• karmy

    Ahoj,

    mám Sava eGrus 4.0, tedy s MTB řídítky.

    V rámci low-cost změn jsem chtěl přidělat hrazdy, nicméně bojuju s místem.

    Netuším jak přidělat hrazdy na tu část která se zužuje z 31,8 mm – když to čímkoliv vypodložím, klouže to samozřejmě směrem k užšímu a hrazda se protáčí. Když to nevypodložím, nedrží to úplně stejně.

    Existují podobná řídítka která mají tu 31,8 mm část „šiřší“? Ideál by byl 15 nebo dokonce 20 cm.

    Druhá cesta by byla samozřejmě rozumná = předělat na berany, ale pokud mi něco neuniklo, není to úplně low-cost (Je tam 1×10 Deore a mechanické brzdy a nenašel jsem rozumnou cestu jako to předělat na silniční/gravel páky – s upínáním na řídítka by pak problém nebyl).

    Díky.

    0 1
    • scalar  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      2 2
    • jecnak  

      Tu řídící jednotku dej jinam a je po problému.

      1 0
      • karmy  

        To přidělává problém „kam s ní“ – je to custom držák k té jednotce a nenašel jsem rozumnou cestu jak ji přidělat jinam.

        Krom toho se mi o kus pohodlně drží když dám hrazdu s roztečí 12–13 cm (to by byl ale celkem menší problém)

        0 1
        • kubad  

          na MTB řídítka to nedáš – bohužel se zužují všechny, nehledě k tomu že na to nejsou určené, a pokud utáhneš hrazdu pravděpodobně prasknou

          1 0
    • MJ24  

      Tady jsou Silniční páky které jsou kompatibilní se vším co máš na kole, silniční/ gravel řidítka seženeš za pár Kč. Předěláno do 3000,–Kč

      0 0
      • karmy  

        Díky, objednáno. Sice i s berany byl překvapivě nakonec trochu boj vybrat s širší středovou částí, ale alespoň nějaký výběr je :)

        0 0
        • Vilém  

          Uz se tesim na tema „Je to nejaky dlouhy“.

          1 0
          • karmy  

            Proč? Jsem na rozhraní velikostí rámu z čehož mám ten menší. A představec má přinejhorším taky ještě prostor pro úpravu.

            0 0
    • Raf  

      Na MTB (bikepacking / ultra) to buď lidi dávají na široko až na tu 22,2 mm část (propaguje to Štěpán Stránský), nebo na úzko na tu 31,8. Ale tam mi přijde, že tyhle tvoje jednokusové nenastavitelné jsou asi nejhorší možnost. Hodně lidí vozí sety od Dedy, kdy jsou docela levné a v ceně jsou podložky na změnu výšky, a područky zároveň můžeš vytáhnout víc do boku. Takže nakonec máš dlaně u sebe, ale lokty docela do široka. Nevýhodou Dedy je průměr 24 mm nástavců, na které se nedělá moc příslušenství. Podobné třeba ProfileDesign stojí víc, nabízejí víc možností nastavení, ale zase se častěji protáčí. A jsou 22,2, takže se na ně dá přidělat cokoliv.

      Na ultraakcích to vozí kde kdo a nikdy jsem neslyšel o nikom, komu by se řídítka zbortila. Kdybys z toho měl strach a dost peněz, tak nějaký custom rodla by ti třeba v Darimu upletli. Nebo najít někdo, kdo dělá s karbonem, že by napletl stávající rodla a rozšířil tu 31,8 část…

      1 0
    • jmaselnik  

      Mám tohle: https://www.modernbike.com/…t-2126175943 akorát už se, bohužel, nedělá a pochybuju, že se dá ještě koupit. Mám tu hrazdu v provedení flip-up, takže opěrky se zvedají nahoru, když v hrazdě nejsi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.