• Muron

    Re-cyklistům zdar! Našel jsem u popelnic kolo. S nánosem špíny od mnohaletého stání, rezavý řetěz, celkově zubožené. Zrovna jsem měl cestu do kolárny pro další kolo k naložení na nosič, tak jsem ho popadl. Zprovoznil jsem ho, vyměnil to nejnutnější, průběžně měním i méně nutné a docela jsem si ho oblíbil, protože mi projevem připomíná dvacetiletou Konu Blast po švagrovi, kterou si půjčuji v baráku po babičce a baví mě. Kolo je značky Miles, což byla privátní značka Gigasportu. Model Extreme, což byl asi top model značky (hledal jsem ve starých katalozích) – komplet v Deorku, zřejmě původní vidlice Suntour Raidon atd. Každopádně tenhle model jsem nikde nevygoogloval, ani na centrále rakouského Gigasportu nic bližšího o modelu nevědí (nebo jsou líní hledat). Netuším, zda ho Gigasport nabízel ve svých dobách i u nás, ve starých letácích byly jen lowendovější modely značky. Nevěděl by někdo něco? Kdy se prodávalo, kolik stálo apod.? https://www.bike-forum.cz/…ilver-shadow

    0 1
    • roman 3D  

      pro většinu to bude už dost těžký to přečíst natož hledat informace o vráně z gigasportu, sorry jako

      0 0
    • nitraq  

      Upřímně – co si od tohoto hledání slibuješ? Chceš kolo uvést do původního osazení, nebo co je vlastně tvým cílem?

      0 0
      • Muron  
        1. kdy se vyráběl a prodával, 2) za kolik se prodával, 3) najít dobové materiály (scan letáku, katalogu…). O původní osazení nejde, budu ho mít v dobrém stavu a občas na něm jezdit. Hlavně s kamarády, kteří mají kola za 100k+, kterým budu říkat, že to moje kolo od popelnic mi zas o tolik horší, než ty jejich karbonový celopéra, nepřijde.
        0 3
        • nitraq  

          Huh… odhad – kolo stálo 15–20 tisíc. Víc určitě ne, míň taky těžko. Ročník si dohledej podle komponentů, hlavně dle pohonu, to ti dá rámcovou představu. Machrování na kamarády nechápu, ale okay.

          1 0
          • Muron  

            Jj, cenu odhaduju podobně a ročník tipuju 2002–04. Když jsem na něm poprvé přijel do hospody a zároveň přijel kamarád na novém celopéru za 80k, tak mnohem větší obdiv štamgastů sklidil můj nalezenec. Lidi mají rádi příběhy se šťastným koncem. Zvlášť alkoholici, u kterých to na dobrý konec nevypadá.

            0 0
        • Tomcat  

          Tedy trollíte. :) Made my day.....

          1 0
    • Dan205  

      Zrovna tohle je případ, kdy se daný předmět těžko hledá, protože obě slova jsou natolik obecná, že výsledky hledání jsou víceméně k ničemu. Před několika lety tady na bf někdo prodával rám, ale prodávajícího už kontaktovat nemůžeš.

      https://www.bike-forum.cz/…iles-extreme

      1 0
      • Muron  

        Díky! To je on, jen prohozené barvy! Název je na googlování blbý, ano. Zkoušel jsem do vyhledávání různá německá slova, našel několik fór a spoustu inzerátů ze alpských zemí, kde gigasport stále působí, ale nic víc o modelu jsem nezjistil.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.