• Daniel2222

    Na Alze jsem narazil na velice zajímavé kolo https://m.alza.cz/…5-2-vel-51-m

    Karbonový rám, pevné osy, Shimano 105 a kotoučovky. Celé to vypadá jak Bianchi Aria a i tou barvou se to nesnaží odlišit. O značce toho moc vyhledat nejde. Cenu kola také určuje i rám a to platí hlavně u karbonových, takže tady bude asi nějaký hodně levný karbon. Pochybuji, že by výrobce u takhle levného kola řešil jak a v jakém směru lepí vlákna, nejspíš jen okopíroval geometrii.

    Jaký je váš názor na tohle kolo?

    Myslíte, že tenhle rám bude kvalitní?

    0 0
    • Coural  

      Sava je čínská firma. Prodává na Aliexpressu. Komponenty jsou neskutečný šrot, to snad ani nemůže fungovat. Pokud to koupíš, do roka vyměníš úplně všechno. Rám posoudit nedokážu, ale pravděpodobně to bude stejné jako další čínské rámy. Nebude to pohlcovat vibrace a nebude na tom pohodlné svezení.

      SAVA

      Můžeš si objednat kolo přímo od nich z Polska a dostaneš lepší konfiguraci a ušetříš.

      0 0
      • Feďa  

        Sada Shimano 105 je neskutečný šrot a nemůže fungovat?

        Jinak jejich webovky s tím kolem jsou https://www.sava-bicycles.com/…-3-2-29-2-2/

        0 0
        •  

          Tak a vyřešeno, nekupovat od skřeta ale od Poláků a aktivovat si záruku. To by v tom byl čert aby to nevydrželo 15 let :-)

          Tak edit, skřet je dokonce oficiální distributor.. Asi bych se tolik nebál :-)

          0 0
        • Prasopes  

          já tam vidím cenu 50 tis, v tom odkazu od skřeta 35, to asi nebude stejný kolo.

          0 0
          • Daniel2222  

            tak 50k už je za tohle fakt moc, však Wilier gtr se prodává za 43k a to už je značka, takže tam už nějaká jistota a záruka kvality být musí, vloni jsem kupoval Specialized tarmac sl4 sport za 36k, mám tam rychloupínak a rafkové brzy, to by u Spešlu tahle osazený kolo jak je ta Sava stálo 80 až 90k, ale platí se za značku, technologie, kvalitu

            0 0
        • Tomcat  

          Jako Carbon 3.2 oficiální prodejní 28.990 CZK proti virtuálnímu brandu Decatlonu je docela síla…

          0 0
      • gyrgolla  

        Tak asi sa v bikoch moc nevyznas ked toto pises, alebo nemas vobec ziadnu skusenost s komponentami z Aliexpressu. Ja som tam kupil uz tri pary karbonovych kolies na cestak, vykove rafky 60mm a su uplne paradne, aj po 4 rokoch. A to nejsom najlahsi, mam 90kg. Takisto mam odtial karbonove riaditka, sedla, sedlovky. A este som NIC NEZLOMIL! Nula, nic, vsetko je na 100%. Dalej pises ze komponenty su neskutocny srot…Shimano 105 je celkom dobra sada podla mna. A preco by nemal ram pohlcovat vibracie, karbon ich pohlcuje, takze cinsky karbon ich pohlcuje tak isto. :) Cinsky karbon nieje horsi ako japonsky, alebo taiwansky (co su taki isti Cinania btw.). Len maju castokrat horsie spracovanie toho karbonu, nieje to uplne dokonale zabrusene. A zvnutra je to casto dost bordel. To ale nema vobec ziadny vplyv na funkciu, prave prilisne zacistovanie a vybrusovanie moze karbon oslabit. Takze treba mat najskor nejake relevantne skusenosti a tie potom vypisovat na fora, nie tieto bludy.

        0 1
        • gersa  

          A kvůli tomu jsi se registroval?

          0 0
        • Coural  

          Gratuluji, není nad spokojeného uživatele čínského laminátu. Já zlomil spoustu značkových věcí a to zdaleka nevážím jako ty. O karbonu a pohlcování vibrací bychom si mohli dlouho povídat, od roku 1990, kdy jsem se začal o problematiku zajímat, jsem nějaké poznatky získal a dost věcí vyrobil i opravil. Tvoje relevantní zkušenosti jsou akorát pro smích, to co číňan vydává za karbon je mu často jen podobné strukturou tkaniny a barvy. Dohledej si testy věcí z čínského karbonu a pak to zkus nějak vstřebat.

          1 0
    • scalar  

      Karbonová silnička 11,1 kg bez pedálů? Kam ten svět dospěl, že tohle někdo vyrábí a někdo to chce kupovat?

      0 0
      • Daniel2222  

        tyhle kola hlavně cílí na lidi, kteří se v silničních kolech moc nevyznají a tu hmotnost 11kg nejspíš vzali tak, že zvážili kolo i s paletou :)

        0 0
      • cyklista86  

        To jo. Dobrej úlet. Ani gravela bych nechtěl tak těžkého…

        0 0
      • Prasopes  

        je otázka, nakolik to tak opravdu je, když vidím zbytek toho popisu – 11 rychlostí, zdvih!!! 100mm. detailnějš jsem ani nezkoumal, nestojí to za námahu

        0 0
        • scalar  

          Zbytek jsou taky bludy, prostě Alzák prodává kolo :-)

          0 0
        • vaclaw  

          A neni to náhodou popis na úplně jiný kolo? Z toho, co jde tak nějak vykoukat to vůbec nesedí.

          0 0
    • iron.hide  

      Kazeta Sunshine :D:D

      0 0
    • grafik  

      Jako plečka do hospody a na úřady možná.

      0 0
    • Gaper  

      Rám nejspíš kvalitní nebude, osazený za ty prachy je to ale dobře… :D Popis je tam na jiný kolo…

      0 0
    • Fazzy  

      Tak má Alzák blbě popis no, ale jinak je to za ty prachy výborně osazený kolo. Rám je samozřejmě s otazníkem, ale to platí u všech noname rámů, a přesto se tu obvykle hned takle nehejtujou :)

      0 0
      • Alojs01  

        A jsi si jisty, ze za ty prachy dostane to kolo z obrazku? Je spatne ten popis? Je spatne obrazek? :-))

        0 0
        • rk1  

          Minulý rok tam byl celokarbon na karbon kolech a SH105 za 40k, určitě dostane kolo z obrázku.

          0 0
    • Markony  

      Určitě má blbý popis viz brzdy SHIMANO ALTUS BL-MT200 .

      0 0
    • Regi  

      Kedze som tiez pozeral kade tade po roznych obchodoch, nic som nenasiel, tak som rozmyslal nad tymto SAVA. Je to zla volba? to osadenie vraj je take ako pisu na ich strankach 105 atd. Len sa chcem opytat, ci niekto vie aky rozmer sa tam da dat najviac? rad by som to vyuzival ako gravel – teda nie road bike. vzhladom nato, ze mam rozbite cyklostezky v okoli, teda nie hladke na road bike. inak asi 90 % bude asfalt a zvysok nejake obchadzky po trave, troska hliny a sotoliny, ale velmi malo. Poradite, ci mam pozerat po niecom inom, alebo toto bude ok?

      Dakujem za vsetky postrehy.

      (ps: budem mat kolo asi po 20 rokoch, takze hocico bude pre mna dobre :P len sa chcem vyhnut reklamacii napr. po roku alebo pod)

      0 0
      • Daniel2222  

        a co zkusit najít nějaký gravel a dát tam pláště, které jsou víc silniční, na gravel dáš vždy širší než na silničku, takže budeš mít víc pohodlí a u tý Savy je jeden velký otazník, jak kvalitní je ten karbonový rám, v téhle cenové kategorii je hliník jistější volba

        tady máš odkaz na test různých gravel plášťů

        https://youtu.be/1XPqBdktQPg

        0 0
        • Regi  

          ved prave, ze je to jeden velky otaznik cela alza a jej Sava z ciny a trochu se bojim, abych nakonec nelitoval :/ ale moc se mi libi kola z decathlonu, ale jen van rysel ne triban (myslim design) :)

          0 0
          • Cavendish  

            A odkud je ten Van Rysel. Co myslíš? :)

            0 0
            • Daniel2222  

              Ale u těhle kol už nějaká ta jistota a záruka kvality bude

              0 0
            • BabbaJagga  

              Z Dekáče přece, z jejich vývojového a zkušebního centra :-) Ale je fakt, ze zelený Mužík teď taky v TV reklamě ukazuje jejich testovací centrum, kde všechny výrobky testují… kdo chceš, uvěř…

              0 0
            • Regi  

              odtial odkial 90% tovaru z celeho sveta. Skor som myslel, ze asi lepsie vyreklamujem v dekaci nez v alze, je to len sportovy obchod v alze predavaju, aj prasky na pranie, tabletky ako v lekarni, aj teslu, tam sa toho bojim viacej :)

              0 0
              • Breakpain  

                Alza reklamuje víceméně ke spokojenosti zákazníka mi přijde, jsou tak velký, že to extra neřeší – prozatím jsem neměl problém při jakékoliv reklamaci / vrácení zboží. Pravda, nevracím věci jako trsátka, ale tak jak se má. Ale vždy jsem byl v právu a nikdy ani slovo, že by se chtěli kroutit.

                Čím mě ale prcaj je přeposílání na jiné pobočky za prachy … :-) to je zase jiná story, kvůli tomu tam nakupuju svátečně, bo mě to irituje :-).

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.