartis-Roche –180 milionu €)

            0 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Kterou vakčínu by jste si dnes nechali píchnout?

      Ptám se pro nenaočkovaného kamaráda…33 let bez žádných zdravotních komplikaci

      0 0
      • Ludweek  

        Asi Moderna, i když ta není zdaleka dostupná na všech očkovacích místech, takže to možná bude na delší projížďku.

        0 0
        • Bruca  

          Proč modernu? :-)

          Ptám se jen ze zvědavosti, snad všichni v okolí mají pfizer.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Po moderně je nejvíce protilátek.

            0 0
          • david25  

            banixe neposlouchej, nemuze bejt nestranej, jen je Moderni :D

            1 0
          • Prasopes  

            Moderna má ty nej čipy přímo od Billa Gatese.

            Já jsem s ní spokojen, jen ta znělka Windows v hlavě při každým probuzení by mohla být tišší…

            a jinak teda zřejmě nejvyšší účinnost

            1 0
            • -b-n-x-  

              Přesně tak. Jsou tam ty nejlepší chipy.

              Ani tolik vychvalovany pfizer je nemá tak dobré.

              0 0
              • Prasopes  

                ještě kdyby mi kvůli té nadměrné spotřebě čipů neodkládali auto:-(

                1 0
            • Manas  

              Fakt? Ja bych potreboval trochu zvysit vykon telefonu, pac se mi trha World of Tanks … treba by to slo navysit takhle :)

              0 0
      • Smazaný účet  

        Žádnou

        0 0
        • -b-n-x-  

          Ani tu novou francouszkou valvenu, nebo jaxe jmenuje? Jak teď o ní psal dfens.

          0 0
          • Barak  

            Ivermektin rozmíchaný v diamantové vodě s trochou sava.

            0 1
            • -b-n-x-  

              Divím se, že ještě někdo nelecil covida sifonem a kozim mlékem. Alespoň zde na bf.

              0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
    • daymaker  

      https://www.medrxiv.org/…v1.full-text

      Studie, že očkovaní jsou menší přenašeči, než neočkovaní. Jinak řečeno, jakákoliv úspěšnost vakcíny snižuje číslo R v populaci.

      2 2
      • -b-n-x-  

        Tohle je určitě lež big farmy. Přece už teď z azraele víme, že nejhorší jsou právě ti očkovaní!

        :-D

        0 0
      • Smazaný účet  

        A studie která by prokazovala, že očkovaní jsou menší přenašeči než vyléčení nemocní by tam nebyla?

        Ta postovaná studie je tak trochu vození dříví do lesa, pokud teda ta vakcinace není úplně na hovno

        0 0
        • mr.antik  

          Tak studie se snad dělají podle toho, kdo ji platí, ne?

          0 0
      • Pennywise  

        MedRxiv je internetová stránka distribuující nepublikované články a studie o zdravotnických vědách a výzkumech. Uvedené informace ještě musí projít recenzním řízením a tyto informace, by neměly být považovány za klinickou aplikaci, ani by se na ně nemělo spoléhat při zpravodajství jako na průkaznou informaci.

        Je to jenom neověřená studie a nemůže sloužit jako důkaz.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ty kráso, už máme 10k. To vyletěla nějak skokově.

      Kupujte rychle nějaké dárky :-D

      0 0
    • jIrI___  

      Zajímavý článek se svědectvím Bojovníků za svobodu. Za svým cílem jdou srdnatě, ne že ne…

      https://www.idnes.cz/…_domaci_vank?…

      0 0
      • david25  

        No a je to jejich zivot a jejich volba, proc maj porad spasitele sveta potrebu nekoho zachranovat, chcou skapat tak at, no ni? :)

        0 0
      • david25  

        A hlavne je uz logicke ze nechcou tecku. Vsak uz toho kovida dostali a peknou naloz. Tak protilatek asi bude dost, pokud se t toho vyklepou. :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        to je ale jen pro prémiové čtenáře. asi celkem fail, chtít prachy za agitku.

        1 0
      • jmaselnik  

        tady ho máte odemčený. https://www.idnes.cz/…C812D43F90AB

        0 0
      • jmaselnik  

        navíc teda podle fotek všichni ti pánové jsou dost obézní.

        0 0
        • Melvin  

          Taky jsem si říkal, že to nevypadá na sportovce.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Ale vzdyt takovych tam lezi drtiva vetsina. Myslis jako, ze tam lezi nejaky neockovany tricatnik nebo ctyricatnik, ktery sportuje?

          Dokaze me zvednout ze zidle, jak cas od casu zazni v TV zminka o tom, jak tam meli treba tricatnika s tezkym prubehem. Ale ze ho zvedali z lehatka jerabem uz nereknou …

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jsem rád, že máš o situaci na různých těch JIP takový bezprostřední přehled. Nějak tam – pomáháš, voziš pacienty na vozíku nebo tak něco? Nebo snad máš informace od těch „pomocných sestřiček“?

            Ale jinak zajisté – z mnoha důvodů tam leží z infikovaných lidí zvláště ti starší a i jinak nemocní. Ale ani ten mladý, sportující a hubený není nějakou extra vyjímkou.

            0 0
            • david25  

              Ale jo dve sestry na jip ve dvou nemocnicich mame. A docela to sedi. Aspon tady v SM kraji porodniku.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jojo. Sestry. A ve dvou nemocnicích dokonce – kam jinam, než na tento vrchol můžeš ty dosáhnout. :)

                A mimochodem – já nejsem „porodník“.

                0 0
                • david25  

                  Pisu ze mam prehled o dvou konkretnich jip. Nic vic, nic min senilo. Jeste ze ty monitorujes celou republiku.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Známá je pomocná sestra ve špitálu, tak trochu mám přehled. Je to ta pozice, o které jsi řekl, že to dělají už většinou jen Ukrajinky. A pak trochu čerpám info z TV – vždy jsou tam důchodci nebo starší lidi, od pohledu se špatnou životosprávou.

              Rád bych znal průměrný věk hospitalizovaných a počet těch skutečně zdravých řekněme v kategorii 25–40 let, kteří tam leží.

              Víš, a tohle mě sere. Démonizují se neočkovaní. Očkovaný nosí náhubek stejně jako neočkovaný, tak co z toho …

              Dále bych uvítal, kdyby se postupně v rámci kapacit udělaly ve firmách PCR testy. Velice by mě zajímal ve společbnosti počet očkovaných pozitivních. Takový test vyjde na pěknou palbu, ale bude to levnější než lockdown …

              Jestli tady Válek mluvil o 15 nebo 20k pozitivních na konci listopadu a já se tomu tady smál, tak teď tomu věřím.

              0 0
      • Kuba78  

        aniz bych chtel jakkoliv hodnotit inteligenci, motivaci nebo vyjadrovani dotycnych, ciste technicky, pokud preziji tak uz je pro ne ockovani celkem zbytecne, ne? tedy cil bude splnen, budou imunni proti covidu pro prodelani a zaroven neockovani s vedomim, ze ockovani uz nepotrebuji.

        0 0
    • david25  

      :D

      0 1
      • Smazaný účet  

        Tak – je fajn, žes tam dal ten „smajlík“.

        Jinak by člověk nevěděl, že je to tady vlastně proto, aby se někdo případně měl takovéto hloupé hovadině smát. Ale myslím, že to tady, mezi tobě podobnými, bude mít samozřejmě velký úspěch.

        2 0
        • david25  

          Jj jeste ze ja jsem ten zaryty antiwaxer a plochozemec. Zas to tak nezer bobane. A nezapomen ze jsem Duuuum :D

          0 0
          • DaSnail  

            Bežný antivaxer môže ale nechce. Ty nemôžeš lebo máš autoporuchu. Si len ten plochozemec. Vypadá to, že sa snažíš uistit sám seba že tvoje telíčko sice nezvládne vakcínu s jedným proteínom, ale celý vírus zvládne a bude z teba neprůstrelný decimax27×

            A možno len hraješ ****** a máš už dva pfizery a čakačku na tretí. Kdo ví… :-D

            2 0
            • david25  

              Byla sklizen. Chapu. Ja proti ockovani nejsem, ale pujdu az uznam za vhodne. A v mezicase delam vse proto abych se tomu vyhnul(nemoci). Jinak me respiracni choroby uz nejak 20 let mijeji velkym obloukem, takze sem fklidu bejku. Jestli to mam chytit, tak je to osud. A jinak na plochozemce ti jebu, ja sem jestirek. Minule sem prece nezapl prekladac :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Stejně jsem si vždycky myslel, že, kdyby ses do mě furt tak ze startu nesral, mohli bysme být vcelku kamarádi. :)

              0 0
            • david25  

              A sem autista nebo kolista? Otazky, same otazky.

              0 0
            • decimax  

              Hej, borec, proc ty do me kdyz ja do tebe nic:)))

              0 0
              • david25  

                Je to madar , to neres :D

                0 0
                • DaSnail  

                  Muhahahahaa… Trafil som do živého, červíček už hlodá…:-D

                  0 0
              • DaSnail  

                Já do tě??? Dyť ja ti fandím. Máš systém a funguje ti to. Super!

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Hele – já to myslel vlastně vcelku vážně. Jen je třeba vždycky před reakcí a tak zvážit, jaký má člověk v té chvíli v ruce vlastně karty, že.

                  Mně třeba nevadí jezdit na výlety s kamošema, bejvalejma profikama. Naopak, jsem rád. Akorát se před nima nevytahuju v zatáčkovitym sjezdu.

                  0 0
                  • DaSnail  

                    Ehm…ja som reagoval na decimaxa… ;-)

                    Ty sa mi dneska nejak nezdáš, daj sa do porádku :-)

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Nezapomínám. Ostatně – tak specfiickým způsobem blbejch, jak ty, tady zas tolik nebylo. :)

            Ještě snad chudák ten „Smazaný účet“ – ale ten je už snad jen k politování. Viď?

            1 0
        • decimax  

          Jedinej duvod proc si to nemyslet????Jestli napriklad pred vstupem do baru se musi otestovat jen pulka lidi a ta druha pulka to tam roznese, tak to se rovnou muzem ****** na vsechny opatreni!

          0 1
          • DaSnail  

            Ked majitel baru povie že pustí len očkovaných, tak je to jeho vec, ne?

            Ked sa ti to nepáči tak si otvor svoj bar.

            1 0
            • decimax  

              To asi jo jestli to vubec jde ale hlavni myslenka byla jinde..

              0 0
            • ememem1  

              to som si neni isty, bar si otvorit mozes ale . je to verejna prevadzka daneho typu a platia pre nu iste pravidla. rovnako nemozes povedat ze je len pre bielych alebo.ze sa.v nom moze fajcit

              0 1
              • DaSnail  

                To sú technikálie. Môžeš mat soušl klab priatelov tabaku a očkovania, vstup len pre členov.

                0 0
                • decimax  

                  Borci to byl jen prikald, ten bar, chtel jsem rict hlavne ze to opatreni kdy se netestuje pulka lidi je k hovnu, protoze se to stejne roznese mezi vsechny

                  1 0
            • david25  

              Kua ta u korony to jde. Ale jak si chces vyhodit nekoho z tvojeho baru, bo se to treba nelibi ze vypada jak kominik, tak si hned rasista a je to verejne misto kde muzou vsichni :)

              2 1
          • Barak  

            Nevím, jestli to záměrně neberes v potaz, aby sis mohl omilat pořád dokola to svoje nebo jsi to jenom nezachytil, či nepochopil, ale pokud je očkovaný nakazeny, je u něho jednak menší šance, že bude infekční a také doba, po kterou je případně infekční, je kratší než u neockovaneho nebo někoho, kdo již covid jednou prodělal.

            0 2
            • decimax  

              A kcemu to je dobry kdyz neni testovanej na rozdil od neockovanych???Cis­la v nemocnici jsou celkem jasne..eonemocni skoro stejne jako neockovani, maji jen mensi priznaky a i kdyz vemu v potaz ze jsou infekcni kratsi dobu, coz jsem zatim opatrny u tohohle tvrzeni, tak proste bez testovani jsou daleko nebezpecnejsi nez ockovani kteri se musi porad a vsude testovat!!A ted mi ty vysvetli co nechces na tehlech poctech proste pochopit?????A do­datek k tvemu tvrzeni ze ockovany je kratsi dobu infekcni nez prodelanej???O tom velice vazne pochybuji, kdyz vidim cisla v nemocnicich a srovnam skupinu prodelanych a ockovanych, velice bych se divil ze by se ta vakcina chovala tak ze zkracuje dobu infekce pri srovnani s prodelanym a naopak je skoro neucina na hospitalizaci ve srovnani s prodelanym..

              0 1
              • Barak  

                K čemu je to dobrý? Zrejme k tomu, aby motivovali lidi k očkování a očkování měli prostě nějaké výhody.

                Protože sice je u ockovaneho nižší riziko, ze se nakazí, že bude infekční a když, tak kratší dobu. Ale nějaké riziko tam pořád zustava.

                Takže, podle mě je to riziko zrejme na relativně přijatelné úrovni, takže by bylo kontraproduktivni snažit se ho snížit na nulu a neprimerene tak prudit ty zodpovědně, tedy očkované.

                Zroven by tím odradili od očkování ty, kteří by snad jeho smysl viděli pouze ve snadnem vstupu do putyky, či jiného zařízení.

                Za mě bych ale byl klidně pro, klidně bych si i očkovaný zašel jednou za čas na test. Notabene, když ho mam zdarma. Když jedu za příbuzným, ktery je riziková skupina a kterému doktor očkování nedoporucil, taky jdu na PCR test a na své očkování nespoleham…

                A samozřejmě, chtěl jsem napsat, že očkování + ti, kteří covid prodělal, jsou na tom z hlediska menšího rizika stejně. Napsal jsem to blbě.

                Nicméně, ti, co prodělal mají 6 měsíců glejt. Takže celá debata je pouze o neockovanych vs. zbytek světa

                1 3
                • Slam09  

                  Vidíš a já myslel, že se lidé nechávají očkovat kvůli zdraví a ne kvůli výhodám.. :-(

                  0 0
                  • Barak  

                    Ano, to jsem si myslel taky. Usuzoval jsem tak ze své sociální bubliny. Zde jsem se však dozvěděl opak.

                    0 0
              • Barak  

                A ještě k těm nemocnicim jak píšeš, že poměr hospitalizovanych ockovanych a neockovanych je zhruba stejný…

                Tak si vezmeme třeba s prehledem největší skupinu hospitalizovanych dle věku, což je 65+. Tady je opravdu počet ockovanych vs. neockovanych cca 50:50.

                Jenže ve skupině 65+ je v CR přes 80% lidi ockovano. Takže, ta zbývající 20% skupina dokázala vygenerovat stejný počet případů, jako ta 80%.

                Už tomu rozumíš?

                2 0
            • decimax  

              Zkusim jeste polopate!Proste se tu prestalo testovat pul naroda, i kdyz s nepatrne mensi infekcnosti!!!A to ne jen kdyz jdou do baru ale i kdyz maj doma celou rodinu covid a dotycna osoba ockovana pokud nema priznaky tak higiena test neudela, a tak osoba chodi do prace a jelikoz osoba ockovana muze byt casteji bezpriznakova, tak to muze roznest po cele firme, nebo to je kantor a nakazi celou skolu, skolku atd..a jestli toto popiras tak jsi ty uplne mimo!

              1 1
              • decimax  

                ..a jeste dodam, kdyby jsi to porad nechapal, tak v tech firmach a skolach kde ta osoba ockovana a nakazena chodi do prace, je pulka zaku a pracovniku ockovanych, ktere kdyz se toto zjisti na pracovisti, na test opet nemusi a opet si to vesele roznaseji..Takze ta druha pulka neockovana to vzivote nema sanci vytrhnout tim testovanim!

                0 1
              • plzakj  

                Tomu ale neveris ani ty sam.

                0 1
              • Barak  

                Pokud jsi očkovaný, tak máš nárok na PCR test zdarma. Tuším jeden nebo dva do týdne. Dnes osobně ověřeno. Takže žádné doporučení hygieny nepotřebuješ.

                Stačí dobrá vůle si tam zajit a trochu té osobní zodpovědnosti, která nám jaksi chybí. Nepůjdu přece bez testu do prace, když mám doma pozitivního člena rodiny. To udělá jenom debilní, s prominutím.

                I kdybych ho musel platit, firma by mi ho ráda proplatit. A troufám si říct, že by to tak udělala každá firma v dnešní době. Velké podniky mají testy k dispozici zdarma na pracovišti.

                0 1
          • -b-n-x-  

            Mě docela zaráží, jak vy odpůrci všelijakých restrikcí, najednou voláte po omezení života očkované skupině obyvatel.

            1 1
            • decimax  

              Proc jsi se ockoval?

              0 0
              • -b-n-x-  

                Abych zvýšil svou ochranu před covidem. Covid jsem asi měl před rokem v září, čili očkování v červnu mi přišlo jako dobrý nápad.

                Dále abych přispěl svou malou ale lehkou měrou k teoreticke stadni imunitě.

                No a u mě osobně mě ještě trochu i lákalo vyzkoušet na vlastní kůži nový typ vakcíny. O čemž jsem již trochu něco četl před covidem.

                0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      3 2
    • plzakj  

      Zde srovnani cisel s lonskym podzimem od dne, kdy se prekrocilo 1000 za den

      https://www.seznamzpravy.cz/…horsi-179488

      0 0
      • decimax  

        Nic jineho nez vysledek netestovani pulky naroda!

        0 2
        • -b-n-x-  

          Ano, a nejvíce nakažených je tam kde se nejméně očkovali.

          0 0
        • plzakj  

          Jojo, testovat bezpriznakovy s 80% chybovosti. To dava smysl ;)

          0 1
    • -b-n-x-  

      Co myslíte? Dáme tento týden 10k?

      1 0
    • pocestny  

      Ta svoboda slova – to je prevít, zase to vlákno rozbila…

      1 0
      • Melvin  

        Hlavně nechápu, co bylo na tom příspěvku závadného.

        1 0
    • pocestny  

      newspeak v praxi

      0 0
    • david25  

      Tvl dalsi vlakno rozjebane. ***** admin tak uz nech zit prosim. Ted mi vyskakujou furt dokola ty same jako neprectene.

      3 0
      • marasan  

        Docela dost jich ale tenhle styl ziskavani imunity zaplatilo problemama nebo zivotem. Vakcinace je mnohem prijemnejsi.

        1 0
        • Smazaný účet  

          Ty experimentální látky, ale nejsou to vakcíny dle původní definice.

          Jinak dnes nevíš, jak masivní a vážné to bude mít dlouhodobé škodlivé účinky, Ne náhodou zřizuje eu fond na odškodnění, asi ty vážné následky rostou s časem, a určitě se zde nejedná o krátkodobě zarudlé místečko následně po vpichu.

          0 1
          • -b-n-x-  

            Jenže ta ty vakcíny jsou koncipované hrozně dlouho dopředu. Například, že neplodné budou až děti dnešních očkovaných. Nebo, že ta vakcína zabije očkovaného až za 90 let.

            To se psal bude blbě vyšetřovat s takovým zpožděním. Mají to ty bigfarmy rafinované.

            1 0
          • Barak  

            Nikdo přece nezpochybňuje, a tím fakt nemyslím nás „odborníky“ zde, že může mít vakcína vedlejší účinky. Pokud sis pro sebe poskládal rovnici „pro a proti“ tak, že ti vyšla nižší míra rizika neočkovat, tak fajn, je to tvoje svobodné rozhodnutí.

            Ale prosím tě, nešiř ničím nepodložené bludy, protože tím už škodíš.

            0 1
    • david25  

      Neco pro ludana a porodnika at jim zvednu naladu :D https://fb.watch/93guwnj2nF/

      0 0
      • -b-n-x-  

        To je nějaká anglická verze legendárního videa „mám právo sedět“?

        Škoda, že nám tady to vlákno admin úplně rozjebal. Teď se tu nedá vůbec diskutovat.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce