Jaké boty na platformové pedály?

12 nepřečtených
  • Muraj238

    Ahoj.

    Jezdím na platformových pedálech viz obrázek a potřeboval bych radu s výběrem bot. Do teď jsem jezdil v klasických teniskách, kterým ovšem styk s piny moc neprospívá… Priorita je dobrá přilnavost k pedálům a životnost. Boty by měly být jak na celodenní XC výlety, tak nějakou tu bike arénu, sjezdy.

    Uvažuji o FiveTen Freerider nebo Impact, ale kamarád mi říkal, že sice drží na pedálech jako přilepené, ale že podrážka dlouho nevydrží a brzo se ochodí. To se mi na botech za 3000,– moc nelíbí.

    Rád bych slyšel nějaké recenze na tyto boty, popř. dostal rady jaké boty (třeba levnější a stejně dobré) pro tento účel koupit.

    Děkuji mnohokrát.

    0 0
    • bugman  

      jezdím teď asi tři měsíce ty Freeridery a za mě super, bota skvěle drží, je pevná a dá se na tom v pohodě odjet celodenní XC vyjížďka. Cena je velká, ale dobré tretry nestojí o moc méně, ber to prostě jako specifickou obuv na kolo :)

      0 0
    • lukan  

      za mě taky freeridery :-)

      0 0
      • Muraj238  

        Nejdou cítit piny z pedálů přes podrážku, jak jsem někde četl? A co verze Freerider Elements? Vypadá, že by se lépe omývala a taky se mi líbí ten design, ale jestli se v tom zase nebude pařit noha… http://www.five-ten.cz/…82/46-5-558/

        0 0
        • Lister  

          Bude.

          0 0
        • MirosPikos  

          Hele mám je, přesněji Elements Ocean a byl jsem s nimi v pátek a sobotu na vyjížďce s přespáním pod širákem. Boty jsou teplejší, ale neměl jsem s tím problém. Většinou s tím může mít problém maximálně žena, přítelkyně nebo blízké okolí, tedy když se zuješ :)

          Jinak k výdrži podrážky – ano, podrážka celkem rychle mizí, ale to je daň za přilnavost, která je fakt super nejen na pedálech ale i na kamenech, když člověk někde tlačí nebo se šplhá. I tak si myslím, že bez problému dají 2 – 3 sezony a to s nimi někdy chodím v civilu.

          0 0
    • X-biker  

      5:10 je top na platformy. Dve sezony daj urco. Jsou pohodlne a drza jak pribite podrazka je fakt idealne mekka na piny a po case to na ni je videt, ale nic strasneho ;-)

      0 0
    • pepino  

      Nalep na kecky podrážku z bačkor a máš five-teny:)

      http://www.panskleroza.cz/…003_8506.jpg

      0 0
    • Lister  

      Každý ti doporučí to co má doma, málokdo bude mít velké srovnání.

      Pro mne byla priority přilnavost, ale zároveň efektivita při šlapání, tak jsem místo hojně doporučovaných Freeriderů vzal verzi XVI (tužší mezipodešev) a pro mne lepší. Aktualizovaná verze pro letošní rok se jmenuje Contact.

      Někdo si stěžuje, že ty boty nic nevydrží, mám je druhou sezonu a myslím, že ještě tu příští dají bez potíží. A to mám docela vysoké piny, přesto je podrážka zatím v docela dobrém stavu. K drobnostem ve zpracování by se pár výhrad našlo, ale konkurence na tom nebude o moc lépe.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.