Karbonová řidítka 760-780mm cena/výkon/odolnost

40 nepřečtených
  • mikkke

    Ahoj, hledám solidní řidítka na XC/Trail bike 120/120 zdvihy, 760–780mm, rovný ± do 8st. rise, něco s dobrým kompromisem pohodlí, tuhosti, ceny, ne žádný ultralight, mam 93kg. Někdo nějaké tipy? Koukám po Enve m5,m6, Syntace, S-Works, mam radši spíš tužší, než ty co se hned prohnou. Díky za názory.

    0 0
    • sserpx  

      Nepises jaky prumer. Zkus se podivat do Anglie. Kupoval jsem minuly tyden tyto. Objednano v pondeli a v patek byly doma. Tyhle konkretne teda maji o malo vetsi rise 12mm. Ale i se slevou pro nove zakazniky me staly v prepoctu jen 1419 korun, coz je myslim uplna parada za karbonove Nukeproofy.

      Nukeproof Horizon

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, co RF Next R?

      https://www.zookee.cz/…erna_z30656/

      Mám je teď jako náhradu po RF Next 35 SL a tuhost je úplně někde jinde. SL se viditelně prohýbaly.

      Poměr cena/výkon je myslím někde úplně někde jinde než u Enve/S-Works. Napiš případně SZ ;0)

      0 0
    • well  

      Já koupil OnOff Krypton 31,8mm a přijdou mi fajn. Hmotnost, cena, i tuhost tak akorát, ale mohu srovnat jen s RF Aeffect 35mm.

      0 0
    • mikkke  

      A co třeba Deity? Koukal jsem, že to dávají na dobrý stavby a mohl by to být co píšou slušný kompromis tuhost/flexe, jejich 35 Skywire v bronzový, to je paráda. Ale asi tady s tim moc lidí zkušenost nemá, co? RF Next R někde popisují zas jako ultra tuhý a Nukeproof mají zase váhu skoro jak hliník, co jsem koukal :-)

      0 0
      • sserpx  

        Nukeproofy jsou tezsi, to je pravda. Na druhou stranu, ktere trailove/endurove karbonaky od slusnejsiho vyrobce sezenes za cca 1400 korun? Deity 35 Skywire vypadaji hodne dobre. Ale cena? Vis co se rika. I'm not gay, but 20 dollars is 20 dollars. :D

        0 0
    • theedge  

      Ahoj zeptám se tady na karbon řidítka OneUp 35 – je reálně cítit že něco odfiltrují ? 3 roky vozím RF Next R 35 na 760mm – použití na trail, enudro. Na podzim jsem je při tlamě trochu dorval, tak uvažuju o nových. Ale nevím jestli znovu Next R ( který se mi hodně líbí designem) a nebo OneuP. Do OneUp bych šel jen kdyby tam byl fakt poznatelný rozdíl, ne jen placebo efekt. Dlouhodobě mám problém s rameny, tak každá troška může pomoct.

      Dík za praktické zkušenosti.

      0 0
      • TJK  

        prakticke zkusenosti jsou takove ze kdyz to testujes na miste nebo samotny, citis jak pracujou. Na kole o nich ale vubec nevim. tzn pokud neco delaji tak to neregistruju, ale ruce me nebolej uz vubec a mival sem s tim problem

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • Honza03  

        Ano je to v terénu dost znatelné (nevíš o tom), ale nejsem si jist jesli ti to pomůže na ramena, obecně to snižuje únavu rukou, ale ramena by člověka z toho bolet neměli. Možná spíš potřebuješ jiný tvar řídítek pro řešení ramen.

        0 0
      • novas752  

        Alespoň trošku určitě pomůžou, i na citlivém aktivním podvozku to znát je, navíc za tu cenu není co řešit. Mám je připravené i na plánované druhé kolo.

        0 0
        • theedge  

          Ok to zní dobře. Asi to zkusím. Next R se mi líbí víc ale tu citlivost zkusím …

          0 0
      • suslos  

        fakt jsou pohodlnější → trochu teď s rodlama laboruju, zkouším různé výšky, a byl jsem šokovanej, jak strašně tvrdý a nepohodlný jsou Bontragery 27,5mm up… šel jsem z 25mm up One upu. Teď jsem nandal 30mm up Burgtec carbon a jsou o fous lepší než alu Bontrager, ale o parník horší než One Up. Ještě tu mám 38mm up Burgtec alu co chci zkusit teď… a pak uvidím jestli ve finále nechám 25mm up One Up nebo objednám nový One Up 35mm up.

        0 0
        • Atilla  

          Ty už mám připravené. Zatím jezdím e13 race carbon a jsem spokojen. Obrovský rozdíl proti RF Turbine 2 alu

          0 0
          • suslos  

            mně to alu překvapilo jak je tvrdý a nepohodlný, přitom bych řekl, že právě carbon bude více přenášet vibrace.

            Když neklapnou 38mm up alu Burgtecy tak taky objednám 35mm up One up

            potřebuju trochu prodloužit vršek, tak vyměním 30mm podložek pod představcem za vyšší rodla a snad to bude fajn, pak možná nebudu muset dávat ani ten 50mm představec :-)

            0 0
            • ice  

              jak už jsem psal, vibrace mají různé frekvence, ty s vyšší frekvencí jsou bolestivé a škodlivé, typické pro hliníková řídítka – krom spank vibrocore, který je pohlcují/převádí na menší frekvence, které jsou typické pro karbon…

              vibrace ano, ale je potřeba jít hlouběji, když jimi člověk chce argumentovat.

              0 0
              • suslos  

                to zní zajímavě, díky!

                máš spank vyzkoušený? upřímně to na mě působí jako skvělý marketing, osobní zkušenost totiž nemám.

                0 0
                • Breakpain  

                  Jezdil jsem je na DH, tvarově super. Ale jestli má ta vibracore pěna nějaký užitek … nedokážu určit. Řidítka to nejsou špatná, ale chtěl jsem širší, tak si je vzal kámoš a pochvaluje si je …

                  Každopdáně jsem obecně slyšel, že Spank řidítka toho moc nevydrží při pádech – nemám ověřeno.

                  0 0
        • Breakpain  

          Jakože 25 a 35 mm OneUp má rozdíl v tuhosti? Bych čekal, že se to budou snažit zachovat neměnné a jediný rozdíl bude výška.

          0 0
          • Atilla  

            To ne, experimentuje s výškou.

            0 0
          • suslos  

            ne, to špatně chápeš :-)

            zkouším ródla s vyšším zdvihem a pokud se mi zalíbí asi zakotvím u 35mm one up (který nemám/nemám vyzkoušený), ale zatím byly one up nejpohodnější ródla ze všech zkoušených co jsem měl (chromag bza carbon, easton havoc carbon, burgtec carbon, nukeproof carbon → vše 35mm) a o parník pohodlnější než má poslední zkušenost s obyč dh Bontrager alu řidítkama, to jsem myslel že mi upadnou ruce :-)

            … ale já jsem bačkora, serou mě i všechny jiný gripy než moje oblíbený, natož pak rukavice…

            0 0
    • vaclaw  

      Zdravím, využiju tohle vlákno k dotazu… jak jsou na tom karbonový řidítka na enduro s odolností a výdrží? Nejde mi ani tak o nová nebouraná rodla, ale spíš když už s kolem párkrát někde šlehnu, občas něco nedoskočím nebo naopak přeskočím, dropnu pár placek… Nejezdím sice žádnou kudlu ani větší skoky, ale zase vážím cca 105kg a techniku většinou nahrazuji nadšením. Je mi jasný, že se dneska běžné používají v závodech a tak, ale nejsem si jist, jestli tam prostě po pádu nedostanou nový.

      0 0
      • novas752  

        Zátěže při jízdě bych se nebál. Při pádu se ale poškodit můžou. Riziko se dá snížit kovovejma vložkama nebo koncovkama gripů. Ale fungujou super, já už mám na druhém kole OneUpy.

        0 0
        • vaclaw  

          Já to myslel jako zátěž při jízdě po pádu, resp. případným poškozením, který neodhalím. A ty vložky/koncovky pod tím si mám představit prostě něco, co strčim dovnitř a když se rodla zlomí, tak to na to zůstane nějak držet, abych se nevysekal rovnou?

          0 0
          • Atilla  

            Tak to je to samé s ALU. Nikdy nevíš jak moc dostal materiál nažrat, ale osobně už víc věřím Carbonu. Dnešní DH řidítka mají tolik materiál, že vydrží opravdu hodně.

            0 0
          • novas752  

            Proti zlomení to nefunguje, je to ochrana proti štípnutí konce řídítek.

            0 0
            • vaclaw  

              Jo jasně, chápu. Já tak nějak racionálně tuším, že to bude dostatečně odolný, ale přeci jenom když držím v ruce tu lehkou a subtilní trubku, tak to ve mě pocit stoprocentní důvěry nevyvolává. Když jsem to zkoušel, tak první km byly takový opatrnější a bunny hopy dost nejistý, ale pak jsem si zvykl, takže počítám, že je to jenom v hlavě :)

              0 0
              • suslos  

                Obecně seřídím už pravidlem že alu rodla = jedna sezóna, karbon rodla = dvě sezóny.

                2× jsem koupil carbon rodla jetý po lidech, kde jsem tušil, že to bude ok a vždy je jezdil jen rok… pak šli na poličku, dětský kolo, atd.

                0 0
                • Breakpain  

                  A představec? Pedály? … si trošku rejpnu :-)

                  Já se přiznám, mám ty intervaly zdvojený, pokud nehodím velkou tlamu, ale tam většinou dojde i k ohnutí a to je konečná :-).

                  0 0
                  • suslos  

                    chápu a rozumím, řeším to jen u rodel a asi to bude tím, že už jsem viděl x ošklivých pádů kde řidítka selhaly – karbony prasklý… alu jen ohlý a nebyl z nich pád

                    představec jsem viděl prasklý jednou a nejezdím žádný subtilní mr**y, pedály jen ohlou osu, nic z vlastní zkušenosti

                    0 0
          • ice  

            při opravdu velkem padu, kdy jsem sel tvrdě na hubu/kosti/sa­nitka/operace se ohnul hlinikovy DM predstavec, ale karbonovym riditkum Easton se nic nestalo, dalsi dve sezony daly v pohode a slouzi dal i novemu majiteli…tolik k tomu, co vydrzi, pokud se neporusi mechanicky, neni v nich dira nebo se neco nestane strukturalne.

            hliniovy jsem menil co dva roky, karton mam na furt

            0 0
        • TJK  

          ja je vloni nehezky nakrmil o skalku stylem velkyho OTB presne v miste toho zdvihu (mam 35mm rise) a zatim fungujiu a drzej.. matrose tam je dost :-D

          0 0
          • vaclaw  

            Díky moc všem za info, objednány Nukeproof Horizon. Prostě když to nedostane velkou ránu, tak to nebudu moc řešit. A kdyžtak uvidim. Stejně dám po dvou/třech letech nový tak jako tak, pro klid duše :).

            0 0
    • ceo  

      Ví někdo o 750–760 (nebo delší s říznutím) , ale backsweep ideálně pod 7 a rise do 10mm?

      Klidně i AL.

      Našel jsem jen Funn Kingpin/BlackAce a Renthaly a pak nějaké německé drahé speciály.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.