Horské kolo-prodejce vs.skládačka?

12 nepřečtených
  • biker78

    Dobrý den,

    tak jsem byl v prodejně kol, kde jsem pokukoval po novém horském kole asi do 18tis…tak jsem si nechal poradit

    Tvrdil mi, že skládat totální blbost, že to bude o 1/4 dražší atd.

    Ptal jsem se na vidlici SR Suntour Epicon, tvrdil, že je to šrot! že bude lepší Rock Shox Recon TK Air, 100mm, Poploc

    http://www.cube-bikes.cz/detail.php…

    0 0
    • Azmir  

      Tak upřímně v takovém obchodě bych nic nekoupil a mazal odtamtud rychle pryč. Jinak k tomu kolu za tu cenu celkem v pohodě. A měl bys jím ukázat nějaké skládačky z místního fora, asi bys prodejci vyrazil dech.

      0 0
      • kyprbikecamp  

        Pár let jsem dělal v prodejně kol ale teď je to dávno minulost. První věc: co člověk co příjde do obchodu, to deset tisíc věcí, na který se tě zeptá a jednou nevíš nebo řekneš něco, co neodpovídá jeho názoru nebo názoru kamaráda a jsi špatnej prodejce. Nikdo není neomylnej. Problém je, když někdo neříká pravdu. S tím, že skládat kolo se nevyplatí absolutně souhlasím, jako člověk, kterej většinu spotřebních věcí kupuje na netu. Po sezóně koupíš v obchodě celý kolo o 40–50% levněji. Pěknýho fulla na Foxu koupíš za 30–40 tis.

        0 0
        • kubad  

          s tím skládáním to není tak černobílé jak píšeš, a po sezoně taky můžeš koupit kulové

          0 0
        • Azmir  

          Nechám tě žít v domněnkách.

          0 0
          • kyprbikecamp  

            Jednoduchý počty.(full) Já jsem zvyklej na Fox a spokojenej. Jestli to někdo řeší vytuněným santůrem, no problem. Takže SLUŠNEJ rám s tlumičem F. od 15 000 (sám mám za 40, tak ať mne nikdo netahá za slovo) . Vidli Fox pod 7000 neseženeš. Brzdy dohr. 5000. Kliky 2000. Pár kol 3500. Jsem na 30 500. Ceny za nové zboží koupené na netu, žádný High End ale aby to sloužilo.. A to je jen základ. Vůbec jsem nepočítal šaltr, další trubky jako sedlovka, atd. a prostě všechno ostatní. Viděl jsem v prodejně kol GT Force 2.0 (fox) za 32 000. Jestli se někomu nelíbi GT (já nemám GT), tak Spešl Stump, End., apod. v Comp za 40 000 a výš. Koupeno nové v prodejně se zárukou od jednoho prodejce, servisem atd. Píšu o tom, co jsem viděl na vlastní oči. Dalších možností kol jsou desítky. Pokud si chce někdo postavit kolo, klidně. Moje vlastní kolo je po sedmi letech už taky vlastně skládačka.

            0 0
            • Azmir  

              Tka jinak, viděl si někdy skládačky od místních uživatelů, kde se to ani za boha nerovná kolům stejné cenoové kategorie? Navíc u skládačky si dáš co checš, kdežo u koupeného kola ti nevyhovujou tam kola, tam brzdy atd a u skládačky si uděláš vše jak chceš, navíc ti co obvykle staví tak maji velkoobchodní ceny, k čemuž ty se v životě nedostaneš a možná by ses divil za jakou cenu nějaké komponenty mají a proto jsou schopni pak kola poskládat s takovým dobrým poměrem cena/výkon.

              0 0
              • kyprbikecamp  

                Nedivil, jak jsem už psal, několik let jsem pracoval v cyklo-prodejně, takže ceny, velkoobchodní znám. Nemluvě, že sám jsem dovozce, i když v úplně jiným oboru. To, o čem píšu, jsou možnosti všeobecně dostupný pro každýho. Ne každý má doma hromadu dílů který použije na nový kolo. Já sám si na kole udělám skoro všechno sám ale ne každej si umí sám odvzdušnit brzdy(poštou často choděj zavzdušněný), vyplýst kola, atd… Samozřejmě, pokud tohle všechno někdo umí a má přístup k dílům s rúznou historií, tak si postaví bajka za téměř srovnatelnou cenu. Ale nový díly prostě v ceně celýho kola nekoupíš. Každej má jiný možnosti a komponenty navíc a nemá cenu tahat se za slovo o pár tisícovek. Pokud ti vadí, že si koupíš kolo za řekněme 42 tis. a nebude tam všechno tak, jak jsi si vysnil a to slovo jsem použil záměrně, tak pravděpodobně chceš komponenty v úplně jiný, ještě mnohem vyšší třídě a tady už postrádá diskuze o tom, co se vyplatí víc, smysl. To kolo bude drahý tak, jako tak. Od počátku se bavím o někom, kdo chce ušetřit. Já mám taky „skládačku“ a o ušetření to nebylo. Vždycky to bude tak, že výrobce(„komple­tátor“) kol koupí(a prodá) 10 000 brzd levněji, než ty jednu.

                0 0
    • Singlespeed  

      Recon mi připadá lepší a hlavně citlivější, i když ve verzi Silver je o hodně těžší než Epicon. Na rozdíl od Epiconu pruží dobře i v chladnu. Epicon mazaný vazelínou při trochu nižší teplotě moc dobře nechodí, teda aspoň mně.

      0 0
    • hctr  

      ten recon ma perfektni chod, jen vypada na **** no:d ikdyz k tomu bajku mozna lip jak epicon.

      0 0
    • Kubas.1  

      ad skládání – nechci dělat reklamu, ale napiš maila uživateli maajkee, kterej se tím baví a dokáže vymyslet pěkný osazení za dobrou cenu

      0 0
    • Thopr  

      Mám jedno kolo na prodej. Týden staré… http://sport.bazos.cz/…-SE-7000.php Na netu se prodává za cca 21–22tkč, ale bez rohů, tacha a SPD… :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.