Hledám databázi studánek a pramenů do Garminu

10 nepřečtených
  • larssen

    Neexistuje takové GPX? Vím, že třeba v Topo Czech tyto informace jsou, ale mezi ostatními mapovými prvky jsou skoro neviditelné. Raději bych si studánky do Garminu vložil jako samostatnou výraznější mapovou vrstvu, nebo aspoň v podobě vlastních mapových bodů. Na displeji bych hned viděl, že někde kolem se dá zastavit a doplnit voda.

    Databázi studánek udržuje web https://www.estudanky.eu, nikde tam ale nemůžu najít export.

    0 0
    • Singlespeed  

      Studánky jsou na mapy.cz, takže v každém trošku chytřejším telefonu.

      0 0
    • tsunami  

      Když se na estudankách koukneš do zdrojáku mapy, tak najdeš soubor se studánkama https://www.estudanky.eu/…t/studata.js a z něj si GPX vygeneruješ… (a když ne, tak si najdi někoho, kdo to udělá ;-) )

      0 0
      • larssen  

        Je tam nějaké prapodivné kódování, ale z toho by to asi vytáhnout šlo. A nějak pochopit ty tři parametry na konci, aby se podle toho na mapě daly odlišit fungující studánky.

        EDIT: Po uložení je kódování češtiny v pořádku.

        0 0
        • tsunami  

          To na konci podle mě odpovídá typu vodního zdroje, zda je to minerálka případně něco podobného – prostě ty barevné boxíky na jejich mapě.

          0 0
    • larssen  

      Tak jo, funguje to. Zatím v betaverzi, ale databázi studánek mám v Edgi. Musím ještě najít nebo udělat lepší ikonu, vyřešit, kde se na cestě ztrácí název studánky atd.

      Nejsou to běžné uživatelské body, které by zabíraly místo v paměti, ale vrstva POI nahraná do Garminu přes POI Loader. Ale v mém standardním cestovním měřítku 200m neruší standardní mapové prvky z TopoCzech, ale vrstva se studánkami je vidět, jak jsem potřeboval.

      2 0
    • McBlacky  

      Na tohle se rozhodne nespolehej. Na tom webu je evidovano vic nepouzitelnych nez pouzitelnych studanek.

      1 0
    • RapMan  

      k tématu studánek – až k ní dojedeš, budeš tu vodu pít přímo nebo máš nějaký filtr?

      0 0
    • larssen  

      Tak zatím asi hotovo. Mám lepší ikonu, ale s názvy jsem nehnul. Hodinu zkouším různé varianty, formáty, kódování, a pořád to vypadá stejně. Když jsem přitom stejný soubor nahrál do turistického Garminu Oregon, názvy bez problémů zobrazil. V Edge 830 je nějaká chyba, ze své strany s tím asi nic neudělám.

      Kdyby někdo chtěl, tady je soubor GPI, v Garminu ho stačí nahrát do složky POI: https://www.dropbox.com/…Studanky.gpi?dl=1

      Jsou tam všechny studánky z mapy estudanek kromě těch, které měly příznaky nepřístupný, zničený.

      Je mi jasné, že databáze nebude úplně aktuální. Neplánuji ale velké zajížďky, a když u cesty uvidím ikonu, mohu se podívat.

      Jestli budu rovnou pít: bude asi záležet na dojmu. Některé studánky mají u sebe na nástěnce výsledky měření, jiné varují, že voda není pitná. Když proud hodně teče a je tam třeba rovnou hrneček, upravené okolí, je asi pravděpodobné, že lidé studánku využívají a přežiju to. Případně mohu mrknout na net, jestli se o ní někde něco nepíše.

      3 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.