• pee.tr

    Ahoj, prosím o radu. Vybírám telefon do 10 tisíc. Rád bych s cenou spíše o dost níž. Už se nemůžu rozmyslet. Chci něco, co slušně fotí, není to velké a baterka trochu vydrží. Nic víc nepotřebuju. Hry nehraju, aplikací využívám minimum, možná tak mapy. Čím déle bude schopen telefon fungovat, tím lépe. Jsem spíš konzervativní člověk, mám dosud S4mini a nechal bych si ho, kdyby na něm byly schopny fungovat mapy.cz, whatsapp a další, které postupně ztrácejí podporu díky starému systému. Hlavně velikost takového zařízení mi vyhovuje. Zůstaly mi dva tedy favorité. https://www.cena-vykon.cz/…0-8gb-256gb/

    Ty informace o reálné kvalitě baterie a fotoaparátů se dost liší v testech vs. DXomark.cz mi přijde.

    Předem děkuji za rady.

    0 7
    • gersa  

      Když pominu, že fungování na S4 s novými aplikacemi bude asi dost pomalé, tak řešení by mohlo být v Custom ROM

      https://forum.xda-developers.com/…opment.2380/

      3 4
    • Tomcat  

      Osobně jsem dával přednost telefonem Google Nexus co jsou dneska Google pixel takže jemu bych dal přednost ale nemusí to zase sedět každému a protože se oficiálně do České republiky nedováží tak jsou tady zbytečně drahé. Motorola má určitě rozhodně zajímavý poměr ceny k tomu co dostanete ale je potřeba vybírat konkrétní modely protože to neplatí pro celou výrobní řadu. Takže za mě pixel.

      Pokud vám vyhovuje telefon který nemá ani full HD rozlišení ani HD ready rozlišení a ještě má 1,5 GB RAM a vám to stačí protože jste konzervativní. Tak si kupte něco v bazaru. Protože tohle bylo málo i v době kdy ten telefon byl novej na novinku.

      Ideální by třeba bylo pokud by se vám v bazaru podařilo sehnat takovou věc jako Google Nexus 4×

      0 1
      • pee.tr  

        Už jsem se smířil s tím, že budu muset nosit o dost větší zařízení, než je stávávající mobil. Ten svůj jsem bohužel včera rozbil. Do bazaru bych šel, ale zrovna telefony, které často blbnou už jako zánovní, tak to raději nový kus s plnou zárukou. Asi bych si koupil mobil do 4 tisíc, jako doposud vždy, ty peníze navíc dávám především kvůli kvalitě foťáku, což zůstává asi tím nejdůležitějším kritériem.

        0 1
        • gersa  

          Za 4k je to o velmi nenáročném uživateli. Jak co se týče kvality fotoaparátu, tak samotného systému

          1 0
          • borda  

            Idea, že co se týká mobilu, hovoříme o náročném uživateli je velmi scestna :).

            0 0
        • Tomcat  

          Proč píšete o kvalitě foto když pokud Vám stači S4 mini? To moc nejde dohromady. Jinak kvalitní foto za 4000,– opravdu nehledejte.

          Je bazar a bazar. Osobně dávám přednost jedné firmě co má pobočky po celé republice a prodává i rozbalené, zánovní a bazarové telefony i se zárukou. A také vykupuje staré.

          Že by tam byl nějaký špatný kus se skoro nestane, když tak vymění, vrací peníze zpět. Např bloklý telefon sem tam ještě ani neviděl. A hlavně mají velký a služby jako nalepeni folie nebo skla.

          Jinak při tom lpění po malém telefonu máte tu jestě iPhone Mini. Tam máte dlouhou SW podporu a je hodně konzervativní narozdíl od Androidu. Mechanicky a je o 8mm vyšší, 4mm širší a skoro tenčí. A kvalitou foto je na hony vzdálen S4 Mini

          0 0
    • Synnex90  

      Xiaomi Note 11 nebo něco z Poco řady. Samsung A5× taky není špatný. V poslední době lidi chválí i Motorolu a Pixely.

      0 3
      • MirosPikos  

        Myslíš pravděpodobně Redmi Note 11. Ten bych doporučil jen největšímu nepříteli nebo manželce. Problémy s Wifi (neustále se odpojuje a připojuje a nejsem zdaleka sám resp. manželka). Do 10k se teď dá pořídit solidně fotící Redmi Note 12 Pro+. Zrovna mi odchází starý Mi9SE tak to akorát řeším.

        Motoroly jsou fajn, ale fotky nic moc. Mě zajímá hlavně to focení.

        A54 nevypadá úplně špatně. A aktualizace od Samsungu jsou celkem zajímavý pro dlouhodobý používání.

        Pixely budou asi celkem dobře fotit, ale nevím co zbytek. V ruce jsem neměl. Nebudu hodnotit.

        0 0
        • Synnex90  

          Note mám jako služební a jsem spokojen, používám ho hodně jako navigaci na kole atd. Redmi Note 12 Pro by byl samozřejmě lepší. Tak fotky u motorol prý tak tragické nejsou, hodně chválí i Oppo. A54 by měla dostat 4 roky aktualizací, což je fakt. Xiaomi ale garantuje myslím 3 roky. Pixely na tom budou o něco lépe co se týká focení, dle DXO mark jsou na tom hodně slušně, zbytek parametrů je horší ale i tak by to měl být solidní mobil..

          0 0
    • Dan205  

      Jestli jsi měl takhle starý telefon, dá se předpokládat, že nový si budeš držet co nejdéle. Pak bych se nesnažil ušetřit za každou cenu. Koupíš za pár tisíc levnou čínu, která sice bude mít papírově skvělé parametry, ale po půl roce se ti bude sekat. Já bych šel do nějakého Samsungu, který má jistotu aktualizací na x let dopředu.

      1 1
      • pee.tr  

        Ano, přesně tak to je (bude), I to je tedy kromě foťáku důvod vyšší investice, než bych chtěl. Co nejnovější Android. Jinak co se Samsungu týče, zvažoval jsem i A53, ale ten se prý nepovedl, neběhá plynule. Jak fotí nevím, ale přítelkyně si kvůli focení pořídila S21FE, který bych vychvalován a je zklamaná, že s ním především detailní fotky pořizované v bytě nepořídí ani v kvalitě starého Samsung J5.

        Ten pixel 6a se mi ani vzhledově nelíbí, ale vybíral jsem ho dle 1.místu v žebříčku Dxomark do 10 tisíc. Naopak motorola mě lákala již dlouho, ale asi nefotí tak, jako Google.

        0 1
        • Tomcat  

          Pixel nebude zásadní chyba.

          Ano po tom že u A5× přešli ze SnapDragonu na jejich Exynos to není nic moc . Hodně lidí stále sahá po výprodejových A50,51,52 se SnapDragonem.

          0 0
    • standa.nera  

      Dostal jsem Samsung A51 z 2019, který překvapivě dostal nejnovější Android 13. Bohužel délka spouštění a odezva foťáku je tragická, že se vlastně nedá použít, celkově to vypadá na hodně slabý HW. Hodil jsem ho do šuplíku a vytáhl o tři roky starší Iphone 7 po ženě. Odezva systému je tam o hodně lepší. Bohužel mi IOS moc nesedí, tak hledám jiný telefon s Androidem, ale odladění systému a podpora u Jablka je vynikající.

      0 0
      • Tomcat  

        jj iP7 s 2GB RAM to je hardware trhák ROFL.....

        u IP se moc už s další SW podporou ze strany Apple nedá moc počítat je to model 2016 a šestka už nový OS nedostala .

        https://www.gsmarena.com/compare.php3?…

        0 0
        • standa.nera  

          Neříkám, že bych ho teď koupil. Přidal jsem zkušenost s používáním dvou telefonů vydaných před x lety. Chci aby mi telefon vydržel dlouho, nejsem náročný uživatel. Pokud Samsung řada A bude mít po 4 letech odezvu jako A51 dnes, tak to bych fakt nechtěl. Rozhodoval jsem se mezi S23 a Iphone 13 mini, teď čekám jaký bude Zenfone 10.

          0 0
          • Synnex90  

            A co řada SxxFE? Docela slušné mobily, za dobrý peníze s DEX. https://www.alza.cz/…xy-s21-fe-5g?…

            0 0
            • MirosPikos  

              Pozor třeba zrovna na S21 FE, která má hodně mizernou baterku. To člověk skutečně nechce.

              0 2
              • Synnex90  

                S21 FE má 4500mAh. To zrovna za mizernou baterku nepovažuji. Ano ostatní mají třeba o 500mAh více, ale to mi dá tak 1–2h SOT navíc. Snap zase žere méně než Dimensity nebo Exynos. Můj Iphone 13PM má snad jen 4200mAh ale SOT má lepší jak Ultra či jiné vlajkové lodě, poráží ho akorát ROG phone 6. Jenže to je obří kráva.

                0 0
              • Tomcat  

                S21 FE 5G 4500mAh proti 4000mAh v S21 G5 málo ? LOL

                Apple málo kdy uvádí skutečné parametry baterky ale i taková 14ka má baterku pod 3500mAh

                1 0
              • MirosPikos  

                Ok, napsal jsem to špatně. Baterka není papírově špatná. Ovšem jako celek výdrž nic moc. V kapse možná dobrý, ale při aktivním používání špatné. A to tak, že ze skupiny mobilů A33 vs A52s vs A53 vs A73, M52, M53, S20 FE 5G, S21 FE 5G, S22, S22 Ultra vůbec nejhorší.

                0 0
                • ceo  

                  Když se podíváš na detailní testy, tak zjistíš, že u S21FE je výdrž problém displeje. Pohotovost, volání má naopak slušné. Problém je 120Hz panel, který neumí upravovat Hz variabilně, takže pořád žere…

                  Pokud telefon někdo moc aktivně nevyužívá a jde mu o stand by, nebo naopak hraje hodně hry, nebude to problém.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Ano přesně tak jak píšeš. Četl jsem to. V kapse v pohotovosti pak ale nemusím mít S21FE ale stačí mi cokoliv co umí telefonovat, když to přeženu. Jsem na tyhle telefony háklivej, protože jeden aktuálně mám a ta spotřeba mě ubíjí :) Jinak to asi nebude špatnej telefon pro toho, kdo tíhne k Samsungu. Oni se výrobci celkem hodně snaží, aby měl každej jejich produkt nějakou slabinu.

                    0 0
          • Tomcat  

            Vzhledem k tomu že A51 bylo několik verzí a není jasný čím vším si to uživatel nasvinil neberu to jako ukázkový příklad pro Apple.

            Zen phone bude naleštěné… jako vždy s tunou bloatwaru a hrozně vkusným launcherem. .

            0 1
            • standa.nera  

              U Asus píšou víceméně čistý Android, tak to nechápu o jaký bloatware se jedná, ale Asus jsem moc nestudoval. Naopak jsem viděl, že čistá instalce Android 13 zabírá u S23 / S23 Plus – 25/35 GB.

              0 0
              • Tomcat  

                Asus se nikdy k projektu Android One, Google edition nepřipojil a nemá , neměl „čistý android“ . V tomhle Motorola měla opravdu pár modelů se skutečně čistým Google Androidem. Asus jinak v telefonech, tabletech a NTB je svými Zen nástavbami a softwarem pověstný. Jen na ntb jde skutečně úplně odinstalovat.

                Jinak kolik to zabírá není vypovídající, prázná RAM je nevyužitá RAM a RAM k ničemu… …představa že je potřeba co nejvíc volné paměti je z DOSu…

                0 1
            • Synnex90  

              Zenphone je dobrej mobil ale i Michal z MP říkal, že se rád k němu vrací i když po chvíli by ho nejraději hodil do koše, protože OS je prostě tragickej.

              1 0
    • SCiFi  

      Pixel 7, 7a, 6, 6a. Případně Motorola Edge 30 NEO.

      Pixel skvěle fotí, má pravidelné aktualizace a dlouhou podporu. Motorola je fajn. Má motogesta a motodisplej. Oba mají takřka čistý android.

      Typicky čínské značky bych nebral, není důvod.

      0 0
    • RadimCep  

      iPhone. Super foťák, svižnost, ultra dlouhá SW podpora.

      Za tu cenu se dá nová jedenáctka. Předpokládám novej iOS do 2026.

      1 2
      • Tomcat  

        Telefon za desítku s rozlišením 828×1792, 2GB RAM, 64ROM ani kdyby měl podporu do 2030 neuvažovat. O iphone horším než v12 neuvažovat!

        0 1
        • Smazaný účet  

          Ty ne, ale zakladateli to podle popisu musí stačit. Čistý iPhone bez balastu bude super na dlouho!

          Chci něco, co slušně fotí, není to velké a baterka trochu vydrží. Nic víc nepotřebuju. Hry nehraju, aplikací využívám minimum, možná tak mapy.

          Jinak ja mám iPhone SE a stačí mi i na vlákno pohonné hmoty.

          4 0
          • Vilém  

            A nalepku na aute mas?

            2 4
            • hrota  

              O nálepce to úplně není. Pokud by netrval na novém telefonu, tak 12/13 mini jsou úplně ideální kandidáti pro něj. SE už je trochu oldschool(ale nenáročnému uživateli stačí, koupili jsme mámě a je spoko), možná leda nahoře 11, ale ta je na můj vkus už velká.

              0 0
          • Slavik  

            Tak zrovna ty mapy jsou velmi náročné na rychlost a paměť. Jinak dlouho.......­....dlouho...­.......dlouho čekáš, než se načtou. :-)

            1 0
            • Synnex90  

              Tak zrovna mapy u iphonu problém nejsou :)

              0 0
              • Tomcat  

                Jak pro koho. kdyby si všichni kupovali nový / refurbish tak ok , ale protože v bazarech jsou běžné přesluhující staré iphony straší než iP11 přes 5k, tak jako nic moc…

                Poslední verze mapy.cz chce už iOS 15.0 a novější a appka má sice jen xxx MB jenže bez map ty jsou dalších xGB a to lidi co si koupí 64GB už to je dost, když tam bude mít nacvakáno xxGB obrázků. Jinak Apple mapy jsou v ČR na hranici použitelnosti, nejsme v USA.

                0 0
                • Charles2k  

                  Na starém iP8 jedou mapy.cz slušně rychle.

                  0 0
                • Synnex90  

                  Znám lidi co mají 64GB a je to v pohodě. Mapy CZ mi zabírají 3GB – slovensko, čr a německo. 10GB další aplikace, a 4000 fotek a jsem na na 50GB. Zaplatím icloud a nemusím mít v mobilu vše. A zrovna Apple mapy fungujou úplně v pohodě i v ČR, hlavně pokud občas jedeš MHD.

                  0 1
                  • Tomcat  

                    V ČR se i nějakém hromadné placení za cloud opravdu bavit nemusíme ;-)

                    1 0
                    • krabica  

                      Mezi důchodci asi ne, ale znám dost lidí, co ho s iPhone používají.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        A to vyvozuje co , když xx% budou služebáky?

                        Mezi lidma tady není tak běžné aby lidi platili doma za cloud a mnohé VoD služby , nebo hudební streamovací služby, či Office. Takové to vždyť přece všichni platí za… … platí leda v nějaké bublině.

                        A pak od operátorů prosákne, že v siti jsou stovky až tisíce iPhonu „bez dat“ a k tomu desítky aktivních nejstarších iP.

                        0 0
                        • Esi  

                          No tak služební iPhone mám, ale ze by zaměstnavatel skousnul platby za iCloud to asi těžko, všechny platby mobilem, včetně lístku na MHD různé DMS a podobně jsou blokované. Lístky na MHD fungovaly v minulosti a bylo to OK pro případ nouze, než se našel nějaký pitomec který tam za měsíc poslal lístky za 1500, přece si nebude platit litačku. Při ceně 50GB iCloud se snad nemá cenu zabývat tím jestli platit nebo neplatit, těch 25kč je úplně zanedbatelná částka.

                          0 0
                          • Tomcat  

                            Ne že většina lidi by si v ČR nový iphone za svý nekoupila a platit nějaké služby navíc? Afera servisní poplatek u Skylinku myslím dost napovídá. Jak říkám nesrovnávejme se se zahraničím. Tady lidí neutratí u Apple za SW a služby ani cent

                            a sedí nejčastěji na Wifině.

                            IPhon umí dual SIM tedy micro SIM + eSIM. Ano běžné firemní tarify neumějí jak tyhle ty různé platby prémiové sms a třeba nemají nárok na roaming. To je vcelku normální , to jaksi váš zaměstnavatel pořešil smlouvu s operátorem není téma.

                            Pokud v ČR používají lidé cloud nad rámec limitu zdarma, tak většinou se jedná o claud placený zaměstnavatelem a jedna se nejčastěji o Microsoft 365.

                            0 1
                            • gersa  

                              Podívej se na ceny dat u nás a je asi pochopitelné, že lidi visí na WiFi

                              Samozřejmě s podpultovou nabídkou se to dá poresit, ale k ní nemá většina přístup

                              Ale to už odbíháme od tématu, za což se omlouvám

                              1 0
                            • Esi  

                              Skylink servisní poplatek to je trochu něco jiného, v době kdy jsme na chalupu kupovali Skylink tak sami tvrdili že je to bez poplatku, že servisní poplatek je uhrazen zakoupením přístroje, nebyla tam žádná omezená doba tvářili se jako že je to na pořád a potom najednou servisní poplatek. Alespoň že jde platit jen ty měsíce které člověk využije i když teda zase jen v nějakém vyšším balíčku. Tím že máme Skylink na chalupě tak platím teda jen ty měsíce které musím, bohužel je chalupa v místě kde je signál pro Digitální pozemní vysílásí úplně nulový, jinak bych se na celý satelit vykašlal nejezdím na chalupu koukat na televizi.

                              0 0
                              • gersa  

                                JJ, to pamatuju, obratem jsem Skylink rusil prave kvuli tomu, ze slibovali bez poplatku naporad

                                0 0
                                • Esi  

                                  Taky bych to zrušil, ale pro tátu není alternativa, já si tam přes data pustím ip televizi co si platím doma

                                  0 0
                              • Tomcat  

                                Ne to je stejné , protože to je jen přeci xx,–

                                0 0
                                • Esi  

                                  Není to stejne, protože v době koupě zatížení se tvrdilo ze je poplatek zaplacen nákupem toho zařízení

                                  0 0
                                  • Tomcat  

                                    Ale kdepak, jde o tu argumentaci jak přeci xx,– nemůže nikomu chybět.

                                    V IT ne firemním businessu kolovalo že Čech má na všechny tyhle služby průměrně 500,– s daní měsíčně . Je hezky že někdo da xxxx,– jen za připojení ale někomu se do toho musi vejít televize +telefon +internet dohromady atd … … takže pro x VoD služeb a předplatné za software tam už není místo.

                                    0 0
                                    • Esi  

                                      Tak do 500 se teda asi nevejdeme, netflix, Spotify kabelová s internetem a a 2 mobily, jsme 4 a tohle už bude přes 4 tisice. U toho satelitu mě štve ze je to na chalupě a zaplatit 300 aby hrála televize 2 večery mě štve z principu

                                      0 0
                            • Radek Broz  

                              Takže když is k 515GB iPhonu (to jediný je overkill, tam využívám zlomek), 2TB iPadu a 1TB MacBooku platím 2TB iCloud, tak nejsem správný Čech?:)

                              1 1
                              • Tomcat  

                                Ne, jsme třídní nepřátelé. Správná občan Československa ma Huhlavej a Yandex Disk .

                                1 0
                                • krabica  

                                  Hlásím 2TB iCloud a 1TB OneDrive, na které straně stojím? :-D

                                  0 0
                                  • Radek Broz  

                                    Já mám teda k iCloudu ještě DropBox, no. Ale ten mě teď dost sere.

                                    0 0
                                    • krabica  

                                      Ten mám taky, ale jen neplacených 7GB, tak to ani nepočítám…

                                      0 0
                        • krabica  

                          Tak v mojí bublině, cca 200 lidí 25 – 60 let, od dělníků po majitele středních firem, má iPhone tak 50% a dost z nich nich si služby Applu platí. Navíc z celé té bubliny si dost lidí platí Netflix, HBO, Spotify, O2 TV, většinou teda nějak ojebávají rodinné tarify, ale to je jiná otázka…

                          Edit: ten Netflix má tak 80% lidí, jsem spíš výjimka, že ho nemám.

                          1 0
                          • Georrge  

                            Tak ono bez placenych sluzeb nema moc smysl kupovat iphone…

                            0 0
                            • Tomcat  

                              Vysvětlete to lidem ;-) dokud bude iPhone muss have značka nečekejte nějaký racionální přístup.

                              2 2
                            • VojtaXY  

                              A bez kterych placenych sluzeb?

                              0 0
                              • Georrge  

                                Tak to zalezi, co od toho telefonu potrebujes a proc sis ho kupoval. Samozrejme nic proti tomu, pokud si nekdo koupi iphone pro jeho jednoduchost a pouziva ho jen na volani a nejake offline mapy. Ale pokud chces ten telefon vyuzit na max a vlastnis treba i dalsi produkty applu, tak se bez placeni za sluzby neobejdes.

                                0 0
                          • roman 3D  

                            taky mám netflix, hbo, apple tv a další za 49 kč měsíčně komplet

                            1 1
                            • Tomcat  

                              podle opakovaných zpráv z IT businessu tak zatím ?…

                              Netflix a spol jednak nemají rádi skutečné sdíleče a stále zdražují a zkouší různé způsoby jak identifikovat různé „rozvětvené rodiny“ .

                              Jinak např v Kanadě skončil nejlevnější tarif. Co je právě v rozporu s tím jak někdo tvrdí ..vždyť si všichni platí… ne všichni neplatí a není tolik a proto se zdražuje .

                              0 1
                              • roman 3D  

                                to ano, ale lze se dívat skoro na všechno na jednou místě, tajném, stačí si zaplatit předplatné a je to:-)

                                0 0
                                • Lišák  

                                  Pokud to tajné místo má pevné osy a baterku s motorem, pak je vše v pořádku.

                                  1 0
                            • xtonda  

                              Za 50 měsíčně bych do toho šel, tak poraď aspoň jednou užitečně. :-)

                              0 0
                    • Synnex90  

                      To opravdu musíme :)

                      0 0
                • Na-kochacku  

                  iOS 15 mam na sluzebnim iphonu se z roku 2017 64gb a s mapy.cz nemam problem.

                  0 0
    • roman 3D  

      takovou starost bych chtěl mít taky, bohužel musím používat iphone, který mě vůbec nevyhovuje, zlatý android

      1 2
      • Tomcat  

        No jo když i tohle patří k jedněm z mnoha nešvarům v ČR . Firma ti dává pracovní nástroj, podle toho jak ona uváží, nikoliv hračku aby si sní uživatele dělal co chce . Určitě to co firma očekává ten iPhon umí a má to kvantifikovatel­ný důvod.

        Lidi by si měli zvyknout, že i k služebním mobilům patří prostě DLP, MDM atd… a zrovna to je u iOS krapet lépe dosáhnutelný.

        0 2
        • RapMan  

          trvalo mi tak půl roku, než jsem si na iOS zvyknul. Teď jsem ve stavu, když už bych android zpátky nechtěl, kvůli apple watch, ty se fakt povedly. Airpods Pro vlastně taky. Homekit taky.

          1 0
          • tomxxx  

            Teď jsem se snažil vybrat TWS sluchátka k androidu, co se blíží Apple Pro 2, který mi fakt sedí tvarem, ale k androidu jsou prostě hloupost. Dopadl jsem tak, že je sice trh plný TWS sluchátek, ale alternativa na androidu prostě není. A to jsem dost anti Apple, ale MacBook Air a Airpody jsou fakt povedený věci. Naopak některý věci mají jako děsný odpad – třeba Airpod Max, SE verze telefonů.

            0 0
            • Synnex90  

              Alternativ je nekolik. Nothing ci Buds.

              0 0
              • tomxxx  

                Nothing jsou prostě jako ostatní číny třeba Soundcore, Earfone, Oneplus, Honor, Xiaomi – nejsou špatný, ale k airpodům se neblíží.

                Buds Pro mám, jsou asi fakt nejlepší na Android.

                0 0
    • tomxxx  

      Měl si S řadu, kup si S23, počkej na slevy, základní model byl před 14 dny za 14 tisíc. Sleva je v podstatě každý měsíc.

      Samsung A54 je asi furt ok, mohl by vydržet

      Pixel 6a je asi taky ok volba, jen u nás je to s pixelem a podporou takový všelijaký

      Zajímavý je teď Nothing Phone – papírově slabší, ale odladěný by měl být teď dobře, základní verze je do 10 tisíc.

      0 0
    • Beekeeper  

      Mám tu Motorolu. Asi rok. Koupil jsem to hlavně kvůli hmotnosti a že na to byly jakš takš recenze. Je to trochu rozměrnější než bych chtěl, ale hmotnost vítězí.

      Přijde mi, že fotky jsou v pohodě, výdrž taky. Nevytěžuju to ale nějak extrémně.

      Má to skoro čistej android a nějakou menší Moto nádstavbu. Tu jsem postupně povypínal, páč tam vždycky bylo něco nasíracího. Vůbec, ze začátku to trochu odladit byl masakr. Před tím jsem měl tři Samsungy a pokud bych vybíral novej mobil, asi bych se k nim i vrátil JEN kdyby měli nějaký ve váze do 160g. Což krom vlajky nemají :(

      Ale i toto Moto je to v zásadě OK telefon. Holt každý tel má prostě nějaký mouchy.

      Jo a po roce mi trochu začalo blbnout hlavní tlačítko na dvouklik – foták jsem z toho musel vypnout. Teď už zas ok.

      0 0
      • tomxxx  

        Já nikdy moc nepochopil tu obsesi čistým androidem. Však skutečně čistý není ani pixel, vlastně takový mobil reálně ani nechceš mít.

        Mobily bez balastu a predinstalovaných hovadin jsou vlastně všechny trochu dražší. U levných se tím dohání cena – predinstalací reklamy.

        0 1
      • shcorepi  

        Na spuštění foťáku stačí 2× zakroutit zápěstím. Na spuštění baterky 2× zatřepat. Ty gesta jsou boží. Ale protože jsem měl levný model Motoroly G30, přestalo fungovat GPS, otisk skoro nefungoval, nfc platba byla pomalá na X sekund, raději jsem pořídil S21 Fe.

        0 0
        • Beekeeper  

          To zapnutí diody je tak jediný, co používám.

          Gesto na foťák mi přišlo zbytečný, dvojklik je lepší. Ten ale už blbne, tak možná zkusím to gesto. díky za tip.

          GPS je ok, používám na Stravu furt.

          NFC taky furt a bez problému.

          Všechny zabezpečení displaye jsem musel vypnout, páč se to furt odemykalo v kapse (resp to spíš obcházelo to zabezpečení a vytáčelo nouzové hovory)

          S21 FE je těžký železo.

          0 0
          • shcorepi  

            Tak ještě 3 prsty na screeenshot jsou dobré.S tlačítkama na boku Volume down+power mi to nikdy moc dobře nejde.

            A větší hmotnost neřeším, je za ni větší baterka, tu ocením spíš. Ta u mě rozhodla, ač jak teď koukám na gsmarena, to Edge 30 vydrží na prohlížení webu znatelně déle, než S21 FE s větší baterií…

            0 0
            • tomxxx  

              Ty časy výdrže jsou vycucávky z prstu. Záleží na hrozně faktorech a po roce to může být zase úplně jinak.

              1 1
    • MirosPikos  

      Což takhle Nord 3? Bude představený 5.7. a vypadá to celkem slibně. Kvalitní fotky, display, výdrž nebude špatná a výkonu dostatek. Snad jen vyšší stupeň krytí bude chybět.

      Pro mě je to celkem favorit hlavně co se focení týká. V této cenové relaci asi top.

      1 0
      • Dawy  

        Mno nevím už teď z hlavy přesně. Mám asi třetím rokem Nord2 a opravdu si není nač stěžovat. Kdyby zrovna teď náhle „umřel“ tak Nord3 je jasná volba. Ale foun není moje priorita, jen taková nutnost ke každo dennímu žití a tak to budu zase řešit až nadejde čas. V každém případě one+ jedině.

        0 0
    • ce4aser  

      Samsung Galaxy A52S 5G odporucam

      1 1
    • Na-kochacku  

      Kup nekde alespon s pulrocni zarukou dobre zachovalej iphon se 2016 minimalne 64gb a mas to vyreseny.

      Pokud odejde baterka, tak vymena se zarukou do 700,– na pockani.

      0 2
      • Charles2k  

        Iphone SE z r. 2016 fotí blbě. Když už, tak alespoň SE z r. 2020.

        0 0
      • ce4aser  

        Treba si uvedomit ze kupou iphonu nekoncj vyssia cena pri novom, alebo zataralost pri beznej cene. Prislusenstvo byva funkcionalne obmedzene ako napriklad watch a pod a príslušenstvo ako kabel, nabijacka, watch a dalsie su predrazene. Cize zvysena nakladovost nekonci kupou. Za dalsie iPhony nie su az tak otvoreny SW ako Android.

        Ked si chce niekdo kupit Iphone nech si ho kupu, ale mal by vediet toto.

        1 4
        • skaj  

          Ale prd, nabijecky i kabely stoji uplne stejne. Hodinky a naramky taky pripojis vsechny. Argument s AW dokonce plati uplne naopak.

          Nehajim iphone za kazdou cenu, ale tohle je proste snuska nesmyslu.

          1 0
          • Synnex90  

            Ale jak jsi příšel na to že nabíječky atd. stojí stejně. Pokud chci příslušenství od Applu, tak je vždy dražší.

            2 0
            • Esi  

              Ale to příslušenství od Applu nutné nepotrebujes.

              0 1
              • Synnex90  

                To ani u jiných výrobců. Ale pořád mě nabíječka a kabel s koncovkou USB C vyjde levněji jak Lighting.

                0 0
                • kubad  

                  bezdrátová nabíječka stojí úplně stejně

                  0 0
                  • Synnex90  

                    Pokud jí chceš i pro Apple hodinky, tak nestojí. Plus magsafe se taky připlací.

                    0 0
                    • kubad  

                      tak na hodinky máš vše v balení, a existuje dost výrobců kteří nabízí

                      0 0
                      • Synnex90  

                        Nemáš tam napájecí adaptér jako u mobilu, takže potřebuješ další zařízení či adaptér aby jsi je nabil.

                        A s tvrzením, že je s Apple vše o něco dražší plně souhlasím. Zatím co mobil od konkurence mám s obalem, adaptérem atd. U apple musím vše dokoupit a jejich příšlušnství je dražší. Ano můžu mít příslušenství od třetích stran ale tak je dost kolísavá kvalita, takže i tak musím koupit osvědčenou značku. Kupoval jsem třeba gogen a podobné a kabely se neskutečně hřály.

                        0 0
                        • kubad  

                          adapter můžeš použít jaký chceš nechápu co se tady snažíš dokázat

                          0 0
                        • File12  

                          Všechno stojí naprosto stejně. Kabel originál mít nemusíš. používám na všechny zařízení Baseus s certifikací z ali. Co třeba kabel z Ikea? Tyhle argumenty, že má apple všechno dražší, musíš za aplikace platit atd nechápu už leta.

                          Jo dobře, můžeš koupit nějakej čínskej telefon, kde ti daj i adaptér (to jich fakt doma nemáš mraky?), daj ti tam ten hnusnej silikonovej nebo plastovej kryt, kterej je do čtvrt roku žlutej jak chcanky.

                          Vůbec proti no name čínám za pár tKč nic nemám. A chápu, že někdo nechce dávat za telefon majlant. Ať si každý používá co chce. ale tvoje tvrzení, že je na apple všechno dražší je fakt blbost.

                          Krom toho, telefon beru jako zařízení, který používám nejčastěji a i k práci. Takže nějakou bezpečnost a funkčnost vyžaduji a jestli za adaptér a kryt dám cenu jedný večeře ve dvou mě fakt nevadí.

                          Radši nebudu psát, kolik mě stálo příslušenství od Peak Design. To je teprv raketa.

                          1 2
                          • Synnex90  

                            I Baseus má verze kabelů pro iphony dražší, pokud se teda nejedná o USB C 100W.

                            Ano adaptéry domu mám ale kupodivy i ty adaptéry jdou dopředu – nové nabíjcí protokoly atd.

                            A moje trvzení je jen založeno na faktech.

                            0 0
                            • Esi  

                              se starým nabíjecím protokolem tak maximálně to nabíjení trvá delší dobu, nic jiného se neděje.

                              Ano mám a používám 20W originál nabíječku, máme doma 2 a k tomu 4 telefony, když jsou obsazené tak to klidně dám do obyčejné nabíječky od starého telefonu a nebo klidně do nějaké noname powerbanky. Možná tak ve výsledku té baterce ubližuješ méně naž nabíjením maximálním výkonem.

                              0 1
                              • Synnex90  

                                Což je docela podstatný nedostatek u nabíjení. Třeba Iphony měli 5W nabíjení max. teď mají 5X tolik. Je docela rozdíl nabijet mobil několik hodin či hodinu. A zrovna Iphony si to nabíjení dokážou řídit docela slušně, moje 13PM má pod dvou letech kondici baterie 89%, a to ho nabíjím jak chci. Koupil jsem kabel co ukazuje watáž a je vidět jak si to pěkně řídí v různé denní doby.

                                0 1
                                • Esi  

                                  No vidíš moje 13 má po necelých 2 letech kondici baterie 98%. Když pospíchal použiju rychlo nabiječku když ne tak je mi to jedno, nepotrebuju mít zrovna telefon trvale v ruce

                                  0 2
                            • File12  

                              Ale jo to jdou. Kupuju těch kabelů i pro rodinu dost a úplně jsem nezkoumal, o kolik málo Kč je to jiné. Mě prostě nepřijde těch pár korun důležité (a to určitěn nejsem bohatý). A adaptér jsem koupil na 3× USB-C 100w s GANem. Tam pokrok je. ale to mám jako takovou nouzovku. Jinak jsem konzerva a třeba tel nabíjím přes noc 5w adaptérem. Baterce to prospěje (to spíš pro budoucího majitele) a telefon mi celej den dá.

                              0 0
                              • krabica  

                                Jj, zrovna řešení rychlých nabíječek mě taky nepálí, nabíjím 5W adaptérem přes noc a pohoda.

                                0 0
            • skaj  

              Nic takoveho nepotrebujes, ale chces (a teda moc nechapu proc). Nikdo o originalu nemluvil, ten si zacal vytahovat az ty. A navic ho dostanes v baleni, takze touhle podivnou logikou se ti nakup iPhonu “vyplati” i tim, ze dostavas kvalitnejsi prislusenstvi rovnou:)

              Popravde ale vubec nerozumim, proc bych i tak mel vybirat mobil za 10k+ podle rozdilu ceny kabelu v radu procent z cele porizovaci ceny.

              2 0
              • Synnex90  

                Ano potřebuji, protože originální příslušenství kupodivu funguje o něco lépe :)

                No zrovna kvalita u Apple kabelů je přímo pověstná :D

                0 0
                • skaj  

                  Jo tak, ty jedes na viru:)

                  Funguji uplne stejne, neni mezi nimi rozdil. Kdyz si koupis rozumny kabel a ne nejlevnejsi shit z Ali, funguje stejne kvalitne jako tentyz s usb-c na konci. Pro original fakt nevidim jediny duvod. A to mam za ta leta original i neoriginal kabelu desitky. Ted kupuju Alza Power a je uplne v pohode vcetne nabijecek.

                  0 0
                  • J1RKA  

                    kupuju kabely VENTION naprosta pohoda

                    0 3
                  • Synnex90  

                    Alza power je Baseus. A jedu na praxi.

                    0 0
                    • skaj  

                      Jasne l;ogiku, kvalitou kabelu je dle tebe „Apple primo povestny“ a proto se vyplati priplatit za original:) Ty se vezmi za ruce s tim co nahore vyhlasoval, ze k iPhonu si musis kupovat nejke sluzby (kdyz se ho dvakrat zeptali jake, tak radsi zdrhnul) a jdete marketovat Android:)

                      Sorry, ten argument o tom, ze k iPhonu potrebujes nejake drazsi prislusenstvi je proste uplne mimo. S jakymkoliv funguje uplne v pohode. Soubezne provozuju 4 iPhony, 3 iPady, nekolik Macbooku – k vetsine prislusenstvi aspon dvakrat, nekdy trikrat (auto, prace). A tohle vsechno uz pres pet let, v mensim 10+ let. Vse mam mix originalu a neoriginalu a vubec nic nepoznas. To jsou jen takove povidacky.

                      Aby bylo jasno, vubec netlacim iPhone, at si kazdy koupi co chce. Ale at si nehraje na nejake racionalni, nedejboze dokonce technicke, rozhodnuti, kdyz veri na povery.

                      0 1
                      • krabica  

                        Přesně, ať si každý koupí, co mu vyhovuje… Osobně si radši připlatím, než aby mě nějaký drek sral při každodenním používání a taky bych se z ideologických důvodů vyhnul čínským značkám.

                        0 1
                      • MatS  

                        Kdyz jsme u toho MacBooku, jake doporucujes „dokiny“? Kolega v praci, ac je Applista, tak nadava, ze jich vyzkousel hafo a zadna poradne nefunguje a origo, kde by byly vsechny porty v jednom, neni. Bud nektery port zlobi nebo vubec nefunguje nebo dokina po case uplne umre.

                        0 2
                        • krabica  

                          Používám monitor Dell s integrovanou USB-C dokinou.

                          0 1
                          • MatS  

                            Spatne jsem to napsal. Myslel jsem takove ty mobilni, ktere lze hodit do tasky a vzit sebou do terenu.

                            0 1
                        • tomxxx  

                          Když jsem řešil dokinu k HP, všiml jsem si, že byl plný youtube a fóra, ze HP G5 (nebo prislusnou verzi s usb C napajenim a spravnou vataží, G5 ma 100w) používají lidi k macu.

                          Edit: tak mobilní g5 fakt není

                          0 2
                        • skaj  

                          Od prvniho usbc macu mi funguje jedna z iwantu prodavana pod jejich znackou. Ten typ s kabelem na pripojeni. (Ty naprimo vypadaj jako dobry napad, ale v realu jsou naprd). V praci mam nejakou jinou, protoze jsem potreboval dvi, ale nevzpomenu si jakou.

                          A jo, v praci jsem uz menil a vracel – moje zkusenost je, ze jakmile je to s Power delivery, tak to nechce setrit. Kolega ke svemu HP ma uz patou, pokazde jiniu znacku (ale pokazde nejakou levnou), ale to beru jako nejakou anomalii…

                          1 0
                          • tomxxx  

                            Mám k HP G2, 230W a teď už funguje v klidu. Když byla nová, tak furt hučela, i když nenabíjela a noťas byl vypnutý. Tak sem větrák vyndal. Sice asi odejde dřív, ale je mi to fuk, drží už 3 roky.

                            0 1
                            • skaj  

                              U nej je problem, ze ma v ntb dve graficky karty a strasne se mu to pak hada pri pripojeni externiho monitoru. Obcas huci ntb, obcas se silene hreje dock – ale uplne nahodne. A nakonec to dock nevydrzi a odebere se do kremikoveho nebe.

                              Kazdopadne s Intel+Win je v kanclu posledni. Hardware ma horsi, stoji ho to ve vysledku vic… (Macy se po dvou letexh prodavaji v podstate samy, narozdil od jeho Win stroju) Pristi ntb myslim ze prejde jako ostatni.

                              0 1
                      • Synnex90  

                        Ono je rozdíl kvalita nabíjení a kvalita třeba takové gumy, která se dost ničí. Proto kupuju kvalitnější kabely třeba od Baseus.

                        A kvalitu kabelů a příslušenství poznám :D Jak jsem psal ty gogen šmejdy atd. mají tendeci mobil více zahřívat a i sebe.

                        Jinak ohledně služeb, Samsung mi třeba dal onedrive zadarmo na 100GB, icloud si platím.

                        Youtube music má zdarma v rámci balíčku atd.

                        Mně nevadí, že si za ty služby platím, protože jsou kvalitní atd.

                        Ale prostě Apple zařízení nejen že stojí více ale i věci kolem nich prostě stojí víc.

                        0 1
                        • skaj  

                          Jo, blby kabely jsou blby ke vsemu. To neni zadna novinka. Ale tys tvrdil, ze k iPhonu potrbujes nejaky drazsi nez k Androidu, ne? A to je proste nesmysl, slusnej kabel k Androidu stoji stejne jako slusnej kabel k iPhonu.

                          0 2
        • Esi  

          Pouzivam iPhone, hodinky garmin, bezdrátová sluchátka gogen a kabel v autě mám z ikea. Co tam mas dal? To je hrozná kravina co jsi napsal. Po 4 letech necháš vyměnit baterku a po 6 když skončí aktualizace tak to vyhodíš ( das dětem) a poridiš nový v době kdy kupuješ už čtvrté xiaomi, tak ze to vlastně není ani dražší :-)

          4 8
          • Synnex90  

            No ty jsi taky napsal docela kravinu,

            0 0
            • kubad  

              v čem konkrétně?

              0 0
              • Synnex90  

                Třeba ta poslední větička s tím Xiaomi.

                0 0
                • kubad  

                  poslední věta je naprosto v pořádku :D

                  0 2
                  • Synnex90  

                    V pokrouceném světě apple oveček možná.

                    1 0
                    • Kaire  

                      Čekal jsem kdy se to zvrhne tímhle směrem :D.

                      3 0
                    • File12  

                      To není o světě apple oveček. Případy v okolí co mám je, že jabka mají kolem mě (pokud to nejsou geekové a bohatší) 4–5 let s jednou baterkou, aktualizacema a funkčním systémem.

                      Pak docela fajn fungujou 4 roky starý Samsungy vyšší řady.

                      Ty různý čínský značky většina mění po dvou letech.

                      Bavíme se o někom, kdo si tam pak nenahrává Custom ROM aj.

                      0 2
                • Esi  

                  Měl jsem Xiaomi celkem drahé asi za 12 000kč, vydrželo 2,5 roku, aktualizace přišla 2× v prvním půl roce, potom už nic, po 2 letech se začal ten systém tak zpomalovat že se to skoro nedalo použít, měl jsem tam pár aplikací od samého začátku jinak nic.

                  Z Androidů možná lepší Samsungy budou mít aktualizace alespoň ten rok a půl, ale ty stojí v podstatě stejně jako ten apple. Syn má iphone 6s, je to letitý kus poslední aktualizace přišla loni na podzim, ten telefon pořád v pohodě funguje, je v něm mizerná baterka ale to je mimo jiné tím že ten telefon syn běžně vybijí na 1% a to jí zjevně nedělá úplně dobře, mimo to současné iphone co se týká battery managementu jsou úplně někde jinde

                  0 3
                  • Synnex90  

                    Jasný a proto Xiaomi garantuje minimálně 3 roky aktualizací :) A ty Samsung fakt jako Iphony nestojí, je tam rozdíl docela výrazný viz. S23U vs IP13PM.

                    0 1
                    • Esi  

                      Myslíš jako Iphone 13 128GB za 19 900 a Samsung Galaxy S23 5G 128GB za 20 990 ? mě ty ceny teda přijdou v podstatě stejné. Když to srovnáš od nejdražších tak je tam rozdíl taky asi 500kč :-)

                      Xiaomi byla moje osobní zkušenost, kupované bylo před cca 5 lety a v té době žádné 3 roky aktualizace určitě nebyli.

                      0 1
                      • kubad  

                        tohle je naprosto zbytečná debata, vidí svoje, jede si svoje a nic jiného

                        0 0
                      • Kaire  

                        On porovnává Ultra vs Pro Max. Ale to je prostě irelevantní. Kdo si kupuje takhle drahý telefon neřeší už prostě cenu.

                        0 0
                        • Esi  

                          tak ono hlavně Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB černá stojí 34 990kč a Iphone 13 pro max 1TB stoí 35 870, beru to z Alzy ten Iphone je tam vedený jako zánovní, nový prostě nemají

                          0 1
                      • Synnex90  

                        Já zapomněl že 13 128GB je aktuální model :D Když srovnám nejdražší, tak S23U 35k a Iphone 14PM je 37,5k.

                        0 0
                        • Esi  

                          A ten rozdíl v té ceně je nějaký významný jo ? myslím že v této cenové hladině je 2500kč dost zanedbatelný rozdíl

                          3 3
                          • Synnex90  

                            Ano docela je, protože ono to není jen těch 2500KČ, protože Samsung dává vždy bonus 5000k či sluchátka zdarma, takže už to najednou není jen 2500KČ, ale klidně 5000–7000KČ a to je víc jak deset procent.

                            0 2
                            • Breakpain  

                              To je jak s kolem. Bud to kvuli necemu chces a jsi ochotny to zaplatit nebo ne. Mobily nad 10 mi nedavaj smysl, stejne jako kola nad 50 ;).

                              Presto mam kolo drazsi a i mobil, pac neumim ozelet urcite fce.

                              1 1
                            • Azmir  

                              Je snad logické, že Mercedes bude o něco dražší, než Dacia :)))))

                              0 1
                  • Pavell  

                    Mel jsem firemni 6S asi 7 let. V polovine jsem menil baterku. Neskutecny delnik.

                    1 0
          • jIrI___  

            Musím svému pětiletému Redmi 5 říct, že dle Esiho něco dělá sakra špatně :)

            3 0
            • Synnex90  

              Souhlas, doteď má starou služební S9 a funguje naprosto v pohodě. A když srovnám soukromý IP13PM a služební S21FE, tak Iphone mi za dvojnásobnou cenu nepřináší nic navíc.

              0 0
              • Kaire  

                kdy naposledy dostala S9 bezpečnostní aktualizaci?

                0 0
                • Esi  

                  ve fabrice :-)

                  0 1
                • tomxxx  

                  S9 ji dostala loni asi v březnu.

                  S10 letos v březnu

                  Teď mají samsungy 4 aktualizace androidu + rok bezpečnost. Bezpečnostní záplaty jsou měsíčně, poslední rok kvartálně. Apple ty délky aktualizací nemá nikde zaručené, běžně to bývá 6 let, ale není řečeno s jakou frekvencí. Vtip je v tom, že třeba uživatelům Applu SE připadá, jak ten mobil mají dlouho, proto mají pocit, že aktualizace mají nekonečné, protože on vypadá jako 10 let starý.

                  S ostatními vyrobci souhlas, tam je podpora většinou otřesná, hlavně u číňanů.

                  0 0
                  • File12  

                    Tak je vidět, za jak dlouho apple vyřazuje telefony už leta. Pokud vím, tak bezpečnostní choděj i déle.

                    Každej update ti hlavně přijde hned ten den, a ne, až tam výrobce naroubuje svůj balast.

                    Ale tak pryč od Apple, to stejně tazatel nechce a nehledá, a za mě v tomhle ohledu asi jediná značka, do který bych jinak šel, je zmíněnej samsung. Ten se poměrně snaží. Pro někoho možná pixel.

                    0 1
                    • J1RKA  

                      asus?

                      0 0
                      • tomxxx  

                        Asus vůbec

                        Teď vypadá slibně Nothing s podporou a údajně má celkem vyladěný systém. Jen je to nový a třeba já už pokisného králíka dělat nechci.

                        0 0
                  • Kaire  

                    Jako popravdě kdyby můj zaměstnavatel nerozdával Apple telefony, tak si ho za ty peníze taky nekoupím. iPhony rozdávám v rodině a např. ip7 z roku 2016 furt dostává aktualizace. A ne jednou za čtvrt roku, ale jednou za dva týdny. A až na baterku funguje skvěle a svižně.

                    Jinak mi přijde otřesná i aktualizace loni v březnu pro S9. Tj. 3roky a 1 měsíc od začátku prodeje. Navíc sem nedodržení slova výrobců Androidích telefonů zažil několikrát. Od Samsungu, Huawei, Sony… Zrovna v tomhle je Apple furt napřed. Jinak proti androidu ani slovo, dnes už jsou ty rozdíly zanedbatelné.

                    0 0
                    • nomecz  

                      4 roky coz je presne doba podpory kterou garantuje vyrobce …

                      0 0
                    • tomxxx  

                      Naopak tu podporu samsung S9 prodloužil, když ji lidi kupovali, tvrdil jim jen ty 3roky, dostali 4, stejně jako já na s10.

                      Apple je dobrej, ale zase tu, až chorobnou, obsesi některých lidí applem nechápu, hromadu věcí má fakt dobrou, hromadu fakt na prd a každý si najde svoje.

                      0 0
            • Esi  

              to by jsi měl, v tak dlouho neudržovaném a nezáplatovaném systému bych chtěl mít mobilní bankovnictví :-) já bych se z něčím takovým asi nepřipojil vzdáleně do práce, máme 2 faktorové ověřování a těžko říct jestli by to na tak starém androidu vůbec fungovalo, má to dost striktní požadavky

              0 4
              • jIrI___  

                Tím to bude. Já telefon využívám k telefonování, sem tam internet a messenger. Bezpečnostní záplaty nějak neřeším, kdyby se nějaký ambiciózní zloděj naboural do mého věčně prázdného účtu, tak zapláče více než já po jeho vyluxování. Zase pokud mobil využíváš pro i práci, tak předpokládám máš firemní telefon a tam asi není důvod odmítat, když člověku nutí co dva roky nový kousek :)

                1 0
                • Esi  

                  Ano telefon mám služební, můžu si objednat jaký chci, mám finanční limit, který teda na iphone nestačí, co je přs se mi strhne z výplaty. Soukromý telefon nemám 20 let

                  1 2
                  • J1RKA  

                    mam to naprosto stejne, mobil musime menit kvuli zabezpeceni, foun nepovolen :D, mouna bych mohl koupit notes s mobilem jeko darek, tam jak koukam omezeni nemam

                    0 3
                  • Esi  

                    Pro minusare, zavist to je svinstvo ze?

                    1 4
                    • Synnex90  

                      Tjn hrozná závist, když to má každej druhej korporát. A ty lepší ti ho po dvou letech nechají jako bonus. Těžká závist no.

                      1 1
                      • Esi  

                        Tak mi řekni co na tom příspěvku bylo na minus?

                        0 3
                        • tomxxx  

                          Ty jsi asi hodně vztahovačný viď?

                          Třeba se někdo uklik při scrollování, taky se mi to stalo.

                          2 1
                          • Esi  

                            Vztahovačny nejsem, jen bych k těm minusum čekal nějaký komentář.

                            0 6
              • tomxxx  

                Jak souvisí aktuálnost systému s aplikací mobilního bankovnictví? Nikde jsem na to nenašel článek, studii, nic.

                Bankovnictví prostě přestane fungovat, když máš starý systém.

                1 0
    • Tencovozikmin  

      Já beru Motorolu už ji mám delší dobu v košíku jen zaplatit.

      1 0
      • J1RKA  

        jakou prosimte, ne zebychto ted nejak hrotil, ale tlaci name zamestnavatel, mam uz nekolik let S10e a nechci nic velkyho a neodolnyho

        0 0
        • tomxxx  

          Ať ti po s10e koupí s23 :)

          0 0
          • J1RKA  

            diky, kouknu nato, jestli jeto dostatecne odolny a mrnavy :D

            0 0
          • J1RKA  

            diky, kouknu nato, jestli jeto dostatecne odolny a mrnavy :D

            edit: TVLee to asi neprojde :DDD to je nesmysl ta cena, nejak se musim vejit do 15

            0 1
            • tomxxx  

              Kolem 15 běžně stojí, jen teď na něho není akce, která bývá téměř stále. Před 14 dny stál 14500.

              S23 je jedinej slušnej malej telefon s Androidem. Zbytek jsou odpady a nebo Asus.

              0 0
            • Beekeeper  

              Koupil bych S22. Loňskej model, levnější, relativně lehká (167) a nechci psát malá -s10e to není- ale menší než většina.

              0 1
              • tomxxx  

                S22 je nejhorší kauf co můžeš udělat. Nepovedený model s exynosem. S23 je v podstatě opravená S22. Cenově se neliší, protože na S22 nejsou žádné samsung akce.

                0 0
                • Beekeeper  

                  A jsou potřeba nějaké akce, když se nechá koupit za 12,5?

                  BTW co je na něm špatnýho a 23 má opravené? Je to jen ten procesor?

                  0 0
                  • tomxxx  

                    12,5 v divnoob­chodech, jinak začíná na 13. To bych si teda raději počkal na akci a zaplatil o 2 tis víc a měl o rok delší podporu a znatelně lepší výdrž.

                    Za mě teda je ještě lepší kup S23 s 256GB, protože má rychlejší uložiště – takže větší future proof, ale i ta 128 je v klidu.

                    A vypadá to, že S24 bude mít zase Exynos, takže je ve hvězdách, jestli zas nepodělají výdrž a jestli ta S23 nebude nejlepší malý mobil i pro 2024.

                    1 0
                • kubad  

                  a čemu ten procesor vadí?

                  0 0
                  • Georrge  

                    žeré

                    0 0
                    • kubad  

                      den vydrží – v tom problém není

                      0 0
                      • Georrge  

                        Pokud je někdo zvyklý na každodenní nabíjení, nebo mobil používá hodně a ani S23 by mu dva dny nedala, tak v tom nevidím problém.

                        Já jsem teď čerstvý majitel S23 (kupoval jsem čistě kvůli velikosti, samsung prostředí a co nejdelší výdrži, výkon nepotřebuju), mám zapnutý úsporný režim a s mým vlažným používám to vypadá, že by mohl dát i tři dny, takže s výdrží zatím spokojenost. Bez úsporného režimu ale umí i S23 slušně zatopit, takže pokud S22 topí ještě víc, tak to občas musí být až nepříjemné na používání.

                        0 0
                  • tomxxx  

                    spotřeba baterky, přehřívání. S23 je s výdrží znatelně lepší.

                    0 0
                    • kubad  

                      při běžném používání se nepřehřívá, baterie ano o něco kratší výdrž, na den stačí – problém v tom není

                      je to o rozdílu ceny, ale 23 za stejnou cenu jak 22 asi nekoupí

                      0 0
                      • tomxxx  

                        Mě by už jen ta o rok kratší podpora nestála za ušetřený 2 tisíce proti S23 v akci. Zbytek ať si zhodnotí každý sám, někdo nechce čekat na slevy, pro někoho i 2 tisíce dobrý ušetřit…

                        0 1
        • Tomcat  

          S10e není odolný telefon a je čtyři roky starej… Naslednik je S20,21,22,23… Případně FE varianty.

          0 1
          • J1RKA  

            S10e je hlavne malej, odolnost mi staci, nezatejka do nej :D a hlavne celkem slusne foti, kdyz ho umejes jarem :DDD

            0 1
            • tomxxx  

              Taky mám S10e, ale aspoň rok snad ještě vydrží.

              1 1
              • J1RKA  

                no prave, ale pokud zemre tak si kupuju za svoje, debilni firemni politika :DDD

                0 1
        • Tencovozikmin  

          Tu z odkazu zakladatele

          0 0
          • J1RKA  

            diky, moc velky :(

            0 1
            • Tencovozikmin  

              To fakt neumíš kliknout na odkaz od zakladatele vlákna? Nechápu za co děkuješ.

              0 0
              • J1RKA  

                Ja beru motorolu… tvl jak mam vedet jakou, samo ze umim kliknout, dekuju za odpoved…

                0 2
                • Tencovozikmin  

                  Zakladatel dal odkaz na svuj vyber dvou favoritu a jeden je motorola a ja reagoval na neho…chapes?

                  Ze tys to nepochopil a somrovals po mne abych dal asi znova odkaz na tu samou motorolu tak to promin ale kdo je tady debil?

                  Priste to rozvedu dopodrobna jak pro male decka

                  Koncim

                  1 2
    • ZDRI  

      Dcera má slíbený nový mobil, určitě chce něco hodně malého – dá se ještě za rozumnou cenu sehnat zcela nový iPhone 12 mini? Oficiální značkový prodejci iPhone už ho nemají ani nejsou schopní objednat. Díky za případný tip.

      0 0
      • VojtaXY  

        a co 13 mini?

        1 0
      • kubad  

        co to zadat do vyhledavače?

        0 0
        • ZDRI  

          IPhone 13 mini už je moc drahý. Jasně, že jsem googlil, ale nic nového nenašel. A když už, tak za nesmyslné peníze, navíc při konkrétním dotazu na prodej se ukázalo, že nabídka už není aktuální a tlačili mě novější, větší a dražší model. Proto se ptám, jestli někdo nemáte aktuální dobrou zkušenost kde 12mini objednat. Je to dlouho slibovaný dárek k narozeninám, proto chci nový.

          0 0
          • Esi  

            Alza má aktuálně jeden 256GB za 14 490 ale použity, těžko říct jak moc, ale jako dárek asi nic moc. Šel bych do 13 míní. Žena má 12 já 13 a ten rozdíl v battery managementu je docela znát. Na pohled je to stejne jen to má jinak čočky od fotaku. Nejsou to teda míní.

            0 0
      • Tomcat  

        IP12 Mini co tak koukám je normálně v prodeji i u větších prodejců.

        Apple INC tu stejně kamennou prodejnu nemá a officia l Apple reseler sem ho snad i zahlednul.

        Google ma výpadek ?…

        0 0
      • Azmir  

        A bereš to na firmu? Pokud ne, tak bych klidně projel bazoš, jsou tam i nové/zánovní kousky. A určitě bych šel do 13 mini, 12 mini má tristní výdrž baterie.

        0 0
        • ZDRI  

          Právě že oficiální Apple prodejci už ho nemají, ani neobjednají – dotazováno. Na firmu ho neberu, ale na bazos/sbazar jsem opravdu nový, nerozbalený, s 24-m zárukou nenašel. Rozkaz zní jasně – nový 12mini, výdrž se neřeší (už jeden v rodině je, reálně vyhovuje). Je to pro brzy 14-letou holku, technické/odborné argumenty zde nemají validitu :-)

          0 0
          • Kaire  

            nebál bych se ho koupit v obchodě který má na heurece x stovek hodnocení a píšou že je to nový, nerozbalený kus. Vrátit to můžeš když tak vždy.

            0 0
          • Azmir  

            Tak pokud musí být funglovka, tak asi ne. Ale je tam třeba za 9500 iphone 13 mini, měsíc používaný, ve 100% stavu. Nebo to prostě koupit na eshop https://www.megatel.cz/…i-64gb-black

            0 0
          • Tomcat  

            A který pak oficiální prodejci?

            Podle Apple to jsou v Praze třeba

            DATART

            MOBIL POHOTOVOST

            IWANT

            VODAFONE

            O2

            Mall

            Alza

            CZC

            istore

            Elektro World

            A O2 ho určitě má l…

            0 0
    • Jakobo  

      Zdar jak svina!

      Mati si nevim jak a podle ceho vybrala Nokia XR 21 a chce jej ted nekdy koupit. Pozaduje nejaky odolnejsi, pac pracuje s detma (rozlite jidlo atd). Ja jsem uplne vedle, mam tlacitkovy. Je to pro nenarocneho uzivatele dobra volba (dobra, ne vyborna)? Jake jsou pripadne altrnativy? Dik.

      0 0
      • Tomcat  

        ROFL tlačítkáč, ale jo ono to k těm odpovědi ala senior sedí. :-D made ma day.

        Telefon je to dobrý, vybral ji ho asi operátor/prodavač odolnost a cena. Alternativy jsou CAT , odolné od Samsungu.

        Nikde není psaný co je nenáročný uživatel.

        0 0
        • Jakobo  

          Dik. Samozrejme telefonovat, posilat SMS, MMS a zpravy pres nejake ty komunikacni programy. Nekde otevrit internet a podivat se na zpravy a pocasi. Mohl by i slusne fotit, at nemusi mit u sebe dalsi digitalni kompakt.

          Prumerna az lepsi vydrz bateria, at telefon nemusi ani po roce dobijet kazdy den. To by tento snad mohl i splnovat, ma baterku 4800 mAh.

          Predpkladam, ze bude mit telefon spis delsi dobu, mohl by byt pouzitelny i po vice jak 3 letech. Coz u Android telefonu tusim byva problem, u Applu asi nikoliv. O Applu take uvazovala, ale problem je dvoji. Je to svet sam pro sebe – uz jen dostat do a z mobilu mobilu soubory bez dalsich slozitosti typu iYunes, cloud… A jsou tu i dalsi jako cena za telefon s IP68.

          0 0
    • cubista  

      Co znamená, když v nabídkách na Google Pixel 6a čtu, že není v Česku oficiální podpora? A v Německu ta podpora je? Dík za vysvětlení.

      0 0
      • MatS  

        Google Pixel se u nás oficiálně neprodává, není distribuce a servis. Reklamace musíš řešit jen s prodejcem. Anebo koupíš v Německu a pak řešíš vše tam.

        0 0
        • J1RKA  

          Příští rok snad bude i Česku ofiko, někde jsem zahlidnul titulek

          0 0
          • Tomcat  

            Nečekám že VF by do šel aby prodával nahej Pixel jen tak.

            Buď bude jen dotovanej, nebo pro firmy , případně v nějakých IoT balíčcích.

            Takže nebude levnější než v Německu.

            Pro operátory , nejen v ČR , je Goole Pixel marketingový problém. Protože nemá bloadware a základní služby jsou Google a ne VF a partnerů.

            0 0
        • cubista  

          Takž pokud koupím u v Česku dlouhodobě etablované prodejce jako je Mironet, tak by neměl být problém s případnou reklamací v jejich kamenné prodejně?

          0 0
          • Tomcat  

            A proč by měl ? V ČR nemá spousta firem zastoupení , ale jen dovozce a prodejce , přesto se tu prodávají uz xx let.

            0 0
      • Tomcat  

        Ano není . A ano je.

        Pixel se už u operátorů v ČR neprodává. Poslední byl Nexus 4 . Google tu nemá zastoupení v koncovém segmentu. Tedy nejen Pixel, ale i jeho Chromecast , Wifi routery, IoT atd…

        Problém Pixelu je že na něm nejde korektně 5G . Což nemusí být problém , protože kdo chce Pixel tak ho chce z důvodu software a 4G nebude vadit.

        0 0
        • cubista  

          Našel jsem, že Pixel 6a má dobré fotky. Mobil budu užívat převážně na základní funkce a focení. Je něco parametry podobného a za méně?

          0 0
          • Tomcat  

            Ne Pixel je v Androidu kategorie sama pro sebe.

            6a má určitě dobry fotky , dobrý jako 3 , jako průměr.

            Označení a je Pixelu místo označení Lite

            6ka je dvě generace stará

            Nikdo aktuálně telefon se stejnou výbavou střední třídy a software výbavou a podporou nedělá. Ne ano Motorola od Lenova nemá tak dlouhou podporu a čistý system od Google ale balast navíc.

            0 0
          • Azmir  

            Jestli chceš fotit a nejsi zarytý odpůrce tak bych zvážil zánovní třeba Iphone 12.

            0 2
            • Tomcat  

              jo není na d to poradit straší o roky telefon, který má horší parametry a to foťák a baterku… …za to vyšší cenu :)

              https://www.dxomark.com/…camera-test/

              vs

              https://www.dxomark.com/…mateur-zoom/

              0 0
              • gersa  

                Ty po sobě číst někdy to?

                2 0
              • Azmir  

                Tak je to o skoro 3 roky starší model, jasně, že některými parametry bude zaostávat. Připlácíš si za Apple, ale fotky z toho lezou líbívé. Máš jistotu plných updatů i po třeba 7 letech a minimálně ztrácí na hodnotě. Pořád ho i po mnoha letech prodáš za slušné prachy, skoro všechny androidy jsou za 1–2 roky na zlomku své ceny.

                1 2
                • Tomcat  

                  LOL zaostává vším…

                  0 0
                • Jakobo  

                  Tady se do velke miry projevuje komplex lidi, kteri nevlastni Apple. Podotykam nejsem zastancem ani jedne znacky a chytry telefon nemam. Fotky z Applu jsou bezvadne i u 10 let stareho modelu 5 nebo 5S, co jsem mel nedavno v ruce. Apple ma bez debat spickove zpracovani materialu, jednoduchy a elegantni design. Prijde mi, ze vsichni ostatni vyrobci vice nebo mene Apple jen kopiruji. Cimz netvrdim, ze si Apple koupim. Android je pro me softwarove lepsi volba jako pro bezneho uzivatele vidli, minimalne neni nutny specialni software. Staci jen ucet google, ktery uz vetsina lidi stejne ma.

                  1 6
                  • jmaselnik  

                    Výrobci kopírují Apple? To si ale děláš srandu, že jo? Co se mobilů týče, není Apple inovátor už roky a v podstatě nikdy nebyl s výjimkou zavedení kapacitního displeje a touch ovládání což je ale 15 let zpět.

                    Co tak sleduju, jedinej komplex z Apple mají právě jeho uživatelé. Jedinej reálnej rozdíl me Apple a Android světem je, že Apple nemá levné modely, kterých na Androidu najdeš mraky a s těmi se taky Applíci rádi srovnávají. Při srovnání mobilů podobných cenově jsou zpracování i vlastnosti podobně dobré.

                    4 6
                    • Azmir  

                      Touch id, face id, více fotáků, design, implementace funkcí a technologií o kterých si hlavně tvůrci obsahu do nedávna v telefonech mohli nechat zdát(raw, užití satelitu pro lokaci…). Furt nechápu, co ty androiďáky na Applu tak žere…

                      2 2
                      • MnemonicJ  

                        Aniž bych chtěl tady řešit co je lepší (když podle mě vlastně vůbec nejde o něco podstatného k tématu této diskuse), tak s otiskem prstů nebo rozeznáváním obličejů nebyl Apple určitě první, což minimálně částečně dává za pravdu předchozímu příspěvku. Samozřejmě že se změnily technologie, ale ani jedno určitě nenasadil Aple jako první. A ohledně více foťáků bych si taky tipnul, že první bylo nějaký to 3D HTC.

                        2 1
                        • Synnex90  

                          3D HTC mělo foťák pro focení 3D foteka a ne šíro, makro atd.

                          0 0
                          • MnemonicJ  

                            Ano mělo, stejně jako 3D zobrazení (ve své době bylo 3D mantrou všech možných zařízení), což jako technologie šlo celkově do kytek. Reagoval jsem na více foťáků, což bylo pravděpodobně první u toho HTC.

                            0 0
                      • jmaselnik  

                        No vždyť to říkám, mindrák mají hlavně Apple useři. Víš kterej mobil měl první duální foťák? HTC Evo 3D a iOs na něm vážně neběžel. Odemykání otiskem prstů měla už mobilní okna ale i Android dávno před Apple. Úplně první byla mimochodem stařičká „nechytrá“ Toshiba. Face recognition podporuje Android od verze 4, najdi si, kdy vyšel a kdy ho poprvé použil Apple na xku.

                        Tak nějak ale předpokládám, že tohle je úplně marná diskuse.

                        5 5
                        • File12  

                          Tohle kdo kdy co dřív, je jedno. systémy mám oba, každý má něco a něco co do někoho obšlehl. U Apple se dá říct, že nebyl první, ale přidá funkci, až když to stojí za to. FaceID se rovnat nějaký face recognition, co oblbneš fotkou na monitoru fakt nedá. To už si můžu dát heslo 1234 a vyjde to nastejno.

                          Taky kvůli tomu musí apple dělat ostrůvky v display.

                          0 0
                        • Synnex90  

                          HTC EVO 3D mělo dva foťáky z důvodu focení 3D fotek, nemělo dva různé fotoaparáty – šíro, makro, teleskop atd. Touch ID opravdu není jen běžná čtečka otisků, která se dá snadno obejít. Face recognition sice Android podporuje ale jde obejít i blbou fotkou, to se opravdu s face id srovnat nedá, protože to fotkou fakt neobejdeš.

                          Ano Apple byl první v nasezení těchto technologií. Protože konkurence užila jiné technologie.

                          0 1
                          • jmaselnik  

                            Nikoli, Apple prostě zdokonalil již vymyšlené. Není na tom nic nečestného, ale v této oblasti prostě inovátoři nejsou. Byl tak akorát první v marketingu, v tom jsou skvělí bez debat!

                            Mimochodem duální foťák měly před iPhonem 7+ i HTC M8 nebo LG G5, ale to je pro ifans asi irelevantní.

                            1 1
                            • Synnex90  

                              Ne on přišel s jiným řešením :D To je docela rozdíl :)

                              0 0
                            • Synnex90  

                              Ne on přišel s jiným řešením :D To je docela rozdíl :)

                              0 0
                              • jmaselnik  

                                Je to využití rozpoznání obličeje přední kamerou, které Apple zdokonalil. Nic víc za tím není, jenom sofistikovanější rozpoznání obličeje, které tu bylo dávno před tím.

                                0 0
                                • Azmir  

                                  Tak si o tom prvně něco zjisti(ne fakt to není scan obličeje čočkou foťáku) a v důsledku bys mohl vysvětlit, když je to tak jednoduché, proč to dodnes má na takové úrovni pouze apple?

                                  0 0
                                  • jmaselnik  

                                    Fakt to není scan obličeje čočkou foťáku? Ona čočka něco scanuje? Tak mi to, prosím, objasni. Já hlupák mám totiž za to, že jinak než optickým snímačem (nikoli čočkou tedy) telefon obrazovou informaci získat nemůže.

                                    Mimochodem já neříkám, že to není dobré, to jen tak na okraj.

                                    0 3
                                    • Synnex90  

                                      Ne není to čočka foťáku :)

                                      2 0
                                    • Azmir  

                                      Bohužel si mě pouze utvrdil v mých názorech. Nikdy jsem to neměl, nevím jak to funguje, ale je to shit a android je prostě ve všem lepší :)

                                      2 0
                                      • ceo  

                                        Už jsi byl na stříhání, nebo pořád huňatý?

                                        0 4
                                      • jmaselnik  

                                        Vidíš a Ty jsi mě utvrdil v tom, že víš prd a honíš si triko. Face id samozřejmě snímá normálně obličej foťákem, že si na něj přisvítí pár tečkama, na věci nic nemění.

                                        Tvoje názory jsou mi tím pádem šumák ještě víc. Běž raději něco scanovat čočkou…

                                        0 7
                                    • krabica  

                                      Strejda google by ti to určitě vysvětlil, je to akce na pár vteřin…

                                      0 0
                                    • tomxxx  

                                      Pouze apple to má proto, že ostatní šli cestou malého výřezu, otisku prstů a horším scanem čočkou foťáku. Ve výsledku se asi nedá říct, co je lepší, protože mě by třeba vadilo čumět na mobil pokaždé jak debil, někomu zase vadí, že otisk nefunguje s mokrým prstem.

                                      0 0
                                      • Synnex90  

                                        Upřímně mám Iphone ale víc se mi líbí čtečka v Power tlačítku nebo na zádech. Služební mobil má čtečku v displeji a to je taky opruz.

                                        1 0
                                      • Azmir  

                                        První půlce teda vůbec nerozumím, mícháš to dohromady. Čtečka otisků je za mě teda dávno mrtvá. „čumět na mobil pokaždé jak debil“ to myslíš jak? Ty do telefonu nečumíš, když ho obsluhuješ? Víš vůbec jak funguje ten scan u applu? Vytahuju mobil z kapsy, automaticky se rozsvítí displej a aktivuje scan obličeje, ve chvíli, kdy bych rád telefon obsluhoval(asi vteřinu po vytažení z kapsy) je odemčený a vítá mě domácí obrazovka. Nemusím nic mačkat, nic hledat kam dám prst, jenom vytáhnu mobil z kapsy, víc neřeším a udělá se to „samo“. A je jedno, jestli prší, mám nebo nemám brýle, jestli je temná noc a nebo na mě svítí přímé slunce a jestli se nepletu, jde to klidně i pod vodou(nezkoušel jsem).

                                        0 0
                                        • Synnex90  

                                          Já ho chápu, třeba když mi mobil leží na stole a chci jen mrknout co mi přišlo atd. Tak musím mířit na obličej. U předchozích mobilů jsem to dělal nemusel, odemknul se otiskem prstu.

                                          0 0
                                          • Azmir  

                                            Oznámení ti přijde snad na zamykací obrazovku a vidíš co a kdo. Pokud chceš vidět i obsah a ne jenom náhled, dá se to aktivovat v nastavení. Vůbec kvůli tomu není třeba odemykat telefon nebo ho mířit na obličej ;-)

                                            0 0
                                            • Synnex90  

                                              Ano můžu ale nechci. A na složitejší úkony ho stejně odemknout musím.

                                              0 0
                                              • Azmir  

                                                Ted asi nechápu, pokud chceš složitější úkon, asi budeš do telefonu koukat a pak nevidím problém ve faceid.

                                                0 0
                                                • Atilla  

                                                  Typicky platba přes NFC

                                                  0 0
                                                  • kubad  

                                                    Kolik jich uděláš denně?

                                                    Jinak to jde i bez odemknoutí na platby za jízdenky třeba

                                                    0 0
                                                  • Atilla  

                                                    Tak vidím to u ženy, jak je tohle blbé. Šála, čepice, rouška, brýle. Zlatý otisk prstu ve čtečce na tohle.

                                                    Jsou dny kdy skoro pořád něco platíme. Na tohle jsou pak lepší hodinky.

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    rouška, brýle, šála nejsou problémy :D je potřeba to nastavit

                                                    1 0
                                                • Synnex90  

                                                  Ano můžu ale nemusím s ním mířit na obličej, za mě je prostě čtečka třeba v power tlačítku praktičtější.

                                                  0 0
                                            • tomxxx  

                                              Tak dát si obsah zprávy na zamykací obrazovku je celkem tenkej led. Nemám to vyzkoušené, ale mají všechny služby ošetřené, aby na zamykací obrazovce nevyskočilo třeba obnovení hesla z nějaké služby?

                                              1 0
                                              • Synnex90  

                                                Přesně tak, plus z korporátu máme nařízené abychom měli všechny tyto informace skryté.

                                                0 0
                                          • Breakpain  

                                            Nejsem zaryty jablickar, mam to okrajove, ale faceID je jedna z mala veci, co miluju a mrzi me, ze tablet ma klasicky otisk prstu :)

                                            A jinak absolutne nechapu, ze se tu tak handrkujete :D

                                            3 0
                                            • Radek Broz  

                                              Já Face ID na iPadu naprosto nesnáším. Jak to leží na stole, tak se nad to musíš neskutečně nahnout, aby se to odešlo. Navíc je na kratší straně, takže často na tý druhý, než čekáš. Bylo by mnohem praktičtější mít tam otisk jak na MacBooku..

                                              0 0
                                              • File12  

                                                Bylo by fajn tam oboje. Já teda měl kryt s klávesnicí a Pencil moc nepoužíval, takže na to by bylo face id lepší. (já měl jen AIR.

                                                0 0
                                                • Radek Broz  

                                                  Já mám 12,9 a primárně na malování, takže to furt leží a ta kamera je fakt zlo.

                                                  0 0
                                            • Tomcat  

                                              NFC využívám prakticky furt tedy minimálně 2–3 denně ve veřejném prostoru. A opravdu když na treningu , po tréninku , za špatného počasí, za tmy špatného osvětlení FaceID nic moc . Sundat rukavici pohodlnější ryhlejší, nezdržuje a neobtěžuje to ostatní .

                                              Podle mě by měl mít IP oboje.

                                              0 3
                                              • Breakpain  

                                                Souhlas, mit oboje ok.

                                                FaceID pouzivam xkrat za den, podobne podminky a prave ja si chvalim to, ze nemusim jak pako sundavat rukavice, kazdy ty preference mame jine. Nestalo se mi, ze by to nefungovalo, i v noci ok … Nevim cim obtezujes ostatni, ze mrknes do mobilu, ale chapu :), pod stolem to neodemknes.

                                                4 0
                                                • krabica  

                                                  Mně FaceID zlobí, jen ve sjezdových brýlích a v integrále… :-)

                                                  0 0
                                                  • tomxxx  

                                                    Mně zlobí, když si vezmu věci na večer. Blbá technologie.

                                                    3 0
                                                • McBlacky  

                                                  s velkýma brýlema na kolo (POC Crave, Oakley Sutro, POC Elicit) to nefunguje, s Oakley EV zero tak 80% funkce.

                                                  větší oser je to ale v autě když to je v držáku na palubce :/ datlovat pokaždý 6 místný kod to je fail.

                                                  1 0
                                                  • skaj  

                                                    To asi zalezi na verzi – v full face me to pozna jak v Sutrech (skla bud cira nebo trail torch) tak v MX brylich (cira skla) skoro vzdy (90%) na prvni pokus. Kdyz zakroutim hlavou tak 100% na druhy. Az se mi tomu nechtelo verit. V male helme + Sutra nezavahal snad nikdy, dtto lyzarska. Na palubce problem taky nemam vubec, pokud to alespon trochu miri mojim smerem. 13 Pro.

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    čirá skla ok, zrcadlová jen v EV zero, v autě to mám na středním výdechu vzduchu a pokud se k tomu nenahnu tak to nebere. 13mini

                                                    0 0
                                                  • skaj  

                                                    V aute to mam uprostred take, mam zapnute „Face ID with a Mask“, scany obliceje mam dva (jsem slepej, tak jeden normalne a druhy hodne z blizka pro pouziti bez cocek).

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    13Pro Max taky na středním výdechu a nevezme mě to – musel bych se nad to nahejbat stylem, že bych se dřív nebo později vytřískal. Jde si na to namluvit zkratku, což když to používáš jen v autě, mi přijde celkem ok bezpečný.

                                                    0 0
                                                  • krabica  

                                                    Na palubce mě to bere, dokonce i když mám mobil horizontálně – 14 PRO.

                                                    1 0
                                                  • Pavell  

                                                    Mam to podobne se 14 Pro. FaceID paradni funkce. Funguje i s helmou a cirymi brylemi (jine nepouzivam), jde jen o to nastavit dalsi profil. To stejne v aute polozene na tunelu. Ano, lehce se nahnu, bezpecnost tim netrpi. Kdyz si vzpomenu na opruz s touchID s 6S, problem se zpocenym palcem, dotykem v zime.

                                                    1 0
                                                  • Azmir  

                                                    Pokud byste to někdo neměli nebo nevěděli, doporučuju uložit dva scany obličeje. Někdy to dost pomůže s rozpoznáním v horších situacích.

                                                    1 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Hele, nechce se mi guglovat. Jak to u toho jabka teda funguje? Kdysi jsem četl snad cosik o 20k infračervenych paprscich, které následně dokáží složit něco jako „3d“ model xichtu.

                                                    No a když mají nějaké modely lidar, tak nepoužívá se pak spíš ten?

                                                    0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    Lidar máš vzadu.

                                                    0 0
                                                  • tomxxx  

                                                    Je tam nějaká čočky 3d scanu – laser.

                                                    Ostatní mobily to mají podobně asi jako kamery na rozpoznávání obličejů, takže jen z obrazu. Proto Apple otevřeš jen odlitkem obličeje a ostatní videem obličeje.

                                                    0 0
                                        • tomxxx  

                                          Jak tu píší – placení mobilem, položený na stole atd. Vždycky vidím, jak s tím partnerka šaškuje. Tím neřikám, že je apple špatný, face ID je asi nejbezpečnější možnost, ale mně by to nevyhovovalo. Za ty prachy by mohl mít apple oboje, ať si můžeš vybrat.

                                          4 0
                                • Radek Broz  

                                  Ne

                                  0 0
                    • Radek Broz  

                      Úplně mimo.

                      3 0
                    • Jakobo  

                      Maselniku, vetsina si urcite pamatujeme ostudu, kterou si Samsung u soudu s Applem trhnul, kdyz na dotaz soudce jejich zastupce nerozeznal Samsung og iphonu.

                      0 0
                      • jmaselnik  

                        To si nepamatuji a ani netuším, proč bych měl. Kecy o kopírování obdélníků a koleček mě míjí.

                        0 2
                • Dumbíček  

                  Ale dostáváš se si začarovaného kruhu jablek.

                  Máš hodinky Garmin a najednou problém…

                  0 0
                  • skaj  

                    Jo a jakej je problem s tim Garminem?:)

                    P.S. Zacarovany kruh je vystoupit kdyz mas treba Apple Watch. Ale vstup je v pohode, v podstate vsichni podporuji iPhony. Jinak to ani nejde, kdyz na nejbohatsich trzich jde o vetsinove zarizeni…

                    0 0
                    • Dumbíček  

                      Už chodí notifikace na hodinky, jméno volajícího, jde hodinkami telefonovat? Pokud je už vyřešeno, tak beru zpět a omlouvám se.

                      0 3
                      • skaj  

                        Volani nevim, to moje Fenixy (od rady 3 do 6) nikdy hardwarove neumeli. Zbytek fungoval bez problemu a nejenom me. Tedy vyreseno (pokud vubec co) to bude kolik – cca 7 let?:)

                        0 0
                      • tomxxx  

                        Nevím jak Apple, ale u androida taky nechodilo jméno volajícího, musel jsi dodatečně povolit v nastavení mobilu přístup ke kontaktům

                        0 0
                  • Tomcat  

                    Pravděpodobně kruhu doktorů pač nejen špatně vidí.

                    Protože mobil s 8Megapixely , 1GB RAM , ano ne HD Ready, display, ani ne 1500mAh aku … Trochu mu ujel vlak.

                    Starší než 13ku bych nenabízel , pod 7cku už nemají ani opravy OS,

                    Novy s USB-C super .

                    0 0
                    • cubista  

                      Podrobnější debata už je na mě vyšší dívčí:-) Ale dík, pomohlo mi to, na moje potřeby bude Pixel 6a postačovat, i rozměrově patří mezi menší, což kvituji s povděkem. Vezmu ho od Mironetu s vyzvednutím v kamenné prodejně, až budu v Česku. V Německu bydlím na vesnici, musel bych jet buď do města nebo kupovat přes e-bay, sice o cca 1500 Kč levněji, ale zase kdyby se něco podělalo, je lepší zajít při pobytu v Česku do Mironetu kousek od bytu, než to někam posílat.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Do Německa ae jezdí běžně pro Pixely do MediaMarktu . 6ku tam měli levnější než Holešovický zelený skřet 6a .

                        0 0
                        • cubista  

                          MediaMarkt je v Passau 40 km, tak to v týdnu zkusím. Dík.

                          0 0
                          • ceo  

                            Kup si zrovna 2 a dopřej si hodně času na nastavování a doinstalování.

                            2 2
                            • cubista  

                              Tvůj příspěvek jsem nepochopil, jsem v oboru mobilů laik. Vysvětlíš mi to blíže?

                              0 0
                              • Tomcat  

                                Že je snob, kterej pohrdá něčím co není nakousle Jabko , ignorovat.

                                0 0
                                • ceo  

                                  akorát, že iPhone nemám už asi 13 let.

                                  Pixel jsem koupil manželce a do roku skončil jako náhradní. A to jí mobily vydrží dlouho.

                                  HW problémy Pixelů jsou obecně známé. Pro geeka dobré (když vydrží), ale pro BFU komplikované s nutností doinstalovat app pro nějaké fce.

                                  Čistý android je pro BFU nulový přínos. stejně to zabere hromadou appek. při dnešních výkonech a kapacitách není bloatware žádný problém a je menší bezpečnostní riziko než doinstalovat kalkulačku

                                  0 0
            • McBlacky  

              Líp než Pixel 7 už fotí jen novější Pročka od Apple. Což ale jen 2× cena a víc. Mám denní srovnání konkrétně 13mini vs 7a.

              0 0
              • tomxxx  

                S23

                1 0
              • káňa  

                Na 13 mini mi teda docela “hoří” baterka. Jo, je pravda, že telefon prostě používám, mám ho od února 2022 a baterka má aktuálně 87%. Nebo je to normál, je to moje první jablko ?

                0 0
                • tomxxx  

                  Apple má obecně problém s baterkami v Iphonech, protože údajně používají nekvalitní. Applaři mě upálí, ale je to prostě tak. V macu, ipadech, hodinkách mají kvalitnější. Za dva roky 87% je skoro výhra.

                  0 2
                  • J1RKA  

                    No v hodinkách nevim tedy, ale proti mejm garminum to kolega nabíjí 2× castejc

                    0 0
                    • tomxxx  

                      Nerozumím řeči tvého kmene.

                      0 0
                      • J1RKA  

                        V hodinkách je baterka taky na 2 wjeci, rozumíš?

                        1 0
                        • tomxxx  

                          Watche se nabíjí každý den, tak jestli nabijis garminy jednou za 2 dny, je něco špatně.

                          Neřeším jak často se nabíjí, to je otázka spotřeby a né kvality baterie. Ale jaká je garantovaná kapacita po x nabitich.

                          Iphone garance 80% kapacity po 500 cyklech.

                          Mac, Ipad atd. to mají garanci po 1000 cyklech.

                          0 0
                          • J1RKA  

                            Mám 645 už ani nevím jak dlouho, jako hodinky dají 8–9 dní jako sp po 6 hodinách jsem na 40% on nabíjí po 3 dnech, nevím co má ohryzek

                            0 0
                            • tomxxx  

                              Tak nejdřív píšeš, jak nabíjí kolega, pak nevíš jak to apple vlastně má. Kalsická BF diskuze.

                              2 0
                              • J1RKA  

                                Psals, že hodinky mají dobrou baterku, píšu od začátku, že proti garminum nemají, ale neznám verze apl hodinek, nevím jaký kolega má. Takže applefou musi bejt totální prujem, ta baterka. Ty diskuze :D

                                0 0
                                • skaj  

                                  Jo, ale ty hodinky jsou uplne jine zarizeni nez mas ty. Rikas uplne stejnou blbost, jako kdybych rekl, ze moje Primky vydrzely na baterku dva roky a tim padem jsou 645 s vydrzi 9 dnu k nicemu…

                                  1 1
                                  • J1RKA  

                                    Apple má obecně problém s baterkami v Iphonech, protože údajně používají nekvalitní. Applaři mě upálí, ale je to prostě tak. V macu, ipadech, hodinkách mají kvalitnější. Za dva roky 87% je skoro výhra.

                                    Tohle psal, tvl pak asi nevim tedy… hodinky nevydrzej nic… ale mají super baterku, bože

                                    0 3
                                    • kubad  

                                      sice sem to nezkusil, ale v hospodě někdo říkal :D

                                      1 0
                                    • tomxxx  

                                      Garmin vydrží, protože jsou to technologicky jiná zařízení, né proto, že mají excelentní baterku. Asi to chce nemíchat hrušky s jabkama, jabka s garminem.

                                      3 0
                                      • J1RKA  

                                        dobre dobre, jeste ze nesrovnavame auta :D, nicmene vcera jsem snim mluvil a nabiji je vpodstate kazdej den, to jsem netusil, apple me zajima jenom z pohledu profesionalni grafiky, a tam je vse naprosto vporadku.

                                        0 0
                                        • Tomcat  

                                          Apple ovšem jako nutnost pro profesionální grafiku padnul po přechodu z platformy PowerPC na Intel a při přechodu z Intelu na ARM je lepší pouze při specifické úloze. Na tom reklama staví často prostě přeci každý v kavárně na baterky ,na Airu nebo Aipadu stříhá nového 8K Avatara… :)

                                          a s hodinkami? Tak ta reklama opírající se o potápěče také pobavila.

                                          0 3
                                          • J1RKA  

                                            fajn nechci to tu uz plevelit

                                            0 0
                                          • Radek Broz  

                                            Ale prd. Na Peckách dělaj jen úplný jantaři + pár pozerů. co chtěj bejt mimo mainstream za každou cenu:)

                                            A Apple Silicon chipy jsou proti Intelu fakt úplně jinde i v běžných věcech – např, to v tý kavárně vydrží jet celej den a nemusí to pouštět (airy ani nemají) větrák.

                                            1 2
                                            • Tomcat  

                                              Problém je, že profesionál mimo pár freelancerů nemá co s firemníma data jako obraz, zvuk co dělat v kavárně.

                                              Profesionál potřebuje zálohovaný NASko a né cloud, potřebuje několik monitorů s HW kalibrací, potřebuje třeba tablet od Wacomu , nebo 3D mouse atd…

                                              Nehledě kolik ho stojí licence SW a to nemusí být jen Adobe cloud.

                                              Nemluvě o tom co je nasazovat DLP a MDM na různých platformách.

                                              člověka zajímá víc TCO než ty nejvyšší posty kaváren s sojovým leté. Známá HR tyhle profesionály s Airem z kaváren zbožnuje a to není ajták . A popis co říká sedí it hipster kloni

                                              0 4
                                          • Azmir  

                                            Přitom stačilo napsat jeden příspěvek, že nemáš rád Apple a ne komentovat pod každým, jak je Apple špatný, lidi to většinou nezajímá. Jinak klasicky předpokládám, nikdy si ho nevlastnil.

                                            0 3
                                          • kubad  

                                            by mě zajímalo proč člověk s tvým přehledem píše tyhle lži a nesmysly

                                            1 1
                                        • Radek Broz  

                                          V autech by to právě bylo jak srovnávat třeba auto a motorovou pilu nebo kombajn.

                                          1 0
                                        • Synnex90  

                                          Tak buď mu odešla baterka nebo nevím. Tyhle Garminy musí dát týden v pohodě.

                                          0 0
                                    • File12  

                                      proč pleteš hrušky s jabkama. Tady se bavíme o výdrži baterie (degradace), ne kolik vydrží na jedno nabití.

                                      Já pořád nechápu Garmináře, proč se smějou výdrži AW. AW jsou Smartwatch, Garmin sportwatch. A to je ten zásadní rozdíl.

                                      Jako majitel Apple Watch Ultra a Garmin Epix 51mm můžu dost srovnávat. Každé je jiné zařízení s jinou cílovkou. Jinak výdrž 2–3 dny vs. 11 dní

                                      1 0
                                      • kubad  

                                        jj

                                        navíc ta výdrž je výrobcem deklarovaná a kupuješ to s tím že nabíjíš denně u obyč u Ulter ob den

                                        0 0
                                • Radek Broz  

                                  Hodinky nebo holinky, že jo.

                                  0 0
                  • Synnex90  

                    Apple problém s akumulátory nemá, dodává jim stejný výrobce jako Samsungu atd. Akorát u toho Applu je vidět jak akumulátor degraduje v nastavení. Po roce a půl mám 87%, což mě přijde jako dobrý výsledek, vzhledem k tomu že nabíjím denně i víc, a to 20W. Hodinky jsou na tom lépe, Ty mají po roce 100%, jenže ty nabíjím 2–3 týdně.

                    0 0
                    • kubad  

                      po 14 měsících používání telefonu pořád 100%,

                      dobíjím cca obden, předchozí po cca 20 měsících 95% když sem ho prodával

                      0 0
                      • Synnex90  

                        Tak jasný záleží jak nabíjíš, mně se kolem 100% držel první půl rok, pak to jde dolů rychleji. Kdybych nedobíjel bezdrátově nebo jen 5W, tak baterka by byla také v lepším stavu. Plus dobíjím fakt denně.

                        0 1
                        • kubad  

                          ja přešel z nočního nabíjení od den pravidelně, na nabíjení podle potřeby v pomalém bezdrátu a asi lepší

                          (na 100% se většinou nedostanu)

                          za den v ProMaxu fakt baterku nevymlátím :D

                          0 0
                          • Synnex90  

                            Taky mám 13Pro Max. Což je dle testů zatím asi Iphone s nej výdrží. Ale ráno si dám podcast, log trasy na kole 1,5–2h. Pak hodně fotím, vyřizuji emaily, teamsy atd. a jdu domů třeba s 20%, takže dobiju, zase log trasy 1,5–2h, doma nějakou práci, občas youtube či hudba. Takže baterka jde dolů hodně rychle, ale u S22U či Foldu 3, bych byl na nule ještě rychleji.

                            0 0
                          • Radek Broz  

                            Já jo, ale v kanceláři ho mám puštěnej jako hotspot.

                            0 0
                      • Azmir  

                        Jak to děláš? To chcu taky umět. Nabíjím sice i několikrát denně, ale málokdy jdu přes 80% nebo pod 20%. Přesto jsem po dvou letech na 84%. A nabíjím pouze kabelem/pomalým bezdrátem :(

                        0 0
                    • File12  

                      Jo ono by se androidáci divily, v jaký kondici tu baterii mají, kdyby to bylo vidět U číny honící se za 100W+ tuplem.

                      0 1
                      • J1RKA  

                        mam s10e od 29.6.2019 a cemu bych se mel divit nabijim porad plus minus stejne

                        0 0
                        • tomxxx  

                          tak mně tedy na s10e nevydrží baterka ani den a to jsem ji už měnil.

                          0 0
                          • J1RKA  

                            vsak ja ho taky nabijim kazdy rano :D ale jeto tak od zacatku porad stejne, jedinej problem je, ze kdyz jsem nekde na horach tak semi vybije za odpoledne

                            0 0
                            • tomxxx  

                              Ona když je pak baterka špatná, vybije se v zimě hrozně rychle a kolem 10% pak hned spadne na 0.

                              Blbý je, že kvalitní baterie na výměnu se skoro nedají sehnat – je jedno jaká značka. Vždycky když jsem vyměnil baterku, vydržela maximálně rok, a pak odešla, stejně jako původní baterka po 2–3 letech.

                              0 0
                              • J1RKA  

                                tak ona ani nemusi bejt zima, dela mito i v lete, < staci bejt daleko od civilizace > proste to neco hleda, signal, data, … proste neco :D

                                0 0
                                • jmaselnik  

                                  Žena měla 10e do května k plné spokojenosti, jenom odolnost k pádu displejem na skálu by mohla být lepší :)

                                  0 0
                                  • J1RKA  

                                    vsak ja jsem Velice spokojenej, je firemni, a uz jsem ho mel loni menit, ale zatim jsem nenasel nic, cim bych ho nahradil :D

                                    0 0
                                    • jmaselnik  

                                      Koupil jsem jí základní s23. Velikost skoro stejná a parametrově ve všem lepší. Chvíli remcala kvůli čtečce otisků v bočním tlačítku, kterou má s10e super, ale jak optická čtečka otisků tak i rozpoznání obličeje fungují na s23 velmi dobře.

                                      0 0
                                      • J1RKA  

                                        jj ponem jsem koukal, ale tam mito neprojde kvuli cene, nehlede, ze asi nebude ani v nabidce, cekam na unor

                                        0 0
                                        • kapo22  

                                          Taky mám S10e a děsím se doby, kdy ho budu muset vyměnit. Letos už jsem pokukoval po něčem novém ale výběr takhle kompaktních telefonů je žalostný. Buď Apple nebo S22/23. Nic moc jiného není. Možná snad ještě Pixel 7a. Všechno ale drahé srandy.

                                          Je super i S10e pořád skvěle fotí a zatím se mi nepodařilo při běžném užívání narazit na jakýkoliv limit. Akorát baterka už nějaký ten rok má a začíná to být cítit.

                                          1 0
                                          • tomxxx  

                                            Já už málem koupil S23, když byl za 14 tisíc, ale pak jsem se na to vykašlal, kromě baterky by mi to nepřineslo nic navíc.

                                            1 0
                                • Paja  

                                  To snad vysává baterku v každým telefonu, ne?

                                  0 0
                        • jIrI___  

                          Letitý s10e mám taky a výdrž baterie je tragická. I po výměně baterie za novou (origo) ten telefon má problém vydržet celý den. Ale beru to jako daň za příjemné rozměry.

                          0 0
                        • Synnex90  

                          Takže stejně tragicky, ten telefon má hroznou výdrž.

                          1 0
                      • Jason Voorhees  

                        A proto mám XCover6, kde můžu baterku měnit ;-).

                        0 0
                      • jmaselnik  

                        Androiďáci takový kraviny neřeší

                        1 2
                        • Synnex90  

                          Očividně řeší, viz. předchozí příspěvky.

                          0 0
                          • jmaselnik  

                            No já vidím akorát onanii nad jakýmisi nesmyslnými procenty u Apple, jinak nic.

                            1 1
                            • J1RKA  

                              jak rika moje dcerka < bavit se jablikarem je stejne jako s veganem > a sama pritom jabko ma :D

                              2 1
                            • Synnex90  

                              Já teda vidím, jak se tu hádáš o výdrži hlavně ty ale ok.

                              0 0
                      • MnemonicJ  

                        Přijde Ti, že je podstatný nějaký číslo? Myslím že hlavní ukazatel je, zda doba výdrže odpovídá požadavkům uživatele (stejně jako to tady padlo třeba u těch hodinek). Pokud neodpovídá, tak vymění baterku nebo zařízení a je asi jedno kdo to zařízení vyrobil :-)

                        3 0
                • McBlacky  

                  13ka ma malou baterku a musis ji casto nabijet, plus veci jako carplay pres kabel atd tomu mlc dobre nedelaj. Proste telefon pro korporat na dva roky. Kdyz vypnes optimalni nabijeni jde to pryc rychle.

                  0 0
      • Seeed  

        Pixel 6a mam rok… Po vsech tech cinanech okolo 10kkc je to super bezudrzbovy mobil. Baterie skoro 2 dny bezneho pouzivani. 5G postupne zacalo fungovat,ted uz takrka vsude kde se vyskytuji. Fotak je teda hodne parada,kazdodeni srovnani s IP13… Vystup videa mi prijde jeste o trochu lepsi nez IP. U nocniho foceni z ruky uz je znat jak UI degraduje obraz. Nizke fps u displeje mi vubec nevadi.

        Kupoval jsem na Alze (moznost dorovnani ceny na nejnizsi cenu na ceskem trhu od korektnich prodejcu)

        Maly,lehky,spo­lehlivy, dobre fotici – na kolo ideal

        0 0
        • MnemonicJ  

          Osobně bych klidně taky dal šanci Pixelu (ano samozřejmě tam byly nějaké výrobní vady, ale ty se obvykle projevily relativně rychle a tím pádem by to měla pokrýt záruka). Pozitivní je určitě podpora a kvalita fotek. Musím říci, že mne příjemně překvapila i Motorola, kterou jsem jako relativně levný mobil kupoval drahé polovičce (asi dva roky zpátky to byla Edge 20). Fotí to obstojně, aktualizace to stále taky dostává a jsou k mání relativně rychle. Ohledně případné koupě Apple zařízení je to s tou cenou asi nereálné, ale kolega bral pár jetých iP na Swappie a ta služba funguje dobře (samozřejmě je to malý referenční vzorek, ale třeba reklamace vyřízena asi do týdne včetně dopravy někam do Norska nebo kde to servisují :-))

          0 0
          • obda  

            Mně Moto celkem vyhovuje, gesta super, skoro čistej Android taky. Ale aktualizace teda na houby. G8 Plus vyšla koncem října 2019 s Androidem 9, i když už dávno byla 10. Update na 10 přišel až koncem září 2020. Jedenáctku jako jediná z G8 řady nedostala, security updates nebyly zas tak časté a poslední je z října 2021. Baterka stále drží, ale můj příští mobil Moto nebude.

            0 0
            • MnemonicJ  

              Já to srovnával s nějakou Nokií co měl známej, kde byl čistý Android. Na tu Motorolu vyšel update třeba o 14 dní později, celkově maximáln+. Za ty prachy mi to přijde jak služná telefon, jak po stránce SW i HW. Kupoval jsem to asi s A11 a už dost dlouho to má 13 (přesně to nevím, není to můj telefon). Dneska stojí ten telefon třeba 6k a za ty prachy by mne neurazil (samo je to staší model, takže updaty nevím jak na tom budou, většinou výrobci garantují asi 3 roky). Do deseti stojí asi Edge 40

              0 0
              • obda  

                Třeba se to zas změnilo. Nicméně u tohoto telefonu opravdu jen jeden update a dva roky security. Přitom se čekalo, že A10 dostane obratem (a ne za skoro rok!), když už v době uvedení do prodeje 2 měsíce existoval. A počítalo se i s A11 (kterou nižší modely v G8 řadě dostaly). Když jsem to tehdy sledoval, byla plná fóra komentářů typu „od té doby, co Motorolu koupilo Lenovo, je to naprd“. Jinak s telefonem jsem celkem spokojený, kupoval jsem ho za něco málo přes 5k.

                0 0
                • tomxxx  

                  Jet na androidu 10 dneska bez záplat, to je asi jako ohejbat se ve sprše v base pro mejdlo – šance, že tě někdo vojede není úplně malá.

                  1 3
                  • VojtaXY  

                    A existujou lide, kteri jeste vykriknou, ze jim to mydlo spadlo. :)

                    5 0
                  • obda  

                    Zas tak zlý to není, pokud instaluješ apky jen z Play Store. Navíc i Google směřuje Android k tomu, že nemusíš udělat OTA update celého systému. Např. od A10 jdou některé záplaty nainstalovat přes Google Play system update

                    1 0
    • Charles2k  

      Doporučte mobil s co největším displejem, aby uměl vícepásmový satelitní příjem pro navigaci. Ostatní parametry nejsou důležité, jen výhodná cena (určitě nic přes 10 tisíc). Kdysi jsem viděl nějaký za cca 6,5 tisíce, ale nedaří se mi to dohledat. Většina těch levnějších totiž ten vícepásmový příjem ze satelitů neumí.

      0 0
      • Tomcat  

        Přijímač GNSS v telefonu je daný chipsetem, který ten telefon má.

        Takže zjistěte si jaký chipset / SoC někdo to nazývá jen procesorem pro Vás vhodný GNSS přijímač má . A hledejte telefon s tím chipsetem.

        Jinak představa že vyhrajete nad systémem a koupíte levnou přesnou navigaci s velkým displejem ve formě mobilu, za málo peněz je poněkud dost naivní.

        Podle mě 10000,– bude na hraně , nový smartphone za 6500 bez toho že by to byla promo cena nebo výprodej bude příšernej bez ohledu na GPS.

        1 1
        • kubad  

          tolik keců, a vlastně o ničem, konkrétní rada žádná,

          1 5
          • xtonda  

            Výrobci mobilů to často neuvádějí, takže vytipovat si soc co to umí je dobrý tip

            0 0
        • krabica  

          Nevím jak je to u Androida, ale iPhone si stejně bere GPS data přes CarPlay z auta, takže na integrované GPS nezáleží…

          0 4
          • Charles2k  

            auto, kde by to bylo, neumí CarPlay

            0 0
            • krabica  

              Nerozumím, když mám ve Fordu mobil připojený přes CarPlay, tak se GPS data berou z auta, nikoliv z mobilu. Poznám to tak, že občas GPS modul v autě zablbne a ukazuje polohu úplně mimo a to jak v integrované Fordí navigaci, tak ve všech navigacích přes CarPlay, když mobil odpojím, tak začne navi. v mobilu ukazovat polohu správně…

              0 0
              • Charles2k  

                Bylo by do Laguny r.2012, která má navigaci z DVD. A kromě toho, že má mizerný displej, tak poslední aktualizace toho DVD existuje z r. 2012. Je to verze, která se s mobilem přes BT propojí akorát pro volání.

                0 0
                • MatS  

                  Tak si pořiď do Laguny Android rádio od Číňanů a můžeš mít vše v něm. Ale chce to prostor pro rádio 2 DIN.

                  0 0
                  • Synnex90  

                    Jsou i 1 DIN se sklopným displejem.

                    0 0
                    • MatS  

                      Jo jo, jen nesmí kolidovat s věcma nad rádiem na palubce. A ten výsuvný mechanizmus se časem po…

                      Ale do starýho auta mi to přijde lepší řešení než původní rádio. Někdy to stačí jen přehodit a u některých aut se musí koupit rámeček.

                      0 0
              • Tomcat  

                To je krapet jinak . Telefon a to i jablečný ukazuje polohu jako kombinaci informací z GPS , GSM a třeba i Wifi a BT.

                Auto hlavně telefonu hlavně předává anténu , takže zádrhel bude tam. .

                Carplay je jinak streamování aplikací .

                0 0
        • Charles2k  

          Tak jsem našel, že by měl umět třeba Xiaomi Mi 11 Lite 5G. A ten je pod 7 tisíc.

          0 0
        • xtonda  

          Namátkou Moto G54 Power, má MediaTek Dimensity 7020 co by to měl umět a telefon stojí 5000.

          0 0
      • gregorus  

        Třeba Samsung A53, A54

        0 2
        • Tomcat  

          Nejsem si jistý že by u Exynos 1380 uváděly Dual frekvenci GPS . To měla až řada S a ještě guláš Evropa Exynos USA model se SnapDragonem

          1 0
        • Charles2k  

          A53 a 54 to neumí

          0 0
      • gersa  

        Co znamená vícepásmový satelitní příjem?

        0 0
        • Tomcat  

          Má to být dual frequenci GPS a jedná se o zpřesnění polohy a rychlejší fix pomocí příjmu signálu na dalších frekvencích. Né všechny pásma GPS jsou stále pro civilní použití . A mimo pásma značeného L1 ještě zpřesnuje pomocí L5

          0 0
      • xtonda  

        Mám Honor 20, co to umí pro GPS a Galileo, které by samo o sobě mělo být přesnější a zázrak se nekonal, pořád 1m žádná míra, zázraku od toho nečekej.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Bude tu ještě prosím ta hezká diskuze jabko vs. android?

      :-)

      2 1
    • F1L  

      Nemate nekdo zkusenost s Motorolou Edge 30 Neo? Uz slezla k 6–7tisicum. Pro me porad moc, ale podobne malej telefon levneji nesezenu uz asi. :( Pry ale optimalizace baterky naprd a jednodenni vydrz. Plus horsi fotak a slabsi procesor. A sw podpora asi za rok skonci. Na jare skoncila podpora A40, kterou jsem mel 3 roky (teda 2 exemplare) ted mam A52S a nezvladam velikost. :(

      0 0
      • xtonda  

        Osobní zkušenost nemám, ale co sem nedávno něco hledal, tak je to nejmenší co není křáp a nestojí nesmysl. Nebál bych se do něj jít

        0 0
      • Synnex90  

        Já přímo nemám, ale má hodně pozitivní recenze a i v diskuzích ji chválí.

        0 0
      • Tomcat  

        Je to dobrý telefon. Že by se objevil zásadně lepší , výkonnější telefon za méně peněz jinak než ve výprodeji je nepravděpodobné.

        Ne výprodeji by šel sehnat třeba výše diskutovány Google Pixel 6a

        Jinak A52s je výkonnější než novější 30 Neo

        0 0
      • J1RKA  

        pozor ma jenom zakladni odolnost IP52

        0 0
      • F1L  

        Diky za reakce. Ta odolnost proti vode prakticky zadna no, oproti A52. Taky procesor bude pomalejsi a hadam i horsi fotak. Za 7 tisic se urcite da sehnat lepe vybaveny telefon, u teto motoroly se priplaci, jak rikaji recenze, za stylovy vzhled (coz nepotrebuji), ale rekl bych, ze take za ty kompaktnejsi rozmery

        0 0
      • marvit  

        Koukni na ONE PLUS NORD 3, výdrž, foťáky, výkon, nejlepší koupě. Vydrží dlouho.

        0 0
        • MatS  

          Až na to, že není malý a stojí 2× tolik co on chce. Jinak ho nějaký měsíc mám a je to za ty peníze super telefon.

          0 0
          • F1L  

            Jak to tak ctu, tak zustanu u A40 :(

            0 0
          • marvit  

            Člověk musí něco oželet, je to o prioritách. Vím jak po 2 letech lagoval MI 9 lite. Proto koukám i na výsledky antutu.

            0 0
            • zdenek  

              Tak po 2 letech už se vyplatí udělat factory reset. Já ho teď udělal po 3 letech a jednoznačně to pomohlo. Jen ten opruz s novým nastavováním aplikací a systému…

              0 0
              • Azmir  

                To jsou přesně ty věci, co mě vždy štvaly, ale Tomcat by ti řekl, že to je super featura androidu.

                2 2
              • obda  

                Hlavně opruz s 2FA autentizačními aplikacemi, bankovními aplikacemi a MojeID :-/

                1 0
              • MatS  

                A přitom se dá vše zálohovat a po resetu snadno obnovit. Ale ten kdo o tom moc neví, tak nadává.

                0 0
                • tomxxx  

                  Tak ten kdo udělá factory reset a obnoví to ze zálohy, tak o tom moc neví.

                  To už ten reset dělat nemusíš vůbec.

                  1 1
                • zdenek  

                  Zálohováno jsem měl, takže většina aplikaci se mi obnovila ze zálohy. Jen ne všechny aplikace podporují zálohování, takže u nich bylo nutné znovu zastavit preference. Starší aplikace, co už nejsou na Play, se samozřejmě neobnovily vůbec.

                  0 0
                • Synnex90  

                  Bankovni apk atd moc nezazalohujes ;)

                  0 0
                  • xtonda  

                    apk zazálohuju úplně snadno, je to soubor

                    0 0
                    • Dumbíček  

                      Cože? Spousta aplikací se ze zálohy nainstaluje, ale musíš pak registrovat, vyplnit přihlašovací údaje, hesla… Bankovní aplikace jsi klasický příklad.

                      2 0
                    • Tomcat  

                      To je záloha instalačního balíku .

                      Záloha a obnovení telefonu je , že tam máte data , aplikace a nastavení systému tak aplikací .

                      0 1
                      • MatS  

                        Tak to asi dělám něco špatně. Dokonce když jsem teď koupil nový telefon One Plus Nord 3, tak se mi vše včetně aplikaci, hesel, dat, vyzvánění a i plochy přeneslo ze starého telefonu. Pár drobností stačilo doladit a bylo hotovo.

                        0 3
                        • jmaselnik  

                          Včetně hesel do banky? No nad tím bych se zamyslel ;)

                          3 0
                          • MatS  

                            Přečti si poslední větu.

                            0 0
                            • Synnex90  

                              Jenže o ty drobnosti právě jde, u jabka je prostě řešit nemusíš. Je fajn že android se posunul blíže k jabku ale tohle by taky mohl doladit.

                              0 0
                            • jmaselnik  

                              No zrovna ty aktivace 2f apek mi jako drobnosti nepřijdou.

                              0 0
                          • Tomcat  

                            Jako ze by si obnovil kradenou zálohu do jinýho telefonu a měl tak přístup do banky? Ne tak jednoduchý to opravdu není.....

                            1 0
                            • jmaselnik  

                              No vždyť o tom píšu proboha…

                              0 1
                              • Tomcat  

                                Ne nepíšeš.

                                Jednak banky mají dvou faktor takže není kdy není uložený přístup v instalaci systému/appky . Druhá autorizace není na úrovni klienta , ale client server. ID telefonu na základě certifikát ověřuje se digitální podpis zatížení u banky.

                                To je o bance né o platformě telefonu.

                                1 0
                                • jmaselnik  

                                  Diskuse je ovšem o něčem jiném, tzn o přenesení funkční instalace z jednoho do druhého telefonu a tím fakticky o obejití dvoufaktorové aktivace. Sorry, ale diskusi s někým, kdo nemá páru, jak mobilní apky bank fungují, nepovedu.

                                  0 3
                                  • obda  

                                    Dobře udělané mobilní bankovnictví má klíč uložený v Android Keystore. A to je navrženo přesně tak, aby se z něj žádným způsobem nedal vytáhnout, ani zálohou. Včil mudruj.

                                    0 0
                                    • jmaselnik  

                                      No a co jiného píšu? Kolega výše tvrdí, že restore telefonu z backupu umožňujej jeho plné použití „až na pár drobností“. To je to, s čím polemizuji, že například obnova funkčního bankovnictví není nic, co chceš.

                                      0 3
                        • zdenek  

                          Ano, kopírování na druhý mobil tak funguje. Ale smazání celého mobilu a obnovení ze zálohy na serveru je něco jiného.

                          2 0
                    • Synnex90  

                      Ehm neresim apk ;) Iphone umi nejen apk. Telefon se ti proste naklonuje do noveho.

                      0 0
                • obda  

                  A Android Keystore zálohuješ jak?

                  0 0
    • vn25  

      Podporu u telefonu řešíte kvůli bankovním aplikacím?

      0 0
      • F1L  

        No ja treba ano.

        0 0
      • marvit  

        Nejen kvůli bance, ale hlavně o bezpečnostní záplaty systému.

        Než koupit starou vlajku v mega slevě, tak to raději sáhnu po něčem co dostane 2–3 roky podpory. Né každá značka dává dobrou podporu, je lepší si to zjistit u konkrétního modelu.

        0 0
        • MatS  

          Nějak mám pocit, že podporu 2–3 roky mají spíš ty vlakové lodě :)

          Takže pokud nemáš budget na novou vlajku, tak si moc nepomůžeš.

          3 0
          • F1L  

            No neni to pravda, prave Samsung mel 4 roky (A40 z 2019 skoncila podpora letos na jare) a od novych modelu laka na 5 let podpory, coz je za me super. Skoda jen, ze, krom vlajek, nema nejaky kompaktni model.

            0 0
          • marvit  

            Nemáš pravdu již to není záležitost vlajek.

            Samsung, Xiaomi, ONE PLUS, … jen se to může lišit u modelů

            0 0
        • Dumbíček  

          Dnes mi přijde rozumný kompromis Xiaomi 13t. Výkonu dost, fotky slušné a výrobce dává dlouhou softwarovou podporu.

          Ale je to teda Číňan.

          1 0
          • marvit  

            Kterej mobil není z Číny?

            0 0
            • jIrI___  

              Iphone, ten je americký.

              0 6
              • marvit  

                Myslíš tuto větu jenž zdobí výrobky s jablkem.

                Designed by California assembled in China

                4 1
            • tomxxx  

              Samsung je korea a vyrobený je ve vietnamu. Takže teoreticky je vlastně méně čínský než apple, který je v Číně montovaný :)

              0 0
          • obda  

            Pokud jde i o kvalitu focení, tak ne. Pixel 7a je za podobné peníze (z německého amazonu levněji) a fotky dělá o dost lepší. Zase má třeba slabší aku a pomalé nabíjení.

            0 0
        • vn25  

          A znáte někdo někoho komu by se díky tomu že má starý( ne vlastní blbostí že někde na něco klikl)telefon bez bezpečnostních záplat někdo naboural na účet?

          6 0
          • Cabasekxxx  

            No to by mě taky zajímalo. Případů kdy lidi přišli o prachy vlastní blbostí jsou haldy. Ale o tomhle nemám ponětí. A ne, nebudu věřit pohádkám, že to banky dokáží ututlat. Protože ten dotčený by se tím velmi rád pochlubil.

            0 0
          • Breakpain  

            A neni to spis o tom, ze pak uz nenaistalujes nektere apky pro banky atp?

            0 0
            • kapo22  

              To asi není problém. Mám S10e, kterému už skončily bezpečnostní záplaty a úplně v pohodě jsem bankovní appku nainstaloval

              0 1
              • obda  

                Ale jo, bývá. Žena třeba měnila telefon, když ji některé apky nechtěly na Androidu 5 fungovat. Bavíme se o roce 2020.

                0 0
            • Dan205  

              Mám LG V30 s 4 roky starou poslední aktualizací a s apkami od banky problémy nejsou. Pořád si říkám, že koupím něco jiného, ať mám jistotu bezpečnosti, ale nechce se mi kupovat nový, když telefon funguje pořád skvěle i po téměř pěti letech. Zvlášť když jsem taky neslyšel o tom, že by se někomu dostali na bankovní účet kvůli starému androidu.

              1 0
            • xtonda  

              To ale musí být už hodně retro, mám 4 roky starý telefon s Androidem 10, poslední update Červenec 2021 a nevybavuju si, že by něco nefungovalo nebo nešlo nainstalovat kvůli verzi, problém možná může být tak Android 8 a starší, 9 má pořád podíl skoro 10 % a v bankách nejsou blbí aby to zařízli.

              0 0
              • vn25  

                Já furt používám Xiaomi redmi note 5 a on furt ne a ne chcípnout. Neseká se, všechno je poměrně rychlé, baterka drží, nikdy jsem ho nemusel dávat do továrka. Jede na android 9, aplikace všechny fungují a dostávají pravidelné aktualizace. Jenom teda na něm mám jeden účet kde držím pár tisíc právě kvůli obavě že systém nedostává bezpečnostní aktualizace když to teda všude píšou.

                0 0
    • Ondiii  

      Hodně lidí píše o Pixelu a velice málo jej zde ve skutečnosti má: Takže mé osobní zkušenosti (mám ho): Je těžší než konkurence. Fotí fakt krásně, řekl bych, že bych ho v „tabulkových“ testech šoupl víš. Zejména vyvážení bílé. Čistý Android mi nepříjde jako nějaká spása. Neumí např. vypínat nabíjení po 80%, standardní multitaskingové přepínání appek mi příjde jako opruz. Jakési gesto dolů, pak jaksi prstem nahoru a do strany či co. Opruz. Na starém Xperia XZ2 Compact jsem měl tlačítko. Často omylem zadávám „gesto“ krok zpět – prostě tažení prstu do boku – otrava. Xperia měla screen obrazovky skrz tlačítko vypínání – tady to musí člověk jaksi hodit do toho výběru právě běžících appek a pak kliknout na snímek obrazovky. Tyhle imho pitomosti bare Androidu jsou prostě nástavbami často lépe řešené. Baterie by mohla vydržet déle. A jeden docela shit – blbě se odemyká otiskem prstu – 3–4 pokusy nerozeznáno a pak přes pin. Funguje jedna věc. Otřít si palec o čelo/nos, prostě ho namastit. Zlatá HW čtečka na zádech XZ2 Compact. Rychlost telefonu/ zahřívání – vůbec nehřeje, rychlost/odezva foťáku parádní. Mé poznámky zní docela kriticky, ale měl jsem v ruce dost telefonů a takové mrdky se najdou snad u všech. Teď nevim, co to bylo zač, ale jeden měl odemykací tlačítko s nemožnou změnou funkce, že po dvojitém stisku vyfotil selfie. Tak jsem se několikrát denně fotil :D Asi nejoslazenější je prostě jabko. Z tel za zmínku bych jmenoval tyto – Zenphone10 – málo chybiček, jediná nevýhoda-podpora. Hodně jsem o něm uvažoval, 4 dny z5 jsem se vrátil z Tajwanu, kde stál na naše 10tis. Samsung S23. Za krásnou cenu, dobře fotící, s rychlým HW, vysocve nadprůměrným battery managementem+výdrží a snad stejně dobře zmáklou nástavbou ANDR, na kterou v dobrém vzpomínám u XZ2, je teď Sony Xperia 10V (bohužel jako Ešus kašlou na updaty) a pak, kupodivu, Nokie. Mají plus, že dobře zachází s osobními daty, jejich uložiště jsou výhradně v Evropě a striktně dodržují GDPR. Apple a upsání se Googlu = tyto firmy vás mají prokouklé jak solidní psychoanalytik.

      1 1
      • Ondiii  

        jo, k pixelu7a jsem zapomněl : 5G – jede naprosto všude, naprosto bez problémů. Kdo tvrdí, že problémy má, tak má buďto nějaký starší stepping, nebo lakuje/vymýšlí si.

        0 0
      • McBlacky  

        Ja neprisel na to jak sdilet u whatsapp polohu trvale, tzn i pri zamcenem telefonu, jde nastavit jen pri pouzivani apky, coz je na hovno.

        Druha vec je horsi parovani na zrcadleni na TV, na LG oled se mi to povedlo az s apkou a ta je nasravaci sama o sobe.

        0 0
      • Tomcat  

        Pobavilo

        …Nokie. Mají plus, že dobře zachází s osobními daty, jejich úložiště jsou výhradně v Evropě a striktně dodržují GDPR… Myslíte tím firmu Nokia, která u hodně let žádné mobilní telefony nedělá? Nebo že firma HMD Global která si pronajala jmeno Nokia pro telefony , vyjednala u Google nějakou výjimku ? ROFL

        Apple je v tomhle krapet lepší protože primárně prodává hardware. Takže nepotřebuje tak vytěžit uživatele.

        Na Pixelu samo jde nepoužívat gesta a mit klasika tři virtuální tlačítka .

        Hlavně na tu hmotnost je potřeba slyšet nazor. Chápete tu blbost se dívat na technickou specikaci ?

        Zenphone? Ano jejich ZenUI sen každého kolotočáka

        0 1
        • Jakobo  

          Neber to ve zlem, ale zkus prosim te zapracovat na komunikaci. Pis radeji mene a pred odeslanim si text po sobe jeste jednou precti. V tvem pripade uz neplati omluva, ze pises rychle, pac ses prave v praci, nekam jdes nebo co. Ty tve reakce jsou jako hadanky z 1000 a jedne noci, pac v 99% pripadu nejsem schopen text dekodovat.

          4 0
        • Ondiii  

          Jako mobil NOKIA je mobil NOKIA a je fuk, jestli ho má nějaký jiný finský celek. Motorola není Motorola a Reebok je ABG. Data story a kódování mají výhradně v Evropě a dodržují jejich stanov, data / výsledky jejich obsahů 3. stranám nepouštějí. Co je za pointu této pitomosti? AAPL by byl OEM přidržtaška. Vydělává na celém, uzavřeném i-ekosystému, lifestylu. Na HW mají nic moc marže – vlastní vývoj HW, komplikované držení IOS pro až 7 let staré modely. Revenue ze služeb je do dvou let vyšší než marže na HW. Firmy jako IBM na HW nevydělávají takřka vůbec – remote administration, cloudy atd. Dnes se holé mašiny do fabrik dodávají za výrobku, vydělává se na servis kontraktech, tučně zaplaceném SW. A přečíst si tech dokumentaci vs to mít v ruce je rozdíl. – to je jako tady u mnohých geometrických teoretiků. ZenUI – každého věc, mně na něm nic cirkusového nepřipadlo. Stačí dát obyč tapetu a nastavit si layout dle svých představ. Jo a nejsi nááááhodou ty, co tady mystifikoval ohledně nefunkčnosti 5G u Pixelů :D:D:D?

          0 1
          • Tomcat  

            firma Nokia existuje ale už nevyrábí mobilní telefony Nokia, nevyrábí jí telefony ani nějaký OEM výrobce. Firma HMD GLobal děla smartphony Nokia za sebe. Navrhuje, představuje, vyrábí, prodává HMD Global ne Nokia.

            Fima Motorola opět mobilní smartphony nedělá. Prodala mobilní divizi firme Lenovo . Ta opět ty telefony dělá za sebe.

            Tohle není případ například Foxconnu , který je OEM výrobce a ty výroby pod svou značkou neprodává.

            0 1
            • skaj  

              Navrhuji, aby si nahodne generatory slov povidali pres SZ. Sorry panove, ale vase uroven vyjadrovani je tragicka…

              4 0
              • Ondiii  

                No ja bych ve slove povidali dal troch jine pismenko. Treba y. :D:D.

                0 0
        • Synnex90  

          Na ty virtuální tlačítka jsi přišel jak? U každého androidu jdou zapnout či vypnout v menu.

          Ty gesta také užívat můžeš. Pro mě byl třeba největší problém, si zvyknout že Iphone má jen ovládání gesty což po deseti letech s androidem se dost blbě odnaučuje.

          0 0
          • Breakpain  

            23 let Android

            1 rok iOS – zvykl jsem si za par mesicu a popravde tlacitka uz nechci

            0 0
            • Synnex90  

              23 let android snad ani není :D Já měl svůj první někdy v roce 2009.

              1 0
              • Breakpain  

                Jo pravda ja bral jak dlouho mam mobil, pardon ;). Mas recht… kazdopadne jsem na tom nasobne dele a ten prechod az na cenu se mi libi…

                Asi budu od 2010 na Androidu – sluzebak … takze asi 12 let …

                0 0
                • Synnex90  

                  Tak můj první smartphone byl Sony Ericsson W960I, se Symbianem. Nebyl špatnej ale málo aplikací atd. Pak HTC Wildfire a byl jsem z něj nešťastnej sice hodně aplikací ale většina po chvíli padala, protože 3D Sense byl hrozně nenažranej systém. Nakonec jsem šel do HTC HD a za mě to byl asi nejlepší telefon a taky jsem ho měl asi nejdéle, rok a něco.

                  0 0
                  • J1RKA  

                    ja nejradeji vzpominam na

                    Sony Ericsson U1 Satio

                    Sony Ericsson C902 – tatranka

                    0 0
                  • jmaselnik  

                    Já začínal taky na SE ale P910i blahé paměti. Pořád ho mám a telefon s podobně vymakaným tlačítkovým ovládáním a qwerty klávesnicí bych bral hned. Poslední pěknou klávesnici jsem měl na BB priv, ale to bylo asi jediné pozitivní, co se o tom telefonu dalo říct.

                    0 0
      • wladeq  
        1. Screenshot se dělá vol. Down + zamykací tlačítko, nebo po nastavení doubletap na čtečku
        2. Adaptive charging pixel samozřejmě umí, jen je třeba dodržet pravidla
        3. Ovládání gesty funguje snad od androidu 8, a ano, dá se vypnout
        4. Multitasking gestem je tažením odspodu nahoru, pak vybereš appku…nebo předjížděním doleva/doprava po spodní liště…tohle pochopí snad i opice

        Těším se na tvé další skvělé recenze! xD

        2 0
        • obda  

          Trochu bych se Ondiii zastal. Nepíše, že Pixel neumí adaptive charging, ale že neumí „vypínat nabíjení po 80%“. Což je pravda.

          0 0
        • Ondiii  

          ad 1 )Fakt nevim, jak jednou rukou, pokud tel držim v pravé ruce, zmáčknu současně vol- a zamykací tlačítko: viz obrázek. Poprosil o instruktáž, jak, bez nutnosti telefon jakkoli přechytávat, udělat screen. Musím tel uchopit oběma = otrava. Poprosil bych o další radu. Chci vyfotit titulku, přesně, jak je na obrázku. Kde dvakrát tapnu na čtečku, aby se mi nepustil např.Gmail ? Na starém tel – mám zamykací tlačítko přesně na kloubu palce – viz druhý obr. A hle, co na mne vyskočí! Pohodlným a jistým pohybem palce mám screenshot.

          Ad 2.) real výdrž baterie pixelu hraníčí mezi podprůměrností a shitem -a to nejsem extra surfař. Jsem zvyklý na Staminu. Je lepší. Mnohem lepší. asi je chyba to v threadu „jaký koupit mobil“ zmínit. Sony umí 80pct – univerzální, prověřené řešení. A pokud budeš mít meetingy se zaměstnavatelem ve USA a 10+ x ročně létat služebně do Asie, tak ti nějaká „pravidla“ přídou jako opruz. A proč se mám podřizovat nějakým „pravidlům“ či co?

          Ad 3.) Omlouvám se za to, že jsem zmíníl, že mi, z mé osobní zkušenosti, ovládání gest absolutně nesedí a že IMHO stojí za h*vno. O tom, že se dá vypnout, vím. Ale obět: proč se s tím mám párat? Jsou modely, kde to řešit nemusím.

          ad4.) Solidní argumentační falul typu Slamněný panák. Odkud a jak jsi vydedukoval, že se do multitask. menu neumím dostat? Třeba z titulky, to, opět, funguje přihlouple. Častěji se otevře seznam aplikací, než multitasking. Opět otravný default, co si mám povypínat. Jsou modely, kde to prostě řešit nemusím.

          • Jo a nějaká rada ohledně naprosto a doslova debilního, mizerně fungujícího rozpoznávání otisků prstů by nebyla? Krom toho, že se to dá vypnout a mám si to přenastavit? Jsou tlf s fungujícími čtečkami… NeDodělej Doma.

            Jen jsem jsem zmínil opomíjený Sony, který až tak špatný není. Dostanete lehký telefon, kde nemusíte nic přenastavovat, komfortní ovládání už z fabriky (koupila si ho manželka). Supr výdrž baterie, dobrý displej. Foťák se zlepšil, ve dne slušné, noční foto + blesk nic moc. Telefonů s lepším battery managementem moc lepších není. Nejsme náhodou v threadu „jaký telefon si vybrat“? Xperia 5 V je nyní k mání za libových 7900 . Klidně si pixela za 12k vemte a přenastavte dle libosti. Já bych si ho znova nekopil. Jakožto majitel mám tu drzost se k tomuto tel vyjádřit.

            Sorryjako.

          A ještě háemdéčka:

          Dejte do gůglu „heureka telefony nokia“

          Klikněte na stránku https://www.nokia.com/phones/cs_cz

          To, že telefony Nokia má pod sebou finská spol. HMD Global, vím. No a? Na webu nokia.com vidim škatule s nápisem Nokia, v cenovém srovnávači je tomu nápodobně. To těm telefonům mám říkat HáEmDéčka?

          0 1
          • Ondiii  

            K pochopení úžasnosti pořízení screenshotu současným stiskem vol down a zamykacího tlačítka u Pixelu:

            Např. Samsung:

            https://www.samsung.com/…screenshots/

            Má tato tlačítka u sebe. A pak se podívejte na zamykací tlačítko u Pixelu (je to to horní, do obrázku jsem přimaloval červené čárky). Čili sousední tlačítko je volume up. Vol up+zamykací tlačítko zmáčknout jednou rukou jakž takž jde. No, spíš blbě. Spíš si tel zamknete/zesílíte zvuk – Samsung má tlačítka blíž u sebe. Po ne vždy úspěšném současném stisknutí obou tlačítek je nabídnuto vypnutí/reset/nou­ze. To potřebuji několikkrát denně :D:D. Není to geniální? Si to přenastavte… u některých tel. nemusíte.

            0 0
          • MatS  

            Jen off topic. To máš doma nějaké zvíře co ti ohlodává telefon? Já mám taky pracovní telefon, ale ač se pohybuju na instalacích, třeba i stavbách a lešeních, tak takto ohlodaný telefon nemám.

            1 0
            • Synnex90  

              Řekl bych že to je tím krytem, a ulámané sklíčko na krajích, to se děje často. :)

              0 0
          • wladeq  
            1. Oprava, neni to doubletap na ctecku, ale na zada, celkem cool featura. Muzes zamestnavateli v USA nebo na meetingu v asii oslnit obecenstvo, tohle kdekdo neumi ;)…ovsem musis vlest do nastaveni, ale chapu, je lepsi psat elaboraty o tom, jak je to otravne. Mimochodem to samsungovske prejeti celeho displeje neni v realu az takova hitparada, ideal beru 3 finger swipe down, to ale nativni android buhviproc neumi
            2. Ano, vydrz pixelu je podprumer, nic extra, ale den to vetsinou da…pise se o tom snad v kazde recenzi. Stamina od sony ve finale neprinasi nic, je to neco za neco, a je s tim vic srani nez uzitku. Obsese nabijet telefon na 80 procent je uplny nesmysl, ale jsou appky ktere to umi
            3. Ovladani gesty je to nejlepsi, co android mohl udelat, pouziva to vetsina lidi, proto je to default…ja vim, zas bys musel neco nastavovat xD
            4. Multitasking je prave seznam aplikaci, o zadnem jinem nevim, klidne me pouc

            …Nevim teda, ktery pixel mas, 7 mam pocit nemela fingerprint senzor uplne top, obcas pomuze nastavit si stejny prst dvakrat

            …Dost by me zajimalo kde je Xperia 5 V za 8k…u nas je za dvacku…A kdyz jsem u toho uzasneho sony…vis, ze snad skoro kazdy rok zaviraji mobilni divizi, protoze ty jejich telefony nikdo nechce, ne? Jejich cenova politika je ulet, a treba z fotocipu, kteri sami vyviji, vytriskaji polovinu toho, co ostatni znacky, ktera od nich ty cipy kupuje (i kdyz je to slolzitejsi, ale kazdy traged chce proste na instaci vypadat uzasnacky)…a btw Sony beru jako supr telefony, i kdyz bych si jej asi nekoupil

            Ja beru, ze ses vyjadril k necemu co pouzivas, to je vpohode, ale jsme na foru, je to o diskuzi, a styl „ten telefon to umi, ale me se to nechce nastavovat“ je fakt neskutecne hloupe

            0 0
            • Ondiii  

              Uz toho nech, google. Jsi ze sebe udelal blba tim vol down+power, pak sis vygugloval screen cteckou otisku. To vidi kazdy :D:D Mohl by se zrovna prihlasit ten druhy google, co tu lakoval ohledne nekonektivity pixelu s 5G. At jste pohromade :D:D Jo v menu multitaskingu se zobrazuje seznam BEZICICH uloh, ne seznam aplikaci jako treba ve WIN na plose. Nemas zac.

              0 1
              • Tomcat  

                :-D

                0 1
              • Ondiii  

                Pro čtenáře bez zajmu o spam/ honeni si eg/ guglare. Pixel ma mizernou vydrz baterie- aktivnejsi surfari/sockari budou mit problem udrzet tel pri zivote cely jeden den( zcela bezvyznamne info :D). Jsou s tel nastavbama, kde je ovladani v defaultu komfotnejsi, s lepsim batt managementem a vydrzi, taktez obsazenym v nastavbe. Leckdo tu muze kroutit rozumama jak chce, ale Pixel ma nejmene spolehlivou, v praxi velice otravnou ctecku otisku prstu v segmentu a nic s tim nenadelate. To budete poznavat x krat denne. To jsou osobni featy tohoto telefonu. Tecka.

                0 0
              • wladeq  

                Vol.down + power je univerzální zkratka pro android, nemám pixel, nevěděl jsem, jak se tak dělá screen, ale bylo mi jasné že tohle není jediná možnost, tak jsem googlil…v menu multitaskingu se zobrazují poslední spuštěné appky, a většina z nich nebeží, protože je systém odstřelí. Seznam aplikací je přece swajpnutím nahoru (i když tohle někteří výrobci zakážou, a cpou vše na plochu, jako iOS…pixel to ale má takhle klasicky, a Sony taky)

                Osmičkové pixely relativně dlouho u nás 5g neuměly, ale vyřešil to už před nějakou dobou update

                Děkuji pěkně!

                0 0
                • DaW_e1  

                  Kdyby měl náhodou někdo zájem o Google Pixel 7a 5g měl bych jeden v černé barvě na prodej s nějakou slevou. Je úplně nový zabalený s fakturou kupován dnes. Je to dárek od šéfa za dobře odvedenou práci. Já mám telefon starý rok a tak často je neobměňuju, tak ho chci speněžit ptám se tady a mezi známými, než ho dám někde na bazar. Cena 9500

                  0 0
                  • kapo22  

                    Škoda, že je to Ačko a ne normální verze. Tu mám vyhlídkou a asi v lednu kupuju. Ještě byl ve výběru teď nový Samsung S23 FE ale už je to zase o kus dražší a ve výsledku mi to asi nic extra nepřinese :-)

                    0 0
                    • Tomcat  

                      S23FE je taky lite verze… a Pix7 minulý model…

                      Je to jako u počítačů. Mobili i počítače se uvádí tak rychle že málo kdy nastane situace že …vyplatí se počekat… V momentu nákupu je už oznámený nástupce , nebo už byl vydaný nástupce . A tak je to jako furt jíst loňský jabka ze sklepa… …nikdy nebudou jako čerství.

                      0 1
                    • tomxxx  

                      Situace kolem Samsungu je celkem promarněná momentálně.

                      S23 je celkem povedený model, ale už nebude v žádné akci, dal se koupit kolem 15 tisíc.

                      S23FE je shit s otřesným Exynosem 2200, a stojí víc než S23 v akci.

                      S24 přijde někdy v únoru a kromě ultry budou mít Exynos. Ve výsledku mám obavu, že S23 bude lepší ve všech ohledech.

                      S25 přijde s novýma procesorem, designem atd.

                      0 0
                      • kapo22  

                        Mám teď od vydání S10e a líbí se mi ta velikost, takže jsem S23 zvažoval. Ale všude vidím za 17,5k a víc. To už se mi ale za telefon fakt dávat nechce. Za 15k by to bylo trošku jiné :-) Na S23 FE je teď cashback, takže 128GB je za 14k a 256GB za 15k.

                        Několik kolegů v práci má Pixely a hodně si to chválí, tak jsem si říkal, že bych to taky zkusil. Ale nová 8 je moc drahá a 7a moc ořezaná a stojí skoro stejně jako 7.

                        0 0
                        • tomxxx  

                          Já bojuji u s10e s baterkou. Tu mám celkem mrtvou a výměna nepomohla. Dostat se k baterce se slušnou vydrží, k tak starému modelu, je celkem oříšek.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Před pár měsíci jsem u s10e měnil baterku na origo novou a i s ní je ta výdrž tragická (max. jeden den používání). Beru to jako daň za příjemné rozměry :)

                            0 0
                            • J1RKA  

                              tak ona s10e ma malou baterii, takze vydrz 1 den byl bral jako vpoho, jaji nabijim kazdy rano nekdy ma 45% nekdy 20% a uplne si nemyslim, zebych delal neco jinak

                              0 0
                            • kondor  

                              Já měnil na S10e baterii hlavně kvůli rychlému samovybíjení. Když byl telefon v chladu, cca od 5° a méně, telefon držel jen do té doby, než jsem s ním něco udělal. Stačilo udělat jednu fotku, nebo i jen rozsvítit displej a telefon se v mrazu klidně do 10 minut vybil ze 100%. Nad nulou je jen rozdíl v delším čase vybití. Po výměně baterie v autorizáku se bohužel chová stejně. Reklamace neměla smysl, výrobce uvádí použití od 0°. Musím tedy telefon vozit pod bundou, kalhoty nebo batoh je pro telefon konečná. Moje stará Xperia Z5 compact vydržela i v –25° několik hodin používání úplně v pohodě. Jako nástupce mám vybranou Sony xperia 5, i když cena a velikost se mi moc nelíbí.

                              0 0
                              • Paja  

                                To ale není standardní chování, mám taky S10e a teď na lyžích s mrazem nebyl problém – telefon v kapse u kalhot (nezateplených), ráno některý dny k –10°C, záznam, focení, videa.

                                0 0
                              • jIrI___  

                                Tohle mi dělal předchozí iPhone SE a při reklamaci mi řekli, že to je feature chránící baterii a že za to mám být rád. Tak to musíš brát taky takto pozitivně :)

                                0 0
                                • Georrge  

                                  Jojo, apple měl s tímhle aféru a nedivil bych se, kdyby podobnou „fíčuru“ měl i samsung.

                                  Nicméně to, že se telefon adaptuje na stárnoucí baterii je fakt. Já měl ještě do nedávna samsung S6, u kterého byla v servise měněná baterie (ještě před výměnou v servise jsem si baterii vyměnil sám, ale jak se ukázalo, tak to byla fake baterie). Ta původní už byla slabá a např. při poklesu pod 15% baterie se telefon téměř instantně vybil. S novou baterií se ale telefon nechoval dobře, prodloužení výdrže neodpovídalo nové baterii a když baterie klesla na 1%, tak na tom 1% telefon vydržel hodně dlouho.

                                  Pak jsem se dočetl, že s novou baterií by se měl provést restart adaptací, které si telefon vytváří u té staré baterie (jeden by čekal, že to udělají v servise). Nějak jsem našel návod jak na to a chování se trochu zlepšilo. Při poklesu na 1% to reálně odpovídalo kapacitě 1%, tedy telefon se krátce na to vypnul, zároveň se prodloužila výdrž na baterii. Nicméně stále výdrž nebyla taková, jakou bych si od nové baterie představoval. Stáhl jsem nějakou aplikaci, která na základě proudu a času při nabíjení umí odhadnout kapacitu baterie a po několika nabitích se odhad ustálil na asi 80% toho, co by nová originální baterie měla mít. Nějakou dobu jsem s tím fungoval a pak jsem telefon vyměnil za nový.

                                  Takže nová baterie i u starého telefonu pomůže, ale jako nový ten telefon už asi nikdy nebude :)

                                  0 0
                                  • Synnex90  

                                    Ta aplikace co jsi stáhl bude asi acu battery. Je to aplikace o ničem, odhad kapacity baterie si to kompletně cucá z prstu.

                                    0 0
                                    • Georrge  

                                      Je to accu battery a já s ní mám pozitivní zkušenosti. Zkoušel jsem ji na několika telefonech, z toho i několika nových a u těch naměřená kapacita odpovídala údaji výrobce. U té S6 jsem to měřil s původní baterií i s tou ze servisu a řekl bych, že u obou naměřená hodnota +/- odpovídala výdrži telefonu. Přesné hodnoty si už nepamatuju, ale u té ze servisu to bylo zhruba těch 80% a u té původní asi 65% nebo tak nějak. Ale jestli ta ze servisu měla reálně 80% nebo třeba 90% to už nemám jak zjistit, nicméně 100% to nebylo, ten telefon prostě nevydržel tolik, kolik by se 100% kapacitou měl.

                                      0 0
                                      • Dumbíček  

                                        Ale to je v pořádku, odpovídá to vlastnostem lithiových baterii u kterých dochází k degradaci působením času. Pro tebe nová baterie mohla být klidně rok i víc stará.

                                        1 0
                                        • Georrge  

                                          Rok stará nepoužívaná 80% a 4 roky stará po stovkách cyklů 65%? Ne, takhle lithiové baterie nefungují :) Pochopil bych u té ze servisu max. 10% (5% výrobní odchylka + 5% rok stáří), víc ne.

                                          PS: mám tady hodně 18650 baterií, dost z nich je starých více jak 5 let (některé budou mít skoro k 10 rokům) a ty, které nejsou moc používané mají stále velmi blízko k nominální hodnotě (v řádu pár procent).

                                          0 0
                                          • Atilla  

                                            Mám Samsung acupac a je tak na 1/4 po osmi letech.

                                            0 0
                                            • Georrge  

                                              Sorry, ale to je info úplně k ničemu, protože jsi nenapsal jak často ho používáš, kolik má +/- za sebou cyklů a jestli neprošel nějakými extrémními podmínkami (dlouhé ponechání v hlubokém vybití, časté dobíjení z téměř nabito na úplně nabito apod.).

                                              0 0
                                              • Atilla  

                                                Cyklu málo, skladován nabitý na 80%. Stejně tak druhý kus. Baterie nikdy nevydrží tak dlouho. Možná, že když mají malý odběr, ale jak z toho taháš větší proudy, tak jdou do kytek.

                                                0 1
                              • tomxxx  

                                Tohle baterky dělají, když je už hodně jetá. Dělal to Apple SE, delala mi to i S10e se starou baterkou.

                                0 0
                                • kondor  

                                  Dělalo mi to u 3/4 roku starého telefonu, i u pár měsíců staré baterie. Baterii nabíjím v režimu chránit baterii (nabíjí na 85%)

                                  0 1
                              • Azmir  

                                U mě byla tohle indikace už nadmíru opotřebované baterie. Vzhledem ke stáří obou komponent jsem to dal radši na bazar, ať si s tím pohraje někdo jiný a tak se i stalo. Měnit jsem to ani nezkoušel, ale přijde mi divné, že i po výměně za originál kus se to chovalo stejně.

                                0 0
                      • wego1991  

                        Hm tak to si mě nepotěšil. Tak to si počkám tím pádem až na S25.

                        btw. díky za tehdejší radu ať koupím S23 – mám ho už přes půl roku a je to perfektní telefon, co se týče výkonu, baterky (ta výdrž je na tak na malý telefon pro mě až nepochopitelná ve srovnání s předchozími telefony) a hlavně velikost – vždy sem měl „velké pádla“, ale už mě to přestalo bavit a chtěl zkusit menší a zpětně to bylo nejlepší rozhodnutí a větší telefon zpětně už nechci..

                        0 0
                        • tomxxx  

                          Tak jestli máš S23 tak nemá smysl kupovat ani S25. Podporu systému budeš mít ještě dlouhou a ty mobily se skoro už neposouvají. Ve vzduchu visí vynucení vyměnitelné baterie nařízením EU. Konečně bychom se zbavili toho debilismu v podobě skleněných zad telefonu.

                          4 0
                          • rimuln  

                            Tak s S23 to vychází až na nejmíň S27:)

                            Já šel S4 mini, S7, S10 a teď S23. S10 je sekundární backup a super že ma Ant+. K S23 jsem teď koupil origo Elite dongl a stejně jako u manželčina S23 drát. Usb sluchátka tak i dongl vypadává. Asi vůle v konektoru nebo uspavani v driveru :(. Pomůže akorát vytáhnout a opět zasunout.

                            0 0
                          • embi  

                            za me se vyplati kazdej rok novej a starej do vykupu. teda az do ted… s21→ s22 → s23 → s24

                            0 2
    • yaris1  

      Prosím o radu, zda je lepší koupit Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G, nebo Redmi Note 13 5G? Na hraní her mě neužije, ale spíše bych uvítal lepší foťák. Ta 12 má myslím slušný a se stabilizací. K té 13 jsem našel jen, že má snímač 108 mpx. Poraďte prosím. Děkuji.

      0 0
      • Slavoš  

        X Redmi Note 12 Pro + 5G mám, s foťákem spokojenost.

        0 0
        • yaris1  

          No, plusko má zase už jiný snímač a je přes můj rozpočet. Ale děkuji za info.

          0 0
      • Venda  

        Jelikoz Note 13 vyjde az za tyden, tak ti mnoho lidi neporadi extra nic navic nez jsi se sam docetl.

        0 0
      • Synnex90  

        No a co S20FE. Ten má kvalitní foťák i když je to tři roky starý model.

        0 0
        • sodek  

          Pokud nevadí zkrácení podpory o ty tři roky…

          0 0
          • Synnex90  

            Tak Samsung garantuje pět let podpory. Xiaomi garantuje prd. Plus dex, knox a další. Xiaomi nemá odladěný SW. Upřímně bych zvedl rozpočet o trojku a koupil S21FE.

            0 0
            • Venda  

              Xiaomi taky garantuje a co se tyce odladenosti SW, tak jsme meli Redmi Note 5 a byl super, pak ted mame Samsung A52 a neustale to padá a seka se, oba s manzelkou ten telefon vylozene nesnasime. Ted se radsi vratime a poridime Note 13 a Samsung bude v nasi rodine sproste slovo.

              0 0
              • K2  

                Navztekal jsem se s Samsungem i Xiaomi – nakonec je to o konkrétním modelu a to jak se výrobci povedl (HW i SW).

                Samsung bude mít delší podporu, neodesílá data do Číny a necpe ti reklamu v rámci OS (musíš si ji ručně vypnout). Ještě jsem nezkoušel Motorolu, taky vypadá zajímavě.

                0 0
                • sodek  

                  Motorola (Lenovo) třeba u modelu Edge 40 neo – podpora 2 roky systém, 3 roky bezpečnostní záplaty. Jak u vyšších modelů nevím.

                  0 0
              • Synnex90  

                Xiaomi to garantuje jen u vlajek. A zrovna A52 je nejprodávanější mobil Samsungu, protože má dobrý poměr cena výkon.

                0 0
              • Azmir  

                Android za 9k a seká se? Někteří místní by ti vysvětlili, že to se nemůže stát.

                0 2
            • tomxxx  

              Dneska vyšla S24 a Samsung se zařadil mezi Apple a Google s bezkonkurenční podporou. Teď je to 7 let velkých aktualizací. Číňani se v tomhle vůbec nechytají.

              0 0
              • virtualcop  

                Podpora 7 let je sice samozřejmě cajk, ale kdo si kupuje telefon za 20k+, tak jej nemá na 7 let (morální, funkční i technické zastarání onoho člověka vždy donutí si koupit něco novějšího za podstatně kratší dobu).

                Respektive neznám nikoho, kdo si kupuje „vlajky“ značky za 25, 30k a pak je používá x let do úplného rozbití. Tyhle lidi většinou obmněnujou zase za „vlajku“ po jednom, dvou novějších modelech. Takže těch „morálních“ 7 let podpory je u tohohle segmentu a typického majitele v podstatě jen marketing (jako je to správně, držet podporu tak dlouho, ale majitel to prostě z výše popsaných důvodů nikdy nevyužije).

                5 1
                • Synnex90  

                  Tak rozumné je měnit každé 3–5 let, rozdíl Iphone 12/13 vs 15 či S21 vs S24 v technologiích je minimální.

                  1 2
                • Georrge  

                  Ta podpora je super pro lidi, kteří tyhle vlajky kupují z bazaru :D ale zrovna tihle lidi ty firmy vůbec nezajímají, protože z bazar prodeje nemají firmy žádný profit… ačkoli to vlastně taky není pravda, protože díky bazaru má první majitel část peněz zpět a může je znova nasypat do nového mobilu, takže z toho firmy profit mají.

                  0 0
                  • J1RKA  

                    bazar je vdy konkurence, ideal je, kdyz ten mobil po 2 letech zahodis nebo umre :D

                    0 0
                • tomxxx  

                  Já si už od S2 kupuju vždy vlajku na 5 let a třeba teď mě u S10 štve, že už nemá podporu, přitom funguje v klidu.

                  Ono ani nic jineho koupit nejde, než vlajku, když chci malý mobil, co nebude uplný trash.

                  Takže jo, přímo 7 let využije málokdo, ale už nebude taková otrava koupit jeden, dva roky starou vlajku, protože ti stále vydrží 5 let v klidu.

                  2 0
                • gersa  

                  Já pak recykluju mobil u dětí, takže tak 5 let vydrží. Tedy jestli vydrží

                  1 0
                • xtonda  

                  Tak ony ty vlajky se pak prodávají několik let. Máti má S7 edge, telefon měla kolegyně sestry v práci jako služební, kupovalo se to když to byl dva roky starý model a už stál rozumné peníze. Ona ho pak používala 3 roky a pak se telefon vyřazoval, nechtěla ho, tak si ho vzala sestra a dala mámě a to ho má už tak 2 roky. Je tam Android 8, ale zatím to není nějak omezující.

                  0 0
              • kondor  

                Bohužel S24 a S24+ mají Exynos, Snapdragon má pouze S24 ultra. A moc nevěřím, že bude mít Exynos stejnou výdrž baterie a nebude se tolik hřát, než Snapdragon.

                0 0
                • tomxxx  

                  Nevěřím tomu taky, ale je to reálný.

                  Exynos má více úsporných jader s nižším taktem, takže při běžném používání by mohl být i úspornější – uvidíme.

                  Osobně si myslím, že by letos nemusel být Exynos takový odpad a ve výsledku to bude šul nul. Výkon bude mít nižší o pár %, to je už jisté, ale výkon už snad nikdo u těhlech mobilů ani neřeší, hlavní je výdrž.

                  Otázka budou i fotky.

                  1 0
            • gersa  

              Po roce a půl s S21FE se ho zbavuji. Slušný fotoaparát, Dobrý poměr cena/výkon i podpora. Odladění systému a baterka velká bída, po několika generacích s OnePlus to byl krok zpět

              3 3
      • tomtoylc  

        Note 12 Pro 5G – protože má optickou stabilizaci (OIS) u hlavního fotoaparátu + je cca o 10% výkonnější , rýchejší nabíjaní (33w vs 67w)

        1 0
        • yaris1  

          Díky, vyřešeno. Vybral jsem tedy Note 12 Pro 5G. Hlavně kvůli snímači Sony IMX766. Trošku mě mrzí těch 128GB, ale co už.

          0 0
    • TomasHrdy  

      Zdravím,

      hledám nový mobil s těmito parametry:

      1. uhlopříčka do 6,1
      2. slot na paměťovou kartu
      3. krytí alespoň IP68
      4. Jack 3,5 mm

      Je vůbec nějaký takový na trhu? Hledal jsem hledal a s těmito parametry nic nenašel. Neumí někdo pls poradit?

      Nebo telefon s těmito parametry už není schopen žádný výrobce nabídnout? Cena do 20k.

      0 0
      • J1RKA  

        S10e

        0 2
      • tomxxx  

        Poslední mobil s těmito parametry, co vím, byl Samsung S10. Ten bych si už teď nekupoval.

        Slot na paměťovky, buďme upřimný, je už fakt archaismus z doby, kdy mobil měl paměť 32GB a člověk byl rád. Naopak teď už do toho rvát kartu nechceš, protože úložiště v mobilu má úplně jinou rychlost. Stejný je to s jackem. Kolik lidí používá k mobilu drátová aluchátka v době použitelných TWS sluchátek za pětibábu.

        4 0
        • Venda  

          Hrozne tady resite ten jack, ale pro me je ip68 a jack cislo 1 a 2 v podminkach pro telefon. Standartne pouzivam taky bezdratova sluchatka, hlavne na sport. Ale v praci, kde obcas ty sluchatka taky potrebuju, tak chci mit dratovy, bo bezdratovy se mi vzdycky casem pri skladovani vybily, kor nejaky levny. Dratovy mi tam proste lezej a kdyz na ne rok nesahnu, nic se nedeje.

          Reseni je i, ze ty bezdraty nosim furt u sebe, ale obcas je hold zapomenu.

          0 0
          • tomxxx  

            Na občasný máš tu redukci.

            Taky jsem stále chtěl jack, ale už jsem ho roky nepoužil.

            0 0
          • Tomcat  

            není nad to si ještě starat jestli člověk má nabitý sluchátka, o tom kolik jsou dražší proti drátovým. Obzvláště ty který dají nepřetržitě Praha Ostrava i Pendolinem nedej bože Praha Hamburk

            0 0
            • Azmir  

              Za dobu co mám bezdrátové, jsem se ani jednou nestaral o stav nabití, ani se mi nestalo, že by mi došla šťáva. Až doposlouchám, vložím do pouzdra a oni se nabijou. Pouzdro nabíjím pravidelně s telefonem na bezdrátové podložce. Není třeba hledat problémy tam, kde nejsou.

              4 1
              • Venda  

                U tebe to problem neni, v mem stylu užívání to je problem obrovskej. Kazdy to mame jinak…

                1 1
              • Tomcat  

                Ano oni se nabijou a mezitím mi nějaký důchodce nebo nějaká vypelichaná všehomanažerka udělá během cca 20minut díru do hlavy a budu chtít seškrábat z notebooku klávesnici. Ono x nebo xx hodin na cestách není moc ideální pro sluchátka cco nedají víc než 5hodin bez dobití v pouzdru.

                Jo sou super na běhání , nikdy tak dlouho běžím a když někdo zkouší smalltalktak se seberu běžím, jedu a jdu jinam. Jenže to v letadle a vlaku moc nejde. A nebude od pravdy kdy řeknu že první třídu si neplatím proto by mě ještě někdo sr…l

                1 1
                • Radek Broz  

                  Brát si do letadla špunty je ujetý. A velký jsem cestou do Melbourne nenabíjel, takže asi s delší výdrží nepotřebuju;)

                  0 0
                  • Tomcat  

                    To je moc hezký a co to na tom mění? :) . Ne nepřišel sem na chuť bezdrátovým tak abych je mohl používat furt.

                    naprostá většina těch malých sluchátek není dělaná pro tenhle typ užití. Velký nejsou problém, solidní jsou uz i pod desítku. Ale z těch pres uši/hlavu dřív narozdil od pecek boly hlava.

                    1 0
      • Slavik  

        Jack? Přenosovou jehlu na gramofonovou desku nechceš? :-)

        1 4
        • Dumbíček  

          Vidíš a já používám redukci USB C – jack, protože mám svá oblíbená skuchátka Kos Porta.

          0 3
      • zonn  

        Sony Xperia 10, Asus Zenfone 10.

        1 0
      • Radek Broz  

        5. gramofon

        6. čtečka děrných štítků

        7. jehličkový tiskárna

        8. klávesnice

        9. WAP

        10. Had a Solitaire

        :D

        6 5
      • yaris1  

        SONY Xperia 5 V, myslím, že splňuje všechny požadavky, akorát je cena 2000 přes. https://www.huramobil.cz/…e/dp-171843/?…

        2 0
        • tomxxx  

          Sony krásně zazdívá svoje mobily svojí (ne)podporou. Jinak by to byly fakt dobrý stroje.

          Zenfone výše nemá 6,1 a je fakt těžký obhájit jeho cenu, když je za stejné prachy S24

          0 0
          • zonn  

            Jo, Zenfone ma 5.9, coz myslim podminku do 6.1 splnuje ;-)

            0 0
          • Synnex90  

            Což se někdy od roku 2021 změnilo, už má podobnou podporu jako Samsung.

            0 0
            • tomxxx  

              Což není pravda, protože sony slibuje 2 roky aktualizaci a 3 roky záplat. Samsung od letoška na s řadu 7 let aktualizací, apple, pixel taky. Už před lety měl samsung 4 aktualizace a záplaty 5 let. Nemluvě o rychlosti aktualizací sony.

              0 2
              • Tomcat  

                Přání otcem myšlenky mnoho lidí v aktualizaci vidí záruku upgrade na nový systém… …ne to být nemusí.

                1 0
                • tomxxx  

                  Víš co znamená vůbec takhle věta, když jí tak často používáš?

                  Já v tom teda vidim to, že výrobce projevuje snahu se o zařízení aspoň nějak starat a fixnout bugy, nový systém mě zas tolik nezajímá. Budoucnost Sony vidím tak trochu jako bylo LG a trochu mě to mrzí, protože se mi xperie vždycky líbily.

                  0 0
              • Synnex90  

                Před lety, asi myslíš minulý rok :D A zatímco Samsung slibuje záplaty, Sony slibuje 2× přechod na novější Andoroid. A zrovna Sony má nejrychlejší aktualizace na trhu, protože tam nemá tunu píčovin jako Samsung.

                0 2
                • tomxxx  

                  Nic z toho není pravda. Samsung slibuje 7 let aktualizací, né jen zápalky.

                  Před lety, tím myslím, že první s 5 letou podporou byla řada S10, s tím, že měla 4 roky aktualizací systému, né jen zaplaty.

                  2× novější adroid dneska slibuje i ten nejposlednější čí­ňan.

                  Když chce sony prémiové prachy za mobil jako apple, pixel a samsung, měl by se tak i chovat.

                  0 0
                  • Synnex90  

                    Samsung slibuje aktualizace. Sony slibuje min. 2× předchod na novější android, což je docela rozdíl.

                    A Samsung slíbil pětiletou podporu až v roce 2022 :) Když vyšla S22U, protože v té době byl standard u Iphone 5 let a víc.

                    A ty prachy Sony chce, protože dělá zařízení pro foto profíky.

                    1 1
                    • tomxxx  

                      Ok, moje chyba, nenapsal jsem to dost polopatě. S10 měla jen 3 přechody na novější android (začínal na A9, končil na A12), od S22 jsou to 4 přechody + rok záplat.

                      Teď je to pro s24 7 let a fakt nevim, jestli 6 nebo 7 přechodů na nový systém, to už je asi fakt jedno.

                      Nutno dodat, že tohle není úplně práce Samsungu, ale toho, že Android a výrobce procesorů hodně zjednodušil systém aktualizací. Otázka stále zůstává, kde Sony spí?

                      A proto mají většinou fotografové iphone a mac, protože sony je pro profi fotografy?

                      0 0
                      • Synnex90  

                        Sony nikde nespí, když i pět let staré mobily dostaly záplaty :)

                        A to poslední máš odkud :D

                        0 0
                        • tomxxx  

                          S market sharem 0,35% jejich mobily nemají ani všichni zaměstnanci Sony :)

                          Hrozně bych byl rád, kdyby stály za víc, hlavně když u nás jsou jen čiňani, Samsung a Apple.

                          Ale vzhledem k ceně jsou sony mobily celkem vyhozený peníz.

                          0 0
                          • Synnex90  

                            Na to jsem se ale neptal. Sony mobily jsou hlavně pro lidi které zajímá či živí focení. Tzn. ne selfíčka na instáč.

                            0 5
                            • tomxxx  

                              Sony mobily se marketují jako pro lidi, co se focením živí, reálně jsou ty funkce navíc, jako externí monitor ke kameře, zase hlavně pro content creatory, takže youtube a instagram, profík potřebný vybavení dávno má a lepší.

                              0 2
                            • Azmir  

                              A už si takového i viděl? Většinou mají Iphone…

                              2 0
                        • jmaselnik  

                          5 let starej funkční telefon Sony? A teď tu o červené Karkulce :D

                          0 3
                • Azmir  

                  U sony mi přijde paradox, že vyrábí foťáky pro všechny, ale ostatní mají všechno dříve a více vychytané, než sony, které to vyvíjí :D

                  1 0
                  • Synnex90  

                    Sony mělo nahovno postprocesing. Jinak pokud fotíš v manuálním módu, tak Sony nemá konkurenci. Samsung, Huawei hrozně dobarvuje,takže máš výraznější barvy, Iphone fotí relativně přirozeněji. Plus výhoda Iphonu je, že dělá konzistetní fotky, Samsung sice fotí o trošku líp, ale občas z toho vyleze děsná fotka, což se u Iphonu děje minimálně.

                    Plus výhodou Iphonu je focení a natáčení na sociální sítě, tam se nechytá žádnej android,

                    0 0
    • kapo22  

      S těmito rozměry jsou snad rozumné jen S23, S24 nebo Pixel 8 jiné varianty noc nevidím

      0 0
      • TomasHrdy  

        No tak nakonec udělám ústupek co se externí paměti týče. Což znamená mobil s 256 GB. Jack se da teda nahradit redukcí UCB – C Jakck 3,5mm – akorát při poslechu člověk nemůže nabíjet . což někdy dělám.

        Takže to vypadá, že by mohl fungovat S23, nebo S24. Půjdou ceny S23 během cca 2 měsiců ještě dolů, nebo nemá cenu čekat?

        Jinak drátová sluchátka mají neporovnatelný zvuk oproti bezdrátovým, nebo jsou nějaká kvalitní bezdrátová? Nabíjení sluchátek co tři až čtyři dny jsem se chtěl vyhnout.

        Dík

        0 1
        • skaj  

          Obecne receno, super dratova jsou lepsi nez bezdraty. Ale to je v segmentu, kam Porty urcite nepatri. Jinymi slovy, lepsi zvuk nez z Port dostanes u bezdratu uplne v klidu, zadny strach.

          0 0
          • TomasHrdy  

            Ok. Máš nějaký tip na takové bezdráty? Já zkoušel snad 6 typů a poslech byl úplné utrpení až jsem si říkal proč to lidi maj vůbec v uších a jsou schopni něco poslouchat … a to prosím nejsem žádnej audiofil.

            0 0
            • kapo22  

              Mám z nouze nějaké Niceboye za 600 a je to teda opravdu peklo na poslech. Předpokládám ale, že něco okolo 2000+ by mohlo být výrazně lepší

              0 0
            • Azmir  

              Kup na zkoušku airpody na bazaru a když nebudou vyhovovat, za stejnou cenu zas prodáš…

              0 1
              • tomxxx  

                Na bazaru je obrovská šance, že to budou faky.

                0 0
                • Azmir  

                  Je asi milion způsobů, jak si ověřit, že to faky nejsou, toho bych se nebál.

                  0 0
                  • tomxxx  

                    Pokud nemáš na porovnání originály a neznáš je fakt dobře, jsou i faky co nepoznáš. Dokonce Apple je vezme jako original a ukáže ti to i záruku.

                    0 0
                    • Azmir  

                      A to mluvíš z vlastní zkušenosti? Ty máš airpody?

                      0 0
                      • tomxxx  

                        Faky jsem v ruce neměl, ale samozřejmě jsem viděla třeba fotky faků a proti originálům to fakt jde blbě poznat.

                        Originály má polovička, já nemám apple.

                        0 0
                        • Azmir  

                          V nastavení jdou vidět informace, které jsou schopny zobrazit jenom originály, takže když víš co hledáš, máš to ověření fakt na pár vteřin.

                          0 3
            • tomxxx  

              Mám Samsung Buds Pro a zvukově mi za 2,5 tisice přijdou v klidu, za víc bych je nebral, jen konkrétně mně sedí blbě v uších. Buds 2 Pro budou komfortem lepší.

              Jinak je to bída, trh je plný TWS sluchátek, ale jak píšeš, hrají dost děsně. Nebo jsou brutálně drahé. Třeba Soundcore mi zvukově nikdy nesedl. Airpody Pro jsou úplně top pohodlím, a noise cancellingem, zvukově nejsou výjimečná, ale dá se. Bohužel s android telefonem to není ono a alternativu nikdo nedělá. Tohle se applu fakt povedlo a v kontextu kolil stojí Bose, Sony atd., vlastně ani nejsou drahé.

              Dobré budou i Sony WF-1000XM5, ale nezkoušel jsem.

              0 0
            • jmaselnik  

              Skvěle hrajících tws sluchátek je hromada. Sennheiser momentum tw3, Phillips Fidelio T1, Beyerdynamic Freebyrd, Technics AZ80 jenom z toho, co jsem za poslední dobu vyzkoušel. Proti portám lepší zvuk mají všechna uvedená. Top modely od BO, B&W a dalších na tom nijak hůře taky nebudou.

              0 0
            • wego1991  

              Mám JBL Reflext aero a jsou perfektní. Konečně špunty (díky těm křidélkům), které drží v uchu při sportu. Taky nejsem audiofil, ale imho hrají víc než dobře, navíc je k nim appka s různámi equalizéry (případně si vytvoříš svůj). Potlačení okolního zvuku, talkthru apod. Jsou sice maličké (trošku větší krabička od sirek), ale pro mé použití v cajku (8h sluchátka – celkově 24 s krabičkou). Nabíjí se rychle.

              0 0
        • kapo22  

          U S24 je teď v předprodeji akce 256GB za cenu 128GB

          0 0
        • tomxxx  

          S23 moc levnější nebude. Momentálně je akce na S24 do 31.1. (vyssi pamet za cenu nižší, vykupni bonus 1500 + cena výkupu na jakykoliv mobil, když doneseš klidně nokii 3310 a půjde zapnout, dají ti těch 1500, + 10% z ceny mobilu na další nákup – takže cca 2tisice) a během roku bývá v létě druhá na aktuální model.

          1 0
          • ppoli  

            Kde jsi přišel na tu 3310 u výkupu? Já tam nenašel ani S5mini, který jsem si myslel, že na to využiji. Teda kontroloval jsem na stránkách, fyzicky jsem nikde nebyl.

            0 0
            • tomxxx  

              To je fuk, dáš tam nějakou tu položku „jiný telefon“ nebo jak to nazývají a dáš na výkup. Loni jsem dáva S3 mini a taky v seznamu nebyla, normálně mi ji za korunu vzali + ten bonus. Ten mobil jen musí fungovat.

              0 0
        • J1RKA  

          Muzu se optat, jakej pouzivas zdroj muziky, myslim, vcem je pisnicka ulozena.

          0 0
          • embi  

            mp3 128 kbps :-)))

            0 0
          • TomasHrdy  

            FLAC, WAV, MP3…ale jde o to ze na bezdratech i obycejná hudba ze spotify ci youtube je naprosto neposlouchatelná…

            1 1
            • tomxxx  

              Co jsi zkoušel za bezdráty?

              0 0
            • Georrge  

              Starší bezdrátový přenos hrozně trpěl na kvalitu bluetooth, ale dnešní telefony a sluchátka jsou na tom s kvalitou úplně někde jinde. Mám tady sluchátka rozumné kvality, které jdou připojit drátem i bezdrátově a popravdě neslyším rozdíl… mezi různými sluchátky slyším rozdíly hned, ale mezi drátem a bezdrátem ne.

              0 0
              • tomxxx  

                Shitová náhlavní sluchátka naopak hrajou hůř a drátem, protože jedou jen pasivně a na bezdrát mají hromadu software pomocníčků.

                0 0
                • TomasHrdy  

                  OK OK. Máš teda tip na dobrá bezdrátová sluchátka? Ne airpody. A jak je to pak u takových sluchátek z výdrží baterie?

                  0 0
                  • tomxxx  

                    Myslel jsem shitová náhlavní bezdrátová, co jdou připojit i drátem. Tvoje Porta Pro jsou klasika, tam už to není o kvalitě zvuku, ale o zvyku a určité dávce nostalgie.

                    Náhlavní nebo špunty?

                    Náhlavní – sony wh1000×m4, klidně xm3 a xm5 – podle ceny. Ty hrajou i jako pasivní stejně.

                    Levná náhlavní asi stále soundcore Q30, za lepší model nemá cenu utrácet, ty hrajou pasivně hrozně, ale bezdrátově jsou v klidu.

                    Špunty bych si asi teď kupival Samsung Buds 2 Pro, nebo jen buds 2. Sony WF1000×m5 asi budou taky hrát dobře. Za mě všechny ty senny Momentum, bose quietcomfort atd. jsou děsně obrovské.

                    U špuntů i hrozně záleží jak ti sednou.

                    Výdrž závisí na hlasitosti a zapnutém ANC, obecně je to 4–8 hodin na špunty, ale máš krabičku, takže je neustále dobíjíš, když je vyndáš. Až 30 hodin na náhlavní.

                    0 0
                    • wladeq  

                      Porty jsou už dneska fakt odpad, nevím kdy naposledy jsi je slyšel, asi budeš překvapený jak hrozně zní

                      Xm5 jsou za mě momentálně asi nejlepší TWS. Už xm4 byly skvělé, oproti 4 nemají 5 jediné mínus. Fakt mě nenapadá, co bych od BT sluchátek více chtěl. V akci jsem je na Alze sehnal levněji, než kolik tam stojí xm4

                      Co se týká analogu z mobilu…ten DA tam bývalá v 90 procentech případech taková hrůza, že sis o nějaké kvalitě mohl nechat zdát. A Porta to zabily úplně ????…cokoliv trochu provařené bude úplně jinde, senn, sony, asi i ten Samsung…

                      0 0
                      • tomxxx  

                        Já porty nehejtím, je to jako dnes fotit se starým digitálem…má to asi svoje kouzlo, který já úplně nechápu, ale respektuju. U wh xm5 vidím nevýhodu proti xm4 ve skladnosti, ale každý má jiné potřeby.

                        0 0
                        • wladeq  

                          Já mluvil o wf, u wh souhlas, u pětek může někomu vadit neskladatelnost

                          0 0
                        • Tomcat  

                          to s focením strarým železem je krapet divný srovnání.

                          0 0
                    • Synnex90  

                      Sony všechny sluchátka docela zlevnilo, daji se sehnat v rozsahu 3000–5000KČ.

                      0 0
                    • Tomcat  

                      ale máš krabičku, takže je neustále dobíjíš = třeba 15–20 minut neposloucháš. Ono né každý dokáží v režimu nabíjení být aktivní . A víc dobíjecích cyklů = dřív půjdou do kopru… …ono to je něco za něco .

                      A když se vynechají barevné varianty na trhu sluchátek který vydrží pracovní dobu – poslech cca nad 8,5 hodiny bez pouzda je jen par desítek z jinak několika set sluchátek na trhu. A pod 5000,– s DPH to je většinou loterie. Sony , Techniksy a podobný nad 7000,– už je jistota.

                      0 6
                      • ELx  

                        A to opravdu potřebuješ mít 24 hodin denně na hlavě sluchátka? A něco poslouchat?

                        A dokážeš třeba komunikovat i s lidmi?

                        Z očí do očí?

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Copak argumentace ad homminem?

                          Ne potřebuju 24 , potřebuji x hodin když podnikám nějakou cestu. Kde je účel se dostat z místa A do místa B. Rozhodně nepotřebuju někam cestovat, abych mohl komunikovat.

                          Ale ano budu se opakovat, znáte české rčení kecá jako Palacký? Víte to vzniklo tehdy když pán Palacký už byl velice starý a trpěl jako většina seniorů nedostatkem komunikace. A odchytával na ulici lidi. A snažil se je nedobrovolně zapojit do hovoru bohužel v tomhle tom století nebyla sluchátka. Takže to třeba ukazuje to jak nepravdivé je často moralizování , že dřív lidé se víc bavili. Dřív lidé nepotkali za celý rok často tolik lidí , jako dnes za den.

                          A stejnak třeba doba karantény ukázala Jak lidé se nedokáží sami se sebou nudit a potřebuji k tomu ty ostatní Což je ale jejich problém nikoliv toho kterého obtěžují například hezkým ukázkou je podle mě performerka paní Šerá a její Pražské pokusy o zvýšení interagování a zpomalování ve veřejném prostoru. Který má ovšem tranzitní charakter.

                          0 5
                          • Tomcat  

                            Jinak nejzajímavější je, že z toho nemá strach ten kdo se nechce bavit. Ale potencionálně někdo kdo se chce bavit chce. Podobně jako v psychologii je uváděný „pozitivní terror“ je často nástrojem toho kdo si v tom není tak sám jistý a je to jeho forma racionalizace a projekce .

                            Srandovní je pak když v tom expresu vyšší kvality někdo Vás osloví to je super, že si čtete papírovou knížku a nemáte sluchátka, nebo nemáte notebook ( mám v batohu někdy i dva) a nádech… …ano, ale to neznamená že se chci bavit. Kdysi všichni mp3ku, diskman, walkman, tranzistorák na baterky, knihu, noviny,,,, …samozřejmě že vždy ve veřejném prostoru byli i ti kteří ho zneužívají . A nevyžádanou komunikací si „léčí“ svou komunikační deprivaci. Což je třeba u u mnohých jedinců a skupin které volají po tom uvolnění veřejného prostoru , zaplněného auty. Ne ne bez aut

                            v ulicích se lidé nebudou víc bavit. Veřejný prostor jako kavárna J. Habermase je nikdy neexitující utopie.

                            0 0
                            • ELx  

                              Hele a napadlo tě někdy, že se tady na B-F chováš úplně stejně, jako ty lidi co si chtějí povídat?

                              A že třeba ty slinty, co tady neustále chrlíš, nikoho nezajímají ?

                              0 1
                              • Tomcat  

                                Tohle začalo tím že lidi stále shání drátová sluchátka , protože obyčejná bezdrátová nemají zrovna ideální vlastnosti nebo sou drahá. Pokud někomu stačí super levný bezdrát super ,ale to není případ všech.

                                Učel dopravy je dostat osoby , nebo materiál z místa A do místa B při nějakém poměru času, nákladů a komfortu. Nikoliv účel si popovídat. Stejně takzvaně tranzitní prostor není určen pro setkávání lidí. Stejně supermarket je určený kupodivu k nakupování. Na rozdíl od fóra, kam ony keci už antiky jaksi patří.

                                Jenže zatímco tady ty „moje“ slinty číst nemusíš stejně ani na ně reagovat, když je někde nějaký „krmič“, tak si uši nevypneš.

                                0 0
                                • Synnex90  

                                  Za pětikilo seženeš relativně slušný bezdráty, třeba mám O2 pods+ a za pětikilo jsou super. Doby kdy slušnej bezdrát stál majlant jsou pryč.

                                  0 3
                      • Synnex90  

                        Já teda poslouchám v práci hudbu docela dost, ale 8 hodin v kuse to fakt ne.

                        0 0
                      • Azmir  

                        Když už ti nastane tak „katastrofický“ scénář, tak dáš jedno sluchátko do pouzdra a posloucháš těch pár minut na jedno – nepřijdeš o pro tebe veledůležitý neustálý přísun zvuku. Jinak když dám sluchátka do pouzdra, naskočí procento. co pár vteřin, takže při nejhorším do minuty mám nabito na dalších 10–20 minut poslechu. Ale myslím, že si jediný, co řeší takové problémy.

                        0 0
                        • skaj  

                          Ale on žádný takový problém reálné neřeší. Jen si vymýšlí hypotetické argumenty, aby obhájil kravinu, se kterou začal:) A vy mu na to dokola skáčete:)

                          6 0
                        • Tomcat  

                          No a s USB-C nebo jack sluchátkama takový katastrofický scénář nenastává :)

                          Myslím že nejsem jediný kdo řeší takové problémy hodně sem použil i věcí co někdo jiný psal na netu a fakt nedělal reklamu na drátový sluchátka. Byly to právě články na téma veřejný prostor, sociální kruhy a interakce ve veřejném prostoru. Ono není problém neustálý přísun zvuku, ale nepřísun toho jiného.

                          Kdyby se lidi chovali v dopravních prostředcích jen slušně a dokázali sami sebe zabavit, dokázat se nudit bez obtěžování těch druhých, tak to tolik lidí řešit nebude. :-P

                          Pak některý lidi řeší opačný extrém, že jim vadí jak se lidi jen přeliju z jedné linky metra/autobusu/vla­ku do druhé . A řeší jak to zpomalit, aby se zastavili a poslechli si nějaký buskery. Svět prý bude lepší… LOL

                          0 0
                          • Georrge  

                            Hele ale stejně si neumím představit situaci, kdy máš sluchátka nepřerušovaně 8h+ na uších. I v práci nebo při dlouhé jízdě nastává situace, kdy jdeš na jídlo nebo na hajzl a to snad sluchátka nemáš ne? Pokud je během takové pauzy dáš do krabičky, nabijí se ti dostatečně, aby daly těch 8h a pak je nabiješ do plna. A krátký nabíjecí cyklus někde v polovině výdrže se na životnosti baterie téměř nepodepíše.

                            0 0
                            • Azmir  

                              Tomcat nosí plíny, zvuk spláchnutí ho totiž natolik vyvede z míry, že se pak minimálně 4h nedokáže soustředit.

                              0 0
                              • Tomcat  

                                A nepovídej Vy v Ostravě už znáte splachovací záchod?

                                0 4
                            • Tomcat  

                              Tak se sluchátkame fakt neobědvám a viděl sem to jen párkrát někde v bistru. .Ono opravdu málo kdy stane, že by si k člověku bez dovolení někdo přisednul a začal hučet. Co jsem tak četl nejen mě šlo o x-xx hodin v dopravních prostředcích , tranzitním prostoru atd…

                              0 0
                              • Georrge  

                                Njn tak ono pokud se požadavek na výdrž sluchátek blíží (nebo dokonce lehce překračuje) jejich reálné výdrži, tak to chce myslet na dobrý management nabíjení a využívat každou chvíli k jejich dobití. Pokud je už před cestou vytáhneš z kapsy s 50% baterky, tak ti logicky celou cestu nevydrží. Nicméně i já bych byl rád za špunty s větší baterií a to i za cenu větších rozměrů.

                                No a nebo potom jít cestou náhlavních sluchátek, protože tam výdrž 30h+ není nijak výjimečná. Ale odpor k náhlavním sluchátkám chápu, protože na rozměrově přijatelná sluchátka výrobci docela kašlou a všechno to dnes vypadá jak hnusné otíkovky.

                                1 0
    • Kacko  

      Poradíte mobil, který bude:

      • co nejmenší
      • co nejlehčí
      • s co největší baterií (4500mAh+)
      • IP68+
      • USB-C s možností drátového zpětného nabíjení(ala powerbanka)
      • co nejrychlejší nabíjení (100W+)
      • kvalitní foťák a optická stabilizace videa

      Zatím u mě vyhrává Xiaomi 13T Pro, ale je velký a těžký. Ideál by byl kolem 6" a 170g.

      0 4
      • Tomcat  

        Naklikejte si co potřebujete https://www.gsmarena.com/search.php3 když nebude tak nebude

        0 0
        • Kacko  

          Díky, vypadá to, že nic lepšího jak ten 13T Pro není..

          0 0
      • tomtoylc  

        Samsung Galaxy S23 alebo Google Pixel 7

        0 0
        • Kratter  

          S23 nemá tak velkou baterku a podporuje jen 45W nabíjení pokud vím.

          0 0
          • tomtoylc  

            baterku nemá tak velkú ale výdržou sa vyrovná mobilom s kapacito baterky 4500mAh

            … nabíjanie je 25w nie 45w

            potom tu je ešte Xiaomi 13 – to vlastne splnuje všetko ale stojí najmenej 18 tisic kč

            (4500mAh, 6,36", 67w + 15w bezdrat +10w revers)

            0 0
            • Kacko  

              Co jsem nenapsal je, že chci zkusit mobil na ultramaratony, který mi zároveň nahradí powerbanku. Idea je, že dorazím na benzínku, dám 15minut šťávy a jedu dál. Z mobilu při jízdě dobiju navi a světla. Při 80% účinnosti by mi 2 × 20 minut při 120W dobíjení mělo v pohodě stačit na denní spotřebu elektřiny což je ~3500mAh.

              Teď mi dobíjení peripetií strašně prodlužuje stop time a mobil potřebuju stejně nový.

              0 0
              • tomtoylc  

                v tom prípade kupit radšej powerbanku … z mobilu sa nabíjaju max smart-hodinky ktoré maju fakt malu baterku … dobíjať navigaciu alebo svetla z mobilu mi príde už moc

                4 0
                • Kacko  

                  Na kratší věci už mobil na nabíjení ostatních zařízení používám a funguje to dobře. Jen mám starý model s pomalým 18W nabíjením.

                  0 0
                  • Georrge  

                    S takovým režimem tu baterku v mobilu rychle odděláš a na takové zacházení je to možná zbytečně drahé zařízení. Samozřejmě baterii si po čase můžeš nechat v servise vyměnit, ale mám pocit, že power banka udělá lepší službu (samozřejmě ne jen tak nějaká obyč power banka, je potřeba vybírat z těch, které mají ultra rychlé nabíjení).

                    2 0
                    • Kacko  

                      Chápu. Powerbanky s 5000mAh, 100W+ nabíjením a IP68 se bohužel nevyrábí, jinak bych šel tou cestou. Větší kapacita mi přijde zbytečná i kvůli velikosti a váze.

                      Navíc to budu používat jen na kole na ultramaratonech, kterých jedu tak 6–8 ročně. Takže ho nabiju třeba max 50× za rok, počítám že by mohla vydržet.

                      0 0
                      • Georrge  

                        Jo tak s takovou frekvencí to asi problém pro ten mobil nebude. Ale i tak tě to bude silně omezovat při výběru, takže se pořád nabízí otázka, jestli klasická power banka neudělá lepší službu. A pokud se na ty tvoje čísla dívám správně, tak ta 5000mAh by ti měla vydržet celý maraton bez nutnosti dobíjet.

                        Ale asi tě chápu, že s sebou nechceš tahat další zařízení, přeci jen každý gram je znát.

                        0 0
                        • Kacko  

                          Přesně, váha a hlavně to je další věc o kterou se člověk musí starat. Přijedeš k elektřině a stejně potřebuješ nabít mobil a k tomu powerbanku.

                          Powerbanku musíš někam dát, ideálně na dosah k navi a světlu, takže ideálně do nějaké brašny a i ty lehké brašny váží ke 100g. Takže už tu máme 200g navíc.. K tomu brašna na rám mi vadí když jdu ze sedla atp :)

                          Třeba to nakonec bude úplně nepoužítelné, ale představa, že pojedu 30h závod bez brašen jen v dresu mi přijde supr. Powerbanku jsem vozil doteď.

                          0 0
                      • J1RKA  

                        kamos mam dojem ze loni kupoval tuhle, coura hodne mimo civilizaci

                        0 0
                  • tomtoylc  

                    ako napísal Georrge … tu baterku odpáliš rychlo takýmto spôsobom, čo je škoda kedže tieto mobily su už v cene okolo alebo cez 500€ … aj keby mal mobil 6000mAh baterku tak z neho nenabíjam dalšie zariadenia a kupim si radšej kvalitnu powerbanku

                    2 0
              • Kos_CZ  

                Vozím Powerbanku a tu nabíjím během přespávání – je sice těžká, ale zvládnu tím dva dny utáhnout navigaci, mobil, kameru a radar a ještě zbývá pro případ, že bych potřeboval dobít blikačky…

                1 0
                • Kacko  

                  Chápu, už ty ultra jezdím 4 roky s powerbankou a chci to právě změnit :) Pohybuju se většinou v první desítce, takže první noc nespíš, pak když je to blízko tak zkusíš i druhou noc beze spánku, nebo prostě v 1ráno lehnu tam kde zrovna jsem. Elektřinu mám hlavně na benzinkách, kde to je max na 20minut když nás jede víc.

                  Jinak máš parádní videa z okolo republiky :)

                  0 0
      • PatrikKalista  

        Ahoj,

        jak si to nakonec vyřešil?

        Díky

        Patrik

        0 0
        • Kacko  

          Čekám co se ještě objeví za novinky, ale jinak vyhrává ten Xiaomi 13T.

          0 1
          • Tomcat  

            Pokud se objeví novinky , byly oznámeny x měsíců předem. Ale jo zázraky se určitě dějí…

            0 0
            • PatrikKalista  

              Takže moje cesta bude zase Iphone nebo Xcover. Já jsem asi staromil, ale to vážně všichni chtějí nosit v kapse něco, co má víc jak 15 čísel?:-)

              Fakt hrůza…

              1 0
              • Tomcat  

                Děkuji za důležité info na moji reakci na nick Káčko…

                0 0
              • USPS  

                Cokoliv pod 6.5" je k hovnu…

                0 1
                • VojtaXY  

                  Cokoliv pod 14" je k hovnu. Kdyz neco co ma pod 10", tak at je to aspon male.

                  0 0
                  • USPS  

                    Prodeje mluví naprosto opačně – kompaktní telefony téměř nikdo nechce…

                    1 0
                    • J1RKA  

                      ja ANO ale oni proste nejsou

                      1 0
                      • USPS  

                        Je jich dost, na to kolik je zájemců…

                        0 0
                        • Tomcat  

                          jistě asi jako uplakánci na téma QWERTY :) který ch bylo tolik a tolik se plácli přes kapsu…

                          2 0
                          • USPS  

                            Pamatuju, jak před cca 15 lety měl BlackBerry skoro každý manažér… :-)

                            0 0
                            • Tomcat  

                              Což bylo spíš komplexním systémem, než HW konstrukcí. O BES a BIS by mohl Manas udělat přednášku.

                              1 0
                              • jmaselnik  

                                BB spáchali dobrovolně sebevraždu, podobně smutný příběh jako Palm nebo Nokia.

                                0 0
                                • Tomcat  

                                  Jenže Palm ani Nokia neměla tako Enterprise služby. To jak někdo vidí u Apple je design přitom to je hlavně SW a služby co je dělá tím co jsou.

                                  Hlavně ta firma Nokia Existuje dál , jen nedělá telefony.

                                  0 0
            • Kacko  

              nemám čas to sledovat, proto se tu i ptám

              0 0
    • Radez  

      Simvas měl bych dotaz.

      Několik let jsem telefon neřešil, ale i přes obrovský množství pádů byl díly gumovýmu pouzdru můj Hajwej v pohodě až na přímý pád na šutr.

      Chtěl bych se zeptat na snímač otisku prstů jestli má někdo Samsung – nejlépe S23, po kterým pokukuju.

      Jak to funguje v tom displeju? Třeba ten, co mám teď Huawei Mate 20 Pro – sice čtečku otisků prstů v displeju má taky, ale to fakt čte blbě a nemám to rád. Naopak, co jsem měl v ruce mobily i mnohem horší a měly čtečku vzadu, tak to fakt četlo pěkně a okamžitě, ale v tom displeju, mě to někdy fakt vytáčí, že to ani nedám na třetí pokus.

      Dokázal by to někdo srovnat ze své zkušenosti, kdy používal čtečku vzadu a tu displeji?

      • díky za jakoukoliv radu.
      0 0
      • zdenek  

        Shodou okolností jsem právě přešel z mobilu se čtečkou na zádech na mobil se čtečkou na displeji (Xiaomi Redmi Note 13).

        Byl jsem zvyklý vzít mobil do ruky a zároveň ukazovákem sáhnout na čtečku. Díky prohlubni v krytu to šlo poslepu. Nikdy s tím nebyl problém. Jedině, když jsem měl mobil v igelitovém sáčku (na kole), tak čtečka nefungovala.

        U čtečky na displeji trvalo trochu déle úvodní zadání otisku. Odemykání je zcela spolehlivé. Jen je potřeba se dívat na displej a trefit se na správné místo. Výhoda je, že funguje i přes igelit a když je mobil na stole, není nutné ho brát do ruky. Jako bonus umí změřit tep. Jen jsem byl zvyklý na matnou fólii / sklo a nejsem si jistý, jestli s ním bude čtečka fungovat…

        1 0
      • USPS  

        Všechny tyto problémy spolehlivě řeší Face ID… :-)

        3 2
        • Jason Voorhees  

          Mě to občas ráno nepozná.

          0 1
          • USPS  

            Musíš si napřed nasadit tu masku, ve které jsi se nasnímal… :-)

            1 0
        • Georrge  

          Face ID není řešení pro všechny, dost lidí se chce jen kouknout na zamknutou obrazovku a nechtějí, aby se telefon hned odemykal.

          0 2
          • Pavell  

            ?

            0 0
          • Radek Broz  

            Viděl jsi vůbec někdy, jak to funguje?

            0 0
            • Georrge  

              Na svojí S23 jsem to zkoušel a po zmáčknutí zamykacího tlačítka se telefon hned odemknul. Pravda, nezkoumal jsem, jestli se to dá nastavit nějak jinak.

              0 0
          • USPS  

            Můžu se dívat na zamknutou obrazovku jak chci a telefon je stále zamknutý… :-)

            0 0
            • Shaby  

              Poraď, jak to nastavit, prosím. Neměl jsem to dosud nastavený právě z důvodu, aby se to hned neodemknulo, ale právě tak mi to funguje. Na S23.

              A čtečka otisků v displeji je pro mě teda slušný zlo. Já chci zpátky home tlačítko a v něm čtečku :)

              0 1
              • USPS  

                Tak to netuším, já mám ajfoun… :-)

                0 0
              • Paja  

                V nastavení biometriky si dej, aby se telefon odemknul až po potažení po displeji.

                1 0
                • Tomcat  

                  Což je asi stránka 31 v manuálu odstavec Fingerprint verification settings , ale to je nedostupné a nedobytné tajemství.....

                  0 1
                • Shaby  

                  To jsem tam samo našel, čekal jsem to trochu sofistikovanější :)

                  0 0
                  • tomxxx  

                    kotrmelec a přemet po zadu?

                    0 0
                  • Paja  

                    Proč se ale dívat na zamknutou obrazovku? To samé vidím na always on displeji – pokud chci vidět něco víc, tak telefon stejně odemknu.

                    1 0
                    • USPS  

                      Always on displej bylo první, co jsem na telefonu vypnul… :-)

                      0 0
                      • Dumbíček  

                        Důvod tvého nesmyslného úkonu?

                        1 0
                        • Tomcat  

                          nevypaluje xLED display?

                          0 0
                          • Dumbíček  

                            Ne. Jednak technologie výroby displejů pokročila a k tomu se ještě údaje na displeji pravidelně posouvají.

                            0 0
                            • Tomcat  

                              vypaluje , méně, ale vypaluje. Ono většina lidí to tady stejně bude chtít používat vic nec je marketingem plánovaná životnost takže se stim setkají.

                              0 0
                              • tomxxx  

                                Tak to pro jistotu vypni i klávesnici, protože ta ti to vypálí daleko dřív než always on. U moderních mobilů tohle už fakt nemá cenu řešit, protože měnit mobil rozhodně nebudeš kvůli vypálenému displeji.

                                0 0
                                • Tomcat  

                                  Při průměrném odhadovaném stáří počítačů 7,5 roku u mobilů to není o moc lepší, dokonce horší.

                                  Hádám, že to bude řešit hodně lidí.

                                  Představa životnosti a obnovy techniky se mezi koncovým spotřebitelem a marketingem silně rozchází. Nezapomenout že nahoře to začalo náhradou za tak „zánovní“ S4mini či co. Takže zatímco někoho se netýká ani opotřebení baterky , někdo za násobek životnosti pocítí mnohé . Ono není to v kolách stejné , kdy nebylo týdne kdy se neobjeví dotaz kdy se někdo probral z hibernace a zjišťuje co se v kolech stalo a vyhlíží nové které mu zase +20let vydrží?

                                  Jinak já nepíšu o sobě.

                                  0 1
                                  • tomxxx  

                                    Jenže 7 let je naprosto v klidu.

                                    U S2 jsem vypálil klávesnici po 4 letech. U S10 je to bez úhony po 5.

                                    7 let dnešní displeje vydrží jak nic.

                                    Jak řikám, na mobilu odejde dřív cokoliv jiného, než vypálený display. To bys musel být taxikář co ten mobil trápí jako navigaci 8 hodin denně, pak se to možná nějak vypálí a i to se dá už řešit.

                                    0 0
                                    • Tomcat  

                                      Otázka jestli ale lid tady řeší třídu Sxx ;-) . Podle různých reakcí jasně všichni chtěj S nebo iP, s mechanickou odolností Xcover, CAT a za cenu Redmi , nebo Cubota .

                                      0 0
                                      • VojtaXY  

                                        Kdo by kupoval tak drahy mobil? Chci ho za cenu plysoveho mobilu https://www.maceska.cz/…odna-barva-/ :)

                                        0 1
                                      • J1RKA  

                                        asi ano, chci mobil jako S10e za cenu S10e

                                        0 0
                                        • tomxxx  

                                          Tak za cenu S10e, s uvažováním inflace, je momentálně S23 a někdy v létě asi bude S24 – to není zrovna osekaný rozpočet :D

                                          1 0
                                          • J1RKA  

                                            nabidka je S23FE za 14tkc do toho semi moc nechce, nevidim tam jasnej duvod

                                            0 0
                                            • tomxxx  

                                              FE bych nebral, nedává smysl, hlavně je tam nejhorší procesor vůbec, co se za poslední roky do vlajek dával Exynos 2200 ze samsungu S22. O výkon nejde, ale výdrž baterie měl zdaleka nejhorší od S10 po S24.

                                              Koupil bych S23 na mironetu za 16

                                              nebo počkal na slevy S24 do léta.

                                              0 0
                                              • J1RKA  

                                                oka, moc nechce, cti nejdu :D

                                                0 0
                                              • Radez  

                                                Omluvuju se že vstupuju do této diskuze pod svým příspěvkem, ale tohle sou pro mě užitečný informace. Zrovna S23FE mám hledáčku – lae popravdě moc času řešení sem nevěnoval.

                                                Každopádně sem rád za tyhle info tady.

                                                0 0
                                              • Chiron  

                                                Tak zrovna nakupovat šedivky bych si dobře rozmyslel. Jakákoliv reklamace se pak musí řešit s nimi a prý nejsou úplně vstřícní.

                                                0 1
                                                • tomxxx  

                                                  Nevšiml jsem si, že je to šedivka. To pak je na zvážení každého. Zase bych ale nečekal, že mironet nevyreklamuje vůbec nic, už jsem tam vracel pár věcí a bez problému.

                                                  Ono reálně reklamaci stejně většina lidí řeší s prodejcem, protože ho mají blíž než ofiko servis a ten ze zákona nemá povinnost reklamaci vzít napřímo.

                                                  0 0
                                                • Radez  

                                                  Tak šedivka je asi něco jinýho než se tady řeší.

                                                  To bych samozřejmě nebral.

                                                  0 0
                                      • tomxxx  

                                        Tak řešil se tu always on, základní mobily nemají Amoled, takže vypalování nehrozí vůbec a always on tam ani není – co tam máš dál?

                                        0 0
                        • USPS  

                          Proč nesmyslného…?

                          0 0
                          • Dumbíček  

                            Proč smyslupného?

                            0 0
                            • USPS  

                              Nepotřebuji mít neustále rozsvícený displej – důležité je pro mě, že se rozsvítí při notifikaci…

                              0 0
                              • Shaby  

                                Jop, notifikace, ani ty mi na S23 pořádně nefungují…:-/

                                Ten telefon je sw zmetek, aspoň můj, ale aspoň je rozumně malej (ikdyž radši bych, kdyby byl ještě menší).

                                Příští telefon budu asi hledat zase někde v Číně. Co bych dal za to, kdyby se objevil aktualizovaný Honor 9, který jsem měl předtím.

                                0 0
                                • jmaselnik  

                                  co znamená, že Ti „pořádně nefungují notifikace“? Na manželčině S23 žádný problém nezaznamenán.

                                  0 1
                                  • Shaby  

                                    Byl jsem zvyklý, že po přijetí nějaké zprávy (WA, SMS, mail, apod.) mi nahoře vyskočí okno s tou zprávou – celou. To jsem v nastavění měl (podrobné zobrazení, nebo tak nějak se to tam jmenuje), ale to mi nefungovalo. Vyskočila mi jen ikona programu, ve které zpráva přišla. Byl jsem s tím v prodejně Samsungu, aby mi poradili, co mám špatně, ale tam mi jen řekli, že to je nějaký divný a ať si to dám zobrazit stručně (takže sami vůbec nevěděli). To už sice vyskočí i text zprávy, ale jen prvních pár slov, a třeba u mailu zase vůbec…

                                    V tý prodejně jsem byl ještě s nějakou sw blbostí, ale to už jsem úspěšně zapomněl (a neporadili vůbec nic), ale taky mě to sralo :)

                                    0 1
      • rimuln  

        S23 vcetne Panzer glass a funguje bez problemu.

        0 0
        • Kratter  

          Zkoušel jsem troje skla a ani s jedním to pak spolehlivě nefungovalo, přešel jsem na fólii

          0 0
      • wego1991  

        Čtečky jsou dvou typů. Ultrazvuková vs. optická (pokud si to dobře pamatuji).

        Mám S23 a čtečka je hodně rychlá. Kdysi na Samsungu A52 5G sem měl optickou a s tou to byl občas porod. S23 má ultrazvukovou. Mám taky nalepeno panzerglass sklo.

        0 0
      • Radez  

        Děkuju za ty reakce ohledně čtečky, tak vidím že to bude asi někde jinde než ta moje na Hajweju a asi nebudu mít strach do toho jít

        0 0
      • Georrge  

        Mám S23 a čtečka nic moc. Čtečka je malá, takže se musíš prstem trefit poměrně přesně a s ochranným sklem, které tam mám, je čtečka velice nepřesná (byť u toho skla garantují funkci čtečky). Bez skla ale fungovala čtečka přesně a rychle, takže možná je u mě problém s tím sklem a jiné by bylo lepší.

        0 0
      • Chiron  

        Přecházel jsem z LG G7, které mělo čtečku na zádech na S23. Čtečka na čelní straně je super a už bych se znovu nevracel. Nemusím zvedat telefon, abych ho odemknul. Co mi ale vadí je že G7 byla stoprocentní. Na S23 s panzerglass je to loterie. Když jsou ideální podmínky, tak čtečka funguje parádně během zlomku vteřiny, ale z toho bych s tím nejradši flaknul o zeď. Typicky v létě kdy mi odpoledne opuchnou prsty, tak to prostě nefunguje. Částečné řešení je jeden prst naskenovat dvakrát, ale zase je tam omezený počet otisků.

        Paradoxně optická čtečka na Tab S9 i se sklem mi přijde spolehlivější.

        0 0
      • James.Sniper  

        Mám Realme GT2 s nasazeným sklem s optickou čtečkou a funguje spolehlivě a rozumně rychle. Měl jsem možnost zkusit i Samsung A34 a taky fungovala dobře, ale byla pomalejší. U obou je potřeba se na čtečku trefit, půl prstu mi neveme.

        U předchozího telefonu jsem měl čtečku vzadu a ta byla mnohem rychlejší a přesnější. Telefon se mi odemknul už jen letmým dotykem.

        0 0
      • Jason Voorhees  

        Já mám na Samsungu čtečku z boku vpravo v tom odemykacim tlačítku. Funguje super, pokud nemáš mokrej nebo špinavej palec.

        0 0
      • ppoli  

        Před týdnem jsem přešel z S10e na S24 a s otiskem dost bojuji. Používm ochranná skla a u S24 jsem musel jedno rovnou vyhodit a koupit jiné. To funguje, ale málo kdy to dám napoprvé. Po vyndání z kapsy musím vždy změnit úchop a trefit místo na displeji. Nebo zmáčknout tlačítko a pak už člověk vidí, kam přiložit. Částečně jsem to vyřešil tak, že jsem k tomu přidal odemykání obličejem, ale je to taková z nouze cnost, až se s tím trochu zkamarádím, tak to plánuji vypnout, bezpečnost mi nepřijde optimální.

        Ergonomie čtečky u S10e v Power tlačítku mi přijde výrazně lepší. Prakticky jsem telefon z kapsy vyndal rovnou odemčený, nešlo se netrefit.

        Přijde mi, že výrobci vůbec netuší, co lidi chtějí. Bouchají velké cihly s kupou funkčních zbytečností, ale praktická stránka nikoho nezajímá.

        1 1
        • J1RKA  

          tak prosimte neotvirej vlakno o elektromobilite nebo te klepne :D

          0 0
        • xtonda  

          Tak tohle mě docela děsí, mám Honor 20 se čtečkou v tlačítku, telefon vyndavám z kapsy s palcem na tlačítku odemčený. Předtím sem měl Huawei Mate7 kde byla čtečka na zádech a podobně to fungovalo s ukazovákem. To sem zvědav jestli až budu potřebovat nový telefon bude něco s čtečkou jinde než v displeji.

          0 0
        • heerer  

          Otisk v displeji je na …od s10 note pres 22ultra jsem si nyni poridil flip5 aniz bych tusil ze to ma HW ctecku z boku. Pokud by se delali HW ctecky bezne(nejlepe na zadech jak napr moje staricke lgv30) tak bych nadaval, ale doba je jina a tato ctecka z boku je proti displeji naprosta bomba!

          0 1
          • Azmir  

            Trošku se OT na tobě přiživím, když si ho zmínil. Kdyby se někdo další zajímal o Samsung Z flip 5, jeden jsem vyhrál, takže se s radostí rozumně zbavím nikdy nepoužitého nového kusu :)

            0 0
            • heerer  

              No problema, za me po dlouhe dobe tel, ktery me bavi. Snad to nejakou dobu vydrzi…

              0 0
      • enjoy  

        R.I.P. Mate 20 Pro :-(

        Já ho mám doteď(asi 4 nebo 5 let). Po novém telefonu pokukuji každý rok a každý rok dojdu k závěru, že ho nedokážu do cenový relace 15 tisíc nahradit. A možná ani víc.

        Tenhle mobil byl poslední Huawei s Google službami, očividně se s ním plánovali dost prosadit, tak ho našlapali úplně.

        Když si dnes zadám do porovnávače must have parametry: vodototěsnost, optickou stabilizaci, always on display, bezdrátové nabíjení atd atd… Jen zapláču. Obvykle to shoří hlavně na tom bezdrátu.

        Tak dej vědět, co jsi vybral:-)

        0 0
        • J1RKA  

          bezdrat mam az jako posledni podminku, vse stejne, ale velikost s10e je docela kritickej parametr

          1 0
        • Radez  

          Zatím tak předběžně to vypadá na S23 FE.

          (ajfon nechci, to mám v práci a stejně tak nechci, aby mi diktátor poslal nějaký nechtěný update, tak nakonec další phone Čína nebude. Tím pádem se výběr bohužel zjednodušuje.)

          Ale prostě nechce se mi to brát protože se obávám, že to někde rozšlahám.

          Třeba na kolesu to vozím v dresu furt – samozřejmě, že na tom budu mít ochranou gumu – ale když vidím ty podělaný foťáky na zadní straně, jak sou vystouplý, tak to bude jeden pád a bude potom.

          Mate 20 Pro mi spadl, fakt neskutečněkrát a díky té gumě v které jsem ho měl se mu nikdy nic nestalo. Až teď, když mi vylít z dresu při sjíždění schodů :-)

          0 0
          • xtonda  

            To chce pořádnej futrál co bude kolem těch foťáků vystouplý víc než ty foťáky.

            https://www.otterbox.ie/…7-94283.html

            0 0
            • Radez  

              Jo to já budu muset něco takovýho pořídit i když některý obaly sou fakt masivní. A už jaksi – málo kdy – ale když bych to nosil v gatích, tak to už je za trest. Třeba obyč gumové/průhledné, co mám teď na Hajweju, tak fakt probral neskutečný množství pádů. A rozumím tomu že jak sou tak dementně ty foťáky venku tak o to víc musí být vystouplej ten obal.

              0 0
          • kapo22  

            Na S23FE jsem koukal a cena/výkon nic extra. Lépe vychází S23 nebo pak třeba Pixel 7 a 8, po kterých teď taky koukám

            0 0
    • mr.nikdo  

      Nekdo tip na telefon kolem 5 tisic?

      Pamet, co nejlepsi fotak, vydrz na baterku.

      Zatim tam mam v hledacku kolem 6 zanovni Nord2 anebo ted vylezla zajimava Motorola G23?

      Dik

      0 0
      • Tomcat  
        1. podle parametrů si vyhledat potencionální telefony https://www.gsmarena.com/search.php3
        2. si zjistit za kolik je velký prodejci mají.

        G23 je rok stará, tedy žádný teď. A za poslední cca kvartál se nic přeborného neobjevilo. Takže je nutný živit tohle vlákno , který je jak se šípkovou vs se zelím stejně žádný hyper super telefon díky tomu nekoupíte??

        0 0
        • mr.nikdo  

          Chyba u mne. G24.

          Trochu jo. Ale jak casto ses dostal situace, zes neco koupil a byl to sunt?

          0 0
          • Tomcat  

            Často ne, ale stalo se to. Spíš by me zajimalo co si představit pod pojem šunt. Pro mě by to třeba i byl iPhone SE , nebo Samsungu Axx i přes 15000,– i když každý jiným způsobem.

            Za zkoušku by stal třeba nová Motorola G84 5G,

            2 0
            • USPS  

              Ajfoun SE je parodie na telefon… :-)

              0 1
            • mr.nikdo  

              No vidis. Dik :)

              I diky praci mi nekolik telefonu rukama proslo. A neco bylo na zahozeni uz od koupeni.

              Prvni SE/5S byl idealni telefon. Maly, vykonu dost. V te dobe. Hlavne ta velikost.

              A celkem se chci vyhnout 100% Cine… Oppo, Xiaomi…

              0 1
              • xtonda  

                A co není stoprocentní Čína? Apple, Samsung, Sony. Pokud budeme brát, že taiwanci nejsou Čína, tak Asus, HTC. Něco dalšího?

                1 0
      • Azmir  

        Budu se zbavovat svého Iphonu 11, ale baterka má 84%.

        0 1
      • kofejn  

        Já mám teď měsíc Redmi 12S a jediný co mě štve, jsou kontakty v androidu 14 proti starém Redmi 4× se androidem 7.

        0 1
        • Tomcat  

          MiUI 14 , neni Android 14 ;-)

          0 0
          • kofejn  

            No jo vlastně, ale tohle nefunguje ani na cubotu. To je taky čína :)

            0 1
        • mr.nikdo  

          Ciste Cine se chci vyhnout.

          Co tam je za problem?

          1 0
          • kofejn  

            Proti starému si nemůžu zvolit, že nemá koukat na kontakt na SIM. Ve starém šly dělat jednoduše skupiny (v mobilu i pod účtem google), kterým jsem mohl přiřadit vlastní zvonění a už jsem věděl kdo volá, aniž bych musel koukat na telefon. Nemůžu si otevřít skupinu (štítek) a tam se probírat kontaktama, jde to jen přes vyhledávání a to je něco jako LIKE přes všechny kontakt. Tohle uměl starý Sony Ericson i ta 4× a na novém mě to pěkně štve.

            0 0
            • xtonda  

              Snad se nepletu, ale jak Kontakty, tak Telefon (dialer) jsou aplikace, takže pokud nevyhovuje ta výchozí od výrobce, tak se dá prostě nainstalovat jiná.

              0 0
              • kofejn  

                Už jsem na to koukal, ale tohle jsem se v popisu těch nejstahovanějších nedočetl. Pořád je možnost, že to v nastavení někde je a já to nejsem schopen najít :/

                0 0
      • xtonda  

        G23 je lowend za trojku, podívej se na G54 Power.

        1 0
        • shcorepi  

          Měl jsem Moto G30 za 5 tis. Platby NFC tak na 5. pokus obvykle, GPS modul odešel, otisk prstu moc nefungoval. Systém byl super, výdrž neuvěřitelná, po Moto gestech se mi doteď stýská. Rozporuplný dojem, možná vyšší modely budou mít kvalitnější hardware, ale už jsem to nezkoušel, přecejen, je to taky Čína.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 2
    • jIrI___  

      Jednoduchá otázka, který z těchto tří telefonů byste si vybrali? Nenáročné použití, nejdůležitějším prvkem je kvalita fotoaparátu a výdrž baterie.

      Google Pixel 8

      Samsung S23

      iPhone 13

      0 0
      • Azmir  

        Ty chceš rozjet flame, já to už poznám :))) Jestli to jsou jediné parametry a chceš „objektivní“ hodnocení, tak můžeš kouknout na https://www.dxomark.com/ a vybrat dle tabulky. Těžko někdo z bf měl všechny 3 a bude schopný objektivně porovnat.

        Iphone mívá obecně reálnější barvy, Samsung trochu teplejší. Kvalitativně to bude na podobné úrovni. Já bych teda vzal iphone, ale kvůli prostředí. Snad to ještě koupíš jinde než na alze(ať koupíš cokoliv), např. za cenu té 13 je na bazarech nová, nerozbalená 15. A kdyby třeba ta osoba chtěla skládací, tak mám k dispozici nový nerozbalený Samsung Galaxy Flip 5 a pustím ho za 16k.

        0 0
        • jIrI___  

          iPhone z bazaru je něco jako AiPods z bazaru ? :) Na dxomark ve fotkách jasně vede Pixel, což mě překvapilo.

          0 0
          • Tomcat  

            Moc ne na tom je plagiát telefonu moc nákladnější, velkej.

            „plagiáty“ iphonu připomínají spíš oblečení z tržnice. Místo Nike tak Niké , Abiba misto adidas atd… Zdařilejší plagiát se málo kdy vidí, spíš to připomíná balkánský Ferrari z laminátu a pohonem v předu kde je jasný že to F nikdy nedělalo.

            0 0
            • Azmir  

              Myslel jsem si podobně, ale pak jsem koukl na tohle video https://www.youtube.com/watch?… ale ve výsledku se stačí přihlásit a člověk to zjistí rychle a nikdy jsem nekupoval bazarový iphone bez přihlášení, takže kupující může být v klidu, jen je třeba být na pozoru jako u nákupu všeho všude.

              0 0
              • Synnex90  

                Poznáš to docela snadno, plagiát má větší bradu a foťáky jsou do modra. Tohle mají i ty nejlepší plagiáty.

                0 0
                • Azmir  

                  Ty foťáky už umí dobře bez modré, s bradou je to pravda. Bohužel se teď dávají repasované starší iphony do nového těla, takže už ani bradu mít nemusí, jenom o něco větší okraje, což když pokud nemáš vedle originál, tak moc nepoznáš.

                  Já dneska jeden kupoval a využil jsem UV světlo, co se dává k mucoffu a fakt to fungovalo – apple od letošního modelu dává na balení logo a QR kod viditelné jenom pod UV světlem.

                  0 0
                  • Synnex90  

                    Pokud dáš starší iphone do nového těla, tak ti systém dá warning. A pochybuju že by se to podvodníkovi vyplatilo. Proto dělají maximálně kopie za 200–300 dolarů. U Airpods se kopie pozná blbě, u Iphonu se to pořád pozná snadno. A zrovna to UV už podvodníci užívají taky.

                    Nejlepší detekce je pořád mít účet u apple a zkusit se přihlásit.

                    1 0
                    • Potkan007  

                      Fakt se to dělá, iPhone má párované součástky na desku přes jakési HW ID. Když poskládáš komplet celý telefon do jiného těla (obrazovku, baterku, foťáky, …), tak na fyzický kus kovu, ve kterém je to všechno přišroubované, to vázané není. Číňani dělají přímo neoriginální těla, která vypadají zvenku prakticky identicky jako novější modely a vevnitř do něj pasují staré modely. Dá se pak přeskládat třeba XR (častá oběť) do těla něčeho novějšího. Prozradí ho hned při prvním zapnutí LCD s tlustým rámečkem, prozradí ho třeba o chloupek jinak poskládané čočky foťáku, ale jinak se to chová jako iPhone – Face ID chodí, Apple ID jde přihlásit. Znalého člověka to neoklame ani na vteřinu, ale méně pozorný méně znalý člověk kupující něco takového z ruky do ruky na ulici to za minutu bez přímého srovnání v pohodě přehlédne. Že má XR v těle 15 zjistí až doma.

                      Naklepej do Googlu „iphone xr in 15 pro body“. Jedna čočka foťáku na XR, tři na 15 Pro, z toho dvě mrtvé. Rámečky zepředu tloušťky zdi kolem vězení, ale displej je původní LCD z toho XR a tak dál.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        ano to jde ale pro podvodníky to nemá dostatečně dobrý podíl náklady riziko zisk.

                        Stejně existují „falešný“ auta , kola, notebooky atd… nejde o to jesli to nejde , nebo jde. Ale o to jaky je podíl na trhu.

                        Bohužel emoce často to zveličuje extrémním případem takové zbytečné paniky byla v minulosti částečně i metanolová prohibice.

                        0 0
          • Azmir  

            Airpody jsou v tomhle dost horší, ale stačí vědět, co hledáš a nemůžeš se splést, u telefonu spíš, stačí se přihlásit. Fotky jsou pro každého dost individuální, takže ideálně kouknout na videa a recenze a vybrat dle subjektivity pro dané oko.

            0 0
            • Tomcat  

              přesně naopak…

              0 1
              • Azmir  

                Co jakože snadněji rozeznáš fake airpody, než fake iphone? Těch dobrých fake iphonů zas tolik není, ale dobrých fake airpodů je dost a furt jsou lepší a lepší a jedna metoda ti nemusí vždy stačit.

                0 0
                • Tomcat  

                  Ne to bylo k tomu ..Airpody jsou v tomhle dost horší, ale stačí vědět, co hledáš a nemůžeš se splést, u telefonu spíš, stačí se přihlásit… na fejkovej telefon se taky nemusíš přihlásit abys poznal že to je fake.

                  0 0
                  • Azmir  

                    Koukal si na to video, co jsem poslal? Pokud potkáš stejný a bude mít udělané lépe čočky foťáku nemáš skoro šanci bez přihlášení poznat nic.

                    0 0
      • tomxxx  

        Iphonem neuděláš chybu nikdy, pokud chceš ios, nevim teda jestli bych si kupoval zrovna 13, fotky budou v klidu.

        Pixel má výdrž nejhorší a asi subjektivně nejlepší fotky, ale fakt o málo. S23 je otázka, asi bych si raději kupoval s24, která je ve všem lepší, včetně výdrže, měl by mít výdrž nejlepší ze všech.

        Fotky u samsungu jsou otazník, jak to bude po sw updatu.

        0 0
        • Chiron  

          Ta výdrž u té S24 je hodně podobná S23, minimálně co se týká globální verze s exynosem. V některých testech vychází o něco líp, někde hůř, ale pro běžného uživatele téměř nepozorovatelný rozdíl. Ale tenhle test krásně ukazuje rozdíly https://youtu.be/UrSuoh4qKvs?…

          Každopádně bych netvrdil, že je ve všem lepší. Osobně se mi víc líbí design a o chlup větší displej. Jinak globální verze není v ničem zásadně lepší, spíš je někde i horší. SW se bude ještě ladit, ale foto výbava je identická, takže tu se nějaké zázraky dít nebudou.

          Jinak k původnímu výběru, S23 a iPhone 13 dělají dost podobné fotky, spíš jak v kvalitě, je rozdíl v ladění fotek. S23 má obrovskou výhodu 3× optického zoomu. Pro mne je S23 jasná volba, ale taky kvůli tomu, že mi iOS moc nesedí. Pixel jsem v ruce neměl, tak nemůžu hodnotit.

          2 0
          • tomxxx  

            Jasně, ale proč si kupovat starší model, když max do dvou měsíců ty mobily budou stát ± podobně.

            Už jen kvůli podpoře 7 let vs teď už jen 3+1 rok u S23. Souhlas, že ostatní rozdíly jsou maličkosti, možná ten displej.

            0 0
      • dědek mohy  

        No nevím nevím, pod pojmem nenáročné použití si představuju úplně jiné telefony. Asi se nám v MSK začíná zase dařit =)

        0 0
        • jIrI___  

          Taky z toho nejsem šťastný, ale na trhu prostě neexistuje levnější telefon s velikostí do 150 mm a aspoň průměrným foťákem.

          0 0
        • Azmir  

          Když chceš dobrý foťák, musíš do vyšších pater, i kdyby ti pak stačilo jenom volání a sms.

          Nevím jak ostatní, ale Iphone 13 na bazaru stojí okolo 10k, má garantovanou podporu do 2028(reálně to bude víc, jako vždy) a i pak ho rozumně prodáš. Náklady do 150 Kč měsíčně za „hračku“ s tolika funkcema. Úplná pohoda i pro samoživitelku při fialově drahotě. Ekonomicky výhodnější, než si kupovat mid-end android, co pár let.

          0 5
          • heerer  

            Jen ho nesmis rozflakat, pak se ti ta kalkulace s dlouhou zivotnosti a naslednym prodejem sesype. Nechapu lidi co berou z bazaru resp nemaji na novy telefony jabka, neberou namisto jeho stredni tridy androidu, kde co 2 roky mohu vymenit a mam neustale HW v zaruce vc sw podpory(je li to tak moc dulezite), ale chapu neni tam to logo:-)

            1 3
            • Azmir  

              Tak jestli si nešika je tvůj problém, ne telefonu. Mi se v životě žádný telefon nerozbil. Nerozumím, jako co 2 roky telefon za 8–10 tis? No asi si bohatý, to jsou trojnásobné náklady, než jsem psal. A co tím získáš? Nulovou podporu nebo možná rok a pak zahodit? Navíc nevím jestli si měl ty telefony v ruce nebo jaké máš nároky na kvalitu zpracování, ale když jsem si prohlížel androidy okolo 10–15 tis v alze, tak to jsou všechno srandovní plastové hračky a jediný android, co měl zpracování na úrovni je tak S řada od samsungu.

              0 3
            • tomxxx  

              Já zase nechápu lidi, co si kupují co dva roky mobil za 5 tisíc a co 4 roky octávku v základu.

              Já mám zase rád věci, na které jsem zvyklý a rád je používám dlouho. Navíc třeba ten 5 let starý apple/s samsung, až na baterku, kterou jde vyměnit, bude fungovat stále lépe, než základní nový android za pár korun.

              0 0
              • heerer  

                U 5let stareho stroje muzes mit(nekupujes li 256/512) uloziste jako problem s nedostatecnou kapacitou. Obmena 1×za 2roky byl priklad v porovnani s applem kde mas za podobne penize a obdobi 4let zaruku a Sw aktualizace take. Kalkulovat s nasledn prodejem uz tak bazaroveho kusu mi proste prijde ulet.

                0 0
                • tomxxx  

                  Proč máš problém u starého mobilu s úložištěm a u nového ne, to neumíš smazat bordel?

                  0 0
                  • heerer  

                    Fotky videa docela boptnaj a pokud to nechceš mít někdy mimo tak tě to bude dřív nebo později omezovat takže bordelem na smazání bych to nenazval.

                    0 0
                    • tomxxx  

                      A to vyřeší nový mobil? Jakože do nového nic starého nepřestaneš, nebo si koupíš větší úložiště?

                      0 0
                      • heerer  

                        pořídíš levnější HW větším uložištěm. Nicméně z tebe cítím, že cokoli napíšu bude tebou rozporováno, nebo kladeno dalším jednoduchým dotazem, na to čas nemám, zdar.

                        0 0
          • obda  

            Za desítku seženeš nový Pixel 7a, který má výborný foťák, garantovaná podpora taky minimálně do 2028, a ještě ho budeš mít v záruce.

            0 0
        • Georrge  

          Ja chtel taky telefon na „nenarocne“ pouziti, dulezita byla mala velikost, vydrz baterie, moznost ovladat jednou rukou, rozumna sviznost systemu pro volani a sms. Po zkusenosti s levnym xiaomi jsem zjistil, ze ac je papirove vykonne dost, tak realne je system pomaly (vzdy kdyz to nejmene potrebujes), blbly mu senzory a celkove kvalita nestala za moc. A taky mi chybelo prostredi Samsungu, takze i o znacce bylo rozhodnuto. No a kdyz si to sectes, tak jedina moznost byla S23… je to supr telefon, ale jeho potencial fakt nevyuziju a presto jsem nemohl koupit levneji.

          Edit: jo a ackoli jsem nepotreboval top fotak, tak rozdil mezi tim levnym xiaomi a S23 je fakt velky. Myslel jsem, ze i levne mobily dnes foti solidne ale je to porad celkem bida. Pomalost v aplikaci fotaku me taky stvala.

          0 0
          • kapo22  

            Mám to podobně, jak budu měnit s10e, tak jediné možnosti jsou S23, S24, Pixel 7 nebo Pixel 8. Iphone nechci, protože nemám ekosystém a bez něj je to podle mě polovičaté zařízení

            2 0
            • kubad  

              Apple funguje s ekosystémém Google, kde máš problém?

              0 0
              • jIrI___  

                Kdysi dávno jsem měl SE a ten fotky ukládal tuším na iCloud. Dá se v dnešní u iPhone nastavit, aby se fotky automaticky ukládaly na přímo na Google úložiště?

                0 0
                • kubad  

                  ano, máš tam už klasické google aplikace jak v androidu. a jde nastavit kam telefon synchronizuje, a můžeš aplikaci fotky google používat jako nativní a vůbec to nemusí na iColud

                  stejně tak pošta, kontakty.,…

                  1 0
          • tomtoylc  

            porovnávať ,,levné xiaomi,, a top model od samsungu … S23 podla vás asi stredná trieda (pre nenáročných použivatelov) :D

            top modely od Xiaomi su porovnatelné so Samsung-om, napr. Xiaomi 13 vs Samsung S23

            ja osobne by som zas Samsung nechcel lebo je tam predinštalované 30gb bordelu (bloatwaru) ktoré ani nejde zmazať – Xiaomi toto behom posledných 2–3 rokov vyriešilo – zmazať sa dá takmer všetko a už od nova tam nie je tolko predinštalovaných appiek ako bolo zvykom predtým (+ existuje PC program kde sa dajú odstrániť dalšie appky bez nutnosti root-u)

            Samsung ma dobru optimalizaciu systému resp. výdrž na batériu (až na výnimky) fotáky su tiež výborné avšak porovnatené vo svojej triede

            vždy su tam proste kompromisy – záleží čo človek chce – napr. či lepší fotoaparáty alebo lepšiu výdrž

            takže ja osobne by som kúpil z 3 zmienených vyššie Pixel 8 alebo iPhone 13, Samsung iba v prípade že je človek zvyknutý na ich nástavbu androidu

            0 0
            • Georrge  

              Porovnani levneho a draheho mobilu je v poradku, protoze ukazuje, ze i pro relativne nenarocne pouziti je citit benefit draheho telefonu. Kdyby se clovek rozhodoval jen podle parametru, zdal by se levny telefon dostatecny, jenze to tak v praxi nemusi byt.

              Navic slo hlavne o to, ze levne telefony ve velikosti S23 skoro nejsou a pokud mas pri vyberu nejaky specificky pozadavek (kvalita ci pomer stran displeje, nadstavba, system apod.) tak jsi limitovany skoro jen na „manazerske“ top modely.

              Rozumne udelane male telefony nizsi a stredni tridy proste nejsou.

              2 0
              • tomtoylc  

                tak to je pochopiteľné, že je citiť benefity drahšieho mobilu aj pri nenáročnom použiti :) … uplne rovnaké ako pri pc/notebookoch napriklad – tam je tiež hneď poznať keď máš výkonnejší PC – stači že otvoríš 3–4 programy naraz = 3–4 aplikacie na mobile

                u mobilu strednej triedy je hodne dôležité aký je použitý chipset – prosesor + tvrdím, že android mobil by mal mať minimalne 6GB RAM a 128GB ROM (idealne aspoň UFS 3.1)

                napr. snapdragon seria 6 alebo 7 su velmi dobré chipsety v danej cene

                (u Xiaomi sa dá RAM lahko systémovo rozšíriť)

                sú webstránky kde sa dajú chipsety/procesory porovnávať

                niekedy je rozdiel minimálny, niekedy naopak znatelný

                ano to uplne suhlasim, mále kompaktné mobily proste nie su a ak sú, tak su to top modely resp. konkretne high end/premium trieda s cenou okolo 900–1000€

                0 0
          • Kratter  

            Mám skoro dva metry, ale s23 rozhodně ovládat jednou rukou nezvládnu, aby nehrozilo, že mi z té ruky vypadne. Často využívám zmenšení displeje a posunutí ke kraji

            0 0
            • Georrge  

              To není ani tak o výšce, jako o velikosti dlaně. Znám vyšší lidi, než jsem já, ale ruku mají menší. Já mám ruku 20 cm, měření dle obrázku. A S23 je pro mě opravdu na hraně, co se ovládání jednou rukou týče, ale ještě se to dá. Pár milimetrů navíc a už bych to nedal, klidně bych snesl i menší telefon. A sedí mi spíše širší a nižší telefony, proto jsem neuvažoval nad Sony Xperia 10, protože ta vysoká nudle se mi ovládá hůř.

              0 0
              • Kratter  

                Taky mám 20 cm a s23 už je na mě prostě velká. Bez přechycení, kdy už pak musím stočit telefon a opřít si ho kolmo hranou do dlaně, prostě do levého horního rohu nedosáhnu.

                0 0
    • F1L  

      Trochu zas ozivim. Motorolu G72 mate nekdo prosim? Jak foti a jaka je vydrz na nabiti? Mezi obrimi androidy se zda kompaktnejsi. Mam ted telefon tak max na 2 roky. Do 4 tisic koukam. Jeste mam v hledack Xiaomi 12S, ale tam nevim ta nadstavba..

      0 0
      • vn25  

        Spolupracovník má g72 a je z ní zklamaný, už by si ji prý podruhé nekoupil.Fotky nato jaký to má foťák nejsou žádná sláva a baterka mu po roce vydrží jako u redmi note 8 který g72 nahradila, tedy sotva den.

        Raději vem to 12s, na nadstavbu si zvykneš, je to sice přeplácaný než přijdeš nato kde co je ale není to žádná nezvladatelná hrůza. V recenzích ho hodně chválí a pokud ho teda máš možnost koupit do 4táců tak je to dobrý kup

        Ještě není špatný na Alze infinix note 30pro s

        bezdrátovou nabiječkou gratis za 4300.- nebo levnější varianta note 30. Též číňan s úplně jiným rozhraním ale nic hrozného. Jsou ale teda malinko větší než tebou vybrané

        1 0
        • heerer  

          Letos si poridil otec xiaomi a skakala mu tam stale reklama, zadne apk tam nemel vyjma od vyrobce. Nevim zda je to standart nebo chyba u tohoto tel, ale je dobre to zmínit.

          1 0
        • F1L  

          Děkuju, já právě jsem k motorolám dost skeptický, ale vypadalo to jako svěží závan v mezi těma čínskejma značkama. Ale to xiaomi asi bude jistější volba, právě hodně tu velikost a váhu řeším, tak i proto ta motorola, ale asi jim dám ještě čas na odladění a zatím vezmu xiaomi. No, ale je za 5..bohužel no :-(

          Nevím co ta motorola dělá..i ty recenze jsou dost rozporuplné..jestli to ze začátku působí odladěně a po roce se to sesype..

          0 0
          • vn25  

            Na odladěnost si nestěžuje, jede mu jak z praku, ovládání má super. Nejvíc ho sere ta baterka.

            0 0
          • Tomcat  

            Lenovo je dobré, ale G7X je stale vyšší lowend a x let stará . A Lenovo nic na starým modelu ladit už nebude. U tak velkého telefonu ta spotřeba se dá očekávat. Je to LCD ne xLED display .

            Xiaomi (Mi , Redmi, Poco) v tomhle zase má dost neoptimalizovaný SW a nikdy to taky neodvádí. Primární zákaznická platforma je svět Asie se službami We , ne Google.

            Problémy s polohou a típanim appek tu jsou už od počátku. Někdo je stím happy, jiným třeba věčně padají appky na sportovní hodinky a záznam. Nebo navigace v přírodě je na hranici použitelnosti.

            Smiřte se že nový telefon za 4000 bude vždy horší telefon. To že na lepší nemáte budget fungování světa nemění.

            0 0
          • heerer  

            koukni na řadu POCO

            0 0
          • xtonda  

            Už sem to tu jednou dával, jeden z nejlepších telefonů do 5 tis. je Motorola G54 5G Power

            https://www.alza.cz/…d7927072.htm

            Jinak https://forum.mobilmania.zive.cz/…t-a-kde.html

            EDIT: oseknutá verze s menší baterkou a RAM se dá za 4k.

            https://www.gsm-market.cz/…idnight-Blue

            0 0
            • tomxxx  

              Trochu otázka je, jestli nekoupit bazarovku – třeba Samsung A52s, který se hodně povedl, protože tam museli dát Snapdragon 778G, protože byl nedostatek levnějších čipů.

              1 0
          • vn25  

            Tak teď koukám to Xiaomi note 12s 8/258 de normálně koupit do 4400 s poštou z ověřeného obchodu

            0 0
            • Tomcat  

              má relativně problémy s určováním polohy.

              0 0
              • kofejn  

                Co tam je za problém? Zatím jsem si ničeho nevšiml.

                0 0
                • Tomcat  

                  má pomalý fix a v přírodě hodně velkou nepřesnost. Vzhledem k tomu jaká je obecná přesnost GSSN služeb, není to na reklamaci . Ale to je Mediatek vlastnost už od počatku .

                  1 0
            • honzabike  

              12s má slabej jas, jen 636 nitů, to je na slunko málo.

              0 0
      • kofejn  

        12S mám a nadstavba HyperOS mi přijde, víc google a míň Xiaomi než na předchozím 4×. Bohužel kontakty byly lepší na starém telefonu.

        Reklamy tam jsou, když se spustí optimalizace nebo „čistič“ telefonu, jindy jsem je nezaznamenal. Aplikace od Xiaomi jdou odinstalovat.

        Taky jsem hledal menší telefon a ve srovnání s Xcover od Samsungu mi tohle přišlo lepší.

        0 0
      • Baba-Ji  

        Jenže to už je nějaká starší generace, u Motoroly první číslo značí modelový „level“/třídu (čím vyšší číslo, tím vyšší třída), druhé číslo značí generace.

        Motorola má aktuálně „čtvrtou“ generaci, u nějakých tříd třetí (třeba ta 7× řada), u některých nižších tříd už se řeší „pátá“ generace.

        Jinak za tebou zmiňovanou cenu jsem teď kupoval Moto G54 Power Edition – 12 GB Ram, 256 GB vnitřní uložiště, relativně velká baterka 6000 mAh (nabíjím co čtyři dny ±), 8 jádro Dimensity 7020 2,2GHz.

        Já ale nemám velké nároky na telefon, pro mně je důležitá dobře fungující GPS :), často používám mapy.cz, navigaci a Stravu. Co jsem čekal že bude lepší, tak fotky, resp. čekal jsem více detailů vzhledem k proklamovaným megapixelům (ale nemám pravda srovnání s adekvátní konkurencí, takm sjem možná měl přehnaná očekávání …je to prostě furt mobil a já jsem zvyklý z praxe na zrcadlovky)

        0 0
        • xtonda  

          Tak ty paměti jsou víc než dostatečné a Dimensity 7020 je 2× Cortex-A78 @ 2.2 GHz + 6× Cortex-A55 @ 2 GHz, což je taky výkonově úplně v pohodě na drtivou většinu věcí.

          Já mám 4,5 roku Honor 20 s 6 + 128 GB a Kirin 980 2× Cortex-A76 @ 2.6 GHz + 2× Cortex-A76 @ 1.92 GHz + 4× Cortex-A53 @ 1.8 GHz a zatím mě to nijak neomezuje.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • honzabike  

      A co One plus nord 3. Prý špica fotky a jinak obdoba 13T.

      Sám jsem koupil z druhé ruky Redmi note 12 pro za 4700,–. Oproti klasické 12ce spoustu vylepšení, ale překvalily mě tyto neduhy:

      Sensor světla není 100%. Při automatickém jasu dochází k jeho změně intenzity skokově a ne pozvolně. Musel sem automatiku vypnout. Někdy se stane že při zapnutí telefonu je jas snížen až moc i při manuálu a musí se znovu zapnout. Občas se zaseknou na chvilku navigační tlačítka dole. Update sw posledni verze, restart do továru nepomoh.

      Jinak bych doporučil jako powerbanku na kolo XIAOMI 33W 10.000 mAH (reál asi 6400 mAh), váha 200g, malá velikost a rychlé nabíjení super. (Nevím jestli rychlonabíjení funguje i na jinou značku tel.)

      0 0
      • tomxxx  

        Automatický jas ti může hodně mrvit osvětlení v mistnosti. Třeba při led osvětlení se stmívačem mi display problikává, protože ty ledky reálně taky blikají, jen to nevidíme.

        0 0
    • PatrikKalista  

      Ahoj,

      Maly mobil s rychlým dobitím?

      Co třeba Motorola Edge 30 Neo? Je něco jiného?

      Díky Patrik

      0 0
    • mr.nikdo  

      Cau, obnovuji svuj dotaz.

      Telefon kolem 5000 CZK.

      Aspon 128 GB pameti, 6 GB ram. Slusny fotak, slusny vykon (aby se nesekal).

      Nejlepe cisty Android bez nadstavby, jablko nechci.

      Dival jsem se na Motoroly/One+ – nejaky tip na model/vyprodej/at­d.?

      Ci na jake cipy se divat?

      Ted se v tom neorientuji a nechci uplne zabredavat do nacitani podkladu :).

      Diky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.