• Martin z Brna

    Zdarec, při šlapání se mi začalo ozývat cvakání, a vylučovací metodou už zbyly jenom ložiska na středu. Levé ložisko má vůli, vyčištění a domazání nepomohlo. Akorát nemůžu přijít na to, jaký středový složení koupit. Kliky tam jsou sram gxp 2×10 (silniční), středová mufna má délku 86mm, pressfit, v rámu jsou nalisovaný vložky, a ložisko který na mě při demontáži z domečku vypadlo má rozměr 41×24×7. Zkoušel jsem sehnat samotný ložiska, ale marně. Tušíte, jaký středový složení koupit? Díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ten tvůj rozměr je asi celá miska?

      https://www.mojekolo.cz/…m-road-bb86/

      0 0
    • Martin z Brna  

      můj rozměr je jenom samotný ložisko, v rámu jsou nalisovaný ještě misky – takže díra v rámu musí být větší než těch 41mm. Ložiska nejsou venku před rámem jako u hollowtech2

      0 0
      • Smazaný účet  

        (PF) GXP (jedno ložisko má menší vnitřní průměr) je pro domek průměru 41 mm, nejlépe teda napiš jaký máš průměr domku a jaké přesně kliky?

        0 0
        • Martin z Brna  

          Jestli to není z fotky vidět, doma udělám lepší. Ložiska sou obě stejný, v jednom je taková hliníková vložka která průměr zmenšuje

          0 0
          • Smazaný účet  

            Asi je tam presfit 86,5 × 46 mm s dírou pro 24 mm (nebo např. FSA dělá adaptéry z 30 mm osy na 24 mm, ale pravděpodobnost lupání větší).

            0 0
    • Marskatin  

      Takhle z popisu mi to připadá, že tam máš složení BB386 EVO. 86mm mufna, 46mm vnitřní průměr. V tom máš nalisované misky, v kterých je ložisko, které je na obou stranách stejné a z jedné vypadlo a má rozměry 41×24×7mm.

      To je dost atypický rozměr, nevím, jestli jde sehnat samostatně. Možná budeš muset koupit i s miskama a nalisovat do rámu.

      0 0
    • Martin z Brna  

      tak sem byl asi ožralej, když sem to prvně měřil. ložisko má 37×25×7, ty už jdou normálně sehnat, a pasovat by případně měla třeba osa https://www.kupkolo.cz/…1mm_z107506/ , případně https://www.mojekolo.cz/…m-road-bb86/ – říkám to správně? akorát tam nevidím tu hliníkovou redukci na levou kliku, existuje přímo střed s ní, nebo se kupuje zvlášť? připadá mi, že má na klice taky trochu vakl

      0 0
    • Martin z Brna  

      ložiska přelisovaný, vše vyčištěný, namatlaný vazelínou před složením, a betálné radovanec vydržel asi 70km, než přišel pořádnej kopec. Na nejlehčí kvalt při silovým šlapání zase co otočka klikou, to cvak. tak co je teda špatně? vymačkaný misky? ojetá redukce na levou kliku (je hliníková)? ojetá osa na klice?

      0 0
      • Vilém  

        To muze byt spousta veci. Treba prasklej ram.

        0 0
      • Hrabex1  

        prisel jsi na to vylucovaci metodou, takze jsi treba vyzkousel jiny pedaly a rozebral zadni naboj?

        0 0
        • Martin z Brna  

          Pedály jsem zkoušel, ten zadní náboj je dobrej nápad. Když ale po výměně ložisek ve středu to cvakání takřka přestalo, tak to podle mě potvrzuje, že je problém tam.

          Já su teda na jakýkoliv pazvuky úchyl, prostě mě to vadí.

          Jak už tady někdo psal, u levé kliky je ještě redukce z 24 na 22mm, další spousta styčných ploch – podezřívám ji. Akorát že to znamená koupit celej novej střed, ideálně přesně na tyhle kliky tj bez redukce

          0 0
          • Smazaný účet  

            Psal jsi, že ložisko má vůli, misky jsi měnil?

            0 0
          • Hrabex1  

            Vzdycky po jakymkoli zasahu, kdyz to pojedes otestovat, musis si na to cvakani chvilku pockat. Znovu to zacne temer vzdycky az ve chvili, kdy si rikas, ze je to dobry a problem byl asi vyresen.

            Konkretne u zadniko kola. Muze to byt nedostatecne upnute (nedotazene) kolo v ramu, nebo i vule v naboji. S tim jsem se setkal u Fulcruma.

            0 0
            • Martin z Brna  

              jo tak to je přesný. nicméně to, že to po výměně ložisek nějakou dobu bylo ticho mě utvrzuje, že je problém v tom středovým složení. takže to bude chtít vyměnit komplet i s miskama

              0 0
    • unitak  

      Využiji tohoto vlákna na podobný dotaz. Mám středové složení SM-BB70 viz foto. Nejsem si úplně jist rozměry. Předpokládám, že to bude 68/73???

      Musím objednat něco nového a nechci objednat špatně.

      Děkuji

      0 0
    • tonik666  

      A pedaly jsi za jine menil? Muj tip jsou pedaly (uvnitr, ne v zavitu kliky).

      0 0
    • Martin z Brna  

      Kdyby to někoho zajímalo – koupil sem nový středový složení na gxp kliky, zase chvílu radovanec, až po pořádnej kopec kdy sem jel na kašpárka – tehdy se pořád ozývá lehký cvakání. Dneska rozbor zadního náboje, ořechu, a když jsem sundal kazetu tak ejhle – největší pastorek má vakl,sviňa. Předpokládám, že jak je nanýtovanej tak se s tím nedá nic moc dělat, že?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.