Komu dáte hlas:Author,Kellys,Maxbike,Merida?

474 nepřečtených
  • olkyczase

    Komu z uvedených dáte přednost a proč?
    A pro mé oponenty: Nemyslím si, že vyhraje mnou protežovaná zn. .. :-) J.

    Anketa: Komu dáte přednost?

    18x
    17%
    16x
    16%
    10x
    10%
    59x
    57%
    0 0
    • Stereo  

      Authoru. Protože svým sponzoringem mimo jiných umožňuje týmu PSK Whirlpool Author licenci druhé divize. A konečně se jim povedl vzhled silniček pro rok 2008.

      0 0
    • kubad  

      Z těchto umí rozhodně nejlepší kola Merida. Ale z mého pohledu řeším pouze horní patra nabídky :-)

      0 0
    • Evilcleaner  

      merida- máme doma dvě a nikdy s nimi nebyl problém, daly se sehnat za solidní peníze a jsou to dobrá kola. tolik ke zkušenostem, jinak subjektivně se mi líbí jejich rámy (ne ty nejlevnější) a celkově se mi zamlouvá modelová řada… i když modely tak do 30k se mi vůbec nelíbí, za něco stojí až HFS modely. vytknul bych takový malý podvod na zákazníky… např s příchodem 485 brzd je snad dostaly všechny kotoučové verze do 40k… to je podle mě dost sprosté… např AM-800 měla loni lx, a letos 485.

      k ostatním, kelly's se sice snaží ale pro mě to bude už asi navždy hypermarketové kolo, navíc v minulosti měly totožné rámy jako maxbike (cca 2004, levnější modelové řady), nevím ale jak je tomu ted

      author beru jako docela solidní značku a myslím že kellys ani maxbike nesnesou srovnání, a to přesto že author je mi osobně nesympatický… na druhou stranu měl jsem kdysi jeden a šlapal jak žádné jiné kolo které jsem kdy měl…

      0 0
    • favorit.  

      z tveho vyberu se mi osazenim a celkovym pojetim nejvic libi Author (Master; A-Rey;…)

      0 0
      • favorit.  

        ale jinak bych si nekupoval ani jedno ;-) A Author se tak na ho… sklada.

        0 0
    • RADO77  

      Author, protože ho mám. Následuje Merida. Dalším z důvodů je už výše zmiňovaný sponzoring cyklistů a triatlonistů, které obě značky provádí.

      0 0
    • Pebe  

      Merida, měl jsem a bez problémů

      0 0
    • Jirik123  

      Z tohoto vyberu je mi jako znacka nejsympatictejsi Merida. Pak asi Author (me prvni MTB), Kellys – vozi ho mama a nakonec Maxbike – neznam.

      0 0
    • Al Stra  

      ani jednomu

      0 0
    • Pavel100  

      Čau Olkyc, kolik ještě založíš témat do konce týdne? :-) Jinak kolo si skládám a rám teď bude BMC.

      0 0
    • olkyczase  

      Objektivní by bylo SROVNÁVat KOLA VE STEJNÉ CENĚ. A UKAŽTE MI KOLO V CENĚ MAXBIKE, ALE S LEPŠÍ VÝBAVOU ..!! j.

      0 0
      • olkyczase  

        Anebo stejnou .. :-) J.

        0 0
      • Vilém  

        Povazujes za vybavu ram? Protoze treba ta Merida, ktera momentalne vede Tvoji anketu, ma dle me ram na trosku jine urovni, nez Tebou opevovany Maxbike. Takze trebaze merida bude podle Tebe prohravat ve vybave, tak zas podle me bude Maxbike hodne ztracet na ramu. Pokud cpou na kolo s XTR stejnej ram jak na kolo s Deore nebo Aliviem, tak mi to prijde divny. To jestli si kupujici vic ceni vybavu komponentovou v podani Shimana, prestoze je to spotrebni material, nebo ram, to uz je na nem. Osobne radsi kolo s lepsim ramem i za cenu nekde slabsiho osazeni. Pro Tebe asi kolo dela jen sada a ram je tam jen proto, aby to bylo nac povesit.

        0 0
        • olkyczase  

          Neříkáš pravdu! Maxbike na Aliviu i Deore nemá stejné rámy, jaku u LX a výš!! To si ověř, než něco plácneš ..
          A ano, na rámu v zásadě není moc co zkazit (krom těch silničních Crooků od Kolokrámu ..:-D, ale to považuji za výjimku ..) .. Narozdíl od Maxbike jsem už viděl 2 prasklé Meridy .. A raději zvolím těžší rám, než blbě fungující díly .. J.

          0 0
          • Vilém  

            Tak nevim, nemam to kolo pres sebou, ale kdyz kouknu na jejich stranky, tak od Deore vyse, tam vidim jeden a ten samej ram a se stejnym oznacenim. Nebo maji vic typu ramu AL 7005 SL ? Pokud na ramu neni co zkazit, tak proc ostatni vyrobci (tim nemyslim producenty) vyviji nove technologie? Vzdyt by stacilo stale jezdit na neztencovanejch ramech z kruhovejch trubek, pokud by platilo to co rikas. Merid jsem videl prasklejch vic nez 2, ale to bude mozna taky tim, kolik jich mezi lidma je.

            0 0
            • olkyczase  

              Ale vždyť tvrdíš to samé co já!! Od Deore výše, tj LX a výše, jak jsem řekl..J.

              0 0
            • olkyczase  

              To Ty jsi výš tvrdil, že max má stejnou výbavu na Aliviu i XTR a najednou jsi otočil a tvrdíš, že nad Deore .. Uvědomuješ si to, co říkáš?? J.

              0 0
            • olkyczase  

              Nebagatelizuj a nedemagogizuj mou odpověď! Vývoj rámů je samozřejmý, je to evoluce světa, vše se vyvíjí .. A zase demagogicky zkresluješ, co jsem řekl .. Já řekl, že na rámu není co zkazit, nikoli, že není co zlepšit .. Ty nevidíš ten diametrální rozdíl?? Fakt ne? Při Tvém vzdělání a věku bys to vědět mohl .. Při snaze, udělat ze mne blba, děláš ho ze sebe, nerozeznávajíc to, co se říká .. Tak polopaticky a názorně, sleduj: Když řeknu, že jedu dost rychle, to neznamenbá, že nemohu zrychlit! Kapišto?? Chceš jiný příměr ..? Nestyď se, řekni si, od toho tu jsem, abych pomohl kamarádovi cyklistovi v nesnázích .. Ty bys mi též pomohl, kdybych potřeboval, že jo? Já věděl, že na Tebe je spoleh, že jsi kámo .. Být holkou, máš pusu .. :-) ..
              A proč se rámy vyvíjí? Důvodem je i vyšší výdělek .. Jiný rám, vyšší cena .. A blbému zákazníkovi se řekne, že je lepší a kdesi cosi .. Ale nepopírám, že někdo má i jiné pohnutky .. Ale Merida?? hh . J.

              0 0
              • Vilém  

                To ze jsem napsal s Deore nebo Aliviem, tak to pramenilo z toho, ze nemam nastudovanej katalog teto firmy dopodrobna, tak jako ty. Zda to zacina na Aliviu nebo Deore, neni myslim jadro problemu. Proste mi neprijde uplne normalni pouzivat na kola v cenovem rozpeti 14 900,– az 75000,– stale stejny ram v hodnote cca 2–3000.

                0 0
                • olkyczase  

                  Zas mlžíš .. Rámy stojí 4800,– :-) .. čekám, že zas něco najdeš ne košér .. :-)J.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Za kolik se prodava me prilis nezajima, ani nevim proc to zjistovat, kdyz me ty kola nijak moc neberou. Na to co jsem tu nadnesl jsi neodpovedel nic. Proc pouzivaji tentyz ram na kolech v cenovem rozpeti, ktere jsem psal vyse, jsi taky neodpovedel. Podle tve odpovedi, asi Maxbike vydelek nepotrebuje, proto ramy nevyviji?No nic asi toho necham, je to hazeni hrachu na zed. Jako vzdy si meles svoji. Uznavam ze tato firma muze urcite skupine cyklistu, v urcite cenove hladine, neco nabidnout. Ja vsak po tebou opevovanych komplet sadach Shimano, moc netouzim, takze bych si ho nekoupil. Je skoda, ze tvuj pohled je zaslepen prevaznym zamerenim na silnici a to co je ted na trhu,pokud nema napis Shimano, jde mimo tebe. Nekdy by nebylo spatny otevrit oci a treba zkusit i neco jineho.

                    0 0
                    • olkyczase  

                      se mýlíš, nejsem zaslepen, A dívám se tu, na BF, na maxbiky pohlkedem mechanika ..Proto se na kola nedívám výhradně pohkedem silničáře, ale právě servismana MTB. A proto dávám přednost osvědčené tradici, než nejistým výstřelkům ..
                      Maxbike rámy vyvíjí, neřeklk jsem, že ne, tak mi to nevnucuj. Jsou každý rok nějak inovovány .. A že používají stejný typ na kola od 15000,– výš..? Proč by ne? Nevidím na tom nic špatného .. Vadí to jízdě? J.

                      0 0
                      • Vilém  

                        Pri jizde to zcela jiste nevadi. Ja zas zastavam nazor, ze ram a vybava by mely byt v nejakem souladu. Tzn, nikdy bych neosadil ram za 4800,– sadou XTR. Dam radsi prednost lepsimu ramu a nizsi sade, nez se za kazdou cenu honit za XTR.

                        0 0
                        • olkyczase  

                          cHÁPU, ALE tY POCHOP, ŽE JINÍ LIDÉ SE NA TO DÍVAJÍ JINAK .. j.

                          0 0
                          • tri3lobit  

                            prve co som prisiel do kazdeho obchodu tak mi povedali ze je lepsie investovat do lepsieho ramu a vidlice ako do komponentov pretoze lahsie sa menia komponenty ako cely ram…

                            0 0
                            • olkyczase  

                              Dobře sloužící rám nemusím měnit, kdežto nekompatibilní a blbě chodící díly abys měnil při 1. jízdě .. trochu tu chybí logika, uvažovat při koupi kola už o výměně .. OMG ..J.

                              0 0
                          • Vilém  

                            Ano to vim, ze jini se na to divaji jinak. Nebudem to dal resit, kazdej na to mame svuj nazor a navzajem si je urco nevyvratime.

                            0 0
                          • Gorgov  

                            ale tech lid asi moc nebude a normalni clovek by rekl, ze nerozumi kolum. Kazdej jinej ti rekne ze ram vidlice a kola sou zaklad, osazeni spotrebak :)

                            0 0
                            • olkyczase  

                              Já s tím souhlasím .. Jen říkám, proč by se měl rám Max měnit?? A proč by se o jiné značky měly hned po zakoupení měnit zle fungující díly?? To už vůbec nechápu .. O tom je řeč .. nefunkční díly je nutné vyměnit, ale rám Max nikoli .. :-)J.

                              0 0
                              • Gorgov  

                                tak zas ja bych spis menil ram max nez treba X.9 , X.0 prehazku, ktera je asi podle tebe nefunkci. Bavi me se o kole, na kterym je ram Za ani ne 5k x kole za stejnou cenu s nesrovnatelne lepsim ramem- treba ten carbon no saint. Ale v prvni rade je jasny, ze clovek co si koupi toho maxe na xtr toho o kolech moc nevi, nebo ma nejakyho znamyho spojenyho s tou znackou , a tedy radipne nizsi cenu.

                                0 0
      • pegas  

        ty ses fakt trotl co si umi nabehnout:-D..staci se kouknout v nizsi cenove kategorii napr. na pells, schwinn..v horni cenove kategorii snad kazdy druhy kolo: canyon,cube atd…

        0 0
        • olkyczase  

          zatím jen plácáš .. místo keců dodej důkaz .. old Spice nechci ..J.

          0 0
          • pegas  

            presne tuhle odpoved sem cekal…tobe se musi vsechno ukazat na podnose a stejne tomu pak nebudes verit:-) tak napr.: pcshop.pells.cz/spor­t/default.asp?cls=sto­item&stiid=15672 www.mtbs.cz/…6_clanek.htm?…
            tohle si srovnej s maxbike baco..a to ten pells je jeste levnejsi…vem si nabidku kol pells a v nizsi cenove kategorii si ji srovnej s maxbike,pak pochopis ze sou i lepsi kola: treba ten pells jako celek vypada daleko lip, doplnky, sedlo, brzdy, atd. sou na pellsu daleko lepsi…ram taky…

            co se tyce vyssi cenove kategorie tak si srovnej maxbike se scottem scale ve stejnych cenovyh kategorii (po designove strance se to neda srovnat),s ja­kymkoliv canyonem, cubem…ses na uplne jine orovni..tam kde se blizis komponentama je zas lepsi ram…fakt si projdi jednotlivy kola na pellsu, na trinity a pak me sem napis k cemu si dospel…

            0 0
            • olkyczase  

              Cena vyšší u pELLSU o 1770,–, Pochybná kazeta Sram, brzdy Avid, kliky Truvativ .. Samé mínusy .. to není důkaz, jen sliby .. nepřesvědčils .. hh .. ee .. J.

              0 0
              • ivaneck  

                jak tam neni napsano „made by Shimano“, tak to panovi nevoni :o)

                POchybna kazeta SRAM a brzdy Avid, mam dojem, ze jsi nic z toho nejezdil

                0 0
              • wartburg  

                Mas recht. Neznam nic pochybnejsiho, nez je Avid a Sram.

                0 0
            • olkyczase  

              Jak vidíš, naběhl sis Ty .. Pells je hoirší a dražší .. :-) J.

              0 0
              • pegas  

                pells 14670 maxbike baco 14900 ..nevim nevim ale neco ti unika..chudacku opet ze sebe udelals vocasa..ani pocitat neumis.. tobe clovek da fakta ktere stejne neakceptujes a uz sem ti to psal v prnim prispevku, nez si neco napsal a opet si to potvrdil ma slova… o kvalitach komponentu se s tebou hadat nebudu, to nema smysl..to co si rekl o brzdach avid,atd., evidentne videt ze ti to neproslo pod rukou a hlavne ze vubec o smyslu tehle kol nevis nic (a to radsi pomlcim o komonentech na maxbike)..jestli tvrdis o sd3 a pakach avid ze sou spatne nebo ze se spatne servisuji,jak pises navrchu, tak ses gramla…o tech drazsich modelech nemluvim, srovnavat maxbike s cube,canyon je nerealny hlavne ty se radsi ani k tomu nevyjadrujes protoze vis jak by asi maxbike dopadl:-D…zkus se napred podivat, nez me neco zas napises jinak te dukazama zas zesmesnim jako nyni..

                0 0
                • pegas  

                  olkyc ty mi ani neopodvis nebo ti dosli nesmyslna tvrzeni?

                  0 0
                  • Fantom  

                    Milý Pegasku, já se s Tebou nemíním dohadovat. Já viděl cenu vyšší, .. stejně ja tam kazata Sram, která není nic moc ..ale to je fuk. Prostě jsem jasně dokázal, že Maxbike není špatné kolo a že jsou lepší, to se dalo i čekat, ale rozhodně nazaslouží pohrdání .. A už vůbec to není důvodem k napadání mé osoby a vytváření flame .. A volání po BANu a jeho udělení, to už samo o sobě je absurdní .. Je to jen Tvůj a dalších problém, že nedokážete v klidu diskutovat a musíte použít násilí a nátlak ..
                    Jak už Patar a spol. dokázal, Maxbike je lepší, než Merida, jejíž věhlas je dán něčím jiným, než kvalitou .. Byla tu dříve, velká reklama, sponzoring, atd.
                    Zbytečně to hrotíš, jen jsem chtěl uznat kvality maxbiku … a ty vyplavaly na povrch i přes vaše subjektivní, názorové kritiky ..
                    nevím, proč se s Tebou vůbec bavím, s Tebou, který mne neustále napadáš a obtěžuješ .. To si uvědom .. Ty můžeš mít teď pocit zadostiučinění, ale nepochopils, oč mi šloí .. nikdy jsem netvrdil, že Maxbike je nej .. J.

                    0 0
                    • tri3lobit  

                      lol

                      0 0
                    • pegas  

                      me je tvuj ban u prd… :-D.. zaslouzil sis ho mas ho mit… ptal ses zda sou lepsi kola nez maxbike,ja ti odpovedel a podal ti vic nez drtive argumenty vcetne popisu, cen a obrazku…samozrejme ze sou horsi kola,ale tys ses ptal zda sou v urcite cenove kategorii lepsi..dal sem ti ceny z katalogu,tys videl jiny jiny,ale opet si to nepriznal…proto ta diskuze vazne na tvych nesmyslnych vylevech viz .nademnou… argumentujes ze kolo ma spatnou kazetu tak je nic moc…nemyslis to vazne ze jo..ohledne kazet v teto kategorii je kvalita srovnatelna,nebo kvalitu odvijis od komponentu??

                      0 0
                      • Fantom  

                        Já si BAN nezasloužil vůbec ničím, to spíš mnozí z vás .. Jinak mi vůbec nezáleží, zda tu jsem, či ne .. Jen poukazuji na vaše chování typu yloděj kříčí chyťte zloděje, páč vy (a Ty patříš do této skupiny křiklounů a žhářů) jste ti, co za mnou lozí a obtěžují mne, Nonzou počínaje a Tebou pokračujíc, jako tř. Trilobit, který si neodpustí stupidní připomínku, n. alespoň posměšné citoslovce ..Všimni si, že já nikomu neřekl nikdy nic, jako pitomec a tak, pokud jste vy mne nenapadli,..
                        Sram kazety: Jejich nekvalitu neodvíjím od značky, ale ze zkušenosti. Nikdy nešlapaly beychybně. Důkazem je i to, že když to před lety začlo, mnohé firmy si je daly na kola se SH, ale hned příští rok tuto chybu neudělaly a dali SH .. Prostě Sram neladí se SH i když to sám tvrdí .. A tím je dána nekvalita Tebou uváděných kol .. Prostě Tebou zmiňované Pellsy se nemohou rovnat bezchybnému chodu Maxbiků ..
                        Škoda slov .. já chtěl objektivní srovnání a Ty tu na mne děláš ramena, navíc pomocí berliček Pellsu .. Probuď se a dívej se objektivně, ne se zuaujetím .. Pocity nech doma, do diskusí choď střízliv, .. jako já ..Tvé argumenty nejen že nejsou drtivé, ale jsou chatrné, na hliněných nohou .. J.

                        0 0
                        • roud  

                          Tak teď by mě zajímal ten argument v čem je pells horší než maxbike nikde ho tu nevidim…

                          0 0
                        • dieegoo  

                          JJ, zato tvůj argument, že kolo Maxbike je lepší proto, že používá Shimano kazetu místo Sramácký.. to je argument jak sviň, tím si nás všechny uplně vyřadil ze hry a musíme ti dát za pravdu.

                          0 0
                        • dieegoo  

                          A ještě dotaz.. když tvrdíš, že jsi SRAM kazetu nikdy nejel, tak jak můžeš psát něco o zkušenostech? A netvrď mi, že k tamovýmu závěru dojdeš při servisu ve stojanu ;)

                          0 0
                          • JSt  

                            on nic netvrdi. to je proste fakt ;-)). ale v tomto mu musim dat za pravdu. sram kazety a retezy jsou horsi nez sh. u shimana jsem nikdy nevylomil zub, u sramu jo ;-). vozim teda to nejlevnesi tzn. deore a 950. rozhodne bych se ale nerozhodoval pri nakupu kola podle kazety. to je smesne :-).

                            0 0
                            • pegas  

                              osobne s tebou souhlasim ze kazety a retezy sou lepsi v tuto chvili u schimana,bohuzel ale to co jsi rekl ze souhlasis s olkycem je totalni blbost,ktery tvrdi ze na zaklade shimanacke kazety je maxbike lepsi..ale osobne jezdim retez sram a zatim zadna zavada nebo problem,spojka plne vyhovuje mym pozadavkum- nikdy se nasnazim na zaklade jedne ci vicero zkusenosti hned odsuzovat celou znacku…nehlede na to ze kvalita retezu a kazet se muze projevit spis ve vyssich radach…na techto kolech radove v ±10 000 se rozdily da se rict smazavaji nebot tyto kola nejsou nikdy urceny pro zavodni,narocnou (rikejte si tomu jak chcete)..tomu proste odpovida celkove slozeni komponentu..

                              0 0
                              • JSt  

                                dyt pisu, ze je blbost soudit podle kazety cely kolo ;-). ja neodsuzuju celou znacku. dyt jsem akorat rekl, ze v odpovidajici tride je lepsi (a ty s tim taky souhlasis) sh. proc bych teda kupoval sram. kdyz uz jsem to mel na kole, tak to hold dojezdim, no :-).

                                0 0
                                • pegas  

                                  ja treba mam na kole komplet shimano lx(krom retezu) a avid sd3( ktere olkyc tak ukrutne shodil) a nemuzu si stezovat..sice to ma vakl,od pacek pocinaje a prehazkou konce,ale proste to prisuzuju stylu jizdy a zivotnosti kompnentu…me budouci kolo budu stavet na sramu ale ne z duvodu ze shimano je spatny,ale rad bych zkusil jak ten sram funguje..jezdi ho ted pritulka tak castecne vim jak asi pracuje…ale olkyc proste placa nesmysly,sram= spatny, shimano=buh,max­bike= kolo nade vsechny, vse ostatni hnida…pulku veci hodnoti jako serviska coz je podle me totalni *********..

                                  0 0
                                  • Fantom  

                                    K Tvému primitivně – vulgárnímu stylu vyjadřování mlčím, .. tyhle přízemnosti nemusím .. Jen chi vystihnout Tvou omezenost a zaujatost, až neovladatelnou nenávist, která čiší z Tvého projevu ..
                                    Neříkál jsem, že Sram je špatný! Říkal jsem, že je horší, než Sh. A říkám, že je špatný v kombinaci se Sh, až skoro nefunkční ..! Pokud Tobě neva, že při jízdě řetěz rachotí a řazení nepřehodí hned, anebo naopak musíš páčku vrátit, když přehodí přes 2, tak to neznamená, že je to OK .. to jen Ty jsi nahluchlý ignorant .. ale ve skutečnosti má řetěz chodit tiše a řadit po jednom ..
                                    Kvalitu dílů pozná servisák vždy lépe, než kterýkoli jezdec!! Servisák pracuje se spoustou kol a vidí, které závady se opakují, vidí životnost dílů a hlavně jejich kompatibilitu .. a jestli Ty tvrdíš opak, pak je Tvůj rozhled značně omezen .. Já říkám: Sram = horší než Sh (kolik % lidí ho jezdí?); Sh = jistota, pohoda ..; Maxbike = kolo na velmi slušné úrovni, bez závad a nelze mu nic zásadního vytknout. A jestliže Ty mi vkládáš do úst něco jiného, jsi demagog .. a demagogie je lež ..Tak zklidni hormon .. J.

                                    0 0
                                    • JSt  

                                      …při jízdě řetěz rachotí a řazení nepřehodí hned, anebo naopak musíš páčku vrátit, když přehodí přes 2, tak to neznamená, že je to OK… souhlas – spatne serizeny ;-).

                                      0 0
                                      • Fantom  

                                        Jen jsem dával extrémní příklad, že tohle někteří lidé pokládají za normální, za vlastnost .. A pak tvrdí, jak jim vše perfektně funguje .. Takoví lidé nepochopí nekompatibilitu Sh/Sram ..J.

                                        0 0
                                    • dieegoo  

                                      Někdy si pujč seřízený kolo s řazením shimano a kazetou sram a jsem zvědavej, jestli budeš dál šírit tyhle bludy :)

                                      0 0
                                      • Fantom  

                                        Denně s tím dělám .. :-) J.

                                        0 0
                                        • dieegoo  

                                          Slovo seřízený tam má celkem velkou váhu. Jen co Maxbike šoupne na nějaký kolo kazetu Sram, sem zvědavej, jak rychle změníš názor :) Předpokládám, že okamžitě, protože přece nebudeš pomlouvat bezchybná kola Maxbike…

                                          0 0
                                          • Fantom  

                                            V tom je mezi námi rozudíl. Já pracuji s fakty, ty s domněnkami a úvahami typu: Jen co (Maxbike šoupne na nějaký kolo kazetu Sram..) .. Já si nedovolím slova: Kdyby, možná, snad, v případě .., Já vždy TVRDÍM, protože VÍM ..!! Domnívání se přenechám rád Tobě .. :-) J.

                                            0 0
                                        • mechanik  

                                          A pořád to neumíš !!!

                                          0 0
                                      • Fantom  

                                        Aha. Ale před chvíli jsi naznačoval, že servisák nemůže poznat kvalitu chodu řazení Sram kazety a řazení Sh .. tak jak to je? To seřizuje jezdec za jízdy?? Nějak si odporuješ .. :-) J.

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          uz jsem se jednou ptal. neodpovedel jsi… ty po serizeni kola, kolo neprojedes?

                                          0 0
                                          • Fantom  

                                            Kola se neprojíždí, na to žádný obchod nemá čas. Projíždí se jen tehdy, pokud něco nešlape, zejména pokud zákazník má připomínky.
                                            Předloni jsem měl obchod s 65 koly. Jak chceš takové množství projíždět?? Pochybuji, že některý obchod kola projíždí. Většinou na to nejsou lokální podmínky a to projetí je na kole znát a zákazník si může myslet, že není nové. J.

                                            0 0
                                            • sis  

                                              řekl bych, že měl na mysli servisované kolo. ne nové

                                              0 0
                                              • Fantom  

                                                Na mysli to mohl mít, ale ne na klávesce. :-) J.

                                                0 0
                                                • JSt  

                                                  tohle mi pripada, jako by novinar napsal clanek a neprecetl si ho po sobe. samo, muze byt bez chyb, ale… ;-) nerikam, ze to dela ve vsech servisech, ale v lepsich urcite ano. zakaznika imho spis odradi skrkajici presmyk (a ten vetsinou na stredni pile musim doladit sroubem na razeni behem jizdy) nez kaminek v plasti ;-)

                                                  0 0
                                                  • Fantom  

                                                    To jistě. Jenže já seřízuje vše tak, aby nic neškrtalo. To by bylo hódně amatérské .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    ano, na stojanu jiste neskrta, to by bylo hodne amaterske.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Mi neškrtá nic ani za jízdy .. Jestli Tobě jo a musíš kvůli toho projet kolo, pak jsi amatér .. Tím se nechval .. J.

                                                    0 0
                                                  • dieegoo  

                                                    Jak víš, že ti nic neškrtá za jízdy, když to nezkusíš? Nemel hlouposti ;)

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Protože nejsem Ty, ale profík, :-D .. J.

                                                    0 0
                                                  • mechanik  

                                                    Óóóóóóóóó náš všemocný......

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    ze bys neprodalval kola s kotoucovejma brzdama? jinak pokud si myslis ze je mozny na 100% seridit zadni kotoucovou brzdu bez zatizeni kola, nechal bych toho, hlavne toho amaterismu:)

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Proč bych nemohl seřizovat s kotoučovkama? Nejsem, jako Ty, já tomu rozumím .. :o) J.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    kdybys tomu rozumnel, tak takovou kravinu nenapises. kazdej kdo steloval zdni kotoucovku na fulu vi, ze vysledek prace neni nikdy 100% dokud nedojde k overeni kratkym projetim. Proste zalezi na tom, jak se zadni brzda bude chovat pri propruzeni a to ve stojanu nezjistis. Ale je fakt ze takovou zkusenost servisovanim plecek maxbike proste neziskas – mas se co ucit!

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Jsi mimo!! O fulech nebyla řeč!! Spíš záměrně, tj. demagogicky mlžíš .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    tvrdils ze nic neprojizdis a ja ti rikam ze neprojet fula po serizeni je amaterizmus s nejistym vysledkem. a bavime se o kolech a to jsou fuly i HT a s tim nic neudelas. pokud neservisujes fuly, tvuj problem, ne muj – ja tyhle zkusenosti mam.

                                                    obcas ma dojem ze ani nevis, jakej vyznam maj nektery slova co sem pises, ale hlavne ze se snazis vypadat jako inteligent.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Zase lžeš! Já netvrdil, že nic neprojíždím! To sis teď vymyslel.
                                                    Proč se sem pleteš s fulama, když o nich není řeč? Nepleť jablka s hruškama, člověče, jsi out. To bys mohl napsat Gorgovi, jen místo full napsat dětské .. Takže nepiš, když Ti uniká gró věci. Nepleť se mezi dospělé .. A Tvé zkušenosti nikoho nezajímají, když je řeč o něčem jiném. Jinak bych já mohl začít o silničce, rozumbrado ..:-)

                                                    Často ma dojem ze ani nevis, jakej vyznam maj nektery slova co sem pises, ale hlavne ze se snazis vypadat jako inteligent. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • dieegoo  

                                                    Olkyci olkyci, ty si takovej ubozak… o par radku vejs, ze kola neprojizdis, protoze na to nema zadnej obchodnik cas, ted tady wrouma osocis z otho ze je lhar, nevidis si do huby, placas jedno pres druhy a ted se ti to zacina vracet.

                                                    Je rec o kolech, ne pouze o HT… to tady nikde neni specifikovany, tak nevim, co se ti nezda. Klidne do toho priplet i ty svy silnicky.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    No, takový nesmyslný blábol ..na lepší nemáš ..? :-) J.

                                                    0 0
                                                  • dieegoo  

                                                    Pravda občas bolí, viď?

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    nevymyslel, mozna vytrhnul z kontextu stejne jako to delas ty s informacema ktery se ti hodej do kramu :-) a rec je o kolech, nikde sem nevidel informaci ze je rec jen o HT, mozna tam byla, ale ja ji videt nechtel, mozna sem chtel videt jenom to co se mi hodi, stejne jako to delas ty :-) Mezi dospele se nepletu (a i kdyby, vek na to uz davno mam), bavim se tady pouze s nejakym Fantomem co na me pusobi jako by byl chovanec ustavu pro dusevne chore dorostence a to jeste v uplne jinym svete nez zije zbytek B-F, chovanec, co kdyz nevi co napsat, tak neco zkopiruje a da za to smajlika a mysli si jakej je king. A o silnicce klidne zacni, treba z tebe vypadne konecne nejaky moudro nebo me opet pobavis.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    zije zbytek B-F v uplne jinym svete nez normální lidé .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    to by musel zit s tebou a to uz vime, ze to tak proste neni.

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    nevim, proc, ale vzpomnel jsem si na reprose ;-))

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    myslis jak s nima soulozil v hotelu?

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    vubec nemusi jit o ful, i u HT se poloha brzdice vzhledem ke koutouci po zatizeni kola lehce zameni.

                                                    0 0
                                                  • dieegoo  

                                                    Prodáváte měkký rámy, to je jasný. Maxbike se pod zatížením zkroutit prostě nemůže… Myslim, že tohle olkyc chce říct :)

                                                    0 0
                                                  • Fantom  
                                                    1. Přesně, jak říká Diego pode mnou ..
                                                      1. Dobrý mechanik s tím počítá, nepotřebuje to projíždět .. :-) J.
                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    aha, takze ty odhadnes jak se to hne bez ohledu na to co to je za ram, system a velikost… zadnich brzd sem par namontoval a seridil, ale kazdy kolo a kazda zadni stavba se chova jinak. opet si ukazal ze ses akorat kecal bez zkusenosti.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    :-) J.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    A pak je tu garanční prohlídka a doba do ujetí 100 km, kdy se tyto věci dolaďují, po desdnutí lanek a bowdenů. Je vidět, že o práci servisáka moc nevíš .. J.

                                                    0 0
                                            • Gorgov  

                                              Kola se v lepsi prodejnach vetsinou projizdi. My treba projizdime kazde nove kolo, vyjma detskych, tam to neni moc mozne. Je videt ze toho vis o kolech jeste min nez se zdalo. Nektrere veci se proste na stojanu neprojevi- treba skrtajici kotouc zadni stavby, razeni muze v tahu fungovat taky trochu jinak, a proto se kola projizdi. V prodejne o ktere mluvim(radotin), je jiste vetsi pocet kol nez v te tvoji, obrat je dle meho nasobne vetsi, presto se kola projizdi. A rozhodne jim to nijak neublizi.

                                              0 0
                                              • Fantom  

                                                Nesrovnávej velkoprodejnu s malým krámkem ..Mohu Ti zaručit, že v OV nikdo kola neprojíždí .. A pak, projíždění kol moc nevěřím, to sis vymyslel. Myslím tím všechna kola. Kolik km je třeba na projetí? A kde to projíždíte? Z toho plyne, že nedokážete kolo seřídit na stojanu a proto ho musíte projet .. To je rozdíl mezi profíky a amatéry .. :-) j.
                                                P. S.: Nepotřebujete někoho na projíždění nových kol? :-DD J.

                                                0 0
                                                • Gorgov  

                                                  tak abych to uveld na pravou miru, projetim kola po serizeni nemyslim kilotrove vylety, ale nasednuti na kolo a ujeti po silnici cca 100–300 metru podle toho, jak to slape. To ti staci k tomu abys zjistil jak to prehazuje a jestli neskrta kotouc pri jizde. Ale nevadilo by mi pracovat v servise, kde by se kola projizdeli treba 5km:) samozrejme by taky zalezelo o jaky kola by slo:)

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Myslim, ze s Maxbikem bys rad dal i deset km :-))))))) nerikej , ze ne :-)))

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    no tak to je jasna vec, jen jsme se nedostali na takou uroven, abychom mohli jako firma zadat maxbike o dadavku alespon maleho mnozstvi kol.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    A kde? Po cestě kolem firmy? V každém příp. jste horší vy (jak se jmenuje Tvá firma?), n. Šírer, když on všechna kola neprojíždí a už vůbec ne po cestě, ale na válcích. :-) Ojíždět kolo zákazníkovi před prodejem, no, to je fakt dobrý .. :-D ..J.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    Ano, na silnici pred obchodem, provoz tam moc velekj neni, je tam i kopec, tak je to na to idealni. Ja zadnou firmu zatim nemam. Nevim podle ceho chces srovnavat s sirerem, ale me projde lepsi to kolo projet, ale to ty jiste vis:)

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Ano, já vím, že Tobě přijde lepsi to kolo projet, páč jsi ještě nezkušený .. :-)
                                                    Projíždět kola po silnici? Nava zákazníkům, že jsou ojeté?
                                                    Proč Šírer? Páč je uznávaná kapacita všemi, pojem, který je respektován .. pokud vy děláte něco jinak, než on, tř. se nad tím zamyslet .. Ale možná vy tam (kde vlastně?? Stále jsi mi neodpověděl, kde pracuješ. Tak se nestyď, neboj, nepojedu za Tebou .. A když užs mluvil o cyklosustik, nepřipadlo by Ti fér mluvit otevřeně i o své firmě (ve smyslu o fy, kde pracuješ, je mi jasné, že nemůžeš mít žádnou fy ..)?? Asi ne, jak vidno .. :-) .. Hrdino .. :-)).. Tedy abych pokračoval ..:-)
                                                    Vy tam u vás jste neslyšeli o Šírerovi?? Fakt ne? Anebo ho neuznáváte za kapacitu? Jasně, jdete si svou, nevyšlapanou cestou .. A protože se neztotožňujete s Šírerem, proč bych se měl já řídit nějakou noname fy z radotína?? Vidíš ten protimluv, který vlastně říkáš ..?? Já bych se měl řídit způsobem vašeho stylu seřizování, páč jinak tomu (dle Tebe) nerozumím, ale vy tam jste Ti nejchytřejší ve vesmíru, .. a proto se vámi musí řídit celý svět .. jinak dělá vše špatně, když to není dle vás .. Dobrý bór, Gorgove .. hh .. ROFL .. j.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    Sirer? to bude ten silnicar co zjistil ze bez prodeje MTB neprezije?

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ojete ? Tobe nedosla jedna vec, vid: kazdy pricetny clovek si pred koupi kola nejdrive udela zkusebni jizdu. Podle tve logiky (ci jak to nazvat) by tedy prodejce mel takto ojete kolo zrejme zlikvidovat, nebo alespon okamzite vymenit plaste za nove.

                                                    Jsi jen kecalek a zjevne neuspesny „servisman“, proto tu mas cas vysedavat a nedelas.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Jsi mimo, Honzíčku .. :-) A příčetný už vůbec nejsi .. :-) jaks několikrát dokázal .. Ještě mi vyčti, že Tě obtěžuji ve vlastním threadu .. hh .. :-DD .. Nepochopils vůbec nic, šmoulo .. :-) a už nikdy nic nepochopíš .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    OK, ulevil sis, a ted mi laskave odpovez: Je vyzkousene,ale nezakoupene nove kolo ojete nebo ne ? Odpovez jasne a strucne.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Nezakoupené kolo ojeté „mechanikem“ po zaplivané, prašné silnici je jednoznačně ojeté a mělo by se prodávat s poloviční slevou .. :-) Bylo to dost stručné, miláčku ..? :-* J.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Jo ? No tak to se pak nedivim, ze jsi tam kde jsi. V ...... . :-)))

                                                    0 0
                                                  • petebike  

                                                    si vedle jak tam ta jedle :-)

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    miláčku jo? hmm…

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    ale no tak jiriku, snad ti nemusim vysvetlovat, ze?:)

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Nemusíš, když neumíš .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Tak vy máte na 1OO metrech i kiopec ..? Tak to jste dobří .. fakt jedničky .. Ale proč ne, nereálné to není .. :-) A řadíš z bkopce, či do kopce ..:-) ? J.

                                                    0 0
                                                  • Krys  

                                                    Ale on je ten cykloobchod v Radotíne fakt v kopci. A je fakt celkom prudký. Ten kopec. Keď som tam kupoval bajk, celkom ma potešilo, že si ho môžem vyskúšať aj na prudkom stúpaní.

                                                    0 0
                                                  • dieegoo  

                                                    Ne, lžeš, mlžíš, jsi demagog, vytahuješ věci z kontextu. O jakým Radotíne se to bavíte? Buď konkrétní?

                                                    P.S. Chci ti ušetřit práci olkyci :)

                                                    0 0
                                                  • Krys  

                                                    Myslím, že takto by na ten môj príspevok nereagoval.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    To máš pravdu. Já Ti už odpověď napsal a až teď jsem četl Diega .. hh ..
                                                    Ale v jednom má pravdu. Ovšem odpověď není na Tobě, ale na Gorgovi, stydlínovi ..:-) . Kde ten Radotín je, doposud nevím. Že by Slovensko? vERU JE TO TAKÉ SLOVENSKÉ PRIEZVISKO .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • Krys  

                                                    Radotín je obec v Prahe 5. Je to vlastne také príjemné mestečko na juhu Prahy.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Krys, to je OK, že sis ho mohl vyzkoušet v kopci .. Ale neměl by Ti to ojíždět ani mechanik .. Řekni mi, jak může v kopci objektivně seřídit převody?? Bez roviny to ani nejde .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • max78  

                                                    Nerozumim vztahu posledni vety tohoto Tveho prispevku k teto casti Tveho prispevku z 22.01.2008 13:06:46:

                                                    „Mohu Ti zaručit, že v OV nikdo kola neprojíždí .. A pak, projíždění kol moc nevěřím, to sis vymyslel. Myslím tím všechna kola. Kolik km je třeba na projetí? A kde to projíždíte? Z toho plyne, že nedokážete kolo seřídit na stojanu a proto ho musíte projet .. To je rozdíl mezi profíky a amatéry .. :-) j.“

                                                    Znamena to, ze profesional dokaze seridit kolo na stojanu, i kdyz je to, jak pises, nemozne? Nebo to znamena, ze to nemozne neni, ale nedokazes to, protoze potrebujes „projeti po rovine“? Nebo maji tyto dva prispevky nejakou souvislost, ktera mi unika?

                                                    Prosim o vysvetleni.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ja se obavam, ze tohle ti vysvetli pouze jeho osetrujici lekar.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Prostě v Ov není obchod, který by v rámci předprodejní repase projížděl všechna kola. Stejně o projíždění kol u jakékoli jiné firmy nevěřím, jaks to tu prezentoval Ty.Považuji to za nesmysl. Pokud ovšem pojem všechna kola na obchodě nezahrnuje 1 js .. :-) Pak jsem se Tě ptal, kolik km považuješ za nutné k projetí kola. A kde to projíždíš. Jestli venku, či na spec polygonu. A JESTLIŽE K SEŘÍZENÍ KOLA POTŘEBUJEŠ KOLO Projet, pak nebudeš moc dobrý mechanik, když Ti k tomu nestačí stojan. :-) O tom, že by na stojanu kolo nešlo seřídit, to jsem nikde nepsal, to máš někde zmatek, Cituj, objasním Ti to .. :-) Prostě profík, jako já, nepotřebuje kolo kvůli seřízení projíždět, tzn. všechna nová kola na prodejně. To je holý nesmysl. :-) j.

                                                    0 0
                                                  • max78  

                                                    Z Tveho prispevku se pokusim separovat to, co zrejme smerovalo ke mne.

                                                    Tvuj prispevek, na ktery jsem odkazoval v prvnim odstavci sveho prispevku v sobe nese vetu „Bez roviny to ani nejde .. :-) J.“ Z toho dovozuju, ze potrebujes kolo projet alespon po rovine, abys ho spravne seridil. Znamena to, ze se stojanem nevystacis?

                                                    To byl, v navaznosti na Tvuj prispevek, ktery jsem citoval v druhem odstavci, duvod pro me otazky. Snad mi to ted objasnis.

                                                    Zbytek ponecham bez reakce vzhledem k tomu, ze zrejme nesmeruje ke mne. Pokud by Ti reakce na neco presto chybela, pripomen mi to.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Milý Honzo, má reakce byla na Tvůj post, že kola seřizuješ v kopci. Já tvrdil a tvrdím, že zkušenému mechanikovi stačí na většinu kol stojan. A pokud už je třeba kolo projet, bez roviny to nejde. Tak a nejinak to je. A to je víc, než zákon. Páč jsem to řekl já. Ptej se dál, Honzo. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • max78  

                                                    Hned jsem si rikal, ze jsi ty prispevky spatne zaradil.

                                                    Vetsinu kol? Povazoval jsem Tvuj predchozi vyrok za absolutni v tom smyslu, ze profesional tohle dokaze s kazdym kolem. Muzes dat, prosim, odkaz na prispevek, ve kterem jsi to absolutni tvrzeni zjemnil tou „vetsinou“.

                                                    0 0
                                                  • Dvain  

                                                    Cetls www.bike-forum.cz/…1/forum.html#… ? Zkus ho ignorovat. Kdyz ho bude porad nekdo krmit, tak se ho nezbavime. A hlavne, on ma vzdy pravdu i kdyby ji nemel…

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Téměř v každém příspěvku to uvádím, posuši to výš. A v úvodu jsem napsal toto" //Fantom (22.01.2008 09:24:36) 89.24.48.xxx 21×> Komu dáte hlas:Author,Ke­llys,Maxbike,Me­rida? (^ odpověď na 20× ^) Kola se neprojíždí, na to žádný obchod nemá čas. Projíždí se jen tehdy, pokud něco nešlape, zejména pokud zákazník má připomínky. //
                                                    A nebavil jsem se o fullech.
                                                    Jinak proč mnozí z vás nedokáží kolo seřídit na stojanu. Je to dáno ne púlně kompatibilní výbavou, kombinací různých značek, kdy seřízení vyžaduje až téměř setinovou přesnot. Což u Sh odpadá. Proto jsem hovořil o problému ne fullshimano kol. Neříkám, že to vždy dělá problémy, ale vždy to vyžaduje mnohem preciznější vyladění, než Sh. A některé kombinace, zejména Sramu, ani nejdou bezchybně doladit. Svědčí o tom i spousta vašich, naprosto rozporuplných postů, kdy jedni tvrdíte, že se to běžně vozí, druzí zas tvrdíte, že tahle kombinace SH/Sram je nesmyslná, jiní zas že se to sice nedělá, ale na zakázku že ano. Já tvrdí, že tahle kombinace je vždy vražedná a to i při plné funkčnosti. Ale pak jsou problémy s častým seřizováním a nepřesným chodem systému, omezením některých převodů ap. kdo nesouhlasí, jeho problém. Já takového člověka považuji za amatéra. Ale to není důvod k vašim invektivám. A že mne napadáte, stačí zalistovat výš, do jiné diskuse, kdekoli. Ale tvrdí – li 15letý kluk, že tomu nerozumím a že on se naseřizoval kol a že to dělá celý život (:-)), pak mi to ne tváři musí, chca/nechca, vyloudit ironický úsměšek .. A je jedno, zda má 1ř, 16, 17, či 25 let .. Ať každý hovoří za sebe, ne za oponenta. Že já to nedodržuji? Ano, máte pravdu, ale já si to mohu dovolit, jako můj nedávný příměr v jiné diskusi, kde jsem se ptal něco ve smyslu, zda by jste vy, kteří umíte např 5 řečí, řekli polyglotovi, že nemá právo tvrdit, že moc řečí neumíte.. anebo kdyby jste rektorovi Cambridgeské university řekli, že toho moc neví a tudíž nemá právo se povyšovat nad svými žáky. Já, na rozdíl od vás, nikoho nenapadám, pokud jsem nebyl dotyčným napaden. Pokud toto ignorujete, nejste partneři do diskuse a budu se na vás dívat vždy s despektem .. J.

                                                    0 0
                                                  • max78  

                                                    Zacinam se ztracet ve Tvem prekotnem psani. Zadal jsem o vysvetleni Tvych myslenek a misto toho dostanu dalsi prinejmensim zvlastni odpoved. Preju hodne stesti ve Tve praxi i na akamednickem poli.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Domnívám se, že mé podání je celkem přehledné a jasné. Případné nejasnosti mohu doosvětlit. :-) Díky za přání, ale každý svého štěstí strůjcem .. jak si to uděláš, takové to máš .. Někdy ovšem pomohou „kámoši“ .. i do hrobu .. A co adresa Tvé práce? Hmm .. J.

                                                    0 0
                                                  • max78  

                                                    K cemu ji potrebujes? Nepohybuju se v cykloprumyslu jinak nez jako spotrebitel a uzivatel, pokud narazis na sve pozadavky treba na Gorgova, aby uvedl servis, ve kterem pracuje. Nebo jsi z mych prispevku nabyl opacny dojem?

                                                    Chtel jsem po Tobe vysvetleni logiky Tvych prispevku, nikoliv polemiku.

                                                    0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Absolutní? Je něco absolutní? :-) (krom blbosti některých, ale i tam se najdou světlé chvilky .. :-) ) J.

                                                    0 0
                                              • Fantom  

                                                Právě jsem mluvil se Šírerem a potvrdil mi, že všechna kola neprojíždí, jen některá, zejména odpružená .. Tak Šírer je tedy horší, než vy .. :-( J.

                                                0 0
                                              • Fantom  

                                                Je videt ze toho vis o kolech jeste min nez se zdalo. Nektrere veci se sice na stojanu neprojevi- treba skrtajici kotouc zadni stavby, razeni muze v tahu fungovat taky trochu jinak, a p., ale proto se kola ještě nemusí projizdět, pokud se ví, jak na to. Ale to už bych Ti prozrazoval know how dobrých mechaniků, o kterém nemáš páru a byl bys chytrý, jako já .. :-) tedy skoro .. :-) J.

                                                0 0
                                                • dieegoo  

                                                  A neříká se tý fintě : Ne nebojte, to škrtání je normální, to kolo je vážně v pořádku…?

                                                  0 0
                                                • Gorgov  

                                                  prosim prozrad, prosim…ikdyz teda nevim co to ma spolecnho s inteligenci, ale prosim.

                                                  0 0
                                                  • Fantom  

                                                    S intelektem a i inteligencí to má tolik, že někdo se k tomu nedopracuje nikdy a někdo to nepochopí ani při polopatickém podání .. :-) J.

                                                    0 0
                                              • Fantom  

                                                To je zajímavé, že mne spojuješ s konkrétní firmou, ale sám své pracoviště neuvedeš, jen velmi všeobecně Radotín .. To je vesnice u Brna? Část Phy? Anebo ta fa se jmenuje Radotín? To sotva! Takže měj na sebe stejný metr, jako máš na druhé! Anebo se stydíš za tu firmu, že tam jsou takoví amatéři, jako Ty? Anebo se bojíš, že bych tam mohl přijít zkontrolovat Tvou práci? HH .. Buď objektivní i na sebe, nejen velkohubý .. :-) J.

                                                0 0
                                                • wroum  

                                                  ja treba vim kde pracuje, neni tezky to zjistit. snaz se! ukaz co v tobe je! ukaz ze neco umis krome blbejch kecu!

                                                  0 0
                                                  • Fantom  

                                                    nE! jÁ NNEŠMÍRUJI! kDO NECHCE O SOBĚ NĚCO ŘÍCT, MÁ NA TO DŮVOD A PRÁVO .. ALE PAK BY MĚL DTTO ctít u jiných .. Ale na to je třeba mít určitou hrdost a čest .. Která Tobě a Gorgovi zjevně chybí .. :-) J.

                                                    0 0
                                                • Gorgov  

                                                  napsal sem v te tvoji:) to je tak moc konkretni? no ale stejne to vsichni vedi ne? Myslim ze i dost lidi vi, o jake firme mluvim ja. V radotine u prahy jich zas tolik neni, to musis najit behem vteriny:)

                                                  0 0
                                                  • Fantom  

                                                    Nebudu to hledat .. Proč? Je na Tobě, zda dokážeš říct na rovinu firmu, kde děláš, stejně, jako jsi mi přisoudil jinou .. Nesnáším šmírování, je to podlé a bezcharakterní .. neslídím .. j.

                                                    0 0
                                        • dieegoo  

                                          Naznačoval? A kde? Pracuj s fakty, ne s domněnkami :) Zase sis naběh chytráku…

                                          0 0
                                          • roud  

                                            Zdarec tak jak je ? nech ho bejt nemá to cenu…

                                            0 0
                                            • dieegoo  

                                              Čau :) Od rána hekticky, už mě zas naháněj zákazníci že jim něco nejde… S olkycem to cenu skutečně nemá, ale baví mě, jak si sám sype bordel pod nohy a mele naprosto nesouvisející argumenty :)

                                              0 0
                                              • roud  

                                                Mno tak to ti přeju ať to se zákazníkama náko dobře uhraješ a ostatní taky náko sfoukneš večer budu na icq pak poklábosíme teď mám ještě náký povinosti.

                                                0 0
                                                • dieegoo  

                                                  Já s nima vůbec nemám co řešit, hned na místě jsem je upozorňoval, že v případě zádrhelu se mají obrátit na jejich informatika, že pro mě veškerý starosti končí podpisem :)

                                                  0 0
                                                  • roud  

                                                    Heh tak to máš pohodu mě když se někde něco pos..e tak to musim dávat do kupy :O(

                                                    0 0
                                          • Fantom  

                                            Milý malý Diego, to, že naznačoval, to je fakt .. ne můj názor .. :-) J.

                                            0 0
                                            • dieegoo  

                                              Pokud nejsi schopen pochopit co druhý píše, tak jsi prostě hlupák a další diskuze s tebou nemá smysl.

                                              Pokud řazení umíš nastavit, tak ti Shimano bude perfektně chodit i se Sramem. Pokud neumíš, pak dál šiř ty svý rozumy, aspoň se pobavíme.

                                              0 0
                                    • pegas  

                                      tohle nema cenu…naposledy odpovim a davam do blokovanejch..jako vsechny tvoje vlakna… za 1.opet prispevek s planejma kecama tipu demagog atd..tudiz nuuuuuuuuuuuu­uuuda.. za 2.Sh+sram u me funguje a docela prima…to cos napsal, vymyslela tvoje hlavicka a ja takovy problem nikdy nezazil.. za 3.kdyz se ti dostanou pod ruku desitky kol kde bude urcita kombinace komponentu,tak veskere zavady usti ze stylu jezdeni, z zivotnosti a peci o dany komponent-tudiz je to individualni…k tomu muze prispet nazor servisaka ktery servisuje i jine soucastky stejneho tipu a znacky…pak vznika vysledny dojem a kvalita produktu…ale v tvem podani je je vse urceno tvou genialitou, tim ze ti pod rukama prosli tisice kol a tim ze se bezmeznej buh…a taky vul.. za 4.podivej kolik lidi ted prechazi na sram, tady na foru to bude nemala skupina, to co tam placas dal je k smichu…

                                      0 0
                                      • Fantom  

                                        Že jsi demagog je planý kec? Jasně, že se tomuto nařčení bráníš, kdo by ne, že ..? :-) Jenže Ty demagog jsi a velký! Důkazem je, že už poněkolikáté operuješ tím, že jsem řekl, že sram je špatný, či sned nefunkšní .. cituji Tě: "..podivej kolik lidi ted prechazi na sram .. " ..!! Ale co to s tím má společného ..??!!?? Páč oni nepřecházejí na kazetu Sram a řazení SH ..!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!! Ale na ryzí Sram ..!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!! Už vidíš rozdíl, mezi mým tvrzením a Tvou demagogií?? Chjo .. OMG .. je tohle možný ..? (Kolik že mu je ..? (kouknu ..) .. furt 23 .. neuvěřitelné ..)
                                        Ale začínám Tě chápat .. Jak sám píšeš, dolů to jede samo, čili nejspíš bez šlapání, ale nahoru Ti to dělá problémy, takže tipuji pěškochod .. :-) .. To by vysvětlovalo, že nemáš problém s kazetou Sram na Sh páčkách .. když vlastně nepotřebuješ řadit .. :-) J.

                                        0 0
                                        • pegas  

                                          kazeta Xt+ sram 7,9.....dost lidi ma tuhle kombinaci a nestezuje si..pokud je to jak rikas ze shimano nemuze jit ke sramu, v tom pripade nemuze jit sram smyk na sh. kliky:-))..v extremu… jinak ja nemluvil o nefunkcnosti sramu+sh., to ty…viz 5 radku vyse..cituji te: ,,A říkám, že je špatný v kombinaci se Sh, až skoro nefunkční ..!" ale ja su demagog kdyz ty si na 5 radcich odporujes:-D viz cituji te:,,Že jsi demagog je planý kec? Jasně, že se tomuto nařčení bráníš, kdo by ne, že ..? :-) Jenže Ty demagog jsi a velký! Důkazem je, že už poněkolikáté operuješ tím, že jsem řekl, že sram je špatný, či sned nefunkšní"

                                          dve tvoje vety kde pokazde rikas neco jineho:-D

                                          0 0
                                          • Fantom  

                                            nevidím, kde si odporuji .. to mi ukaž .. Říkám neustále, že řazení SH nejde se Sram kazetou,.. kdežto Ty mi vkládáš do úst tvrzení, že Sram je špatný .. sám os obě může fungovat, já jen popírám kompatibilitu .. Tak proč mi demagogicky vnucuješ jiný význam vět ..?? Se vzpamatuj, máš 23 .. :-) .. A smyk? Zřejmě myslíš přesmy, smyk je plastové vodítko pod rámem .. :-) .. U přesmyku ten problém nevzniká, páč 2 krajní pozice a 1 prostřední nedávají dost púrostoru k nesrovnalostem .. kdežto 9 pastorků a 8 mezer, lišících se tisícinami mm, tam už je to znát .. Takže chceš – li něco někomu sdělit, čiň tak jasně, aby bylo jasné, co chceš říci .. Z Tvého postu to jasné není .. :-) J.

                                            0 0
                                          • Fantom  

                                            Abys lépe pochoipil:
                                            1) Tvrdím: ,, že Sramje špatný v kombinaci se Sh, až skoro nefunkční ..!"
                                            2) Netvrdím, že Sram je špatný ..
                                            2 naprosto si neodporující tvrzení .. Pokud tohle nechápeš, nepiš více .. děkuji .. J.

                                            0 0
                                      • Fantom  

                                        říkáš, že jsem bezmezný bůh? Ne, ne, se pleteš .. jsem Olkyc, ten, kterého očima hledá Chuck, když jde spát .. :-) J.

                                        0 0
                                      • Fantom  

                                        Jo a k bodu 3: Jestliže mi každá kazeta cinká zejména mezi 3. a 4., pastorkem, pak to není individuální a nemá to co dělat se " .. stylem jezdeni, z zivotnosti a peci o dany komponent .." ale nevím, jestli to pobereš .. tolik info naráz ..
                                        jÁ ZAS NEPOCHOPIL, JAKS MYSLEL obrat " .. veskere zavady usti .. z zivotnosti a peci o dany komponent .." To chceš říct, že životnost komponentů Sram je individuální kus od kusu .. ?? Že by neměli výstupmí kontrolu? Anebo normy na technologii výroby? To vyrábí nějací 2 kluci v Horní Dolní? A Sram jsou počáteční písmena jejich jmen .. Pak to vysvětluje mnohé .. Konec diskuse, pochopil jsem .. Sram musí fungovat vždy a všude a se vším i pod vodou a i po smrti .. Prostě Sram je srač .. .-D .. Jako satira vynikající .. ale momentálně mne zajímá jiný žánr.. :-) J.

                                        0 0
                                        • pegas  

                                          to jak je sjeta kazeta,retez a jak nabyha retez je dano i peci o dane veci a stylem s jakym dany clovek jezdi( v tahu,zda umi radit,atd)..to stejny prehazka…indi­vidulni je mysleno jezdcem ktery dany komponent jezdi…nejhezci priklad je na zivotnosti retezu,kde jednomu vydrzi retez 2000km druhemu 600km…ale nevim jestli to poberes..tolik info naraz..

                                          0 0
                                          • Fantom  

                                            To rozhodně nepoberu .. já se bavím celý čas o nových věcech, kde je objektivní jistota, že nic není poškozeno a proto nemůže dojít k dysfunkci z tohoto důvodu .. Bavit se o perfektním chodu ježděných věcí je irelevantní a alibistické .. Ty sám alebisticky říkáš, že záleží ne kdečem .. Takže nefunkčnost může být způsobena lecčím .. proto je objektivní diskutovat o nových věcech, kde všechny Tebou zmiňované faktory nejsou .. pegasi, Pegasi .. Chjo .. J.

                                            0 0
                                            • pegas  

                                              aha..tak sis vymyslel jiny podminky problemu…bavis se tedy celou dobu o novych vecech,fajn…pak si napsal na jst nebo na koho ze nova kola neprojizdis,ze neni cas…pak si napsal ze ,,Kvalitu dílů pozná servisák vždy lépe, než kterýkoli jezdec!! Servisák pracuje se spoustou kol a vidí, které závady se opakují, vidí životnost dílů a hlavně jejich kompatibilitu " …nepochopim jak vidis zivotnost novych dilu,kdyz se tedy celou dobu bavime o novych vecech???..pokud uz se dostavas k zivotnosti dilu tak sme u toho co sem rikal ze zivotnost zavisi indiv. na jezdci a hlavne ze dany komonent byl jezden!!!!! …kola nejezdis ale odsuzujes a znas kvalitu x tisicu kompenentu…velmi zajimave.. …aby mohla mit kola zavadu,musi bejt jezdena..ale ty se celou dobu bavis o novych komopnentech… ..kompatibilitu poznas jedine pri jizde v ruznych podminkach,ale opet sme u toho ze kola nejezdis ba navic se bavime o novych komonentech… Upravujes si veci podle toho ja se ti hodi…

                                              0 0
                                              • dieegoo  

                                                Přesně tohle tady tvrdím celou dobu. Olkyc si vždy vytrhne jedno dvě slova z něčího příspěvku, překroutí je, aby mu to sedlo do krámu, ale to, že tím vždycky vyvrátí to, co psal předem, už mu nedochází.

                                                Ale komediant je to dobrej, to se musí nechat.

                                                0 0
                                    • Bebe  

                                      Do konce roku 2005 jsem používal Sh XT/XTR byl jsem s ním spokojen. Od roku 2006 používám Sram a k Sh se už nevrátím protože Sram je dle mého názoru při řazení přesnější a nemá na to vliv jestli použiji kazetu od Sramu nebo od Sh (požívam obě značky, stejně tak používám různé řetězy) Momentálně mám na kole řazení X.0 a přesmyk Sh LX – navzdory tvému tvrzení o nekompatibilitě – vše funguje perfektně.

                                      0 0
                          • Fantom  

                            Proč ne, Diego?? :-DD Jestli kolo nejede ve stojanu, v praxi už vůbec .. J.

                            0 0
                            • dieegoo  

                              To budeš asi mizernej mechanik ne? :)

                              0 0
                              • Fantom  

                                jj, nejsem mechanik, jsem naprostý břídil, vydávající se za mechanika .. ale o kolo se opřít umím perfektně .. pokud nespadnu .. :-) J.

                                0 0
                        • pegas  

                          hele muzes napsat nekdy prispevek bez tech plodnych kecu kdo ti co udelal,kdo ti vzal medvidka, kdo to a kdo tam to?..to me vubec nebere,stejne to preskakuju.. Jestli na tebe delam ramena pomoci pellsu,tak ti rikam srovnej si kola maxbike s cube,canyon ve vyssich radach kde ty rozdily kvality uz sou daleko vetsi nez v techto nizsich radach kol…

                          0 0
                          • Fantom  

                            Důkazem bude, až ti na maxbiku napráším do očí .. hh .. :-) J.

                            0 0
                        • wroum  

                          nevim co meles. mel sem komplet XT (ano vcetne kazety) a fungovalo to bezchybne nekolik let. Ted mam Sram X-7 (ano, vcetne kazety) a slape tžo proste lip. radi presnejc a rychlejc, bez ohledu na bahno a tak. Proste a jednoduse nemusi to byt shimano aby to bylo kvalitny, to je jen tvoje utkvela predstava. posledni dva komponenty co mam na kole shimano jsou uz jen naby a ty pujdou zahy do ******, protoze jsou tezky jak sutr. ja sem fakt rad ze se zbavim shimana komplet, podle me to neni nic, co by kolo nejak zvyhodnovalo proti konkurenci a sram mi aspon co se tyka razeni, prijde vyrazne lepsi.

                          jinak to co tu provadis, nema s objektivnim srovnanim nic spolecnyho, pouze vyjmenovavas kola, kde je komplet shimano, coz teda neni IMHO vyhra, je to jen tvuj pohled na vec – spousta lidi nema na kole shimano vubec a jsou naprosto spokojeni a vzhledem k tomu, ze shitmano je dnes v male nebo vetsi mire na kazdem kole, tak tak je to stav ke kterymu se nejakym zpusobem dopracovali a vetsinou to je na zaklade zkusenosti nebo proste jen chteli.

                          ses zaslepenej blazen, co IMHO plka nejaky univerzalni moudra o tom ze cim vic shimano, tim vic kolo a je to proste tvuj nazor (rozumnej nikoliv objektivni), ale vetsina normalnich lidi si kolo kupuje podle ramu a vidle, to je totiz ten zaklad, to co dela hodnotu. a jestli si na to nekdo navesi shimano nebo sram je uplne fuk, to jsou veci s kratkou zivotnosti oproti zakladu. Me u kola zajima ram a vidle, zbytek lze vymenit. Pokud jsou dav ramy a vidle rovnoceny, tak budu resit osazeni, ale durazne opakuji, ze osazeni shimano neznamena vyhru!

                          Kazdopadne kola MAxbike jsou prumerny kola ketry nicim neoslnej. Mizerny a tezky ramy stejny v prurezu cely nabidky, chudej design (i to je soucast kvality znacky), turisticka geometrie, nemaj fuly… proste fabrika co smontuje ramy z taiwanu se shimanem odtamtez. stejne jako bambilion jinejch pofidernich znacek. zlatej author a merida…

                          0 0
    • Hejdik  

      Jezdit se dá na všech a záleží na každém jedinci,co se mu líbí a co mu bude svým charakterem lépe vyhovovat.

      0 0
    • Patar  

      Dle dosavadního hodnocení musím konstatovat, že mnoho lidí, kteří přidělovali body jednotlivým značkám příliš kolům nerozumí. Kdo z nich pro hodnocení např. použil rámové pravítko, kdo měřil stopu kola v 5 bodech, kdo na základě těchto katastrofálních skutečností absolutní nepřesnosti prováděl přestavbu na disky.Pro mnohé značky je opravdu nezbytností bombastická reklama, aby z českého zákazníka vytvořili totálního blbce. Osazení je navíc dalším podrazem. Již jsem také viěl při nábách RM40( bez zatěsnění na MTB) šaltr LX a 8 kazetu HG30. „Zákazník“ se potom přišel pochlubit, že má přece LX. TAKOVÁ JE REALITA!

      0 0
      • olkyczase  

        Jo .. a pak se divili, že jim to někde drhne a neřadí a neřadí, jak by mělo ..
        Ono už menším zlem je osazení Deore klik na Alivio řazení, dá se s tím jezdit, ale perfekcionisté slyší a vidí nesrovnalosti v řazení .. J.

        0 0
      • JSt  

        a on nema lx? ma, ne ;-).

        0 0
    • burnout/syndrome1  

      bych dal hlas Karlu Gottovi

      0 0
    • nooski  

      JSem čekal jestli se něco objeví něco takového po reakcích na Maxbika. Celé kolo bych nechtěl, ale aspoň nahodím jak to vidím. Merida jako asi jediná z těhle značek dělá rámy ve vlastní fabrice. Obrovský koncern, který má prachy na ten vývoj. Neustále experimentují s různými materiály. Starší kolekce byly škaredé jak noc, ale ty novější se mi už líbí víc. Author má v nižších řadách neskutečné prasopsy složené z bůhvíčeho, navíc design poslední dobou je fuj. Kdysi jednobarevný byl mnohem hezčí. I Author má přístup k lepším materiálům jako hliník od Columbusu nebo karbon od Eastonu. Měl jsem rám na silničku a finálním zpracováním byl tak na půl cesty. Kellys už má taky lepší matroš na rámy, ale na to jaká je to značka je předražený. Nejlevnější silnička na Soře za 20 000Kč. Ale zase není to úplný prasopes jak nejnižší Authory. A vůbec se mi nelíbí. A Maxbike :-) Podle mě prostě normální kola pro nenáročné uživatele, co chtějí jen občas jezdit a nepotřebují kdo ví co. Zbízka jsem ještě neměl tu čest se pořádně seznámit jak s rámem tak s celým kolem ale podle mě OK. Ještě bych doplnil pár zkušeností z rámy Rock Machine a Superior, které by se do těhle kategorií taky hodily. Rock Machiny máme v rodině dva a pokud zapomenou na 1. dodat patku patku přehazovačky, dobrá státá se to může, ale když ji pošlou a tentokrát zase bez šroubu, tak to něco vypovídá :-) No a levný rám Superior mám na horalu a ten je katastrofální. Sice nepraskl, ale to zpracování je jak ze začátku století.

      0 0
      • marekvnoucek  

        Jasně, že Merida..závodím na ní celou sezonu a perfektní..

        0 0
      • olkyczase  

        Jasně, uvažoval jsem ještě o Superioru, ale už se nevešel .. A vítězství Meridy jsem čekal, rozšířená, levná, oblíbená, hezká .. Ale škoda, že nikdo nedal odkaz na nějaký konkurenční model k Maxbike.. Ale to bude tím, že na Meridě je dost taiwan dílů .. J.

        0 0
        • mechanik  

          Běž už s tím taiwanem někam…vše je TAIWAN ty brouku Pytlíku :-)))

          0 0
      • olkyczase  

        Jasně, uvažoval jsem ještě o Superioru a Rock Machine, ale už se nevešly .. A vítězství Meridy jsem čekal, rozšířená, levná, oblíbená, hezká .. Ale škoda, že nikdo nedal odkaz na nějaký konkurenční model k Maxbike.. Ale to bude tím, že na Meridě je dost taiwan dílů .. S Rockem by to bylo horší, ale má též dost zastánců a fandů .. ovšem je dost dekadentní .. devalvuje se každým rokem..J.

        0 0
      • Patar  

        To, že MERIDA je obrovský koncern s obrovskou produkcí vlastní rámárny je právě vodou pro mlýn dovozcům. Mohou tak bezostyšně za levný peníz uzavírat kontrakty na dovoz rámových polozmetků, osazených dle vlastních požadavků .Pravdou ale je , že tato kola jsou líbivá , geometrie je rovněž celkem „vychytaná“, ale pouze na papíře. V reále ale na českém a slovenském trhu tyto rámy jsou podprůměrné , mnohá tato kola ani nepotřebují stojan.Zadní stavba širší o 6mm,ustřelení této stavby u jiného kola oproti rámovému trojúhelníku o 4mm, vyvrácení brzdové (levé) patky, aniž by ji někdo pro třmen zafrézoval. To jsou jen namátkově některé nedostatky , se kterými se servisman potkává např. při přestavbě z „V“ na disky, při kontrole a úpravě řetězové linky atd.
        Je každého věc , co si kdo pořídí a nemám v úmyslu nikomu nic vymlouvat. Je možná dobře,že uživatel takového kola nic na zhoršené kvalitě nepozná. Pouze servis se pak může po uzavření zakázky pos…!

        0 0
        • olkyczase  

          .. heh, podobné indície, jako u JOKO kol .. :oD .. J.

          0 0
        • nooski  

          Souhlasím. Taky znám Meridu, kde zadní kolo při utažení rychloupínáku není přesně ve středu zadní stavby. Asi to nebude jenom chyba jednoho kusu. Ještě si dovolím tvrdit, že ani jeden z výše zmiňovaných rámů těhle značek není při koupi 100% připraven na montáž komponentů.

          0 0
          • prodi  

            takový zmetek dokáže vyrobit i tak věhlasnej výrobce rámu, jako HotChili. Není to jen o Meridě…:)

            0 0
          • olkyczase  

            Se pleteš. Maxbike jsou připraveny hned, ani střed není třeba protahovat závitníkem (ale já to preventivně dělám..) .. A geometrie bez chyby, to tu už potvrdili , krom mne, 2 lidé .. Takže maxbike vynech, Nooski. :-) J.

            0 0
            • Gorgov  

              jo maxbike ma uz odfrezovany i dosedaci plochy brzd jiste!

              0 0
            • tri3lobit  

              potvrdili 2-ja ale spochybnilo niekolko desiatok ludi…

              0 0
              • olkyczase  

                Anoo?? A kde?? Ukaž!! Kdo zpochybnil ? A vlastně nejde o to, kdo zpochybnil, ale kdo dokázal, že Maxbike rám nemá dobrou geometrii?? No to jsem zvědav, jestli teď dokážeš jasně a jednoduše odpovědět, bez nějakých pseudoargumentů a „keby, čosi .. alebo , možno, niekto, snáď“ .. HH .. :-D J.

                0 0
                • Gorgov  

                  Tímto dokazuji ze ramy Maxbike nemaji dobrou geometri. Tohle si potreboval videt? Co to je dobra a spatna geometrie? Kazdymu vyhovuje trochu jina geometrie. Vyrobit kolo s vylozene spatnou geometrii neni mozny, kdo a proc by to taky delal?

                  0 0
        • kesu  

          hele nemyslel sem ze to budu nekdy vytahovat ale mel sem driv FS meridu(cobra race a pak po reklamacich 3ramy bigair)

          prvni ram:krivej,mel stafle a o dost,nesel tam skoro dat tlumic,reklamace,

          druhej ram: vyrobni vada,praskla trubka smerem od svaru-reklamace

          treti ram: prasklina na sedlovce kvuli nevhodnemu technologickemu postupu-po hadkach a vyhruzkach s dovozcem (mel sem pravnika-reklamace) reklamace

          ctvrtej ram: prasklina viz treti ale uz po zarucni dobe

          Problem je(respektive byl) ve spatny vystupni kontrole.mozna je to uz lepsi.Dnes sem ke svemu kolu dostal papir s vyrobnima tolerancema a s namerenjma hodnotama konkretniho ramu vcetne jmena cloveka co to kontroloval.Tim nechci rict ze to znamena ze vyrobek je buch vi jak uzasnej ale preci jen to potesi.Merida dela stejnak ramy pro n dalsich vyrobcu kol,vlastni opravdu velkou fabriku na dost slusny urovni.Nicmene produkuje velky mnozstvi ramu a tak to taky vypada.ale i po tom vsem bych z tydle skupiny bral meridu uz jen proto,ze ty ostatni nemaji slusny FS

          0 0
        • apache6000  

          tyto rámy jsou podprůměrné-neprehanej

          0 0
          • Patar  

            Konstrukcí ne, zpracováním ale určitě! Je rozdíl mezi MERIDOU, zakoupenou v Česku a jinde v Evropě.

            0 0
    • Airbag biker  

      zdravím…myslím si že v poměru cena/výbbava je na tom nejlépe MAXBIKE. Není to sice ještě moc rozvinutá značka,ale na kolech neošizují. MERIDA je taky určitě super.Author moc nemusím a KELLYS..:-! ten ne:D

      0 0
      • Gorgov  

        heh, dobre olkyc:) viz. datum registrace…

        0 0
        • olkyczase  

          :oP J.

          0 0
        • roud  

          heh zajmavý a jen v olkycovejch dredech :O) asi jeho FUNCLUB :O)

          0 0
          • ferko11-XC  

            Mě se u Maxbiků líbí jen musala ostatní nic moc:-D

            0 0
          • olkyczase  

            Asi ty ostatní dredy nic moc, řekl bych .. asi nestojí za post ..:-)

            0 0
          • Patar  

            Žádný FUNCLUB, pouze realita, se kterou se mohou seznámit pouze lidé, kteří kolúm opravdu rozumějí. Všechny ostatní příspěvky jsou jen nesmyslné plácání.

            0 0
            • Gorgov  

              Co to placas? Vy ste ze stejnyho pokoje?

              0 0
            • olkyczase  

              Myslím, že je to zbytečné vysvětlovat lidem, kteří dají jen na efekt .. aniž by se důkladně seznámili s detaily .. škoda slov .. Na druhé straně se člověk snaží těm zaslepencům otevřít oči .. jenže sám vidíš, že když žíznivý sám vodu odmítá, tak mu není pomoci .. Pokud se člověk sám nechce objektivně podívat pravdě do očí, žádné důkazy a přesvědčování nepomůže .. a takovým se říká omezenci .. bez urážky .. J.

              0 0
          • olkyczase  

            A Ty nemáš fanklub?? Neke ..8o J.

            0 0
        • olkyczase  

          .. všichni jsme Olkyc .. ;o) J.

          0 0
      • olkyczase  

        Přesně o tom je tenhle thread ..!! :-)J.

        0 0
    • Airbag biker  

      Nevíš co je dobre ferko:)

      0 0
      • ferko11-XC  

        merida je dobrá maxbike ne

        0 0
        • olkyczase  

          A co Musala?
          Jinak uveď, která Merida je lepší, než Maxbike, dej odkaz a srovnáme .. proč Maxbike není dobrý .. :-) J.

          0 0
          • Gorgov  

            maxbike je dobrý, aby bylo jasno

            0 0
            • McBlacky  

              a ***** dostali tě :)

              0 0
              • prodi  

                jj, letos prý v novém týmu Maxbike-Cyklošustík :)

                0 0
              • Gorgov  

                no neodolal sem, musel sem uznat ze nic lepsiho neni. Mozna ale budu dal jezdit na soeskua colnagu a trpet a trpek a uzirat se myslenkou…kdybych mel tak maxbike, to bych byl nahore o pet minut driv, sakra.:)

                0 0
            • olkyczase  

              Konečně jsi pochopil .. Já věděl, že v palici něco máš .. :-) J.

              0 0
        • olkyczase  

          maxbike je dobrý, merida ne .. J.

          0 0
    • Aldamore  

      To jsou ale změny ještě před rokem na tomto fóru by málo kdo nezavadil o Meridu ani náhodou no a teď to koukám. Jezdil jsem Meridu jednu sezónu, byl jsem s ní velmi spokojenej, až na jednu malou drobnost v prudších zatáčkách ve větší rychlosti jako by ustřelovalo zadní kolo(samozřejmně kolo bylo v pořádku náboj, výplet, dotažení atd.) mohlo jít jen o kus. Jinak kola jsou to pěkný až na jejich cenovou politiku versus komponenty. Příklad vše Deore a měnič XT a zákazník který do toho nevidí tak je to pro něj super protože je měnič XT, ale vidlice nic moc. Myslím si ( je to můj názor) že si raději koupím kolo s lepší vidlicí a měnič budu mít LX, na řazení tolik nezáleží myslím tím rozdíl mezi LX a XT, X7 a X9 odjezdím třeba sezónu dvě a koupím novej měnič nebo řazení. Třeba letošní Superiory v kategorii do 27000,– vidlice Marzocchi MZ Race je to úplnej základ za 1900,– radši kdyby tam dali Toru nebo Epicona. Výrobci šetří tam kde by neměli.

      0 0
    • Pavel  

      Hlasuji pro Chucka Norrisa… :-)

      0 0
    • Airbag biker  

      Chuck Norris je borec:D..Jo rozmyšlim se mezi koly MAXBIKE Kelud a Merida TFS 700-D. Poradite mi někdo? MAXBIKE LEPŠÍ VÝBAVA,MERIDA myslím že má lepší rám co se týče technologie. Jinak MAXBIKE je méme srdci bližši:)

      0 0
      • olkyczase  

        V rámech zásadní rozdíl není, jen pár gramů, Maxík určo vydrží .. J.

        0 0
        • Gorgov  

          pane jo, to uz je nejakej vyssi stupen schizofrenie? Ty si jeste lepsi nez Glum, ten si sam se sebou jen povidal, ty si i pises:)

          0 0
      • olkyczase  

        Víš, Merida rám má něco do sebe, ale i hodně od sebe .. Zeptej se Patara, jaké jsou to dreky, jak mají pokřivené geometrie, konkrétně zad. stavby vyosené a roztažené, patky křivé a další odbyté zpracování .. Čili z toho vyplývá, že ani ta jediná indície nehovoří ve prospěch Meridy .. Takže žádné dilema .. :-) J.

        0 0
    • laufdeck  

      ani jednomu SPECIALIZED nejlpší …

      0 0
    • Airbag biker  

      Olkyczache odkud jsi?? Možna tě znam když se tolik zastáváš MAXBIKŮ:D

      0 0
    • Airbag biker  

      Já kdysi když jsem se za značku MAXBIKE hecl tak jsem všechny v cilove rovince rozdrtil:D

      0 0
    • MITY  

      Kelly's a jeho celoodpružený kola na maratony jsou mi prostě sympatický.

      0 0
    • Fantom  

      Od OLKYCE.

      Takže jaké je skóre ..

      Maxbike těsně za Kellysem, který je na trhu déle(?) .. A jen 3 hlasy za Authorem, který je na trhu o hodně déle, má větší portfolio kol (i co do typů) a hlavně bombastické, celostránkové reklamy, bilboardy, sponzoruje a pořádá různé akce .. A daleko vpředu Merida, která je tu dlouho a je velmi oblíbená , ale jejíž obliba neodpovídá kvalitě .. Nejpozději do 2 let bude situace úplně jiná .. Do roka Kellys hodně ztratí a Author bude vůbec rád, že se udrží v závěsu .. a bude mít co dělat s vyrovnáním .. A merida se bude muset hodně, hodně snažit, musí hodně vylepšit, aby udržela alespoň minimální náskok .. a i ten bude nejistý .. Vzpomeňte si na mne za 1,5 roku ..


      A něco k vám a BF ..

      Nejste sto unést pravdu, proto mne admin BF zabanoval .. ale pravda nejde umlčet .. Oč jste lepší, Honza729, die,catana, Gorgov, pačes, hejdík, Dieegoo a mnoho dalších, kteří jen lezete na mé diskuse a vyvoláváte flame war, v diskuzích o kolech .. Jen proto, že někdo nesouhlasí s vašimi názory, s vašimi pohledy na vaše kola, protože nedokážete pochopit, že lze dokázat víc, než si dokážete představit .. neunesli jste názory a pravdu díky své krátkozrakosti a omezenosti .. chtěli jste mít ode mne klid, máte ho mít, ale to, že já se s vámi nebudu přít, to z vás neudělá lepší lidi,.. jen vám nikdo nebude připomínat vaši omezenost a krátkozrakost a proto se budete moci sami před sebou vykreslovat v těch nejrůžovějších barvách .. ale před svou vlastní blbostí neutečete .. já vám tu šanci nabídl, vy ji nevyužili a setrvali jste v bahně vlastní omezenosti .. Kdo chce kam, zůstane tam ..

      Jedni z mála na BF, kteří mají charakter, rozhled i nadhled, vlastní identitu, nepodléhající psychóze davu, dostatek intelektu a které jsem si zapamatoval, jsou Kovář, Hribik, Blabas, MlokCZ, Kubad, Patarsnad Kudlanka ..

      A věř, Gorgove, že toto prohlášení s mým egem nic nedělá, jsem už dost starý, abych si dokázal rozvážit své činy, jejich pohnutky a oprostil se od emocí .. Jsem dost starý ne věkem, ale myšlením .. Věděl jsem dopředu, co s vámi udělají mé věty, jen jsem nevěděl, jak moc a až kam budete ochotni zajít .. A zejména jsem čekal, kdy admin zneužije svou moc pod tlakem skupiny psychicky nedozrálých lidí .. Křičet v davu je nejsnadnější .. samostatně myslet a jednat je obtížnější a vyžaduje odvahu i morální sílu .. a krapet víc intelektu, než je zde průměr ..

      Ačkoli to zní trochu paradoxně, jste příkladem, kdy vzdělání a inteligence nedokáží zabránit gradaci hlouposti .. Sebevětší mozek bez rozumu je k ničemu .. J.

      0 0
      • Gorgov  

        heh no tak to vidis. Tak si dostal ban no, dalo se to cekat. Ale ja sem se tada o to nepral. Me prijdes docela legracini… kazdej at si doplni. Az budu treba nekdy v ostrave, zajdu se za tebou podivat, jestli budes jeste nazivu. Mej se pekne a az se z toho ustavu dostanes, napis, pak uz budes mit jinou IP, tak to jiste pujde. Jo a poctil si me tim, zes me zminil, vazim si toho. Tak Ahoj Jiriku.

        0 0
      • roud  

        Hmm na mě si v tom proslovu zapoměl :O(

        0 0
      • dieegoo  

        Ano ano, každý kdo na tebe zareaguje jen rozpoutává flame (malá rada – vem si doma kus papíru a piš si diskuze tam, aspoň budeš mít zaručeno, že ti do toho nebudou kecat takový blbci jako my tady), každý, kdo použije tobě do krámu nehodící argument je nevzdělanej omezenec, jiná než olkycova pravda neexistuje a kdo si myslí, že má pravdu, tak se plete, tak to má bejt ;)

        0 0
      • wroum  

        „Ačkoli to zní trochu paradoxně, jste příkladem, kdy vzdělání a inteligence nedokáží zabránit gradaci hlouposti .. Sebevětší mozek bez rozumu je k ničemu“

        konecne mas recht a je to presne tak jak pises, ale nastesti se dari presunout gradaci tve hlouposti jinam.

        0 0
        • Fantom  

          Trumpeto .. :-) J.

          0 0
          • wroum  

            dosly ti argumenty o vlastni nadrazenosti a vyjimecnosti, ze me nazyvas hudebnim nastrojem? nebo snad prestaly ucinkovat prasky na hlavu?

            0 0
            • Fantom  

              Došla mi slova na Tvou hloupost .. :-) J.

              0 0
              • wroum  

                aha, ja si myslel, ze to bude tema tvejma praskama. Mel by sis nechat predepsat dalsi a mozna bych v tvem pripade uvazoval i o zvyseni davek.

                0 0
    • wartburg  

      Vsechno to jsou sragory. W.

      0 0
      • Patar  

        Všechno to jsou kola pro širokou veřejnost, všechny tyto značky mě prošly rukama, 3 z nich jsem prodával .Nyní montujeme jednu vlastní značku a jednu v kooperaci. Bylo by zajímavé srovnání laické veřejnosti i zcela nezávislých odborníků se značkami, které se staly předmětem diskuze v tomto vlákně. Určitě by nám to pomohlo k dalšímu možnému zdokonalení naši malé produkce. Aby se zcela nezvrhla diskuze jako v tomto vlákně, bylo by nutné oddělit tyto 2 skupiny, nejlépe , kdyby „odborníci“ zakotvili v jiném( méně profláknutém) foru. Mechanici a prodejci, dejte návrh e- mailem.

        0 0
        • wartburg  

          Sice ti vubec nerozumim, ale ty ses ten co si tu jenom dela reklamu ne?

          0 0
        • roud  

          Můžu tě poprosit abys mi řek jak vypadá takovej odborník ?

          0 0
          • Patar  

            Ten, který rozumí cyklistice a má dostatečné technické vzdělání Nesmé jej ovlivňovat reklama a nesmí být úplatný v testech. Důležitá je také delší praxe a zkušenosti z výkonostní cyklistiky.

            0 0
            • roud  

              Myslim si že neexistuje člověk kterej by nebyl ovlivněn reklamou ta na nás působí dnes a deně. Pak proč by nemoh být platný v testech to se snad k jeho zlušenosti taky počítá díky tomu může objektivnějc porovnávat nebo se pletu ???

              0 0
              • Patar  

                Jistě, že se nepleteš! Každá informace z jakékoliv skupiny, obzvláště od lidí, kteří to myslí s cyklistikou vážně, je velmi cenná.Pouze profesionální mechanici musí mít na kolo jiný pohled z důvodu možnosti měření, každý ale není schopen otestovat jízdní vlastnosti jednotlivé kombinace-RÁM x VIDLICE x HMOTNOST cyklisty x VÝPLETY x UŽITÍ.

                0 0
                • Fantom  

                  Patare, vždyť je úplně mimo! tY HOVOŘÍŠ O ÚPLATNOSTI ODBORNÍKŮ A ON, Roud, to nedokáže ani přečíst a hovoří o něčem jiném .. Přijde mi, že je škoda Tvých slov pro nechápavé .. J.

                  0 0
                  • roud  

                    Už sem si říkal že tu bude klid čau olkyči…

                    0 0
              • Krys  

                Dlho som si myslel, že nie som ovplyvnený reklamou. Ale keď mi začala reklama na Winterfresh už fakt liezť na nervy, tak som začal kupovať Orbit. :)

                0 0
        • Fantom  

          Máš naprostou pravdu, Lumíre, měla by se oddělit zrna od plev. Ale problém je v tom, že i mnozí, rádoby odborníci, jsou omezeni, jak svou nízkou odborností, tak i naprosto neobjektivním zaujetím, příp. averzí k nějaké značce, vycházející z jejich pocitů a dojmů, pramenících i jejich nízkou odborností .. Jak rozeznáš odborníka od „odborníka“?? To jsem zvědav? Možná na základě nějakých referencí .. Ale já bych navrhoval regulérní testy, zkoušky odbornosti .. dNES SE TOTIŽ NA MECHANIKA PASUJE KDEKDO .. :-( J.

          0 0
        • Fantom  

          Lumíre, vždyť oni Ti vůbec nerozumí (a jediný Wartburg to přiznal ..:-)), tak je zbytečné tu ztrácet čas .. Jestli jsou nějaké návrhy na fórum pro odbornou debatu, pisni mi .. J.

          0 0
          • wartburg  

            To je napad, zalozte si svy forum a ty si tam muzes delat reklamu na maxibiky a patar na svuj servis a vsichni budou spokojeny.

            0 0
            • Fantom  

              Trotle. Nikdo tu nedělá na nic reklamu, akorát vy sami sobě .. Patar patří mezi jednoho z největších odborníků (ne-li mezi toho největšího) na BF, před kterým se i já skláním .. A vy se ho jen snažíte (poněkolikáté) urážet obviňováním z reklamy .. Nedokážete to pochopit a ocenit, že je tu někdo, kdo vás může mnohému naučit a přinejmenším poučit a vy, místo aby jste bez dutání poslouchali různé finesy, tak jeho rady zahazujete do koše .. myslíte, že on bude mít chuť a zájem s vámi diskutovat na jakékoli téma? Už určo ne, úplnš mu to stačilo .. Umíte akorát urážet, chybí vám dostatek intelektu na rozpoznání skutečných perel .. Patar má pravdu, nestojíte za pozornost .. Tím jste se vy oddělili od skutečných znalců a Patar má pravdu v tom, že laici by se k odborným tématům neměli vyjadřovat .. Chybí jim jak znalosti, tak i lidská důstojnost, akceptace protistrany, zvážení protiargumentů .. Jednoduše řečeno, nedokážete oponovat na úrovni. Wartburg i Trabant patří do muzea, historie .. J.

              0 0
              • petebike  

                jen tak mimo misu znamej ma trabose a je v lepsim stavu nez kdejaky jiny auto na zemi ! :-)

                0 0
              • petebike  

                jen tak mimo misu znamej ma trabose a je v lepsim stavu nez kdejaky jiny auto na zemi ! :-)

                0 0
              • tri3lobit  

                dakujem ale od teba ani ak by som mohol tak by som sa nechcel radsej nic naucit…

                0 0
        • Fantom  

          Ale mám nápad, jak se zbavit těch laiků .. proberem to na www jednoho velkoskladu, pod heslem, kam amatéři nnemohou, tř. .. :-) pošlu na Skype .. ;o) J.

          0 0
          • Honza729  

            :-)))Tohle uz musi byt nejaka diagnoza:

            1. odpoved:15:36:39
            Olkyc ma pocit, jak to vsem natrel :-)

            2.odpoved: 16:27:04
            Olkyc premysli…

            3. odpoved 16:30:48
            Olkyc zplodil napad…

            …a tak je to tady porad…tohohle vředu se BF jen tak nezbaví… :-)

            0 0
            • Lišák  

              Nezbaví, dokud na něj bude někdo reagovat. Tak se na to vybodněte!

              Já to už udělal, ale tohle jsem ještě napsat musel, protože to vypadá, že to mnohým nedochází.

              Nenechte se vyprovokovat k odpovědi, ať bude narážka na Vás jakákoliv. Jde to.

              0 0
            • Fantom  

              Jednoznačně Tvůj post vypadá na medikaci .. :-) J.

              0 0
    • dancing dog  

      já si myslim, že by v jeho vláknech neměla bejt jediná reakce, to jediný by ho zřejmě zdrtilo. Jakýkoliv pokus o smysluplnou diskuzi s Olkycem je totálně k ničemu…

      asi všechno

      0 0
    • Zerocool  

      jezdím meridu, jsem spokojený, problémy nedělá, ale příští rám bude opravdu jiné značky a nebude to žádná z tvé ankety:)

      0 0
      • Fantom  

        Jaký je důvod změny zn.? J.

        0 0
        • Zerocool  

          změna je život, ne?

          0 0
          • Fantom  

            ano, ale každá změna má někde původ .. pokud je to tajné, či žinantní, nechápu to, ale respektuji .. J.

            0 0
            • Zerocool  

              tahle nemá, prostě jen tak – pro změnu.Když máš něco dlouho, časem se ti to okouká. To ale asi taky nechápeš, ale předpokládám, že to budeš respektovat, a to je pro mě rozhodující:)

              0 0
              • Fantom  

                chápu Tě .. ale fakt je, že mi se dobrá a spolehlivá věc neokouká .. Proč pokoušet osud inovacemi? Např. mohu pěknou melodii poslouchat nonstop několik dnů i déle a neoposlouchá se mi .. :-) J.

                0 0
                • Zerocool  

                  Holt každý je jiný.

                  0 0
                  • Fantom  

                    Ano, ale odlišnost není důvod k napadání, jak tu mnozí činí .. J.

                    0 0
                    • Gorgov  

                      je to tak, prikladam nazorny obrazek. V prave casti je Olkyc a nekolim malo vyvolenych, v leve pak my ostatni. Myslim ze je to k zamysleni.

                      www.vesmirni-lide.cz/…/obr2000.jpg

                      0 0
                    • Zerocool  

                      možná kdyby jsi neprotlačoval neustále ty své názory o maxbiku, tak by bylo všechno jinak. maxbike je normální obyčejné kolo, které si tady většina prostě nekoupí a ty to nedovedeš pochopit, možná by jsi měl přesvědčovat pouze zákazníky ve vašem velkoskladu, tam ti na to možná skočí:)

                      0 0
                      • dieegoo  

                        Asi není moc zákazníků, dobrá reklama je drahá… Ale jak je známo, tak i špatná reklama funguje a olkyc je tady toho zářným příkladem.

                        0 0
                  • Gorgov  

                    hodně mírně řečeno:)

                    0 0
                    • Fantom  

                      A co? Každý jsme jiný, někdo splývá s šedí davu, jiný nad něj trčí a je snadným terčem darebáků, hážících své odpadky .. a pak se diví, když tyto odpadky padají zpět na jejich hlavy .. Čili Tvůj post, na který odpovídám, je naprosto zbytečný a jen provokuje k další reakci. Prostě rád si přidáš polínko do požáru .. A to považuješ za charakterní, či snad hrdinské? Asi jsi hrdý na to, že Tě někdo poplácá po ramenou a řekne: Tys mu to dal, správně, Ty .. :-) Prostě jak malý Honzík .. Kolik že máš?? Kouknu .. Aha, 22 .. Stále si stěžujete, že poukazuji na váš nízký věk a psychickou nedozrálost .. A Ty, Honzo, považuješ svůj post za vhodný a hodný 22letého muže? Fakt, jo ..? OK, hlavně že jsi alespoň sám před sebou spokojený .. a hrdina, který to Olkycovi nandal .. Hochu, to vše je jen dětská hra, nemající vážnější smysl .. život je o něčem jiném .. Když se budeš takto chovat, znevažovat věci, které se Ti zdají neuvěřitelné, akorát se zesměšníš .. páč tam nebudou děcka Tvého typu, ale dospělí lidi, kteří zažili víc než Ty a vy, a nějaký Honza jim bude fuk .. No ale to už zas jsem na poli, které je pro Tebe fantazírováním, takže zbytečné .. Hrdino, který jsi to Olkycovi nandal a ukázal mu, jaký je blb a pako .. Vytiskni si tohle a založ do knihy, na které Ti záleží .. až si to budeš znovu číst, později, až budeš mít děti, pochopíš sílu mých slov .. teď jsi out .. a ještě chvíli budeš .. J.

                      0 0
                      • tri3lobit  

                        hlavne ze vacsine ludi si tu nasmiech ty… ale to asi tym ze my sme ti „vadni“…

                        0 0
                        • Fantom  

                          vacsine ludi ste tu nasmiech vy ..
                          To bude tím, že vaše myšlení je vesměs podobné .. Ono vy nejste vzorek normálně uvažujících lidí .. Kdyby jste byli, zamysleli ba jste se nad tím, co říkají někteří z vás, kteří vás kritizují .. a zvážili, zda na tom něco není pravda .. Jenže vy vůbec neuvažujete, jen bezmyšlenkovitě perete a perete .. Vy tu pro mne nejste vzorek lidí, kteři by byli pro mne rozhodující .. páč vaše názory vždy kolidují s fakty, což si nechcete přiznat .. nedokážete to .. A Ty vůbec jsi exemplář k úsměvu .. čím méně chápeš, tím více mluvíš .. :-) J.

                          0 0
                          • dieegoo  

                            .. chtěli jste mít ode mne klid, máte ho mít, ale to, že já se s vámi nebudu přít, to z vás neudělá lepší lidi,.. jen vám nikdo nebude připomínat vaši omezenost a krátkozrakost a proto se budete moci sami před sebou vykreslovat v těch nejrůžovějších barvách ..

                            Už si zapomněl, co si nám slíbil? Doufám, že když jsem ti to teď osvěžil, tak se chytneš za nos a dle slibu zmizíš ;)

                            0 0
                      • Gorgov  

                        Ja si myslim ze smysl zivota spociva v osviceni. Osviceni pri kterem se dostavi blazenost.Nenechte očipovat SVÁ SRDCE 98 % z nás se propracovává vlastní volbou do Temných světů. Již NYNÍ je naše mysl dálkově ovládána na 95 % ještěry z Temných světů. Zavedením ČIPŮ do vašich těl budete brzy ovládáni na 99,9% Jenom 2 % z vás se směřuje do Nebe a tím se vyhne čipové totalitě. OČISTA PLANETY ZEMĚ POKRAČUJE A NEKONČÍ Ó všemohoucí olkyci primluv se za nas!

                        0 0
                      • Zerocool  

                        měl pravdu, že jsem se snažil být hoodně asertivní:) ale nevím, jestli mi to uznáš, za pár dní mám totiž teprve 31:)

                        0 0
    • tri3lobit  

      inac aby bolo aj nieco k teme…:D mne sa najviac z tychto bikov lubia kellys potom meridy…

      0 0
    • Hell_A  

      Tak bohužel, ale nevybrala bych si ani jedno:-( Ale kdybych byla v koncích a fakt si musela vybrat.. Tak Maxbike, ale 07.. Níž ne:-)

      0 0
      • Fantom  

        Nechápu, proř loňský model .. (??) J.

        0 0
        • Hell_A  

          protože od 06 dolů se mi design rámu nelíbí.. teď co jsou ty nový rámy, tak jsou moc pěkný..

          0 0
          • Fantom  

            tak když už, tak 08 ..ne? J.

            0 0
            • Hell_A  

              no já nemusím mít zase to nejlepší:-).. ale jak jsem psala výše, nevybrala bych si ani z jednoho..

              0 0
    • *Petr*3  

      Já spíš dávám hlas velocipédům DEMA, VERTEC a ACSTAR

      0 0
    • Airbag biker  

      Ty jo…už jsem viděl sveho vysněneho MAXBIKA Keluda…s RS TORA 302…PARADA…už šetřim:)

      0 0
    • yappee  

      Jenom bych měl otázku. A co Apache? Přijde mi to docela rozumná značka za podobné peníze jako Maxík? Třeba Totem na XT, carbon rám, mi za 46.990,– vůbec nepřijde špatné kolo. Což???

      0 0
      • dieegoo  

        Když změníš polepy na maxbike, bude to slušná raketa… jinak nebrat.

        0 0
        • yappee  

          Já už kolo mám a je to kolo přesně podle mých představ, ale napadlo mě v rámci řekněme diskuze přijít i se svou troškou do mlýna a Apache mi přišel jako vcelku přijatelný soupeř v této kategorii kol, ne?:)

          0 0
          • Honza729  

            No, tak doufam, ze tu rozjedes podobnou „kampan“ jak olkyc :-))))))))

            0 0
            • yappee  

              To asi ne. Nemám potřebu něco obhajovat, jenom mě zajímá pohled bikerské veřejnosti na současný stav běžných značek kol.:)

              0 0
              • Fantom  

                Na tohle tu nejsou schopni odpovědět rozumně, bez invektiv .. Oni jsou NĚKDO, Ty nic .. J.

                0 0
            • yappee  

              To asi ne. Nemám potřebu něco obhajovat, jenom mě zajímá pohled bikerské veřejnosti na současný stav běžných značek kol.:)

              0 0
            • yappee  

              To asi ne. Nemám potřebu něco obhajovat, jenom mě zajímá pohled bikerské veřejnosti na současný stav běžných značek kol.:)

              0 0
            • yappee  

              To asi ne. Nemám potřebu něco obhajovat, jenom mě zajímá pohled bikerské veřejnosti na současný stav běžných značek kol.:)

              0 0
            • yappee  

              To asi ne. Nemám potřebu něco obhajovat, jenom mě zajímá pohled bikerské veřejnosti na současný stav běžných značek kol.:)

              0 0
              • Honza729  

                No nazdar.....to mi neco pripomina, jedna odpoved nestaci :-)))))))) Tak uz to zacalo, Maxbike, ted Apache… :-))

                0 0
                • yappee  

                  Nojo, no občas se člověk překlikne a zasekne se PC a už je z toho masovka…:)

                  0 0
                • Fantom  

                  Nj, aby známý provokatér a psychicky labilní člověk si nerejpnul .. Bezchybný exponát Honzíček .. :-) J.

                  0 0
          • dieegoo  

            Však to co sem psal byla ironie :)

            0 0
    • yappee  

      Tak o čem tady vlastně diskutujeme? Myslel jsem, že hlavním tématem jsou kola, ne?

      0 0
      • dieegoo  

        Ne ne… olkyc tady vyblaf, že je profiservisman, pak zjistil, že přestřelil a stydí se to říct přímo. Tak to dává najevo svými výlevy v těchlech threadech. Myslim, že když odscrolluješ trochu výš, kde se „debatuje“ o projíždění kola po servisu, tak pochopíš.

        0 0
        • yappee  

          A jaký je na projetí tvůj Giantík?

          0 0
          • dieegoo  

            Není to žádná raketa, ale zas to kompenzuje pohodlím. Koukal jsem, že si z HK, někdy můžem vyjet ;)

            0 0
            • yappee  

              Taky Patejl se sem dočasně přistěhoval, i když doufám, že ještě užiju lyže, ale na kola do Orliček proč ne?

              0 0
              • dieegoo  

                Supr, tak až bude rozumný počasí, tak něco vymyslíme.

                0 0
                • yappee  

                  A na lyže nebo na prkno bys s námi nejel? Jezdí sem z ČB brácha s přítulkou a bikeři z JČ kraje, tedy teď v zimě jenom za sněhem, ale v létě na kola. Do Pekla a na Deštnou a tak. Tak?

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Do Deštný pojedu někdy mezi 27–31.lednem, škola tam bude na lyžáku, takže se tam zastavim.

                    0 0
      • Fantom  

        Jistě, že o kolech .. jenže zdejší nóbl osazenstvo nesnese krutou pravdu, že mohou být i lepší kola, než jejich .. :-) J.

        0 0
        • yappee  

          OK, předpokládám, že když jsi zakládal tuto diskuzi měla být o porovnávání značek o jejich pro a proti, já jsem uvedl značku kol a ty se mnou nediskutuješ, dal jsem si práci a našel kolo a čekám na tvou reakci.???

          0 0
          • Fantom  

            Sorry, ale momentálně jsem zaneprázdněn, mám tu na složení 2 Maxbiky, tak se nezlob .. Jinak ses mi jevil, že nejsi úplně vygumovaný, jako někteří, tak si jistě dokážeš najít konkurenčního Maxbika (či jiné kolo) sám .. Ne? Jinak kdybys uvedl kteýkoli konkrétní model, postavím proti němu Maxbika s naprostou převahou .. Podívej, má některý Apache originál Sh díly ..? O tom se bavme .. J.

            0 0
            • Gorgov  

              Ale naprostou! Se divim, jak si nekdo muze dovolit srovnava nejaky kola nebo co s MAXBIKE. Zavidim ti ze je muzes skladat.

              0 0
            • yappee  

              Už jsem postavil, ale zřejmě jsi ho ve svém threadu přehlédl, zkus to znovu…:)

              0 0
              • Fantom  

                No, jednoznačně Apache má většinu věcí LX a ještě je o 7000,– dražší .. Co chceš, proboha, srovnávat?? Tvé kolo výbavou o kategorii níž? Až Ti odejdou díly, Maxík bude ještě v poho s rezervou .. hh, to sis naběh, karbon to nezachrání .. J.

                0 0
              • Fantom  

                Až teď jsem si všiml, že Tvé kolo nemá korouče!! Á safra .. Tak pak maxík je levnější o 10700,– A to už se vyplatí, jít do Maxe .. hh .. Takže není o čem diskutovat, volva je jasná, max opět vyhrál .. J.

                0 0
                • Gorgov  

                  opet, a zdrcujicim rozdilem:)

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Co si čekal.. u Maxbiku jsou chlebodárci, dělaj řádově lepší kola za zlomkový ceny. Všichni si koupěj maxika a továrnu budou moct zavřít, protože další kola díky nezničitelnosti nebude mít kdo kupovat. Tomu se říká obchodní strategie :)

                    0 0
                    • roud  

                      Heh tjn a až ji zavřou tak se z maxe stane větší kultovka než klein a bude se na ebayi prodavat za dost mastný prachy xD xD xD

                      0 0
                    • roud  

                      Heh tjn a až ji zavřou tak se z maxe stane větší kultovka než klein a bude se na ebayi prodavat za dost mastný prachy xD xD xD

                      0 0
              • Fantom  

                Jo a Tvé kolo je loňský model .. :-) J.

                0 0
              • Fantom  

                Chlape, byl jsem líný si prohlédnout to Tvé kolo detailně, ale teď koukám, že úplně stejné (krom Al rámu) má Maxík o 30000,– levnější. Kawi za 17500,–. Cos chtěl srovnávat, proboha ..?? a mezitím jsou ještě 2 další modely o trochu dražší, ale s lepší výbavou, hydrama, dualama a ták, o kterých se Tvému rudochovi ani nesnilo!! Absurdní srovnání. Za cenu Tvého mám 2,5 maxbiků ve stejné hodnotě .. hh .. :-) J.

                0 0
                • yappee  

                  V tuto chvíli si se sám degradoval na člověka neschopného dikuze. Kolo které jsem chtěl porovnat bylo na XT a byl to model 2008. Nemá kotouče, ale nemyslím si, že to je zcela na škodu. Jediným argumentem, který používáš je cena a případně SH, já ho mám taky na kole, ale kvůli jinému názoru z nikoho nevzdělance nedělám. Až jednou založíš skutečně objektivní thread, rád s tebou podiskutuji, vyměním svoje poznatky za tvoje zkušenosti, ale dřív určitě ne. Tvůj agresivní přístup mě zcela odradil.

                  0 0
                  • Fantom  

                    Degradoval ses Ty sám. nejenže tu nedáš odkaz, ale když kolo najdu, ještě mi to vyčteš .. Je Tvou chybou, že jsi tu nedal odkaz ..Kolo, které jsi chtěl porovnat, jsi ale neporovnal, jen jsi chtěl, takže n eschopnost diskuse je na Tvé straně .. Jediným argumentem, který používám, je cena a případně SH ..To jsou objektivní fakta. Ty máš jiné? Ažes je neřekl ..! Holt, neumíš diskutovat. Tvými argumenty jsou Tvé názory?? Tak to pak jó, to je jiná ..:-) Říkáš: „kvůli jinému názoru z nikoho nevzdělance nedělám.“ .. Ale děláš, chlapč .. ze sebe .. :-) Argumentovat názory je značně ubohé a chabé .. :-) .. Tvůj agresivní přístup mě zcela odradil. :-) J.

                    0 0
                  • Fantom  

                    MLUV ZA SEBE. DEGRADUJEŠ se Ty sám. Jestli já se degraduji, to Ty nedokážeš posoudit. Tvůj názor nemá pro mne žádnou cenu .. kolik žte to máš ..? Aha .. :-) Moc mladý na kritiku .. Umíš i něco víc, než blbě tlachat? :-) J.

                    0 0
                    • Gorgov  

                      presne, ma si pockat az mu bude 80, pak muze zacit kritizovat:) A ty tu jiste jeste budes.

                      0 0
                  • dieegoo  

                    Už na něj nereaguj, vidíš, že si vystačí dočista sám… Chudák trouba ani neví, že poslal podruhé příspěvek se stejnou náplní.

                    0 0
                    • yappee  

                      Tak nevim hoši, ale viděl někdo Fantomovo kolo???

                      0 0
                      • sYs  

                        Je neviditelné, a jak by řekl klasik: „nejlepší z nejlepších“. :)

                        0 0
                      • Honza729  

                        Ja myslim, ze kazdej ostravskej aviatik nebo ridic dodavky zahlidl jeho kolo a sileny vyraz v ocich stridave v levem a pravem zpetnem zrcatku. Pak jeste zjistili, ze maji odreny naraznik, jak o nej Olkyc pribrzdoval…a s hruzou sledovali, jak za nimi akceleruje z 80 km/h !!! :-))

                        0 0
                • Attila  

                  Podle Tebe sada od Shimana určuje kvalitu kola?

                  0 0
                • Gorgov  

                  hehehe:)

                  0 0
            • pegas  

              rekl bych ze z celyho vlakna ja tenhle pripsevek best of!!!

              olkyc je zaneprazden:-DDDDD ...... sklada 2 Maxbiky… postavit maxbiky s naprostou prevahou…solid­ni narez…

              0 0
            • wroum  

              kompletni shimano z mizernym ramem dohromady nejlepsi kolo neudela i kdyby ses rozkrajel. kolo dela vidle a ram, v zadnym pripade spotrebak.

              0 0
              • Airbag biker  

                Ja se zastávám názoru že ty rámy mizerne nejsou…modely 08 mě přijemně překvapily,byt na prvni pohled se od 07 neliší

                0 0
                • wroum  

                  v dane cenove kategorii IMHO najdes nekolik kol s lepsim a lehcim ramem, ale holt to nebude komplet shitmano…

                  0 0
          • Fantom  

            Ty si fakt nedokážeš dohledat sám fakta? Ale no ták ..se vzmuž :-) J.

            0 0
            • tri3lobit  

              ale on to chce pocut od teba preco je zas maxbike lepsi… inak apache mozno nie su zle ale nezaujimal som sa o ne lebo sa mi nepaci ich ram ale mozu byt v pohode…

              0 0
        • wroum  

          Snesu krutou pravdu, existuje mnoho lepsich kol nez mam ja, ale ani jedno z nich nebude v nabidce Maxbike a to je holej fakt. Maxbike totiz ani nedela tuto kategorii kol… nehlede na tom ze pro tebe lepsi znamena Shimano a pro vetsinu lidi zde znamena lepsi kolo i lepsi ram a to nejen ve smyslu ze vydrzi.

          Proste a jednoduse podle tvejch pokrivenejch meritek jsou Maxbiky super ultra dokonaly, pro vetsinu normalnich lidi to je bud normalni kolo jako author, merida… tzn spotrebni levne kolo pro cloveka co zrovna neoplyva znalosti znacek cyklistiky, nebo je to proste nezajimavej kus trubek a shimana za kterym se nestoji ani ohlidnout. Necekej ze z toho budou lidi odvareni jako ty, takovej druhej naivka snad ani neexistuje.

          0 0
      • Gorgov  

        heh, jak si na to proboha prisel? Tady je to proste tak pro srandu. Ja sem za to rad, jen si nesmi vsichni brat ty urazky tak moc vazne, Jirka to nemysli zle.

        0 0
        • Fantom  

          Tak to prr, já vaše urážky beru vážně .. urážet kohokoli je pod lidskou důstojnost .. A jestli Ty se na to díváš takto, pak raději nepříspívej .. Já se o kolech a o všem bavím vážně .. J.

          0 0
          • Honza729  

            Souhlasim, ze urazky jsou pod lidskou dustojnost. Jen namatkou:

            Fantom (23.01.2008 13:23:32) 89.24.109.xxx 19×> Kola Maxbike – výhrady. (^ odpověď na 18× ^) Jsi fakt trouba .. :-) Pitomec je Tvá charakteristika, kdežto Tys napsal 1., že jsem zabržděný a to je snaha urazit mne .. :-) Rovněž používání vulgárních a sprostých slov je na štíru s pravidly .. a Ty to děláš furt .. Hele, jelimane, zklidni hormon a nedělej ze sebe pitomce většího, než jsi .. :-) J.

            Takze asi tak… :-)

            0 0
            • Fantom  

              jj, jasně , jsi můj člověk, když hájíš mou pracdu a ukazuješ, jak mne tu kde kdo uráží .. jen jim to ukaž, jak mne napadají .. :-) J.

              0 0
              • Honza729  

                Ty jelimane, umis cist ?

                0 0
              • tri3lobit  

                heh ani nevie co napisal aj ked mu to clovek skopiruje doslovne…

                0 0
                • wroum  

                  on ma utkvelou predstavu, ze to co rekne on je fakt, takze kdyz ti rekne ze ses pitomec, tak je to fakt ci diagnoza a ne urazka, ale kdyz jemu reknes ze je pitomec, tak je to urazka. Ten clovek je psychycky nemocnej, tedy krome toho ze to je debil (to neni urazka, to je diagnoza – jeden ze stupnu demence).

                  0 0
            • Fantom  

              Že jsi psychicky narušen a labilní, o tom jsme se tu už shodli víc lidí, všiml sis? Mne vynech, teď mluvím o Tobě .. To jen na okraj, netrpím stihomamem pronásledování, jako Ty, který za mnou lezeš, jak ocas .. a křičíš, že Tě pronásleduji .. Pomóc, jde po mně .. hh .. Tož tak, mladý muži, hlavu vzhůru, život je před Tebou a nemusí to být jen BF .. :-) J.

              0 0
              • Honza729  

                S tebou se tu nekdo shodne ? Vis co ? Udelej to same a prekopiruj sem dolicne posty, o kterych mluvis…

                Nedosla ti jedna vec: Kdybys byl Chlap, priznas, ze ses mylil a postavis se k tomu rovne. Protoze jsi ale onuce, tak se chovas tak jak se chovas.....

                0 0
                • Fantom  

                  Nedosla ti jedna vec: Kdybys byl Chlap, priznas, ze ses mylil a postavis se k tomu rovne. Protoze jsi ale onuce, tak se chovas tak jak se chovas.. :-) J.

                  0 0
          • Gorgov  

            tak to ja ty tvoje teda ne, to bych se z toho musel zblaznit. Jak sem psal tve urazky me nemuzou urazit, tak si klidne poslus, myslim ze ti to dela docela dobre:)

            0 0
            • Fantom  

              To je jasné, že mé urážky Tě urazit nemohou, když žádné nejsou .. to dá rozum .. hh :-) J.

              0 0
              • tri3lobit  

                no len sa kukni o par prispevkov hore Honza729 ti ich par nasiel takze nie si az taky svetusik akeho zo seba robis…

                0 0
                • Fantom  

                  S primitivy Tvého a Honzova typu nejednám .. čusík, chlapečci .. J.

                  0 0
                  • tri3lobit  

                    a potom nieco vrav o tom ze ty sa nikoho nesnazis urazit, spametaj sa…

                    0 0
              • Gorgov  

                a co takhle nejaka poklona? Ja zacnu. O jak si skvely jirko, svym vedenim obsahnes cely vesmir…

                0 0
                • Fantom  

                  Co název Tvého zaměstnání? Už ses rozhodl a dodal si odvahy? Anebo umíš jen zveřejňovat adresy druhých ..? Hmm, hrdino ..? j.

                  0 0
                  • tri3lobit  

                    tak zverejni aj ty adresy nas ostatnych ale to asi nepojde lebo akosi google je zlozite zariadenie…

                    0 0
                    • Fantom  

                      Jsi tak hloupý a omezený, či to jen hraješ?? Milionkrát jsem psal, že slíděním se zabýváte vy, já to odmítám .. Vy šmírujete, co kjdy, kdy, jak a proč .. Ale sami svou identitu odhalit nedokážete, to jste zbabělci .. Holt, krysa zůstane krasou i v dospělosti, .. J.

                      0 0
                    • Fantom  

                      google mám v malíku. To, že Tobě dělá problémy, neznamená, že to dělá problémy ostatním .. Problém je u Tebe v tom, že jen blbě cintáš nesmysly .. Ty těžkopádně hledáš v Googlu, na druhou stranu jsi bez netu ztracen .. Já umím jak perfektně a rychle chodit po síti, tak mám i dostatek vědomostí v hlavě .. Ale proř Ti to vykládám, to fakt nevím .. asi se chci vytahovat .. hh .. jj, chci .. :-) j

                      0 0
                      • tri3lobit  

                        tak ked ti vadi ze nevies kto sme tak neni jednoduchsia cesta ako si o nas nieco najst a k tomu sdielaniu, co si ty sam zverejnil na nete je dostupne pre vsetkych tak co sa tu zarazas ze si niekto nasiel kto si… bud ti to nemoze prekazat alebo to nezverejnuj…

                        btw asi by som nebol na elektrotechnike keby som mal nedostatky v praci s PC…ale o tom potom ale ty ked vravis ze neviem tak nemozem vediet…lol…

                        0 0
                  • Gorgov  

                    to si to fakt nenasel, nebo si tak cestny ze to sem ze slusnosti nenapises?

                    0 0
    • Misfit  

      Zacinam mat pocit ze oproti Olkycovy je Milan1 celkom sympaticky chlapik

      0 0
      • lutte\'  

        a neni ? :D

        0 0
      • max78  

        Ja zase zacinam mit pocit, ze zakladatel tohoto vlakna (a kterakoliv z jeho dalsich postav) vede cilenou kampan proti maxbike.

        Nedovedu si predstavit, ze by kohokoliv mohla podobna „prezentace“ pohnout k jakymkoliv sympatiim vuci te znacce. Me samotneho akorat pohnula k uvaze o zmene nicku.

        0 0
        • wroum  

          ja tu znacku ani neznal a ted ji nenavidim :-D

          0 0
          • max78  

            Presne.

            0 0
          • dieegoo  

            Lžeš ! Určitě to tvrdíš proto, že víš, že Max nabízí za pětinovou cenu pětinásobnou muziku, tebe žere, že si vyhodil tolik peněz a tak Maxe zatracuješ. Styď se !

            0 0
            • wroum  

              a ja vul vyhodil pres 60 tisic za bika v domeni, ze kupuju slusny kolo za rozumnou cenu a to tam jsou jenom naby Shimano… kdybych poslouchal Fantoma tak si koupim Maxbika za 15 a urcite to bude lepsi…nebude to full, nebude tak pekny, bude mit turistickou geometrii, bude stejne tezky, ALE bude mit komplet shitmano a nerozbitnej ram…chjo, skoda ze tomu nedelal reklamu pred 2 rokama, moh sem usetrit a byt urcite spokojenejsi. :-)

              0 0
              • dieegoo  

                A navíc díky komplet shimanu osazení nemusíš bejt dobrej mechanik, protože shimano nevyžaduje tak přesný nastavení jako sram (viz olkyč výše).

                Bavit se s nim, možná bych mu zkusil naznačit, že profesionál – zde konkrétně servisák znamená asi trochu něco jiného, než on myslí.

                0 0
        • Fantom  

          Měnit si nick, je zbabělost, pokud to není nezbytné. Já ne ten svůj jsem hrdý a stojím si za ním .. .-) J.

          0 0
          • max78  

            Je to uvaha nad tim, zda byt spojovan (byt jen foneticky) nickem se znackou, ktere delas „medvedi sluzbu“. Pravda ale je, ze by stalo za uvahu i zmenit IP adresu, vid?

            0 0
            • Fantom  

              Souhlasím s tebou. Nejen nick, ale i IP adresu bys měl změnit .. :-) zichr, je zichr .. J.

              0 0
              • max78  

                To je fakt. Clovek si kolikrat v tom dnesnim svete nemuze byt jisty ani sam sebou… :)

                0 0
                • Fantom  

                  Pls, mluv za sebe. Já si sebou jistý jsem. Ty sis toho fakt nevšiml? :-) J.

                  0 0
                • dieegoo  

                  Někteří si sebou bohužel jistí jsou… jsou si jistí až tak, že si ani neuvědomují, jaké tupce ze sebe dělají. Určitě se v tom najdeš, J. ;)

                  0 0
                  • max78  

                    Dekuju za odpoved. Zkusim ve Tvem prispevku najit odpovidajici davku sebeironie, se kterou jsem psal svuj predchozi prispevek.

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Ježiš sorry, teď to vyznělo, že je to myšlený proti tobě. Já si dal závazek, že nebudu reagovat na olkyce a neuvědomil sem si, že musím napsat : Určitě se v tom olkyc najde, místo najdeš.

                      Pardon.

                      0 0
                    • dieegoo  

                      Aa, už mě mateš… je to zařazený i napsaný dobře. Za tím najdeš není tečka a to „J“ na konci je podpis olkyce, takže -určitě se v tom najdeš, Jirko. Čili první část je reakce na to, co si psal ty a druhý je jen taková adresa, na koho je to myšlený :)

                      0 0
                    • Fantom  

                      Ty by ses neměl srovnávat s Diegem, máš na víc .. J.

                      0 0
            • Fantom  

              Bez obav, BF není hlavní okruh potencionálních zákazníků .. :-) J.

              0 0
              • Gorgov  

                tak tos nas poctil:)

                0 0
              • wroum  

                ted uz ne, to mas pravdu, ale snaha byla.

                BTW: spravne je potencialnich a ne potencionalnich.

                0 0
                • Fantom  

                  Možná Ty máš potentované zákazníky .. :-) Pro mne jsou všichni (krom některých z BF, kteří skutečně potentovaní jsou) potencionální .. :-)
                  A promiňte, pane profesore, že jsem si dovolil Vás opravit, velice mne to mrzí a vím, že toho budu do konce života litovat a vyčítat si to, kaji se a slibuji, že již se to nikdy nestane, nebudu Vám již nikdy odporovat, ó, všemocný a všeznající Wroume .. Poníženě Vás prosím za prominutí mé troufalosti .. J.

                  0 0
                  • wroum  

                    dobre, dobre, prijimam.

                    100X opises vetu:

                    „Fantomuv potencionalni problem nezridka koncici poluci pravdepodobne souvisi s dusevnim stavem, tedy se stavem mozku, kdy dochazi k zamitnuti i dobre myslene rady, tedy potencialne dobre vyuzitelne informace, pouze na zaklade dojmu o vlastni neomylnosti a nadrazenosti. “

                    podepsat od obou rodicu a zitra odevzdat!

                    0 0
                    • Honza729  

                      Uz se na nej vykasli.....at se tu skvari ve vlastni stave sam.

                      0 0
                      • wroum  

                        me to bavi, prace ted neni a tak nejakej kasparek na pobaveni prijde vhod… a treba me to posune nahoru na zebricku poctu prispevku ;-)

                        0 0
                    • Fantom  

                      Od člověka, který mne neustále napadá a zesměšňuje neberu sebelépe míněnou radu. Jestlis chtěl se mnou slušně diskutovat, měls od začátku, nelze 1× tak a podruhé jinak ..
                      A znám pravidla pravopisu, ale byť potencionální se nyní zavrhuje, lze jej používat vedle potenciální. Všichni vědí, o co jde a není to žádný prohřešek, zreviduj vlastní češtin, zda být správná .. J.

                      0 0
                      • wroum  
                        1. s tebou se slusne diskutovat neda, nebot nepripustis, ze by nekdo mohl mit jiny nazor nez ty a tak diskuze, ktera by se ti libila by vypadala tak, ze by ti nekdo akorat pritakaval na tvoje plky a toho ja opravdu schopen nejsem. a ani byt nechci.
                        2. zrevidovano, mam pravdu a ma cestina je v poradku. spokojen?
                        3. komu neni rady, tomu neni pomoci.
                        0 0
                        • Fantom  

                          Jj, já s názory nepracuji, ty přenechám takovým, jako Ty. Já pracuji výhradně s fakty. Ale to zas Ty nevíš, co je. :-) J.

                          0 0
                          • wroum  

                            debata je o nazorech, na faktech neni co resit. fakt je fakt. fakt.

                            0 0
              • Gorgov  

                jo, spatne sem to precetl, potencionalni to my sme, myslim. A ty bys mohl byt potencionalni sebevrah:)

                0 0
              • petebike  

                hele a reknu ti, ja o tom ramu fakt uvazoval, jelikoz si stavim zavodni kolo na pristi rok a mam uz vsechny komponenty krome ramu :-(, ale po tomto co jsem se zde dozvedel o zminene znacce jsem tento ram vyskrtl ze seznamu…

                0 0
                • Fantom  

                  Stejně bys byl špatný reprezentant Maxbiku. Víš, to musí jít od srdce, s přesvědčením, že Max je dobrý, ne jen jako s kusem hadru, který použiješ a zahodíš. Ty nejsi vhodnáý typ pro zn. Maxbike. :-) J.-

                  0 0
          • wroum  

            verim, ze jich este par vystridas, nez ti dojde, ze zde nejsi vitan.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.