Kolo Merida Matts TFS 500-D poradte

36 nepřečtených
  • smith22

    Ahoj všichni, uvažuji o koupi kola Merida Matts TFS 500-D (model 2007) www.merida-bike.cz/…ts-tfs-500-d Kolo má brzdy Avid Juicy 3.Hlavně by mě zajímalo jestli kotoučové brzdy na tomto kole vůbec za něco stojí a jaký je rozdíl mezi těmito brzdami a brzdami Avid Juicy 5 a Avid Juicy 7 ? A nebo sem taky uvažoval o kole Author Versus (model 2007)

    www.author.cz/…id=6&pid=742

    A byl bych moc rád kdyby mi někdo mohl napsat ktéré brzdy jsou lepší ty Avid Juicy 3 na té Meridě nebo HAYES Sole XC na tomto Authorovi?Nepište prosím jiné brzdy,zajímá mě srovnání těchto dvou.Předem díky za názory.

    0 0
    • šlapatko  

      Ségra má 500-V a spokojenost s těma hydrama nepomůžu bo mám Včka.

      0 0
    • Páník  

      ty trojky by mely byt „osekane“ petky,ale nikdo s nima este asi zkusenosti nema,pac jsou novinka…testovali je v listopadovym nebo prosincovym Velu

      ten Author se mi zda silene predrazenej

      0 0
    • Pepekpepek  

      Byt tebou jdu do te Meridy. V tech brzdach Juicy se nevyznam, ale Hayes Sole nic moc, aspon co jsem cetl. A navic taky ta vidle – na Authoru RST, coz je hruza. Prijde mi ze author ma kola predrazene, na to jake dava komponenty (hlavne vidle RST…), sel bych na tvem miste do te Meridy, ktera je jeste k tomu levnejsi :-) A mne s i vic libi… (subjektivni vec, ze)

      0 0
      • smith22  

        Jojo osobně se mi taky víc líbila ta Merida ale ten Author má zas lepší rám(myslím co se týče technologie výroby,je to Hydroforming)a ta Merida je jen Technoforming(Me­ridy s Hydroformingem sou strašně drahý)Myslím že ta Merida je jinak co se týče komponentů lepší.Akorát mě zájímalo jetli ty kotouče budou brzdit.Je to fakt asi nějakej oem(samotný se myslím neprodávají) a na netu sem onich našel strašně málo.

        0 0
        • Páník  

          technologie vyroby az zas tak nejezdi…spis bych se zajimal o geometrii;)

          0 0
        • RUR  

          Přidám – Náby M475 na meridě jsou tragickej výrobek. Ložiskový Artury budou určitě lepší. Ty vidle budou imho dost podobný( vlarní zkušenost mám spíš obrácenou,tzn. že RST bývalo proti Suntouru docela OK) U těch brzd těžko říct. Artur má trochu delší zadní stavbu a vůbec je při při přepočtu na stejnou výšku delší. Otázka je , jak se popasuješ s výškou rámu. Imho je ten Artur lepší- můžeš ho mít nižší-víc vysunutá sedlovka bude pohodlnější, rám asi tužší( osobně jsem na tomhle rámu jel jen na Tractionu 16"ASL, když jsem seřizoval kolo přítelkyni, na meridě pak HFS 18" a byla mi malá-fakt neurotický kolo) Jinak je to dost o osobních preferencích. Zdejší mládež má k Arturovy poněkud ambivalentni, ale spiše negativní vztah:-))) Rada zní: kup to, co se ti víc líbí (Jinak můžeš ještě vzít v úvahu jinej úhek hlavy-Merida je položenější a bla bla bla:-)

          0 0
    • biker23  

      a co tohle? :-) www.bradsky.cz/index.php?…

      0 0
    • Phoebe  

      Vem určitě Meridu. Brzdy Avid Juicy 3 mají oproti Juicy 5 a 7 objímku v jednom kusu, takže pokud ji chceš sundat, dá ti to více práce. Juicy 5 a 7 mají prasátko z jednoho kusu, Juicy 3 ze dvou. Jsou to vlastně OEM verze, které se nedají samostatně koupit, montují se pouze na nová kola, stejně jako ty Sole. V současném Velu je test XC celopér v ceně 30–37 tis., kde v testu je právě brzda Juice 3 a dvakrát Sole. Trojky tam chválí, brzdná síla dobrá, ale jsou trochu kousavější, nemají takovou dávkovatelnost. Sole mají jen jeden pohyblivý pístek, takže na trojky dost strácejí. Jinak Merida se mi více líbí, HT jsem v minulosti jezdil (viz. profil), je lehčí (o půl kila), sice má základní náby shimano, ale zase lepší vidlu.

      0 0
      • smith22  

        No to kolo Merida se už rozhodl.

        www.merida-bike.cz/…ts-tfs-500-d

        Jezdím dostale nejsem žádný závodník a tak mi to bude na nějaké prohučení lesem stačit.Ted už řeším jen barvu.Zpočátku sem byl jasně pro stříbrnou ale jak sem viděl tu červenou v realu tak je to fakt mazec,je hodně zvláštní,hlavně na slunci.Akorát je to matna barva a když na to sáhnete mastnou nebo mokrou ruku tak na tom jdou vidět otisky,tak mám trochu strach abych to kolo neměl po nějakým čase umatlaný.Tu stříbrnou sem neviděl a chtěl sem se zeptat jestli toto kolo někdo nemáte nebo jste ho neviděli jak vypadá.Jde mi o to jestli to je stříbrná metalíza nebo leštěnej hlinik překrytej bezbarvým lakem.Prodavač mi řekl že by to měl být ten leštěnej hliník s bezbarvým lakem ale podle toho obrázku mi to případá spíše jako stříbrná metalíza.Asi si řeknete že zkoumám takový blbosti ale mě by to fakt zajímalo když za to mám utratit ty prachy.Ve všech prodejnách co sem byl tak měli složený jen to červený.Tak pokud jste to kolo někdo viděli na vlastní oči tak prosím napište jak to vypadá.Předem dik za názory

        0 0
        • Pepekpepek  

          Ja se rozhoduju mezi TSF 500-D a 700-D a kdyby se 700 delala s cervenym ramem tak mam jasno… je proste pekny. Jo a ty obrazky na webu i v papirovem katalogu dost zkresluji, v realu ty kola vypadaji trochu jinak (napr. TSF 700 D ve stribrne na webu vypada jako bila a pritom v prodejne celkem hezka matna stribrna)Pepek

          0 0
          • smith22  

            A ta stříbrná té sedmistovky je stříbrná metalíza ne(barva).Nebo lečtěnej hliník a na něj bezbarvej lak?

            0 0
        • Dana  

          Manžel tuto Meridu dostal od Ježíška. Nejdřív si myslel, že je to leštěný hliník. Ve skutečnosti je to náááádhernáááá stříbrná metalíza (odstín titan) s bezbarvým lakem na povrchu.Letošní design kol Merida se opravdu povedl. Viz. foto.

          0 0
          • Dana  

            foto zde

            0 0
            • smith22  

              Ahoj Dano moc jste mi pomohla.Ty obrázky na internetu opravdu hodně zkreslují a vypadají skutečně jinak než ve skutečnosti.Kdyby bylo ještě nějaké foto tak mi ho sem prosím Vás ještě dejte.Předem díky Smith22

              0 0
    • Aja  

      Hele a proc zrovna Merida nebo Author? Nechces se trochu podrobneji porozhlednout? Ja myslim ze jsou mnohem lepsi moznosti!

      0 0
      • smith22  

        No Authora už sem uplně vypustil.Díval sem se i na nějaký GT ale tam se mi za prve nelíbí rám.Vypadá to jakoby tu trubku vzadu zapoměli ve výrobě uříznout a za druhé mi vůbec nepasuje ta geometrie rámu.a taky do 20000,– mám jen omezený možnosti.U Meridy mi sedí jak geometrie tak se mi i líbí vzhled rámu.Pravda že některý díly bych tam vyměnil ale myslím, že základem kola je rám který Vám pasuje a komponenty se pak dají doladit.Nebo mi něco navrhněte do 20000,–

        0 0
        • kout.jk  

          ta Merida neni špatná a když nemáš ortodoxní názory jako plno „bikerů“ tady, tak si ji vem. Já jsem si meridu taky vybral z důvodu, že se mi líbil rám a ne,abych jezdil na něčem,co se mi designově hnusí viz cannon s tou jeho fatty vidlicí a ostatní „opravdoví“ bikeři se nad tím rozplývali

          0 0
          • smith22  

            Naprosto s tebou souhlasím.

            0 0
            • smith22  

              Kurňa tak sem se pořád nerozhodl.Bral bych hned tu červenou,je fakt hodně zvláštní ale jak sem tady již psal tak je to matná barva a při kontaktu s vodou nebo když máte trochu mastnější ruce tak na ní zůstávají fleky.Ne že bych měl furt zamaštěný pracky ale ochytáva se i když na ni normálně sáhnete,sem to zkoušel v obchodě.Ta stříbrná je pod bezbarvým lakem tak z ní veškeré nečistoty sjedou jak nic.Nemáte někdo zkušenosti s těmato matnýma barvama?Je matná i na dotek ale je fakt maze ale na druhou stranu bych byl nerad abych to měl po roce umatlaný jak matla.

              0 0
              • kout.jk  

                tajovouhle podobnou matnou barvu jsem viděl i na dominátorech (kolega ho koupil manželce) Z vlastní zkušenosti vim, že pokud to nepujde ničim umejt- ty různý otisky prstů apod., tak by to mělo pustit octovou vodou. Já bych z fleku bral tu titanovou.

                0 0
        • Aja  

          No priznavam ze Merida umi udelat libive kolo. Pokud je pro tebe vzhled rozhodujici (a podle toho co tady resis tak asi jo) tak to je kolo pro tebe. Ale mi prijde 20t za kolo bez vidlice celkem dost.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.