kazeta 11-40 prehazka Alivio 9 spd

11 nepřečtených
  • sramek

    Ahoj, mam prehazku Alivio na devitku a objednal jsem kazetu na devitku z rozsahem

    https://www.aliexpress.com/…0566369.html?…

    Prehazka dokaze maximalne kazetu 36, ale cinan k tomu dava takovy udelatko, ktery by melo zajistit aby prehazka behala i na 40T.

    Tolik teorie. Zajima me jestli nekdo pouziva prehazku ktera ma podobne parametry s kazetou 40T nebo vetsi a jaka je zkusenost?

    Jeste jsem cetl ze muze pomoct vetsi rolnicka na kladku? Pokud ano muzete nejakou doporucit? Prehazka je typ SHIMANO ALIVIO RD-M4000SGS Shadow. Prevodnik vpredu je single 46T. Diky za rady.

    0 0
    • Tomas_82  

      Mělo by to fungovat i bez toho „udělátka“ měl jsem to tak na dceři kole a teď to tam má manželka, jen musíš mít správnou délku řetězu a stavěcí šroub zašroubovaný na max. A taky to bude na každém rámu trochu jiné.

      0 0
    • oddie  

      Staré typy přehazek s excentricky uloženou horní kladkou to vesměs poberou i bez toho prodloužení patky.

      0 0
    • Prazak0  

      Chodit by ti to mělo. Já před lety řešil kazetu s 36z. Běžná přehazovačka s dlouhým raminkem na ni přehodila, ale jakoby se dotýkala pastorku nebo spíš řetězu na něm. Pořídil jsem přehazovačku jako ty, jen v Deore verzi a tam to chodí s rezervou. Přijde mi, že by to nejspíš pobralo i 40z

      Na jiném kole mi přehazovačka Sora myslím s krátkým ramínkem pobere bez potíží 36 z a je tam rezerva. Myslím, že by to pobralo i 40 z. Kazetu jsem si zatím neřídil, já běžně nejezdím ani těch 36 nebo 34. Svoji obvyklou trasu jezdím v největších kopcích s 23 nebo 26 z. 30 z je už taková rezerva, když si dám trasu delší, než odpovídá mé trénovanosti nebo jinak už na konci nebudu moci. Takže nemám ozkoušené. Rozdíl mezi těmi koly je v rámech, u nového s tou Sorou nemám očko na přehazovačku napevnou přivařené na rám, ale je tam výměnná patka přehazovačky. Ta je asi trošku delší, prostě rám i patka navrženy tak, aby to pobralo větší pastorky. Myslím, že s tím zaslaným linkem by to pobrala i obyčejná silniční kazeta s krátkým ramínkem. Nejdřív bych zkusil tu přeh. Alivio Shadow, když to pobere v pohodě. link bych tam nedával. Asi si s tím bude chtít trošku vyhrát, aby to chodilo hladce jak velké pastorky, tak i ty nejmenší.

      0 0
      • sramek  

        Díky moc za podrobný popis. Takhle to přesně plánuji Nejdřív se z toho linku a pak teprve s ním.

        0 0
        • Prazak0  

          S tím linkem by ta přehazovačka možná pobrala víc než 40z, ale určitě bude nejlepší zkusit nejdřív těch 40. Mezi 36 a 40 takový rozdíl v převodu není, ale něco znát bude. U devítkové řazení je pak trošku problém, že ostatní pastorky musí být s většími rozestupy. Nebo si sám sestavit kazetu ze dvou a začínat třeba na pastorku 13 z místo 11 z apod. Mít třeba dvě zadní kola, jedno nasazovat pro jízdu do velkých kopců, druhé mít na běžné ježdění. Já normálně jezdím do 5%, tam mi převody přebývají, nevyužívám je. Zas pro nějakých 11%, tam možná převod 34/36 by sice stačil, ale bez jakékoli rezervy. Stoupání podél Vltavy nahoru, třeba v Klecanech nebo Trojskou, tam místy to je prudké.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.