Kombinovani (ne)tappered vidlic a ramu

18 nepřečtených
  • iceek

    Ne kazdy ma tu kliku a ma ram a vidlici k sobe pasujici. Duvodu proc kombinovat vidlici a ram, ktere k sobe navzajem nepasuje je spousta.

    Me v tuto chvili trapi kombinace ram s tappered hlavou a netappered vidle. Nejen zde vycetl, ze moznosti jak to spachat je nekolik. Mam ram s tappered hlavou. Hlavove slozeni FSA gravity SX Pro. Misky hlavoveho slozeni jsou jiz nalisovany v hlave. Z aktualni nabidky vidlic nejsem schopny vybrat vidlici s tappered krkem, ktera by mi vyhovovala. Proto me zajima, jak nejlepe postupovat.

    1. Do ramu lze nalisovat redukce (tzv. head tube reducer), ktera umoznuje

    nalisovani netappered hlavoveho slozeni. Do toho pasuje netappered vidlice. Nevyhody jsou, ze tyto redukce nepasuji do kazdeho ramu, nutnost vyrazit z ramu jiz nalisovane misky a nalisovat tam redukci, nutnost koupit nove hlavove slozeni a stare prodat.

    1. Na krk vidlice se nalisuje redukcni krouzek, diky kteremu je krk vidlice ve

    podni casti stejne tlusty jako u tappered vidle, do ramu se nalisuje tappered hlavove slozeni a pouzit vidly s redukcnim krouzkem. Varianta, ktera se mi libi nejvic. Nevyhody jsou, ze tyto redukcni krouzky nepasuji do vsech hlavovych slozeni. Jsou vetsinou pro konretni typ nebo znacku hlavoveho slozeni. Pro FSA gravity SX Pro (resp. pro FSA obecne) redukcni krouzek asi neni.

    1. Prelisovat netappered krk vidlice za taperred krk. Prijde mi skoda koupit

    novou vidli a delat na ni takovoudle (v mych ocich brutalni) upravu.

    Existuje nejaka dalsi moznost? Co radite? Resil jste nekdo podobny problem? Jake reseni jste volily a jak jste s nim spokojeni?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.