Jezera Německo (nad Šluknovem)

20 nepřečtených
  • Edwin

    Ahoj,

    neměl byste někdo nějaký reference na oblast jezer mezi Cottbusem a Dressdenem?

    Potřeboval bych někde zabít 4 dny s dětma a tohle vypadá vcelku lákavě.

    Díky.

    0 0
    • Kaire  

      Lužická jezera – tak se jim říká. Podle toho tady najdeš víc rad.

      Jezdíme do tohoto kempu. Je tam ale nulové vybavení, víc najdeš na googlu. Děti bych vzal asi do toho kempu. Je to tam hezké, čisté, vybavené.

      Pláže jsou tam všude písečné, voda čistá, ale jak je tam písek tak není průzračná. Na spousta místech se nelze koupat, jsou to přírodní rezervace.

      Prakticky všechny cyklostezky jsou perfektní asfalt. Já vždy beru i kolečkové běžky, na to je to tam sen. Turistů je tam dost a díky tomu je tam i dost služeb podél cyklostezek.

      Okolí jezer na jihu je víc přírodní – míň asfaltu, víc lesů a méně lidí. Tam to ale moc neznám a nedokážu poradit.

      0 0
    • mais  

      Kola s dětma super, kempy si rezervuj dopředu, bývá tam plno a projdi si co nabízí, byl jsem tam asi ve ctyrech kempech dva total retro ala socialismu, tři bez stínu a v posledním co byl nejlepsi jsem musel místo vyhadat na místě, neb chtěli jen týden sobota sobota a jejich přístup na argumenty, že mají stejné prázdno atd byl velmi liknavý byl jsem tam na kole dvakrát po sobě(dva dny) a pak tam byla doskocnejsi osoba prostě dederonov

      0 0
      • Edwin  

        Díky, kempy na poslední chvíli mě už párkrát stály pěkné nervy, tak jsem booknul hotýlek v Hoyerswerda. Měli by tam mít i sklep na kola.

        Máte nějaký tipy na konkrétní místa v okolí, který stojí za to vidět? Klidně někam popojedu autem.

        0 0
        • mais  

          Budyšín, pak muzeum rypadla, ucho u Boxbergu (to jezero se i fajn objíždí s dětma), pak najít kanály se zdymadly je u toho takové lázeňské městečko, ale název už si nevybavim, bylo to nejturistictejsi jezero s ostrovem v oblasti

          0 0
        • Japhy  

          Uměle zrezlá rozhledna (Rostiger Nagel) byla super. Jestli jedeš s dětma tak v Hoyerswerda je malá, ale fajn zogolická. A taky Konrad Zuse muzeum, ale to jsem si neprosadil, tak nemůžu sloužit.

          0 0
          • mais  

            Jo, tam jsem byl tam je výhled nějak na to co zrovna napouští ne

            0 0
            • Kaire  

              Jo. Dole vlevo je vidět ten kanál kudy přitéká voda :).

              0 0
              • mais  

                jojo a „kousek“ od toho bylo nějaké jezero propojené s jiným přes zdymadlo – na tom zdymadle byla hospoda, kde měli docela dobrý kafe a děti bavilo koukat na to jak loď vyjíždí nebo zajíždí

                0 0
    • dada  

      Mě trochu vadí jak sou tam ty kempy hodně orientovaný na dlouhodobý stání karavanů, takovej nemeckej styl chataření. Pro stany tam bejvá jen pár mist a to vesměs v nejzastrcenejsich koutech kempu. Ale možná je to jen můj dojem. Takže za me je řešení apartmán – ten zároveň i řeší problém kam schvat kola. Ale apartmánů tam taky není moc…

      0 0
    • Edwin  

      Nemáte někdo tip na parkoviště v centru Drážďan, kam se vejdu se superbem + kolama na kouli? Rád bych se vyhnul pod/nadzemním garazim. S placením problém nemám.

      0 0
      • enjoy  

        Lingnerallee

        0 0
      • Japhy  

        U stadionu, cirkusový plac vedle mostu, parkuje se za i pod mostem, ale už je to asi platíto. Procházkou podle Labe je to pár set metrů k opeře.

        0 0
        • Edwin  

          Jj, zastavil jsem ulici před tím, když jsem zahlédl místo. Stal tam nějakej Holanďan s elektrokolama, tak mi to přišlo symbolický. Akorát automat bral jen mince, nebo nějakou městskou kartu. Nechápu. Musel jsem ukecavat dorostenky, aby mi rozmenily. Jinak ale super. Za 10 minut jsme byli v centru. Krásný město, nádherná procházka.

          0 0
    • bednee  

      My máme nejraději Baarwalder See u Uhystu. Letos jsme tam byli a udělali tam na ubytování houseboaty a chatky. Nezkoumal jsem ceny, tak víc neřeknu. Stezka kolem tohoto jezera má přes 20km, ideální na inline. Koupat se tady dá taky. Vždycky jsme tam jezdili na inliny, dá se na nich objet cca 6 jezer, takže zábavy dost. Na kole by mě to asi nebavilo jezdit dokola.

      0 0
      • Edwin  

        Jj, včera jsme to zrovna objížděli. Na obrázku parkoviště a vedle stánek s parádníma hambacema. Doporučuju rybí.

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.