Kellys Gate 70 vs Grand Canyon 8/9

13 nepřečtených
  • solidus

    Ahoj lidi,

    po předloňském overkillu s Giantem Trance 29" (v praxi zjištěno, že vlastně vůbec nepotřebuju dolekompcem kolo a bohužel hlavně špatně zvolená – malá – velikost) jsem si letos na jaře (!) objednal Kellys Gate 70, protože značka je mi sympatico a osazení v dané ceně mi přišlo super. Na kolo stále čekám a má být přelom říjen/listopad. Takže jsem letos nejezdil.

    No a najednou na mě vyskočila skladovka Grand Canyon 9. Je to o 10litrů dražší, ale pro mě obhajitelně. Samozřejmě než jsem se rozhoupal, bylo pryč.

    A teď otázka. Mám vzít Kellyse nebo počkat do zimy a vzít Grand Canyona 8 (stejná cena, podle mého o něco lepší osazení), případně 9? Canyony zatím nejdou objednat a je jisté riziko, že až půjdou, už se na mě nedostane a budu další sezonu bez kola. EDIT: GC8 jde již objednat/zamluvit. Popřemýšlel bych i o Exceedu CF 6. Všechna ta kola by mi měla zhruba vyhovovat. Vím, že jedno je víc cross-country rovně a druhé trošku trailové. Pro info 178cm/96kg.

    Gate

    Grand Canyon 8

    Grand Canyon 9

    díky všem!

    0 0
    • Velomiwookie  

      Objednej ted GC8 a kdyz se do listopadu objevi GC9, tak tu prvni objednavku zrusis.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • JachymP  

      Na Kellyse zapomeň, Canyon je několik levelů lepší značka. Já bych se nebál ani Exceeda.

      0 0
      • R294  

        …a čím prosím jsou dané ty vyšší levely?

        0 0
        • JachymP  

          Silný vývoj, mnohem širší záběr, zkušenosti a zpracovávání zpětné vazby (i ze závodních týmů), design, to všechno znamená, že jejich kola jsou lepší, modernější, vyladěnější. Síla té značky je úplně jinde než umaštěnej Kellys. Přitom Canyon je stále za dobrou cenu (online distribuce).

          2 0
          • R294  

            S Kellysem jsem spokojený, nepřijde mi taková plečka jak popisuješ…nevím jak teď, ale tehdy, v r.2016 jsem si kupoval Gate 50 2015 a dodnes slouží výborně. Je pravda, že model 2015 byl „ustřelený“ k lepšímu, myslím osazením, potom mi už nikdy nepřišel poměr cena/výkon tak dobrý…ale budiž…

            0 0
            • Gwaihir  

              Ono asi sloužit bude výborně. Spíš jde o to, že jsi možná neměl toho canyona, abys porovnal. Já zas nikdy neměl Kellys, tak taky porovnat neumím nic jiného než design a eventuelně cenu. Jenže zásadní bude rám a geometrie kola.

              0 0
              • R294  

                Asi tak, HT jsem měl jen Kellyse, myslím že je to 4. model…

                0 0
    • Tomcat  

      Kellyšovou bych fakt s Canyonem nerovnal… A co bude jak a kdy skutečně skladem je na křišťálovou kouli.

      0 0
    • Gwaihir  

      Grand canyon je víc trail než Exceed. Gc9 nebo exceed 6 – oboje výborná volba.

      0 0
    • solidus  

      Mám otázku k velikosti. Podle tabulek mi mělo u Giant Trance sedět Mko. Ale bylo mi prostě malé. Měl jsem možnost sedlat Kellys Gate 30 2020 v Mku, je tam dokonce delší představec a sedlo dost nahoře, opět by mi mělo sedět, opět malé (fotku jsem sem dával do jiného vlákna a shodli jsme se, že je to FAKT malé, je to domácí fotka, vůbec se neměla dostat mezi lidi, tak to tak berte, ju, dík). GC mi opět vychází Mko.

      Já 178cm a inseam 83cm.

      U GC je Lko psané od 183cm výšky. Na rozdíl od jiných má Canyon v rozměrech psanou také minimální výšku sedla – od středu 742mm. Když k tomu připočtu délku kliky, tj. 175mm, jsme na 917mm, což bych nedosáhl ani při sedle v nejnižší poloze o skoro 9cm. To mi přijde jako úlet. S touhle logikou bych musel mít Sko, protože i na Mku by mi chyběly 4cm.

      Co počítám blbě?

      Odkazy na kola jsou nahoře v odkazu. Pro toho Gate 30 v eMku přikládám geometrii jako obrázek.

      0 0
      • Gwaihir  

        V tom počítání bude chyba. U mého Exceedu mám na velikost M toto:

        648 – 798 a mám 181cm, nohy 82cm a vlezl se mi tam 180mm teleskop a celý ho využiju. Jestli seš z Brna, klidně tě nechám sednout na Exceed 2019 velikost M, ale ty nové jsou o něco větší.

        0 0
        • solidus  

          Do Brna je to cca 300km, takže to asi neklapne. Díky za nabídku!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.