karbonová sedlovka 30,8 vs. 30,9

33 nepřečtených
  • pee.tr

    Myslíte, že je vhodné do karbonového rámu pro sedlovku 30,9 použít sedlovku 30,8 ? Dosud mám 30,9, ale rád bych vyzkoušel s offsetem, a ač to je neuvěřitelné, karbonová 30,9 s offsetem za normální peníze snad neexistuje. FSA SLK, od nichž mám současnou bez offsetu, dělá s offsetem všechny možný průměry, jen 30,9 ne. Proto uvažuji o bazarové ritchey 30,8. Děkuji.

    0 0
    • scret  

      Easton se dela hokejka 30,9 urcite…

      Spis mi je divnej ten prumer 30,8…

      0 0
    • BB  

      Ten rám by mohl prasknout, když tam dáš tenčí sedlovku a dotáhneš to. Jednou jsem viděl prdlý rám a to byla přitom sedlovka 30.9, ale na hraně tolerance, byla hodně volná. Radím ti, neriskuj to.

      0 0
    • Mr.Dawe  

      Můžeš zkusit tu 30,8 a mezeru vyplnit kouskem plechovky od píva a použil bych toto

      0 0
    • yetti  

      Já mám v karbonovém rámu redukci z 31.6 na 27,2 a funguje to skvěle. Skoro bych řekl, že to sedí lépe než samotná karbonová sedlovka v karbonovém rámu. V rozměru 27,2 je výběr sedlovek obrovský a alespoñ není ta sedlovka tak tvrdá.

      0 0
      • BB  

        Máš někde odkaz na redukci 38.8 na 38.9 ? Já si jí moc neumím představit. Pokud jsi jí neviděl, tak proč tady šermuješ redukcí z 27.2, to fakt nechápu

        0 0
        • yetti  

          Stezujes si, ze nemuzes sehnat sedlovku 38.9 za rozumny penize. V rozmeru 27.2 je velky vyber sedlovek a redukce z 38.9 na 27.2 neni problem. Sam jsem byl prekvapen, ze sedlovka s redukci sedi v ramu lepe nez samotna sedlovka a navic se ani po dlouhodobem pouzivani sedlovka nevymackava. Takze puvodne nouzove reseni se u mne stalo resenim velmi dobrym.

          0 0
          • scret  

            on ale potrebuje 30,9 a ne 38,9:)

            0 0
          • iron.hide  

            dik za tip, mozno to tiez vyriesim podobne, lebo tych 30.9 je malo a su drahe.

            ale nie je 27 mm karbonova sedlovka prilis uzka? bude asi dost pruzit?

            0 0
            • yetti  

              I ve 27,2 můžeš mít sedlovku pevnou jako šutr. Záleží co vybereš.

              0 0
        • DaSnail  

          Sa tu riešia desatinku a tebe úlety 8mm… ;o)

          0 0
    • Kami  

      30,8 a 30,9 je obrovský rozdíl, nedával bych ji tam. 1/10mm nadělá tolik škody, že bys pak musel koupit novej rám… možná i nový kolo. Pro představu si vedle sebe polož dva vlasy :)

      0 0
      • scret  

        dva vlasy maji tloustku 0,1mm?:) zrejme mas nejak tlusty vlasy :)

        JInak skodu na ramu to klidne udelat muze, obvzlast karbon. sedlovka mu bude klouzat, bude vic dotahovat a hotovo…

        0 0
        • Kami  

          podle toho, co jsi hodil za odkaz, tak mám ještě tlustší vlasy než původně :) (jen konstatuji..) Takže u těch 2 vlasů pořád zůstáváme. A tedy zůstávám i já u svého názoru..

          0 0
          • scret  

            ok, mam dneska dobrou naladu po delsim volnu, tak uznam, ze jsem se seknul v desetiny carce.. Timpadem tloustka sedi…

            Tak jako tak mam z praxe vyzkouseno, ze i vetsi tolerance pri stejnych prumerech muze delat neplechu – hlavne u karbonovy sedlovky…

            0 0
    • Vilém  

      Kdyz to tak ctu, tak si uvedomuju, ze se mi ve sklepe vali offsetovy TRIGON 30,9mm. System zamku nic moc, ale kdyz se da na stycnou plochu pasta na karbon, tak to i drzi.

      Takze kdyby nahodou, tak tak dej vedet a napisu ti.

      EDIT: Konkretne model SP 138.

      0 0
      • pee.tr  

        Díky. Váhám, protože stále se nemůžu na 100% rozhodnout, zda bude pro délku posedu ten offset lepší, nebo ne. Někdy se mi zdá, že ano, jindy ne. Také by mě zajímalo, jestli lépe pruží. Svou stávající FSA mám rok v rámu a raději jí nesundavám, abych se vyvaroval případným potížím s upnutím v rámu, ta drží i bez pasty. Kdyžtak mi tedy mailni, co případně za ní. Děkuji moc.

        0 0
    • pee.tr  

      Navážu na své předešlé téma a poprosím znalé o radu, kterou sedlovku byste mi doporučili z následujících fotografií z inzerátů (ač podobné, zdají se mi o fous rozdílné). Asi nakonec použiju 27,2 a redukci. Ta šikmo říznutá má zámek stejný, jako mám na své stávající. Zámek těch dvou dalších je pro mě neznámej. Tu s tím šikým říznutím bych chtěl nejméně, protože by mi byla vidět ta objímkou ošoupaná část. I tak to ale asi bude nadoraz s délkou. Je správná moje úvaha, že když mám nyní FSA SLK sedlovku bez offsetu a kouká mi z rámu téměř 25cm, že by mi tyto zamýšlené 35cm sedlovky měly délkové dostačovat za předpokladu nezvyšování sedla (nevím, jak je ta délka u zahnutých měřena)? Díky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        S tím ofsetem to máš teda jak? Ta posl. se mi nezdá…

        0 0
        • pee.tr  

          Taky nevím, u všech uvádějí offset 25mm, což mi taky u té poslední přijde divné. Ale nevím, jestli jen neklame fotka. Nyní mám bez offsetu a sedlo na max. dozadu a rád bych ještě mírně prodloužil posed a snad ho i mírně zpohodlnil.

          0 0
      • nitraq  

        Jen bacha na fejky, těch FSA je snad nejvíc. Když jsem kouknul na jejich web, tak žádná K-Force sedlovka není ukončená rovně, všechny šikmo. A nápis FSA by měl bejt spojenej do jednoho, fejky mají oddělený písmena.

        0 0
    • Henley  

      A jseš si jistej, že víš proč má být karbonová? Jestli to je na HT a sedlovka má větší sklon pak jo. Rady co Ti tady dávaj t.j. vzít redukci na 27,2 jsou dobrý. Menší průměr = větší flexe = dostupnost, výběr a cena. Těch 30,9 je fakt málo. Pokud to máš na fůla tak mám nejenom vlastní zkušenost. Kup Thomson, má nejlepší duralovky, velmi lehký a spolehlivý, nebudeš mít klacek v řiti a mají ofset na Elite řešen ohybem trubky. Vše z jednoho kusu, odlehčené stěny na boku, prostě hitec na celý život.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.