Kolo na SRAM RIVAL 1 - jakou kazetu můžu použít

6 nepřečtených
  • DADMTB

    Testuji kolo:

    https://www.bike-components.de/…odel-p59515/

    Mám možná pro někoho úsměvný dotaz, stávající kazeta PG 1030 11–32 zatím stačí (42t převodník), vím že můžu použít PG 1030 11–36, ale mám dotaz můžu použít třeba Shimano XT 11–40 (11–42)?

    Přehazovačka dle specifikace pobere 10–42 (ale to už bych musel měnit náboj – XD ořech…)

    Takhle na zdejší kopce ..Hostýnky, Chřiby mi to stačí, ale chci do Alp a tam mám trochu obavu:-) , zatím to testuji, ale moc pěkné poježdění v mé velikosti – malosti (XS) jsme navážili kousek pod 8 (bez košíků) s SPD.

    0 0
    • orm  

      Vcera jsem namontoval xt 11–42 a funguje to v pohode s rivalem.

      0 0
    • Mohy  

      Ahoj mám taky dotaz:)

      Pořídil jsem si gravel https://gravelbike.cz/…el-bike.html

      kola tam mám STAN’S GRAIL ALLOY 700C.

      A asi bych tam chtěl dát kazetu s větším rozsahem (50 zubů?). Pobere to tahle přehazovačka(Rival 1) nebo bude nutný delší ramínko?

      A rovnou druhej dotaz:) pokud ano lze tam dát nějakou kazetu s velkym rozsahem např. od Garbaruku? Případně jakou? Teď je na kole kazeta SRAM PG 1130 11–42T,

      Moc se v těhle kompatibilitách nevyznám. ale nikde jsem to tady nenašel…

      Díky za odpovědi

      0 0
      • orm  

        Delka raminka nema vliv na to, jak velkou kazetu prehazka pobere. Co se tyka rivalu, tak si myslim, ze 50z kazetu neda. Prakticky jsem to nezkousel, ale vychazim z faktu, ze 11s mtb prehazky to take nedaji.

        Pokud ti nevadi muj nazor, tak si myslim, ze cpat tak velkou kazetu na gravel je blbost. To odstupnovani uz bude silene. Kdybys mel moznost na kola dat xd orech, tak bych ti spise doporucil tam si tam kazetu 10–42 a mensi prevodnik. Pokud chces vetsi kazetu, tak muzes zkusit shimano 11–46, to by jit mohlo. Garbaruk a ostatni potrebuji take spesl orech. Nejlevnejsi asi bude zkusit tu shimano 11–46 kazetu.

        0 0
    •  

      Rival 1 hm, tak jezdim. 42/10–42XD. Funguje, po drobné úpravě velmi tiše a plynule!!! Amatér tak radši řadit nebudu. Omlatili by mě to ohlavu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.