• mirace

    Zdravím všehny cyklisty.

    Od ledna trpím na svalovou bolest nohou (stehna a lýtka). Bolest se projevuje pouze v klidovém režimu – stání, sezení, když ležím.

    Bolest je přibližně popsatelná jako únava svalů po 50 km v Krkonoších a převýšení 1500 m (jeté cyklistou amatérem). Prostě totální únava.

    Jakmile se začnu pohybovat, tak bolest nevnímám a svaly fungují. Můžu sednout na kolo a dám pohodově 30 km a nevnímám jakékoliv zhoršení. Stejně tak chůze – 20 km výlet a je to stále stejné.

    Začalo to 14 dní po návratu z prosincové dovolené u moře (kde jsem pravidelně plaval a běhal) v Egyptě (že by to nějak souviselo?, nejspíš ne). Po dovolené byly Vánoce a to už jsem se přeci jen flákal a moc toho nenasportoval.

    V únoru jsem si naordinoval 14 dní klidu a nato jsem měl týden chřipku, takže 3 týdny klidu od jakéhokoliv pohybu. Nic se absolutně nezměnilo i během tohoto období. Prostě jsem ležel v posteli a stále mě bolely nohy.

    Jediné co jsem vypozoroval je to, že při použití stahovacích podvlíkaček bolest celkem ustoupí a nevnímám jí. Jakmile je sundám vše se vrátí.

    Nejsem žádný závodník. S kolem mám aktuálně tak 100 km týdně (dlouhodobý průměr), poslední dobou jen MTB (pole a lesy). Občas lyže a brusle.

    Standartní krevní rozbory byly úplně v pořádku. Samozřejmě jen základ – CRP, sedimentace a pod. Nikde jsme s tím zatím nebyl, ale už musím.

    Nějaké tipy? Neurologie? Ortopedie? Někam kde se zabývaj žilními anomáliemi (krevní nedostatečností)?

    0 0
    • Smazaný účet  

      kdyby ti někdo na základě těhle informací dokázal udělat diagnózu tady na BF, tak by si doktoři nevydělali ani na slanou vodu…

      0 0
    • Deep  

      Mě s podobným problémem pomohl fyzioterapeut.

      0 0
    • plzakj  

      Nemas treba krecovy zily?

      0 0
      • mirace  

        To právě nemám. Nic nepozoruju. Křeče žádné, otoky nemám, vyvýšení nohou (dám si nohy nahoru) mi nijak napomáhá.

        0 0
    • Bruca  

      Co syndrom neklidnych nohou?

      V rodině jsem s tím měl dědu, a prý je to fakt super :-D

      0 0
      • mirace  

        Hned nazačátku jsem si myslel že špatně spím a únava je daná nedostatečnou regenerací. Proto jsem koupil monitor spánku a díky němu vím, že spím perfektně. V podstatě všechny fáze mám v pořádku.

        Horší je, že se ráno probudím po deseti hodinách „kvalitního“ spánku bez probouzení a probudím se opět s bolestí/úna­vou svalů.

        0 0
    • blue.sun  

      Jakou děláš práci? Jak do ní docházíš či dojíždíš? Může to dělat třeba špatná pozice sezení na židli (u kanclkrys) nebo v autě. To byl můj problém. Pomohlo mi dát v práci podložku pod nohy, doma omezit vysedávání u počítače a méně jezdit autem do práce a víc běhat a jezdit na kole.

      0 0
      • mirace  

        Mám sedavé zaměstanání, jsem projektant. Ale kancelář mám řekl bych solidně zařízenou. Ergonomické sezení mám a židli kvalitní nějakou Therapii (prý je používají v nemocnicích na rehabilitacích). Do práce chodím pěšky nebo na kole. V práci chodím pravidelně plavat (samozřejmě během pracovní doby) a nesedím 10 hodin v kuse. Snažím se 5 minut z hodiny nepracovat a hýbat se.

        Samozřejmě je tu vysoká možnost, že je to od páteře a něco dělám blbě. Mám dohodnutého fyzioterapeuta, ten napoví snad víc, pokud něco uvidí špatně.

        0 0
    • mrazik62  

      Jako masér bych ti doporučil zkusit saunu, vířivku a pak dobrou masáž nohou. Tělu to jenom prospěje a je dost vysoká naděje, že budeš mít za pár dnů po problémech. Ty různé doplňky stravy pomohou trochu s regenerací ale s něčím si tělo samo nepomůže. Takže za mě dobrý fyzioterapeut, nebo dobrý masér.

      0 0
    • postman79  

      Dlouhodobé přetížení, nedostatek živin?

      Maso se lehce regeneruje, až budou bolet šlachy a klouby, tak bude hůř.

      0 0
    • scalar  

      Já mám opačný problém :-)

      0 0
    • sakul11  

      Nezlob se na me,ale nez tlachani na foru bych vyrazil za prak.lekarem.Vzhle­dem tomu,ze pohybovou aktivitu zvladas bez bolesti,tzv klaudikacni bolesti,rozhodne to nebude cevni etiologie.Jasna cestou je k praktikovi,odbery krve vcetne borelioz a budes vedet vic.Hodne štěstí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.