Kolo s Pressfit nebo s pevnou osou

24 nepřečtených
  • meri

    Ahoj,

    Ahoj,

    V rodině řešíme nákup nákup nového kola,byly vybrány dva kandidáti.Obě kola jsou výbavou a cenou v podstatě stejné,ale problém je v tom, že jedno má zadní kolo na rychloupinák, a druhé střed pressfit.

    Jelikož veškeré problémy s kolama v rodině řeším já, doporučil jsem vzit kolo které má šroubovací osu HT2, která je pro mě po servisní stránce jednoduchší.Na pressfit nemám nářadí, co takhle čtu a slyším jsou s tím pořád problémy.Navic s montáží, demontáži nemám zkušenosti,docela lehce se přitom dá zničit rám.A to bych pak nerad řešil a někomu vysvětloval.

    Druhé kolo z výběru má sroubovaci misky, bohužel,zadni kolo na rychloupinák,což je podle švagrovo názoru neštěstí, protože má 100kg a někdo mu tvrdil, že to neni IN

    0 0
    • scalar  

      A?

      0 0
    • mr.antik  

      Záleží na nájezdu, ježění v bordelu, voda, závody… Já jsem sváteční jezdec a s pressfitem v karbon rámu nemám problém (SRAM).

      Se 100kg bych určitě pevnou osu bral, nevim jak moc speciální požadavky na to kolo jsou, 2 kandidáti mi přijdou celkem málo.

      0 0
      • meri  

        Je to pro rekreacniho jezdce…Sumavske,Brdske stezky a pod na pohodu…

        0 0
    • meri  

      Omlouvam se ,ale nevím proc je tady jenom cast meho prispevku…Kratce doplnim ze se jedna o kola Scott 965 2022 (pressfit) a Trek Xcaliber 8 2022 (rychloupinak)

      0 0
      • krabica  

        Pokud má ten Trek 141mm rychloupínák, tak tomu bych se vyhnul velkým obloukem, to je hrozný (ne)standard…

        1 0
      • scalar  

        Vidlice s 30mm nohama, Altus brzdy, u Treku Sram SX… U značkových kol 2022 vyžereš nejvíc aktuální ******* na trhu s koly.

        0 0
        • meri  

          Trek je na Deore/XT, RS Judy taky nema 30mm nohy…mrkni https://www.bikeparkmost.cz/…-white-2022/

          https://www.harfasport.cz/…le-965-2022/

          0 0
          • scalar  

            Na mne někde vyskočil ten Trek se Sramem SX, lepší je dávat rovnou odkazy na konkétní kola.

            Judy:

            https://www.sram.com/…s-jdys-tk-a3

            0 0
            • meri  

              Ja aha…tak ja si Judy spletl s Reconem ten ma tusim 32mm,…sorry

              0 0
              • adam1  

                Kolik toho švára najezdí ? Kolik měří?

                Ta judy s 30mm nohama nic moc ,ten presfit zbytečně dramatizuješ :),dívej se raději na vidli a obě pevné osy nejlip Boost .Záleží kolik toho najezdí ,trek scott jsou drahé značky tam funkční kolo začíná na cca 80k:))

                A to tam ještě najdeš mouchy:))

                0 0
                • meri  

                  Ja nevim,obcas jezdime spolu,myslim kolem 3–4tis.km/rok muze dat.Meri cca 185cm.

                  Ano,mozny to je ze pressfit zbytecne dramatizuji,ale to jenom proto, ze s nim nemam zadnou osobni zkusenost, (servis,jezde­ni),pouze to co ctu tady,obcas na zahranicnich forech a pod.

                  Do 35tis. a s pozadavkama jaky ma nic jineho nevymyslim.Kola v teto cenove hladine jsou vicemene stejne,na kazdem se daji najit nejake mouchy.

                  0 0
    • Lachtis  

      Pressfitu se neni treba bat, vyjma raceface, ten je shit. Ale treba shimano pressfit mi drzi 2 roky a da klidne dalsi. A verim, ze i jine na tom budou dobre.

      A rychloupinak bych nechtel ani ja, a to mam ted 83 kg. Ten prechod z rychloupinaku na pevne osy byl proste znat. Je to logicke, mas proste vetsi prumer osy, ktera se min krouti a jedte je upevnena zasroubovanim do zavitu v ramu/vidlici.

      0 0
      • meri  

        Cetl jsem zdejsi prispevky,zah­ranicni fora a pod. a o pressfitech jsem si neudelal moc dobrej nazor, ale osobni zkusenost jak se servisem, tak s jezdenim nemam. Ale doba me asi donuti se s tim smirit…

        1 0
        • adam1  

          Všechno se to odvíjí jaký maraz jezdíš a jaký servis tomu objetuješ :)Pokud to po každé bahenní lázni sundaš kliky ,vyčistiš střed otřeš ložiska tak tě to přežije :) ,ale je to opruz to pořad dělat :)

          Ber to jako spotřebák a vyměnit to není žádná alchymie :)

          0 0
    • klobrch  

      PressFit je samozřejmě náchylnější na vznik nějakých pazvuků než klasické závitové misky, odolnosti bych se nebál. Na svém šestiletém karbonovém HT s PressFitem problém nemám a to na horákovi najezdím ročně kolem 5000 km (nezávodních). Na druhou stranu vlepená vložka se závity na misky v karbonovém rámu také není to pravé ořechové. Navíc dnes je systém vlisování ložisek středu přímo do rámu (PressFit) už vychytaný a v drtivé většině bezproblémový. Co se servisu týká, tak kliky jdou servisovat úplně stejným způsobem jestli je v rámu PressFit a nebo šroubovací misky. Při výběru nového kola by mě osobně tedy daleko více zajímala odpružená vidlice a komponenty než systém uchycení klik do rámu. Rychloupínáky na 100 kg jezdce na MTB bych rozhodně nebral.

      2 0
    • Gwaihir  

      Můžeš koukat i jinde na kola:

      https://www.ridley-bikes.com/…SBIIA9RID238

      Dávám to možná moc často, ale nějak se mi to líbí. Na druhou stranu nemají přesnou specifikaci nebo ji prostě jen nevidím ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.