• BURDYSAK97

    Ahoj, máte někdo nějaký zkušenosti s karbonovými rámy z Číny na mtb?

    Díky moc za odpověď a nějaké poznatky.

    0 0
    • Vilém  

      V dobe ruznych vyprodeju u nas nebo po evrope to nema moc smysl.

      0 0
    • tromboonen  

      Skoro každej je z Číny nebo tam vyrobenej, i nejdražší značky až na část výjimek, ale pod dokonalým a stálým dohledem na místě když to má na něco bejt… hromadné prodeje MTB fake rámů přímo tam nebrat, problém by se blbě řešil na dálku, nebo s ním počítat i u doporučeného rámu/výrobce, konzistence atd. Jsou tady místní prodejci toho stejnýho (nebo OEM rámů odtamtud) a ti se musí řídit místními pravidly i kdyby nechtěli, takže si dávej větší pozor, plus lepří podmínky pro reklamaci atd, i když horší přístup, ale trvat na svých právech… koupit co je k mání tady nebo v EU a je to, klidně i bazar ale pořádně ověřit a případně vrátit.

      0 0
      • BURDYSAK97  

        Díky moc, koukal jsem prave na Cyklobazar.cz a pán tam nabizi rám a premyslim o tom. Tady je odkaz na inzerat: https://www.cyklobazar.cz/…tb-29-carbon

        Tak jestli by jsi na ten inzerat nemel nejaky nazor.

        Dřív jsem od něj mel riditka karbonovy z ciny a nemel jsem s nima žádný prolém.

        0 0
        • Nikovlas  

          Já zvažuji prodej rámu Specialized Epic HT 2017 vel. L jetého 2 sezony. Ale cca za dvojnásobek, takže to není úplně adekvátní alternativa… ale kdyby náhodou…

          0 0
          • BURDYSAK97  

            A kolik by jsi za nech chtel i s tou vidli RS sid brain? A jaky tam jsou osy?

            0 0
            • Nikovlas  

              Celé kolo včetně odkazu na specifikaci výrobce je tedy https://www.cyklobazar.cz/…t-2017-vel-l

              Jsou tam pevné boost osy. Ještě nejsem rozhodnutý, jestli to prodám vcelku nebo po částech a nemám ani promyšlené dílčí ceny. Kdyžtak napiš do soukromé zprávy, o co všechno bys měl zájem a já o tom popřemýšlím.

              0 0
        • Johny.Merida  

          www.cyklobazar.cz/…-epic-carbon

          To už radeji fakt tohle.

          0 0
            • plzakj  

              Tak to mi orijde ten epic za 15 s dozivotni zarukou u 1. majitel jako lepsi volba.

              0 0
              • BURDYSAK97  

                A kde mám pak jistotu kdyz se neco stane, že se spojim s tim prvnim majitelem

                0 0
                • plzakj  

                  To sice nemas, ale rozhodne lepsi mit epica, nez nejakyho cinana.

                  0 0
              • tromboonen  

                Mi taky pokud budou osobne ty „papíry“ co o nich mluví dokazovat nebo vypadat či naznačovat, že to není fake Spešl, vyrobený falešně v Čáně nejčastěji, nemyslím tam co Spešl pro Spešla, ale co se prodává na Aliexpresu, nebo fake papíry, ale skutečný Spešl kupovaný od skutečného prodejce a nový, ne z bazaru, pokud možno v EU ne v u prodejce Číně nebo tak někde pokud možno, hlavně jastli je tam identifikace toho rámu co nejde zaměnit, jako sériové číslo… každopádně bych přebíral Spešla tohohle jen osobně a papíry předem mailem pro ověření. Po zaslání jejich foto nebo skenů nebo obojího prodejcem z cyklobazaru ověřil telefonicky u původního prodejce, jestli jsou autentické, případně tu sériovku rámu a úplně nakonec zeptat kde je to vyrobeno, volal bych klidně kamkoli na světě, možná do Číny radši napsal na mail z papírů, ale volal klidně taky, pokud by nereagovali ani tam a relativně rychle, do dne až dvou max když nemají zrovna svátek nebo prázdniny nebo víkend, čuchal bych problém.

                Jinak viz odpověď od prodejce a poté s tím v případě problémů konfrontovat bazaristu. Ujistit se že kupované to bylo jako funglovka. Jo a Spešl má záruku celoživotní tuším nejen pro prvního majitele, jen je potřeba nahlázit změnu majitele, i když u nás ta záruka není úplně dodržována, hlavně jestli koupeno u nás, ale jestli v EU nebo firma u nás z EU, nebo člověk trvá právem na svým, třeba se Spešlem mimo nás…

                Jo a bacha, tenhle prodejce na cyklobazaru a asi ne jenom tam prodává hooodně věcí, helmy a brejle od pohledu fakes a skoro bych čekal že jsou jen příklady a kupující pak čeká až dojdou po jeho nákupu v Číně, jen jsou focené na stejnym hadru jao ten rám, ale je otázka, jestli to fotil u sebe, nebo pro něj prodejce v Číně!!! Resp jestli ten rám byl koupen tady a je fyzicky u něj a jeho, ne eterická teorie na netu.

                0 0
                • plzakj  

                  Hm, fotky vypadaj jak kdyby to bylo orvany od drzaku na auto.

                  0 0
                • tromboonen  

                  Sorry, ten poslední odstavec jsem přidával v editaci a teď nejde smazat, ale týká se prodejce Jaroslav Karel Král, tedy ten toho rámu vejš za 10k, to mi připadne fakt podezřelý prodejce, spíš hromadný přeprodejce čínských Ali nebo jiných výrobků… ke Spešlovi zde to nepřiřazovat, ale u něj stejně prověřit z papírů..

                  0 0
                • Johny.Merida  

                  Nevidim u prodejce,co prodává Epica z J.Hradce žádný jiný veci ( fake) na prodej.....a Spesl se nefejkoval…fejkoval se S- Works......

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Viz výše, spletl jsem to a myslel prodejce toho prvního, oprava níže, v postu už to nešlo… https://www.cyklobazar.cz/…v-karel-kral jen tak narychlo na jeden klik včera, hledáním i jinde by možná vylezlo víc, ten za 15, u toho prodejce vypadá dobře, má tam i druhý inzerát s tím kolem před rozebráním… omluvil jsem se za nepřesnost.

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Pár lidí v mém okolí jezdí na čínských rámech BXT. Zatím jsou všichni naprosto spokojení. Pokud mohu posoudit, tak zpracování je výborné. I poštovným a clem vyjde cca na 7000.

      https://www.aliexpress.com/…9899961.html

      0 0
      • tromboonen  

        Dva rámy z Ali, i od stejného výrobce či prodejce nemusí nutně bát stejné nebo stejně vpořádku… i když některé jsou prověřenější a pochvalovanější vícero uživateli v recencích jinde než na Ali, třeba Hong Fu pokud pamatuju, ale i to jsou ne profi rámy a celkově to na kolo vyjde jen malinko levnějc než skutečný top, třeba použitý, ale origo, to tvrdí více lidí i když to maj a jsou spokojení, v USA, UK a po světě, co jsem čet na zahr fórech.

        0 0
    • BLACK1E  

      Tři roky jezdím na Hongfu co mám v profilu. Naprosto bez problémů. Letos odstraňuju původní omlácenej lak a pujde do bezbarvýho. Kdyby tě něco zajímalo, můžu nahodit fotky. Mám teď možnost se dostat s foťákem i dovnitř rámu :)

      0 0
      • Vilém  

        Stejnej HongFu uz se asi rok chystam dat pryc, jen se k tomu rozebrani ne a ne dostat:(

        Ale jezdilo to moc pekne.

        0 0
        • BLACK1E  

          A jakou máš představu o ceně? :)

          0 0
          • BURDYSAK97  

            Ještě nevím, pořád přemýšlím jestli koupit Canyon EXCEED CF SL 7.0 PRO RACE nebo si něco postavit.

            0 0
          • tromboonen  

            Dejte fotky po delší používáni a detaily oba, třeba sem, bude to poučný i pro ostatní a do budoucna, plus koment o výhodnosti ve finále, Hong Fu si dovedu představit snad jako jediný z Ali s výše uvedenou výhradou, proč jsem nebral (plus u mě to měla být silnice)

            0 0
    • Pista.Wassermann  

      Ten z odkazu cyklobazaru máš od firmy workswell, prodává jej také sobato. Na bike fóru hledej sobato a najdeš v mých bicích človíčka, co na něm stavěl… Jinak stejně rámy ale s bsa středem používá quint bike. Je to vcelku odzkoušení Čína. Měl jsem v plánu ji koupit, ale vadí mi, že má výměnné patky, buď na rychloupínák na o pevnou osu jen výměnou pátek na tři šroubky. Proto jsem objednal toto v úplném rawu, bez barvy, cena 306dolaru. Už mi to posílají z celnice, tak můžu preferovat, jestli budeš chtít, když, tak mi napiš SZ. http://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Teď dostavuju kolo na jednom z eBaye a světě div se, on fakt je solidně zpracovány.

      0 0
      • BURDYSAK97  

        A máš ho kupovaný z eBay nebo jsi ho kupoval tady někde přes bazar? Protože koukám že je na cyklobazaru jeden inzerát s úplně stejnýma fotkama

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ten je můj. Chtěl jsem ho prodat a koupit si komplet kolo, ale nakonec ho dostavím. Snad :)

          0 0
    • BURDYSAK97  

      A jaky nazor máte na tohle? Nekdo psat ze BXT je v pohodě.

      https://www.ebay.com/…223105202294?…

      0 0
      • Cavendish  

        S rámy od BXT zkušenosti nemám. Komponenty od zatím zatím na jedničku.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Vyhni se nejlevnějším a neuděláš chybu.Je možno vyreklamovat-pokud najdeš vadu..U mne to byla teď pevná vidle,nafotil jsem ji( vadný závit pro třmen) a do měsíce jsem měl novou.

      0 0
    • frederick  

      Ahoj,

      měl jsem dva pro sebe a jeden má žena už 5 let.

      Cenově dostupný, funguje to, ale když pak sedneš na Spešl, Scott, Trek, tak cítíš, že je to jiný. Jde hlavně o detaily na rámu a geometrii, nicméně to funguje i tak velice dobře. Blbý je, když to rupne, nebo se něco stane, ale když to vezmeš přímo z: http://www.dengfubikes.com/ nebo http://www.hongfu-bikes.com/ , tak ti se k reklamacím staví velice dobře a slušně(mimochodem jsou to firmy, kde si někteří malo výrobci nechají vyrábět svoje rámy.)

      Jak psali ostatní, teď jsou celkem slušný výprodeje a na jaře je bazar plný celkem solidních nabídek.

      Pokud vyloženě chceš Čínu, tak od někoho velkýho nebo dlouholetýho prodejce(Aliex­press/Ebay), jinak se lehce spálíš.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.