• pyotr

    Ahoj, chci si koupit na denní ježdění po městě a občasný výjezd kolem, zaujalo mě toto kolo: https://www.velo-centrum.cz/…oredwht.html

    nepožadují nějaké zázračné komponenty, spíš podle vzhledu si to kolo líbí, mám 179cm a 68 kg, poradili by jste jiné lepší alternativy za podobnou cenu či nějaké názorové ?

    0 0
    • Tomas_82  

      V odkazu je dětské kolo…

      0 0
    • Jakobo  

      Na denni dojizdeni a jezdeni po meste to chce hlavne pevnou vidlici, poradne blatniky, brzdy kotoucovky nebo vzadu torpedo, at se furt nemusi menit rafky. Na pohonu primarne nezalezi jestli 1× nebo 3×, hlavne at to neco vydrzi a ND jsou levne a dostupne. Klidne 1×8 s pilou 38 a vzadu 11–32, jeste lepe torpedo neo treba 3r Shimano Nexus. Po kratkem zacviku se na takovem jednoduchem kole da v bezne krajine jezdit bez omezeni stejne rychle jak na poslednim vykriku mody a jeste je s tim mnohem vetsi zabava.

      0 0
      • pyotr  

        Moc komponentům nerozumím, ale takže to bude nějaká “fixka”? Jinak děkuji všem za rady.

        0 0
        • Jakobo  

          No myslel jsem neco takoveho. Vzadu 7r naba, vepredu naba s dynameme, siroke blatniky, 2" Schwalbe Marathony, ktere jsou takrka neprustrelne, no­sic.

          Nebo jak je ten modrak, coz je stary Favorit a vzadu je 1r torpedo Velosteel. To jsou fakt vdecne kola s minimalni porizovaci cenou a udrzbou.

          0 0
          • pyotr  

            Děkuji :) Mohl by jste případně mi doporučit inzerát, pokud by jste nějaký zajimávý našel.

            0 0
            • Jakobo  

              Obe kola jsem stavel. To zelene jsem dostal v zubozenem stavu, prakticky zustal jen ram, sedlovka, kliky a kryt. I tak jsem byl rad, protoze na mou vysku je tezke najit nebo i koupit, to je fuk, ocelovy ram s patkama pro torpedo. Zbytek co suplik dal, neco malo jsem koupil. Modre kolo jsem kdysi davno vytahl z kontysu a roky lezelo v garazi. Pak si jej vyhledl pribuzny a tomu jsem na nem postavil to popojizdedlo do mesta. Pokud se ty do stavby nepustis vubec nevadi, mas konfekcni postavu a padne ti skoro jakekoliv kolo z dob nedavno minulych. Takovych kol se bude po okoli valet mraky. Asi bude treba vymenit plaste, namazat naboje, neco vymenti. Bazary nesleduji, tak asi neporadim. Nejlepsi mozna zapatrat primo u vas, na chate, u pribuznych a neco vyhrabat. Zni to blbe, ale budes mit celkem spolehlive kolo pro tve ucely, po kterem nikdo cilene nepujde a jak tu mnozi radili na opravdove jezdeni si poridis neco lepsiho.

              0 0
      • fetr  

        Pod to se podepíšu

        0 0
    • gersa  

      Na ježdění po Hradci si kup něco bazarovýho za litr nebo flašku ať se nemusíš bát, že ti to ukradnou a pak vymýšlej kolo na výlety

      0 0
      • Tomas_82  

        Naprostý souhlas, když v Hradci bydlela ségra a jezdila do práce na kole, tak během dvou let měla asi čtyři kola.

        0 0
    • fetr  

      Já mám 29" single speeda oceláka s pevnou vidlí a na placku okolo Hradce není nic lepšího. Pravda je, že s ním machruju v Lužických horách a tak často i klušu vedle. Oproti jiným mým kolům to ale plní účel, s tím do toho jdu. Kolo, chůze, běh :)

      Když potřebuju převody, mám tu jiné kandidáty.

      Takže jak píše jakobo, rozhodně pevnou vidli, oceláka.

      A staré favoritky s rohlíkem vidlí, 32mm plášti a blatníky jsou jedny z nejlepších kol pro tenhle účel. Bez debat. Tak to je.

      Kdybys chtěl, ve sbírce mám pár originálů v super stavu a jsou za hubičku oproti silničním italům a anglánům. Pokud je favorit pod tvojí úroveň, tak tu mám prestižnější kusy kolem 10–12.000 Kč ale prostě jakobo má po praktické stránce pravdu. Když si na to sedneš a svezeš se… tak se divíš jak to krásně žehlí dlažky :) a vejdeš se do pár tisíc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.