Kolo pro rekreacni jezdeni do 15K

17 nepřečtených
  • mmbike21

    Cau,

    ja vim, ze kazdy pohrdne mym budgetem a bude rikat, ze na kole co nestoji aspon 30K nema smysl jezdit, ale ja jsem jezdec, ktery pojede parkrat do roka s detma na kratky vylet (les, polnacky), 180cm/100kg a potreboval bych pomoc s vyberem mtb kola. Mam pocit, ze ted je strasne v mode plno veci, ktery podle me nepotrebuju/nechci (tubeless kola, jednoprevodnik, kotoucove brzdy apod.). Mam nejaky obycejny kolo pres 20 let stary, slouzi dobre, ale chci ho dat na chatu a trochu lehci upgrade. Chci hlavne kolo, ktere vydrzi co nejdyl bez udrzby a servisu. Hodne lidi tady doporucovalo decathlon nebo bazar, ale kola z dekace se mi nelibi a bazar nechci. Co byste doporucovali z tech levnejsich znacek- Kross, Kellys, MMR, GT?

    0 0
    • Velomiwookie  

      Decathlon :) a kdyz fakt ne tak to mmr ma celkem fajn pomer cena vykon, ale nevim jak v tehle cene

      0 0
    • Charlie_R  

      V tom je právě zakopanej pes. Kolo do 15k s metrákem budeš muset servisovat dost často… Na značku bych v tomto případě nekoukal. Snad aby mělo pevné osy, ale pochybuju, za ty peníze.

      0 0
      • jIrI___  

        Asi podražili, teď už je za 23k a ne za požadovaných 15k.

        2 0
        • adam1  

          Za 15k stejně nic nesežene když nechce dekač ani bazar ?:))

          Vlastně jo ,ať bere které se mu líbí jak už bylo řečeno výše

          0 0
    • skaj  

      Podle me je to jedno. S timhle rozpoctem a pristupem vyber ciste podle barvy a jdi jezdit. Kolo bude nejakou dobu slouzit umerne tomu, kolik stalo a jak na nem budes jezdit (a dost dobre mozna tech dalsich 20let). Nejaky skryty poklad stejne za tyhle penize nekoupis, kola v dane cenove jsou si hodne podobna. Nemyslim to zle, ale kdybys kupoval treba za 25 a pak chtel postupne vylepsovat, ma smysl hledat nejaky slusny zaklad. Ale za 15k kupujes jen uplne minimum, do ktereho nema smysl sypat penize dal. Pro sichr – vubec nepohrdam budgetem, jen je tak maly, ze podle me nema smysl resit nic jineho, nez aby kolo bylo skladem a sedela ti velikost.

      P.S.: Kolik stalo to obycejny kolo 20let stary? Hadam ze aspon 5–10k? Tak si to prepocti na dnesni ceny a pochopis, proc dobre slouzi i dneska:)

      P.P.S.: Vsechny ty tri veci chces, pro jizdu davaji smysl, jen na ne nemas:) To neni moda, ale evoluce.

      1 0
    • jIrI___  

      Na to jednoduchá a obtížná odpověď současně. V první řadě je třeba si uvědomit, že kola za poslední dva roky vyletěly cenově obrovsky nahoru. Takže ta pomyslná cenová hranice jakž takž slušného kola, která dříve byla kolem těch 30k, jak zmiňuješ, v současnosti atakuje spíše 50k. Spolu s tím se bohužel cenově posunuly i ta levná kola, i když samozřejmě ne tak výrazně. Takže kolo za 15k je v současnosti úplný základ a v těchto případech jsem vždy doporučoval koupit to, které se člověku bude líbit vzhledově. Komponenty budou ošizené u všech výrobců úplně stejně, v této cenové relaci nepoznáš žádné rozdíly. Spíše sem dej odkazy na tvoje favority a my ti pomůžeme vybrat toho nejlepšího z nejhorších :)

      Slušný poměr cena/osazení má třeba polský Romet nebo zmiňovaný Decathlon či MMR.

      0 0
    • Dan205  

      Co tenhle author https://cz.author.eu/…2937701-3719

      Není to sice klasický mtb, ale jestli budeš jezdit jen párkrát do roka, mohl by stačit.

      0 0
      • scalar  

        Celkem spravedlivý trest za jeho názory :-)

        1 0
        • mmbike21  

          Moje nazory? Jake?

          0 0
          • old rak  

            Naprosto chápu co chceš. Zkus něco z Maxbike. Mám odtud cross. A jestli má 10kg nebo 25kg to bych opravdu na ty naše vyjížďky neřešil : )

            1 0
      • adam1  

        To váží jak kovadlina :))

        0 0
      • Dan205  

        Když ještě napíšu, že na tomhle kolem mám několik tisíc km, budu tady za sadomasochistu :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.